Linkuri si offtopice – 24 noiembrie 2013

foto: sfidare, sfidare, de trei ori sfidare!

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.

[divider]

19:47 – Ce ma mai uimeste pe mine in ultima vreme – Liviu Alexa, Ziar de Cluj
12:31 – Swiss outrage over executive pay sparks a movement in Europe – Reuters

 

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

78 de comentarii

      1. Si vii si tu cu vestea asta dupa ce mi-am consumat toate lamaile menajere ascultandu-l pe C.Preda cum emite la Digi judecati de valoare despre iesirea lui Base de azi. Scarbos personaj. Concluzia a fost ca Base a vrut sa castige niste puncte politice din iesirea asta. Moderatoarea de la Digi n-a avut inspiratia sa-l intrebe ce exact face Base cu punctele politice, ca nu mai poate candida, dar nici n-ar fi apucat s-o faca, saraca, fiindca Preda a pornit o tirada cu „cate a facut partidul pentru el, iar el, fara macar sa se consulte cu ei, care au facut si au dres pentru el, le-a zis adio in ziua de 10 octombrie”. Naduf mare, ziceai ca a fost omul casatorit cu Base si l-ar fi prins in flagrant.

  1. Turturică – Facebook

    ce face băsescu prin această demonstație că există cheltuieli exagerate sau de-a dreptul inutile ce pot fi tăiate din buget pentru a nu fi nevoie de o nouă acciză pe benzină este exact ceea ce ar trebuie să facă oamenii lui din mișcara populară și forța civică. și nu fac.

    „(..) Nu există nici o şansă ca milioanele de români care au luciditatea de a realiza ce fabrici de minciuni şi corupţie sunt marile partide să fie convinşi să iasă din nou la vot fără dovezi palpabile că o nouă grupare politică vrea şi ştie cum să schimbe lucrurile. Iar aceşti oameni nu pot fi aburiţi cu comunicate de presă şi CV-uri pompoase.

    Ce înseamnă dovezi palpabile? Un singur exemplu: atât în Mişcarea Populară, cât şi la Forţa Civică sunt mai mulţi foşti miniştri. Ba chiar şi un fost premier! Bugetul populist al USL putea fi un bun prilej de a demonstra, cu cifre, că există o alternativă de redistribuire a veniturilor care să permită un nivel decent de investiţii, ba poate chiar şi mici creşteri salariale şi de pensii.

    Tot ce trebuiau să facă liderii celor două partide era să ceară colegilor să îşi folosească experienţa guvernamentală şi să demonstreze că există pentru fiecare minister zece puncte de unde se pot tăia cheltuieli inutile sau exagerate, astfel încât să creeze un disponibil de resurse ce putea fi realocat proiectelor pentru care nu exista finanţare suficientă. Imposibil? Bineînţeles că nu. Ce ministru nu ştie care sunt zonele unde se risipesc bani?…”

  2. Cele mai citite articole în 2013:

    Cred că boii au înțeles acum
    Minciuna unificarii dreptei. Esecul Miscarii Populare. Deruta lui Basescu.
    Convenția PDL. Pronosticuri, știri, comentarii în timp real.
    PNL, Antonescu și Fenechiu s-au pișat pe români
    Mai bun decat Traian Basescu
    Matt Damon, ideologul învins de libertate
    Frica de Băsescu sau cum cîștigi legitimitate furînd identități și simboluri
    Nu ne vindem țara, faza pe Roșia Montană
    MRU tocmai și-a băgat păsăricul în cariera lui politică
    România, țară fără bărbați, în care copiii sînt uciși
    Trollii lui Blaga cu IP de PDL
    După 23 de ani….
    Opoziția de dreapta, Roșia Montană și protestele
    Adio PDL! Cum veți vota la europarlamentarele din 2014?
    PSD+Băsescu vs Dreapta Unită
    Despre un nou partid. Consideratiuni generale. (I)
    Familia, socialiștii si conservatorii
    Despre campania anticreştinism, antiştiinţă, antiistorie, antibun-simţ
    forța civică cu litere mici. Despre plagiat
    Măștile anonime vor să ocupe statul, nu vor libertate
    Băsescu, cu 4 milioane de voturi mai bun decît ”Dreapta” lui Blaga și MRU
    Primul pas: rebeliunea reformistilor si fortarea preluarii PDL
    Mesajul lui Traian Băsescu
    PDL – la un pas distanţă de dispariţie
    13-15 iunie 1990. Minciună si adevăr.

  3. Politicianul român cu cei mai mulți jurnaliști de casă, după Ponta și Blaga, e Macovei.

    Andreea Pora

    Tuturor comentatorilor care nu au inteles sau nu vor sa inteleaga ceea ce am urmarit cu acest text le dau acest raspuns. Va fi ultimul pe aceasta tema, polemica mi se pare inutila si contraproductiva.

    1. Am ales deliberat un personaj din categoria PSD-USL, pentru a arata la ce poate sa duca lipsa de nuante si fanatismul.

    2. Mi se pare riscant ca “basistii” sa-si piarda simtul critic si sa abdice de la principiile pe care le impun adversarilor. Sa ajunga “spalati pe creier”. Sunt convinsa ca a cobori stacheta nu ajuta nici dreapta, nici pe Basescu.

    3. A-i judeca din punct de vedere moral in primul rind pe cei pe care ii sprijini mi se pare obligatoriu, tocmai pentru ca de la acestia ai alte asteptari. De aceea, standardele pe care eu le impun dreptei si lui Basescu in special sunt mai ridicate decit cele fata de USL, Ponta, Voiculescu si Antonescu. Acestia nu ma mai pot dezamagi si ma astept la cei mai rau din partea lor.

    4. M-a deranjat in disputa cu Papahagi si Baconschi mitocania si nu dezacordul fata articolul scris de Sabina Fati, tocmai pentru ca de la ei am alte pretentii. M-au deranjat ulterior aluziile nedemne ale lui Papahagi ca o suma de jurnalisti, printre care m-a enumerat, ar avea interese oculte si ar fi incorecti. Am mai auzit asta si de la Elena Udrea. Acest lucru mi-a intarit convingerea ca toti politicienii vor doar laudatori de casa. Cine ne critica, e impotriva noastra. Ioana Ene i-a etichetat foarte bine:intelectualul propagandist.

    5. Cred ca presedintele si Miscarea Populara gresesc fundamental incercind sa ia electorat de la PDL, limitind bazinul electoral si canibalizind voturile. Scopul din spatele acestei strategii mi se pare meschin si va duce dreapta la un esec.

    6. Consider ca am fost, ca si alti jurnalisti de pe diverse liste negre, indulgenti in a critica dreapta si pe Traian Basescu, exact pentru a nu alimenta o putere nociva si niste adversari care, oricum, au mult mai multe guri de foc. Indulgenta are insa limite, de aceea atunci cind greselile au fost majore criticile nu l-au ocolit nici pe Basescu, nici PDL. Si nu-i vor ocoli nici de acum inainte.

    7. Cred ca cel mai important e sa-ti faci meseria onest. Daca vor alt tip de jurnalisti ii pot achiziona fara nicio problema de la Voiculescu sau de aiurea. Un lucru sa nu uite insa, in momentele grele si Basescu, si dreapta s-au bazat doar pe jurnalistii corecti

    1. Ultima fraza de la punctul 7. e suspecta si spune dupa parerea mea cam totul despre asteptarile jurnalistilor „corecti” de la Traian Basescu. Daca acei jurnalisti l-au sustinut in momentele grele pe TB, cu siguranta au facut-o din principiu, nu-i asa? In acele momente cand l-au sustinut, nu au facut-o doar din cauza ochilor lui albastri, ci din cauza ca erau violate niste principii democratice de baza si din cauza asta le-a sarit mustarul acelor jurnalisti in acele momente. Sau nu?

  4. Dacă vrem bugete mai bune și să nu mai crească impozitele și accizele trebuie să milităm pentru scoaterea statului din sănătate, educație, transporturi, energie, resurse naturale, turism, cultură. Bugetul e făcut pentru actualul aparat de stat. Aparatul ăsta de stat nu e inventat ieri. E vechi. Trebuie hrănit. Iar hrana lui e în buzunarele contribuabililor. Deci hai să lăsăm ipocrizia la o parte și să nu mai facem pe proștii. Statul trebuie să se ocupe de toate, cînd auzim de privatizare (care ucide, nu-i așa?) ne speriem, statul minimal e un bau bau, piața liberă nu trebuie să fie liberă, profitul (altora) și lăcomia (altora) ne repugnă, însă cînd trebuie să scoatem bani din buzunar să ne susținem etatismul de care sîntem așa mîndri nu ne mai convine. Cheltuielile bugetare și implicit fiscalitatea nu vor scădea pînă cînd statul nu renunță la respectivele domenii. Care, repet că poate nu s-a înțeles, sînt susținute din banii contribuabililor, căci statul nu are alți bani. Haideți să ieșim din ”Conu’ Leonida” și să lăsăm aberațiile și ipocrizia la o parte. Mă aștept ca toți cei nemulțumiți de baronii locali și de creșterile de accize să militeze pentru stat minimal, pentru piață liberă, pentru privatizarea sănătății, educației, transporturilor, resurselor naturale, energiei, culturii etc.

  5. De fapt Palada a tras pe nas, acum imi dau seama. Toate liniutele postării lui o dovedesc, nu observă realitatea și-și descrie cu precizie visele, ne spune ce-ar vrea el să vadă, o țară blocată fiindcă nu-i bugetul adoptat în decembrie, – desi acum e ca în toți anii. Palada-in-the-sky-with-diamonds.

  6. Interesantă mişcarea lui Palada. De cînd i-a apărut statusul pe Facebook, a monopolizat atenţia. Din lista mea, cel puţin, nimeni nu mai spune ceva despre conferinţa de presă a lui Băse, toată lumea îl toacă pe Palada. În plus, l-au preluat toate publicaţiile centrale.
    Asta e pentru cînd vă întrebaţi de ce pe comunicare – printre altele – dreapta e varză, iar useliştii sînt aşi.

    1. Invers nu tine, ei si-au facut marca din mitocania agresiva si sunt credibili. Ia sa fi zis Lazaroiu ca Ponta a tras pe nas, ca de obicei, si nu mai deosebeste, la banii lui, 0,7 centi de 0,7 euro si de 700 de euro.

      1. Poate ţine şi invers, dar trebuie să vrei şi să ştii cum s-o faci. Cu dulcegării, autosuficienţă şi fotoşopuri nu rezolvi nimic. Chiar şi reacţia poate fi inteligentă.
        A, a ieşit cumva pe tv-uri cineva de la „ai noştri” să comenteze măcar? Ferm, nu obraznic ar fi de preferat.

    2. Tocmai ce mi-ai răspuns la întrebarea de mai-nainte. Mă miram de ce împroașcă toți cam în același timp, și așa, cam împrăștiat. Păi normal, au văzut că înghițim momeala ca pelicanii, în loc să vorbim despre subiect și idee, ne indignăm ca niște foci sufocate.

    1. Daca vreti sa stiti cu vreo 2-3 saptamani inainte cum ies rezultatele la referendumurile elvetiene intrebati-ma si va zic cum am votat (eu de regula votez prin corespondenta imediat cum primesc acasa materialul de vot, nu astept pana in ziua votului vreun miracol in dezbateri). De cand mi-am luat nationalitatea si pana acum elvetienii au votat cum am votat eu (sau oi fi votat eu ca elvetianul, naiba stie).

  7. ”Da, bă, v-am mărit prețul la benzină și în consecință la toate cele. De ce? Fiindcă sînteți beți și matrafoxați. Dovada? Ne-ați votat.”

  8. Ionuț Popescu pe FB: „Ce golan jegos este acest Palada ! De unde a mai aparut si martafoiul asta ca pana acum un an nu auzisem de el ?”

  9. Unde-i @disqus_CAS9LR0h54:disqus, sa-i zic sa ceara banii de pe acatiste inapoi, ca nu si-au facut efectul. Sa returneze marfa.

    1. Ă? Păi eu am dat acatistul ca să nu intre iar în explicații Nana, să nu fie reactiv, și să descurce nițel „dacă Băse nu promulgă, nu mărim pensiile”. Ei?!

      1. Atunci a fost partial de succes. Nu s-a aparat, a dat la cioale, dar a zbarcit-o la salariul minim. Cred ca a fost o neglijenta de-a ta cu acatistul, la asta nu te-ai gandit.

  10. Nu țin deloc să comentez bulbucii lui Mirel Palada (nu-l cunosc în nici un fel, aici doar am auzit de el), dar, neuitîndu-mă la conferința de presă, mie mi se pare că reacția amicului Mirel e cea incoerentă. În afară de scuipați la adresa lui Băse, nu-mi comunică nimic.

          1. Totuși, ce i-a apucat așa, pe toți deodată, să spumege ca niște niagare de vomă?! Pe toți i-a mușcat aceeași filoxeră, în fix același moment? Mi se pare bizar. Atacuri au mai fost la Băse, dar astea sînt voit și evident sub dunga de la șosetă, că centura e deja mult prea sus.

    1. Abia acum pricep de ce-l luase Yeba atit de tare atunci cind cu ultimele mesaje pe blogary. Mi se paruse deplasata, dar realizez ca era prea blinda si impaciuitoare.
      @Yeba: ce-a fost cu tine de te-ai inmuiat asa? sa nu te recunosc, zau 🙂

      1. Păi de ce n-ai zis atunci că-ți par deplasată?!
        Deci mi se părea că mă orbește de la obraz, chiar așa nu se poate! La un moment dat (tot pe atunci – cam când s-a aflat de falsificarea sondajelor la comanda lui Felix) intrasem la el pe FB (numai eu știu cum) și – oroare! – interpreta strâmb niște calcule matematice, aduna mere cu pere, acolo, live, din Brazilia,, mi-a fost o greațăăăăă !

        1. E, pina la urma am presupus (corect, se pare) ca e vorba de chestii pe care nu le stiu. Acum sint ceva mai intelept si am inteles :))

    2. Află că mi-e destul că-l citează Radu Tudor. Masochismul meu este limitat, altfel nu rezistam din vremea lui Chivu Stoica până azi.

  11. O amintire din tinerețea la Primăria Sectorului 5. Poporul cu ajutoare sociale, către funcționari: ”vă plătim din banii noștri și ne puneți să stăm la coadă ore întregi ca să luăm banii care ni se cuvin de la stat” Astfel, salariile funcționarilor erau din banii contribuabililor iar ajutoarele sociale erau de la stat. Bine, fie vorba între noi, respectivii nu plătiseră impozite în viața lor, nu dăduseră niciodată bani la stat, doar luaseră. Erau pulărăi de 2 metri, cît dulapul, care luau cîte 10-20 de milioane (2 milioane de membru de familie) și urlau că stau 2 ore la coadă, deși alții munceau 160 de ore pe lună pentru banii ăștia.

  12. Astia care pun intrebari au venit cu ele de-acasa.
    Unii fie n-au ascultat ce-a zis Base, fie n-au inteles nimic, pentru ca altfel ar fi schimbat intrebarile.
    Iar altii sint total pe alaturi de chestia numita „jurnalism”: „da’ ati vorbit cu ei? da’ ei ce-au zis?”

    Am ajuns la parerea ca cei mai inteligenti dintre cei prezenti au tacut sau n-au avut ocazia sa se dea in stamba.

        1. Nu, nici n-a adus vorba de mosie 🙂 si-asa a avut probleme cu catastrofele alea care nici macar o intrebare logica n-au fost in stare sa-i puna.

            1. Discursul a fost o reluare, a tot spus chestiile alea de ceva vreme si cred ca au aparut si in Hotnews. Imi este foarte greu sa-mi imaginez o discutie cu astfel de oameni (bine, in sfera mea, echivalentul lor, na).

              Parea o sceneta Mounty Python.

              Base pe ziduri, ailalti jos:
              http://www.youtube.com/watch?v=liIlW-ovx0Y

      1. „Gramofonu’ -> Yeba – peste cateva secunde”
        Wow, am scris un mesaj in prezentul meu, care e viitorul pentru voi. Ma duc sa joc la loto.

  13. Mi se pare fascinant cum se deturnează atenţia de la comportamentul unor politicieni la ţinta atacului lor. Jalnice scuze. Las’că ştim noi cine-i Sabina Fati şi ce-a mai făcut ea, cu alte cuvinte, ce rost mai are să ne gîndim că nu pe Sabina Fati o vom găsi pe vreun buletin de vot, ci pe cei care s-au comportat inadmisibil, atacînd persoana şi nu ceea ce a spus.
    Superstrategie, felicitări! Culmea e că pe urmă tot nu se înţelege de ce valorile „dreptei” nu cîştigă alegerile. Simplu, desigur, vinovaţi sînt întotdeauna alţii, niciodată „ai noştri”. Care-s frumoşi, deştepţi şi, cine ştie? – probabil şi devreme acasă. Iar „prostimea” nu îi înţelege de superiori ce sînt.

  14. Hai, mă, vă mai sculați și voi, că avem material proaspăt! A grăit Prostă: „Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, la Buzău, că, din momentul în care la Ministerul de Finanţe a fost instalat liberalul Daniel Chiţoiu, colectarea taxelor a ajuns „dezastruoasă”, iar dacă taxele vor fi colectate mai bine, din 2014 s-ar putea introduce cota regresivă de impozitare.” Doamne, ce de bou e, săracul. După mintea lui (mă rog, chestia aia moale de sub osul cranian), impozitul regresiv înseamnă cînd îți scade impozitul odată cu venitul.

      1. Bre, eu înțeleg că clubul politrucilor inculți n-are portar la ușă, dar măcar să-și facă o atenansă pentru consilieri cu zăbrele la geamuri! Deși boii ăștia sînt așa de îngîmfați, că probabil nu-și mai ascultă oricum consilierii. Vorba aia, dacă publicul care se deranjează să voteze e tîmpit, ce rost are să facă ei pe deștepții.

    1. Il traiescc zilnic si este cea mai ticaloasa forma de impozit pentru ca sanctioneaza harnicia si propaga lenea si saracia, cu efecte sociale profunde si sinistre. Este, de fapt, o inchisoare fiscala din care nu poti scapa niciodata. De exemplu:

      Ca profesor, norma mea este de 21 de ore pe saptamana. Pentru venitul de 21 de ore pe saptamana, platesc 25% impozit. Sa zicem ca vreau sa-mi maresc venituri, am nevoi financiare mari si imi iau 6 ore suplimentare. Cu v

      1. Eu am avut plăcerea sadică (impresie consolidată de vocea secretarei) să sun anume cu 3 ore înainte și să anulez eu personal programarea de acum 3 luni. De vreo două ori, chestii diferite. Pe urmă m-am gândit că am blocat locul altcuiva. Și mai pe urmă m-am gândt „ia mai duceți-vă dracului cu melcii programărilor voastre, că voi i-ați votat de s-a ajuns aici”.

  15. Creditul de 1 milion de euro al fiicei lui Băsescu a născut editoriale indignate. Contractele cu statul de peste 1 milion de euro ale ginerelui lui Blaga n-au născut încă niciun editorial indignat. Cred că Pora și Fati n-au apucat să citească știrea. Deși ar fi urît din partea lor să o pună pe Macovei într-o situație și mai penibilă și să-i strice apele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *