1. Amnistierea moravurilor. Cui folosește? – Dan Ionescu, trendscan.ro
Soluția e în mințile noastre. Și Guvernul, orice autoritate de fapt, acolo trebuie să se adreseze, nu micului comerciant de la care estimează că mai strânge 70 de milioane de euro din impozitarea bacșișului. Cât erau prejudiciile la ANRP? Și la Viorel Hrebenciuc? Și la George Copos? Și în dosarul ICA? (înșiruirea este complet aleatorie). Modul în care se încearcă reinterpretarea corectitudinii fiscale este un eșec din start atât timp cât nu suntem convinși că prin a deveni cinstiți vom avea și o viață mai bună.
2. Tăcerea în faţa Grupului Infracţional Organizat nu e nici curaj, nici normalitate – Costin Andrieş, inliniedreapta.net
Și Președintele s-a dovedit a fi peste măsură de curajos. Când nu tace, vorbește prostii. A făcut-o și la discursul de 100 de zile când a refuzat să ia poziție față de mojicia ambasadorului rus la București. Iohannis a considerat că nu e de competența și datoria lui ca șef de stat să își consume din timpul prezidențial pentru a sancționa amenințările și jignirile ambasadorului la adresa presei românești și a unui important intelectual al statului care îi găzduiește ambasada mujicească. A considerat, în schimb, demn de timpul și statura sa prezidențială să numere postările de pe Facebook ale fostului Președinte și să îl numească „postac” – realitatea e că Iohannis are de 3 ori mai multe postări pe Facebook decât Băsescu.
Tot atunci, Președintele a consumat din energia și timpul prezidențial pentru a corecta un jurnalist care a spus că are pe Facebook 1 milion de like-uri, în loc de „un milion și jumătate!”(rostite grav și prezidențial). Secvența mi l-a adus pe Iohannis mai aproape de Ponta decât toți mihalachii din anturaj.Și pentru că trăim într-o „nouă politică a normalității”, curajul prezidențial e molipsitor și radiază și spre prim-ministu, care din spășit și șovăitor și-a recăpătat impertinența golănească de altă dată.
3. Sondaj IRES. Peste jumătate dintre români cred că Nicolae Ceauşescu a fost un lider bun. Cine l-ar vota şi azi. – adevarul.ro
Potrivit unui sondaj IRES realizat în perioada 23-24 februarie, pe un eşantion de 1032 de persoane, 53% dintre respondenţi au arătat că Nicolae Ceauşescu a fost un lider bun, în timp ce un sfert dintre ei au răspuns că a fost un preşedinte “rău”, iar 12% au ales opţiunea “nici rău, nici bun”. De asemenea, 8% au răspuns că nu ştiu, iar 2% dintre aceştia au refuzat să răspundă.
Mda, sondajul IRES e încă o dovadă că sântem absolut imbecili ca naţiune, ca grup. Nu e întîmplare că PSD şi Goe-Ponta sânt fruncea. Exact asta vrea boborul, or fi fost şi alegeri măsluite, umflate (Dragnea etc), dar marea masă a populaţiei e cam pe-acolo şi nu înţelege o chestie dealtfel f simplă: că Stânga=pierzanie. Indiferent ce-am păţit în istorie, nu contează de câte ori ne-am luat-o pe cocoaşă cu de-ăştia. Nu, tată! Ni se dădea înainte, toată lumea avea şi alte lozinci de genul.
Asta e, sîntem ca naţie iremediabil tîmpiţi. Om fi buni, deştepţi frumoşi individual, dar ca grup social? sorry, sîntem idioţi.
eu nu cred că sîntem o naţie tîmpită, ci needucată. am sărit mai multe etape şi asta se vede. n-am să zic că istoria ne-a fost nouă a mai potrivnică, pentru că, la nivel european, consider Polonia cea mai vitregită. dar nici noi nu am parcurs drumul democraţiilor occidentale.