Linkuri si offtopice – 9 octombrie 2013

foto: tot Anzi (Chile e capitalist, deci putem să dăm o fugă)

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.

Din motive tehnice, ieri Blogary a fost offline aproape 20 de ore. În compensație, toate abonamentele au fost prelungite cu trei zile.

[divider]

22:58 – ‘My country first’: James Woods doesn’t ‘expect to work again’ after brutally honest criticism of Obama – Twitchy
15:29 – Crin Antonescu: Victor Ponta este un clovn în circul zilnic al pactului de coabitare – B1
15:26 – Violeta Luca, Flanco: Sunt considerată „a dracu’ ” deoarece am schimbat 500 din 800 de oameni şi cer imposibilul de la angajaţi – Ziarul Financiar

Luca a mai declarat că profilul consumatorilor era asemănător înainte de criză cu cel al câinilor, care sunt loiali şi te urmează chiar şi atunci când greşeşti

Deci de aici i-a venit lui Oprescu ideea cu eutanasierea bucureștenilor!

15:17 – INTERVIURILE 2+1. Peter Imre face dezvăluiri despre viaţa lui Dinu Patriciu între medici, instanţe şi avocaţi | AUDIO – EVZ

Poate fi o glumă, dar chiar cred că Jilava ar trebui să aibă o secţie specială, un fel de casă de bătrâni pentru foştii moguli de presă, iar acolo să discute între ei cum au vrut să controleze ţara. Au vrut să controleze presa, au vrut să controleze economia, au vrut să controleze afacerile… Cineva, cu foarte mare deşteptăciune spunea că aceşti domni nu sunt oameni de afaceri. Sunt oameni care fac doar o afacere cu statul. Fiecare dintre ei a avut cel puţin o afacere cu statul.

10:13 – Victor Ponta: Pactul de colaborare cu presedintele il consider necesar si acum – Hotnews
10:10 – Oamenii de afaceri critică noul Cod al Insolvenței – DIGI24
10:07 – Cătălin Predoiu: Victor Ponta se află sub o presiune din partid căreia nu îi poate face față (VIDEO) – B1

Opoziția e tare la analiză și comentariu. Ne concurează.

10:01 – Antonescu: Cine spune „Eu sunt ală cu pactul cu Băsescu” desconsideră votul a 70% dintre români – Mediafax
05:12 – Radio Host: I’ve Spent $45K on Abortions, Great Investment Compared to Child Support – LifeNews

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

85 de comentarii

  1. M-am gîndit. Votez la europarlamentare și prezidențiale cu partidul/candidatul care susține liberalizarea sănătății, educației, sistemelor de pensii și altor sisteme sociale, privatizarea resurselor naturale, liberalizarea pieței politice, eliminarea taxelor de mediu, taxelor pe viciu și altor accize și taxe de gen, eliminarea corupției prin eliminarea atribuțiilor statului în domeniile în care se manifestă cel mai pregnant corupția, refuzul oricăror experimente ale terorismului corect politic sau orice formă de discriminare pozitivă sau egalitarism, eliminarea forfetarului, birocrației și excesului de reglementare europeană și, în general, susține orice înseamnă piață liberă, privatizare și liberalizare.

    Nu există un astfel de candidat/partid, nu votez. Iar cît o exista Blogary o țin langa cu cele de mai sus și le promovez cît pot și refuz să votez mai puțin de atît. A trecut deja un referendum și o serie de alegeri parlamentare în care nu am votat, abia m-am obișnuit cu nedusul la vot. Și a început să-mi placă.

  2. @disqus_IW7kBov50G:disqus, la Univ Buc. există un masterat de studii europene, cu un curs de analiza discursului politic, tinut de dna Zafiu.
    La Discursul agresiv, practic toate exemplificările, inclusiv cu capturi tv, sunt din emisiunile A3 din 2009 – Dana Grecu și Gabriela Firea (o fomistă parvenită de dicționar, acum senator PSD).
    Adică doamnele astea sunt material didactic !! Și noi dormim, soro!

      1. Păi la Discursul agresiv mi se pare mură-n gură. Din categoria „să se analizeze elementele dictatoriale ale regimurilor politice cu partid unic”, chestii de-astea.

    1. Și cînd te gîndești că MRU a fost șeful spionajului românesc. Sper că Silviu Predoiu nu i-a lăsat pe mînă secrete de stat șl decizii de importanță națională.

    2. Parcă spunea Caragiale o poveste cu un tenor huiduit de public în timp ce cânta pe scenă, la Iaşi. Ăla se opreşte din cântat şi spune: Gândiţi-vă şi voi, oameni buni, dacă eram bun mai veneam eu să cânt aici pe câteva sute de lei? Aş fi cântat la Milano sau Viena, pe câteva mii. Oamenii au înţeles, s-au liniştit şi l-au aplaudat frumos la final.

  3. Silviu Sergiu
    3 hours ago
    BREAKING NEWS: Cezar Preda (PDL) tocmai a atipit in emisiunea lui Andrei Badin. Lucru care nu i s-a intamplat nici macar lui Crin Antonescu

  4. Probleme în Paradis. Intelectualul justițiar etic Cristian Preda dă pornograficisme morale din casă despre intelectualul justițiar etic Monica Macovei. Întărîtă-i, Doamne, pînă ies toate cadavrele din dulapuri la suprafață!

        1. Păi, nu zicea anarhistul că vine epoca post-capitalistă şi post-politică. Aia e. Nu mai e politică, nu-ţi mai baţi capul, că n-ai de ce. O să fie ceva, ceva…, nu se ştie ce. Societatea se va conduce de la sine, se va trece în post-politic. Anarhismul e şi el un fel de comunism, dar oricum nu contează.

  5. Mă lasă nervii. MRU e bătut în cap, prost de-a dreptul, a făcut o glumiță pe B1 și râde singur, uimi de cât e de spiritual. Deci îi spune lui Cristi Preda:
    „Dacă v-ați fi înscris în competiția de la prezidențiale, v-aș fi spus, parafrazând: cu ce-a grești țara asta, ca să aleagă între doi ochelariști?”
    Și a râs. Mătură Predoiu cu el.

    1. Asta-i pt ca mi s-a facut tulburelu’:

      Puşca şi cureaua latăă
      MRU, ce-ai fost odatăă!
      Măturai cu Gâdea pe joos
      Şi-acuma eşti tare proost!

    2. Un insider: ”MRU e plictisitor și adolescentin.” Adică nedezvoltat emoțional, ca Michael Jackson, așa.

      Nu-l bate Predoiu pe MRU: Toți trei vor avea în jur de 7%. Adică MRU, Predoiu și Goose.

      1. Dă-l pe sticlă, că şi alţii ar ceti anarhisme din astea. Poate mai pică şi vreun comunist, ceva, vreun apărător de-al lui Blaga, o Karena.

          1. Pfuai! Am greșit persoana! Mulțumesc. E de la frigul din sanatoriu, aerul cald se duce spre tavan. Trebuie să li se aloce tuturor culoare de zbor, nu mai merge să le ocupe Fluturii Albaștri pe toate și Napoleon să doarmă ca-n Rusia.

  6. Mi-a venit o idee, poate o citeste Barbu și mă confirmă/infirmă. Daca se infrunta doi candidati, nu-i mai simplu pt electorat (eventual participare mai mare la vot) daca au si puncte comune?

    De ex. Boc vs Antonescu – unul scund, prost vorbitor, de caracter, altul înalt, „bun vorbitor (oricum, sună legat, si pt cine oricum nu înțelege ce spune, „frumos”) și lichea.

    Fiecare campanie se va lega de calitățile proprii și defectele celuilalt așa încât la urne vor ieși nucleele dure.

    Dacă au o calitate comună, oamenii compară, înțeleg ceva și ies mai mulți. De exemplu Antonescu și MRU. Amândoi înalți și vorbitori de nimic. (In sufletul meu curat cred că și MRU e cam lichea, cu argumentul 1. la mitingul papioanelor 2. la referendum 3. la ziua lui Băse, un fel de radiografia fecalei, nici o convingere), mai ușor de comparat. Oare asta nu sporește participarea? Cine e favorizat de o participare mai mare?

    1. Dragă disqus054, fii drăguț și ia-ți gâștele de pe blog.
      Închide-le, că e seară, și închidem și subiectul, că avem treabă, tb să ne concentrăm pe un prezidențiabil valid, că umblă @bleen cu o frânghie pe aici.
      Că dacă nu, ți le mănânc fripte, să nu zici că n-ai știut.

  7. Următorul articol din Comunitatea Blogary va fi despre Elena Udrea, așa că plătiți-vă abonamentul și fiți pe fază, că în toamna asta sparg statui cu ciocanul.

      1. De ce nu „cîte”? (Măcar să fii sexist pînă la capătul lung al bățului. Codiței de cireașă, mă rog.) Eu aș vota cu Elena Udrea la prezidențialele din 2014. Și nu, nu fac mișto.

  8. Unu’ Darren Jonescu de pe American Thinker (o fi de origine romana) se refera la originile stingismului:

    „Perhaps you know someone who returned from an exotic vacation with a parasite
    that proved next to impossible to expunge from his body
    entirely. Modern civilization has taken its exotic vacation, in this
    case primarily to Germany, where a few tantalizing dishes turned up
    contaminated – the separation of reason from external reality, Prussian
    compulsory education, collective consciousness, economic determinism,
    nihilism in art, the cult of the „charismatic” personality in politics,
    Frankfurt-School poisoning of the humanities and social sciences. All
    of these served the interests of the parasites – the urge to destroy
    modern individualism, natural rights, and practical reason – and the
    parasitocracy has taken hold so firmly, and for so long, that its
    increasingly predatory mass has almost completely displaced the once
    healthy body on which it has slowly fed.”

  9. Cei care susțin sistemul de încălzire centralizat, sistemul de sănătate de stat și sistemul de educație de stat nu au niciun drept să se plîngă de proasta calitate a serviciilor. Ați vrut să ne bălăcim toți, la comun, în căcat, acum suportați!

  10. Uite cum începe să se arate vizionarismul lui Lăzăroiu: A zis el acum ceva ani de Albă ca Zăpada? E pe aproape, tot personaj de poveste, tot cu profil de iarnă, Moş Crăciun. Bugetari şi apolitici, şi Alba (mânca din bugetul casei regale, apoi de la minerii pitici, apoi de la prinţ), şi Moşul (profesor de studii politice).

    1. Să zicem că rămânea chiar toată lumea în sistemul de încălzire centralizat. Păi, ar fi fost folosit tot aşa cum făcea şi Ceauşescu. Acum ar fi devenit o miză electorală. Unii ar fi promis căldură de la 20:00 la 24:00, alţii de la 21:00 la 03:00. Toţi ar fi promis că va fi mai ieftin. Funcţiile de director de regii ar fi fost mai ceva decât cele de ministru, nu că acum nu ar fi. Dar, ce ar fi fost! Ce dezmăţ! Cum s-ar fi spus la televizor „salarii, pensii, sănătate şi căldură”. Eventual, celor câţiva timizi care ar fi avut centrale, li s-ar fi comunicat, tot aşa cum făcea Ceauşescu cu antenele „paraboloice”, să înceteze cu fronda, să se bage şi ei la central, ca tot omul.

  11. Paul Dragos Aligica
    Eu am vazut ca de vreo doua zile economistii din reteaua mea de facebook se distreaza cu un link cu ceva referire in titlu la usturoi si asortat cu poza unei domnisoare. Dar n-am luat in seama ca eram prins cu alte prioritati. Dar acum din intamplare aflu cu oarecare amuzament ca e vorba de o consiliera a premierului care are un entuziast avant publicistic in proza poetica: Dupa ce prezinta 3-4 paragrafe mixtura de (a) confesiune existentiala din viata de zi cu zi si (b) statistici europene, concluzioneaza:

    “O soluţie mai bună ar fi ca toţi contribuabilii să îşi plătească impozitul, să avem destui bani pentru a plăti pensii mai mari şi pentru a oferi servicii de calitate pensionarilor. Cumpără usturoiul, pentru că eşti om! Plăteşte impozitele, pentru că eşti cetăţean şi eşti de două ori om astfel!”

    Acum, eu as zice vreo doua de doua ori astfel. Ca-mi vin spontan in varful condeiului. Dar fiind cetateni, oameni buni si curtenitori din fire, galanti cu sexul opus, o sa ne abtinem de la comentarii.

    O solutie mai buna, pe care o sugerez cu toata simpatia domnisoarei consilier este ca de acum inainte sa se abtina de la publicistica pe cat posibil, sa evite iesirile cu declaratii publice, sa stea inchisa acolo in birou, la Victoriei, si sa-si faca ceva de lucru – orice o tine ocupata si in afara circuitului public- si poate ca totul se va sfarsi cu bine. Timpul trece si izbavirea va veni mai repede decat crezi.

  12. Apărătorii lui Dragnea, care sunt şi un fel de apărători ai cetăţenilor faţă de „abuzurile” procurorilor”, spun cam aşa: Dom’le, ce atâta agitaţie? Până la urmă ce a făcut omul? A instigat şi el lumea la vot. Apoi (aici băsiştilor li se face o concesie), să zicem că a furat. Dar cât a putut să fure? 3-4% din voturi. Păi, şi asta e mult? Până la 100% mai e. Deci ce a făcut Dragnea atât de grav, încât să i se facă dosar?

    Uite, pe mine nici nu mă mai cuprinde mirarea că astfel de oameni există. Am înţeles că există, că au existat şi că vor exista. La fel cum există hoţi, mincinoşi, comunişti, frustraţi, fanatici, extremişti, anarhişti, ticăloşi ş.a.m.d. Aceştia există. Să te miri că există, e o pierdere de timp. Ce poţi face e să iei măsuri pentru ca a le limita şi neutraliza acţiunile. Politic e ceea ce trebuie, ceea ce ar trebui făcut.

    Dacă, politic (din opoziţie) te miri de dimineaţa până seara că Ponta e mincinos, plagiator, iresposabil, impostor, atunci n-ai făcut nimic. E ca şi cum te fură unul din buzunar şi tu, visător, te miri, ia, uite, bre, ăsta e hoţ. De-aia nu merge politic cu „dottore-plagiatore” şi nici cu „kkrău”. Astea nu au niciun efect, tocmai de-aia, pentru că Ponta şi restul sunt aşa cum sunt, o să-i doară fix pe undeva dacă le spui că sunt ceea ce sunt. Unui hoţ dacă-i spui „hoţule”, nu o să moară de ruşine. De-aia trebuie alternativă politică, care, precum se vede, lipseşte cu desăvârşire.

    1. Corrigendum: „…o să-i doară fix pe undeva, ca și pe elctorii lor, dacă…” fiind unii aidoma altora. Cf porverbul Cine poate oase roade, ceea ce-l deosebește pe Ponta de electorii lui este că el poate și ei, nu, de unde și marea admirație ce i-o poartă, un fel de Nadia Comăneci a minciunii, grandomaniei și hoției.
      Pentru că dacă s-au reactivat toate ticurile vremii Năstase, s-o fi reactivat și sistemul vaselor comunicante ale șpăgii de stat, care făcea ca % din șpagă să urce antigravitațional la N0049, per contract.
      Ei, arătați-mi mie un băiat de liceu industrial care să nu viseze la cariera asta.

      1. Asta e a doua parte care e strâns legată de prima. Adică, dacă prima parte e că nu are rost să te miri că există şi astfel de oameni, adică, această mirare din punct de vedere practic nu duce nicăieri, tot aşa nu serverşte la nimic să spui că, vai, „poporul e prost”, şi dacă aşa politicieni, atunci aşa popor.

        Eu crez că vorba „poporul e prost” e numai în parte adevărată. Nu tot poporul e prost. Spusă aşa „poporul e prost”, unde se înţelege „tot poporul e prost”, e o scuză de multe orice facilă. Chestia e că nu tot poporul e prost, sunt unii care nu sunt, fie şi numai cel care o spune, căci dacă el spune că poporul e prost, se înţelege că el nu e, oricum nu atât de prost ca poporul. În fine, la fel cum există politicieni proşti, iresponsabili, corupţi pentru poporul prost, iresponsabil şi coruptibil şi corupător (căci corupţia vine şi de le cel care dă), tot aşa există, ar trebui să existe politicieni pentru poporul care nu e prost.

        Iar asta nu e chestie de fandoseală elitistă, ci una tot pragmatică, cum pentru poporul care nu e prost sau nu chiar atât de prost se pot găsi politicieni pe măsură, care să coaguleze în voturi această resursă? Lumea pare a sta cu ochii aproape exclusiv pe politicienii cei proşti şi pe poporul lor. E drept că e şi mai uşor. Dar pentru ăilalţi de ce nu se poate? Că s-a mai putut.

  13. Peter Imre:

    ”Poate fi o glumă, dar chiar cred că Jilava ar trebui să aibă o secţie specială, un fel de casă de bătrâni pentru foştii moguli de presă, iar acolo să discute între ei cum au vrut să controleze ţara. Au vrut să controleze presa, au vrut să controleze economia, au vrut să controleze afacerile… Cineva, cu foarte mare deşteptăciune spunea că aceşti domni nu sunt oameni de afaceri. Sunt oameni care fac doar o afacere cu statul. Fiecare dintre ei a avut cel puţin o afacere cu statul.”

    Linkul e sus, în articol.

  14. Daca ecologistilor li se intoarce nasul de la gazele de sist, ma gandesc ce mutre vor face cand vor afla de gazele sintetice. Nu mai vorbim de fracturare hidraulica, ci de gazefierea (sau gazificarea ? hmm…) carbunelui in subteran. Printre sustinatorii ideii / tehnologiei e si Roman Abramovici.
    http://adevarul.ro/economie/business-international/pariul-abramovici-gazeificarea-carbunelui-subteran-noua-metoda-scapa-gazprom-1_5254e717c7b855ff561743ad/index.html

      1. Să ne mișcăm mai cu talent, până bagă și ăștia vreo loteria vizelor, ceva.
        Că veni vorba, mi-e și frică să mai aplic la americani. Dacă ies la tombolă, ce fac?!

    1. Terminaţi dracu cu Chile, ce vă vine la toţi cu ţara aia unde trebuie să-ţi aşezi patul şi şifonierul de-a lungul coastei? Plus că îţi trebuie doar vreo 500 litri de benzină ca să-ţi vizitezi socrii toamna, să-i uşurezi de must şi murături şi să te întorci acasă.

  15. Mi-am dat seama cum poate fi rezolvata problema cladirilor cu bulina rosie.
    E atit de simpla si evidenta, incit nu s-a gindit nimeni pina acum.
    Mutam locatarii acestora in cladirile primariilor, parlamentului, guvernului, iar cladirile cu risc seismic devin sedii de primarii, parlament, guvern.
    Si gata. Mai aveti si alte probleme? Solutii exista.

        1. A zis cineva asta, cine? E părerea ta? Ce valoare adăugată are comentariul? Dacă pui sursa, baremi înseamnă doi biți de informație pentru eventualii cititori.

            1. E-al dracu, s-a băgat și pe guvern, uite, Guvernul vrea banii de la Gruia Stoica până luni, nu până pe 20 decembrie.

  16. Băsescu:

    „Vreau să ştiţi, ca să nu fie vreun dubiu sau să nu fie vreun semn de întrebare: am o singură propunere, pentru un adjunct de şef de secţie, care stă la mine în mapă de doi ani – deci este făcută din timpul domnului procuror-şef Morar – şi căreia nu i-am dat un rezultat. Ştiam că este susţinută de procurorul şef, am avut însă dubiile mele, să sperăm că noile numiri vor clarifica lucrurile, pentru că ştiţi, când propunerea era susţinută de Morar mi-a fost foarte greu, nici nu am vrut să îl jignesc nici nu am vrut să îmi impun un punct de vedere, dar am preferat să îl las să îl ţină cu delegaţie să lucreze cu el”, a spus şeful statului.

    El a adăugat că „poate este un detaliu care nu trebuia spus public, dar nu vede ce avem de ascuns acum”.

    Ce adjunct a vrut Morar acum doi ani și pe care nu l-a vrut Băsescu și l-a lăsat să lucreze cu delegație?

  17. Dacă caut pe google ”cum să scrii articole politice cînd ești depresiv fără să-ți trimiți cititorii la lamă sau frînghie”, găsesc ceva?

    1. La o adică, te poţi gândi că tot e bine. Păi, ieri Oprescu cerea să se alterneze căldura cu apa caldă. E ceva. În viitorul socialism, Oprescu va cere să se alterneze foamea cu setea, tusea cu junghiul şi întristarea cu suspinarea, că nu le poate avea omul pe toate şi în acelaşi timp şi că e bine să mai alternezi lucrurile în viaţă.

      Şi, ce veselie o să fie în noul socialism. Actualii apărători ai naturii de cianură vor povesti în seri tematice cum au eliberat ei ţara străbună de sub jugul fascist al capitaliştilor care voiau să ne otrăvească. Copiii lor se vor legăna pe stadioane în ritmurile noului cenaclu flacăra iar viitorii hipsteri se vor încălţa cu tenişi de la noua fabrică Drăgăşani. Foştii internauţi vor lucra la noua magistrală de fibră optică. Deci, acum e bine.

      1. Nu doar că a cerut, ci i s-a și dat. Eh, în tot răul e și-un bine, cel puțin la mine: a fost maică-mea de acord să punem centrală de apartament! Deci eu nu mă mai tai cu lama, că la iarnă o să am și căldură, și apă caldă.

    2. Scenariile mele – ce găsești:
      1. Câtă luciditate, atâta dramă.
      2. Cititorii nostri sunt mai naivi decât noi.
      Ei vor continua să spere, în ciuda tutror evidențelor că le-a mai rămas numai lama și frânghia. Vor tăia frânghia cu lama și apoi, când să folosească lama la ceva mai meaningful, aceasta va fi tocită gata (pe principiul o bilă s-a stricat și pe una am pierdut-o). Vor abandona blogary, în favoarea unor surse de serotonină.
      3. tot rătăcind pe google, ți se va atenua depresia constatând că există depresii și mai și plus catastrofe mai spectaculoase decât Ponta-Antonescu.
      4. abandonând google în favoarea vaselor din chiuvetă, care trebuie să fie multe și de alaltăieri, vei constata că nu e apă caldă = crește producția de adrenalină în creier = te scoate din depresie & îți dă idei de soluție politică = articol. Deci poimâine, avem răbdare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *