Stirile zilei, linkuri si offtopice – 29 ianuarie 2014

foto: la coaste, Cornele, țintește la coaste!

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

ȘTIRILE ZILEI (EVERNOTE) – update în timp real

15:22 – European Parliament gives €60k to Stanishev’s wife
08:12 – Beastiality Jury Erupts in Laughter After Hearing Man Rejected by Cow
08:10 – Video: Man Crashes Car Into Fried Chicken Restaurant, Strips Naked, Masturbates in Intersection
08:07 – Un turist român a rătăcit două zile pe malul unui râu din Peru. El şi alţi patru europeni s-au pierdut vizitând o cetate incaşă
07:41 – Angelo Badalamenti – Soundtrack from Twin Peaks [FULL ALBUM]
06:39 – Intro clip of ‘The Wolf Of Wall Street’ – See that movie!
01:05 – Monty Python’s best sketch ever
00:10 – Holocaustul romilor din România: „Ne-au băgat în trenuri ca pe vite, ne-au dus să murim”
Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

99 de comentarii

  1. Am pierdut de mai mult de zece ani contactul cu penalul din anii de facultate, dar, dacă am înteles corect, lucrurile stau cam după cum urmează. Dacă sunt practicieni pe aici și scriu eu prostii acum, vă rog să mă scuturați.
    Noul cod de procedură penală vine cu o noutate, în care faza de cercetare penală se contopește cu faza de urmărire penală. În noua construcție a procesualului penal, etapa de urmărire penală va avea două faze: investigarea faptei și investigarea persoanei. O simplă sesizare sau plângere penală va duce la începerea urmăririi penale referitoare la faptă. Asta înseamnă că, prin sesizare sau plângere ne vom afla deja în faza de urmărire penală și activitățile de supraveghere tehnică vor putea fi dispuse de judecător. În această fază nu avem încă o persoană cu calitate procesuală activă, prin urmare nu e nimeni de citat și înștiințat. Dacă în urma investigării faptei se culeg suficiente probe referitoare la un făptuitor (motive întemeiate de a crede că o persoană a săvârșit o infracțiune), se trece și la investigarea persoanei, moment în care persoana trebuie înștiințată.

    La momentul actual discuția dintre tabere se poartă dacă, după modul în care este formulat actul normativ, mecanismul este funcțional au ba și dacă nu duce la interpretări nedorite (de exemplu, obligativitatea înștiințării făptuitorului referitor la materialul de urmărire penală din faza de investigare a faptei).

  2. Miron Damian
    Articolul Hotnews (semnat de Ionut Baias) scrie „Candidatul PDL la alegerile prezidentiale, Catalin Predoiu, a declarat la B1 TV ca este de acord cu noile Coduri elaborate de actuuala guvernare USL-ista.”

    ?? Nu, noul Cod Penal și Cod de Procedură Penală au fost adoptate în 2010, elaborate de MJ de la acea dată, sub conducerea candidatului PDL la prezidențiale sus-menționat. Bune vor fi, în anumite privințe, nu zic nu, dar au probleme grave.

    Iar dl Predoiu se dovedește că e o catastrofă de comunicare politică, la fel ca mentorul său din PDL, Vasile Blaga. Am senzația unui om cu un pistol, înconjurat de ținte imobilizate, aflate la 4-5 metri, și care reușește în condițiile astea să-și tragă un glonț în picior.

  3. Acum, PMP ar trebui să lase scrisorelele publice inspirate din compunerile de clasa a treia şi să sară la jugulară. Să se simtă marca lui Băse’.

  4. Un partid de dreapta, din ăla carnivor, cum spune bleen, ar mânca acum PDL, Predoiu şi USL pe nemestecate, cranţ, cranţ, până la ultima bucăţică. Accident aviatic, coduri aiurea, roşu, penal, opoziţie de catifea, nimic n-ar mai rămâne. E atât de uşor! Nici nu trebuie să fii vreun Traian Băsescu pentru asta.

  5. Foarte revelatoare povestea asta cu codurile. Toata clasa politica merge frumos pe burta si lasa cadoul de la don Predoiu sa se astearna frumos, la 1 februarie, ca omatul proaspat pe sesuri.

    E si un memento pentru mareata noastra societate civila, care inregistreaza un megaesec al stilului ei de reactie pompieristica la crize. Uite ca unele probleme nu se rezolva asa. Trebuie sa stai si sa le urmaresti cu anii, daca e nevoie. In 2009 au tipat cateva luni, dupa care au uitat de coduri. Si-au adus aminte acum, cu doua zile inainte de intrarea in vigoare. Iar Ponta le rade in nas, nu misca un deget si le zice „Luati de la nen’tu Predoiu”. Epic fail.

  6. Sînt convins că Ponta i-a mințit pe mafioți că el a futut codurile. Acum nu mai e eroul mafiei. Îi suflă Predoiu marele premiu și decorația.

  7. Cătălin Predoiu, acum, la B1: ”Îmi asum că cele două coduri sînt foarte bune.” E clar. Purceaua PDL cu predoi cu tot e moartă în coteț.

    1. Care Predoiu? Prezidențiabilul partidului care o pune pe MM pe liste?
      Înțeleg că MM susține codurile?
      Că aici e pe felie, dacă nici aici nu contează părerea ei, atunci unde? Poate nu le susține și atunci e dizidentă.
      Eu n-aș pune dizidenți pe listă la europarlamentare.

      1. Nu cred că Macovei va candida pe listele PDL la europarlamentare. E prea împuțită treaba ca să mai poată. Deși unii oameni țin cu tot dinadinsul să se sinucidă.

  8. ”Trec la viscol. Da, a fost mai rău ca altădată, nu prea am mai văzut
    asemenea vînt la noi. Dat statul a funcţionat, nimic nu s-a blocat decît
    temporar. Eu am plecat duminică dimineaţă de pe Otopeni pe cod
    portocaliu la ora exactă, şi aeroportul arăta perfect normal, pe furtuni
    de zăpăadă mult mai modeste am rămas ore la Boston sau pe Tegel (care
    se blochează la prima ninsoare, şi după aceea regulat la fiecare
    ninsoare). Vremea pune probleme autorităţilor peste tot, dar
    Otopeniul este pentru mine, care fac în medie într-un an trei zboruri pe
    săptămînă din şi în toate direcţiilem cel mai performant aeroport la
    vreme rea pe care îl cunosc.”

    Ghiciți autorul.

    1. ”Să încep cu accidentul de avion. Iată că am făcut bine că am început cu laudele, că nu era aşa de clar a cui era greşeala, sau dacă era a cuiva mai mult decît a absenţei coordonării, care e o treabă sofisticată. Cert este că între cei care păreau deasupra oricărei bănuieli unii nu mai sînt. Hai să ne folosim bunul simţ: e mai normal să investigăm pe ministrul Transporturilor într-o afacere fără nici o legătură cu Transporturile decît situaţia de ce există un monopol al transplanturilor şi deci trebuie să zburăm de la Bucureşti în ianuarie, pe ceaţă şi fără aparat corespunzător, prăpădind două vieţi ca să NU salvăm una, cine ia asemenea decizii şi de ce această persoană, la rîndul ei cît se poate de politică (traseistă) apare zîmbitoare pe la TV şi nu are nici o răspundere? De ce aşteptăm aşa de mult de la nişte organisme de stat nu doar cronic subfinanţate (au zis bine băieţii de la offroad că poate cu ocazia asta plătim mai bine pe cei de la ISU să îşi ia şi ei nişte tablete), de la oameni cu salarii de sub cinci sute de euro pe lună şi demoralizaţi de discursul permanent de la noi că a lucra la stat e imoral? Poate vă amintiţi că atunci cînd Băsescu a construit această justificare (şi cînd m-am despărţit de el pentru totdeauna) am scris aici că trebuie înţeles că niciodată piaţa nu o să producă pompieri şi infirmiere în secţia de arşi şi că rezolvarea crizelor şi tragediilor revine sectorului public şi există un anumit ethos al său, pe care trebuie să îl stimulăm? Asta a spus şi preşedintele nostru, mă refer la dl. Barroso în discursul său către Uniune, inspirat de acest raport al nostru la Comisia Europeană.” (printre semnatarii respectivului raport care l-ar fi inspirat Barroso e și enorma personalitate care a scris rîndurile de mai sus)

        1. Cine altcineva decat Alina Mungiu Pippidi il poate avea ca presedinte pe Barroso si zboara de trei ori pe saptamana in toate directiile?

      1. Nu i se face nimanui mila de asta sa-i zica adevarul: nu monopolul de stat i-a salvat pe restul de supravietuitori ci initiativa privata a unui padurar cu trupa lui de prieteni. Din nevoia crestineasca de salvare a aproapelui. Statul nu are si nu va avea niciodata nevoi de genul asta.

  9. Miron Damian
    Nu, Victor Ponta nu va da curând un OUG care să corecteze noul Cod de Procedură Penală. Dintr-un punct de vedere politic, de data asta, nu are de ce, din contră. Nici că putea să găsească antidot mai bun pentru lovitura de imagine primită în ”marțea neagră”: o prevedere, parte a războiului cu anticorupția, care nu vine de la ei, ci fix de la contracandidatul prezidențial al principalului partid de opoziție. Așa pleașcă mai rar!

    Aproape că aș vrea să cred că dl Predoiu a pus perfect conștient și cu rea-credință în NCPP prevederea care limitează interceptările la perioada urmăririi penale. Pe undeva ar fi mai confortabil să crezi că e și el un (relativ) mic ticălos decât să crezi că un asemenea idiot, într-atât de incompetent.

      1. nț. Dintre hoț și hoț pe spatele proștilor. Dar, oricum, doar ăia au mai rămas, fiindcă deștepții sunt în drum spre în NZ.

  10. Antonin Scalia – judecator la Curtea Suprema din SUA.

    MULLAHS OF THE WEST: JUDGES AS MORAL ARBITERS

    http://www.teoria.umk.pl/scalia.pdf

    In the first half of the last century, American political theory was
    obsessed with the expert. The key to effective government, it was
    thought, was to take the direction of government agencies out of
    the hands of politicians, and to place it within the control of men
    experienced and knowledgeable within the various fields of government
    regulation. Accordingly, despite the fact that the United States
    Constitution calls for all executive power to reside in a nationally
    elected President, Congress created a series of agencies insulated
    from presidential control, in that their managers were not subject
    to presidential direction and could not be removed from office by
    the President except for malfeasance. Typically, these so-called “independent
    regulatory agencies” were headed by a board of five
    or more members, no more than a bare majority of whom could
    be from the same political party, appointed for staggered terms of
    years exceeding the President’s four-year term. In this way, it was
    thought, politics could be taken out of the job of managing the
    economy; it would be done by experts. Thus there was created what
    came to be known as the Headless Fourth Branch of American government
    – a series of alphabet agencies such as the ICC (Inter-state
    Commerce Commission), the FTC (Federal Trade Commission), the
    SEC (Securities and Exchange Commission), the FCC (Federal Communications
    Commission), and the CAB (Civil Aeronautics Board).
    It is fair to say that the project was a grand failure – for two basic
    reasons. First, and most important, it was discovered (and this
    should have been no surprise) that many of the most important
    issues to be decided by government agencies – even agencies dealing
    with seemingly technical fields such as telecommunications and
    transportation-have no right or wrong answers that experts can discover.
    They involve social preferences which, in a democracy, can
    only be expressed through the political process. How many television
    stations should the FCC permit a single company to own? It depends upon
    how much you care about quality of programming (by
    and large, bigger operations can deliver more expensive programs)
    compared with how much you fear big-company domination of
    television, including its news and public-affairs programming. There
    is no right answer to the question; only a policy preference. How
    much should the ICC permit railroads to charge for the hauling of
    municipal waste? If they are allowed to charge their cost (including
    a reasonable profit), it will be very expensive to dispose of waste in
    this fashion. But perhaps we want to subsidize the burying of municipal
    waste in landfills, so that cities will not pollute the environment
    by incineration. We can apply that subsidy by requiring railroads
    to charge below their cost for carrying municipal waste, the
    deficit to be made up for by permitting over-compensatory rates for
    other cargos – which amounts to a tax imposed on the consumers
    of those other cargos. So, how much you permit railroads to charge
    depends upon 1) how much you care about the environment, and
    2) how much you are willing to subsidize cities. There is no right
    answer to the question; only a policy preference.
    And the second reason the project of the so-called independent
    agency was a failure is that it is quite, utterly impossible to take
    politics out of policy decisions. (That is not just a reality, it is, for
    those of us who believe in democracy, a blessed reality.) The reduction
    in the elected President’s control over the independent regulatory
    agencies was simply replaced by augmentation of the elected
    Congress’s control. Agency heads were no longer removable by the
    elected President, but they were also no longer protected by his
    political power; he had no interest in protecting them since their
    acts were not his acts, their failures not his failures. Thus, the independent
    regulatory agencies became all the more subservient to the
    policy direction of the Committees of Congress responsible for their
    budget and for their oversight.
    By the end of the twentieth century, independent regulatory
    agencies were no longer fashionable. Indeed, two of the oldest of
    them, the Interstate Commerce Commission and the Civil Aeronautics
    Board, were abolished. But in the United States, and indeed
    throughout the world, belief in the expert has been replaced by
    belief in the judge-moralist.

    Continuarea aici
    http://www.teoria.umk.pl/scalia.pdf

  11. Urmărirea penală nu poate începe pe șest, fără a fi anunțat învinuitul. Supravegherea tehnică (audio, video, a comunicațiilor, ambientală) nu poate avea loc decît după ce învinuitul a fost anunțat că este urmărit penal. Ceea ce înseamnă că acesta va ști că, din momentul în care a fost pus sub urmărire penală, poate fi și ascultat sau filmat. Procurorii îl pot supraveghea tehnic doar cînd acesta știe, adică după ce i-au adus la cunoștință că a început urmărirea penală. Aceasta se numește Reforma Predoiu-PDL. Ziceți-le mersi și votați-i la europarlamentare și prezidențiale. Pentru că merită,

    1. Cine naiba să-l voteze, că nici cînd era ministru nu-l știa nimeni. Iar acum cu atît mai puțin. Chiar așa, care-o mai fi profilul votantului PDL la ora asta?

  12. Se poate deszăpezi cu armata fără cod roșu/portocaliu? Dacă nu, atunci înseamnă că USL, ca să-și scape firmele care au luat miliarde dar nu vor sau nu pot deszăpezi (multe dintre ele nici nu au așa ceva ca obiect de activitate), a băgat coduri și a pus televiziunile să facă scandal. Dacă nu erau coduri, trebuia să se ocupe de deszăpezire firmele USL-ului, cele care au cîștigat contractele. Dar acestea nu au cum să se ocupe, fiindcă sînt ori firme de apartament ale useliștilor, ori firme cu alte obiecte de activitate care nu au oameni și utilaje și experiență pentru deszăpezire.

    Pe scurt, USL a băgat coduri ca să scoată armata să facă treaba pe care trebuia s-o facă firmele useliste care au luat sute de milioane de euro pentru asta.

    1. Păi și armata ce să facă, estimp, că tot n-are unde se duce? Aud!? Ea de ce l-a votat? Așa, iese mulțumită toată lumea care contează.

  13. În legătură cu turistul român rătăcit în Peru, abia aştept să apară prodecanul Facultăţii de Inginerie Aerospaţială şi să ne explice într-o scrisoare publică faptul că ROMATSA nu are nicio vină.

  14. Antonescu, cu soția, la Bruxelles. Cred că trebuia să se tundă, că începe sesiunea.
    Ca să nu se amestece cu mitocănimea, avionul n-a mai decolat de la poarta stabilită, unde pasagerii trebuiau transportați cu autobuzul, ci de la poarta 3, acces prin burduf, mai întâi la clasa economic (mitocănimea și SPP-istul) și apoi, discret, la clasa business.

  15. Veste proastă pentru Cei Buni și Drepți care îl acuză pe Ponta că a stricat codurile: prevederea conform căreia corupți pot fi supravegheați tehnic doar în cursul urmăririi penale, adică fupă ce au fost anunțați exista încă din varianta codului plecată de la Ministerul Justiției din guvernul PDL (Predoiu). Deci nu a băgat-o Ponta ca șef de comisie în 2008-2012 și nici USL-ul după ce a preluat puterea. Obligativitatea de a anunța corupții că sînt supravegheați exista în proiect cînd acesta a plecat de la Ministerul Justiției condus de Predoiu.

      1. e inventată? Asta m-ar mângâia cât de cât, că, deși pare plauzibilă, dat fiind numărul căsătoriilor mixte om-copac, este totuși inventată.

        1. Nici nu m-as obosi sa vad daca e reala sau nu. Astia de la HP umfla/deformeaza multe stiri plus cenzureaza la greu comment-urile. E stiut ca-s ‘biased’ si ca le bate directia pe stinga.

  16. Conform Codului Predoiu, votat în unanimitate de PDL, înregistrarea nu poate avea loc decît după ce începe urmărirea penală și devi urmăritul este anunțat. Această prevedere exista în varianta Predoiu-PDL a CPP, nu a fost introdusă mai tîrziu de USL. Anunțarea corupților că vor fi supravegheați ambiental sau la telefoane e opera lui Predoiu și a PDL-ului.

  17. Art. 140, alin. 1 din CPP, în varianta Predoiu, votată în Parlament în unanimitate de PDL: Art. 140. – (1) Supravegherea tehnică poate fi dispusă în cursul urmăririi penale, pe o durată de cel mult 30 de zile, la cererea procurorului…

    Deci, după ce a început urmărirea penală și cel în cauză a fost anunțat că este urmărit și deci de acum poate fi înregistrat.

    Ups, cum s-ar zice. Deci problema e de la varianta inițială, Predoiu-PDL, nu de la legea de aplicare. Deci problema e din 2010.

  18. Codurile au fost adoptate prin asum răspunderii în ’09 și ’10. Predoiu a avut 2-3 ani la disp să dea legile de aplicare. N-a făcut-o. De ce?

  19. Explicaţiile lui Zgonea merită să figureze într-un clasament al celor mai penibile explicaţii. Zgonea spune că încercarea de a aduce moficări codului penal din decembrie precum şi alte iniţiative legislative au fost anume gândite să producă o reacţie puternică. Toate acestea, spune Zgonea, fac parte dintr-un „proces de recalibrare a instituţiilor” (în sine, acesta e un adevăr) iar ideea era să se arate că parlamentul este important. Şi, cum se poate arăta asta? Păi, votând o serie de legi scandaloase.

    E o „logică” cu adevărat incredibilă. Astfel, din cele spuse de Zgonea, se deduce că pentru arăta că este importantă, o instituţie trebuie să facă opusul a ceea ce este de fapt menită să facă. Preşedintele ţării ar trebui să divulge secrete de stat unei ţări neprietene, instanţele de judecată să facă nedreptate în loc de dreptate, serviciile de urgenţă să dea în mod voit cu maşina peste tine, poliţia să aresteze victimele şi nu hoţii, un chirurg să-şi omoare pacienţii.

    1. Cică se cheamă „psihologie inversată”. Gen să-i spui tu copilului să umble la priză, dacă vrei să nu se atingă de ea. Mai sînt așa-ziși psihologi care-ți dau sfaturi din astea. A pățit-o acum vreo doi ani o amică de-a mea, cînd s-a dus cu fi-sa. Psihologul i-a demonstrat, la el în cabinet, că dacă o trimite pe fetiță să manevreze comutatorul, după două-trei încercări, copila se va plictisi și va renunța singură. Ceea ce s-a și întîmplat. OK, și dacă se duce la butonul de la aragaz? Sau la o haită de maidanezi?

          1. Era pe-aici un citat, ceva gen: ca sa intelegi cum functioneaza un lucru, trebuie sa intelegi cum sa-l strici.
            Au inteles 🙂

    2. Sau daca un avion aterizeaza fortat, supravietuitorii sa fie lasati naibii pe munte, in padure. Doar romanul e frate cu codrul.

  20. Codul Penal și Codul de Procedură Penală au fost adoptate, prin asumarea răspunderii, în 2009 și 2010. Prin legea de aplicare se poate schimba conținutul Codurilor?

    1. Intrarea lor în vigoare a fost în permanență amânată, din
      cauza lipsei unor studii de impact care să fie asumate de către Guvern.
      Încă din faza în care proiectele de coduri au fost lansate în dezbatere
      au existat aceste critici la adresa codurilor, iar pe parcurs solicitările de modificare a unor prevederi s-au înmulțit. Dar nimeni nu s-a deranjat să la bage în seamă.
      Da, prin legea pentru punerea in aplicare a legilor referitoare la Coduri se poate schimba conținutul Codurilor.

  21. Da. E cam groasă. Și pentru Predoiu și pentru ăia care s-au trezit acum și care au tăcut pragmatic ani de zile (”Sînt ai noștri, să nu-i deranjăm c-o floare.”

    26 ianuarie 2012 – Noile coduri, prioritate pt Romania | CRISTI DANILEŢ – judecător http://ow.ly/t4iO6

  22. ”Pe de altă parte, proiectele legilor de implementare au cunoscut întârzieri foarte mari faţă de calendarul prevăzut în noile coduri:

    – proiectul legii de implementare a noului cod de procedură civilă a fost finalizat în luna iulie 2011 la Ministerul Justiţiei, însă a fost transmis Parlamentului de abia în luna ianuarie 2012 proiectul legii trebuia trimis de Guvern cel târziu la 15.01.2011;

    – proiectul legii de implementare a noului cod penal a fost trimis de Guvern în termenul prevăzut de lege, însă adoptarea acestei legi de implementare nu s-a realizat nici până azi, de peste un an se află în discuţie în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor – vinovat pentru întârzierea din acest calendar stabilit de lege este Parlamentul României;

    – proiectul legii de implementare a noului cod de procedură penală trebuia înaintat de Guvernul României până cel târziu la data de 15.07.2011. Nici până în acest moment Guvernul, prin Ministerul Justiţiei, nu a transmis proiectul de lege Parlamentului – vinovat de această situaţie este Guvernul României.”

    7 aprilie 2012 – Degringolada codurilor – un eşec politic | Contributors http://ow.ly/t4hQg

      1. Înțeleg că sîntem la mîna ordonanței lui Ponta pentru a repara Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Dar cine le-a stricat? Nu e o întrebare retorică, chiar n-am urmărit subiectul și habar n-am care e istoria codurilor, cine le-a făcut, dacă și cine le-a modificat și cînd și-au dat seama că trebuie schimbate. E grav că s-a ajuns cu 2 zile înainte de a intra în vigoare să fim la mîna lui Ponta.

  23. Eu mi-am luat liber azi, să stau cu copilul, prin amabilitatea codului roșu (că maică-mea avea terapie, pleca și ea de acasă), așa că m-am gîndit să mă uit la Lupul de pe Wall Street. Am ajuns la jumătate. Mișto faza de pe iaht cu FBI-stul. Pare excesiv de regizată, dar bag zece mii de mîini în foc că nu e. Pur și simplu așa te porți cînd chiar crezi că lumea e o mare gaură care nu se poate umple decît cu bani și că viața-i un concurs între tine și ăilalți, care o umple mai repede. Bine, mi-a fost clar de la bun început că și ăsta-i un film pentru băieți, dar nu mă deranjează. M-am obișnuit cu chestia asta la Scorsese, vorba aia, „it goes with the territory”.

  24. Ponta are onestitatea lui Năstase, independența și curajul lui Văcăroiu, iuțeala în gîndire și capacitatea de a lua decizii ale lui Ciorbea.

  25. „Va veni dictatura”, ne place să ne răsfățăm, dar uităm că la noi libertatea de asociere politică e restricționată (vezi Legea Partidelor) și că libertatea de exprimare e frecvent încălcată (vezi cazurile CNA-RMGC și CNC-Trier). Mu se pare monstruos că pentru a vedea un film sau o reclamă trebuie să am acordul unor instituții și al unor indivizi obscuri și nereprezentativi. I-am delegat eu pe adunații de pe străzi și alte hîrtii igienice de politicieni de la CNA și CNC ca să decidă în locul meu ce am dreptul să văd?

  26. Cei care au interpretat cu rea-credinţă acţiunile guvernelor Boc („fascism economic”) şi iniţiativele politice ale lui Traian Băsescu („tiranul”, „dictatorul”) sunt aceiaşi care astăzi relativizează până la aburd răspunderea lui Ponta şi a puterii USL. Nu e de mirare că aceştia sunt adepţii unei ideologii politice care e ea însăşi una mistificatoare.

    1. Nu-ți face iluzii, sunt adepții Banului și-al Puterii, ce ideologie?!
      Îți vine să te uiți la Ponta/Gâdea (că Șova e plecat din țară, oricum, cred că divorțează bărbat-su) și să te gândești: „săracu, păcat de el, ce mistificatoare e ideologia căreia îi căzu pradă!” ?!
      Astea mergeau la, să zicem, Iustin Pârvu. Se vedea de la o poștă că nu-i golan, că are ideologie, chiar să nu fi știut că făcuse pușcărie pentru ea.

  27. Guvernul ne ține numai într-un cod roșu și ne tratează drept sinistrați fiindcă își știe intențiile. Noi ne mirăm că ne aprinde lumînări și ne sapă groapa, însă nu i-am văzut toporul ascuns la spate.

    1. Ne țin de proști într-un cod roșu, ca boborul să aibă impresia că își fac ei bine treaba: „Uite-i, măi, pe ăștia cum s-au descurcat cu profesionalism în condițiile dintr-astea extreme. Doamne, mulțumescu-Ți că ne-ai dat conducători de vază!”.

      M-am uitat de curiozitate să văd ce înseamnă pe proceduri standardul de „cod roșu”. Ordinul nr. 68 din 2 februarie 2012, pentru aprobarea procedurii privind gestionarea efectelor produse de fenomene meteorologice periculoase (bla, bla, bla) emis de MT și MAI, spune așa: “Atenţionare cod roşu se emite în cazurile în care sunt prognozate ninsori însoţite de vânt la rafală de peste 90 km/h şi vizibilitate aproape de zero, iar fenomenele urmează să se producă pe arii extinse”.

      Acum uitați-vă pe site-ul ANM (http://mmediu.ro/new/?p=1973) și spuneți-mi și mie în care zonă, acoperind cele 6 județe cu cod roșu, diagnoza (sau măcar prognoza) meteo vorbește despre rafale de vânt de peste 90 km/h (mai puțin zonă montană, că acolo nu se pune, altfel am sta iarna tot într-un cod roșu) sau vizibilitate zero.

  28. Președintele CJ Bistrița-Năsăud se jertfește pentru binele public (http://tinyurl.com/p957evh). Vrea să facă o simulare de accident aviatic pe munte, în care el să facă pe victima și să transmită de pe IPhone-ul propriu toate datele către echipele de intervenție. Simularea ar urma să aibă loc în trimestrul al treilea al acestui an, când este organizat un exercițiu în Parcul Național Munții Rodnei.

    Acțiunea se va desfășura cam așa: cetățeanul Radu Moldovan, în toiul verii, când ai nevoie de puțină răcoare, iar un drum pe munte e mai mult decât binevenit, împreună cu prietenii, vor fi lăsați cu elicopterul la cabana de la Stația Meteo Iezer (doar nu o să facă ei, pe picioarele lor, traseul montan până acolo), unde vor aștepta, la o bere rece, urcarea echipelor de intervenție, jucându-se cu IPhone-ul și spunând bancuri porcoase. Echipele de intervenție vor primi apoi startul din punctul X până la cabană, echipa câștigătoare fiind desemnată echipa care face traseul cel mai repede. Cu alte cuvinte, vor organiza un team building cu etapă de cros montan, doar pentru ei, pe banii noștri.

    1. Las’ ca-i bine, sint platiti de stat, sa presteze si ei ceva.

      Macar ei presteaza, spre deosebire de Ponta, care acum a ajuns sa dea indicatii pretioase catre ANM dupa ce a ratat ocazia sa faca atunci comisia de urgenta..

    2. Ocupată cu frontul din Ucraina, Rusia nu şi-ar permite să deschidă un al doilea front în România, deşi are deja un mic cap de pod la Pungeşti.

  29. 30 de ani de disidență mi se pare o estimare realistă. Nu-i o idee rea să pui poze cu cosorul lui Moceanu, să ne antrenăm.

  30. Apropo de influență. Dincolo de zecile de mii de cititori ai articolului ”Ponta, principalul vinovat pentru eșecul operatiunii de salvare” și de cei care nu l-au citit și care nici nu știu de existența sa, rămîne o idee care va face carieră și care va fi și cea mai importantă concluzie a accidentului aviatic și operațiunii de salvare: Operațiunea de salvare a fost un eșec fiindcă nu a avut cine coordona ministerele și instituțiile. Ponta are dreptate, instituțiile, separat, și-au făcut datoria, însă nu a fost nimeni să lege informațiile, să ia deciziile, să dea ordine, nimeni to connect the dots. Singurul care ar fi avut autoritatea asta era într-o emisiune de televiziune. Iar de coordonare s-a ocupat un ISU județean, care n-avea autoritatea să dea ordine la armată, SRI sau miniștri.

    Încă nu ne-am pierdut mîna la pus pe piață idei. Și nici măcar nu e nevoie să le repetăm zilnic, timp de 10 ani, la oră de maximă audiență, în fața a milioane de telespectatori, ca ele să prindă rădăcină.

    1. E o sulă de cusut. Ceea ce vezi acolo nu e o ansă, ci e un vârf de sulă și un fir textil. În mânerul sculei se află un mosor, din care își trage firul, care trece prin vârful sulei. Tehnic vorbind, asta i-ar fi făcut mai mult rău decât sula clasică că-l putea ține și legat.

      1. Habar n-aveam că o sulă poate fi aşa sofisticată. Oricum, nu e mai şmecheră decât aia pe care ne-a pus-o Iliescu în coaste la toţi.

        1. Acolo eficiența nu a venit de la profesionalismul sculei, ci de la priceperea meșterului care o mânuia. Din păcate, la cât de moi eram noi și la cât de „măiastru” era Iliescu pe vremea aia, putea să ne dea găuri impecabile în coaste și cu o lingură de lemn.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *