Linkuri si offtopice – 4 decembrie 2013

foto: că bine a zis-o Jim

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.

[divider]

15:05 – Bustul lui Titulescu donat de Năstase e imitat după omulețul lui Gopo… – Dan Alexe
14:26 – Mariana Campeanu: Marea Britanie sa le fie recunoscatoare romanilor ca primesc posturi pe care britanicii care traiesc din ajutoare sociale le refuza – Hotnews
14:15 – Brits are not idle – they’re just taxed to death – The Spectator

Today’s Times has a headline designed, I suspect, to make the blood boil. “Idle Britons are allowing Romanians to take jobs,” it says – paraphrasing the conclusion of Mariana Câmpeanu, Romania’s labour minister. This echoes a widespread idea repeated even by some British politicians. Especially those who argue that we need mass immigration to grow the economy because our own people won’t do the jobs.

[divider]

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

39 de comentarii

  1. Mă scuzați, fac și eu o pauză de la prăjituri, vă deranjez doar cu o întrebare: știe cineva, amicul Crin e iar în concediu? A mai zis ceva pe undeva? În orice limbă. Măcar mă duc și eu la culcare liniștită.

      1. Ah. Deveneam îngrijorată. De vineri n-am mai auzit nimic de la el. Mă gîndeam că m-a luat în serios, cînd am zis că poate-l votez. Și stă cuminte, nu cumva să mă răzgîndesc.

  2. Care vă mai aud că n-a fost guvern de dreapta! Cati Andronescu: „Guvernul trecut nu s-a consultat deloc cu sindicatele, ba chiar a dezlănțuit o prigoană fără precedent împotriva lor, inclusiv problema cu strânsul cotizației.”

  3. L’Apollo 2000. S-a terminat cu dominaţia spaţială americană. Francezii vor trimite propriile lor „capsule” în spaţiu. E vorba de două mii de cutii de conserve pentru Staţia Spaţială Internaţională, destinate ocaziilor speciale, aniversări, sărbători.

    1. Din ce-am citit acolo, vei putea lua plase cu mesaje feministe si nu numai.
      Oricum, vad ca se declara ca „feminism de stinga”, or asta e deja discriminare, eu fiind dreptaci.

  4. Ghici

    Accize la alcool şi tutun s-au tot pus. A venit rîndul benzinei. Ideea nu e ilogică, avînd în vedere traficul din România, excesiv şi destul de neproductiv- nimeni nu renunţă să tragă cu maşina căţelul şi purcelul cu orice ocazie, după nici o scumpire nu a scăzut traficul, nici măcar în rural, ceea ce e o dovadă că mai e loc. Dar nu vrea şeful statului, care crede că cei 0.07 eurocenţi la litru sunt o bună ocazie să îşi facă el campanie electorală ca să mai fie şi prim ministru o tură, ca Putin, după două mandate pline de „succesuri” şi tăieri de salarii cu 25 la sută, ceva mai multişor.

    1. Și încă una

      Eu nu-mi amintesc să mă fi invitat cineva vreodată la o discuţie despre dependenţa energetică a României şi dacă merită să plăteşti pentru ea cu riscuri ecologice şi cu democraţia locală.

    2. Încă un hint:

      Emisiunea de mare audienţă a BBC, Today, m-a sunat acum cîteva dimineaţi să mă întrebe de ce Germania şi Franţa au semnat alături de Cameron contra libertăţii de mişcare pentru români şi bulgari. Veneam din America şi eram parţial trează, aşa că am răspuns destul de improvizat.

    3. Si uite asa am aflat de ce tot sunt introduse taxe. Pentru ca mai e loc. Cu alte cuvinte, bagi in curul oamenilor taxe pana le iese pe nas.

  5. Atenţie, este nevoie de tastatură waterproof! Consiliul Reprezentativ al Asociaţiilor de Negri (CRAN), care reuneşte ONG-urile în domeniu din Franţa, împreună cu think tank-ul „Republică şi diversitate”, deh, ambele conduse de aceeaşi persoană, un african, negru, ca să nu fie dubii, au stabilit, după modelul agenţiilor de raiting, un barometru al rasismului acordând note la diverse oraşe. Într-o ţară atât de „rasistă”, capitala, care ar putea deveni un sat de vreo 11 milioane de locuitori, este, uf, un elev model. Dar sunt şi oraşe repetente, măi, tovarăşi.

    Dacă cele fruntaşe sunt conduse de primari socialişti, comunişti şi verzi, cele repetente sunt conduse de partide de dreapta. Ce le califică pe oraşele fruntaşe? Ce au făcut ele şi nu au făcut cele repente, de merită AA+? Oraşele fruntaşe, sub ameniţarea anulării autorizaţiilor de funcţionare şi a încetării subvenţiilor, au obligat antrenorii asociaţiilor sportive să urmeze cursuri de… anti-rasim. Un plus. Oraşele repetente nu au făcut asta. Niciun plus. Alte criterii, în consilii şi primării, numărul de adjuncţi emigranţi, finanţarea ONG-urilor respective, adică al asociaţiilor de negri, care singure şi-au dat acest nume şi care luptă… împotriva rasimului, adică mă finanţezi, îţi dau un plus, nu mă finanţezi, atunci, eşti rasist, apoi, dacă în atribuirea serviciilor publice se ţine sau nu cont de criteriul rasist, mă rog, antirasist. Într-un oraş fruntaş, primarul a făcut un studiu care să măsoare…sentimetele oamenilor în chestiunea rasismului, să spună, adică, ce simt ei faţă de rasism. CRAN-ul va prezenta în curând şi un ghid de bune practici.

    1. Paragraful asta ma scoate pe mine din minti: „Vreau sa va rog inca o data sa ne vedem inca o data in aceasta formula,
      ca impreuna cu Guvernul, cu toti oamenii care vor binele acestei tari,
      sa incercam ca fiecare roman, fiecare pensionar, fiecare profesor sau
      medic incepand cu 1 ianuarie sa poata sa beneficieze de ceea ce inseamna
      munca fiecarui roman.”

      Doua lucruri:
      1. In tara asta exista numai pensionari, profesori sau medici.
      2. Fiecare roman(pensionar, profesor, medic) trebuie sa poata beneficia de munca fiecarui roman.

      Elevii, oamenii bolnavi sunt directii beneficiari ai muncii profesorilor respectiv medicilor. Dar nu asta e ideea aici, ci categoriilor mai sus mentionate sa le fie crescute salariile. Nu ca nu ar avea nevoie. Dar ca medic sau profesor, si mai ales ca pensionar vreau sa pot sa beneficiez eu primul de munca mea. Sa ma sustin singur din salariul meu. Asta inseamna ca sistemul de invatamant si sistemul medical sa se poata autofinanta. La fel si sistemul de pensii. Nu sa tot fie acoperite gaurile din sistem din alte parti, pentru ca, nu e asa, „mai e loc” (ca sa o citez pe distinsa AMP).

      Bonus:
      „Sunteti primul Parlament care reuseste sa faca curat dupa doua legislaturi extrem de complicate.”
      Curat in buzunarele platitorilor de taxe, sau cum?

      1. A, inca o chestie, cica e primul buget care nu mai taie de la oameni. Probabil ca oamenii nu vor mai merge cu masina in viitor, se vor teleporta. Si nici nu vor mai manca produse transportate cu masini ci se vor hrani cu aer. Asta e la liber.

  6. Cine mai vrea să vadă Parisul aşa cum e el acum trebuie să se grăbească. Candidata verzilor la primărie îşi propune să facă din Paris un …sat. De unde Georges Haussmann a făcut bulevardele de acum, dând Parisului actuala faţa, candidata verzilor va face uliţe, poteci, pârleazuri. Sena va deveni o gârlă unde va putea merge vreun Creangă („Creangă”, nu?, adică ecologist) francez la scăldat, cocoşul galic va putea în sfârşit să locuiască liniştit în turnul Eiffel transformat acum în coteţ. Caii şi trăsurile vor reveni, un miros ecologic de balegă va învălui oraşul. Marea mândrie va fi aceea să fii ţăran de Paris. Ce vremuri!

  7. Povestea cu acciza e o scamatorie economică. E ca şi cum, având nevoie de bani, iei din buzunarul din dreapta şi pui în buzunarul din stânga. Pare mai simplu, nu-i mai ceri de la nimeni, îi iei de la tine. În cele din urmă, o să ai bani în două buzunare, doar că tot aceeaşi sumă.

      1. Ati vazut validarea aia „Comentariile nu pot fi goale”?
        Astia de la disqus sint atit de evoluati, incit au validari anti-obscenitati!

    1. Și proști fuduli dintotdeauna.
      Ăștia sunt ăia frumoșii, educații, post-capitaliștii dezinteresați de 12 camere dar care așteaptă să li se dea totuși 4, din capul Lalilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *