Stirile zilei, linkuri si offtopice – 17 martie 2014

foto: Războiul Crimeei. Primul.

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

[divider]

20:14 – Un om de onoare. WATCH: Ex-Cop Richard Masten Refuses to Out Tipster, Eats Paper in Florida Court
17:55 – LISTA PMP pentru europarlamentare. Baconschi, pe locul 5 în urma votului colegilor. Funeriu, pe 16
16:17 – Cine se uită la posturile de știri. Bătrâni pe toate stațiile. 70% din publicul Antena 3 și B1 are peste 55 de ani.
15:04 – The Laughable State Of US-Russian Diplomacy In One Photo
14:36 – Jihadi Work Accident: Al-Shabaab Suicide Bomber Kills Himself When Car Detonates Prematurely As He Was Parking It…
13:39 – The BBC compares Russia’s invasion of Crimea with Iraq. That’s really stupid
11:52 – amenințarea rusă
11:25 – Vladimir Putin and the Lessons of 1938 (Gary Kasparov)
10:33 – Cum a ajuns Putin țar
10:17 – De ce conteaza atat de mult Elena Basescu pentru PMP – Udrea explica 
10:01 – O dată pentru totdeauna (Andrei Pleșu)
09:54 – St Patrick’s Day: Guinness drops parade sponsorship over gay rights

[divider]

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

[divider]

 

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

73 de comentarii

  1. În 22 iunie 2012 am scris un articol „Despărțirea de PDL”. În 10 iunie 2012 am votat ultima oară PDL. Nu am mai votat cu ei de atunci și nu voi mai vota niciodată. N-o să scriu un articol „Despărțirea de Băsescu”, că mi-e lene. Însă nu voi mai vota niciodată cu Băsescu sau cu vreun personaj sau partid susținut de el, așa cum nu voi mai vota PDL.

  2. O ruminație târzie despre decizia ICCJ de azi de a respinge contestația depusă de trioul atacanților de la FC Dreapta (Neamțu-Papahagi-Ofițeru) față de NUP-ul la plagiatul lui Ponta. Am citit ca ICCJ a respins acțiunea ca inadmisibilă. Nu sunt jurist, dar nu-i așa că ți se respinge o acțiune ca inadmisibilă atunci când ai avocați proști sau atunci când, crezându-te tu deștept, faci tu acțiunea, fără avocați, pentru că Sorbona si King`s College?

  3. Cea mai ipocrită politică din lume e politica franceză şi cel mai ipocrit (duplicitar) politician din lume e politicianul francez. Nu e vorba de o apreciere morală, ci de una tehnică. Duplicitatea şi ipocrizia în politica franceză sunt o artă. De multe ori, seamănă cu dublul limbaj din perioada dictaturii comuniste, una zicem, alta înţelegem. Una dintre culmile ipocriziei şi duplicităţii a fost atinsă astăzi, când Franţa a ameninţat Rusia că nu-i va mai vinde port-elicopterele Mistral. Asta e o chestie să o pui în ramă. Păi, Franţa, prin 2009, atunci când a început negocierea vânzării acestor nave către Rusia, a provocat un scandal, pentru că o ţară NATO vindea tehnică militară Rusiei. Dar, în plus, Franţa tocmai ce reintegrase comandamentul NATO, alianţă din care făcuse şi nu făcuse parte. Acum, Franţa, ca să arate că ce dure măsuri ia împotriva Rusiei, ameninţă că va lua în calcul anularea acestor contracte. Adică, ameninţă Rusia că nu va mai face ceea ce nu ar fi trebuit să facă, iar celelalte ţări membre NATO trebuie să vadă în asta o „sancţiune”. Asta e o culme a ipocriziei întortocheate. Nu mă pricep la strategie militară, dar din câte înţeleg, port-elicopterele sunt numai bune pentru „ţinte” ca cele din aglomerata Mare Neagră.

    1. Mai zicem de Vona Gabor si de tineretul descumpănit că de ce-l admiră pe Putin! Păi de-aia, fiindcă lasă impresia că e tot ce nu sunt politicienii occidentali: e de pe lumea asta, că știe ce vrea, că-l preocupă teme eterne și universale, că are instinct de supraviețuire, că nu provine dintr-o societate de psihopați în proces de autoculpabilizare și nici n-o mimează, iar gay parade, manualele de masturbare, asuprirea negrilor și încălzirea globală i se par teme numai bune pentru creierașele în decădere spre descompunere. Asta se vede dinafară, nu ce scrie Laura. E foarte greu de combătut imaginea. Căderea Bizanțului a fost nimica.

  4. Bilanțul intern și internațional al lui Obama e absolut catastrofal. Dezastrul Obamacare, îndatorarea, eșecul industriei green, Benghazi, paralizia urmată de umilință în cazurile Siria, Iran și Crimeea, preluarea Egiptului de către islamiști (eliminați la un moment dat tot de armata egipteană și egipteni), revenirea întregului Orient musulman la ipostaza de sanctuar terorist. Și mai sînt aproape trei ani din an al doilea mandat. După încă trei ani, granița Islamului va ajunge pe Potomac și a Rusiei pe Sena.

  5. Cred că-mi fac blog de feșiăn. Sau ceva de laifstail. Politica e prea de nișă. Cu motivaționale, cu de dragoste, cum să te lași de fumat, cum să slăbești, cum să crești pisici & shit. Nu neapărat de feșiăn, dar ceva să placă la toată lumea.

  6. știrea de la 16:17 – da, dar ăștia se duc 70% la vot.
    Știe și A3, 55+ plus școală puțină, de-aia promovează la valori naționale categoria Florin Piersic și Draga Olteanu, după ce-a murit Paler.

  7. Acum câteva zile, am aflat cu surprindere că, la iniţiativa socialiştilor şi a comuniştilor, democraţia a devenit originală chiar şi în Franţa. Pe când erau în coabitare cu Jacques Chirac, prin 2000, socialiştii şi comuniştii francezi în frunte cu Lionel Jospin au modificat legea electorală. Poţi să înfiinţezi partid cu un număr de minim doi membri, e drept, legea din 1901. Dar ca să participi la alegeri, trebuie să prezinţi o listă „diversă”, „egalitară”, „paritară”. Simplu, un bărbat, o femeie, un bărbat, o femeie etc. Dacă nu te prezinţi cu o astfel de listă paritară, eşti pasibil de o amendă.

    În 2000, această nouă prevedere nu se aplica decât comunelor cu un număr de mai puţin de 1000 de locuitori. De-a lungul timpului, această lege a fost „îmbunătăţită”, aplicându-se la comune cu un număr mai mare de locuitori. Legea a fost „îmbunătățită” atât de stânga cât şi de drepta, această dreaptă franceză fiind de centru-dreapta, de fapt, un fel de centru, un fel de Cristian Preda.

    În Franţa, unitatea administrativă şi electorală de bază este comuna. Astfel, Franţa are puţin peste 36.000 de comune, repet, 36.000, un record universal. Spre comparaţie, România care geografic este cam cât o treime din Franţa, are puţin sub 3000 de comune, oraşe şi municipii.

  8. Partidele românești sînt conduse de organizatori de rețele mafiote și de căpușare a bugetului. ”Nași” fără nicio idee sau proiect politic.

  9. Cristian Preda despre Raportul Zuber:

    Prezentarea pe care o citați – și care a fost publicata înainte de orice vot – e parțială și tendențioasă, respingând până și rezoluția PPE, pe care evident am votat-o. Din păcate, PPE nu a întrunit o majoritate (textul nostru a fost pus primul la vot) și am fost siliți să votăm articol cu articol și amendament cu amendament, eliminând astfel exagerări stupide și propagandă contra-productivă. Înainte de votul final, am avut convingerea ca nu mai era în text ceva care să nu fie îmbrățișat de orice cetățean român rezonabil: picaseră orice idei agresive sau stupide. La votul final, raportul a picat tocmai pentru că au fost eliminate articole pe care stânga le voia cu tot dinadinsul. Fiind respins, raportul nu are vreun impact. Mai am trei precizări:
    – faptul că textul a fost rpegătit de o comunistă nu înseamnă că a rămas tel quel: modul de lucru al PE îngăduie numeroase reamenajări ale variantei propuse de raportor. Atunci când raportorul provine dintr-un grup marginal, ce ajunge la vot e foarte diferit de varianta de la care se pleacă.
    – deși am una dintre cele mai înaite rate de fideliatte față de grupul PPE, am avut grijă să nu-mi trădez identitatea de centru. Nu m-am definit niciodată la dreapta!
    – in fine, in postarea mea era vorba despre altceva. Dvs ce credeți? Un deputat căruia ANI îi cere să abandoneze mandatul trebuie să plece sau nu?

        1. Gata, s-a rezolvat cu accesul la comentarii, era de vină Avastul. Protecție, protecție, dar nici chiar într-atît, de să nu mai poți participa activ! (am întrebat și de VPN-ul la conectarea prin Radmin și mi-a zis că nu e nevoie, că Radminul oricum criptează suficient, iar dacă mă bagă și prin VPN, atunci chiar mi-ar merge conexiunea ca ochii mortului, ceea ce nu-mi convine, mai ales la cearșafurile mele de Exceluri și mpp-uri).

          1. offtopic
            noa, felicitari pentru taiat unghiile la Avast.
            Personal nu recomand sub nicio forma Radmin direct pe internet, ci doar prin VPN. Motivul e simplu: daca hăcuie cineva Radminul, are direct acces la calculatorul tău. Dacă hăcuie VPN-ul, în cel mai bun caz pentru el are acces în rețea, dar nu ajunge încă la calculatoare (mai ai timp să-l prinzi și să-l blochezi)

            Solutia cu acces OK ca viteza de lucru:
            – OpenVPN (autentificare cu certificat + user/pass)
            – apoi mstsc (terminal acces) de la tine pe calculatorul din birou

            dar noa, cine sunt eu sa ma bag in ciorba lor ?

  10. De pe Facebook:

    Giraffa Magika

    Puteau și francejii s-o deie mai pe stilu lor celebru, libertin, să zică „o zi cu soț, o zi cu amant”. #ceaușescunamurit

  11. @disqus_VgajQ2w7Ab:disqus Frățioare Gupi, pliz help! Fii atent ce pății: mi-am dus laptopul la despăducheat băieților de la IT, și nu știu ce naiba i-au făcut că nu mai pot să comentez pe Blogary, din nici un browser, adică nici din Chrome, nici din prostea de Internet Explorer. În schimb, pot să comentez de la birou, de pe ambele browsere, deși la birou avem milioarde de filtre și restricții. Așa, după experiența ta, crezi că mă poți ghidona să repar ce mi-au bulit băieții mei? (Nu-i întreb pe ei, deocamdată, că nu-s la birou, sînt acasă, și durează prea mult să le explic ce problemă am, știi cum sînteți voi, trebuie omul să vă arate pe ecran, că voi vorbiți alte limbi. Da, sînt acasă pe laptop, dar pot să comentez fiindcă am intrat cu Radmin Viewer pe ăla de la birou) PS Mulțumesc anticipat!

      1. Pot să intru pe Blogary, și văd comentariile voastre, dar sub forma unui cîrnat cronologic, de la cele mai vechi în jos spre cele mai noi. Dar nu pot să mă conectez la Disqus și nu văd cîmpul Comentează. Probabil trebuie să-i fac ceva browserului să se împace cu Disqus, nu?

    1. @Rheia, îți țin emailurile sau pagina web, te pot ajuta chiar și să bei o bere, dar la Disqus am exact atâtea drepturi ca și tine.

      PS: sper că faci VPN de acasa la servici înainte de a folosi Radmin-ul
      PPS: la ve ve ve gupi.tel ai date de contact, dacă vrei sa dai mai iute de mine, că pe Blogary nu apuc să stau non-stop.

      1. Ei, tu crezi că eu știu ce-au băgat băieții de la IT în conexiunea mea prin Radmin? Dar bănuiesc că au asigurat-o cu zece lacăte, altfel tot ei au de suferit, în fond. Doar la ei mă duc să țip, dacă pățesc vreo trăznaie. Lasă, nu te mai stresez și pe tine, e clar că au modificat niște setări, atunci cînd i-au făcut toaleta laptopului meu, că au mai instalat una-alta, mă duc mîine din nou la ei să le arăt ce s-a întîmplat și să refacă situațiunea cum a fost cu Disqusul. N-oi muri pînă mîine necomentată.

        1. Lasă, bre, că ți-o arăt imediat ce mă reprimește Disqusul. Doar că nu știu să-ți spun ce gust a avut, fiindcă au mîncat-o prea repede, n-am apucat nici o firimitură. Soră-mea a zis că a fost prea dulce.

          1. Nu-i nimic, in poza nu se vede daca e prea dulce. O fi fost tort Dobos, ma gandesc. Asa-i cu ungurii astia, niciodata nu stii de unde te ataca.

  12. Traian Băsescu:

    “Pe mine m-a surprins pozitiv evolutia politica a Elenei Udrea ca discurs, ca atitudine. Va fi un om politic care sa aiba ceva de spus in politica romaneasca. PMP a crescut spectaculos, s-a apropiat destul de mult de PDL, cresterea s-a produs dupa trecerea Elenei Udrea.

    Eu stiu si un al treilea sondaj care a confirmat aceleasi cifre pentru PMP – 9 sau 10%. Aici este in primul rind o rupere a PDL de electroat. In faza initiala, pina cind a venit Elena Udrea, PMP era la 4%. Dupa ce a venit Udrea, s-a transferat electorat rapid, ea a credibilizat mult PMP.”

    1. La nevoie (daca nu-i place cum au iesit rezultatele alegerilor), ii da cu poseta in cap. Poseta unei doamne nu trebuie niciodata subestimata.

  13. Mark 12 torpedo (1930); an American 21-inch torpedo

    5″/38 Mark 12 (1934); a widely used American 5-inch naval gun

    BL 6 inch Mk XII naval gun; a British naval gun

    MK-3-12 (1907); a Russian naval main weapon that used three 12-inch guns in a single mounting

    18-inch Mark XII (1935); a British 18 inch torpedo

    Mark 12 nuclear bomb (1954–1962); an American nuclear bomb

    United States Navy Mark 12 Mod X Special Purpose Rifle (2002); a weapon system in use by United States Special Operations Forces

    Mark 12 or Mark XII, the twelfth chapter of the Gospel of Mark in the New Testament of the Christian Bible

    Vox Mark XII; a 12-string electric guitar made in the 1960s

    1. Era la un moment dat si un celebru astrolog indian care a prezis la inceputul saptamanii trecute ca abia sambata, cand vor fi aliniate planetele in mod favorabil, se va gasi avionul. Ceea ce nu s-a intamplat, in schimb am aflat ca radarul militar indian, care ar fi putut detecta avionul dupa deturnare, de fapt nu functioneaza pe timpul noptii din motive de economie. Tot un fel de gaura neagra, cum ar veni.

      http://www.reuters.com/article/2014/03/15/us-malaysia-airlines-defence-idUSBREA2E0JT20140315

  14. Aproape 97% în favoarea unificării cu Rusia. Ponta o să fie invidios, sistemul lor de numărare a fost mai bun.

    Pe France 5 e o emisiune de analiză politică, „C dans l’air”, la care sunt invitaţi istorici, profesori universitari, jurnalişti, politologi, editorialişti, avocaţi, scriitori, adică, „specialişti”. Vineri, 14 martie 2014, când subiectul emisiunii a fost „Crimeea: urnele ţarului Putin” şi când la emisiune au fost invitaţi „directorul Institutului de Relaţii Internaţionale şi Strategice”, autor printre altele al unui „Atlas de crize şi conflicte”, „directoarea Le Monde”, jurnal care publică pagini de analiză complexă a situaţiunii din Ucraina, apoi o doamnă „politolog şi istoric, specialistă în Rusia”, ataşată la INALCO, care a publicat printre altele o carte intitulată „Rusia şi lumea”, în fine, un alt „politolog şi istoric, specialist în Europa Centrală şi de Est”, ei bine, în această emisiune s-a spus că, în cel mai bun caz, chiar recunoscând faptul e vorba de un simulacru, votul favorabil unificării va fi în jur de 60-65%.

    Diferenţa asta de estimare dintre 60-65% şi 97% arată cu oarecare precizie distanţa de înţelegere între Franţa şi Rusia, ecartul epistemologic. Impresia mea e că, în cel mai bun caz, toţi aceşti specialişti, oricât de aplicaţi, oricât de informaţi, nu au, nu mai au simţul şi imaginaţia care să permită înţelegerea actelor lui Putin. Această Europă trăieşte într-o altă dimensiune.

    1. Problema procentelor e falsa, atata vreme cat referendumul este ilegal. Sigur ca lui Putin ii convine, insa, tema procentelor.

      1. Benjamin Franklin: „Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote”

  15. Băsescu: ”Putin e un om puternic, care apără interesele Rusiei, așa cum le-ar apăra orice lider al Rusiei. Din punctul de vedere al Rusiei, Putin își face treaba excelent.”

    D-aia o duc bine rușii, d-aia sînt executați jurnaliștii, d-aia sînt băgați în pușcărie opozanții. D-aia Rusia a ajuns oaia neagră a lumii, un caraghioslîc sinistru, jucătorul imprevizibil și isteric pe scena mondială, fiindcă își face Putin excelent treaba. Nu. Putin își face extrem de prost treaba din punctul de vedere al Rusiei și al rușilor. Totalitarismul, încălcarea libertăților, aruncarea în pușcărie a opozanților, executarea jurnaliștilor cu cîte un glonț în ceafă nu e o treabă deloc excelentă.

      1. Amintiri din copilarie:
        Adesea ma duceam s-o chem afara pe o prietena de joaca, a carei mama era rusoaica de import din Leningrad. Bucataria lor era un dezastru, cu vase nespalate cu saptamanile si un miros de gunoi de-ti muta nasul. Intr-o zi cand ma duc sa-mi iau prietena la joaca, imi raspunde maica-sa, care, fericita si intr-o romana sumara si foarte stricata imi spune ca, in sfarsit, si-au pus hota in bucatarie. Dap, in bucataria cu maldare de vase murdare si gunoaie exista hota deasupra aragazului.
        Nimic altceva, nici literatura lui Gogol sau Dostoievski sau Tolstoi nu a reusit sa evoce mai bine spiritul rusesc decat acea hota, simbolul civilizatiei si progresului, intr-o bucatarie total ruseasca.

  16. Daca tot ai pus poza zilei: a fost si bunicul pe-acolo in excursie. Camping la Sevastopol.
    Din amintirile lui cu partenerii de afaceri:
    „Tot cald iti e, Fritz?”
    „Kalt, kalt”
    „Las’ ca ne racoreste Ivan daca nu-l incingem noi”

  17. Traian Băsescu: „În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa României din partea Federaţiei Ruse sau Ucrainei”,

        1. Ucraina… ptr. ca-i e frica de Balcanizare. Nu ne ataca Rusia pr. ca a ales finlandizarea.
          Zic si eu ca un inginer ce vorbeste ca un psiholog. Poate da Dumnezeu si n-am dreptate.

            1. Din ce stiu eu Nu. Nu poate fi decat o greseala deliberata sau nu. Eu presupuneam ca nu e deliberata. Tu presupui altfel?

  18. boicot offtopic
    aveti careva vreo listă (sau bucăți, să adun o listă) de la cei ce-și fac reclamă la Antena3 ?

    mulțumesc

      1. Adica toti. Din pacate, nu prea e fezabila aplicarea.
        Dar, ca sa nu zic ca nu fac nimic, incep cu Coca-Cola 🙂

  19. Cine o scrie compunerile astea?

    Mihai-Răzvan Ungureanu

    Referendumul din Crimeea nu respectă principiul integrității teritoriale a Ucrainei. Este ilegal, sub nicio formă România nu trebuie să recunoască rezultatele acestui teatru, cu atât mai mult cu cât știm că puterea de la Moscova a fost orchestratoarea conflictului la granița cu Rusia. Separatism, divizare teritorială, instabilitate politică, toate se întâmplă lângă Federația Rusă.Acum, mai mult ca oricând, UE trebuie să lase deoparte diferendele și să facă front comun împotrivă UE. Sancțiunile economice trebuie să se înăsprească, nu mai este posibila continuare a negocierilor economice în forma actuală cu un stat care reclamă teritoriul statelor vecine, la 25 de ani după Războiul Rece. Trebuie să devenim independenți energetic.

    1. Omul e profesor de istorie. Ai zice ca profii de istorie stiu sa explice cel mai bine ce si cum cu istoria contemporana, si relatiile dintre evenimentele de astazi si evenimentele de ieri. Si asta fara greseli de logica. UE sa faca front comun impotriva UE? Iar Rusia si independenta energetica a Romaniei sunt doua notiuni legae strans una de alta, dar totusi contextul putea fi mult mai bine dezvoltat. In concluzie, slabut de tot.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *