Stirile zilei, linkuri si offtopice – 31 martie 2014

foto: vine vine primăvara

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

[divider]

14:18 – Doctrina nationala
14:01 – UKIP Leader Farage Praises Vladimir Putin
02:45 – Horia-Roman Patapievici: tradiţie, libertate, spirit critic

[divider]

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

[divider]

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

27 de comentarii

  1. Băsescu: ”Nu contează cît are în sondaje prezidențiabilul, important e potențialul de creștere.” Trad: Nu accept decît prezidențiabilul meu.

    1. Lui Băsescu îi e teamă că prezidențiabilul său, Udrea sau Boc sau cine o fi, ar putea sta în sondaje mai prost decît prezidențiabilii celorlalte partide de dreapta. De accea a introdus în ecuație ”potențialul de creștere.” Nu alegem prezidențiabilul dreptei pe cel cu cel mai mare scor în sondaje ci pe cel cu cel mai mare potențial de creștere, o chestie destul de alunecoasă. Ca să nu mai spunem că politicianul care a crescut cel mai mult în ultimii ani și care are cel mai mare potențial de creștere este Elena Udrea, conform declarațiilor lui Băsescu. După europarlamentare va fi scandal monstru pentru prezidențiabilul dreptei. Se vor certa pe criterii și vor veni cu candidați separați, în eventualitatea în care Udrea nu reușește să preia PDL-ul.

      1. Idealul exprimat al lui Ciuvică, care pare mai lucid decât Grand papa, ăsta este: să candedeze Udrea, ca să scăpăm de ea râzînd. Are dreptate.

        Băse e inginer, este imposibil să nu știe că dacă crești de la 2 la 18% înseamnă o creștere de 900% dar la alegeri de-astea, ce mi-e că iei cât don Pedro, ce mi-e că iei cât Isărescu, tot eșuat te numești și nici gând să negociezi ceva, ca un partid.

  2. Băsescu: ”EBA l-a sunat pe Mureșan și i-a zis să candideze în locul ei.” Păi ăla nu era loc pentru europarlamentar sau ales de membrii PMP?

  3. Nu l-am mai văzut pe Lipst, o fi de la că a demisionat guvernul Franței, cu madama aia cu mustăți de la Ministerul Sexelor, și el acuma cântă prin vreo cârciumă în loc să comenteze pe blog?

  4. Băsescu și-a început emisiunea în care îl are invitat pe Turcescu cu niște propagandă electorală pentru PMP. Problema centrală a României.

  5. Două aniversări l-au deranjat pe Puti..ăăă…Ponta în martie. 96 de ani de la Unirea cu Basarabia și 10 ani de la intrarea României în NATO.

    1. Naşpa slogan. Chestia asat cu curăţatu’ e un pic cu dublu, chiar triplu sens (a „curăţa” de bani, a „lichida” etc).
      Nu prea aş vra să fiu în locul României, să mă cureţe PMP-ul.

      1. Si eu zic la fel. Curatatul nu numai ca este interpretabil dar in afara de detergentul cu sigla PMP nici nu are legatura cu imaginea. Peretele acela cu caramida, igrasia si trandafirii rosii la vedere cere ceva mai mult decat sapun si var.

    2. Asta o sa dea ocazie bizonilor stingisti sa acuze PMP de fascism. Sint in stare, ati vazut de ex Vineri ce tare s-a suparat mindru-nascutul-in-URSS, tov Ernu. Si fara motiv, alea nici macar nu erau ‘liste’. Le-a speriat si pe mimozele de la 22.

    3. Informație umanitară pt PMP.
      Este o idee cretină, făcută de unul care vă ia banii degeaba și ai cărui neuroni noi sunt mai mici decat neuronii uzati ai lui Felix Tataru. E mai putin periculos dacă începeti sa va faceti voi singuri campania, cu fratii si verisorii, baremi ăia pun suflet.

  6. M-am uitat la creșterile de accize la carburanți din ultimii cinci ani. Puterea din 2008-2012 (PDL/PMP) nu va ieși cu cifre să-l combată pe Ponta.

  7. Norica Nicolai, supărată pe UE și democrație. Nu va putea uita niciodată eșecul loviturii de stat din 2012.

    „Jucându-ne cu revoluţii democratice, fie că acum câţiva ani se chemau oranj, acum euromaidan, se pare că Uniunea Europeană nu va face decât să ajute o ţară să se destrame. Alt destin Ucraina nu are. Poate să rămână o parte, aceasta din nordul nostru şi partea spre Polonia, într-o formulă de acceptare de către Uniunea Europeană. Fără dubiu, Rusia îşi va lua fostele teritorii înapoi, cum a făcut-o cu Crimeea, şi cum o va face cu regiunea industrializată din est”.

  8. Emil Constantinescu, astăzi:

    „Am luat decizia unipersonală, fără a cere aprobarea cuiva, de a anula dreptul de survol avioanelor ruse invocând o întârziere de 40 de minute a avioanelor. A fost o decizie extrem de riscantă.” (hotnews.ro)

    Întîmplarea, povestită de Andrei Pleșu.

    Andrei Pleșu:

    ”Dar mă simt obligat, de dragul adevărului istoric, să relatez o împrejurare, de care domnul Emil Constantinescu nu pare să-şi mai amintească. În perioada cu pricina, eram sunat zilnic din două direcţii. Mă suna doamna Madeleine Albright, secretarul de stat al SUA, pe de o parte, şi ambasadorul rus la Bucureşti, pe de alta. Ambasadorul îmi cerea, în numele ministrului rus al Apărării, să obţin aprobarea Guvernului român pentru trecerea avioanelor ruseşti spre sud, prin spaţiul nostru aerian. Doamna Albright insista, dimpotrivă, asupra necesităţii de a respinge această pretenţie. Evident, îi promiteam consecvent doamnei Albright că nu vom accepta survolul rusesc şi comunicam părţii ruseşti, de comun acord cu generalul Degeratu, pe atunci şef al Statului Major al Armatei noastre, că răspunsul nostru la solicitarea lor e negativ. (Mă bizuiam şi pe informaţia că, în această privinţă, exista o oarecare disjuncţie între Externele de la Moscova şi Ministerul Apărării, confirmată până şi de ambasador. „Nu mai înţeleg nimic!”, îmi spunea el uneori, ceea ce m-a făcut să realizez că nici la Răsărit nu mai aveam de a face cu un „monolit” strategic „ca pe vremuri”…). La un moment dat, aceste telefoane încrucişate au avut loc în timp ce Emil Constantinescu era plecat la o întâlnire oficială din străinătate. Or, întors în ţară, preşedintele îmi dă un telefon – era într-o duminică, dimineaţă – şi mă întreabă: „Domnu’ Pleşu, cine e şeful Armatei în ţara asta?” „Domnule preşedinte, conform prerogativelor constituţionale, dumneavoastră.” „V-aţi consultat cu mine când le-aţi spus ruşilor să nu traverseze spaţiul nostru aerian?” „Păi nu m-am consultat, dar am presupus că se subînţelege din politica nostră pro-NATO, că mesajul nostru nu poate fi altul. Nu credeam că avem o contradicţie în privinţa asta.” „Da, dar dumneata nu ştii că, fiind în străinătate, am primit, în apartamentul meu de la hotel, vizita primului-ministru rus”. Pe vremea aceea era prim-ministru (pentru doar vreo cinci-şase luni) Serghei Stepaşin. „Vă daţi seama? A venit în apartamentul meu primul-ministru rus! Iar, în urma discuţiilor, eu i-am promis că vom acorda drept de survol avioanelor ruseşti. Şi în timp ce eu, ca preşedinte şi ca şef al Armatei, îmi iau acest angajament faţă de primul-ministru rus, vii dumneata şi decizi contrariul. Mă fac de râs!” Ceea ce auzeam mi se părea uluitor. Nu aveam decât o soluţie: demisia. L-am sunat şi pe Constantin Degeratu, care, solidar, a fost de acord să demisionăm. Numai că, între timp, l-a sunat pe Emil Constantinescu doamna Albright şi l-a felicitat pentru respingerea survolului. Aşa că am primit un nou telefon: „M-a sunat doamna Albright, mulţumită de consecvenţa noastră. Prin urmare, de data asta a ieşit bine, dar altădată vă rog foarte mult să mă consultaţi”.”

    1. Deci acest bou ne-a fost președinte patru ani. Începe să mi se dezmorțească vag mîna cu care l-am votat pe Iliescu, de frica lui Vadim.

      1. „de data asta a iesit bine”
        Ne-am scos, coane. Hartisti.

        Probabil (hhhhh) Albright aflase si ea de vizita „in apartamentul lui de la hotel” si si-a dat seama ca bizonul trebuie mingiiat mumos pe frunte, ca sa nu-i vina cumva idei sa se joace de-a oamenii mari.

    2. Confirm, l-am auzit și eu pe Milică povestind faza că a venit Stepașin în apartamentul lui (nu-și revenea!) bineînțeles eliminând detaliile inconvenabile.

  9. Am vorbit zilele trecute de poziționarea partidelor de dreapta, iată și punctele slabe sau poziționarea din punctul de vedere al adversarilor. Tot pe scurt.

    PNL – trădare (compromitere, inconsecvență, dublă participare la vină prin asociere)
    PDL – complicitate (cu sistemul, cu PSD, cu PNL, cu inamicii)
    PMP – camarilă (neamuri, gașcă, yesmeni)
    PNȚcd – irelevanță (electorală, vot pierdut, lipsă de șanse)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *