Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 19 ianuarie 2014

foto: das boot

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea.

Blogary, 19 ianuarie 2010, Violeta duce găleata la gunoi (Bleen)

[wp_rss_multi_importer]

[toggle title=”Blogary pe Twitter” state=”open” ][/toggle]

[toggle title=”Blogary pe Facebook” state=”open” ]

[/toggle]

 

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

56 de comentarii

  1. Întrebare pentru Barbu: Îi drept ce zice băiatul ăsta, Claudiu Pădurean, în RL? „PSD a eşuat, de mai mult de două decenii, în tentativa de a atrage electoratul din Transilvania şi din Banat. În mod constant, acest electorat a votat cu partidele de dreapta, iar în momente – cheie, cum ar fi alegerile din 1996, 2004 sau 2009, voturile ardelenilor şi bănăţenilor au decis soarta alegerilor în defavoarea socialiştilor.”

    1. „PSD a eşuat, de mai mult de două decenii, în tentativa de a atrage electoratul din Transilvania şi din Banat.” Adevărat.

      „În mod constant, acest electorat a votat cu partidele de dreapta”: 2000 PRM și Vadim masiv. 2012 USL (PNL sau PSD? nu există certitudini). În restul timpului adevărat.

      „în momente – cheie, cum ar fi alegerile din 1996, 2004 sau 2009, voturile ardelenilor şi bănăţenilor au decis soarta alegerilor în defavoarea socialiştilor.” Se poate spune și așa, dar e de-a îndoaselea. Pe electoratul transilvănean/bănățean se conta, era cantitate stabilă. Mai degrabă aș fi zis că în 1996, 2004 și 2009 elementele decisive au fost Moldova și Muntenia-fără-București, unde s-au obținut procente mai bune decât în 1992 sau 2000.

      1. OK, mulțumesc. Așa, ca diletantă, mi se părea că-i un articol „țintit”, deci nu m-a înșelat instinctul. (Îl citisem fiindcă mă tot întreb de niște zile încoace unde-s ardelenii din PSD, și mai ales Vasile Pușcaș.)

  2. Parlamentare: PSD 38.1, PDL 20.1, PNL 19.8, UDMR 5.1, PPDD 4.7, PNȚcd 3.4, PMP 2.6, PRM 2.4, PFC 1.8, PC 0.3, UNPR 0.1, alt partid 1.6.

    Prezidențiale:
    Ponta 24.6, Antonescu 24.1, MRU 8.5, Predoiu 5.5, Oprescu 4.9, Isărescu 4.8, Băsescu 4.5, Becali 3.6, Dan Diaconescu 3.2, Vadim 2.6, Johannis 2.6, Tăriceanu 2.6, Geoană 1.9, Udrea 1.6, Blaga 1.6, Boc 1.3, Kelemen 1, Năstase 0.6, Macovei 0.3.

    1. Opoziția are 6 nume care fac împreună cam cât Ponta sau Antonescu, adică 23%:

      MRU, Predoiu, Băsescu, Boc, Udrea, Macovei.

    1. „O ţară care aplaudă prostită linşajul public şi insulta obscenă (…) este o ţară care nu are ce căuta în „concertul european“, ci în cacofonia populismului de tip totalitar. România este o ţară părăsită de civilitate şi civilizaţie, o ţară de barbari care se închină la idolii Securismului voiculescian şi la binefăcătorii mafiotismului atotputernic. O ţară barbară.”

      Câteva sute de mii de telespectatori nu sunt o țară. Gâdea nu ajunge decât arareori la 800 de mii de privitori. În țară suntem 15,7 milioane. Metaforă – metaforă, dar totuși.

      1. Mda. Dar mă gândesc eu nesogiologic, recunosc: mesajele-cheie odată lansate la Gâlmea sunt repetate la toate orele, câteva zile, ca să ajungă la mult mai mulți.

        Ei nu vorbesc ca fraierii de la B1 despre horoscop și influența paracetamolului asupra ficatului, n-au timp. Sunt prea profi, când deschizi B1 nu știi pe ce temă pici, când deschizi A3 nu poți greși.

        Telespectatorii ăia sunt cei mai activi poltic, își influențează familia etc – ăilalții nu cred altceva, ci nu cred NIMIC, sunt amorfi. E esențial.

        1. Ok. Antena 3 are 800 de mii + ce mai pot influența ăștia 800 de mii.

          Dar votanți de „dreapta”, dreapta și cum o fi, oameni foarte hotărâți anti-USL sunt tot cam pe atât. Eu calculam că ar fi un milion, hai să zic, poate exageram. Eu nu cred că acești oameni tac din gură și rabdă. Răspândesc și ei mesaje, încearcă și ei să convingă.

      2. Câmpeanu, cel care se bătea în logică cu Udrea, că doar el făcuse logica cu însuşi Aristotel, aruncă o culpă generalizată, una din aia care seamănă cu „suntem cu toţii un popor de nimic”. Probabil de necaz, în loc să se revolte doar pe cine trebuie să se revolte, adică pe agitatorii şi instigatorii de la antenă, el face, iaca, ceea ce se numeşte în logică, o „generalizare pripită”. Din adevărul propoziţiei „unii români sunt proşti, criminali şi iresponsabili” (instigatorii de la antenă şi fidelii acestora), deduce greşit adevărul propoziţiei „toţi românii sunt proşti, criminali şi iresponsabili”. Că nu-i adevărat se poate demonstra chiar şi cu „pătratul logic”.

        În altă ordine de idei, @adina a spus că, deşi cei de la antenă nu sunt aşa de mulţi, totuşi, datorită agresivităţii, aceştia par mulţi. Sunt ca un grup agresiv într-o mulţime mai mare de oameni civilizaţi dar pasivă. Mizând pe pasivitatea generalizată, dar şi pe slaba reacţie a celor îndrituiţi să intervină (aceia pe care-i numim „organele competente”, că doar într-o democraţie şi civilizaţie nu-ţi faci dreptate singur) grupul agresiv poate să abuzeze pe rând, de unii, de alţii. Acest grup agresiv pare că poate dispune de toţi ceilalţi. Acest grup abuziv trebuie stopat.

        1. Ceea ce-mi aduce aminte de clipulețul cu băietanul ăla musulman care lătra incantații insultătoare la adresa creștinilor, în metrou (sau autobuz?) la Paris, iar francezii din jur se căzneau să pară indiferenți. Măcar ei chiar nu înțelegeau ce schelălăie țafandachele ăla cu rulmenți în gît, deci au o scuză. Noi așteptăm să treacă de la sine. Ca varicela.

          1. Daca tot esti treaz la ora asta, o faza despre Antena 3, sorry dac-am mai spus alta data: parintii unui prieten vin in Canada si ma-ntreaba omu’ „cum pot sa pun romanii la tv?” Ii explic, uite poti sa ai 20-si-ceva de canale etc $19/luna. Saptamina urmatoare ma-ntreaba: da’ un singur canal nu se poate? De ce? intreb eu. Pentru ca ai mei vor NUMAI Antena 3, atit! 🙂

            1. Da 🙁 nimic nu împiedica opoziția de azi să încerce și ei ceva.

              Apropo, când ziceam 800 de mii am uitat două lucruri:
              – la A3 se uită și oamenii care urăsc A3
              – la A3 se uită și mulți pensionari care nu mai ajung să voteze (deces sau din cauze medicale nu mai pot să meargă la secție, știu cazuri).

  3. Antena 3 amenință acuma, live, că angajează lunetist (pe fondul unui text ritmat cretin de amenințare cap-coadă, al unei haimanale, cred ca rapper ii zice) pentru toți băsiștii pe care îi va vâna, de altminteri, în justiție. Nu se înțelege bine, deduc că e lunetistul prost .
    Altminteri, „alea care se dau jignite sunt niste curve vopsite în zâne.”
    Interesant.
    Se pare că nu, nu li se poate face nimic, n-are cine, Băse nu mai are nimic de dat.

    1. În R. Moldova a existat un post, NIT, în limba rusă, bâta comuniştilor, post care, din câte se părea, era încă şi mai rău decât Antena 3. După nenumărate abuzuri urmate de nenumărate sancţiuni, a fost închis de către CNA-ul din R. Moldova. Undeva trebuie oprit abuzul.

      Antena 3 (dar asta e şi metoda USL) practică un fel instalare progresivă a răului. Faci azi un mic abuz. E revoltător. Trece vremea. Lumea se obişnuieşte. Peste o vreme faci un abuz un pic mai mare. E revoltător. Trece vremea. Lumea se obişnuieşte. Şi tot aşa. Ajungi să speri ca răul foarte rău care urmează să fie făcut să nu mai fie decât poate un pic mai puţin rău decât cel deja făcut în trecut. Asta ajungând să fie chiar „speranţa ta de mai bine” iar ambianţa oribilă creată începe să pară normală. Or, asta e anormal.

      Nu înseamnă că dacă trăim într-o democraţie şi într-o lume civilizată (România se găseşte într-o lume civilizată), toţi care trăiesc în acea societate sunt, pe cale de consecinţă civilizaţi. Unii sunt hoţi, alţii criminali. Aceştia trebuie stopaţi. Dacă-i opreşti, nu înseamnă că tu cel care-i opreşti nu mai eşti civilizat şi democrat. Înseamă că tocmai asta eşti, civilizat şi democrat. Asta trebuie făcut, abuzul, răul, trebuie stopat. El nu se va opri singur.

      Metoda este şi a USL. Asta s-a întâmplat cu suspendarea. Prima oară, a produs indignare. A doua oară, mai puţină. În plus, între timp, atmosfera a fost bine împuţită de Antena3 dar şi de alte televiziuni. Acum pot să-l suspende de şapte ori pe săptămână, să-l aresteze, să-i aresteze familia, să-l trimită în exil. Ar părea, cum să zic?, normal. Nu o să se mai indigneze decât o mână de oameni.

      Pe scurt, democraţia nu trebuie să se lase abuzată, asta dacă vrea să mai fie democraţie.

      1. Sper sa se gaseasca un avocat bun care sa vada marea oportunitate aparuta aici. Ar putea iesi un proces istoric din toata povestea asta.

  4. M-a sunat maică mea să-mi spună că o doare mîna stîngă și să mă întrebe dacă nu a făcut cumva un atac de cord și ce le putem face ăstora de la Antena 3. Nu pot fi dați în judecată, nu li se poate face chiar nimic?

    1. Mama (complet inocentă, nu-i spun toate alea de pe blog): vaaaai, ce dezamăgire! Am citit interviul lui Nicușor Dan (din 22, n.m.). Nu-i nimic nici de capul ăstuia!

  5. Exact pe asta au mizat useliștii: Vasile Blaga a precizat că, dacă cele două scrutine nu s-ar fi suprapus, ar fi îndemnat electoratul PDL să nu participe la referenduml de modificare a Constituției. „O să-i încurajăm să voteze împotrivă”, a punctat el.

        1. Daca zic acum ca sa adoptam modelul Suediei, sa doarma parlamentarii pe canapeaua din biroul parlamentar de 15 mp, fara masina, fara sofer, fara imunitate, fara delegatii, fara „protocol”, fara indemnizatii, o sa spuna ca-s Hitler, Stalin si Rimaru la un loc.
          A, si daca nu se prezinta la serviciu, pa. Ca nu-i platesc sa stea, da?

  6. Vă uitați pe A3? Că nu pot povesti! Cine va critica pe orice cale și astfel va intimida A3 va fi dat în judecată până când vor plăti daune enorme.

    1. Vor avea multe procese pe rol. Acuma m-am prins, din cauza asta tace chitic Active Watch, le e frica sa nu ajunga la judecata cu A3. Hmm, uite un mod bun de a fii aparator al drepturilor presei libere si de a pune A3 la stalpul infamiei in presa dar si printre politicieni. Toate procesele alea vor costa bani, bani si iar bani, daca sunt cat mai multe si dureaza cat mai mult. Cand nu vor mai avea bani sa plateasca lumina, nici politicienii nu vor mai avea unde sa-si verse amarul pe viata asta asa de nedreapta seara de seara.

      Pentru fiecare cuvant aiurea sau nelalocul lui adresa diversilor jurnalisti, ar trebui dati in judecata. Cate cuvinte, atatea procese. Atunci sa te tii, jale si amar pe capul lor.

    2. Dar nu funcționează și invers? Adică să dăm și noi în judecată A3 că ne intimidează zilnic? Și că ne poluează moral?

        1. Auzi, mi-a venit o idee: cum ar fi să trec zilnic pe lîngă sediul Intact și să le-arunc peste gard niște biscuiți cu glazură de tămîie? Sau e prea fină aluzia?

  7. 29 august 2008, bleen.ro

    Inside information: Alistar e un bou

    Alistar e un bou. Puteam sa scriu altceva, de exemplu, puteam sa scriu ca mi-am luat blugi si, cu toate astea, eu am ales sa scriu ca Alistar e un bou. Baga-mi-as in ele de virgule ca nu cred ca am nimerit-o pe niciuna! Anyway, despre tineri oportunisti “easy-to-buy” si lingai de perspectiva vom mai vorbi.

    UPDATE. Este vorba despre alistarul domesticit, care traieste pe langa curtea omului cu functie si resurse. Le inceput o sa te enerveze, o sa cotcodaceasca si n-o sa te lase sa-ti faci afacerile in liniste. Dar exista solutii. Nu trebuie decat sa arunci cu contracte si proiecte cu vizibilitate in el. Atunci se va linisti. Nu ca va face ceva cu contractele si proiectele respective, sa le onoreze sau chestii d-astea. Le va deschide doar la pagina cu plati, beneficii si deconturi, de unde va ciuguli tacticos, dupa care se va impauna cu ele. Caci nu ciugulitul platilor e specialitatea lui. Alistarul domesticit are ganduri mari, pentru el cariera nu trece doar prin stomac, asta e doar un efect colateral. Importante sunt notorietatea si CV-ul.

  8. Mi-a luat mult să mă prind, însă principala cauză a deciziei de a reînvia referendumul pentru Constituție și prezidențiabilul Antonescu (13 ianuarie) e declararea neconstituțională a legii descentralizării (10 ianuarie).

      1. Cînd a căzut descentralizarea la CCR, baronii era cît pe aci să-i linșeze pe Dragnea și Ponta. Impunitate canci, descentralizarea canci.

        În noua Constituție una dintre principalele prevederi e chiar descentralizarea imaginată de Dragnea.

        Toată lumea cîștigă. Lumea lor.

        Ponta scapă de prezidențiale și nu e decapitate de pesediști, Antonescu se vede președinte, Dragnea scapă de decapitare și își vede visul descentralizării cu ochii, baronii au ceea ce-și doresc, descentralizare și impunitate.

        1. Si noi stam acasa si ne distram cum o sa-si sara de gîți dupa ce iar n-o sa le iasa la numar.

          Iar liste, iar romanii din strainatate…show.

          1. De data asta sînt toți interesați să treacă referendumul, și pesediști și peneliști, și centrali de la București, și baronii din teritoriu.

  9. Mircea Toma, 4 iulie 2012.

    (de la 8:40) „Noi nu participăm la dezbaterea dictatorul nostru e mai drăguţ decât dictatorul vostru. Din punctul nostru de vedere, ce s-a întâmplat până acum cât timp a fost guvernul… guvernele Boc şi Băsescu în poziţie de forţă, a fost la fel de periculos pentru statul de drept. Şi singura diferenţă faţă de ce se întâmplă acum, este că se întâmplă mult mai concentrat, se întâmplă mult mai repede şi viguros.”

    http://m.youtube.com/watch?v=UJNuG7uOCW8&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DUJNuG7uOCW8

  10. ActiveWatch zice:

    Scrisoare către Andreea Pora

    Andreea,

    Înțelegem prin ce treci și suntem solidari cu tine. Știm cât e de nasol, am trecut și noi, și ca organizație, și ca persoane (unii dintre noi) prin asemenea experiențe. Problema e că o reacție în cazul linșajului căruia i-ai fost victimă va presupune automat reacții la orice derapaj de genul ăsta, ca să fim imparțiali, echidistanți și să nu fim acuzați de dublu standard sau părtinire.

    Or, astfel de derapaje s-au generalizat în spațiul media, se petrec zilnic. Ar însemna să reacționăm de câteva ori pe zi, în cazul fiecărei persoane târâte în noroi de tot felul de lucrători în presă. Îmi vin în memorie cazul ICR- Cristi Neagoe -poneiul roz sau mizeriile aruncate astă toamnă spre colegii noștri de la Miliția Spirituală.

    Un entertainer de la B1tv practică același tip de linșaj mediatic și nu am considerat oportun să reacționăm nici în cazul lui. Din fericire, a făcut-o una din victimele atacurilor lui și justiția l-a taxat de 30.000 lei. Exemple sunt, din păcate, cu zecile. Numai în ultimul an am avut câteva reacții de condamnare a practicilor trustului lui Voiculescu, atunci când s-au folosit de apelul la instanțe pentru a-l intimida pe Petrișor Obae sau pe cei de la Casa Jurnalistului. Cum a spus și Mircea, o simplă lectură, cu bună credință, a rapoartelor FreeEx și a reacțiilor noastre vizavi de trustul lui Voiculescu poate lămuri pe oricine care este opinia noastră despre practicile lor editoriale și de business.

    În plus, trebuie să stabilim gravitatea situației și proporția reacției – dacă trebuie să reacționăm în cazul acestor abuzuri ale dreptului la liberă exprimare, cum ar trebui să procedăm în cazul jurnaliștilor cărora le sunt interceptate convorbirile telefonice și comunicațiile electronice (cazul Narcis Daju din Tg. Jiu)? Oare care dintre aceste abuzuri este mai mare? Abuzarea dreptului la liberă exprimare de către niște lucrători în presă sau abuzurile comise de instituțiile statului împotriva unor jurnaliști? Care miză este mai mare?

    Așteptăm să vedem cum va reacționa CNA în acest caz. Mi se pare mult mai important ca o instituție a statului să-și facă treaba în cazul de față, de la goarnele varanului oricum nu aveam nicio pretenție. Și cred că cel mai important este ca tu să-ți aperi demnitatea și dreptul la imagine în instanță, așa cum a făcut-o A. Berecleanu. Dacă acum 10 ani insistam pe lângă persoanele care intentau procese jurnaliștilor să renunțe la procese, acum am ajuns să recomandăm celor lezați de lăturile media să se adreseze instanțelor. Paradoxal, deoarece suntem o organizație a cărei principală misiune este protejarea dreptului la liberă exprimare. Din păcate, nu văd altă soluție pentru a tempera și descuraja aceste abuzuri de dreptul la liberă exprimare.

    Cu gânduri bune,

    Razvan Martin

    Coordinator of the FreeEx Program

    ActiveWatch – Media Monitoring Agency

    Member of Reporters Sans Frontiers network”

    1. De ce popularizezi tu scrisoarea unui prost? Că de mizerabili e lumea plină, dar ăsta s-a nimerit și prost (după logica argumentației).

      Ilici e meseriaș super-tare, școală solidă, rusească (frigiderele Zil se dădeau de zestre, treceau dintr-o generație în alta).

      În 90 a procedat așa. Apărea PNTCD, apărea și PDAR („democrat-agrar”). Apărea Partidul Monarhist, apărea și LIga pentru Republică, uneori la câteva zile. Apărea PNL, apărea și Partidul Liber Schimbist și alte câteva zeci de partide cu „liberal” în denumire. La ONG-uri, la fel.

      Ce vreau să spun: orice încercare de constituire a unei vieți politice normale era blocată fie prin partide-oglindă controlate, prin partide de semn contrar sau prin ducere în derizoriu și confuzie, în mod meșteșugit.

      Asta a încetat când s-a golit pușculița și inflația a ajuns la 265%, nu mai era de mâncare pentru toată viermăraia bipedă, alde Surdu, Cristina Stamate, Stefan Cazimir.

      Acum mă gândesc că ar trebui (dar n-are cine) pornit de la celălalt capăt. Creată o altă organizație. Este limpede (din 2009 cel puțin) că Active Watch ocupă singură culoarul de media active watch și-l blochează prin non-combat. Finanțat. Fiindcă cineva tb să plătească chiria si curentul prostului de mai sus și să aprobe rapoartele de activitate, să mențină aparențele.

      Deci nu există o media active watch reală și nici o organizație-oglindă a porcăriei patronate de Mircea Toma. Asta e țara plagiatorului și a filmulețelor falsificate, indignarea din cauze etice trebuie finanțată solid și pe termen lung ca să devină perceptibilă pt public.

  11. Andreea Pora e jurnalist. Cu calităţi şi defecte, că e om. Anteniştii sînt o maşinărie de propagandă, mistificare şi manipulare. Diferenţa dintre Andreea Pora şi ei este exact diferenţa dintre discuţie şi execuţie. Execuţie publică, practicată în faţa celor ~ 400 000 de telespectatori pe care îi au.
    A tăcea în situaţia în care a fost pusă acum Andrea Pora, situaţie prin care au mai trecut mulţi alţii, înseamnă complicitate cu sau frică de un micro-sistem securisto-comunist. A pune semnul egal între cele două părţi înseamnă a te situa de partea călăului.

      1. De asta au modificat codul penal in martea neagra ! Erau o gramada de primari si parlamentari pentru care a incalca legea devenise ceva amoral.

  12. Aseară m-a întrebat cineva, un cunoscut, om de afaceri (printre altele, patronul unei cunoscute cafenele): Da’ tot îți bagi și îți scoți în absolut toți, tot dai mui la toată lumea, în stînga și în dreapta, îi fuți pe toți în gură…Cum poți? Nu-ți interzice nimeni?

    Nu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *