Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 9 ianuarie 2014

foto: l-am văzut azi de dimineață. Însă merită văzut neapărat la cinema. Pe 24 ianuarie se lansează și la noi.

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că mai dați refresh din cînd în cînd și mai verificați casetele de twitter și facebook din articol. Dați click pe săgeți pentru a deschide casetele twitter și facebook.

[wp_rss_multi_importer]

[toggle title=”Blogary pe Twitter” state=”open” ]

[/toggle]

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

48 de comentarii

    1. Chiar si Ciuvica poate fi invidios. Asta una.
      Și era un banc, se pare necunoscut dlui Neamțu, potrivit căruia bărbații preferă cafeaua mică și fierbinte, spre deosebire de femei, care o preferă mare și tare.

      1. Să-i dea careva un termoplonjor rusesc. Dacă apasă bine, s-ar putea chiar s-ajungă pînă-n albie. (Nu rîdeți, că eu mi-am găurit o găleată și-un lighean cu termoplonjorul, pe vremea ailaltă, cînd stăteam la cămin. Bine, nu amîndouă deodată.)

      2. Cu uscator/termoplonjon e incalzire locala. Poate doar cu termoplonjonul lui Obama sa fie global, o fi mai mare 🙂

  1. Ăștia dorm pe ei. N-au nimic de spus și oferit. Nu-i arde nimic, nu-i răscolește nimic. Nu vor cîștiga niciun scrutin în următorii 4000 ani.

  2. Tomac: „Dacă vom merge la europarlamentare pe listă comună cu Traian Băsescu vom atinge un scor peste așteptările adeversarilor noștri.”

  3. Mă duc acum la o conferință cu Udrea, Tomac, Baconschi, Cristian Preda, MRU și lansare de carte a lui Preda. Să vă fac un livetext? Că tof am luat iPhone, ca să aibă Asociația Blogary cu ce se înmormînta (am zis că o sâ fie un an nebun și avem nevoie de reacții prompte, în timp real, și de mobilitate). Vrreți poze cu Udrea? Cu Barbu Mateescu?

          1. Yeba, sunt onorat. Până și femeile de pe Blogary vor să vadă poze cu Udrea (a mai slăbit? ce haine mai poartă? etc.). Despre bărbații de pe Blogary nu mai detaliez.

  4. Tocmai am terminat de citit o istorie a Franţei, să fie clar, scrisă de francezi. Această istorie e plină de înfrângeri. Dai pagină după pagină şi mai afli că cutare rege, că o fi Clovis, Carloman, Charlemagne, Louis sau mai ştiu eu cine, face ce face şi mai pierde o bătălie. Însă, dacă te uiţi pe hartă, constaţi că Franţa e cea mai mare ţară din Europa, 552.000 de km2. Asta pare că s-a obţinut numai prin nesfârşite alianţe, multe făcute, că să mă exprim în termeni moderni, negativ, căci istoria Franţei e plină şi de trădări. Cutare duce, mare ofiţer, trădează la momentul inoportun şi se aliază cu un altul şi tot aşa cu mic cu mare se fac şi se desfac alianţe, teritorii, domenii.

    Din punctul de vedere al strategiei militare, în afară de Napoleon, care a avut momentele lui de inspiraţie militară, Franţa suferă de un perpetuu romantism şi de neadaptare. Nu vede larg. Nici despre Napoleon nu ştim bine ce a vrut. Eu n-am înţeles niciodată prea bine ce-l mâna pe el în luptă. În fine, de pildă, în primul război mondial, ca să înşele aviaţia germană, francezii au construit, lângă Paris, un sistem de iluminat, complicat şi costisitor, care trebuia să imite Parisul, un fals Paris, intrarea trenurilor în gări cu lumini care se aprindeau intermitent, pentru a imita trenurile, marile bulevarde etc. etc. Acest sistem s-a dovedit complet inutil. Nemţii cu Zeppelinurile lor, în timpul bombardamentelor de noapte, se orientau, ca să vezi, după stele şi lună şi nu s-au lăsat păcăliţi.

    Desigur, ceea ce constituie vârful acestui amestec de romantism şi de lipsă de viziune strategică este faimoasa Linie Maginot (de la generalul cu acelaşi nume, care a luptat în primul război). Operă de artă, Linia Maginot a fost gândită a fi impenetrabilă, numai că francezii care, în perioada interbelică, au investit cea mai mare parte din bugetul de apărare în această linie defensivă nu s-au gândit o clipă că nemţii puteau foarte bine să o ocolească pe la nord, ceea ce s-a întâmplat. Nemţii au cucerit, aproape fără să tragă un glonţ, Linia Maginot şi le-au făcut zile amare aliaţilor care nu mai puteau să-i scoată de acolo, pentru că doar, deh, francezii gândiseră linia de apărare ca impenetrabilă. Dar, ceea ce este încă şi mai paradoxal e faptul că tancul modern, cu turelă şi gândit să fie cu adevărat mobil (celebrul „Renault FT” sau „FT17”) a fost inventat de către un francez şi produs de compania cu acelaşi nume, Renault. A fost aşa de bun că americanii, imperialiştii, au cumpărat şi ei licenţă.

    Un alt lucru care mi-a atras atenţia în toată istoria asta e că aproape orice s-a inventat pe lumea a fost mai întâi inventat de un francez. Dacă povestea asta o ştim şi de la alte ţări, ceea ce e încă şi mai şi e că, chiar şi atunci când un francez a inventat ceva, înaintea lui a fost un alt francez care a inventase deja acel ceva, cum ar fi, de pildă, cinematograful.

    Acum şi România, că şi ea apare. În 1920, este trimis la Bucureşti generalul francez Joseph Joffre (încă nu ghiciţi?) cu misiunea de a înmâna Regelui Ferdinand I „Medalia militară” iar oraşului Bucureşti distincţia „Crucea de război”. În cinstea lui, cofetarii români pregătesc nu pâine cu sare, ci o prăjitură de ciocolată, care ar fi fost foarte apreciată de general şi căreia aşa i-a rămas numele „prăjitura Joffre”. Acum ştiţi?

    1. E mincinoasa cartea aia de zici c-ai citit-o. Am vazut eu la televizor, francezii i-au batut pe nemti in toate filmele de n-au mai stiu de ei. Au evadat din toate inchisorile, au sabotat tot ce era de sabotat, au aparat tot ce era de aparat si au cucerit tot ce era de cucerit. Cit despre tradare si onoare, am vazut si noi „Cei trei muschetari”, da? Toti pentru unul si unul pentru toti. Acum stii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *