Manifest Forta Civica

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

23 de comentarii

  1. pentru…sa zicem 1% din populatia matura si cu drept de vot suna binisor ( daca-l citesti, of course). Problema e ca pt 99% suna…academic adormitor si neinteresant fir’ar sa fie. Maybe for the next generation, provided we’ll boldly go where no one ( nici un roman adicatelea) has gone before 🙂

  2. E duminică, avem dezlegare la spam cu peşte?
    Uite ce găsiţi pe http://www.eleonardo.tk/ :
     
    Mihail Sebastian
     
    PEŞTI CU NUMĂR DE ORDINE
              Toată lumea e de acord că se fac în parlament prea multe chestiuni personale, fiecare deputat şi senator avînd cîte un năduf intim, pe care ţine să-l explice, pentru ca «ţara să ştie şi să judece». Ca şi cum ţării numai de asta i-ar arde.
    Ieri un domn Pencof, care lămureşte «atitudinea sa naţională». Alaltăieri un domn doctor Lupu, care arată cum a devenit cazul de i-a cerut, în 1927, pardon d-lui Stelian Popescu, din motive patriotice. Răsalaltăieri un domn aproape senator (pe ăsta nu mai ştiu cum îl cheamă) care explică de ce, tot din naţionalism, a bătut oameni şi a furat cai.
    Nu e şedinţă, din care o treime să nu fie ocupată cu punerea la punct a onorabilităţii vorbitorilor.
    Tu n-ai făcut războiul! El a trădat! Voi aţi luat şperţ! Ei au traficat cu paşapoarte false!
    Noi – ce să spun? – obiectivi cum suntem, le ascultăm pe toate şi le credem pe toate. Dar ne întrebăm dacă edificarea noastră în direcţia asta merită atîta timp pierdut şi atîtea diurne parlamentare.
    Mult mai simplu ar fi să se tipărească, odată pentru totdeauna, un anuar al politicienilor, un fel de Larousse al lor, în care să se treacă la rubrica fiecăruia, tot ce a făcut, tot ce a dres, tot ce a minţit, tot ce a luat pentru binele public.
    Ne-am dispensa astfel de prea lungi dezbateri şi am putea reconstitui, într-un sfert de ceas, o carieră politică dintre cele mai zbuciumate.
    Măsura ar fi cu atît mai bine venită, cu cît viaţa politică este o apă atît de confuză şi nămoloasă, încît după doi-trei ani, izvoarele unei cariere se şterg şi te trezeşti cu un specimen, care nu ştie nici de unde vine, nici unde se duce.
    În privinţa asta pescarii portughezi sunt mai prudenţi decît gazetarii români, deşi şi unii şi alţii se ocupă cu două specii de animale foarte înrudite.
    Trăieşte în apele portugheze un peşte – thonul – a cărui migraţiune în massă este atît de capricioasă şi derutantă, încît pescarii nu ştiu niciodată unde-l vor putea prinde a doua zi. De aceea anul acesta au fost prinşi vreo 60 de thoni şi, după ce i s-a aplicat fiecăruia un număr de ordine, au fost aruncaţi din nou în apă, într-un anumit punct geografic. Pescarii care vor pescui pe viitor unul din aceste exemplare numerotate, vor comunica aquariului «Vasco da Gama» din Lisabona locul anume unde l-au pescuit. Astfel se va putea stabili itinerariul migraţiunii.
    Ce ar fi deci, dacă la intrarea în viaţa politică, am da fiecărui ins un număr de ordine, după care să-l putem recunoaşte mai tîrziu?
    Operaţiile de control civic n-ar fi dintr-odată simplificate?

  3. Așa, scris fără diacritice, articol și genitiv zici că îți faci anamneza dinaintea punerii diagnosticului: „manifest forță civică”… 🙂

  4. Ciorbea refuză să creadă, dar cică se încălzește Morar pt funcția de PM.
    Daniel Barbu declară senin și necontrariat că lui îi rezultă că dna Pivniceru nu și-a citit atribuțiile în Constituție.
    Care este publicul țintă al Manifestului? Post

  5. va propun urmatorul exercitiu mental: va aflati intr-o sala unde, de la prezidiu, d.nii Neamtu si MRU cuvanta ” pe roluri” Manifestul FC: „sunt toate subsumate derivand direct si nemijlocit” „tb. sa treaca care sa o rupa de cercul vicios” „a uni in mod robust si fericit” „politica tb. inteleasa nu ca o cautare abstracta a unei fericiri statice, ci ca o tentativa de a acorda personalitatii umane pozitia ei naturala in cadrul societatii in raport cu statul” (preferata mea) „jugul dependentei de ajutor social” „FC este atasata idealului luminos”
     
    nu-i asa, baieti, ca-i pizmuiti pe semenii vostri aflati la terase, cu beri reci in fata, ce-si delecteaza privirile cu nurii diferitelor doamne si domnisoare frumoase si dotate ca mine?

    1. @Pataphyl Un dictionar de termeni e un inceput, dar nu poti sa te avanti chiar asa si sa-l caracterizezi ca mere. Poate maxim pere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *