foto: HL Hunley, submarin confederat în războiul de secesiune. E primul submarin care a reușit să scufunde o navă de suprafață (Housatonic, pe 17 februarie 1864)
Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.
[divider]
02:49 – Urban Utopianism – Scott Beyer, City Journal
02:43 – When it comes to fundraising, ask for what you want – Ann W. Herberger, Campaigns & Elections
02:40 – New Australian Leader Gives Hope to Conservatives Everywhere – Walter Lohman, Heritage Foundation
02:35 – Air Force Cracking Down on Christians – Todd Starnes, Townhall
00:17 – Acţiunile Gabriel Resources s-au PRĂBUŞIT cu până la 70% la bursa din Toronto – Mediafax
Când e termen de pronunțare în dosarul ICA?
12 sept
Ce vor protestatarii:
http://www.gandul.info/gandul-live/schimba-vorba-cu-lucian-mindruta-de-ce-ies-protestatarii-in-piata-universitatii-11312063
@disqus_CAS9LR0h54:disqus Asta e lista: Tismăneanu, Pora, Fati, Ioniță, Ghinea, Lupea, Mungiu & restul lumii.
Tăpălagă nu e pe listă.
ce zici?! ce-are Mungiu cu Ioniță?! Ioniță e de la Ploiești…
Revoluționari #roșiamontană
WTF? Tismaneanu?
nici nu citi, ți se face rău. Nu te uita nici la Mândruță, te sperii. Asta este, civilizația merge la vale. Îl schimbi pe Carter cu Obama. Logic ar fi ca refuzații de logică din ariile marginale să piară primii, dar poți să știi?
L-am citi ieri pe Tismaneanu si am crezut ca nu stie ce vorbeste, deh, distanta distorsioneaza.
Si nici in Darwin nu cred.
e o confuzie cu Ioniță.
PSD e cel mai de dreapta partid, iar Ponta devine din ce in ce mai simpatic.
Sînt convins că în momentul ăsta mailul șoferului secretarei lui Crin Antonescu e plin pînă la refuz de CV-uri ale intelectualilor lui Băsescu. Fiecare CV e însoțit de o poză a intelectualului în cauză, îmbrăcat în tricou pe care scrie roșiamontană gluten free și plantînd un copăcel și ținînd un vraf de viniluri cu Joy Division sub braț.
Nu știu ce să fac. Astea două ”Offtopice” și ”Cafeaua” se cam calcă pe picioare. Cred că de fapt Offtopicele, care sînt la liber, să fie un fel de livetext, iar Cafeaua să fie analiză. Mă mia gîndesc, pînă pe 1 octombrie am timp.
Ma incurcai si eu in ele, ca in paranteza Cafelei ai pus 10 septembrie.
Pora:
http://www.revista22.ro/articol.php?id=30896
Tismăneanu:
http://www.contributors.ro/politica-doctrine/piata-universitatii-rosia-montana-si-puterea-celor-fara-de-putere-renasterea-polisului-paralel/
No comment.
Elena Udrea s-a dat cu Alina Mungiu
Elena Udrea
12 minutes ago
INDIGNAȚI-VĂ!
”Priviţi critic prezentul şi, indignându-vă, refuzaţi să-l acceptaţi.
Priviţi critic viitorul pe care acest prezent vi-l impune şi, indignându-vă împotriva lui, construiţi viitoruri alternative”.
Citatul de mai sus aparține lui Stéphane Frédéric Hessel (1917- 2013), scriitor francez de origine evreiască, fost diplomat, fost militant politic, erou, martir al lagărului de concentrare Buchenwald. La 93 de ani, în 2010, a scris o broșură intitulată ”Indignați-vă!” (tradusă în românește la Editura Nemira). Lui îi aparține conceptul care a definit milioane de manifestanți de pe străzile marilor orașe ale lumii.
Mișcarea Indignaților a cuprins, de zece zile, și România. Este unul dintre cele mai importante evenimente socio-politice, de la Revoluția din decembrie 1989.
Indignații noștri, pe zi ce trece mai mulți, nu reprezintă doar lupta împotriva exploatării de la Roșia Montană. Protestul lor subliniază falimentul politicianismului românesc. Societatea civilă renaște în stradă, iar clasa politică va fi obligată să se reformeze.
Pentru noi, oamenii politici, Mișcarea Indignaților este un semnal de alarmă, asupra căruia trebuie să reflectăm, pe care trebuie să-l înțelegem, dacă dorim să mai rămânem pe scena publică.
Ai făcut niște schimbări pe sus (nu știu cum să zic, în partea superioară a paginii) care fac mai încâlcit accesul. Ce tb să fie ușor de accesat off topicele și articolul de doctrină, if any, sau cafeaua?
Da, păi nu știu ce să fac.
Am lăsat doar offtopicele sus.
”Aşa cel puţin susţine Francis Fukuyama, şi foarte energic, că am încercat să îi ţin piept şi să spun că societatea civilă e răspunsul. Da, a zis el, dar numai dacă se organizează politic ! Spune-le să se organizeze politic ! Noua clasă mijlocie va fi puternică atunci cînd va trece de la efemeritatea străzii la organizarea permanentă (discuţia a avut loc joia trecută la Berlin). După care m-a invitat la el în camera de hotel, mi-a zis că sînt sexy și ne-am tras-o sălbatic.”
”E clar că putem întîlni la centru această mişcare verde. Şi să vă spun un secret (e amuzant că generaţia asta a învăţat doctrine politice de pe manualul meu): nu sînt probleme doctrinare. După care mi-a zis că sînt frumoasă și feminină și mi-a tras-o sălbatic. Udrea se uita la noi invidioasă.”
”Soţul meu, care a produs un viral pe Facebook cu articolul lui din Dilema despre demonstraţia din prima duminică la care s-a dus, poartă cravată la toate orele din zi, are doctorat la Oxford, e nepotul lui Nicolae Iorga şi elevii lui i-au scos déjà primul festschrift de 65 de ani. După care a plecat de acasă și au venit Chomsky, Fukuyama și Prințul Charles, mi-au pus mîna pe bulan și mi-au tras-o sălbatic și mi-au zis că sînt frumoasă. Elena Udrea ne privea invidioasă.”
”Ca şi cu banii lui Soros, George a trecut oficial în tabăra cealaltă de ceva vreme. Dar asta nu l-a împiedicat să-mi spună că sînt frumoasă și să mi-o tragă sălbatic.”
”În special mi-au plăcut cei doi adulţi şi trei copii care au ieşit din casă singuri la prima demonstraţie din Galaţi- îi consider parte din familia mea extsinsă de acum înainte, ce, numai Băsescu să aibă pe Paul Lambrino şi pe Elena Udrea. Care se uita la mine invidioasă cînd mi-o trăgeau Francis (Fukuyama), George (Soros) și Warren (Beauty & Buffett & Brothers) și-mi spuneau că sînt frumoasă.”
Cristian Ghinea
”Și cel mai bun articol ever despre proiectul Rosia Montana.
Apropo și de postul anterior, asta seară mă simt ca în facultate, cînd mă uitam cu admirație la ce deștepți sunt Alina Mungiu Pippidi și Sorin Ioniță. În același timp
Păcat că acum jucăm în echipe diferite. Nu adversare, doar diferite.
În fond, oamenii care acum 14 ani încăpeam într-o cămăruță la SAR ne-am întins în toate zonele – guvern, consiliul concurenței, think-tankuri, partide.
Daca-am pune de-o Mafie…
Dar nu ne pricepem la din astea”
care-i articolul cel mai bun ever?
Am adormit și am visat că am casă pe malul mării și că presiunea e prea mare la duș. Nu mai dorm seara, că visez tot felul de prostii.
@Bleen, dă pe A3, Sârbu vs Crin, live!
Cum se cîștigă alegerile de către dreapta autentică, fără compromisuri doctrinare, lecția australiană:
Humility – Tony Abott ran as a principled, morally sincere and compassionate servant of the people, not as a utopian superior who transcends the people and the nation, including its institutions, traditions, and morality.
Responsibility – The Liberal Party coalition has emphasized a systematic, responsible and accountable approach to governing and getting the country’s fiscal house in order, without making extravagant promises.
Common Sense – Abbott’s straight-talking and confident demeanor has connected with the majority of Australians; rather than worrying about the media and political elites, he has taken his message to the Australian people without wading into populist rhetoric.
Character – Above all, Abbott has withstood the desperate and vicious attacks on his character by standing up for his convictions, which he sincerely believes in and demonstrates. Consistency in his message and his political track record has proven to be vital.
Diaconu, Antonescu și totul despre sex.
Blogary pe țări.
reteve
”Prin urmare, ceea ce se întâmplă astăzi în Piață mi se pare a fi nu afirmarea unui sistem ideologic în contra celuilalt, ci pur și simplu o mare Revelație Civică.
Spiritul se întoarce în sfârșit în Cetate prin Roșia Montană, să-l întâmpinăm așadar cum se cuvine!”
Marius Stan
Doctor în științe politice, fost fellow New Europe College și redactor-șef al revistei History of Communism in Europe. Ultima carte publicată: Adam Burakowski, Marius Stan, Kraj smutny pelen humoru. Dzieje Rumunii po 1989 roku/ Țară tristă plină de umor. Istoria României după 1989, Varșovia: Editura TRIO, 2012. Interesat de istoria comunismului, avangarda artistică, studii de tranzitologie, jurnalism și fotografie.
„I saw the Emperor – this world-soul – riding out of the city on reconnaissance. It is indeed a wonderful sensation to see such an individual, who, concentrated here at a single point, astride a horse, reaches out over the world and masters it.”
Hegel, intr-o scrisoare catre Friedrich Niethammer, despre intrarea lui Napoleon in Jena.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Hegel-and-Napoleon-in-Jena-1806.jpg