foto: Douglas
Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.
[divider]
ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)
ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)
[divider]
Facebook Comments
FAITH, FAMILY, FRIENDS, FREEDOM
foto: Douglas
Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.
[divider]
[divider]
=)))))))))))
Director’s Cut: New Tarantino Movie – Saturday Night Live – YouTube http://ow.ly/v8HUt
Dacă strategia electorală a partidelor de opoziție e să atace PSD-ul, cu ce se vor deosebi unul de celălalt, cu ce se vor individualiza? E o prostie, evident. Dintr-o strategie comună a atacului la PSD vor avea de cîștigat doar PDL sau chiar și PNL, adică partidele mari. Mă rog, la PNL lucrurile sînt mai complicate. Nu cred că antipesediștii vor da fuga să voteze PNL. Ar fi prea schizo. Mă refer la votanți, nu la militanți. Ăștia din urmă n-au creier, deci nu se pune problema de schizo.
Aia cu ”datoria partidelor de opoziție e să…” e o prostie. E doar datoria jurnaliștilor de casă să facă propagandă. Datoria fiecărui partid și politician e să-și urmeze principiile și să-i reprezinte pe cei de-o seamă în ale intereselor pe termen scurt, mediu sau lung și în ale părerii despre lume, viață, destin personal și național. Nu e datoria niciunui partid să atace partidul cutare numai că așa zic propagandiștii de serviciu.
Strategia nu trebuie să aibă doo părți? Una era să critici puterea, dacă ești în opoziție, celalaltă e să arăți pe cine și cum ai de gând să reprezinți. Iar acuma parcă e mai nebunie decât oricând cu Ponta, fiindcă e iresponsabil, nu trebuie spuse toate astea?
Puterea poate însemna Ponta și PSD, poate însemna Băsescu, pot însemna partidele mari, parlamentare, poate însemna sistemul. Puterea poate însemna multe.
Și apoi, la europarlamentare nu trebuie să ataci puterea, că nu există așa ceva. La europarlamentare nu există putere și opoziție.
În termeni de poziționare, opoziție vs putere e doar una dintre poziționări. Pe foarte scurt:
PNL – poziționare ”adevărata dreaptă”, neînhămată la Băsescu, partidul în opoziție cu fesenismul atotputernic, cu potențial dictatorial (Băsescu, ieri – așa se justifică alianța cu PSD, Ponta, astăzi, așa se justifică intrarea în opoziție, pentru a salva dreapta și democrația – PNL e partidul care se poziționează în echilibru, ca să nu se răstoarne barca.
PDL – poziționare, cel mai onest, echilibrat și consecvent partid al dreptei, care ani de-a zile a dus greul luptei împotriva PSD, care duce tradiția luptei PD-ului și Alianței DA mai departe, care păstrează tradiția justițiară prin Macovei. E partidul dreptei, e organizația, nu persoana sau familia sau neamurile wink wink.
PMP – poziționare adevărata dreaptă, oamenii lui Băsescu justițiarul și Boc reformatorul de dreapta, cei care nu trădează dreapta. Reformiștii lui Băsescu nu l-au trădat și n-au trădat idealurile justițiare și reformiste ale cuplului Băsescu (justițiarul) – Boc (reformatorul), cei doi care și-au sacrificat imaginea pentru binele poporului și țărișoarei.
PNȚcd – singurul partid istoric care nepătat, care, cu prețul destructurării de către sistemul marilor partide născute din PCR (PSD, PDL, PMP) sau înghițite de PCR (PNL), n-a făcut compromisuri și negustorie cu sistemul. Partid care, ca și Mona Muscă, par egzamplu, și-a plătit greșelile și și-a trăit exilul. Ne e mai bine fără Mona Muscă și PNȚcd? Arată Parlamentul și guvernul astăzi mai bine fără PNȚcd? Da, PNȚcd a avut vina de a se încăpățîna să lupte împotriva sistemului însămînțat de ruși în anii 50, sistem care dă roade și astăzi, a avut vina de a nu apela la rețelele, relațiile și structurile moștenite de PSD, PDL, PMP și PNL de la PCR.
Astea-s așa, pac pac, la un ceai într-o pauză de Cumania la Crusader KIngs II. Mai sînt și altele, dar nu le zic acum și nu pe toate public. Eu nu văd alte poziționări. A, că unele poziționări nu sînt viabile și credibile cu resursa pe care au o partidele, e altceva. Da, e greu cu Udrea pe scări, dar și ea este, ne place sau nu, o moștenire de-a lui Băsescu, o realizare, un dar făcut nației, așa cum și EBA e tot un dar făcut de Băsescu nației.
Și mai pe scurt:
PNL – partidul liberal și flexibil, care se întoarce împotriva dictaturii de cîte ori e nevoie, fiindcă așa o cere spiritul liberal.
PDL – partidul – organizație, consecvență și tradiție, care nu vrea să fie partidul-persoană, partidul-familie.
PMP – partidul persoanelor-simbol ale luptei justițiare și reformiste
PNȚcd – partidul-curat și renăscut, pedepsit pentru curățenie, deasupra certurilor din interiorul sistemului moștenit de la comuniști
Și mai fotbalistic:
PNL – Sportul Studențesc
PDL – Steaua
PMP – Viitorul Constanța
PNȚcd – Rapid
Bine, e și reversul medaliei la poziționările astea:
PNL – partid incosecvent și trădător, care a ajutat să ajungă la guvernare dictaturile împotriva cărora pretinde că luptă.
PDL – partid-organizație deloc diferit de PSD, structuri clientelare, din interiorul sistemului, are structuri, dar sînt la fel de maligne care ale PSD (și de multe ori, populate de aceeași oameni, astfel încît PSD e aproape interșanjabil cu PSD.
PMP – partid de lider, familie, neamuri, depedent de umorile, simpatiile, antipatiile, toanele unui singur om.
șamd
Gata, spun! Poza cu copilul n-avu ecou, contemporaneitatea e indiferentă, acum vorbesc cu posteritatea:
Bre muscaliiii !
„Cruzii imperialişti americani ar „omorî“ din scutece progresul societăţii comuniste.” e legenda pozei respective și a apărut în CALIFORNIA LITERARY REVIEW.
Păi vedeți?!
Când v-am spus eu că ei pe voi v-așteaptă?!
Vă așteaptă demult, începeți de-acolo.
Eu am gasit alta legenda care e tot pe-acolo ca mesaj. Zice asa: “Do not forget the US imperialist wolves!”
Este o selectie a imaginilor si sloganelor care fac parte din viata de zi cu zi a nord-coreenilor:
http://calitreview.com/875/photo-essay-north-korean-propaganda-posters/
P.S. Nimeni nu este indiferent, dementii tocmai au lansat inca o racheta si americanii au reactionat prompt.
Kobe Bryant:
”I won’t react to something just because I’m supposed to, because I’m an African-American. That argument doesn’t make any sense to me. So we want to advance as a society and a culture, but, say, if something happens to an African-American we immediately come to his defense? Yet you want to talk about how far we’ve progressed as a society? Well, we’ve progressed as a society, then don’t jump to somebody’s defense just because they’re African-American. You sit and you listen to the facts just like you would in any other situation, right? So I won’t assert myself.”
Dacă nu spăl vasele nu pot să scriu articolul. O să mă angajez într-un restaurant. În Auckland. Cît de departe e Noua Zeelandă de Rusia? În kilometri.
12.979 km
http://www.entfernungsrechner.net/en/distance/country/nz/country/ru
http://www.menus.co.nz/restaurants/new-zealand/auckland/
e prea aproape.
Asa ma gandeam si eu, ca nu-i destul de departe. Dar au restaurante bune, mi se par interesante.
Baba Cloanța
Ghiciți personajul.
țesătoarea grapini
Wow! Aia-s ghiocei pe jos?!? Fain de tot! In Toronto a nins aseara si s-a si depus asa de-un deget. Peste ce nu s-a topit inca. A fost cea mai de rahat iarna – de prin mid-Decembrie si pin-acu’ a fost cam numai minus. Chiar am vrut sa pun o poza pe fb si cu un comment mic amintind de grijanii si orificiile ma-sii ei de vreme, da’ am zis ca e post 😐
Să ții pozele, să facem training, când plecăm din Auckland în Țările de Jos, de Sus pe Harta Kamikaze, să fim pregătiți.
Chiar ca numai matura si palaria ii lipsesc…
Avem două mari probleme:
1. INTERN – Nu mai avem presă, trăim într-o minciună propagandistică comparabilă cu cea din vremea comunismului, doar că acum avem două blocuri antagonice, asezonate cu lingăi. Nici nu se mai poate vorbi de adevăr, logică sau bun simț. Presa, cu tot cu societate civilă, nu a fost niciodată mai comodă pentru politicieni. Sînt ani de zile de cînd nu am mai văzut o investigație pe bune sau interviu pe bune. Cele două blocuri de lingăi cu întrebările primite în plic de la patronul-politician și-au pierdut într-atît credibilitatea încît dacă mîine dispare orice jurnalist român de pe fața pămîntului, adevărul și bunul simț vor avea de cîștigat. Mai bine singuri împotriva politicienilor, decît singuri împotriva politicienilor și cîinilor (maidanezi, ce-i drept) din jurul lor.
2. EXTERN – Occidentul e într-o confuzie monumentală. Și nu numai Occidentul. Putin a devenit idolul stîngii și al dreptei, al socialiștilor și al conservatorilor. Unii îl admiră fiindcă e rus și sfidează occidentul și pe americani, ceilalți îl admiră că e ortodox și sfidează occidentul și pe americani. Și unii și alții urăsc occidentul. Pentru stîngiști occidentul e imperialismul creștin, alb, heterosexual și capitalist, pentru ceilalți occidentul e imperialismul ateu, multicultural, gay și socialist. La final, toți urăsc occidentul și îl iubesc pe Putin.
Era bună și berea la ceva, mai relaxa contururile…
Am asa o viziune sumbra cu filmul 7 ani in Tibet. Sunt 17 ani de cand am vazut filmul si nu l-am revuzut intre timp dar am imprimanta inca pe retina faza aia in care voiau sa construiasca ceva (o cladire noua) si toti aia de trebuiau sa sape fundatiile (cred ca erau calugari) stateau si carau ramele din pamant de frica sa nu le omoare. Invazia chinezilor mi s-a parut, nu brutala si injusta ci de-a dreptul inevitabila si aproape necesara. Era acolo o beatitudine tâmpa, un vid total si natura nu iubeste vidul. Cam asa e si occidentul azi, un vid. Nu din cauza religiei ca in Tibet, ci un vid din cauza political corect-ului si iarasi a pacifismului si ecologismului supradimensionat. Si exact asa ii vad pe liderii europeni: un palc de baieti de treaba si austeri care stau si culeg ramele si de-atata treaba nu mai pot construi nimic, lasa vidul. Si vidul se cere umplut. Si-l umplu rusii dintr-o necesitate geografica sau metafizica, sau ce-o fi.
Astea-s religiile dracului (corectness, ecologismul și pacifismul), de n-ai idee!
Un filmulet nemtesc despre cum UE vrea sa incheie un pact cu diavolul, adica cu SUA si cum numai multinationalele rele si hapsane vor avea de castigat si oamenilor nu va le ramane nici o firmitura. P.S. Gazprom nu e the big bad wolf ca multinationalele astea, ci e altceva.
https://www.youtube.com/watch?v=Ljxv-yFBPQ8
Era o emisiune despre capitalism pe vremea lu’ neanicu. Cam la acelasi nivel ideologic.
Mi-ai răscolit amintirile și m-am dus pe net după emisiunea Realități din lumea capitalului, o prezenta unul, Florin Popescu (?). Redactor era securistul de Nicolae Melinescu, al cărui fiu stă pe banii TVR la NY de vreo 20 de ani, mai ferit decât viermele-n măr de orice deranj.
Și am găsit o poză mișto, iar gândul mi-a zburat, eh, la școala de manipulare antenistă.
Titlul ei este: Cruzii imperialişti americani ar „omorî“ din scutece progresul societăţii comuniste. Vă provoc să încercați să ghiciți cât de cât sursa fără Google.
Sorry, nu m-am putut abtine, asa-s eu, curios 😀
Daca e sa-l credem pe finlandezul Pekka Pesonen, reprezentantul Copa-Cogeca, cea mai mare organizatie europeana a agricultorilor, problema esentiala tine de diferenta de competitivitate a agriculturii din UE fata de cea americana:
„Costurile noastre de productie au crescut mai mult decat ale competitorilor nostri internationali, aceasta este problema principala. Noi avem multe bariere la costurile de productie pe care competitorii nostri din alte parti ale lumii nu le au. Si aceasta este un fenomen tipic Uniunii Europene.”
Cat despre importurile de carne, povestea sta cam asa:
„Daca ne uitam la ceea ce Statele Unite cred, ei au spus frecvent ca interdictia privind intrarea carnii de vita tratata hormonal pe piata europeana este o bariera comerciala. Din punctul nostru de vedere, daca autorizam folosirea hormonilor pe piata europeana,vom avea o problema cu increderea consumatorului.
Pe de alta parte, in acest moment, importam pana la 48.200 tone de carne de
vita fara adaos de hormoni, in principal din Canada si SUA. Piata UE este o
piata de aproximativ 700.000 de tone de carne de vita de calitate. Aceasta
carne de calitate reprezinta in mod normal cam 8% din intreaga carcasa si, in
conditiile in care noi producem in jur de 8 milioane de tone de carne de vita,
cei 8% corespund in mare cantitatii de 700.000 de tone de carne de vita.
Asadar, daca am avea aproape 50.000 de tone de carne de vita de inalta caliate,
asta inseamna ca volumul importului este destul de mare. Acest 8% inseamna 30% din incasarile producatorilor de carne de vita, din valoarea carcasei. Asadar
30% din carcasa este afectata de importuri, deja. Deci, daca am deschide piata
unor volume mai mari, am avea consecinte asupra pietei si de aceea am avut unele rezerve.”
Adica pana la urma importul de carne fara hormoni din SUA e problema, nu al celei cu hormoni.
Oricum, interviul este interesant si cred ca merita citit (facand abstractie de titlu, care este aiurea):
http://economie.hotnews.ro/stiri-ttip-16901898-interviu-frantuzesc-vinul-produs-firme-chinezesti-franta-iar-italo-americanii-nu-pot-face-sunca-parma-kentucky-explicatia-sefului-copa-cogeca.htm
Bulă
Susținere necondiționată