foto: Phyrrus, regele Epirului, mare general și Alexandru wannabe. A rămas în istorie prin două vorbe de duh: ”Încă o victorie d-asta și pierdem războiul” (așa-zisa ”victorie phyrrică”, în care pierderile sînt atît de mari încît rezultatul nu mai contează – Phyrrus a pățit-o cu romanii) și ”Ce teren de luptă le lăsăm cartaginezilor și romanilor”, după ce a părăsit Sicilia (și a avut dreptate, la numai opt ani de la plecarea sa a izbucnit primul război punic, care va transforma Roma dintr-o putere locală într-o mare putere mediteraneană)
Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.
PS. Zilele acestea am tot avut probleme tehnice și nu numai. Momentan, pe lîngă schimbările tehnice, mă gîndesc cum va arăta Blogary la conținut. Mă gîndesc și mă documentez, că nu trebuie să inventăm roata. Ne place sau nu, asistăm la moartea unei lumi politice născute în decembrie 2004. Ne place sau nu, în România dreapta nu numai că nu e reprezentată politic, dar nici măcar nu există. Ceea ce numim dreapta aici, în Polonia sau Ungaria ar fi considerată, și pe bună dreptate, extrema stîngă soft. Mai șocant chiar decît victoria USL la parlamentare e că astăzi USL-ul este criticat dinspre stînga iar opoziția, așa-zisa dreaptă, se zbate între socialism economic și socialism cultural, atunci cînd are curajul să aibă păreri.
[divider]
*VIDEO* SYRIAN REBEL CUTS OUT SOLDIERS HEART AND EATS IT *NSFW* – The Libertarian Republic (Bleen, 17:36:14) ATENȚIE, IMAGINI DURE!
[divider]
Syria Is Not Kosovo – Leon Hadar, The American Conservative (Bleen, 16:55:52)
[divider]
The Pros and Cons of Attacking Syria – PJ Media (Bleen, 16:52:51)
[divider]
Anti-war movement too poor to protest Obama over Syria – Jazz Shaw, Hot Air (Bleen, 16:50:28)
[divider]
69% of Egyptians Don’t Want the Muslim Brotherhood to Run for Office – Daniel Greefield, FrontPage Magazine (Bleen, 16:47:49)
[divider]
Medal of Honor Citation: Staff Sergeant Ty M. Carter, United States Army – The Daily Caller (Bleen, 16:35:54)
[divider]
Doubts Grow About Perpetrators Behind Chemical Attack in Syria – Alex Newman, The New American (Bleen, 16:31:04)
[divider]
Inventatorii rock-ului – Andrei Manțog, Kamikaze (Bleen, 16:24:07)
[divider]
Preşedintele Consiliului Concurenţei: Preţurile la construcţia de autostrăzi sunt mai mari în România decât în ţările vecine – Mediafax (Bleen, 15:08:04)
[divider]
Procurorii cer 12 ani de închisoare cu executare pentru Dan Voiculescu – RTV (Bleen, 15:01:47)
[divider]
[divider]
Flying Blind in Egypt – Philip Giraldi, The American Conservative (Bleen, 06:28:39)
[divider]
Birthrate of a Nation – Daniel Johnson, Standpoint (Bleen, 06:27:35)
[divider]
Five Big Lies Made At Today’s ‘March On Washington’ Fiftieth Anniversary – Independent Journal Review (Bleen, 06:24:54)
[divider]
Clean living, pure thought, and high aspirations – John Hayward, RedState (Bleen, 06:22:33)
[divider]
The Naming of Leftist Catastrophes – Jeff Reynolds, Freedom Works (Bleen, 06:19:20)
[divider]
Is Iran behind the Syria gas atrocity? – James Lewis, American Thinker (Bleen, 06:16:09)
[divider]
de ce mai sunt 2 zile pana la 30 septembrie 2013 ?
Mai sînt două zile pînă la data limită de strîngere a banilor, care e cu 30 de zile înainte de data limită a încetării funcționării siteului.
ok. cum imi pot face cont pe blogary? e de ajuns cel de facebook cu care postez ca sa ma si autentific?
am gasit, e ok!
Funeriu l-a pus pe Facebook.
http://www.pnas.org/content/109/11/4086.short?rss=1&%3Bssource=mfr
http://www.pnas.org/content/109/25/E1587.full, să-l pună și pe ăsta, zi-i că am zis eu.
Uite un test:
http://www.blogary.ro/comentariu/articol-de-publicat-in-2016/
Pentru Rogerică Waters și toți fanii anticonsumeriști ai lui Rogerică Waters am o veste proastă. Adică mai multe vești proaste: nu există viață de după moarte, nu există Dumnezeu deasupra, nu există răsplată pentru bine și pedeapsă pentru rău, nici măcar nu există bine și rău, corpul și viața ne aparțin în totalitate și facem ce vrem cu ele, avem o singură viață și trebuie s-o stoarcem la maximum, după aia ne facem viermi, trebuie să trăim clipa, să trăim ca minodora, la maxim, să facem o groază de chestii și să avem o groază de chestii, nu există bine și rău, nu există sens și nici misiune sau direcție, nu există o scară a virtuților și păcatelor, nu există o scară a relevanței. Bine, Rogerică și fanii lui vor altceva: vor pedepsirea administrativă a capitaliștilor și consumeriștilor, mai puțin a lui Rogerică cel capitalist și a fanilor lui consumeriști.
Puteți alege ordinea afișării comentariilor: cele mai noi, cele mai vechi, cel mai bun. Vă puteți seta în profilul de Disqus să vedeți timpul absolut, nu relativ (sună foarte filozofic) și apoi cînd puneți cursorul deasupra timestampului, vedeți ora exactă cînd a fost postat (în funcție de fusul pe care vi l-ați setat în profilul de Disqus).
Cică s-a masturbat lumea în grup aseară la concert, când Roger Waters le-a arătat poze anticapitaliste.
„Simbolurile capitalismului ne-au căzut în cap, moment în care am suferit cu toţii o primă revelaţie. Probabil că mai mulţi dintre noi s-au simţit cu musca pe căciulă pentru „cina” la McDonald’s sau pentru iPhone-ul cu care fotografiam (ironic) iSlave, din proiecţia de pe zidul care a hipnotizat Piaţa Constituţiei.” Nu citi mai mult: adev.ro/msa443
Ăștia pe care-i doare cînd au revelații nu cred că au înțeles ce le-a arătat Rogerică. Mutînd ce e de mutat, așa cum poza pipei nu e pipa, nici The Wall Show nu e Pink Floyd. Cel mult The Lunatic Is on the Grass.
Niciun artist nu a inspirat atît de multe compuneri de clasa a IV a.
Breaking News: Ca să nu se murdărească personal de sînge, Dan Voiculescu se va împușca în tîmpla lui Gâdea.
Citisem „tîmpa lui Gâdea” și nu-nțelegeam de ce nu mai urmează nimic. (Mă rog, nu știu dacă Gâdea are followerițe, dar nu m-aș mira.)
Nu cred. Tâmpla lui Gâdea e poziționată într-un loc bine vascularizat și cu multe terminații nervoase de pe corpul lui Felix. Trebuie căutată tâmpla lui Adrian Ursu. Ea este poziționată la fel, dar pe corpul lui Gâdea, deci chiar nu mai contează.
Aveți idee, ăștia care suntem în slow motion trăim mai mult, ca țestoasele? Eu acum încep să pricep ce a zis @Bleen de hăt-hăt despre intelectualii cu aspirații politice, ăștia dați deja în stambă, de-și contemplă buricul în public.
Ce-au mai făcut?
Nimic, ca de obicei. Percep eu ca țestoasa că nu există în spațiul public, indiferent de cât de ofertant e. Dacă loc eligibil nu este, nimic nu este. Când o fi, se înviorează ei.
M-am gîndit în felul următor. Toate articolele rămîn la liber, cu excepția analizei politice, care va fi disponibilă doar susținătorilor Blogary, prin susținători înțelegînd cei care au donat cel puțin 30 de euro în ultimele trei luni.
Argumentele sînt următoarele:
Scopul articolelor doctrinare (aici incluzînd și comentariile politice de pe poziții doctrinare) e de a penetra cît mai mult, de a fi citite și înțelese de cît mai mulți, întru dărîmarea miturilor stîngii. E o muncă civică, ca să zic așa, și cam 90% din sponsorizările și donațiile Blogary vin de la oameni care sînt interesați ca aceste idei și argumente să fie publicate și să fie citite de cît mai mulți. În jur de 80% din banii donați Blogary vin de la doi sponsori, ambii interesați nu de politică ci de doctrină (un conservator și un libertarian-conservator, deși se definește libertarian pur). Important este ca aceste idei să fie puse pe piață, într-un mediu cît mai accesibil (internetul) și formă cît mai accesibilă (stilul publicistic din popor). La capitolul doctrinar intră și lupta pe metereze pentru ideile respective, astfel pe lîngă stilul publicistic avem stilul ”activist pe baricade” (cam ca la lovitura de stat).
Cît despre analiza machiavelică a scenei politice, ea nu se adresează publicului larg și nu are rol educațional sau de trezire a conștiinței, ca să citez din ghidul pionierului. Este utilă unei nișe de pasionați ai politicii care vor să știe cu o secundă mai devreme (sau doi ani, să nu fim chiar așa de modești) care e aranjamentul scenei politice. Astfel, articolele de analiză politică vor fi accesibile doar susținătorilor Blogary, restul, adică lupta împotirva miturilor stîngii, fiind accesibil tuturor, fără restricții.
Dacă donăm pînă pe-ntîi septembrie se pune? Întreb serios. Eu nu glumesc cu banii.
Accesul este astfel conditionat de plata a 30 de euro la fiecare 3 luni( 10 euro/luna) sau o contributie facuta o data este de ajuns?
E doar un draft de idee, încă nu m-am gîndit în detaliu. și mai e și problema tehnică, nu știu cum vom face acolo. În mod normal prima lună ar trebui să fie la liber, apoi accesul să se dea în funcție de sumă. 10 euro pe lună înseamnă 1 euro la 3 zile. Cu alte cuvinte, dacă cineva donează 4 euro, are 12 zile acces nelimitat. Dacă donează 65 de euro, are acces 195 de zile. De fapt, sună mai bine așa decît să se ia în considerare ultimele 3 luni. Însă va trebui să existe o primă lună la liber. Sau chiar două. Nu știu, probabil septembrie sau octombrie, sau ambele.
Opozitia – aia care crede ca e – are doua propozitii: „Ponta minte” si „Ponta e rau”. Raportarea se face numai la buricul pamantului Ponta. Este fix acelasi lucru pe care il faceau ailalt cand nu erau la butoane: „Basescu e rau” si „Basescu e de vina”. Ramanem asa, in stadiu de infantilism politic.
Deci și opoziția plagiază.
Corina Crețu, decorată cu Steaua României, pe sub fustele căreia tocmai se perindă istoria, funcționar ONU wannabe, cere să i se ridice decorația lui Lazlo Tokes.
În poză: tigrul ăla făcut gâtar de cal face toți banii.
În afara pozei: eu aș scrie tot împotriva miturilor stângii, ceea ce în RO = împotriva miturilor, peste 100 de ani sa gasească ăia de unde să-nnoade firul.
Fiindcă ori omuleții vor supraviețui as such si vor mai sti de ei, ceea ce înseamnă refacerea dreptei, ori vor fi toti o Coree de Nord si să aiba si ei ce citi in lagăr.
Se va pierde aspectul subversiv, va fi ca o scriere medievală, adică nu prea știm noi de fapt ce-a fost în mintea autorului.
Analiza politică propriu zisă e inutilă în condițiile în care scorurile electorale și împărțirea putere-opoziție sînt irelevante.