Stirile si comentariile zilei – 21 aprilie 2015

5. „Domnule Iohannis, Binele nostru unde e?”Corina Băcanu, sereniti.ro

Așa că poate e cazul să vă vedem că vă apucați cumva de treabă. Eu nu mai am răbdare, vreau să fac un copil pe care să-l cresc în România, nu pot să tot aștept să fie bine. Nu avem nevoie de cărțile dumneavoastră. Dacă vrem literatură, îl avem pe Cărtărescu, care își face bine treaba. Dacă vrem cărți scrise de politicieni, ne e suficient clubul literar care activează sub numele de Noua Junime Literară de la Jilava. Nu ați fost ales ca să ne povestiți despre dineuri și vernisaje. În plus, domnule Iohannis, înțeleg ideea de “pas cu pas” dar aici suntem la București, nu la Sibiu, așa că poate ar fi mai bine să măriți puțin pasul.

 

4. Tatiana Niculescu Bran a demisionat din funcţia de purtător de cuvînt al Preşedintelui.Hotnews

Nu, nu bucătăria de 30 000 euro a nemulţumit-o, ci relaţia cu presa. Pe presă n-a întrebat-o nimeni nimic ce crede despre relaţie. Păcat, nici măcar n-am auzit-o vorbind. Aş zice păcat şi pentru draperiile de la Cotroceni, dar mă gîndesc că de asta se va ocupa Instituţia Primei Doamne.

Raluca Boboc, Facebook:

Posibil scenariu:

Demisia purtătorului de cuvânt de la Cotroceni survine a doua zi după conferința de presă a președintelui Johannis.
Singurul moment ”delicat” al conferinței a fost cel în care jurnalistul Mircea Marian îi adresează președintelui niște întrebări în urma cărora Johannis dovedește că nu cunoaște articolele din Constituție care prevăd atribuțiile președintelui – numărul articolului sau alineatul.
Mai mult, șeful cancelariei prezidențiale are un conflict atât cu Mircea Marian, cât și cu Dan Andronic – ambii EVZ.
Foarte probabil, un conflict a apărut și între șeful cancelariei și purtătorul de cuvânt, cel care poartă responsabilitatea pentru acreditările și accesul jurnaliștilor la conferința de presă.
Din câte se pare, câștigător a ieșit șeful cancelarie prezidențiale.

 

3. Consultările de Cotroceni se întorc. În favoarea PSD, considerînd că ce au propus a fost agreat de toată lumea. Dar preşedintele „a apreciat interesul”, crede că s-a intrat în normalitate, că este un pas spre normalitate (nu, nu eu repet „normalitate”, preşedintele o face), are convingerea că se află pe drumul cel bun. Şi aşteaptă. „ca stadiul declarativ sa fie depasit” şi ne asigură că va urmări „cu mare atenţie ce se întamplă în continuare în această speţă.” Speţa fiind votul pentru diaspora.  – realitatea.net

Eu nu înţeleg pe ce drum bun se află, avînd în vedere şi numai faptul că la consultări avînd ca temă tocmai Constituţia şi legile electorale a participat şi Liviu Dragnea, inculpat în Dosarul referendumului, un dosar legat de procesul de votare, mai precis. Stiu că nu preşedintele a stabilit componenţa grupurilor cu care s-a consultat, dar e bine de ştiut cu cine a căzut de acord.

PS: Dacă vreau să aflu dacă/ce s-a mai întîmplat important la preşedinţie, e suficient să mă uit pe cîteva profiluri de Facebook ale unor iohannişti. Dacă tac stategic, e clar. Cotroceniul a devenit „Locul unde nu s-a întîmplat nimic”, vizionar Sadoveanu cu titlul ăsta. Nimic bun, nimic consistent, nimic nou. Pînă la urmă, nici cei mai entuziaşti, că zăltaţi şi isterici nu-mi permit să le spun, nu mai pot transforma negrul în alb. Sau nimicul în ceva, orice.

 

 

2. Pensiile speciale, diversiunea perfectă. Raluca Boboc, pe Facebook:

Subiectul cu pensiile speciale pentru parlamentari este diversiunea perfectă. Nu se mai uită nimeni la blatul PNL – PSD – Johannis pentru alegerea primarilor într-un singur tur. Dacă mai apare și o senatoare care se plânge că nu-i ajunge salariul pentru coafor este cu atât mai bine. În timp ce marii prădători au bătut palma pe sub masă pentru 2016, electoratul este stimulat să-și consume frustrările cu pensiile și privilegiile aleșilor.

 

1. Sondaj. România reglementărilor inutile. Peste 58% dintre firme se plîng de ele. hotnews.ro

Claudiu Zamfir:

Statul român menţine reglementări inutile care aduc costuri suplimentare şi pun piedici oamenilor de afaceri, consideră majoritatea firmelor româneşti, potrivit unui studiu făcut public, luni, de Camera de Industrie şi Comerţ a României (CCIR). De asemenea, majoritatea firmelor chestionate acuză corupţia din administraţia publică şi apreciază activitatea procurorilor DNA.

 

Facebook Comments

5 comentarii

  1. Florino, se pare ca ai devenit o forta. Critica fata de doamna Niculescu Bran a dat rezultate: si-a dat demisia!

    Intr-un cuvint ai demolat-o!

    PS: Oare se naste un nou guru, de aceasta data unul feminin?

  2. Corrigendum: Iohanniștii sunt o specie care nu se manifestă, ar fi culmea să acționeze când obiectul admirației lor șede în nemișcare constituțională și ei asta vor, îl plac fiindcă „lasă guvernul să lucreze”, vorba lui Petrică referindu-se la nasolul de Coposu, care n-avea altă treabă și-l sâcâia.
    Rămân antiiohanniștii și Martorii lui Iohannis. Antiioihaniștii nu înțeleg că, dc Băse a jucat pe tot terenul constituțional minus moftangelile, Ioha se simte obligat să stea în sarcofag cu aerul important al lui Tutankamon și când iese să rupă ușa în we/insule/dineuri, ceva pe înțelesul lui. Grei de cap.
    Martorii ce să scrie? Deocamdată cea mai mare lingușire e să nu cometeze, doar n-o să spună că e semn de regândire a vieții politice faptul că nu s-a-mpiedicat de covor, că doar au și ei nervii lor. Plus că Ioha e fan activități repetitive, cum ar fi decorările, dar nu toți martorii sunt colegi de spectru.
    Deci cel mai simplu e să te uiți pe saitul președinției, la Meniul zilei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *