Un articol al lui Mihail Neamţu, apărut iniţial pe Madame Blogary, a devenit manifest. Sub această formă îl puteţi găsi pe site-ul lansat de Mihail Neamţu & friends, unde veţi găsi şi un formular de înscriere. Pentru a înlătura confuziile, prezente în unele comentarii, trebuie să vă reamintesc că Mihail Neamţu este membru fondator al Asociaţiei Blogary şi că cele două entităţi, Noua Republică şi Asociaţia Blogary nu se exclud, nici nu se calcă pe picioare. Sînt complementare şi vor colabora de acum înainte.
În aceeaşi ordine de idei, săptămîna viitoare va avea loc prima întîlnire offline oficială (neoficial ne-am mai văzut cu unii dintre cei care au trimis adeziuni) a membrilor Asociaţiei Blogary. Întîlnirea va avea loc în Bucureşti la o dată pe care o vom anunţa ulterior.
în dimineața de astăzi noua republică vine cu un articol-reacție la critici și atacuri. dincolo de amestecul nefiresc, în cadrul aceluiași articol, al replicilor date criticilor venite din aceeași parte a baricadei cu cele îndreptate spre delatorii de dincolo, mesajul intenționează să traseze limite clare între cine e și cine nu e la dreapta tatălui, ori cine e la dreapta dar ar trebui sa se dea mai încolo.
drept pentru care simțindu-mă cu musca pe căciulă am pus mâna pe condeiul tastaturii și am zămislit articolul "reacție la reacție" de mai jos: http://dansilvan.blogspot.com/2011/10/optimism-po…
Primul îndemn pe care l-aș adresa unei mișcări de genul Noua Republică, desigur ignorând lipsa mea de autoritate în a da sfaturi, ar fi :
hey…take it easy!
Mă gândesc la noua republică ca la un proiect și nu pot să nu amintesc că, statistic, 80% dintre proiecte eșuează. cauzele intrinseci pentru care acestea eșuează, reducând foarte mult, se împart în două categorii:
Încremenirea în proiect. și Arderea etapelor
…
m-am întrebat mereu:
de ce nu demarăm astfel de proiecte cu 4 ani înaintea alegerilor.
de ce nu se propunem înainte de toate să ne cunoaștem personal unii cu alții, să legăm prietenii să dezbatem idei și să propunem soluții în tihnă?
de ce apoi nu începem să colaborăm la proiecte simple cu miză civică și nu politică?
ce am tot așteptat în ultimii 3 sau 7 ani?
de ce ne trezim mereu cu 1-2 ani înainte de scadență, în criză de timp, pregătiți doar să ardem etape și sa câștigăm în extremis și la limită?
… oare de ce?
cu voia dumneavoastră mai multe pe aceași temă pe http://dansilvan.blogspot.com/
Dupa entuziasmul declansat dupa ce am citit documentele de pe site am trimis linkurile la un nr f mare de prieteni. Am venit aici si am citit postarile. M-am oprit la una care m-a shocat: @ion barbu Mihai Neamtu flancat de Victor Ciorbea si Radu Vasile. Cred ca e vorba de Ciorbea care merge la antene si contribuie la "ciorba mediatica" de acolo…
Mihai Neamtu si Noua Republica NU sunt si NU trebuie sa fie continuatorii sau inlocuitorii nimanui. Este o miscare, un nou curent care are o traiectorie si un program propriu.
@vocalis: Dragă… Nu sunt poliţia nimănui şi nu dispun ăn niciun fel de drepturile de liberă exprimare ale cuiva – dar te-aş invita să mergi pe blogul lui Ponta, de-o pildă, şi să încerci postezi şi altceva decăt mesaje abrobatoare, osanale şi viori… după aia să vii aici şi să-mi dai şi mie link-ul… dar ştii ceva? Nu-i nevoie să mergi nicăieri – dăi bătaie pe aici, că nu faci decât un bine, în definitiv… 🙂
@para
Crezi ca nu stiam de spui tu?
Nu despre asta e vorba, ci de ”pretentia” de democratie dintr-un ”manual de lupta” si agresivitatea verbala a unora.
Mi-am amintit perfect de sedintele in care eram prelucrati de niste ”tovarasi de la centru” care ne spuneau sa nu ascultam minciunile si provocarile de la Vocea Americii, ci adevarul adevarat de la Radio Bucuresti. Evident, toti ziceam ca da, si plecam acasa cu totii multumiti. Dar atunci, cica, era dictatura.
@vocalis
salut.
Citeşte într-o zi, aceeaşi ştire în toate ziarele online şi ofline şi pe bloguri şi, dacă eşti de bună credinţă, ai să înţelegi despre ce e vorba.
@mihai d.popescu
Nene, cand exista un ”manual de lupta” inseamna ca ti ”se spune”!
http://nouarepublica.ro/documente/noua_republica_…
Daca nu, ce rost mai are un ”manual de lupta”? In care se spune ca presa controlata de bla…bla…bla..
Da, ai dreptate, de ce ar trebui sa ma retina ceva aici??? Apropo, tu esti politia blogului de dispui atat de larg de drepturile unora de a fi sau a nu fi aici??
Am cautat activ in ultimul timp (an) o initiativa de acest gen, in a carei platforma sa ma pot regasi. Nutresc convingerea ca schimbarea pe care o asteapta romanii cu orientare centru-dreapta, in special cei tineri sau in prima parte a traseului, nu se poate grefa pe vechile modele de a face politica, uzitate in ultimii 21 de ani de o clasa politica din ce in ce mai mocirloasa, mai corupta si mai indolenta. Implicarea oamenilor care au ceva de spus, care gandesc si au simtul acela al dreptatii de care se vorbeste aici, este esentiala. Din pacate, cei care ar fi putut face ceva si au stat deoparte toti acesti ani au si ei partea lor de vina. E timpul sa ne rascumparam tacerea si sa schimbam aceasta tara conform cu idealurile noastre. Numele este inspirat, mesajul initial este perfect!
A fost o prestatie buna a lui Mihai Neamtu aseara. Mult mai buna decit cea de la TVR Info. Iar ziaristii din platau nu mi s-au parut de rea credinta.Noua Republica va trebui sa vorbeasca repede si despre baronii PDL-ului, despre ingroparea legii asistentei sociale la senat, despre pomenile pe care se pregateste sa le faca PDL-ul si despre celelalte pacate ale PDL-ului.
Sincer, m-ar fi placut sa-i vad iesind in presa si pe Bleen sau pe Florin Cojocariu. Nu cred ca Mihai se simte foarte bine sa fie singurul care se expune mediatic si care vorbeste despre nevoia innoirii politice in Romania.
Dar pesemne ca timpul nu e inca pierdut.
Salut, Bleene!
Spune-i, te rog, amicului Mihail Neamţu că dacă vrea să facă partid, să strîngă doar 250 de semnături*. La o adică, poate merge şi în trei inşi** la tribunal să îl înregistreze fără nicio listă de susţinători. După ce va fi refuzat, va merge la curtea de apel să ceară casarea rezoluţiei tribunalului. Să invoce două excepţii de neconstituţionalitate prezente în legea 14/2003 (legea partidelor): limitarea nerezonabilă a dreptului de asociere*** şi insecuritatea dată de vidul legislativ ce nu acoperă gestionarea datelor cu caracter personal ale susţinătorilor din liste.
Temeiurile sunt solide. Cu un avocat specializat în drept public, şi cu un expert constituţional poate susţine cauza la CCR. Dacă CCR admite excepţiile, atunci partidul poate raporta prima victorie chiar înainte de a se înfiinţa.
Pentru lămurirea definitivă, vezi că am lipit sesizarea la AvP pe pagina mea. Răspunsul îl găseşti dacă urmezi linkul din coada articolului.
În condiţiile astea, MN poate merge liniştit şi mîine să înregistreze partidul. (urmînd apoi procedura de contestare :D)
Succes!
–––––––
* 250 este numărul minim de membri la înfiinţarea unui partid federal în Canada. Şi nicio condiţie teritorială.
** 3 membri pentru înregistrara unui partid politic în Japonia.
*** dreptul de asociere începe cu doi, iar nu cu douăzeci şi cinci de mii. 25.000 poate fi păstrat ca condiţie de eligibilitate la finanţarea partidelor, dar nu la formarea lor.
@ vocalis: Stai, taică, uşor că nu "ţi se spune" nimica… În definitiv, de ce te ambalezi matale pe aicia? "Se dă ceva"? Câmpia Net-ului e mare – ce te reţine?
Nu pot să înţeleg cine îi învaţă pe copiii ăştia formulări de tipul "să ni se spună ce se doreşte"?
Hm, de ce trebuie sa mi se spuna ce posturi TV sau ce ziare sa urmaresc? Oare sunt crezut idiot? Oare eu nu am suficient discernamant ca sa aleg? Pfui, ce m-am enervat!!!
Chiar asa, nu sunt un retard caruia sa i se spuna la ce sa se uite!
Ar trebui preluat articolul de pe hotnews, a dlui Liceanu(dacă îşi dă acordul evident) pe blogary. Îmi pare esenţial ca şi poziţionare, dinspre o decizie dictată stânga a consiliului respectiv academic-( promovare clientelară principiu e de-al nostru) spre una corectă- valoarea trebuie să câştige şi un aranjamentele de culise.
@ florin cojocariu (14;53): Am spus mai sus… La B1 a fost doar un "sparring"… Să se obişnuiască Mihai cu "seriile prelungite" şi să-şi testeze viteza de reacţie, de contra-atac, etc… Îmi pare rău că nu citiţi, încă, "regimul real de funcţionare" al presei la noi… (Exemplele cu Fox, CNN sau BBC nu se pun – n-au cum… Nici măcar în Franţa sau Italia nu se face "presă lumpen-proletară" ca pe la noi… Aşa încât…)
@viorel: ăia nu sunt presă. Turcescu mai avea puțin și-l lua de guler pe Neamțu să mărturisească că e planul lui Băsescu. Ce fel de jurnalist e ăla care după ce pune o întrebare răspunde semi-furios: "Hai dom'le, că nu mă prostești tu pe mine. Știu eu mai bine!" ? Ați văzut așa exemplare pe la CNN, Fox, BBC?
@musette
asa se face presa, cum au incercat si au reusit cei trei ziaristi aseara…daca rezisti acestei incercari, de sfasiere, inseamna ca esti tare. daca nu, nu meriti sa te afisezi public cu acest program… recunosc ca dl. Neamtu a suportat cu brio aceasta prima incercare…lucrurile sunt abi a la inceput
Buna ZIua,
este foarte tentanta miscarea dumneavoastra mai ales ca in momentul de fata in RO nu prea exista alternativa.
As avea o intrebare, imi puteti spune care este atitudinea Noii Republici fata de proiectul de exloatare a aurului de la rosia montana? Multumesc si va doresc multa bafta.
*cornelius.
…despre ce revolutie vorbesti?
Revolta romanilor a fost ucisa pe 22 decembrie 1989 ora 12.00…
Hm ce sa zic,tentanta ideea,si as spune chiar ofertanta,cu o conditie-cit de sus va fi ridicata stacheta onorabilitatii.
Pt ca,nimeni nu este perfect,asadar fiecare dintre noi,ascumdem cel putin un cadavru sub pat si cel putin un schelet in debara.
Imaculati nu exista,cum tot asa nu exista oameni providentiali.Cin spun aceste lucruri,ma gindesc la faptul ca Miscarea va dori sa devina partid.
Ei abia de aici incepe ,dansul':structuri,in teritoriu,sedii,activisti,arivisti,fripturisti,jmecheri,oportunisti,frustrati etc……
Vreau sa cred ca dl NEAMTU,nu este atit de naiv incit sa creada ca va gasi 100. de romani-ALBI-sfinti,care au fost in sihastrie si acum vor cobori la firul ierbi sa se lupte cu acesti monstrii politici post decembristi.
PRAGMATISMUL LASA LOC DE COMPROMIS,DAR NU LASA LOC PT COMPROMITEREA UNEI IDEI………..
Adica a umplut cu niste cuvinte ca sa iasa "ALBA [ca] ZAPADA", in zece propozitii, ca sa fie si decalog? MA LEEEESI?
Eu, cand ma uit la Mihail Neamtu si il ascult ce spune, nu ma gandesc ca in spatele lui s-ar afla, de exemplu, un Ioan Olteanu pentru ca NU e ceva veridic. Prezenta in culise a unui Basescu, nu ma deranjeaza chiar deloc. MN crede in ceea ce gandeste, spune si face si pt. mine ASTA este important.Pentru ca regasesc in toate acestea o parte din mine, din principiile mele, din crezuri si sperante. De "catastrofistii"neamului,de carcotasii de serviciu, de orgolii mioritice sterile si de "sa moara capra vecinului", de cei ce se dau 'neutrii", "echidistanti", "stalpi" ai societatii civile, responsabili cu suspiciunea si procesele de intentie -ex Pora, AMP etc., m-am saturat pana peste cap.
Sa folosim caramizile pentru a le pune solid, unele peste altele intro constructie durabila, nu pentru a ne da in cap cu ele. De zidire avem nevoie, nu de cucuie si capete sparte.
Crezul politic e un decalog, iar primele litere ale sentintelor formeaza chiar… "ALBA [ca] ZAPADA". Ma lesi?
Mihail Neamţu la B1 tv: http://inregistrari.b1.ro/view-sub_semnul_intreba…
@ musette21, 22:13
Ceea ce ai văzut pe B1 a fost doar un "sparring", în care Mihail Neamţu a arătat că este în formă şi se antrenează bine… Pora, Turturică şi Turcescu au dat ceva mai tare, la început, au mai forţat câteva clinch-uri, mai pe la sfârşit – însă Neamţu a dovedit că este gata să intre în ringul adevărat… Felicitări – nu mă aşteptam la la aşa alură de luptător politic la un tânăr provenit din mediul academic…
Neamtu sustine ca lansarea Republicii sale s-a facut accidental, ca proiectul nu era finisat, ca n-are legatura cu Miscarea populara a PDL sau a lui Basescu, nici cu Lazaroiu, dar vazind entuziasmul si numarul aderentilor va merge mai departe in sensul incercarii de inregistrare ca partid politic. Emisiunea de la B1TV poate fi urmarita ca inregistrare.
Si inca ceva: astept sa vad o reactie din partea dl Lazaroiu (stiu ca e intr-o situatie delicata…dar va trebui sa se hotarasca) si din partea lui Dan Tapalaga de la HotNews. Observ ca pe HotNews sunt foarte putine stiri despre 'Noua Republica'…. Oare de ce? Au inceput deja disensiunile intre oamenii care si-au dorit o schimbare in Romania? Ar fi ultima sansa si daca o rateaza,atunci chiar nu mai avem multe sanse si USL va veni la putere! P. S. Imi cer scuze pt greselile de tastare.
Sincer, am un gust amar dupa emisiunea din aceasta seara de la B1Tv moderata de Turcescu, cu invitatii Dan Turturica, Andreea Pora si Mihai Neamtu. Subiectul: Noua Republica. Pana aici nimic deosebit, numai ca cei trei, inclusiv Turcescu, au tabarat ca niste caini turbati pe dl Neamtu, incercand sa demonstreze, mai ales Turcescu si Turturica, faptul ca aceasta noua miscare civica ce se doreste a fi transformata intr-un nou partid de dreapta este 'o manipulare, o incercare de a-l salva pe Basescu, chiar si PDL-ul'…in fine au tinut-o tot asa. dl Neamtzu era supus unui interogatoriu si tir inegal din partea celor trei, lucru care ii dezonoreaza si demonstreaza, a cata oara, faptul ca mass-media are partea ei de vina la tot ce se intampla acum in viata politica a tarii, ca mass-media a facut de multe ori 'agenda politica' prin tot felul de scenarii, supozitii – nu argumente!!! – care apoi au fost preluate si duse la paroxism. Pacat, Turcescu are 'o bila neagra mare' pt cum a inteles sa modereze emisiunea din aceasta seara! Asta mi-a demonstrat, a nu stiu cata oara, necesitatea aparitiei unei noi formatiuni politice de dreapta si ma regasesc in tot ceea ce s-a spus pana acum in manifestul politic si decalogul viitorului partid 'Noua Republica'. De fapt, am si completat formularul de adeziune. Si l-am trimis prietenilor mei care gandesc ca mine si ca toti cei care s-au aratat interesati de o alternativa a dreptei din Romania. Sunt multi ca mine care, la viitoarele alegeri, erau hotarati sa ramana acasa.
@dan
Da.
Buna seara,
Daca sunt rom pot intra/sprijini noua miscare a lui M Neamtu? Dar daca sunt si gay?
Toate cele bune
Astept cu nerabdare pozitionarea dl.Lazaroiu vis a vis de infintarea acestui nou partid pornit de la -"firul ierbii"…carcotasii USL vor spune ca e iarba de la Cotroceni..
Dl.Neamtu are dreptate,.este nevoie de o noua Republica,o noua Constitutie,de o ROMANIE bazata pe valorile crestin democratiei. Bafta.
Florin,
vor mai aparea vreodata articole, pe Blogary, semnate Florin Cojocariu? le cam duc dorul.
O miscare de dreapta ar fi solutia tuturor porblemelor la ora actuala.As fi fost tare entuziasmata de liberali dar prea s-au transformat in lupi imbracati in piei de oaie, caci numai liberali nu mai sunt, ei sunt COMUNISTI,mai comunisti decat oamenii lui Ponta.Deci,astept de multa vreme o miscare cu adevarat de dreapta !
II doresc succes dlui Neamtu, e destept,curajos si are idei bune.Succes !
Si sinceri sa fim,daca suntem sinceri si vrem binele(si daca nu suntem niste corupti ci oameni cinstiti)catre cine sa ne indreptam?catre Uniunea socialista a lui Antonescu si Ponta(cei doi strengari,vorba lui Radu Banciu !)
catre dan Diaconescu?catre Vadim?
iar PDL nu mai poate fi votat caci a inceput reforma in Romania si cui ii convine sa fim reformati?cui ii convine sa fim apreciati in mod real si sa nu ne folosim de pile,relatii,nepotisme,CUI ??????????????deci,PDL nu mai are sanse la noi in tara,poate in vreo tara civilizata si cu o adevarata democratie,dar nu la noi
Deci,Noua republica e o sansa !
De ce ar trebui să fie originală?
… Acum (după 19:30), Mihail Neamţu la B1 tv…
Asta cu “dacă vrei să schimbi lumea, începe cu tine însuți” este originală rău… So mote it be… and make good men better…
Nu vreau să fac glume, pe aici… Dar cine nu a aflat, încă, cum este cu schimbare de sine şi cu schimbarea lumii chiar că nu prea are ce discuta…
@stefan vlaston, 11:53: eu nu critic opțiunile personale ale oamenilor. Vreau să fiu bine înțeles. Nu pot însă să nu constat că autorii unor panseuri despre "inerția românilor" au un aer vag superior, de profesor care explică elevilor naivi pe broasca disecată, în timp ce ei înșiși sunt la fel de pasivi și autiști comunitar ca și cei pe care îi critică.
Le recomand a suta oară motto-ul de pe pagina lui Adrian Stanciu: "Dacă vrei să schimbi lumea, începe cu tine însuți"
Dacă nu poți, măcar nu da lecții. E simplu. Aici nu e vorba de a critica opțiuni personale. E vorba de a constata discrepanțe vizibile între ce spun și apoi ce fac unii sau alții.
@mihai d. popescu
in lipsa fildesului, cocalarii prelucreaza astazi osul
poate ne explica Mihail Neamtu drumul de la mestesugul prelucrarii osului la starea de cocalar care "nu a daramat dictatura", alaturi de nomenclaturisti si smecheri
@ Ion Barbu: "ca ar trebui pus Mihai Neamtu in locul lui Victor Ciorbea"…
Cine, de ce şi cum "ar trebui să-l pună"?
@ Leon cel Breaz:
Dacă "ţiganii cocalari aparţinerau castei Shudra, a artizanilor" (asta demult, tare demult, nu-i aşa?), ce (cine) i-a împiedicat să rămână în aceeaşi castă? Indienii vechi, grecii, turcii, românii? Dacă această apartenenţă chiar a existat, eu aş vrea-o restaurată – pe deplin…
@
Carta Noii Republici a lui Mihail Neamtu se vrea un document academic, dar mijloacele sale de exprimare sunt argotice
nu poti folosi "cocalar" intr-o enumerare de principii exprimate pedant, doct, serios
apoi, Neamtu ar trebui sa stie ca tiganii cocalari apartinerau castei Shudra, a artizanilor, si ca in India, ei prelucrau fildesul, pe langa marile case ale maharajahilor
Cred ca ar trebui pus Mihai Neamtu in locul lui Victor Ciorbea si reunit PNT-ul si apoi o mare miscare populara care sa mature usl-ul.
Mihai Neamtu flancat de efigiile Diaconescu, surorile Coposu, Ciorbea, Lupu, Radu Vasile care lasa viitorul tinerilor ar putea fi un semn de revigorare. Multi liberali nemultumiti, taranisti rataciti, votanti nehotarati ar putea fi castigati!
… "Fragmetarea dreptei" în alegeri arată cumva în USA dar cu totul altcumva în Europa (Franţa sau Italia, să zicem)… La noi arată eminamente cu totul altcumva – adică impredictibil…
Şi totuşi: "divizarea dreptei" se impune ca "singura soluţie" în alegerile din 2012 (soluţie strategică, tactică, etc)…
În umila mea opinie s-ar putea să avem ultimele "alegeri democratice" în 2012 – dacă "the world as we know it" mai apucă toamna lui 2012… Iar eu nu sunt decât un optimist bine temperat…
Mi-a scapat un "nu" in propozitia finala: chiar ar aparea diferente!
@Estu
Asta e si speranta mea de taina: am trait si pe vremea lui Nastase si nu am murit…asa ca poate chiar nu va fi nicio diferenta… DAR, vorba lu' The Architect din Matrix, "e mai multe niveluri ale existentei" si se pune problema (ca si la el) pe care suntem dispusi sa le acceptam si pe care nu.
E drept ca Romania nu e chiar asa de rea, dar nu e nici asa de buna cum am vrea sa fie si cum am putea noi sa o facem. Daca ne-ar lasa lenea.
Poate cu USL la putere chiar nu ar fi nicio diferenta. Dar poate daca baga progresivul (pentru ca, nu-i asa, trebuie ajuns la 40% din PIB "cheltuit" de stat, pentru ca "asa face Europa"), atunci multe firme vor crapa, ca nu vor putea creste salariile oamenilor sa acopere cresterea de impozit. Si atunci ar face o mare diferenta pentru cei ce detin sau lucreaza in firmele cu pricina.
Se poate discuta mult, dar daca tot suntem dreptaci, poate ne punem si problema daca e drept sa fie Romania asa cum o doresc ei sa fie sau cum o visam noi. Si atunci iar nu apar diferente!
ce-mi place cand vad oameni discutand, schimband idei (majoritatea constructive),… ceea ce nu vad la parlamentarii actuali.
eu cred ca multi exagerati de-a dreptul cu marile probleme. Eu ma simt bine in Romania actuala, sunt destule de care sa ma plang dar simt ca mergem spre o societate mai responsabila.
cand vine USL la putere o sa turbez de ras din alta tara uitandu-ma cum "nu e nici o diferenta".
@Ştefan
Cei 21% nu vin la vot tocmai fiindcă sînt convinşi că se pot descurca şi singuri, fără ajutorul statului. De aceea, statul şi problemele lui le sînt indiferente.
O idee despre "bazinul electoral" al dreptei in Romania:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/fapt-dive…
La un asa procent – 21% – fragmentarea nu are cum sa faca bine…
Din toata discutia asta cu cine trebuie sa faca ce, poate trebuie sa tragem concluzia ca ne trebuie un fel de CPAC (http://en.wikipedia.org/wiki/Conservative_Political_Action_Conference), asa cum au vecinii de peste ocean, si acolo sa ne vedem fata catre fata, cei de pe toate blogurile si platformele de dreapta. In felul asta ne dam o sansa sa actionam daca nu unitar, macar coordonat si coerent.
@chriscross
cand Romania va avea un establishment ca al SUA discutia va fi alta
intr-un secol, am reusit sa schimbam imnul de 5 ori, constitutia de 6, regimul de 4 si sa-i tradam pe toti aliatii
singura evolutie spectaculoasa in planul aliantelor este ca dupa ce am declarat razboi Statelor Unite, am ajuns principaul lor aliat, trai-ne-ar scutul
"Noua Republică"? E bună şi asta – ca şi AcZ, MP, etc … Mie îmi plac "perdelele de fum", mai ales pe Net (ajută la încingerea "reţelelor neurale" ale diferitelor "canale" TV)…
Pentru "curioşi" ar fi instructiv de văzut şi "The New Republic" (i.e. http://www.tnr.com/ )…
Numai ce-am auzit că FaceBook "intră în politică" – no kidding…
Leon: fox new nu sunt portavocea republicanilor? cnn et al. nu sunt portavocea democratilor? respectivele televiziuni se mintesc zicand ca prezinta stirile asa cum sunt ele in realitate si in mod echilibrat dar telespactorii decid pana la urma si n-are nimeni ce sa le faca (televiziunilor) fiindca sunt institutii private si sunt protejate de 1st amendment…
in schimb ce face bbc cu banii publici e subiect aprig discutat fiindca sunt portavocea progresistilor, multiculturalistilor…si asta pe fata…
@Dragos
Ai scos o afirmatie memorabila
-Am pierdut alegerile cu Iliescu ,le am ""cistigat"" cu Constantinescu si Basescu.
La ce ne a folosit.
E imposibil de raspuns .Din nefericire intrebarea ta genereaza alte intrebari:De ce ne pierdem vremea pe acest blog?De ce ne ducem la vot? De ce discutam despre politica in loc sa discutam despre ceaiuri medicinale sau muzica ?In essenta de ce ne pierdem timpul discutimd despre lucruri care nu ne folosesc la nimic.
Cit despre ""pragmatismul American"" care reconditioneaza lumea cu curve pocaite, borfasi cu inima de aur , batausi filantropi etc din filmele americane reies trei lucruri:
1/ toti acestia salveaza lumea dar niciodata, repet nici o data, nu ajung sa o conduca
2/ nu s a facut inca filmul cu echivalentul lui Gigi Becali la Casa Alba
3/ s a facut in schimb filmul ""Idiocratia"" in care se arata foarte clar si amuzant unde va ajunge lumea cu sistemul American de promovare .
Bietul Traian Basescu, dupa ce s a batut , a dat din coate , a facut inprumut la banca si a reusit sa si cumpere o masa -constata ca fabrica PDL i a livrat o fara un picior (ca atita erau ei in stare sa faca) .
Ce avea de facut? sa ia masa de la vecinul PSD sau sa i puna el un picior. A luat matura din colt , a reevaluat o si acum masa e utilizabila.
Tu insa sugerezi sa folosim de la inceput partiduletele pe post de picioare pentru ca PDL ul nu mai are material.
Eu iti garantez ca constructia se va prabusi inainte de a pune ceva pe ea.
* "Gabriel Oprea este un om pe care l-am reevaluat" – Traian Basescu
tucu: "credinta mea este ca Miscarea Populara e menita sa schimbe ceva, sa propulseze ceva, sa impinga ceva spre mai bine"
si a mea, si a noi-voi-ei-ele-noastra-voastra. TOT poporul vrea ceva ALTCEVA care sa SCHIMBE ceva, sa PROPULSEZE ceva SPRE MAI BINE.
tucu: "Dragos draga ca sa cistigam sigur alegerile eu propun ca in Miscarea Populara sa intre si USL ul si astfel vom avea in politica de virf tot ce e mai bun si mai cinstit in Romania"
eu personal am pierdut alegerile cu Iliescu 1&2&3, cu FDSN-PSD-PDSR (Dracu sa-l ia!)si le-am "castigat" cu Emil Constantinescu, CDR, Alianta D.A. si cu Base1 & Base2.
La ce mi-a (ne) folosit?
tucu: "ce va prezenta in acest caz “”miscarea populara”" un pdl inbunatatit cu pungasii din png cu fripturistii din pin cu inteligentii din pp ,cu romanii verzi din prm?"
filmele cu dolari (americane) ne arata ca vampirii/dracii/lacii ce sug sangele poporului sunt invinsi DECAT de-un TEAM (miscare populara) formata din curve reevaluate*, negri reevaluati*, cutitari reevaluati*, hoti reevaluati*, poponari reevaluati*, escroci reevaluati*, gen, condusi de la un fel de Cotroceni de un fel de Basescu consiliat de un fel de sobor format dintr-un fel de Albe ca Zapada virgine, cu principii elitiste si care tipa âu! cand vad o putza, ca NOI!
frank zappa>bati campii. le stii tu pe toate cum o sa fie in anul viitor,mai ales cu NUPurile.
cauta ce vrei, mult succes sa si gasesti. sincer.
Arlechin>cred ca lumea a inteles ca putina miscare nu strica asa ca o sa intre pe teren. Sa asteptam putin, e abia la inceput.Eu le tin pumnii.
@estu – Daca PNTCD a fost o catastrofa – atunci actualul PDL ce este?!
In anul in care a mai ramas pana la alegeri nu o sa mai vezi nici reforma, nici curatire a propriului "septel" (din contra! vei vedea recuperarea si albirea cu NUP a penalilor care aduc voturi…).
Vom ramane cu amintirea unui partid care a avut cu ce, a avut timp, motivatie, sprijin popular si "binecuvantarea" tatucului Base.
Nu sunt un idealist naiv ca sa nu stiu cu ce se mananca politica, stiu ca PDL-ul nu are loc pentru sfinti si de aceea caut o alta "cale".
Nu-si da nimeni seama ca actualul mod de a face politica in Romania este toxic si ne va baga in rahat definitiv? USL, PRM, PNG, PPDD, PDL, ETC… nu inseamna decat o "fratie" cvasimafiota sustinuta deopotriva de cei care nu au niciun interes ca lucrurile sa se schimbe (moguli, baroni, slujbasi de pe la regiile – inca de stat, pletora de prin judecatorii, spitale , servicii secrete).
Nu ma supara actuala situatie….stiu ca a fost si mai greu in trecut – dar ceea ce este cu adevarat frustrant este amanetarea viitorului, lipsa de sperant si de orizont pe care o vom da mostenire copiilor nostri.
Deci NOII REPUBLICI ii urez marinareste – VANT DIN PUPA!
@Florin Cojocariu
ar fi tist ca Hotnews sa fie principalul organ de presa al dreptei
organe de presa ale stangii si ale dreptei au fost Scanteia, Scanteia Tineretului, Dreptatea, Dimineata si de ele s-a ales praful si pulberea
stiu ca e greu de acceptat ca Hotnews este doar organ de stiri
din pacate, mai e multa lume care citeste "Ana are mere", dar intelege "Ana are mere de furat" (pe care le imparte cu SRS, CTP, DT)
@arlechin
O să-ţi răspundă Mihail Neamţu la această întrebare. El e şeful de trib al Noii Republici. Mihai, ai legătura!
Imi cer scuze, dar as dori si eu o lamurire. Eu am inteles de la Teophyle ca Noua Republica va fi partid. Am trimis si adeziunea desi trasatura habotnica a miscarii nu ma incanta defel, dar ne unesc mai multe lucruri decat ne despart. Acum vad de pe aici ca de fapt o sa fie tot un fel de asociatie, blog, ONG, chat, mess, mirc etc. Ar putea cineva sa-mi spuna daca e laie ori balaie? Va fi partid, care va face eforturi sa se inscrie ca partid in urmatoarele 2-3 luni sau va fi o forma de exprimare civica?
Multumesc!
frank zappa>aiurea. PNTCD a fost o catastrofa, de aia i-a ras populatia.n-au intrat in 2000, da' dupa aia ce i-a mai impiedicat?
o idee buna ar fi cooptarea galeriei rapidului si a CFR cluj ca aia au si locomotive.
acuma imi dau seama ce insemna de fapt ca-mi doream o locomotiva de la Mos Craciun!
intr-o iepoca anterioara cine vroia o locomotiva punea mana si-si facea, da' acuma e mult mai cool sa cerem sa ni se dea locomotiva, ca suntem niste vagoanase asa de dragalase si bine intentionate si pricepute!
Lamentarile ma coplesesc. Daca nu mi se da un partid gigea io o sa stau acasa si o sa ma bucur ca moare capra vecinului. Pe a mea o dau gratis la USL. De fapt nici nu are sens, ca mi-o iau aia singuri, decat sa fac un efort sa le-o donez nu mai bine petrec timpul lamentandu-ma?
E foarte interesant cum discutiile despre o noua miscare se reduc in cele din urma la de ce nu vin altii sa ne-o faca? Acum e vina celor ca Neamtu sau ca Lazaroiu sau ca Basescu ca nu construiesc ceva nou si foarte misto! Mama lor de infractori care nu inteleg nimic!
Apropo de miscari " Populare" – isi mai aduce aminte cineva de ce nu a mai intrat PNTCD in parlament in 2000? Era uzat? decredibilizat? lipsit de locomotiva? corupt? toate bune si adevarate dar explicatia este una singura – a facut o alianta sinucigasa cu un "par(tid)uletz" verde-ecologist si vreo alte doua obscure formatiuni…nu a mai trecut pragul pentru aliante(trecuse pragul sigur pentru partide… cu 5,04%.
Daca PDL-ul vrea sa se sinucida – e treaba lor.
PAcZ trebuie sa se infiinteze, sa-si traga statut, sigla, sa participe la alegeri, sa dea din coate, sa depaseasca discutiile idealiste si sterile gen "forum" si sa-si gaseasca odata un LIDER- locomotiva (remorcher…) si sa transmita acele (maxim!) 5 idei- slogan care sa prinza la bizonul mioritic (cestiuni arzatoare – la ordinea zilei mon cher!!).
Ducem lipsa de personalitati?! Daca o sa castige Cartarescu Nobelul pentru literatura – o sa fie suficient de bun pentru prezidentiale? Poate sa faca un cuplu perfect cu Lazaroiu!
Aveti un vot deja!
@Dragos
Credinta mea este ca ""Miscarea Populara"" e menita sa schimbe ceva, sa propulseze ceva, sa inpinga cevaspre mai bine.
Ce reprezinta acest ceva?Oameni , partide , idei.
In cazul in speta nu cred ca este necesara formarea nici unui fel de bisericute de genul PDL +PNG+PRM+PP+dracu sa i ia.
Daca""Miscarea Populara "" propune un set de obiective si un set de oameni care sa le sustina – actualii actori politici PDL,PNG,PIN, PP, PNT, PRM … nu au decit sa voteze pentru propunerile Miscarii Populare daca o iubesc atit.
Daca insa Miscarea Populara se va transforma intr un fel de trambulina pentru ca pigmeii politici sa poata apuca un ciolanas prin aderarea la miscare si aducind ca aport electoral marja de eroare atunci e clar ca electoratul de dreapta pe care l vinam toti va fi pierdut.
Ce va prezenta in acest caz ""Miscarea Populara"" un PDL inbunatatit cu pungasii din PNg cu fripturistii din PIN cu inteligentii din PP ,cu romanii verzi din PRM?
Rezultatul va fi stergerea oricarei deosebiri dintre USL si PDL .
Dragos draga ca sa cistigam sigur alegerile eu propun ca in Miscarea Populara sa intre si USL ul si astfel vom avea in politica de virf tot ce e mai bun si mai cinstit in Romania.
@Cristian Preda (12:22)
Pentru a traversa, a trece, a strabate, puntea stanga-dreapta nu-i suficienta infratirea DECAT cu soiul/genul/tipul/rasa/teapa "surorile Coposu, Ion Diaconescu (care pastreaza mostenirea lui Coposu)".
Intelepciunea populara si REALISMUL ne-a invatat ca, pentru o traversare de succes in timpul VIETII NOASTRE, e OBLIGATORIE si o soap-opera cu Dracu&friends.
Deci, draga vecine europarlamentar pe care te-am votat eu, daca DomnuDan, nea Gigi, nea Patriciu si cretinul ala de Vadim sunt necesari&obligatorii ptr. SCOPUL reforma statului, eu zic sa fie bine primiti si sa zicem bogdaproste.
@ bleen
Sa zicem ca sunt una din acele voci critice pe care Lazaroiu va incuraja sa le pastrati.
Nota personala – regret oarecum turnura evenimentelor in cazul garii. Am reactionat fara sa iau in calcul socul emotional sub care te aflai in momentul respectiv, care desigur a marcat felul comentariilor tale.
Dle Cristian Preda
Exista doua PNT uri cu doi lideri Pavelescu si Ciorbea.Unul este un tiriie briu plitic lansat de Magureanu celalalt este unul din simbolurile esecului CDR.
Cu tot respectul pentru surorile Coposu si Dl Diaconescu domniile lor nu mai sunt unitati de masura ci doar efigii deci pozitionarea intr o parte sau alta nu mai reprezinta nimic.
Cred ca as asista la cel mai comic spectacol uitimdu ma cum DL Ciorbea aprig judecator al PDL ului ,al lui Basescu si mai ales al putinelor masuri de dreapta luate de acest guvern devine membru al miscarii populare.
Duminică, la Vila Lac 2 boierii, conţi (cont, la singular) şi baroni, vor bea şi vor mânca şi vor vorbi în dodii despre Mişcarea Populară. Vodă îi va privi împăciuitor, după care va da ordin să le fie tăiate capetele. Apoi vor fi bătuţi peste gură cu Mişcarea Populară. La final li se va trage preşul de sub picioare. Iar Regele va încăleca pe Făt Frumos, Harap Alb, Ileana Cosânzeana, Albă ca Zăpada, Haensel şi Gretel, Fraţii Grimm, Muc cel mic şi Morcoveaţă lăsându-i pe Ali Baba şi cei 40 de hoţi în urmă. Dar în urmă rău de tot. Să nu ziceţi că nu v-am spus. Frunzăverde şi-o lalea şi-am încălecat pe şa.
tucu:
Nu am in vedere asocierea cu un PNTCD dominat de cineva precum Pavelescu, ci de un lider agreat de surorile Coposu si de Ion Diaconescu, care pastreaza mostenirea lui Coposu. De aceea am si subliniat ca PNTCD trebuie sa isi rezolve problemele.
@ cornelius:
Sincer habar nu am ce inseamna sau ce intelegeti dumneavoastra prin expresiile "dreapta tip Soros sau tip NEC".
Daca va inchipuiti ca sunt cine stie ce persoana publica sau care nutresc cine stie ce ambitii va inselati. Sunt o persoana obisnuita, care ma duc zilnic la serviciu, cu rate la banca. La fel ca foarte multi romani.
Daca postez pe-aici este numai pentru faptul ca m-am saturat de situatia asta in care a ajuns Romania in ultimii 20 de ani. M-am saturat sa-mi rada in nas toti functionarii frustrati, m-am saturat sa fie platiti cu salarii care sfideaza bunul simt elementar, m-am saturat ca o cucoana sa-mi scrie chitanta si aia de lanaga ea sa-mi ia banii la ghiseu, m-am saturat sa fiu jecmanit de stat pentru a intretine milioane de puturosi, m-am saturat de toti politicienii mascarici de acum samd.
Daca renuntarea la toate astea inseamna dreapta stil Soros atunci sunt adept 100%
@Ştefan
Vom organiza întîlniri şi în ţară. Prima însă va fi în Bucureşti.
@florin
Locomotivele sunt locomotive, nu vagoane. Nu sunt de confundat. Cele care au notorietate si au capatat increderea publicului prin ce-au facut pena in prezent. Cat despre Tapalaga, daca omul vrea sa ramana doar ziarist, n-are vocatie de politician,ce sa-i faci. CTP a justificat odata astfel: politicienii trebuie sa minta, sa manance…Cine poate, poate, cine nu…
Eh, o sa avem iarasi in fata de ales raul cel mic. Eu unul nu mai vreau sa aleg asa, daca n-am altceva, probabil, n-o sa votez.
@Stefan Vlaston: hahaha, nu știu dacă vă dați seama, dar ați produs o imagine antologică: niște vagoane care acuză alte vagoane că nu vor să fie locomotive:)) Tăpălagă spune și el, și le spune bine. Când e vorba însă de făcut, devine și el vagon. Nu l-am văzut să încerce să facă interviuri și cu Neamțu, Bleen, oamenii de la inliniedreapta. Nu l-am văzut sprijinind o alternativă. E drept, e foarte critic cu PDL-ul. Nu acuz comploturi. Spun doar că atunci că nu doar politicienii au interese meschine. Nu doar bloggerii au comodități bolnăvicioase. Hotnews ar trebui să fie principalul organ de presă al dreptei, locomotiva ei, dacă e să vorbim de locomotive. M-aș fi așteptat să fie mult mai entuziasti la tentativele altora de a face ceva. Din experiența mea, sunt indiferenți dacă nu chiar ostili. Au o perspectivă comercială păguboasă. Tăpălagă însuși are convingeri declarate public de dreapta, ce-l împiedică să se implice, să devină locomotivă? Va răspunde că el e ziarist, nu politician. Păi toți suntem altceva, nu politicieni. E doar o părere.
@ribelalu:
dar dreapta de tip Soros sau de tip NEC iti place mult, asa e?
Asta e gena negativa a romanilor. Toooot asteapta de la altii. Cum zice si Tapalaga in ultimul articol. Lene, conservare, inertie, autocompatimire. Dar nema actiune, initiativa. Si ma refer la cei care au ceva notorietate, sa se transforme in locomotive, sa traga un tren cu miza mai mare decat inca un ong. Ca e inflatie de ong-uri. Ei sunt primii vinovati. Noi, vagoanele, ce sa facem, asteptam locomotiva sau locomotivele.
@ Stefan Vlaston
Stimate domnule profesor, eu asta imi doresc: sa apara ceva la dreapta PDL. Ca va fi ceva iesit din Blogary, ca va fi Noua Republica, ca va fi ceva cu totul nou nu prea conteaza atata timp cat va propune oameni noi si idei autentice de dreapta.
De 20 de ani tot schimb favoritul: PNL, PNTCD, Coneventiile, Alianta DA, PDL. Sunt obisnuit. Si sunt inca tanar. Am inca incredere ca se va infiinta o dreapta autentica romaneasaca.
Pana acum, cu parere de rau spun, nimeni nu a fost de dreapta. Am avut numai conducatori de stat, de guvern sau de partid (cu exceptia lui Coposu) proveniti din fosta nomenclatura, urmasi sau gineri de fosti nomenclaturisti, fosti informatori SECU, oameni proveniti din sistemul bugetar. Marea majoritate a ministrilor, secretarilor de stat, a parlamentarilor, a prefectilor, a primarilor la fel. Atunci cum sa avem dreapta in Roamnia? De unde sa stie ei ce inseamna dreapta? (Desigur sunt si exceptii si dumneavoastra sunteti una dintre ele, dar dumneavoastra nu sunteti politician)
Acum au trecut 20 de ani de la caderea comunismului. Vor avea drept de vot tineri nascuti dupa 1989. Oamenii au putut vizita Europa si lumea intreaga si si-au putut face o parere obiectiva despre cum trebuie sa arate o tara. Unii au lucrat sau lucreaza inca la privat in strainatate si au vazut ca patronii adevarati aduc prosperitate angajatilor si nu ii exploateaza. Multi lucreaza in tara la firme care platesc aproape la nivelul din vest. Aceste persoane consider ca nu gasesc nicio formatiune politica pe piata actuala care li se adreseaza. Cine sa o infiinteze? Cei care au beneficiat de sistem pana acum? Nicio sansa. Noi trebuie sa ne-o cream singuri.
Sever Voinescu e mai bun la goniometria umbrei lui Mircea Eliade la Chicago. În acţiune politică bărbătească s-a dovedit un mic oxiur. Mut, orb şi parazit.
@ribelalu
Si cu cine sa voteze cei care nu mai vor nici USL nici PDL? Vor sta acasa! Situatie care avantajeaza pe cine? Iata intrebarea cheie.
Eu banuiesc ca acolo sus s a decis coagularea tuturor miscarilor de dreapta sub deviza ""Miscarea Populara""
Nu stiu daca s a intimplat inca , dar banuiesc ca vectorii de opimie gen Mihai Neamtu vor fi indemnati sa nu-si lege activismul de o anumita miscare -gen Blogary de exemplu- ci sa poata f folositi ca puncte de convergenta pentru toate miscarile ce ar participa la'' Miscarea populara""
Poate de asta la intrebarea mea despre locomottive Bleen a intuit situatia si mi a raspuns ca acelora le trebue binecuvintarea lui Basescu.
Strategia in sine nu ar fi rea daca nu am trai in Romania.
Suntem insa romani si c primii care au sarit in barca inexistentei ""Miscari populare"" au fost plescarii politici gen Jiji Becali, Pavelescu -PNT, si alti ciugulitori din imbecilitatea romanilor.
Niste idioti PDL + Dl Preda nu au avut ce face si au inceput sa se integreze in absolut adica in Miscarea Populara pe care probabil vor sa o anexeze justificind posibila asociere cu cadavrele politice gen Pavelescu PNT. .
Asocierea celor citeva nume respectate de intelectualitatea autentica ,si saracul Dl Neamtu a iesit primul la bataie frara sa anticipeze ce s ar putea intimpla , cu saltimbancii politicii Romanesti va deveni ucigatoare pentru dorinta de a se impl;ica electoral a celor pe care vroiam sa i atragem-oamuni tineri ,pe picioarele lor, educati,cei ce astapta ca in sfirsit sa apara cei ce vor putea reforma statul.
Cum poti sa i atragi pe astia? Asocindu te cu Jiji, cu Pavelescu?
Poate prima discutie pe care ar trebui sa o avem ar fi cu acesti vectori de opinie ,oameni care prin munca si talent si au cistigat dreptul la o opinie si privilegiul de a fi urmati de altii.Acesti oameni ar trebui intrebati-""Ce doriti -ca ideile si numele Dvs sa fie folosite de toti profitorii romaniei (inclusiv majoritatea PDL ) sau va delimitati de la inceput si precizati cu cine nu doriti sa aveti de a face.
Pentru a trece marea trebue mai intii sa despartim apele.
(tare nu chestia cu apele)
E atata loc la dreapta PDL incat nici Blogary, nici Noua Republica, nici o Miscare Populara ampla nu il pot ocupa singure. Bineinteles, exista riscul ca electoratul care se situeaza la granita intre platforme sa migreze de la PDL spre dreapta. Dar exista si avantajul ca electoratul situat la granita dintre PNL si PDL sa migreze spre PDL. Nu trebuie decat o targetare intelingenta a diferitelor miscari.
Poate ca multi nu inteleg prima urgenta: impiedicarea stangii sa ajunga la putere. Mai departe, dreapta unita poate negocia ce e de facut cel putin in urmatorii 4 ani (si cand spun "drepata unita" ma refer inclusiv la un PNL fara Antonescu lider). Dar in noile conditii PDL nu va mai putea face totul de capul lui (sau al baronilor lui) si va trebui sa puna serios osul la treaba. Oricum, multi dintre PDL-istii de frunte actuali au o imagine atat de proasta incat numai prezenta lor pe liste trag PDL-ul inapoi.
Mihail Neamțu are curajul să facă politică. Iar asta nu e o activitate eseistică – înseamnă pumni, palme, cuțite în spate, zvonuri și stomac de câine. Ar trebui mai degrabă să ne bucurăm că o persoană cu lecturi serioase, cărți bune și principii clare are curaj să intre în bătălie. Pe bune, nu declarativ, de pe margine, sub un pseudonim. Și, cum sesiza aici cineva, e inevitabil să ataci eșecurile PDL, dacă vrei să fii credibil în electoratul de dreapta. Dezamăgiții de PDL care nu vor ieși la vot vor să vadă că nu sunt singuri și au o alternativă. Fără îndoială că Mihai va face greșeli, adevăratul merit al unui om politic nu e însă că nu greșește ci că poate învăța din propriile greșeli.
Salut!
Apropo de prima intalnire la Bucuresti, va rog sa tineti cont pentru urmatoarele intalniri ca distanta dintre Bucuresti si "restul tarii" e la fel de mare ca distanta dintre "restul tarii" si Bucuresti…
Ce vreau sa spun cu asta e ca intr-un fel sau altul ne trebuie si filiale/intalniri locale (eu sunt din Iasi), altfel o sa ajungem ca cei de la Europa FM care spun in fiecare dimineata intregii tari ce strazi din Bucuresti mai sunt inchise azi si atunci eu zic "I should give a damn because…?" si trec pe un post local!
Stefan
Daca tot l-ati pomenit, s-ar putea sa fie unii curiosi sa ii faca o vizita pe severvoinescu punct ro. Sa se abtina daca nu au un condom de calitate. Mie imi zice asa:
avast! blocked you from visiting an infected webpage
Infection Details
URL: http://severvoinescu.ro/
Process: file://C:Program FilesMozilla Firefox…
Infection: html:IFrame-JZ [Trj]
Warn your friends to avoid this website
Threat stats for last 30 days
Blocked infected sites: 33,093,632
Infected domains: 262,100
Compared to in the past, when email was the key method for spreading viruses, our Virus Lab research shows that more than 80% of malware now spreads via the internet. More notably, only 1% comes from suspicious or ‘dodgy’ sites – the rest spreads via legitimate websites that have been hacked.
Din cate vad, AcZ (versiunea Noua Republica) s-a chitit pe partea educata din electoratul PDL, din care poftesc o felie. Vaneaza erorile PDL si trambiteaza cum fac ei mult mai bine. Mare eroare.
Trebuia sa se focuseze pe liberalii centrifugati de PNL. Am zis aici, ca trebuie facut un partid liberal, cu tema: anticoruptie, transparenta, justitie.
O sa ajungeti sa va impungeti pe la TV, cum deja unele "firicele de apa" o fac. Mi se pare un jos foarte periculos.
Stai linistit ca BVBOF nu se vor lasa induplecati de sirguinta lui Sever cit sa-l considere baiat valabil.In acelasi timp, el nu mai e nici "reformist".Cred ca are el insusi o anumita problema de identitate…
Poate ca Sever si-a propus sa arate ca poate fi baiat de gasca dupa ce a incasat papara dinaintea congresului.Cam la asta ai zice ca se reduce el acum:
o tentativa de a fi baiat de gasca.
De ce, ca l-au pus sa transmita pozitia oficiala a partidului, fiind purtator de cuvant? Sunteti malitiosi.
@cornelius
Sever inoata deja atit de bine printre rechini ca pare puiutzul unuia dintre ei.
La cum şi-a înfipt cuţitul în spatele lui Lăzăroiu, nu-mi prea vine să fiu fair play cu Voinescu.
@bleen:
macar pentru efortul disperat de a inota printre rechini si a pastra cat de cat echilibrul, in conditii de absoluta lipsa de o alternativa rezonabila, si tot am putea gasi putin fair-play.
@cornelius
PDL nu mai are cum să crească, tema corupţiei nu e de nasul PDL şi Sever Voinescu nu e reformist, aşa cum şi recunoaşte într-un interviu.
Mie mi se pare ca arsit are o felie mult mai bine definita si cred ca are mai multe sanse de a reusi (si mult mai repede) fiind focusata pe un singur lucru.
(ati primit email-ul meu 🙂 )
@bleen:
Mihail Neamtu demonstreaza "detasat" la TVR cum PDL nu mai are cum sa creasca, cum tema coruptiei nu e de nasul PDL, cum Sever Voinescu nu e un reformist samd. Totul despre cum nu poate PDL-ul si alte cutite rasucite in rana. Nu prea pare luat prin surprindere.
Mirel, multumesc. Am postat primul un comentariu si n-a intrat.
Noua Republica propune idei si teme gazduite generos de Madame Blogary. Totul e in miscare acum, a propos de relativitate. Pariez ca Noua Republica nu va deveni niciodata un blog atit de dinamic si de influent precum Blogary. Totusi, poate deveni altceva.
Cred ca e important sa subliniem ideea de convergenta, fara confuzie sau falsa omogenitate. Dreapta in America inseamna mii de firicele de apa care, la o chemare inteligenta, pot sa se transforme intr-un torent. Mr Reagan, where are you?
ARSIT, Blogary, Noua Republică, CADI, FCD, ISP ş.a. sînt organizaţii care se ocupă fiecare de felia sa, are propriul domeniu de interes şi propria personalitate. Nu cred că o singură asociaţie, fundaţie sau ce o fi ea poate face totul.
@cornelius
Mihail Neamţu n-a confiscat nimic. Cu cît sînt mai multe idei, mai multe mişcări, mai multe energii, cu atît mai bine. Lucrurile erau pregătite cătinel numai că s-au precipitat şi chiar Mihail Neamţu a fost luat prin surprindere.
Poate o singura asociatie sa faca toate ce-si propune?
AcZ ar putea fi o asociatie gen blogary (sau noua republica) si piticii ei asociatii gen Arsit, fiecare cu obiectiv bine determinat.
@ionuţ s
Ultima oară cînd ţi-am răspuns, am ajuns în prime time la Realitatea şi Antena 3 :). Nu e rău deloc.
Ţi-am notat îngrijorarea. În locul tău nu mi-aş pierde timpul preţios şi mi-aş lăsa comentariile pe nişte site-uri mai serioase. E trist să-ţi pierzi timpul p-aici. Lumea e plină de necunoscuţi şi anonimi, asta e. Cînd Florin Cojocariu se zbătea în ridicol făcînd una din primele agenţii de publicitate de la noi şi Happy Fish sau cînd Ducu Hâncu lucra la taraba din colţ numită BBC tu deja îţi scriai din memorie teoria relativităţii pe şerveţele parfumate şi băteai recordul lui Bob Beamon în timp ce Papa Ioan Paul al II lea îţi lustruia pantofii.
Mihai Neamtu a executat o "confiscare a revolutiei". Scurt.
@ionut s
hai mă, nu mai fi așa oț!
@ piticii
Fara suparare, esfasurarea lucrurilor aluneca de la tragic la ridicol. Un (ne)cunoscut umorist concepe un program politico-economic, care nu e primit prea bine ca-i cam radical, noi vrem sa fim inclusivi, de-aia am taiat neoconservatorismul sa nu se sperie ordoliberalii (!!); nu stiu cine adera la nu stiu ce, ceea ce starneste entuziasm, pana ce observa asta un anonim care si-a facut public numele si tot anonim a ramas. Anonimul e orgolios, s-a suparat ca i-a fost furata ideea cu mitingul de sute de mii de oameni, care tot asteapta sa faca de-un protest dar nu se hotareste cine sa-i cheme; drept care solicita demn sa-i fie sterse comentariile. Intre timp continua dezbaterea despre ce facem cu cele 6-10 % mandate de parlamentari, il "jicnim" sau nu pe Basescu cu ele? Asta desigur daca ne decidem sa facem partid politic, inca nu ne-am hotarat. Nu mai vine odata consilierul prezidential sa faca miscarea de jos in sus? Ne fura baronii ideea, fac alba cu tuciuriul OTV, etc, etc, etc…
Buna seara,
bafta!