Stiri, linkuri si comentarii (saptamina 5 mai – 11 mai 2014)

foto: Huey, probabil cea mai celebră mașină de război din toate timpurile.

Joi, 8 mai 2014

14:46 – H.R. Patapievici despre capitalism, socialism, criza economica si romanii nostalgici

Miercuri, 7 mai 2014

10:36 – Klaus Iohannis: Nu s-au facut abuzuri in vara lui 2012, doar erori de comunicare
14:39 – Semnături – Societatea Timișoara – Apel și invitație la atitudine civică

Marți, 6 mai 2014

20:12 – 2%
10:16 – Putin’s Human Rights Council Accidentally Posts Real Crimean Election Results; Only 15% Voted For Annexation

Luni, 5 mai 2014

13:26 – Campania PSD “mândri că suntem români”, varianta extinsă
12:34 – Şi-a scris memoriile! 10 aventuri incredibile ale lui Victor Ponta dinainte să devină premier
Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

65 de comentarii

  1. He, he, sînt pe-un gînd cu TB (sau echipa lui PR). Ieri am zis că Rogozin era beat, cînd a dat twitterul ăla în care ne amenința că ne-ncalță cu cizme din beton. Azi văd că și TB vrea să-l caute la alcoolemie.

  2. By Paul Dragos Aligica
    Foarte lamuritoare evolutiile din ultima saptamana relativ la Rusia. In primul rand e vorba de ceea ce fac si ce spun liderii rusi si instrumentele lor in general. Si in ceea ce priveste Romania in special. Totul vorbeste de la sine.

    De exemplu iesirea recenta a vice-prim-huliganului imperialist-chekist-caghebist rus la adresa Romaniei si romanilor aduce o clarificare istorica a apelor. Dupa stiinta mea este prima data de la Mussolini -care istoric vorbind este etalon in ceea ce priveste declaratiile grobiene si lipsite de tact diplomatic privind romanii si Romania- cand un inalt reprezentant politic si diplomatic al unei tari considerate putere respectabila are o iesire atat de rudimentara si contrara uzanteleor diplomatice ale lumii civilizate.

    Apoi a fost foarte bine-venita iesirea sefului SRI zilele trecute, relativ la Rusia. A dat un semnal ca sunt institutii ale statului care, in pofida haosului si confuziei generalizate din mass media si spatiul public creat de actuala putere si acolitii ei, impotriva ambiguitatii geostrategice a clanului Ponta-Sarbu si asociatilor lor politici din regimul celor 100 de familii, orientarea tarii ramane ferma de partea NATO si Occidentului. Incidentele cu zborul sau cel cu voturile au confirmat faptic aceasta.

    In sfarsit, foarte bine venita separarea de ape in discursul public. Dupa ce scosesera capul si iesisera la bataie serios, agentii de influenta ai Moscovei sunt acum in defensiva si incercand sa se reacopere. NU vorbesc acum doar de cunoscustii agenti si simpatizanti. Lucrurile luasera o intorsatura foarte abrupta. Cam acum sapte zile am vazut cum o intreaga reta de fosti asociati cu un serviciu de informatii basculase cu arme si bagaje in sfera putinista atacand cu virulenta orientarea pro-occidentala a tarii. Vazusem si o campanie incipienta calchiata dupa sistemul propagandei defetiste pe teritoriu inamic in caz de razboi.

    De doua zile vad ca au amutit. Asta e. Au o misiune imposibila. E greu sa faci propaganda si razboi psihologic cand Principalul pentru care operezi este cineva de calibrul diplomatic, subtilitatea si inteligenta huliganilor care sunt in control la Moscova acutalmente.

  3. Dacă nu ești în stare să găsești 100 de candidați în firea lor, cum dracu să găsești 5 milioane de alegători?

    Săvoiu Ion, candidat al partidului Forța Civică – MRU
    „Știm cu toții: comuniștii au făcut și foarte multe lucruri bune pentru România și pentru români, în timp ce pesediștii au avut grijă doar de ei și familiile lor.

  4. Auziți, știe careva cine a zis „It’s either no God or only God”? Îmi muncesc biata memorie de ieri, și nu reușesc să-mi amintesc. Era răspunsul la întrebarea dacă există Dumnezeu.

  5. Cica sa-ti mai faci concediile in Grecia: ii scoate UE din rahat o data, se milogesc si a doua oara, apoi ii dau 10 puncte Rusiei la Eurovision.

      1. Vezi că ai un „ă” în plus! În cazul Noricului se spune favorit (cel mult favoriți, dacă vrem să ne referim și la zona facială). În altă ordine de idei hîde, mă gîndesc că la anul ar trebui să cîștige femeia cu patru țîțe, două pe piept și două pe fund. (Bine, există și varianta transplantului de sfîrcuri, care în fond pot fi luate și de la un donator bărbat.)

    1. Pesemne Sima sufera de nebagare in seama. Pe de alta parte, trebuie sa-i recunoastem ca e mai eficient decat ANI la confiscat averi obtinute ilegal.

  6. Maică-mea: “Ponta zice fascist cum zicea mă-ta marea “sifilitica aia de țața Lăcica” deși habar n-avea ce e ăla sifilis.”

  7. Turcescu: ”Ce părere aveți despre această obediență grețoasă?” Băsescu: ”E, hai, nu fiți așa dur cu dumneavoastră, domnule Turcescu!”

  8. În zilele în care Băsescu îl are invitat pe Turcescu la B1 EVZ scoate cîte un sondaj cu Udrea sus sus, ca să-l amintească Băse în prime time

  9. Bombă! Angajații EVZ au fost chemați în biroul patroanei, unde li s-a prezentat un sondaj bombă făcut e un institut bombă în care, bombă, PMP a depășit PDL și a ajuns PNL, iar, bombă, Elena Udrea a trecut pe locul trei la prezidențiale, la doar 6 procente de Crin Antonescu.

    1. Până-n septembrie dânsa va fi la 70% deci gata cu problemele, dubiile și filozofiile.

      (fără să vreau am pastișat-o pe @Florina).

  10. 8 mai 2014, dineu Casa Regală. Foto: Duda, Margareta, Ponta, Daniel Constantin. Fiecare cu prețul lui. Senzația de scîrbă: priceless.

  11. Cei care o tot dau cu Morar prezidențiabil ar trebui să-și pună cîteva întrebări:

    1. Au văzut vreo manifestare publică, consistentă, de indignare și revoltă împotriva politicienilor corupți?

    2. Ce scor electoral au ceilalți mari luptători împotriva corupției, cei care au notorietate mai mare decît Morar și profiluri de justițiar mai puternice, adică Băsescu și Macovei?

    3. Ce scoruri electorale au obținut corupții și partidele antijustiție?

    4. Cîți judecători, procurori, polițiști, copii, femei au fost uciși de corupți, împușcați, electrocutați, aruncați în aer, arși de vii?

    DNA nu e mani puliti. Nu avem emoția de acolo. Nu avem Mafia și victimele sale, nu avem crime oribile făcute de corupții condamnați sau urmăriți penal.

    Lupta împotriva corupției are două mari probleme și bosumflarea aproape religioasă nu le rezolvă.

    1. E încă asociată unei tabere politice. Prin cooptarea lui Morar ca prezidențiabil va fi cu atît mai mult asociată unei tabere și își va pierde orice brumă de credibilitate. Apariția lui Morar ca politician, candidat din partea unei tabere politice împotriva taberei politice cu cei mai mulți condamnați și arestați, va avea efecte catastrofale în percepția publică a imparțialității și corectitudinii actului de justiție.

    2. Este irelevantă pentru populație. ”E bine dar nu important.” Oricum, lupta împotriva corupției și DNA-ul nu stau în sondaje atît de bine pe cît visează unii, dar și bruma aia de succes este irelevantă politic. Dacă 96% dintre oameni vor ca mîine să fie soare asta nu înseamnă că dacă nu va fi soare acei 96% o vor lua ca pe o tragedie. E bine ca politicienii să intre la pușcărie. Dar. 1. Toți fură. 2. Cu ce mă încălzește pe mine?

    Într-adevăr, tema ”Morar prezidențiabil” e neserioasă, deșucheată chiar, însă e susținută de oameni serioși, cu țiglele pe casă. Și niciun dintre ei nu dă semne că ar glumi sau ar face poante de 1 aprilie. Deci trebuie luate măsuri ca o asemenea ebola a minții să nu se extindă pînă ne facem de cascadorii rîsului.

    1. Mai e o problema cu decredibilizarea CCR si cu statutul judecatorilor de acolo. Aceasta tabara care face speculatii il asociaza implicit pe Morar cu „unul de-al nostru”. Cand ii propun candidatura ei fac si o afirmatie implicita despre valorile poltice ale judecatorului. In opinia mea, Morar ar trebui sa spuna public ca va ramane judecator. Nu intempestiv, nu maine, nu prea formal, dar asa, intr-o doara, cand se urca in masina sa le spuna jurnalistilor care stau la usa CCR.

      Alta problema: Morar pare un tip prea rigid, nu imi pare a fi un bun presedinte.

      In plus, Morar, nu a inteles povestea cu numirea procurorilor in 2013 si s-a comportat stupid atunci. Cineva ca nu intelege politica nu poate fi presedinte. Nu va intelege politica internationala.

      1. Comentariu imi apartine. M-am incurcat cu butonul de stergere in loc de cel de editare.

        As mai adauga situatia plauzibila in care Morar pierde. Ce face, ramane judecator CCR in continuare? Ar fi ciudat.

        Iar deciziiile de validare a candidaturii si de confirmare a rezultatului alegerilor se iau de CCR. Judecatorii nu au voie sa se abtina sau sa se recuze. Ce face Morar, lipseste nemotivat? Isi ia concediu? Voteaza pentru sine?

    2. Am citit ceva de Mafie? Fostul prefect de Galati a fost arestat azi pentru ca angajase pe cineva sa omoare principalul martor intr-un proces al sau. Sau ceva pe-acolo. Basescu a fost votat in 2004 tocmai pentru un profil din asta de lupta anticoruptie. Acum, din pacate, e asociat cu sistemul. Tot felul de indivizi au fost prezentati drept presa drept „omul”/apropiati ai lui Basescu. Si nu in ultimul rand ambitia de a o vedea pe EBA in PE l-a costat scump.

      1. Dupa grija cu care se evita mentionarea apartenentei deduc ca e PSD. Prefect in 2013, nu cred ca-l lasa Ponta sa zaca-n post dc era PDL. De unde rezulta ca era apropiat de Basescu?

        1. A fost numit prefect în 11 mai 2012, la 10 zile după ce a venit Ponta. E pesedist, dar @disqus_4d31XtmCV7:disqus cred că se referă în general, nu la cazul ăsta.

  12. Principalul consilier al lui Ponta. Evident că minte. Nimeni nu i-a încălcat dreptul de proprietate lui Donald Sterling (căci despre el e vorba).

    A primit amendă de la liga de baschet și i-a fost interzis accesul la competițiile organizate de ligă (federație privată).

    În același timp, NBA vrea să-i dea echipa afară din ligă, forțîndu-l astfel să-și vîndă acțiunile (o echipă care nu participă la competiții nu are sponsori și venituri, nu mai valorează nimic). Dealtfel, Clippers, echipa lui Sterling, a pierdut deja o mare parte dintre sponsori din cauza remarcilor sale rasiste (făcute în spațiu privat, dar ajunse publice).

    Nu e vorba de expropriere, ci de excluderea din ligă.

  13. Sunt curios daca e unanimitate in forul de conducere PNTcd.

    „Sunt doua partide, PNTCD, in reconstructie, si FC, luat de la zero, care pot sa reprezinte embrionii viitoarei drepte pentru ca incearca sa puna pe masa proiecte consistente”, a spus Moisescu.

    Vicepreședintele PNȚCD a adăugat că susține exploatarea gazelor de șist, argumentând că în joc este independența energetică a României.

    „Initiativa Romania Liberala s-ar putea desparti de PNTCD, daca s-ar nega traseul proccidental al Romaniei, daca s-ar merge pe o linie populista si nationalist-desantata care ar condamna PNTCD la un statut marginal in societatea romaneasca. Putem face mai mult si astazi pentru a evita o asemenea situatie. Spre exemplu, cred ca trebuie sa afirmam, fara echivoc, asa cum au facut-o deja si alte partide de dreapta, sprijinul nostru ferm pentru exploatarea gazelor de sist de care depinde independenta energetica a Romaniei”, a spus Moisescu.

    http://www.evz.ro/vicepresedintele-pntcd-vlad-moisescu-antonescu-e-terminat-politic.html

  14. Conflictul ruso-ucrainean este, de fapt, interfaţa unui adevărat război global
    ascuns. Cel al unei sinistre şi posibil devastatoare coaliţii ruso-arabe
    împotriva lumii civilizate. Cel în care sînt angrenate două societăţi
    tiranice – în ideologie şi fapt – de ev mediu împotriva modernităţii.
    Războiul ăsta, cu tot ce presupune el, ne-a prins cum nu se poate mai
    prost, mă scuzaţi, dar asta este, cu chiloţii în vine.

  15. RT @RFboris: „H.R. Patapievici este fascist”, zice cel care poarta tricou cu Che si sapca a la Mao (doi dintre marii criminali ai sec. XX)

  16. Pentru a avea șanse la prezidențiale un candidat trebuie să fie văzut și auzit de cîteva ori de fiecare din cei 16-17 milioane de votanți, ca măcar 5 milioane dintre aceștia să-l voteze în turul 2.

    Notorietatea și poziționarea pentru prezidențiale se face acum, în campania pentru europarlamentare.

    Iunie, iulie și august sînt luni moarte pentru politică. N-are nimeni chef de politică, nici alegătorii, nici jurnaliștii, nici politicienii. Abia în a doua jumătate a lui septembrie încep să se dezmorțească relativ lucrurile. Apoi se intră în octombrie, direct în campania electorală, și urmează alegerile, în noiembrie.

    O lună pentru profilul politic e prea puțin.

    În 1996 Constantinescu era prezidențiabilul opoziției de 4 ani, în 2004 Băsescu avea 12 ani politică la cel mai înalt nivel, fusese ministru de vrreo 4 ori, era la al doilea mandat de primar, venea după o campanie pentru primărie, era copreședintele Alianței DA și candidat pentru prim ministeriat, era președintele PD și principalul opozant al PSD-ului și al lui Năstase de patru ani. în 2009 Geoană avea toate media la dispoziție, era președintele PSD de patru ani, fusese ministru de externe și candidat la primăria Bucureștilor, făcea politică și administrație la nivel înalt de aproape zece ani.

  17. Abia aștept să treacă prezidențialele. M-au obosit propunerile tîmpite de candidați ai dreptei. I-am avut pe Tăriceanu, pe Geoană, pe Antonescu, pe Iohannis, pe Morar, pe Pleșu, pe Udrea, pe Boc. Nae Lăzărescu a murit sau îl punem pe el?

    1. Ba pardon, da’ Plesu n-ar fi o propunere tampita. Putin probabila, poate, dar destul de isteata.

  18. „Udrea e iepure, ca să distragă atenția. Candidatul e altul, surpriză sau minune.”

    De la ce să distragă atenția? De ce e nevoie de Udrea iepure? Ca să ce? De ce e nevoie ca Băsescu să se compromitâ cu un circ grețos și promiscuu? De ce e nevoie să ții ascuns un candidat care are nevoie de notorietate tocmai acum, la europarlamentare, cînd e lumea cu ochii pe politică? De ce e nevoie să iasă în față cuplul Băsescu/Udrea, agenții electorali ai lui Ponta și ai USL? Cînd iese candidatul minune la vedere, la vară, cînd nu mai interesează pe nimeni politica? În concediu, pe plajă? Cine e candidatul? Loredana? Alex Velea? Smiley?

  19. Ocazie pentru opozitie:

    http://www.juridice.ro/320670/despre-blocajul-actual-al-tranzactiilor-cu-terenuri-agricole-extravilane.html

    „la ora actuală piața funciară în materia terenurilor agricole extravilane este afectată de un blocaj birocratic”
    „Practica actuală a funcționarilor publici determină imposibilitatea unor
    persoane (i.e. arendași, proprietari) de a-și exercita drepturile de
    proprietate și drepturile de preempțiune legale și/sau convenționale.
    Această practică abuzivă generează blocajul tranzacțiilor cu terenuri
    agricole extravilane și cauzează prejudicii persoanelor cărora le este
    refuzată aplicarea corectă a legislației în vigoare. Având în vedere
    această situație, considerăm că până la adoptarea normelor metodologice
    de punere în aplicare a Legii nr. 17, se impune adoptarea de urgență a
    unor clarificări din partea Guvernului.”

  20. O țară nu poate fi ocupată cu avioane și rachete. Nici măcar cu tancuri. Aviația și rachetele au rol de suport (suport tactic pentru infanterie, atacuri strategice asupra instakațiikir militare și industriale, terorizarea populației civile). La suprafața, populația, infrastructura și relieful României e nevoie de cîteva sute de mii de infanteriști, de forțe speciale (vînători de munte), de forțe de securitate, de logistică și mulți bani. Mai ales că în România nu există o populație rusofobă sau rusofilă. Asta înseamnă că su nevoie mai mare de forțe de securitate și adminiatrație în zonele ocupate. A, că incompetența și corupția liderilor rormâni și a funcționărimiu poate duce la capitularea României în 30 de minute, asta e altceva. Însă, în condiții normale, dacă facem abstracție de NATO, și dacă Rusia nu atacă pe mai multe fronturi (Serbia, Bulgaria, Ungaria sau vestul Ucrainei), dacă nu flanchează Carpații, nu-i va fi ușor să ocupe și să scoată din joc România. Asta în condițiile în care România nu ar fi singurul front pentru Rusia.

    1. Nici nu trebuie sa ne ocupe fizic, daca ne domina informatic si psihologic, ca ii rugam noi singuri sa ne ocupe (Pungesti, leaderi corupti care fac pacturi anti-occidentale etc.).

  21. Rusia ocupă România în 30 de minute doar dacă o atacă cu cîteva divizii de Ferrari sau Lamborgini, care prind 350 km/h.

  22. DNA a inceput sa il investigheze pe Nastase (si nu doar pe el) din 2006 ( de fapt din toamna lui 2005, dar actiunea a devenit publica la inceputul lui 2006) Daca lupta impotriva coruptiei a inceput abia in 2007, inseamna ca procesele lui Nastase au fost politice ?

    1. Da, aici Băsescu o dă rău de tot de gard. A zis-o de două ori deja (la televizor, am înțeles că în întîlnirile în teritoriu o zice și mai des): lupta anticorupție a început cu bilețelul roz (februarie 2007).

      E o încercare stupidă și mîrlănească prin care încearcă să o scoată din istoria luptei anticorupție pe Macovei (plecată de la guvern în aprilie 2007) și s-o introducă pe Udrea, cea care a ieșit cu bilețelul roz la teve.

      Nu e doar jignitor și nedrept față de Macovei ci, mai mult, e jignitor pentru public, pe care Băsescu îl minte în față, Băsescu pornește de la premisa că publicul, poporul, cum îi place lui să zică, e o adunătură de idioți amnezici care o înghit pe nemestecate și pot fi spălați pe creier după cum i se scoală sau nu șefului. Băsescu confundă poporul cu oamenii din jurul lui.

  23. Desi eram convins de asta, cind incepe Ponta sa spuna ca Romania n-a fost si nu este in pericol, incep sa am indoieli.

  24. Zice cineva că Băsescu încearcă să ne-o sugereze subliminal pe Elena Udrea. Ăsta e un nou gen de subliminal: subliminalul din popor, cu ciomagul.

    1. Pai Basescu a cam fort tot timpul mai din popor, cu ciomagul. Inclusiv cand obiectivele lui strategice coincideau cu ale ‘dreptei’ (poporul de dreapta, nu neaparat liderii ce se declara de dreapta).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *