Stirile zilei, linkuri si offtopice – 1 martie 2014

foto: cultura rusă, în expansiune

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

[divider]

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)

[divider]

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

109 comentarii

  1. ”President Obama made clear that Russia’s continued violation of Ukraine’s sovereignty and territorial integrity would negatively impact Russia’s standing in the international community. In the coming hours and days, the United States will urgently consult with allies and partners in the UN Security Council, the North Atlantic Council, the Organization for Security and Cooperation in Europe, and with the signatories of the Budapest Memorandum. The United States will suspend upcoming participation in preparatory meetings for the G-8. Going forward, Russia’s continued violation of international law will lead to greater political and economic isolation.

    The people of Ukraine have the right to determine their own future. President Obama has directed his Administration to continue working urgently with international partners to provide support for the Ukrainian government, including urgent technical and financial assistance. Going forward, we will continue consulting closely with allies and partners, the Ukrainian government and the International Monetary Fund, to provide the new government with significant assistance to secure financial stability, to support needed reforms, to allow Ukraine to conduct successful elections, and to support Ukraine as it pursues a democratic future.”

  2. Codrin Ștefănescu a anunțat la A3 că înainte de prezidențiale „echipa cu PNL va fi refăcută.” Ar fi și asta o strategie.

    1. Mie mi-ar plăcea să-l spălăm pe Antonescu și cu 2 luni înainte să revină la USL și să candideze din partea lor la prezidențiale.

      1. Păi asta e strategia pe care o văd eu. Șah mat. În 2 luni n-ai timp să-l deconstruiești și nici să vii cu alt candidat. E o mișcare perfectă, câștigă din turul I, prin înfrângerea lui Dan Diaconescu.

    2. Îmi place la nebunie argumentul: ”Indiferent dacă nouă ne place sau nu Antonescu”. Ca și cum 2009, 2010, 2011, iarna 2012 și vara 2012 au ținut doar de preferințe personale. Singura noastră problemă atunci era că nu ne place de Antonescu. Ei bine, acum trebuie să trecem peste idiosincraziile personale, peste mofturi de genul ăsta. E o dovadă de orgoliu. Doar n-o să stea lumea în loc fiindcă nu ne place nouă de cineva.

      Tot aflu de la lume bună că trebuie s-o lăsăm mai moale cu simpatiile și antipatiile noastre personale și să ne așezăm în rînd cu lumea.

      Deocamdată tac. Și îi aștept pe toți la interval. Cînd lumea bună (nu dau nume, că mi-e jenă) o să ne fută iar la cap cu statul de drept și alte d-astea o să le zicem pas: ”Nene, de ce ne futeți la cap cu antipatiile voastre pentru x și y? Asta e, acum dacă nu vă place vouă de icsulescu înseamnă că e lovitură de stat? Să fim pragmatici și să lăsăm antipatiile personale și orgoliile la o parte.”

  3. Eu nu cred ca o sa fie nici un atac. E doar marketing a la Putin.
    Rusii sunt experti in dezinformare. Azi cel putin au fost o multime de informatii false: ca baza militara ucraineana a fost atacata, ca nave ucrainiene au trecut de partea rusilor, ca nave ucrainiene au plecat din Sevastopol. Toate dovedite a fi informatii false, unele chiar din partea unor organele de presa rusesti cica serioase.

      1. Ai uitat?! N-a fost pus pe nu știu ce listă la Ilfov prin 2004/8 și de atunci scuipă cu pasiune prin studiourile A3, n-are nimic de spus.

  4. Două imbecilități maxime adunate de pe Facebook. Prostia pură, cristalină, perfectă, fără cusur. E un moment magic, bucurați-vă de el.

    Numărul 1.

    Nu știu cine e autorul și nici nu e important.

    multă lume revoltată că America nu îi dă peste bot lui Putin, că nu pune piciorul în prag, în privinţa Ucrainei. concluzia: Obama e un preşedinte slab! oare?

    eu nu cred că ăsta e motivul. cred că Obama e un preşedinte care are un mandat clar din partea celor care l-au ales, de a evita angajarea SUA în conflicte care nu îi privesc direct pe cetăţenii americani. Obama a fost ales de americani nu doar pe fondul unei crize economice sau a unui contracurent la capitalismul tot mai agresiv, Obama a fost ales din ruşinea de a fi american.

    după căderea URSS, SUA confirmaseră că erau ţara democraţiei şi a libertăţii. Europa centrală şi de est îi adula pe ameicani iar vestul le era recunoscător pentru a-i fi apărat atâta vreme împotriva comunismului. în mentalul naţional, toate astea se reflectau într-o mândrie extraordinară. teza excepţionalismului american fusese şi ea confirmată, ceea ce i-a permis lui Clinton să intervină în Kosovo, de exemplu, fără costuri de imagine, în acord cu opinia publică majoritară şi aliaţii europeni.

    apoi a venit Bush. şi, în două mandate, a ruinat deopotrivă imaginea gigantului prietenos pe care SUA o aveau în exterior, dar şi convingerea americanilor că ţara lor reprezintă un etalon al libertăţii şi al al democraţiei. Bush a ruinat ideea excepţionalismului american, atât în mentalul naţional cât şi în cel al opiniei publice internaţionale, atunci când a invadat Irakul, fără vreo justificare convingătoare şi alături de câteva stătuleţe est-europene şi un guvern al Marii Britanii care nu reprezenta, în privinţa asta, voinţa britanicilor. Blair, de alftel, şi-a jucat şi şi-a pierdut imaginea şi cariera politică, devenind „pudelul lui Bush”.

    iar americanii, care, de-a lungul istoriei, n-au avut altceva decât dispreţ pt. belicoasele şi hrăpăreţele puteri europene, s-au trezit autodispreţuindu-se, atunci când şi-au dat seama că Bush transformă SUA într-o putere colonială de secol XIX şi că nu au ce să le răspundă celor ce îi acuză că au invadat Irakul pt. petrol. mândira de a fi american s-a transformat în ruşinea de a fi american.

    alegând un preşedinte negru, cu nume de arab, americanii au vrut să reconfirme lumii că sunt o ţară a democraţiei şi a libertăţii, că Bush a fost un accident, că vor să îndrepte lucrurile. iar Obama ştie asta. ştie că, dacă vruiau să continue politica belicoasă a lui Bush, americanii ar fi ales un republican la Casa Albă.

    aşa că, de fapt, Obama nu acţionează ca un fricos. Obama acţionează ca omul căruia Bush i-a lăsat o ţară traumatizată de aventurile lui militare, un deficit bugetar uriaş, criză economică şi o armată impicată în două teatre de operaţiuni. cei care se supără că preşedintele SUA nu manifestă suficient interes pt. patimile est-europenilor trebuie să înţeleagă că SUA au hotărât să manifeste tot mai puţin interes pt. partea asta a lumii. cum ar spune Nuland: „fuck you Europe, solve your own problems!”. Obama conduce o ţară încă fragil economic, la limitele capacităţilor sale militare de intervenţie, mult mai interesată de intrarea Chinei în istorie, în Pacific, decât de Europa sau Orientul Apropiat şi, mai ales, deloc dispusă să mai tolereze agresiviatea externă a vreunui preşedinte.

    Numărul 2.

    Ăsta e video.

    http://youtu.be/rNfzES7o8cE

    1. Eu cred că sunt fakes, nu se poate ca din tot creierul să aibă funcțională numai circumvoluțiunea care lucrează cu tastatura.

    1. Or fi copiat din comunicatul Gabonului. Asa, orice tara 1) nu e afectata direct si 2) monitorizeaza. Romania putea sa aminteasca dreptul fiecarei regiuni la autodeterminare si sa se alipeasca la ce patrie-muma vor ei.

  5. Nu există temă importantă și relevantă pentru România și pentru cetățenii ei pe care politicienii români să n-o fi ratat-o complet.

    1. Nu. Prin tratat, doar cele aparținînd puterilor de la Marea Neagră (adică și Rusia). Cele moderne, mari, oricum nu au loc. Cele americane nu pot trece. Rușii trec cu unele mai mici, dar doar după ce le-au schimbat formal titulatura (nu sînt portavioane, sînt cruisere bla bla).

  6. CNN – americanii se straduiesc sa inteleaga ce vor rusii de fapt, plecind de la premiza ca n-au oua sa intre pe bune in Ucraina. Evident, nu exista planuri de actiune.

  7. Citesc stirile pe Hotnews:
    „Administratia Prezidentiala anunta ca la Palatul Cotroceni va
    avea loc, incepand cu ora 19.00, o sedinta de lucru cu structurile de
    securitate nationala.”
    „UPDATE Ora 19.00 Vladimir Putin nu a luat inca decizia unei interventii militare in Ucraina”

    E clar, asteapta sa vada ce zice Basescu.

    Acum citeva zile, cind PSD-istii se faceau ca lacrimeaza dupa PNL, tinea un discurs Ana Birchall, care explica – frumos, cu intonatie – cum le-au dat ei liberalilor lapte, miere si UE p…, doar-doar n-or abandona lupta anti-Basescu, dar ei nu s-au lasat.

    Ma astept ca, dintr-un moment in altul, sa sune Papa, Obama si Xi Jinping, sa-l intrebe pe Basescu ce-a hotarit in privinta Ucrainei, iar la final sa spuna „asa sa fie, maria-ta! sa ne traiesti, dictatorule! aferim!”
    Iar la a3 sa apara niste analisti politici si mihlihtahri care sa spuna ca din cauza lui Basescu o sa ne tabere rusii, ca pizdetz, ca maladetz, ca nu zaietz pagadi, asa ca-i mai bine sa le facem noi o oferta inainte, macar sa ne alegem cu ceva din afacerea asta. Si, evident, sa-l suspendam pe Basescu.

    Mi-am dat seama cum poti combate cel mai usor prostia. Cu ridicolul.
    Istoria ar trebui rescrisa, evaluata intr-un sistem de referinta basesco-centrist.

  8. Ana Otilia Nutu
    Rusia declara razboi Ucrainei.

    Intre timp, pe site-ul de stiri al Comisiei Europene stirea zilei este gender pay gap 16,4% across EU.

    Facebook US State Dept prezinta poze din Columbia (era o stire de azi cu numirea unui reprezentant economic sau asa ceva in Franta, dar au sters-o).

    Good job, guys!

  9. Săptămîna trecută mi-am cumpărat cartea „Jurnal rusesc”, a Annei Politkovskaia. Jurnalista anti-Putin care a fost omorîtă cu un glonte în cap, în liftul blocului unde locuia. Omor din motive necunoscute, cu autori necunoscuți. Primele pagini sînt despre perioada alegerilor parlamentare rusești din decembrie 2003. Opoziția e divizată de orgolii mărunte, iar adevăratul subiect politic este de fapt re-alegerea iminentă a lui Putin ca președinte. Administrația criptocomunistă (nu folosește ea termenul ăsta, e al meu) face jocurile, după ce și-a asigurat obediența justiției și acapararea presei prin moguli. Populația asistă pasivă, părînd să-i fie perfect indiferent cum se numesc conducătorii, cîtă vreme apa curge, curentul merge și mai pică o vodcă gratis înainte de vot. Anna spune la un moment dat că asistă la „moartea democrației”. Nici nu știu dacă mai are rost să citesc. Ajunge să mă uit în jurul meu.

  10. Pentru a-i trezi pe occidentali, soluţia nu e decât una singură: Ucraina să aleagă de urgenţă un preşedinte care să fie „femeie, rromă şi lesbiană”.

  11. Pe surse. Titus Corlățean e la Sevastopol. L-ați văzut în poze. E îmbrăcat în Natașă, dă flori soldaților ruși rătăciți în oraș.

  12. Acu’ Chireac se bucura ca avem baze americane in tara fiindca asta ar fi o garantie in plus de securitate. A uitat cand facea spume la gura la Antena3 ca suntem colonie americana.

    1. Bogdan Pieleac e omul vremurilor noi, exact ce trebuie. Acum o bagă pe aia cu nato-ismul, gata să ne aducă aminte că atunci când era mai tânăr, mai slab cu 2 kile și mai sărac cu 2 milioane de euro avea și emisiune, Pro-NATO îi zicea. La A3 n-a făcut niciodată spume, ci a păstrat o distanță cuviincioasă și resemnată față de meandrele istoriei, care ni- l-au adus pe Băsescu în chip de Guvernator de colonie. A zis el vreodată că e rău să fii colonia unei Puteri care a dus oameni pe Lună?! Niciodată!

  13. NATO lucrează după programul armatei (?) elvețiene: de la 9 la 17, mai puțin weekendurile, de sărbători legale și de invazii rusești.

  14. Parlamentul rus a aprobat în unanimitate cererea lui Putin. Rusia oficializează invazia Ucrainei. Rusia a început războiul de expansiune.

  15. Acum, că Rusia se pune serios şi la vedere pe treabă, revenim tot la întrebările de bază. UE, SUA şi NATO aveau pregătite strategii şi răspunsuri pentru o asemenea situaţie? O prevăzuseră? Măcar un singur stat, din cele 28 ale UE, prevăzuse o astfel de situaţie? A anticipat cineva?

    Ce face NATO, cea mai puternică alianţă militară a „axei binelui”? Ce este Rusia, 140 milioane şi multă tehnică de luptă învechită, e drept nu totul este învechit şi mai este şi posesoare de rachete nucleare, faţă de peste 900 de milioane cât reprezintă populaţia totală a ţărilor NATO, din care fie şi numai SUA poate să facă faţă Rusiei? Ideea că nu este vorba de o ţară membră NATO şi deci nu ne interesează nu ţine. NATO a intervenit şi prin alte ţări care nu erau membre şi asta în numele binelui pe care-l reprezintă.

    În locul României, aş fi cerut mai demult ca sediul general al NATO să fie mutat strategic de la Bruxelles la Iaşi, la Botoşani, ba chiar acolo unde se întâlnesc Ucraina, România şi R. Moldova, cred că îi spune Rădăuţi-Prut, sau la Constanţa.

    1. A pus ieri link Bleen, in SUA stiau din 2008, si la fel de bine stiau si ca o sa li se filfiie pentru ca tragedie si mitul arhaic. Restul nu conteaza.

  16. „Eu consider ca in acest moment noi nu trebuie sa lasam ca aceasta echipa Ponta sa se chinuiasca in continuare fara noi, ci sa cream o situatie care sa nu fie chinuiala nici pentru noi, nici pentru tara, sa aduca rezultatele care au lipsit in ultimii doi ani”, a spus Marko Bela.

    Pai daca se chinuie, n-ar fi mai bine sa fie „eutanasiata”?

  17. ​​International Board (IFAB), organismul FIFA care se ocupa de regulile jocului, a aprobat, sambata, purtarea valului islamic si a turbanului de catre jucatoare, respectiv fotbalisti, sustine Mediafax.

    1. Mediafax greșește. International Board (1886) nu aparține FIFA ci admite în rîndurile sale și reprezentanți ai FIFA (4 voturi, federațiile britanice, 4 voturi FIFA). International Board era renumită pînă nu demult pentru inflexibilitatea, excepționalismul și conservatorismul britanic. E organizația care stabilește regulile fotbalului, cărora trebuie să li se supună toată lumea, FIFA including. O futură și p-asta.

    2. Eu am citeva nedumeriri legate de normele de aplicare, toate plecind de la egalitatea de sanse si lupta impotriva discriminarii de orice fel.

      O sa bage regula si in FIFA 2014? adica in e-sports?
      Daca vine Papa si spune ca numerele de pe tricouri sint ale diavolului si trebuie scoase, iar jucatorii au toti val pe fata, de unde mai stie arbitrul cui sa dea cartonas?
      Se vor intrerupe meciurile la ora rugaciunii?
      Pastafarienii au voie cu bere si chiftele pe terenul de joc?
      Voodoo au voie cu papusi si ace?

    3. Şi, cum să facă? O să-i dea o pasă „la turban”? O să dea gol cu turbanul?
      Piţurcă ce zice? De ce nu se bate şi el, pentru ca jucătorii să aibă voie pe teren cu zarurile?

  18. ”Suverane Pontif, să știi că m-am hotărît să mă duc la sală, să slăbesc, să fiu fit, ca să pot să pozez la bustul gol pentru un tablou de pus în instituțiile publice, ca ăla din spatele nostru. Apropo, cine e modelul care a pozat?”

    1. Bun, retineti: a facut poze cu Papa si cu prim ministrul Italiei.
      Daca si astia o festelesc in 2014, e clar.

    2. „Papa cu o delegatie din Iad” 🙂
      Criminala poza! Papa – suparat, kind of guilty ca tre’ sa stea la un asa PR. Iar aia-n negru veseli nevoie mare ca iresponsabilii care se pozeaza cu celularul la accidente pe autostrada.

  19. Politicienii așa-zisei drepte s-au învățat să folosească cîteva formule care să arate ”că sînt de dreapta”. 1. Dreapta (sau, cei mai castrați dintre castrați zic centru-dreapta). 2. Socialiștii – e suficient să-ți acuzi inamicii politici că sînt socialiști și gata, ești ”de dreapta” sau ”de centru-dreapta”. 3. Investițiile statului – cea mai mare tîmpenie care circulă printre politicienii ”dreptei” e marota investițiilor de stat. Numai că investițiile de stat sînt o măsură tipică de stînga, nu de dreapta (însă ei fac dihotomia ”asistență socială = stînga, investiții de stat = dreapta, fiindcă ei nu reușesc să gîndească decît în interiorul statului – bine, și fiindcă partidele ”de dreapta” sînt în fapt mafii care parazitează bugetul și au nevoie de ”investiții de stat”). În rest, nu țin minte vreo inițiativă sau declarație publică a vreunui politician autointitulat de dreapta care să aibă în vreun fel legătură cu dreapta.

  20. A zis un astrolog-chinezolog ca anul asta o sa fie dezastruos pentru Antonescu (cica-i mistret) si ca se va vedea deja din luna mai.

    1. Ponta e Șobolan. Să vezi acolo, n-a mai continuat chinezologul de groază. Și pe zodiacul european sunt varză, amândoi, mai ales spre sfârșitul anului.

  21. Daca apuca Ucraina sa intre in NATO, pina acum erau elicopterele alea cu rotile-n sus. Sau na, macar le mai dadea Obama 3 ultimatumuri.

  22. Cum se adună într-un loc gândirea relativistă cu cea dictatorială? Care este soluţia ideologului dictaturii Ernu pentru Ucraina: „o colaborare între UE şi Rusia care să garanteze integritatea teritorială Ucrainei, mișcarea în ambele direcţii, colaborarea economică cu ambele blocuri, interzicerea colaborării cu orice bloc militar etc. Cu toate că aceasta ar însemna o dominare economică a Rusiei sub umbrela politică a UE. Aceasta ar aduce echilibrul necesar pentru o ţară frămîntată de atîtea probleme.”

    Chestia asta de mai sus se traduce în felul următor. UE şi Rusia hotărăsc pentru Ucraina, pe deasupra Ucrainei. „Norodu” ucrainian nu contează, nu are niciun cuvânt de spus. Apoi, Ucraina va face jocul ambelor puteri care vor fi hotărât pentru ea, se va „mişca în ambele direcţii”. I se va interzice colaborarea militară cu vreun bloc, deci i se va interzice. UE, care a făcut jocul Rusiei, nu va fi de fapt decât un paravan, va cădea de proastă. Ea se va ocupa de protecţia politică a Ucrainei, îi va da faţa politică sau în va asigura spatele politic, în vreme ce Rusia va domina economic Ucraina și va fi cea care va profita cu adevărat. Ce va rezulta din această ecuaţie desăvârșită? Păi, „echilibrul necesar” pentru această ţară.

    De fapt, ce spune pe scurt Ernu? Că pentru a rezolva probleme unei ţări, nu contează nici libertatea, nici democraţia, nici autodeterminarea care e consecinţa directă a libertăţii, nu contează cetăţenii liberi ai acelei ţări. Astea sunt mofturi neoliberale ale Occidentului decadent. Altcineva hotărăşte pentru o ţară, nu cetăţenii acelei ţări, ci alte ţări, alte puteri, puteri vor decide cu cine să facă şi să nu facă alianţe acea ţară, îşi vor împărţi acea ţară în interese jumi-juma, chiar şi această împărţeală fiind ipocrită, căci doar una dintre puteri va profita cu adevărat, Occidentul decadent căzând de prost, că aşa-i trebuie. Ernu, care se luptă de regulă cu imperialismul american, propune o soluţie imperialistă pentru Ucraina, în care Ucraina nu are niciun cuvânt de spus.

    Asta este gândirea de pe criticatac. Nu există libertate, nu există indivizi liberi, nu există dreptul la autodeterminare, drept presupus de libertate, nu există democraţie. Bine a făcut hotnews, chiar dacă cu mănuşi, căci i-a numit „publicişti de stânga”, atunci când a spus public cu cine seamănă şi ce vor. Reacţia viscerală care a urmat a arătat că hotnews a ţintit la fix. Ar trebui mers mai departe, să li se spună clar ceea ce sunt, adică nişte extremiști periculoşi.

        1. „Spre deosebire de hotnews noi folosim mai multe surse, mai diverse și în mai multe limbi, toate intr-un singur c..”

  23. De două zile mă obsedează un refren. Era pe vremuri un cîntec de mahala, din care nu mai țin minte decît primele două-trei versuri: „Ecaterino, vedea-te-aș moartă, cu dric la poartă și cai mascați”. După ce-am văzut caricatura postată de Mirel mai jos, mi-am dat seama de ce. Cred că am o criză de paranormalitate prevestitardă întîmplătoare…

  24. Ete, drăcie, cu cine îmi zice Marcu Țucăr că seamănă Blogary:
    SIMILAR TO BLOGARY
    The Spectator
    20,011 likes
    Like
    Simona Tache
    26,243 likes
    Like
    Editura All
    12,485 likes
    Like
    Bucuresti Realist
    26,728 likes
    Lik

  25. Ionel Stoica
    Yesterday at 14:45
    In dosarul Referendumul fraudat este audiat unul din martorii cheie ai acuzarii, Marius Predut, deja condamnat in dosar. el arata ca un consilier psd l-a bagat pe lista observatorilor prm. „Pe 25 sau 26 iulie am fost la o sedinta intr-o sala de sport din oras, cu mai multi lideri locali USL, printre care viceprimarul si primarul orasului. Au fost prezenti toti presedintii sectiilor de votare. Am primit instructiuni, spunandu-ne ca cei care sunt in strainatate sa fie trecuti pe listele suplimentare. Ne-au spus ca nu ni se va intampla nimic, pentru ca toata lumea de sus este a PSD-ului. „

  26. Vreau și eu să zic ceva, ca să încheiem (non)subiectul Tăriceanu. Aseară m-am dus la salon, și, ca de obicei, era televizorul deschis în camera manichiuristei. Pe ProTV. Nu, nu ea se uită, ci clientele (dacă ar fi după ea, ar lăsa pe muzică). Se termină jena aia de Măruță, începe jurnalul de seară cu eterna Esca. (Evident, cap de afiș nu e invadarea Ucrainei de Putin – nu zic „ruși”, că Putin nu e „rușii” așa cum Antonescu nu e „românii” și nici Tăriceanu „inginerii hidrotehniști”, da? – ci moartea unui băiețel din Ariceștii Rahtivani, intoxicat cu gaze de sondă. N-am comentarii aici, fiecare cu sărăcia lui de duh.) Ne continuăm conversația despre copii, că al manichiuristei mele e nițel mai mare ca al meu, ne izbim cam de aceleași probleme. Aseară, dezbăteam cu foc metode de legat șireturile: Crenguța, manichiurista, deja trecuse de un an prin furcile caudine ale șireturilor, cu Edi al ei, în timp ce eu abia de două zile mă muncesc cu al meu. La un moment dat, apare Johannis pe ecran, zicînd nu știu ce, că mi-e nesuferit personajul și-l urmăresc greu. Zic, așa, în treacăt: „Uf, alt dobitoc umflat cu pompa”, moment în care Crenguța se uită pieziș la mine peste pilă, și, cînd credeam că o să-mi propună, ca de obicei, să schimb canalul, mă surprinde total: „Ați văzut, doamnă, ce le-a făcut Tăriceanu liberalilor?! Așa ceva NU se face!!” Dacă pînă și apolitica și îngăduitoarea Crenguța zice, atunci așa e.

  27. Toader Paleologu
    „Nu e greu de inteles de ce domnul Mircea Marian m-a identificat pe mine din tot Parlamentul si de ce ma ataca tocmai acum. Puteti transmite amicilor nostri comuni ca am receptionat mesajul si ca le multumesc.”

    Nu știu dacă Paleologu e cobștient de asta, dar există informații de netăgăduit că Mircea Marian împreună cu „amicii comuni” (în fapt, niște capporegime din falanga vest – Militari, Drumul Taberei, Rahova) au tocmit pe vani grei un hitman să-l scoată din joc pe Toader. Într-o înregistrare audio-video ambientală apare chiar Mircea Marian care îi arată unui „amic comun” către o poză a lui Paleologu, își trece degetul peste gît și zice „Aldo Moro”. „Amicul comun” face și el un semn specific, cu degetul în jos, adică kaput pe limba împăraților romani. În tot acest timp doi agenți mossad joacă table cu marțianul de la Roswell chiar sub patul lui Paleologu. Au zaruri cu amortizor, dar din cînd în cînd marțianul nu se abține să strige în șoaptă „marț!”. Iar noaptea pe la trei încep să cînte „I scream, you scream, we all scream for ice cream”.

    1. Da, i-am vazut si eu azi-noapte, i-am dat afara din scara blocului, ca beau, fumau si faceau scandal. Probabil s-au ascuns sub patul lui dupa ce-au plecat de la mine.

      Stiti diferenta dintre politie si militie?
      Politia vine, saluta, se recomanda, cere actele la control si face proces verbal.
      Militia vine, scoate pulanele, da, ii leaga si zice: „da’ voi aveti serviciu? atunci de ce deranjati oamenii muncii, fmm?”

    2. OMG!!! Please, nooo!!! „Theodor Paleologu a fost o atât de mare decepţie pentru mine încât mi-am retras LIKE-ul pe care i-l dădusem pe pagina Facebook de politician pe care o are.”

      1. Eu nu stiu regulile de pe Facebook, ce se intimpla cind ramii fara laici, intri in faliment personal, sau e ca la noi, direct puscarie?

      1. Stii tu…blestemul ponta, alea…
        Problema e ca de dat afara pe papa n-au cum. Asa ca…
        Probabil de-aia incearca sa-l evite.

        Daca nu-i iese, ar trebui sa-si faca poze cu Maicăl, ca si Ilici are.

  28. Tare ca untu la soare Obama asta: mai intai l-a amenintat pe Putin ca au sa fie consecinte daca intra in Ucraina. Sigur tremura Putin, consecinte ca-n Iran, Siria etc. Acuma s-a inmuiat significantly, cica nu se cheama invazie ci ‘uncontrolled arrival’ 😉

  29. Să lăsăm al treilea război mondial și să ne concentrăm pe cestiuni mai importante, gen situațiunea geostrategică a Suedia în 11 noiembrie 1444 (chiar în ziua în care creștinii, printre care și Iancu de Hunedoara, și-o luau pe coajătă tătătă la Varna de la însuși Mehmed Cuceritorul (cel care, 9 ani mai tîrziu, avea să-i deranjeze cu un viol și-o crimă pe bizantini de la dezbaterile aprinse despre sexul îngerilor).

    La est, avem strămoșii și străbabușcele lui Putin, Novgorod și Muscovy (o să folosim numele în engleză), care nu se înțeleg deloc unii cu alții, din motive de rivalitate istorică. Cît timp ăștia își păstrează echilibrul între ei și rivalitatea pentru Suedia e bine. Numai să nu se întărească unul prea tare și altul să slăbească prea tare. Dacă cele două se unesc sau una e cucerită de cealaltă, Suedia va avea la est o superputere numită Rusia (un nume, n-aveți voi treabă), care s-ar putea chiar s-o belească pe Suedia pe la începutul secolului XIX, sub vreun Petru cel Mare, și s-o scoată definitiv și irevocabil din rîndul marilor puteri, transformînd-o într-o țară tocmai bună de admirat de Iliescu și guru Bivolaru. Astfel, la est nu ne rămîne decît să ajutăm în rivalitatea Novgorod-Muscovy pe cel mai slab și să-i punem bețe în roate celui mai puternic (atîta timp cît ne lasă resursele și liniștea de pe celelalte fronturi).

    La sud avem principalele ținte ale iubirii noastre diplomatice, Lituania și Polonia, doi potențiali aliați de nădejde în arbitrarea luptei din Novgorod și Muscovy sau în lupta cu o viitoare Rusie babană și agresivă (nu se poate domle, ar fi zis un expert suedez al vremii, îs mujici vai de capul lor, și uite ce suflet slav, ortodox și bun au!).

    Tot la sud, cel mai mare pericol e nașterea vreunei Prusii sau, și mai rău, a unui mare stat german (Holy Roman Empire e o frecție specializată în curbura castraveților de pe blazonul împăratului). Cu cît sînt mai mici și mai dezbinați, cu atît mai bine. Pe de altă parte, dacă Austria devine prea puternică, trebuie susținută o alt stat german să crească și să devină contrapondere la austrieci (Brandenburg? Teutonic Order? Saxony?)

    Tot la sud avem Denmarkul, adică cei care conduc uniunea dinastică din care mai facem parte noi și norvegienii și care ar vrea să ne anexeze.

    Principalul, the ultimate, obiectiv strategic e să formăm marea națiune scandinavă, iar asta înseamnă să cucerim Denmark și Norway (Finland e doar o potențialitate istorică a unor provincii care ne aparțin și cărora trebuie să le dăm la cap să nu le apuce ieșirile naționaliste). Pentru început trebuie să ne cîștigăm independența de sub jugul strămoșilor lui Soren Lerby (unul de la Eindhoven, n-aveți treabă), iar aici de mare ajutor ne vor fi nemții, scoțienii și englezii, care încă n-au uitat cum îi călăreau danezii sau că norvegienii încă au niște insule de pe care vezi Britannia cu ochiul liber. Și uite așa, am ajuns la al treilea mare aliat, Scotland sau England, încă nu știm care (Scotland e mai prietenoasă, dar e greu de crezut că va rămîne independentă mult timp).

    Dacă reușim să formăm marea nație scandinavă în timp util (sîntem în 1444 și la 31 decembrie 1820 se termină jocul), putem apoi să ne extindem spre est, peste ruși, și, cine știe, poate să-i scoatem din istorie, sau spre vest, spre America. Dar toate acestea depind e alegerile de dezvoltare strategică (economică/administrativă, diplomatică/comercială/expansionistă/colonială, aristocratic/militară). Vikingi fiind, ar părea normal să alegem expansiunea, comerțul și colonialismul, suedezi fiind însă, adică aflați mai în interiorul continentului, mari producători de fier și cupru (să n-audă Bush și capitaliștii americani, că ne belește ca pe ruși și musulmani, să ne ia resursele), dezvoltarea economică/productivă/administrativă are prioritate. Mai ales că monopolul asupra unei resurse economice strategice se recompensează pe măsură.

    Deciziile astea, din momentul în care le-ai luat, influențează dezvoltarea pe sute de ani, și nu mai pot fi schimbate. Poți alege să fii mediocru la toate, poți alege să fii specialist în unele, dar zero în celelalte, poți alege specializarea sau echilibrul.

    Suedia, fiind un stat mare, cel puțin pînă apare vreo superputere sau se formează vreo coaliție împotriva ei, poate sta relativ liniștită, în general nimeni nu prea se înghesuie să atace marile state, cel puțin la început (la început sînt înghițiți fraiericii ăia mici), ceea ce înseamnă că o poate lăsa mai ușurel cu dezvoltarea militară și se poate concentra pe economie, civilizație, cultură, chestii d-astea gay. La un moment dat, însă, cînd se va trezi cu o mare putere pe aproape (Rusia, Germania, Polonia, Lituania – nu știm cum evoluează lucrurile, cine știe, poate Lituania șterge de pe hartă Muscovy și Novgorod și ne trezim că ne bate nouă la ușă.), va trebui să se ocupe și de chestiuni mai militare, iar cînd stai bine la capitolul economie, îți poți permite chestii ultramoderne, gen flinte care pot trage un glonț la 10 minute!

    Însă jocul mai are niște sisteme (traditions & prestige) care nu te lasă să neglijezi prea mult aspectul militar. Organul nefolosit se atrofiază. Dacă faci pe pacifistul 200 de ani după aia degeaba te apuci tu se recuperezi, ești un pussy. Dacă nu bați, sperii, bați, razi de pe hartă, sperii, bați, îți scade prestigiul și dacă prestigiul național e jos, totul e jos, productivitatea, diplomația, moralul armatelor și se cacă toți în capul tău. Deci nu merge nici prea multă economie și cultură și diplomație, că te ia lumea de intelectual ghei. Trebuie să-ți mai tatuezi și cîte o ancoră pe braț și să mai fuți un cap în gură, să mai spargi un geam cu bagabonții, să mai tragi o liniuță roșie.

    Deci, una peste alta, întîi o băgăm cu economia, apoi cu milităria, și la final cu colonialismul. Deși am putea să renunțăm complet la expansiunea spre vest și să cucerim toată Rusia pînă la Marea Neagră. Să moară Iliescu de excitație că e vecin la gurile Dunării cu social democrați suedeză. Deși s-ar putea să moară pînă ajungem noi la gurile Dunării. Sau s-ar putea să nu moară niciodată.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *