Stirile zilei, linkuri si offtopice – 24 ianuarie 2014

foto: noroc cu Arafat, că altfel poate se lăsa cu morți în accidentul aviatic

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

Blogary, 24 ianuarie 2012, Trei scenarii (Bleen)
Blogary, 24 ianuarie 2012, Bella Ciao (Bleen)
22:11 – Get Rid of ‘Viral’ Headlines With This One Weird Browser Extension
15:04 – Exclusiv: Alba-neagra cu avioanele SMURD ale lui ARAFAT
13:51 – Antonescu, la Iaşi: Aş fi vrut ca Blaga să fie cu mine pe scenă. Şi cei care huiduie să fie cu noi
13:47 – Ponta va cere convocarea CSAT pentru demiterea conducerii STS
04:18 – Facebook Hilariously Debunks Princeton Study Saying It Will Lose 80% Of Users
01:57 – CUM AU ORGANIZAT UCRAINIENII PROTESTUL-GIGANT
01:16 – Nume grele în dosarul lui „Guccifer”. Hackerul a încercat să-i vândă informații lui Dan Voiculescu
01:12 – SARAH SILVERMAN: OUTLAWING ABORTION FOR WOMEN SAME AS OUTLAWING MASTURBATION FOR MEN
01:09 – This Week’s NY Times Magazine Hillary 2016 Cover Is The Weirdest You’ll See Today
Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

57 de comentarii

  1. Radu Bogdan Porcescu
    Una din replicile inteligente ale lui Vantu, de care imi aduc aminte cu placere:
    Sorin Ovidiu Vantu: „Sergiu, iarta-ma. Geoana a avut toate partidele politice minus PDL, in rest a avut toate partidele politice, toate sindicatele, aproape toata presa. Hai, mai, Sergiu, lasa-l naibii. A fost, bine, o oaste imensa, dar de stransura, exact cum a venit Baiazid peste Mircea cel Batran. Au venit 200.000 de tantalai peste 40.000 de moldoveni, decisi sa-i f..a. Sau din Tara Romaneasca, mult mai determinati, mult mai motivati, mult mai destepti. Nu numarul conteaza, ci calitatea si organizarea” (…)”

  2. Mi-a zis maică mea că a cumpărat Tăpălagă un tablou de la ea, acum un an sau doi, gen. „Ăla motănos al lui Macovei, de-ai noștri… Dan și nu mai știu cum.”

  3. Ăștia de la B1 sînt complet incoerenți, n-am înțeles nimic. La Antena 3 sînt clari și relevanți și emoționsli. La B1 mă plictisesc. Dana Grecu m-a făcut să mă indignez pentru moartea celor doi și împotriva politicienilor, a USL-ului și mai ales a lui Ponta.

    1. Da, la B1 te plictisești, asta e ideea. Și nu pare că are vreo idee nouă.
      La A3 urechea ne minte și ochiul ne-nșeală, n-ai antrenament și ei sunt super-profi. Doar ca să spună mâine că totuși, totuși, vedeți cât îi criticăm când e cazul, dar vă spunem, doamnelor și domnilor, că noi, toți cei din studio, suntem toți de acord măcar cu un singur lucru: este mult, mult mai bine decât pe vremea lui Boc. Pur și simplu nu au ce greșeli să facă guvernanții de acum ca să ajungă la glezna lui Boc în materie de ură și nenorociri pentru țara asta. Or, după cum ați observat, glezna lui Boc e practic la firul ierbii. 10 000 de euro, Dana.

      1. Asta cu euro si Dana imi aduce aminte de o ‘nelamurire’ personala. Am vazut ca Badea a fost amendat cu niste mii de euro. A incercat fara succes sa scape ca emisiunea e pamflet, ca el e umorist. Nu inteleg de ce aia 500-si-ceva nu intenteaza un class action lawsuit urangutanului rujat. Ar fi chiar si mai usor, Sinteza Zilei nici macar nu pretinde ca e pamflet. De astea se fac frecvent in Vest. Si sa ceara baietii daune de milioane nu mizilicuri de citeva mii. Ori poate si prin asta se vede ca justitia e in fasa in Romania unde poti spune ce vrei si cum vrei, spectacol sa iasa. Dupa citeva milioane varsate cred ca ar schimba placa.
        A, si familiile lui Iovan si a fetei aleia, de ce nu dau guvernul in judecata pentru omucidere prin neglijenta si incompetenta?

        1. te rog sa constati ca sunt orientata, nu ma uit la Gâlmea si alti ratati, stiu la ce sa mă uit ca să-mi fie ciudă în mod justificat. Ca dreapta zice că n-are ce face cu imperii media. (daca ma gandesc bine, are dreptate, ca si daca le-ar avea, n-ar avea ce sa transmită.)

  4. Vîntu a declarat că Nicolae Popa a stat 10 ani în Indonezia şi s-a întreţinut singur, acesta câştigând bani din turnee de popice. Popice, pentru că, se ştie, indonezienii sunt bâtă la table şi barbut.

  5. Arafat era supărat şi nervos pe reporterii care fugeau cu microfonul după el, că de ce aceştia ar fi sunat să-l caute chiar la NATO? Că poate aşa părea că se ascunde. Aşa a zis. Apoi, a mai spus ceva, că de ce supravieţuitorii nu au sunat mai întâi direct la serviciile de urgenţă, şi de ce şi-au sunat mai întâi rudele? Nu a zis, dar s-ar fi putut înţelege, că poate şi din cauza asta s-ar fi produs întârzierea.

    M-am uitat din nou pe raportul guvernului. Copilotul îşi sună tatăl la 16:01. E primul apel. La 16:05, Arafat îl contactează pe inspectorul general al IGSU. Iar la 16:06, inspectorul general IGSU îl sună pe doctorul Zamfir. Arafat era informat de accident în mai puţin de cinci minute de la primul apel.

    De unde vine supărarea lui Arafat? Ce să credem, că lucrurile ar fi stat altfel, dacă primul apel ar fi fost direct la 112? În raport, se mai arată că primul apel la 112 este efectuat doctorul Zamfir la 16:16. Oricum, la ora 16:07, inspectorul general IGSU dispune constituirea grupei operative.

    Să fie oare Arafat incurcat de faptul că, prin apelul telefonic personal direct, răspunderea e mai aproape de el?

    1. Ăștia zic aici că celebrul avion roșu hangarizat luat cu 1 milion din ăia 2% de la popor e un avion mai vechi al SMURD, revopsit. E ca și cum eu mi-aș vopsi iPhonul (cel mai valoros asset al Blogary) din alb în verde și l-aș mai cumpăra o dată (oricum, la preț are ceva de avion).

  6. http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_War_of_Independence

    Eu am numărat 8 tabere:
    1) Makhno
    2) Petliura
    3) comuniștii
    4) Hetmanatul
    5) Polonia
    6) albii
    7) aliații (noi, francezii, grecii)
    8) Ucraina de Vest, separatiștii din Galiția.

    Și se miră lumea că ucrainienii sunt supărați. Păi dacă ai 10-14 ani și trebuie să înveți toate astea pe dinafară te apucă furia și nu mai scapi de ea.

    1. Mahno. Eu așa l-am învățat la școală. Iar comuniștii se numeau „roșii”. Țin minte ce nedumerită eram, fiindcă eu știam despre „roșii” că sînt indienii lui Karl May.

        1. Ei, nici în manualul nostru de istorie nu cred că era dată prea mare importanță comandanților albilor, dar noi am avut un prof de istorie obsedat de domeniul lui, fan Napoleon, ne punea să citim tot felul de chestii suplimentare. Iar pe mine ți-am spus, mă nedumereau deja diverse „inconsistențe”, cum se zice mai nou, lucruri pe care le citeam într-un loc că ar fi fost așa și pe dincolo, iar în alt loc, pe dincolo și așa. Nu contradicții totale sau flagrante, că nu aveau ai mei în casă cărți subversive. (Am aflat foarte tîrziu de unde li se trăgea prudența.) Așa, cîte-o exprimare ambiguă sau cam gros pozitivă. Oricît de spălată pe creier creșteam, anumite chestii îmi sunau și mie cam dogit.

  7. Uite, încă sofism al relativismului: „Numai că, în cazul de față, victima principală a linșajului nu este neapărat dna Andreea Pora, ci mai degrabă inima (deontologia) profesiunii căreia îi aparții și tu.”

    E o idee ce se poate dezvolta. Conform acestui argument, nu Patapievici a fost scuipat, ci chiar meseria de scriitor, ideea însăşi de gânditor, de eseist. Minerii nu au spart capetele studenţilor concreţi, în carne şi oase. Nu aceştia au fost spitalizaţi, nu studenţii au fost victmele, ci victime au fost universităţile în care studiau şi mai ales specializările din acele universităţi. E o resuscitare mai alambicată a gândirii de clasă, a lui „Dai în mine, dai în fabrici şi uzine”. Dar, dai şi în fiecare alt muncitor din fabrici şi uzine.

    Iar, aci venim la celălalt aspect al argumentului. Cel care foloseşte argumentul de mai sus de-aia nu mai poate de faptul că Andreea Pora e linşată şi se teme ca nu cumva acest linşaj să aducă prejudicii meseriei de jurnalist, pe care el însuşi zice că o practică. Pe scurt, că aşa am învăţat la şcoală, această „empatie” se poate sintetiza în felul următor:

    Andreea Pora e jurnalist.
    Andreea Pora e linşată.
    Eu sunt jurnalist.
    Eu sunt linşat.

    Nu aşa că-i frumos? Empatic? Mă uit la tine şi sufăr pentru mine. Cum se întâlnesc ele viaţa, umanitatea şi adevărul!

  8. Audiențe TV decembrie 2013:

    Național:

    ProTV – 808

    Antena 1 – 687

    Kanal D – 340

    Antena 3 – 262

    Prima TV – 228

    TVR 1 – 198

    RTV – 178

    Național TV – 159

    Acasă – 135

    Etno – 119

    Disney – 110

    B1 – 109

    Realitatea – 101

    Urban:

    ProTV – 413

    Antena 1 – 369

    Antena 3 – 173

    Kanal D – 168

    Prima TV – 109

    RTV – 90

    Naţional TV – 81

    TVR 1 – 79

    Acasă – 73

    B1 – 65

    Disney – 56

    Realitatea – 50

    Etno – 36

    Share (%)

    Național:

    ProTV – 15.32%

    Antena 1 – 13.03%

    Kanal D – 6.44%

    Antena 3 – 4.97%

    Prima TV – 4.33%

    TVR – 3.75%

    RTV – 3.38%

    Național TV – 3.02%

    Acasă – 2.57%

    Etno – 2.26%

    Disney – 2.08%

    B1 – 2.06%

    Realitatea – 1.91%

    Urban:

    ProTV – 14.98%

    Antena 1 – 13.40%

    Antena 3 – 6.29%

    Kanal D – 6.11%

    Prima TV – 3.97%

    RTV – 3.28%

    Naţional TV – 2.95%

    TVR 1 – 2.86%

    Acasă – 2.66%

    B1 – 2.37%

    Disney – 2.02%

    Realitatea – 1.83%

    Etno – 1.29%

    1. Sunt de acord cu ea. Blaga ar fi fost în stare să rateze operațiunea de salvare având la dispoziție cei mai buni oameni, cele mai moderne resurse și în condiții ideale (accidentul vara, nici prea cald, dar nici prea frig, pe lumină, în câmpia Bărăganului, la 10 metri de autostrada București-Constanța). Nu asta a făcut în 2008 în bătălia pentru Capitală?

      1. Vorba Florinei, făcea o conferință de presă în care anunța construirea unei autostrăzi suspendate peste Carpați. Rezolva trei probleme dintr-un foc: impulsiona investițiile publice, deci consumul, deci nivelul de trai; eradica riscul accidentelor de avion cu cădere la mama dracului în vârful muntelui; și-i lua fața lui Oprescu.

    2. Și ca principal partid de opoziție nu ar fi normal să vorbești despre imaginea lui Blaga ca prim ministru, nu ca băgător de seamă la interne? Ăsta e idealul lor în viață?

    1. Ce bătălie? se luptă cineva cu ei?
      Accidentul aviatic arată cât de minunat este acest popor (deci nu poate vota prost 70%) și cât de bine s-au descurcat autoritățile actualului guvern, dl dr Arafat însuși, pe care unul ca Băsescu îl voia afară din sistem. Aceste autorități, în ciuda tuturor piedicilor puse de oamenii lui Băsescu, prin minciună, pasivitate și nesimțire, au reușit să găsească-n viață 5 oameni din 7 în mai puțin de 24 de ore.

    1. Pe munte poti sa nu ai net si atunci http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS nu mai functioneaza. Merge mai greu fara AGPS. Se poate testa dezactivand manual AGPS (cred ca are IOS pe undeva si setarea asta)

      Pe unele telefoane sunt si niste aplicatii care uploadeaza pozitia pe un server. Cu user si parola te loghezi pe server si poti sa iti cauti telefonul furat. Sau te poate localiza familia. Sau cineva trimite un sms cu user si parola si telefonul ii raspunde cu pozitia unde se afla.

      Localizarea pe baza semnalului GSM sau 3G, cea folosita de STS si SRI, nu are legatura cu GPSul.

      NSA foloseste niste programele spyware pe care le instaleaza pe telefonele urmaritilor. Programele astea pot face orice: activeaza GPS, trimit coordonatele la serverele NSA, deschid microfonul si inregistreaza, fac upload la agenda telefonica. Se pot instala instala in mai multe moduri, inclusiv de la distanta, folosind de exemplu buguri din softul telefonului. Cam in acelasi mod in care hackerii sparg servere. In 2008 NSA gasise buguri pentru Android si BlackBerry. Pentru Apple se pare ca foloseau alte metode. Dar intre timp s-or mai perfectionat: http://www.macrumors.com/2013/12/30/nsa-was-able-to-capture-live-data-from-compromised-iphones-in-2008-including-live-camera-gps-and-more/

      Nu stiu daca serviciile romanesti stiu si ele sa foloseasca metodele NSA. Dar, cu cat slugile lui Voiculescu fac mai mult scandal pe tema STS, cu atat „baietii” vor fi presati de sefi sa isi perfectioneze tehnica. Asta e stirea zilei: Gadea vrea ca serviciile sa fie mai eficiente si sa poate controla de la distanta un telefon. Gadea, ai grija ce iti doresti !

  9. Prezidențiabilii dreptei sînt doi foști miniștri liberali. Alți doi lideri vocali ai opoziției, Macovei și Preda, vin din societatea civilă. Așa se vede sterilitatea Partidului Democrat pe partea dreaptă și nivelul catastrofal al resursei umane.

    E cineva în stare să zică în 30 de sec, fără google, numele liderului TDL? E cineva în stare, cu google, să găsească vreo declarație a lui?

    Reformiștilor PDL, aduși de Băsescu, li s-a reproșat că vin din afara PD. Veneau din societatea civilă, spre deosebire de Predoiu, care vine dintr-o societate care nu are absolut deloc legătură cu civilia. Soluția lui Blaga, păstrătorul pedismului ancestral, a fost să impună peste noapte un om din afara PDL, un implant deloc natural, dar care avea calitatea de a veni dintr-o zonă nu civilă și nu de intelectuali famelici. Cum ar fi să cumpere Pleșu și Liiceanu PDL-ul de la Blaga plătindu-l în volume de Patapievici și Cărtărescu? În politică partdele se vînd pe bani, nu pe cărți de Patapievici.

  10. Oare ‘dreapta’ realizeaza munitia pe care o are la dispozitie cu accidentul asta aviatic? Adica responsabilitatea individuala a omului simplu e de 3 ori mai eficienta si rapida decat organele statului. Plus ca responsabilitatea individuala a omului simplu nu costa nimic, decat bun simt si mila crestineasca.
    Zice opozitia ceva? Profita dreapta de para asta de-i pica in gura sau o scuipa suparata ca nu pricepe ce pleasca a primit?

    1. Deocamdată opoziția nominală pare să copieze fix aceeași atitudine grețoasă ca autoritățile curente: chirăie cît să audă presa și o interesează doar „trofeul” care-ar putea-o aduce cu un pas mai aproape de grațiile publicului. Judecînd după reacțiile pe care le-am văzut pînă acum, e fix același „Dă-te tu jos ca să mă sui eu”. Cel puțin așa se vede de la mine, simplu alegător.

    2. Sau ia bre mura-n gura de pe net. Sint atitia oameni care scriu bine. Sa stiu ca n-am idei ori is mai timid sau chiar si numai de curiozitate, pai ma uit – ia sa vad ce-au mai spus azi DPA, Tapalaga, Cimpeanu etc. Pina si papa a zis ieri ca net-ul e cea mai mare inventie data de Dumnezeu. Foloseste-o, tata! Obama cit e el de narcisist si tot stia de Limbaugh in 2008. Astia NU. Mai important e sa te duci pe sticla si sa fii sitting duck. Sa plictisesti pe toata lumea facind prezenta si mimind opozitie.

    1. Eu l-aș trimite la Salvamont.
      Care salvează vieți în mod curent, și au fonduri ridicol de limitate (taxă plătită de turiștii care se cazează în zonă). Și care Salvamont putea să-i găsească pe oamenii ăia mult mai repede, dar n-au fost lăsați.

  11. Am citit tot de la cei care strigau că „privatizarea ucide” că e normal
    să fii găsit după şase oare, că doar, ce vrei?, ai căzut în munte şi nu
    în centrul oraşului, să te vadă toată lumea, asta chiar dacă nu
    serviciile de urgenţă au ajuns primele la faţa la locului.

    Apoi,
    m-am gândit cum rezistă la proba concretă cei care, doar pentru a apăra
    o ideologie, relativizează până la absurd lucrurile şi refuză să vadă?
    Cum ar rezista la proba concretă? Să zicem că un revoluţionar militant de stânga din ianuarie 2012 s-ar s-ar găsit în locul
    supravieţuitorilor accidentului. Deja, din câte am înţeles, comuniştii
    puri şi duri din anul 1970, într-un caz similar, nici nu s-au mai obosit să-i caute pe supravieţuitori, ba, mai
    mult, au încercuit zona ca să nu mai fie găsit nimeni.

    Dar acum, să zicem că
    la un an după ce ar fi ieşit în stradă să apere sistemul de stat de
    balaurului privatizării, să zicem că s-ar fi găsit într-o situaţie
    similară. Ar fi sunat. Ştia că civilizaţia nu e departe. La -15 grade,
    cu multiple fracturi, ar fi vorbit cu „autorităţile competente”. Şi ar
    fi trecut o oră, ar fi trecut două. Ar fi sunat din nou. Ar fi văzut pe
    cineva în jur cum moare, în chinuri. Ar mai fi trecut patru ore. Autorităţile,
    statul mult iubit şi atoateprotector nu ar fi apărut.

    După
    cinci ore în frig, cu fracturi multiple, timp în care încerci să faci
    focul, fiindu-ţi frică să nu-ţi dai foc de la kerosenul împrăştiat peste
    tot, e deja noapte, timp în care pot veni lupii, statul nu apare. Şi nu
    apare nici după şase oare, ci apare un om ca toţi oamenii, unul care
    face parte, cum îţi place să spui, dintr-o „clasă socială” şi te
    salvează. Nu clasa socială te salvează, ci nea Todea. Târâş, cum poate, cu încă vreo doi, de duc în vale. Acolo se
    iţesc şi reprezentanţii statului care, din câte am înţeles, nu se
    încumetau încă să urce la tine. În maşină, spre civilizaţia salvatoare,
    mai moare cineva lângă tine. Mai târziu, afli că a murit de frig.

    Eşti
    operat. Nu plăteşti nimic, că doar serviciile medicale sunt „gratuite”,
    dar ai tăi dau şpaga necesară, la chirurg, la anestezist, la asistentă,
    la portar, la mama portarului, mai mult decât salariul tău pe o lună, o sumă din care ai fi
    putut plăti cel puţin două asigurări private pe un an. Apoi, vezi la
    televizor spectacolului grotesc al reprezentanţilor statului,
    reprezentanţi care, întâmplător împărtăşesc aceeaşi ideologie (etatismul, comunismul) ca şi
    tine. Aceștia, eventual într-o formă mai voalată şi nu atât de radicală
    ca tovarăşii din 1970, nu dau doi bani pe tine. Pentru ei nici nu ai
    existat, tu, acesta din carne şi oase rupte, şi nici nu o să exiști.

    Eşti
    la fericit? Cum mâinile operate, sprijinindu-te de o cârjă, te vei duce din nou să iei o pancartă,
    pentru a apăra statul, acel stat pentru care nu exişti, pentru care nu
    eşti decât un pretext, o sumă, un număr care justifică servicii nefuncţionale şi
    care nu aduc beneficii, bani şi funcţii, decât celor care le ocupă? Lipsindu-ţi două
    degete, din cauza degerăturilor, nu ţi-ar fi lipsit, dacă statul
    „protector” te-ar fi găsit mai devreme, vei scrie din nou despre guvernul
    „fascist” Boc, a cărui „violenţă economică” este fără măsură?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *