Stirile zilei, linkuri si offtopice – 31 ianuarie 2014

foto: cadavrul lui Papahagi nu se vede în cadru, l-a prins pozarul tocmai cînd făcea o plecăciune

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

16:53 – MISS DESZĂPEZIREA. Cine scoate milioane de euro din codul roşu: Miss World România dă zăpada alături de urmăriţi penal şi prieteni de partid
05:27 – Internet Mourns Death of Colonel Meow
02:13 – Swedish Marines making parody of Grease lightning in Afghanistan
Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

80 de comentarii

  1. Mirel n-a zis nimic de ingineri, cînd a pomenit de blogariști. Deși și eu, și Gramofonu. Mi-e așa necaz, că mă duc să fac o prăjitură. Na!

  2. Mirel n-a zis nimic de ingineri, cînd a pomenit de blogariști. Deși și eu, și Gramofonu. Mi-e așa necaz, că mă duc să fac o prăjitură. Na!

  3. Mirel n-a zis nimic de ingineri, cînd a pomenit de blogariști. Deși și eu, și Gramofonu. Mi-e așa necaz, că mă duc să fac o prăjitură. Na!

  4. Mirel n-a zis nimic de ingineri, cînd a pomenit de blogariști. Deși și eu, și Gramofonu. Mi-e așa necaz, că mă duc să fac o prăjitură. Na!

        1. Meseria mea de bază e inginer de Renel; cred că sunt unicul caz din istoria Renelului care si-a dat demisia din motive de blazaj

      1. Nu, am scos morcovii din graficul de execuție trimestrul ăsta. Mi-a dat fi-miu ordin de variație, să schimb soluția de proiectare pe stafide.

    1. parcă n-a pomenit de blogariști, ci de lumea bună !
      Îți dai seama, cu atâtea sensibilități, că o să facem diabet? Fiindcă neinginerilor nu le dăm nici colțurile. Oricum, pe alea le mâncam eu.

      1. Ce mi-e blogariști, ce mi-e lume bună. Sînt sinonime. Eu n-am văzut nici un om rău pe-aici. Cel mult cîte-un naiv, cîte-un orgolios, cîte-un excentric. Mărturisesc cu pocăință: voiam să vă păcălesc. Prăjitura am făcut-o de ieri.

  5. Ar trebui înființat un Partid al Europarlamentarilor, PAE. Care să-și propună explicit nu să ia puterea, să guverneze, să fure etc, ci numai și numai sa ocupe cât mai multe locuri de europarlamentar, atenție! pe tot spectrul politic!
    Asta ar atrage toate mințile luminate, înghesuite acum pe-o listuță cu constrângeri ideologice, și pe EBA, iar lumea i-ar vota, fiindcă n-ar fi ridicoli deloc, au școală, au discurs, se mișcă ușor în mediu străin, știu uzanțele etc.

    1. Un partid care isi propune sa nu guverneze este un club. Ideea fundamentala a unui partid trebuie sa fie guvernarea. Guvernarea în conformitate cu niște principii si niște valori. Faptul ca suntem dezamagiti de politica româneasca, și în special de ce se întâmplă pe partea ei de dreapta, nu cred ca ar trebui sa ne impinga spre idei de genul „ocuppy”.

  6. Am descoperit o nouă specie de postac: postacul radiofonic. Pe radio Antena Satelor există zilnic o emisiune de dedicații cu muzică populară. De trei zile de când ascult și eu acest post, aud o grămadă de dedicații care sună toate cam așa: „pentru primarul localității X, care e un om de toată isprava, a deszăpezit comuna și nu mai avem nicio problemă cu zăpada”.

    Ce griji mai are românul de la sat în ziua de astăzi: să nu uite să sune la radio, ca să mulțumească public primarului pentru că-și face datoria.

    1. SMS: „Bunaziua. Trebuie sa dam un atak informatik la voi. Da’ suntetzi baietzi shi fete simpatyce, v-ă avertizăm dinainte, okay? Pup! PS: mai skrietzi despre reagan k mi-a placut de el, mai lasatio cu politika. Semnat Gruparea Octombrie cu Picatele.”

    1. S-a nascut prea tirziu; Paunescu si Vadim ar fi fost marginalizati pe motiv de limbi prea aspre. N-ar fi fost telejurnal fara operele lui.

  7. Mie mi-a fost simpatică Udrea piînă la Pungești!Roșia Montană/străinii ne fură pămîntul strămoșesc/să creștem investițiile statului. Pînă cînd a intrat în vrie și am decoperit că e dispusă să susținâ orice populism, fără discriminare. Deja de la alegerile din PDL de anul trecut remarcasem asta, cînd moțiunea sa a fost de departe cea mai de stînga. În rest, spre deosebire de multor altora. personajul mi-e simpatic. Aș vrea să mă indigneze ambiția ei, toaletele, tupeul, tocurile sau poșetele, însă n-am ce face, sînt un mare admirator de dinupăturici și tănasescatii. De cînd și-a lăsat breton și vrea să arate de 21 simt doar o înduioșare umană cu motive estetice pe la tivuri. Nu-mi displace personajul (dar nici femeie fatalâ n-o văd), însă doctrinar sînt un conservator insensibil și inflexibil care o consideră pe Elena Udrea un balast irelevant. Cine vrea să se ducă cu ea la fund, să se ducă, la urma urmei nu poți opri pe nimeni să sfîrșească în penibil, cu un whimp, nu cu un bang. Uitați-vă la Constantinescu și Ciorbea, de ce n-ar avea loc și un Băsescu lîngă ei. Sau uitați-vă la Ciuvică, apropo de consilierii și intelectualii lui Băsescu.

    1. Ca cucuoana, Udrea mi-e simpatica. Mi-ar placea sa stau la un pahar de vin cu ea, are ceva abordabil si cinstit. Ca politician, nu m-a impresionat. O fi un bun manager, fiindca pare inteligenta, dar n-are „adancime”, nici nuci pe masura.

    2. Io cand ma gandesc la Udrea imi amintesc de-o vorba de mi-a zis-o bunicul cu multi ani in urma: ‘Draga mea, daca nu stii in ce directie s-o iei, o iei peste tot’.

      Nu ca ar fi fata rea, dar ii lipseste directia (ideologia) si ambitioasa fiind nu sta sa cugete. Cred ca inevitabil o s-o ia peste tot.

    3. Foarte adevarat insa daca ajunge la prezidentiale si e vorba de candidati sobolani, boi, hitlerei ai sa vezi ca optiunea cea mai buna o sa fie madam Udrea. O sa fie cam broasca cea mai putin raioasa. Si sa votezi cu ‘nimeni’ o sa insemne ca ai votat cu Ponta/Kaka, deci optiunea ‘stau acasa’ nu e buna 🙂

        1. Da, ştiu poziţiile celor vizibili şi vocali, a fost parcă şi o scrisoare deschisă sau comunicat, nu mai ştiu, dar nu în termeni clari, concişi, din ce îmi amintesc.

          Şi mai e ceva aici. O problemă gravă de timing. Intră în PMP cînd toată lumea, mă rog, toată lumea interesată de subiect, discută despre coduri. Zîmbete, complimente, speranţe, vom face şi vom drege cînd purceaua e moartă în coteţ. Bine, sîmbătă, adică azi, ar fi trebuit să fie prezentă la PDL, să-şi clarifice poziţia, şi înţeleg că nu mai putea aştepta. Dar nici măcar n-a pomenit ceva de coduri.

          De îmbrăcămnte/încălţăminte s-a discutat şi paradiscutat, iar dacă o ţine fizicul – şi-o ţine! – se mai poate lucra pe partea de adecvare, ca să zic aşa, nu asta ar fi problema dacă ar avea consistenţă politică. De breton chiar puţin îmi pasă, şi Macovei are şi nu-i vorba de arătat ca la 21.

          1. Breton: si io. E irelevant pt. persoana politica..
            Codurile tb pomenite.
            In legatura cu RM toti PMPistii de varf au adoptat pozitia populista sau au patinat in jurul subiectului. Pentru mine, asta spune tot.

  8. Am deschis un pic pe B1, ca să văd ce mai spune Alina cu şenila. Nici urmă. O fi înzăpezită pe undeva. „Şenila” nu o fi făcut faţă. Nu era Alina, dar era Cozma, „Luceafărul huilei”. Pentru o clipă, am crezut că am halucinaţii. Fiindcă nu-mi venea să cred, m-am uitat un pic. Era un talk show obişnuit, temele zilei dezbătute de un ziarist, o avocată şi…Cozma. După un direct în chestiunea zăpezii, Cozma intervine. La ştirea cu arestarea lui Gruia nu i s-a dat cuvântul. Deh! În fine. Ce propune? Păi, să se îndepărteze zăpada cu nu ştiu ce fel de cartuşe de la armată. Tragi unul din ăla, care, zice Cozma, şi aşa expiră, şi cureţi şase metri de drum. Tot la pac, pac îi stă gândul.
    Şi uite aşa mă numără şi pe mine ratingul.

    1. Asta e o discuţie pentru câteva secole, însă nici atunci nu se va termina. Pesimistul de serviciu, cel care nu este decât pesimist, păcătuieşte prin radicalitate. E o formă de exces. O inadecvare. O concluzie pripită. Câtă vreme eşti, de ce să fii pesimist? E o alegere. O neputinţă. Tot aşa cum şi optimismul pur, optimismul non-stop, e tot o radicalitate caraghioasă. O inadecvare.

      Luciditatea, chiar şi în exces, n-ar trebui să te facă pesimist. Pentru că, dacă eşti lucid până la capăt, poţi găsi fie şi numai în luciditatea ta motive de optimism. Chiar şi unul dintre părinţii liberalismului credea că politic istoria evoluează.

      În fine, lucidul de serviciu al veacului trecut, Cioran, oricât ar părea de paradoxal, nu a ajuns la un pesimism morbid. Luciditatea lui patologică l-a adus spre o formă paradoxală de pesimism jubilatoriu, asta fiind probabil forma autentică a pesimismului. În oglindă, optimismul autentic ar trebui să fie lucid, cu pauze de necesară tristeţe.

      Am zis.

  9. Săptămïna asta ne-au văzut postările de pe Facebook 21 000 de utilizatori dferiți și tweeturile, 18 000 de utilizatori diferiți. Lunar ajungem la cîteva zeci de mii de oameni și sper ca în curînd să batem suta de mii lunar (blog, facebook, twitter, google+, youtube, instagram, disqus)

  10. Uite, asta n-o să accept niciodată, indiferent de unde vine.

    Funeriu a postat pe Facebook un status în care îl acuză pe Ponta că ”pe ce pune mîna, strică” și astfel a stricat în 2009, cînd era șef de comisie, codurile. Și dă citatul pe care l-a dat și Macovei.

    În timp ce îi comentam însă, a șters postarea. Probabil și-a dat seama de enormitatea și absurdul ei.

    Am făcut, evident, printscreen (nu mai fac greșeala să nu mai fac printscreen la ce citesc, de cînd Papahagi i-a urat bun venit Elenei Udrea în PMP după ce acum cîteva luni scria pe Facebook că Elena Udrea va intra în PMP doar peste cadavrul lui). Avem 1gb pe lună de la Evernote, spațiu suficient pentru arhivă.

    Preiau aici comentariul meu, în caz că Funeriu revine cu postarea respectivă.

    E, lasă, că pe Codul ăsta penal au pus mîna și Predoiu, și Boc, și Băsescu. Iar mare parte din prevederile controversate (vezi aia cu interceptările) au plecat așa de la guvern (guvernul Boc), nu au fost introduse în Parlament. E o lașitate mică, de banc de cartier, ca un întreg partid care era la putere, avea președintele, premierul, guvernul și ministrul justiției, să dea vina pe un șef se comisie de la alt partid. Chestia aia cu interceptările era în Codul de procedură penală, adoptat în iulie 2010 (PSD a plecat de la guvernare în octombrie 2009). Acim hai să nu-l acuzăm pe Ponta și pentru ce au atricat ai noștri cînd aveau puterea. PDL a votat codurile în unanimitate. Adică președintele Băsescu, premierul Boc, ministrul justiției Predoiu, tot guvernul Boc, toți reprezentanții PDL din comisii și toți parlamentarii PDL au fost păcăliți de un singur om, care le-a stricat codurile pe care le făceau cînd aveau puterea? Dar ce, erau reduși mintal, minori, idioți, luați prizonieri, pe LSD? Adică să credem că un om are atît de mare putere ca din opoziție, singur, să strice codurile puterii, a unei întregi tabere politice populate de genii și somități? Penibil.

    1. Pentru corectitudine, trebuie sa precizezi si ca NCPC a fost destul de substantial modificat prin Legea de punere in aplicare (nr. 255/10.07.2013, publicata in MOf din 14.08.2013) care a mai si fost modificata ulterior prin doua OUG. Daca ma uit la ambiguitatile de interpretare de la art. 305 (pe care le-a mentionat si D-na Kovesi aseara la B1), acestea au fost daca nu create macar amplificate de modificarile aduse prin Lg. 255/2013.

      1. Parțial sunt de acord cu tine. Sunt multe detalii care sunt tehnic discutabile, dar fondul rămâne același:
        – scăderea limitelor minime și maxime de pedeapsă pentru infracțiuni pe NCP vine de pe proiectul inițial (adică PDL);
        – construcția măsurii de supraveghere tehnică este tot pe proiectul inițial (adică PDL).

        Că au mai amețit și PSD&Co treaba, nu pot să contest. Dar lucrurile erau oricum șubrede din proiectul inițial. Aici e mare problemă.

        1. Eu vorbeam strict de NCPP; marturisesc ca in ce priveste NCP n-am apucat sa ma documentez deloc. Tind sa fiu de acord cu tine in ce priveste scaderea limitelor cu precizarea ca NCP (forma initiala) a fost adoptat in timpul guvernarii PDL-PSD (in 2009), iar Legea de punere in aplicare a fost adoptata in oct. 2012 (guvern USL).

  11. Poate ne vedem în iarna sau primăvara asta la o bere, în mai mulți. E posibil ca unii dintre voi să vă cunoașteți din lumea reală fără să știți. Cititorii Blogary vin din aceleași medii: justiție, anticorupție (ha ha, n-ați crede), business, economiști, arhitecți, IT, advertising, cinema (uite, de exemplu, unul dintre scenariștii filmelor lui Radu Muntean, Hîrtia va fi albastră, Boogie sau Marți după Crăciun – culmea e că Boogie și Marți după Crăciun sînf filmele mele preferate din cinematografia românească), e fan Blogary pe Facebook (cred că citește și blogul), deși cred că în perioada cu Roșia Montană nu prea ne-a fost fan deloc, Patapievici (care e și finanțator, ca să zic așa – stăm nașpa spre disperation dacă ne finanțează intelectualii), oengee, jurnaliști lume foarte bună.

    Am cunoscut suficienți cititori și comentatori Blogary încît pot să zic că sîntem citiți și comentați de lume bună (nu în sensul de celebră, ci lume chiar bună, indiferent de mediu). Nu același lucru îl pot spune despre politicienii și intelectualii din politică pe care i-am cunoscut și care sînt sub orice nivel acceptabil al mizeriei umane. Culmea e că lumea bună pe bune e fană a politicienilor și intelectualilor din politică, ceea ce arată nivelul de succes al imposturii la români.

    Nu știu ce succes politic am avut (deși am pus cîteva idei și strategii pe piață), dar am reușit să strîngem online și să atragem atenția unor oameni cu mult peste medie și cu mult peste idolii lor politici.

    1. Bere blogarista se poate si la vara? Ca-n iarna asta am ratat-o.

      Eu una ma recunosc de naiva, adica n-am imaginatie la caractere, sau, mai degraba, la lipsa lor. Prin compensare, devin cinica.

      Cu toate astea, cred cu incrancenare intr-un proiect politic viitor care va scoate Romania din rahatul existent. Am trait destul pe alte meleaguri ca sa vad ca nu suntem nici mai buni, nici mai rai decat alte natii: relativ mai nenorocosi si mult prea adaptabili. Dar mai ales, cred ca comunismul a distrus in noi nevoia de a fi tratati cu decenta cuvenita.

  12. Din cîte dau de înțeles Udrea și Cristian Preda EBA va fi pe liste la europarlamentare. Eu cred că pe locul 2. Pe primul loc va fi Cristian Preda.

    1. In ciuda dezamagirilor, eram pregatit sa dau un vot pentru PMP; intrarea pe lista a lui C. Preda ma razgandeste radical; am avut un mic stres cu omul dupa ce am citit interventia lui la o postare a feministei Mihaela Miroiu pe FB, in care aproba un argument totalmente cretin al acesteia pro-avort si spunea ca o sa il prezinte si in PE (link-ul il daduse cineva pe Blogary, @adib?, nu mai stiu).
      Nu atat pozitia pro avort ma deranjase, ci cretinatatea argumentului, imbratisat cu entuziasm de C. Preda.
      Nu m-am putut abtine, i-am scris pe un ton mai vehement pe blogul lui, nu m-a publicat, am revenit mai politicos, m-a mustrat parinteste si a tot tinut-o langa ca el nu e crestin-democrat.
      Dupa tampenia cu votul la 16 ani, acest al doilea derapaj mi-a definitivat optiunea de a nu vota C. Preda.

  13. Vizitatori Blogary cu OS Windows: 2012 – 84%, 2013 – 76%, Ian 2014 – 74% iOS – 4%-7%-8%. Android – 2%-7%-10%.

    Asta înseamnă și schimbare de comportament.

    Nu se mai citește dimineața, pe desktop, la cafea. Se citește oricînd, în metrou, pe stradă, în magazin, în bar, pe wc, în pat, la serviciu, în ședință, pe fugă, la țigară etc. S-au schimbat și mediile, nu se mai navighează pe net, se mută lumea de pe o rețea socială pe alta. Se citesc chestii scurte și rapide, se colportează multe imagini, texte scurte, filmulețe de cîteva secunde.

  14. Partidul care ar trebui să fie şi nu e ar trebui totuşi numit, cum să-i spun?, „Partidul x”. Asta te poate ajuta să nu te resemnezi şi nu să crezi că doar ceea ce este e tot ceea ce poate să fie.

    În ciuda programului aproape imbecil, cu vecerurile din curte, renovarea faţadelor clădirilor istorice, îmbunătăţirea comportamentului tinerilor faţă de bătrâni, în ciuda istericaleor lui Papahagi, care s-ar bate dar nu ştie cu cine, nu ştie de ce, el se bate în general, în ciuda lui Tomac cu stilul nepermis de blând, asta atunci când, înţeleg acum, avea voie să se manifeste, şi în ciuda, în ciuda, în ciuda, eu am tras nădeje, mi-ar fi plăcut să cred că poate, poate PMP s-o lansa până la urmă. Dar PMP nu era menit decât să fie o plasă moale pe care să aterizeze uşurel unii, alţii. De-aia nu creştea. De-aia probabil că nici nu o să crească. Nu din joculeţe din astea iese politica, oricum nu din acestea se face şi iese binele comun. Lor le poate ieşi acolo de un loc, două.

    Asta e. Mai aştept. Până atunci, ca să nu-mi pierd nădejdea, o să vorbesc de Partidul x care, dacă ar exista, ar trebui să facă asta, asta şi asta.

  15. Nu știu ce înseamnă, vedeți voi.

    Elenina Nicuţ

    sintagma „in cursul urmaririi penale” din cuprinsul art. 140.1 NCPP este oricum aiuristica.

    una dintre conditiile cumulative pentru dispunerea supravegherii tehnice consta intr-o „suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârşirea unei infracţiuni dintre cele prevăzute la alin. (2)”

    in cazul in care avem de-a face cu „pregatirea unei infractiuni”, nu stiu in ce masura se poate dispune deja inceperea urmaririi penale, chiar si doar in rem.

    asta pentru ca art. 305.1 NCPP spune asa: „Când actul de sesizare îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi se constată că nu există vreunul dintre cazurile care împiedică exercitarea acţiunii penale prevăzute la art. 16 alin. (1), organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la faptă.”

    actul de sesizare poate consta in:

    – plangere = încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune;
    – denunt = încunoştinţarea făcută de către o persoană fizică sau juridică despre săvârşirea unei infracţiuni.
    – sesizare = (1) Orice persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei autorităţi a administraţiei publice sau în cadrul altor autorităţi publice, instituţii publice ori al altor persoane juridice de drept public, precum şi orice persoană cu atribuţii de control, care, în exercitarea atribuţiilor lor, au luat cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni pentru care acţiunea penală se pune în mişcare din oficiu, sunt obligate să sesizeze de îndată organul de urmărire penală şi să ia măsuri pentru ca urmele infracţiunii, corpurile delicte şi orice alte mijloace de probă să nu dispară.
    (2) Orice persoană care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu de interes public, care în exercitarea atribuţiilor sale a luat cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni pentru care acţiunea penală se pune în mişcare din oficiu, este obligată să sesizeze de îndată organul de urmărire penală.
    – sesizare din oficiu = Organul de urmărire penală se sesizează din oficiu dacă află că s-a săvârşit o infracţiune pe orice altă cale decât cele prevăzute la art. 289-291 şi încheie un proces-verbal în acest sens.

    se observa ca nicio modalitate a actelor de sesizare nu se refera la pregatirea, ci doar la savarsirea infractiunii.

    prin urmare, repet: in ce masura se poate dispune inceperea urmaririi penale in stadiul incipient, de pregatire a infractiunii, astfel incat sa se poata solicita si supravegherea tehnica?

    1. Adică, dacă doi teroriști vor să puie o bombă și vorbesc la telefon de asta. Un cetățean vine la poliție și zice: nene, Hassan și Muhammad de la măcelărie vor să pună o bombă la metrou, la Tineretului (nu zic Timpuri Noi, că e în drumul meu). Nu pot fi ascultați decît după ce adună ăștia oase și carne arsă din metrou, nu?

      1. Uite ce scrie si aici despre 305 alin 1 NCPP:
        http://www.scribd.com/doc/203206303/Observatii-DIICOT-Si-DNA
        (penultima pagina)
        „Mentinerea referirii la dispozitiile art 16 NCPP ar duce la imposibilitatea in practica de a dispune inceperea urmaririi penale cu privire la faptele a caror savarsire se pregateste, avand in vedere ca in aceste situatii s-ar putea invoca unul din cazurile ce impiedica punerea in miscare a actiunii penale, precum inexistenta faptei.”

        Pe de alta parte tot din documentul „Observatii-DIICOT-Si-DNA” citat mai sus reiese ca procurorii vor sa aiba acces la datele financiare fara aprobarea unui judecator. Aici nu pot sa fiu de acord cu ei.

  16. „The Economist” tocmai si-a pus cover photo nou la pagina de Facebook. Splendoarea dementa a narcisistului care are o superputere pe mana.

  17. Ce mai fac ai noștri să le-o tragă alor lor?

    Un articol din care reiese că la Antena 3 se uită oamenii fără studii. Numai că din datele oferite de blogul de luptă (Reporter Virtual) reiese că 33,5% dintre telespectatorii televiziunilor de știri (de știri, nu de manele și populară) nu au studii. În România anului 2014. Parcă educația era obligatorie. Și parcă așa a fost și pe timpul comuniștilor.

    Fără studii: 568 – 33,5%
    Studii generale: 235 – 13,9%
    Studii liceale: 415 – 24,5%
    Studii înalte: 476 – 28,1%
    1694

  18. E bine totuși că s-a rupt PDL în două, Blaga de o parte și Udrea de cealaltă. Se va pulveriza și se termină capitolul ăsta politic definitiv.

  19. Spuneți-mi naiv, dar eu chiar am crezut că Papahagi va da cu basca de pămînt și va pleca din PMP dacă va veni Elena Udrea.
    Am crezut că nu știe omul că PMP e partidul lui Udrea, că e intelectual mai naiv. Dar a știut tot timpul, numai că a făcut un pic pe durulețul.

  20. Poza asta imi aduce aminte de poezioara lui Creanga pe care, de frica CNCului, nu o pot reproduce integral, dar incepe cu „stramta-n tztze, lata-n shele, crashca p… cand o vede”. O stie si El Insusi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *