Stirile zilei, linkuri si offtopice – 4 februarie 2014

foto: Mulțumim din suflet și să-ți trăiască filipineza, boierule, că nu merităm atîta bunătate!

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE ZILEI by Blogary Evernote
15:01 – NIH Spent $464,272 to Find Out Why Gay Men Get Syphilis in Peru
13:04 – Noua Constituţie: Interceptările se fac numai în procesul penal, iar procurorul nu le mai poate dispune
12:43 – De ce greşelile trebuie plătite – Lucian Mîndruță
12:26 – Parlamentarul care nu ştie numele partidului din care face parte. „Eu am o calitate, sunt bun la suflet“
Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

79 de comentarii

    1. Si numai pentru ca are numele lui Marga pe coperta, cartea si-a dublat pretul, de la 5 la 10 lei. Te pui cu caloriferul ?!

      1. Ca sa iei pe inventar la pret dublu fata de cel de productie o carte care nu e destinata vinzarii catre public inseamna sa ti-o cumperi singur la suprapret.

        Asta-i mai jalnic decit caltabosii si „parlamentarul auto”.

        P.S.: „cel mai cinstit guvern”

        1. Ai dreptate, exact asta a facut! Daca era la universitate, isi punea cartea la bibliografie obligatorie si asa i-o cumparau studentii.

  1. Înc-o eliptică de la bere (bere politică):
    Mi-aduc aminte de o spusă a lui Măritul Cocoșelului Cauzează de acum cîțiva ani: PDL face laba uitîndu-se la poze cu charisma lui Traian. Acum face PMP. Prea tîrziu, e necrofilie deja.

  2. http://www.evz.ro/detalii/stiri/halucinant-angajatii-isu-si-romatsa-nu-au-stiut-sa-interpreteze-coordonatele-primite-de-l-1080697.html

    5 minute de incercari pe google si-am ajuns la asta:
    http://netvicious.com/gps/
    Introducind coordonatele 46.6023 22.98421 apare pe harta locul exact…la 2 km de sosea. Daca ala-i locul in care i-au gasit, sa faca bine sa-si caute altceva de lucru, ca de asta nu-s buni.

    L.E.: varianta a 2-a: https://maps.google.ro/
    Se introduc coordonatele ca mai sus si apare locul.

  3. Un comentariu legat de una dintre stirile zilei de mai sus: NIH a fost extrem de generoasa (cu banii contribuabililor, evident) in finantarea unui studiu pe durata a 5 ani pentru evaluarea riscurilor pentru sanatate a intretinerii de relatii cu prostituate mexicane: 3 milioane de dolari pana in 2013 inclusiv, plus transa urmatoare pentru 2014. http://cnsnews.com/news/article/nih-spends-3-million-study-health-risks-dating-mexican-prostitutes
    Unele riscuri sunt atat de greu de evaluat, incat 5 ani nu sunt de ajuns.

    1. Daca te gindesti putin…tu ai putea sa rezolvi prostituate mexicane de 3 mil $ in numai 5 ani? ai si tu putina intelegere pentru omul ala, ca-si toceste pieleap in folosul stiintei.

            1. Puterea de cumparare a $ se injumatateste la fiecare 20 de ani, asa ca nu face dumping 🙂

      1. A, nu, nici nu ma gandeam ca o sa le rezolve pe prostituate in asa scurt timp. Plus ca mai sunt si alea din Peru, si de prin alte locuri. Insa problema aceea a riscurilor pentru sanatate…serios, cat timp le trebuie sa le evalueze? Ce mari si spectaculoase descoperiri se pot intrevedea?

    1. Am si eu o intrebare: cui slujește acest tip de comentarii aici? Eliptice, par că sunt făcute pentru un grup închis, care știe despre ce este vorba. E cam frustrant. N-ar fi mai simplu să le faci în grupul ăla și aici să faci numai comentarii neeliptice, ba chiar articulate?

  4. Cum se deturnează „în mod voit” o dezbatere publică? În chestiunea accidentului aviatic, Ramona Mănescu spune că ea nu crede că cineva de la ROMATSA a transmis „în mod voit” informaţii eronate, tot aşa cum nu crede că cineva de la STS sau altcineva ar fi transmis „în mod voit” coordonatele în mod greşit. Păi, cine a spus „în mod voit” aşa ceva? Problema „în mod real” şi nu „în mod voit” este aceea a lipsei de coordonare, lipsă de coordonare voită. Pentru că în mod voit, Ponta şedea la televizor.

    O altă problemă a Ramonei Mănescu, şi asta e şi poziţia prodecanului faimos, e că „s-a creat o stare de tensiune şi neîncredere în instituţiile statului”. Aşa, şi? Oamenii „în mod voit” nu mai au încredere în instituţiile statului? I se tot dă înainte cu să avem încredere în instituţii şi să nu le punem la îndoială. Că instituţiile în sus şi instituţiile în jos. Dar nimeni nu pune la îndoială existenţa instituţiilor, existenţa instituţiei ROMATSA, nici pe cea a instituţiei Ministerul Transporturilor şi nici pe cea a guvernului. Nimeni nu spune că, fiindcă a fost accident, să nu mai existe guvern. Problema e că în mod real, în acest caz, fiindcă nu a funcţionat, guvernul practic nu a existat. Nici măcar „cutremurul cosmogonic” (ce-o mai fi şi acela) nu e de vină, ci nişte oameni foarte concreţi.

  5. Vă mai amintiți că săptămâna trecută, pe principiul “pe-a mă-sii, cine l-a făcut prost să plătească”, edilii Timișoarei anunțau că „toate creanţele mai mici de 40 de lei se dau
    la scădere (…)”? http://ow.ly/t1KBb

    Acu’, la câteva zile după eveniment, ies și se plâng de nivelul redus al încasărilor și primarul face pe curajosul cu restanțierii, invocând, culmea aroganței și a incoerenței, echitatea: “vom fi necruţători, pentru că aşa e cinstit şi echitabil, să nu creăm două categorii de cetăţeni: cei care îşi achită impozitele şi taxele şi cei care nu şi le achită” și „nu putem să stăm indiferenţi şi să vedem că unii cetăţeni şi firme nu îşi achită obligaţiile faţă de municipalitate” – http://tinyurl.com/orkwpyb

    1. Bun aia cu 40 de lei e pentru ca-s atat de idioti incat probabil nu se mai descurca nicicum si deja incepe sa-i coste ca nu se descurca. Deci e o harababura la Adm Financiara la primaria Timisoara de nici nu va puteti imagina. Mergi acolo, zici ca vrei sa platesti tot, iti fac un calcul, le platesti. Ajungi acasa, stai un pic, iti vine prin posta recalcularea. Zici ca tocma’ ai fost pe la ei si nu mai e nimic, deschizi fericit ca esti la zi…. hop, mai ai 17 lei de plata sau poate ca de fapt 19,30, nu e clar, ca-i asa facuta fituica aia de nu mai pricepi nimic. Te intorci la ei, ii intrebi, mai cauta ce mai cauta, descopera ca de fapt sunt 5,30. Platesti, mergi ‘napoi acasa, esti linistit, fericit, ai rezolvat totul, nu te mai deranjeaza nime. Dupa cateva zile iar scrisorica de la ei. Deja esti vaccinat, deschizi rapid, stresat: ti-au mai recalculat si iar s-au razgandacu’ mai ai 32 de lei. Iar n’apoi la ei, cauta sa dea de urma celor 32 de lei, nu-i gasesc, lor le ies vreo 7. se scarpina in cap… pana pricepi tu ca n-are rost sa dai pe acolo decat o data pe an si platesti ce-ti zic ei dupa care mai platesti la anul penalizari plus ce mai zic ei ca vor pe acolo. Si asta nu de ieri de azi, de vreo 15 ani mi se intampla mie (adica la taica-meu ca el isi manca zilele cu ei in numele meu). Daca stau bine sa ma gandesc cei mai destepti sunt aia de nu platesc nimic, precis la ce harababura e acolo dupa un timp… un minus pe ici, un minus pe colo, minus cu minus se face plus si poate iti mai dau si inapoi…

    2. Am stat o vreme ”deoparte” pentru ca am o groaza de lucru… Dar referirile la scumpul, mult iubitul si stimatul, primarul nostru, far calauzitor al oamenilor muncii din municipiul nostru ma fac sa vreau sa ma exprim. Este un filfizon aiurit, un coate-goale, un nime-n-drum, un ciumpalac… Este administratia care se lauda cu lucruri banale de genul asfaltarii a 200m de strada, refuza investitori seriosi care ar putea impulsiona economia locala in timpurile astea de constrictie economica pe motive inchipuite-ecologisto-aiuristice, combate cainii inhaitati si salbatici cu panouri de avertizare si doreste jocuri de apa si lumini pe canalul Bega, in acelasi timp… Primarul Robu vrea cai verzi pe pereti si nu e capabil sa distinga intre nevoi obiective ale orasului si mofturi costisitoare… Este o cacealma, o paiata in postul de administrator al unuia dintre cele mai mari orase romanesti…

    1. Pe siteul PMP ultimul comunicat e din data de 29 ianuarie 2014, despre diverse intoxicații prin social media. Forta Civică la noutăți are ceva cu Pavelescu de rezolvat în public, îndemnându-l să sune la 112 (băiețași „jmecheri”, cum știu ei să dea replici dintr-astea tăioase).

      De ce întrebi, s-a întâplat ceva important și niște partide de talia lor ar fi trebuit să reacționeze oficial?

      1. Are cu Pavelescu pentru ca le-a zis ala ca nu merita efortul sa negocieze cu un partid care nu si-a facut nu-sh ce liste.

        1. Cât de frustrant poate să fie, ca partid care vrea să dea viitorul președinte al țării, să fii luat peste picior de PNȚCd?

    2. Pe Tomac l-am auzit eu la B1 zicand ca-i o masura populista, insa cand sa zic „bravo!” a continuat dandu-se pe dupa cires (trebuie sa mai vada, sa mai analizeze impactul etc.).

      1. Dacă nici Isărescu, nici FMI și nici AOAR (ei au spus ceva despre echitate, dar dacă coafează consumul și creditarea, de ce să ne ascundem după idealisme dintr-astea), nu au avut lucruri rele de spus despre măsură, cine suntem noi să comentăm?
        Mai mult, Isărescu ne-a mai dat o veste bună cu această ocazie: „în ultimă instanţă, dacă persoanele cărora i se adresează această măsură sunt limitate la 1.600 lei, este un prim pas spre diferenţierea impozitării”.

        1. Vreau să particip și eu la Marea Diferențiere, dar n-am credit. Merge și cu abonamentul de mobil? În fond, tot lunar îl plătesc, iar firma de telefonie are fix același regim juridic și fiscal ca o bancă. Sau abonamentul la cablu. Eu nu văd nici o mare deosebire între rata la credit și abonamentele astea. Economic vorbind, e tot contravaloarea unui serviciu.

    3. Micii paşoptişti sunt ocupaţi, se gândesc cum vor face Junimea de mai târziu şi se ceartă care să fie următorul Titu Maiorescu.

  6. Foarte, foarte, foarte bun. Mi se pare chiar mai bun decât personajul din clipul cu “s-a declanșat o extorsiune al unui degajament al unei construcții de/într-o apă”.
    În realitate, cred că și-a adus MRU niște comunicatori experimentați care, văzând că nu-i bagă nimeni în seamă, indiferent ce spun, le-au recomandat să o dea pe virale.

    1. Deci ar trebui sa avem credits roll dupa fiecare perla, ceva de genul

      In rol principal: Sorin Paler
      Scenariu: ?
      Regia: ?
      O productie a casei de filme FC

      Plagiind pe unu’ de pe YT: The Force is strong with this one. The Civic Force!

    1. Tocmai voiam şi eu să lipesc clipul şi să întreb ce mă-sa e cu ăştia de la FC? S-au contaminat de la MRU de vorbesc toţi în dodii? Sau e vreun mişto subtil gen Divertisul din 1990 („ele însele stelele” pentru cine mai ţine minte) şi îmi scapă mie?

      Totuşi, un punct bun că se referă şi la Gramofonu’ nostru, deşi văz că el nu s-a sesizat (îi dau un link cu transcriere)

      http://www.evz.ro/detalii/stiri/politician-fc-despre-drama-din-apuseni-ne-aflam-in-plin-cutremur-cosmogonic-video-1080595.html

      1. Tare de tot, m-am inecat cu cafeaua citind 🙂 Iaca de-asta grupurile de satira dispar: in Romania realitatea bate fictiunea, pamfletul. Nu puteau de-alde Toni Grecu sau Gyuri Pascu sa spuna asa ceva si sa mentina o fata serioasa.

  7. Ponta sfideaza si aritmetica elementara: Premierul Victor Ponta considera ca cele 40 miliarde de euro alocate Romaniei din bugetul fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 reprezinta o suma prea mica. „Pentru 2014-2020 avem foarte putini bani. Romania si Bulgaria au cea mai mica alocatie dintre toate tarile UE, raportata la numarul de locuitori, in jur de 1.000 de euro pentru fiecare locuitor. Toate tarile din jurul nostru, chiar si Croatia care este nou membru, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, pornesc de la 2.000 de euro, deci dublu fata de noi”.
    Adica 40 miliarde impartite la 20 milioane (parca la ultimul recensamant au iesit 19 mil. si ceva) face exact 1000 apud Ponta.

    1. Ca sa poti face un rationament si sa determini daca o afirmatie e adevarata sau falsa, e nevoie de creier. As fi vrut sa spun si un IQ superior unei broaste, dar mi-e teama ca in cazul asta n-ar mai ramine suficienti echidistanti eligibili, plus ca ar fi fost o jignire la adresa broastelor.

      Pe de alta parte, „binele” e o chestie extrem de relativa.
      Pentru cei muscati de ciini, „binele” e un ciine mort. Pentru oengistii pentru care principala sursa de venituri o constituie inmultirea necontrolata a ciinilor, „binele” e un om mort.
      Pentru „echidistantii” care n-au fost muscati si care nu au interese directe, „binele” e ce spune A3. Pentru ca cineva trebuie sa gindeasca pentru ei.

    2. Eu, cu pălăriuța mea și cu pledoariile mele pt. a păstra un limbaj nuanțat și urban, declar că, din epoca apelului la echidistanță între Ilici și Coposu și până-n ziua de azi, echidistanții ăștia sunt niște căcați și întotdeauna, absolut întotdeauna, de partea răului, minciunii, fraudei etc.

      1. Intr-o uzina pe vremea preaimpuscatului vine un muncitor nou. La un moment dat, aude un coleg spunind: „27!”. Toti incep sa rida. Dupa un timp, altul spune: „64!”. Se tavalesc toti pe jos de ris. Dupa vreo ora, un altul spune „12” si iar rid cu totii.
        Asta, mirat, il intreaba pe un coleg: „de ce rid toti cind spune unul un numar?”
        „Am facut o lista cu bancuri politice si le-am numerotat. In loc sa spunem bancurile, spunem doar numarul, ca sa nu ne ia secu”.

        Asa si cu madam Greșini. Ca sa ridem in hohote, e suficient sa spunem ca a scris.

  8. Filmulețul ăsta cretin cu intenții tîmpite, ”El Empleo”, sau cum îi zice, nu e chiar așa de comunist pe cît vrea să fie. O lume fără tehnologie, naturală, distrusă de ecologiști și ocupiști, în care oamenii se adaptează și se fac utili unii altora. Asta arată.

    Nu fac scandal ocupiștii și sindicatele împotriva înlocuirii angajaților de către mașini și roboți? Ce bine ar fi ca munca omului să nu fie înlocuită de mașină! zic ei. Uite, așa ar fi, ca în filmulețul ăla. Ca să nu mai spunem că toate invențiile alea care lipsesc din lumea animată din filmuleț au fost făcute de capitaliști.

    Da, e o metaforă, și vrea să arate exploatarea omului de către om. Nu reușește decît să arate cum oamenii, ocupați de ecologiști și alți stîngiști, găsesc soluții să se facă utili unii altora, să se ajute, chiar dacă tehnologia care încălzește global și merge pe combustibili fosili și curent electric a fost interzisă.

    http://www.garbo.ro/articol/Cultura/15750/cel-mai-premiat-scurt-metraj-de-animatie-din-istorie.html

  9. Theodor Paleologu e dovada vie a faptului că genetica are simțul umorului. Chiar dacă pe filiera ta nu s-a mai născut de sute și sute de generații un exemplar cu coadă, nu ai nici o garanție că ceea ce reușești să aduci tu pe lume nu va avea coadă, nu se va sui în copac și nu o să-și arate dosul publicului larg, ca să te facă de kkt când te aștepți mai puțin.

    De la Paleologu citire: „Eu cred că tot în PDL suntem, numai că în cealaltă parte, din păcate nu ne mai vorbim între noi. Înainte stăteam singur în spate (în sala de plen a Parlamentului – n.r) şi citeam, acum au dat buluc peste mine, sunt încâ 15 care stau alături de mine” – http://tinyurl.com/qy9agom

    Ai driekului de nesimțiți, cum îi deranjează lui sesiunile parlamentare.

    1. De fapt il deranjeaza ca, prin asociere, acum nu mai e privit ca un intelectual care citeste, ci e luat la gramada cu utilizatorii de Angry Birds, Cancan si pornosag.
      SAU
      nu mai poate sa stea cu Angry Birds, Cancan si pornosag, pentru ca trebuie sa se prefaca drept un asiduu cititor, fin’ca are martori. Asa ca tre’ sa citeasca reviste frantuzesti, sa para ‘telectual (Pif, Rahan).

  10. Da, domnule, a zis-o. E extrem de important ca oamenii să audă din gura politicienilor adevărul.

    Catalin Predoiu

    „Programul Guvernului Ponta de subventionare a creditelor este o masura tipica de stanga, care 1) nu va avea niciun efect economic, pozitiv, 2) va incuraja mentalitatea dependenta de stat si 3) este imorala, penalizeaza pe cei cu plata la zi, pentru ca din banii lor se face subventia. Solutia corecta era: 1) reducerea impozitului pe profit; 2) reducerea CAS; 3) reducerea TVA. Solutia pe care o sustin ar stimula consumul si ar fi corecta din punct de vedere social.”

    1. E bine, e bine. Mi-ar fi plăcut să îi aud reacționând și la decizia BNR de a reduce din nou ratele rezervelor minime obligatorii. Măsură care e mult mai nesănătoasă decât asta. Dar, nah, să nu ne luăm de domnul Isărescu, că el e cu piatra filozofală și cu globul de cristal la purtător.

  11. Observ că trebuie să mă ciupesc zilnic, ca să fiu sigură că nu visez. De ca și cum nu mi-erau destule absurditățile useliste, vine și Mirel cu azi e tot 3 februarie, la fel ca ieri.

    1. Mie chiar îmi convenea, că ieri îmi mai rămăseseră lucruri de făcut şi aşa aş fi putut să le termin tot ieri ca să nu le mai las pe azi, adică ieri, în fine, azi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *