foto: vine
Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.
[divider]
11:31 – The Insidious Effect of Political Correctness
09:53 – O ultimă suspendare. Cine şi-o doreşte?
[divider]
ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)
ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)
[divider]
Facebook Comments
http://youtu.be/B3YbODo7ieQ
A făcut și PMP un lucru bun, totuși.
Bun, dar for the wrong reasons.
Pe surse: Funeriu a fost executat la cererea expresă a lui Preda. Cei doi se urăsc cu pasiune și la un moment dat Funeriu a făcut mișto de Preda și l-a supărat atît de grav încît Preda s-a ridicat și a plecat val vîrtej din întîlnire și din PMP (în care trebuia să vină ca președinte).
Vezi, asta-i problema cu intelectualii astia, toti vor sa fie sefi.
Sa ia exemplu de la PSD: Vanghelie, Mitrea…ce atitea fasoane.
Mitrea nu e din aluatul lui Vanghelie. Vine dintr-o familie bună. Cînd Ciorbea a venit la CDR și Mitrea la FDSN a fost un șoc printre cei care îi știau, că se aștepta să fie invers (țărăniștii vechi știu că rolul lui Ciorbea a fost să fută PNȚcd-ul și că venea dintr-o zonă cu epoleți).
Mie mi se pare foarte posibila rivalitatea aceasta, desi nu cunosc niciun fel de amanunte. Foarte relevant mi se pare insa ce spune D Funeriu pe pagina lui de Facebook:
„Am primit multe întrebări, de la privați sau de la presă, despre lista PMP la europarlamentare. Cine vede aceste alegeri ca o miză personală nu a înțeles nimic din ceea ce înseamnă „interes național”. Sigur, pentru unii 6000 de Euro pe lună poate însemna o miză. Cu titlu de informare, 6000 de dolari pe lună a fost primul meu salariu la vârsta de 23 de ani, la Merck, în Rahway, NJ, unde am lucrat î…n echipa care a optimizat sintetiza finasteridei (poveste interesantă de biochimie), un inhibitor al 5-alfa-reductazei. Proiectul de țară e mult mai important decât meschine proiecte personale. Cred în proiectul Mișcarea Populară și îl voi susține. Mai cred că la 43 de ani poți avea proiecte în viață mult mai generoase decât de a fi europarlamentar. Ceea ce am fost încă din 2009. (Numai) criminalii se întorc la locul faptei.”
Apoi, tot el, raspunzand cuiva care se lamenteaza ca invatamantul romanesc e la pamant si salariile sunt mici:
„vă spun ce trebuie să faceți pentru un salariu de 6000 de dolari pe lună la 23 de ani (1994): 1) să fiți olimpic internațional în liceu, 2) să fugiți din România comunistă, 3) să terminați cea mai bună facultate de chimie din Franța ca șef de promoție, 4) să lucrezi cu un laureat Nobel, 5) să câștigați o competiție pe post cu vreo 150 de contracandidați din toate țările, 6) să lucrezi vreo 12 ore pe zi, 6 zile pe săptămână. Sincer, mă lasă rece orice lamentare legată de salariu. Păreți a fi prototipul profesorului mediocru, care se plânge toată ziua în cancelarie.”
Mie mi se pare ca asa se exprima un om responsabil si constient de propria-i valoare, a self-made man, fara ocolisuri si subintelesuri, fineturi politice si povesti. This is it, take it or leave it.
As mai spune, legat de lista candidatilor la europarlamentare, ca as prefera ca reprezentant al Romaniei in PE pe cineva care cunoaste si se ocupa de problemele invatamantului cuiva care are ca preocupari stringente situatia drepturilor omului din Magreb, Djibuti si Sudanul de Sud, a femeilor din Pakistan, si a lesbienelor si gay-ilor din Europa. Not that there’s anything wrong with it, cum ar zice Seinfeld, insa asa mi se pare mie. Sper sa nu mi se ia in nume de rau.
Urata poveste:
http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-16856523-procurorul-sef-diicot-alba-urmarit-penal-diicot-pentru-nereguli-grave-dosarul-traian-berbeceanu.htm
RT @nedormitul: după ce a avut-o ca amantă pe mona pivniceru, vlasov s-a hotărît să cunoască și alți bărbați.
Intrebare: stiti careva vreun jurnalist care sa faca galagie pentru cei 7 amarati de la Amurco, Bacau, care au intrat in greva foamei pentru ne-plata salariilor de 3 luni de zile? Amurco apartine trustului InterAgro (Ion Niculae). Cumnatul meu e printre grevisti.
http://www.ziaruldebacau.ro/salariaii-de-la-amurco-au-intrat-n-greva-foamei/?fb_action_ids=1396944373910815&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B586684484761162%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D
NUP-ul e mai tare ca penicilina, insulina sau citostaticul, te vindecă instantaneu. Inventatorul lui ar trebui să ia Nobelul la medicină.
Primarii noștri incompatibili sînt mai breji http://ow.ly/uKYJb
Ce căcat a păţit Diaconu?
Vezi, dacă i-ai rupt gura?! Diaconu și-a dat demisia din partid fiindcă nu vor ăia să-l puie pe lista de europarlamentare deloc deoarece a zis ANI că e incompatibil (ăsta e lanțul cauzal, dar nu are hotărâre judecătorească). Asta după alte scene de luptă în urma cărora urcase de pe 7 pe 6, scene relatate de Dobrițoiu, spre oroarea lui Ciuvică, care nu știa cum să-l oprească să mai dea din casă, „că nu e nevoie să știe toată lumea ce discuții aveți, ni-l zugrăviți pe Maestru de parcă ar fi lacom de funcții”.
Așa că s-a tăvălit nițel pe jos și s-a gândit să candideze independent.
Ba are hotarare judecatoreasca irevocabila pe incompatibilitate si are interdictie de ocupare a unei functii publice pana prin 2015. Intr-un alt caz este acuzat de ANI pt. conflict de interese; acesta este acum in curs de judecata (in prima instanta a castigat, insa ANI a facut recurs).
Şi cea de europarlamentar nu e funcţie publică?
o fi intelegand mai greu, el si A3 asa zic, i.e ca e Horica Georgescu nebun
Ba da.
Ba da; in mod normal BEC ii va respinge inscrierea candidaturii (atat pe liste de partid cat si ca independent) asa ca degeaba se strofoaca.
A si incercat (intr-un mod penibil) sa creeze confuzie intre cele doua cazuri (incompatibilitatea si conflictul de interese) prin scoaterea in fata numai a deciziei din al doilea dosar (in care in prima instanta i s-a dat castig de cauza).
Măritul Cocoșelului Cauzează
”săraca vanda. şi tatăl, şi soţul la bulău. a rămas cu buza umflată.”
Fazâ tare. Mi-a zis maică-mea că Vlasov a fost avocatul lui taică-meu la procesul de paternitate. Principalul lor argument la proces a fost că maică mea e o venetică în Tîrgu Neamț(avolo fusese repartizată după facultate) și că procesul dăunează carierei tovarășului Axinte, profesor de filozofie și secretar cu propaganda pe oraș sau județ, un tînăr tovarăș de perspectivă, un model dd etică și echitate socialistă. Maică mea, o tînără profesoară venită de la mama dracu, de la miticii de la Giurgiu, nu era nici măcar membră de partid (n-a fost niciodată), singură în Tîrgu Neamț, fără relații în oraș și partid.
Maică-mea a cîștigat, evident, procesul de paternitate, iar taică meu a cerut imediat să-i fiu încredințat lui, deși nici nu mă recunoscuse, și să mă crească soră-sa, că poziția lui în partid nu-i permitea să aibă copil necrescut de el și căruia să-i plătească pensie alimentară. Ls final, judecătorul, un moș, l-a pus să se ridice în picioare: „Te văd ditamai hăndrălăul, de 2 metri. Nu ți-e rușine?”
Știam povestea, dar nu știam că Vlasov a fost avocatul. Noroc că l-au băgat ăștia la bulău și l-a văzut maică-mea la televizor.
Gupi, Chrome a căpătat simptomele Rheiei când deschid Blogary (nu face prăjituri, e vorba de modul de afișare).
Mircea Diaconu ne anunță, la fel de senin ca un colonel care trimite soldații să-i sape via, că strânge semnături în spațiul Nottara, cu un angajat al teatrului, domnul Cipi, care ne stă la dispoziție oricând în acest sens.
Radu Mazăre: „Nicușor suferă de o boală gravă, are crize de depresie și anxietate, i s-a recomandat să ducă o viață liniștită, ancheta trebuie să se desfășoare cu metode foarte umane.” Bine că n-are vreun furuncul.
Domnu` Cipi strange semnaturi pentru nea Mircea.
Da, dupa ce ca vorba de un caz grav, se mai gasesc si unii care sa-l incurajeze.
http://www.gandul.info/politica/interviu-mircea-diaconu-daca-nu-strang-100-000-de-semnaturi-plec-acasa-sa-mi-tund-trandafirii-sunt-ca-intr-un-film-american-plus-cum-arata-formularul-diaconu-12292201
Cred ca afisul electoral e deja rezolvat.
Cu sloganul: „La banii mei, imi permit sa am demnitate?”
„Incerc sa strang in cinci zile cele 100.000 de semnaturi de sustinere”
Daca singura resursa e domnu’ Cipi, asta inseamna o semnatura la doua secunde. Sau o semnatura pe secunda, daca sta doar 8 ore/zi, maninca si se c…
Prin urmare, „incerc” e cuvintul cheie. Dar eu cred ca doar se face ca incearca in 5 zile.
Cel mai probabil este de la „modulul complementar” sau „add-on-ul” Avast care se instalează în navigator şi blochează reţelele sociale, disqus etc. Trebuie dezactivat din setările navigatorului.
DIGI24 susține că e cea mai citată sursă media din 2014. Cu tot respectul, însă e cît se poate de fals. Cea mai citată și influentă sursă media din 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008 e Antena 3, la foarte mare distanță de locul 2. Antena 3 nici măcar nu e sursă media, e un fenomen social și cultural, prezent în mințile și sufletele tuturor, începînd de la Pleșu și Liiceanu și terminînd cu ultimul băutor de țuică de electrozi. Antena 3 e subiect de știri, emisiuni, editoriale, panseuri, eseuri, romane, vise, coșmaruri, discuții interminabile în familiile de intelectuali și politicieni, la bere, între prieteni. Este o evidență de netăgăduit prezența Antenei 3 în mințile oamenilor, locul privilegiat pe care îl are în preocupările zilnice ale acestora, fie că sînt lideri politici, simpli politicieni, boieri ai minți, mari intelectuali, mici jurnaliști sau pur și simplu pulime joasă. Cîndva, cît Antena 3 nu va mai fi, boierii minții vor scoate un jurnal pe temă, se vor face documentare, serii de editoriale, emisiuni nostalgice, studii psihologice și sociologice.
Putem spune orice de Antena 3, dar nu-i putem nega forța cu care a ocupat și domină de la cele mai luminate la cele mai întunecate minți ale nației, cum milioane de oameni, de elitele cele mai fine pînă la păturile cele mai de jos, sînt pur și simplu dominați, hipnotizați și paralizați de Antena 3.
Din pacate, putina lume intelege ca atentia si indiferenta sunt arme si resurse de temut, care ar trebui gestionate cu discernamant. O troaca nu e troaca in virtutea proprietatilor ei fizico-chimice, ci in virtutea creaturilor care o frecventeaza.
Proaspătă, de azi: Eram în holul unei firme, aşteptam pe cineva să coboare. Televizorul era dat pe A3, era emisiunea lui Badea. Am luat telecomanda să schimb programul. Din greşeală, am apăsat săgeţile de volum şi i-am luat gura. Nu m-am mulţumit cu asta, am vrut totuşi să schimb programul, dar se pare că săgeţile de canal nu aveau efect. Poate pe toate canalele era setată antena. N-am apucat să lămuresc misterul.
Nu stiu altii cum sint dar eu tot nu inteleg la A3 „forța cu care a ocupat și domină”. Ok, stiu ce-a spus Yeba many times: teatru, soap opera + ceva stiri, birfa etc. Totusi nu inteleg cum poate sa prinda asa ceva la bobor? Oricit de prost, spalat pe creier, indobitocit.
Deci ori iti repugna din prima si vezi doar 5 minute, ori te plictisesti de acelasi kabuki in fiecare seara si dupa citeva zile te indrepti spre altele. La un moment dat ti se-apleaca, nu?
In ultimele zile am avut mai multe discutii cu colegi nemti, despre ce altceva decat despre situatia din Crimea. Toata treaba asta e vina americanilor, ei au avut un interes sa genereze criza asta pentru a slabi Europa si Rusia din punct de vedere economic, politic si eventual, militar. Ce motive ar avea americanii sa faca asta? Pai na, Exxon si Chevron deja discuta contracte pentru licente de explorare/exploatare in Ucraina, fara ca sa astepte pana sunt organizate din nou alegeri si e numit un nou guvern, iar asta ar fi motiv destul sa bage zanzanie intre tarile Europei de Est. Rusia saraca nu a avut ce face decat sa raspunda la o asemenea provocare in singurul mod pe care il cunoaste. Si bine a facut. Alt argument interesant e ca nici macar Ucraina, si nici Europa nu pun in discutie ca majoritatea locuitorilor Crimeei sunt pro-Rusia, deci Rusia a avut dreptate in a actiona cum a actionat. Nu mai conteaza cum a fost organizat referendumul respectiv, ca a fost organizat de o autoritate nerecunoscuta legal, si ca Rusia au incalcat contractul cu Ucraina, trimitand soldatii din bazele militare ucrainiene sa ocupe cladirile administrative si militare, sau ca Rusia e parte a intelegerii care garanta integritatea teritoriala a Ucrainei dupa ce aceasta a renuntat la armele nucleare.
Ca argument suprem, comportamentul USA in diverse alte tari: Vietnam, Guatemala, Nicaragua, Grenada, El Salvador, Hawaii, Haiti.
Americanii sunt intotdeauna de vina, stim deja. Si Boeing-ul acela, tot ei l-au shutit.
Americanii sunt singura natiune care au folosit bomba atomica intr-un razboi, iar in criza rachetelor din Cuba aproape ca au impins lumea in razboi. Adica ce a fost asa de rau ca sovieticii si-au adus rachetele acolo? Si daca americanilor nu le-a placut sula sovietica din coasta lor, de ce le-ar conveni rusilor acuma scutul din Europa de Est?
Una peste alta rusii au dreptul sa-si apere spatiul de influenta (atentie, nu teritoriul national) pentru ca acelasi lucru il fac si americanii.
Cu asa un rationament ne mai intrebam de ce Europa reactioneaza asa de incet, asta pe langa relatiile economice stranse Germania-Rusia si Franta-Rusia. De fapt, daca se ajunge vreodata la vreo confruntare armata si europenii fac referendum daca sa se bage sau nu, marea majoritate a oamenilor vor spune nu. Fuck USA, fuck Ukraine!
N-o sa se bage de bunavoie, ci de nevoie. Ca teritoriu ocupat.
Si cum altfel sa reactioneze Europa cand ea importa 84% din petrolul Rusiei, si 76% din gazele naturale exportate de rusi? Oups, am uitat. Tot americanii sunt de vina.
Si Franta exporta armament Rusiei…..
(Vad ca MM are o motiune in PE, semnata de vreo 39)
Motiunea este cea cu confiscarea extinsa, cumva?
Retorica politica de pina acum a fost monopolizata de discursul „jos Basescu”. Asta e tot ce-au prestat pina acum, asta e singura idee ce rezoneaza in mintea unei bune parti de electorat.
Ce-o sa mai faca in campania asta? Pentru ca e clar ca daca incepe unul cu „jos Basescu”, incercind sa-si creeze un avantaj asupra competitiei, vor incepe toti.
Refuz sa cred ca n-o sa aduca nimeni vorba despre Basescu. E imposibil.
O sa fie, probabil, multe mitinguri si emisiuni tv cu ocazia prezidentialelor.
Titlul de „troll-ul anului” va fi acordat celui care va merge la cele mai multe manifestari publice/emisiuni tv cu o pancarta „jos Basescu”. Si ma gindesc serios sa concurez 🙂
Numai la gindul ca ma vede Crin in multime cu pancarta si deviaza de la discursul pregatit doar pentru a spune „dupa cum observati, lumea isi doreste sa il dea jos pe Basescu, iar eu sint aici pentru a face acest lucru”…
http://www.youtube.com/watch?v=EcWfAwp_uSk
Ce-a zis Mircea Diaconu, sărăcuțul? Eu am reținut că a înțeles să se implice civic, „deși putea să stea liniștit, cu firmele lui”, și acum va candida independent, voiam să-l recomand PMP-ului, că și el are nevoie de partid, și partidul are nevoie de celebrități pe bune.
Esente tari in sticlute mici. Domnul Cipi e chintesenta societatii civile. De aia.
Poate că PNL va deveni „frecventabil”, atunci toţi politicienii liberali vor ajunge toţi la închisoare şi prin sedii nu va fi nimeni care să-ţi dea „bună-ziua”.
Nu e asta o ironie a istoriei? Comuniştii au băgat la închisoare membrii partidelor istorice pentru vini închipuite. Astăzi, membrii PNL intră la închisoare pentru vini reale, penale.
Lipst, eu am mai zis-o. Mă taie un fior rece la gândul că politicienii interbelici semănau cu cei de acum. Accept că erau mult mai puţin ticăloşi ca ăştia. Dar, chiar dacă erau chiar şi de zece ori mai puţin ticăloşi ca cei de acum, vinile pentru care i-au băgat comuniştii s-ar putea să nu fie atât de închipuite.
Nu erau chiar ca cei de acum. Lacrima Christi n-or fi fost, dar categoric in vremurile alea mai existau valorile clasice precum: cinste, onoare, demnitate. Bunicul, care a facut politica activa (PNT) era ferm convins ca aceste valori au fost distruse de comunism.
Nu înţeleg. Adică, de pildă, cei din lotul Maniu, cu Maniu în frunte, după ce ar fi furat pe rupte, ar fi fost corupţi şi ticăloşi, şi-au primit pedeapsa binemeritată dar indirect fiind condamnaţi, de fapt, pentru „înaltă trădare”? Comuniştii care tocmai ce falisficaseră în mod democratic alegerile, ca să scape de corupţi, nu puteau să-i prindă pe aceştia cu probe legate de corupţie, au înscenat un complot pentru a dovedi „trădarea de ţară” dar şi altele, precum „crimă de complot, tentativă la surparea ordinii constituţionale, răzvrătire, insurecţie armată, instigare la înaltă trădare prin necredinta şi participare la tentativa de trecere frauduloasa a frontierei”.
Cam asta se înţelege şi cam asta s-ar putea deduce din ce spui, dacă asta spui, anume că vinile pentru care comuniştii i-au condamnat nu ar fi fost chiar închipuite.
Pentru vinile reale, coruptii guvernarilor interbelice nu au mai apucat sa fie judecati vreodata. Dupa razboi, erai judecat ca dusman al poporului si gata.
N-am zis eu bine.
Mai exact, unii au fost băgaţi pe degeaba, sub acuzaţii fanteziste. Alţii au fost băgaţi cu acuzaţii fanteziste sau nu, dar nu chiar pe degeaba, dacă au ceva în comun cu ăştia de acum.
Adevărul e că între viitorii colegi de celulă ai lui Vlasov și Mona Pivniceru estetic nu e nicio diferență .
Știau ei ceva
Can’t argue with that.
Good joke! Pacat doar ca nu au avut o poza cu Boeing-ul 777 asa, mai pentru pretentiosi. Totusi, unde s-ar putea afla avionul? Cateva teorii par a fi cele mai probabile:
http://www.bbc.com/news/magazine-26609687
Mai întreb şi eu: când se va muta sediul NATO la Constanţa? Poate chiar în cazionul de acolo, că tot are vedere la Marea Neagră şi se vede mai bine peste baltă. Să aducă şi monumentul, vreo trei portavioane şi zece submarine. Deci, când?
dacă vin cu submarinele și portavioanele iese marea din matcă!
Miron Damian
„Sinteza Zilei” de dupa mitingul in care s-a cerut inchiderea Antenelor a avut record de audienta.
Scopul sistemului politic trebuie să fie prezervarea libertăţii naturale. Asta trebuie să fie singura raţiune de a exista a statului. Sistemul socialist face exact opusul, abuzează de libertatea unora, pentru a crea depenţa de stat a altora şi până la urmă a tuturor. Sistemul socialist creează depenţă de stat. Or, câtă vreme eşti dependent, eşti şantajabil. Socialiştii sunt astfel un fel de „dealeri”.
Cum ne învățau pe noi la școală înainte de optzeci și nouă: „Libertatea este necesitate înțeleasă”. Țin minte că la început eram foarte încîntată de idee, mi se părea o chestie foarte deșteaptă, un fel de emcepătrat al inteligenței responsabile. (Ei, n-aveam decît vreo treișpe ani la ora aia, atîta putea mintea mea.) Pe urmă, după ce m-am izbit de diversele libertăți puse la dispoziție de mediul în care trăiam, cum ar fi aceea de a nu avea „relații cu străinii” decît în condițiile puse de Securitate sau de a nu putea da examen de admitere la facultatea de Relații Internaționale din motive de nerecomandare UTC, mi-am revizuit părerea. Mi-e greu să spun ce e libertatea, de fapt, dar știu precis ce NU e.
1984: „freedom is slavery”