foto: visul oricărui intelectual român de dreapta
Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.
[divider]
01:27 – Raed Arafat, despre proiectul Roșia Montană: „Prefer să văd natura nestricată” – DIGI24
Facebook Comments
Claudiu Crăciun este unul dintre proprietarii localului Dianei 4.
Sebastian Lăzăroiu a venit cu soluția împotriva PSD. Nu e nici PNL, nici PDL. E LSD.
LSD:
Sebastian Lazaroiu
”Si inca o provocare Da, poate ca la inceput aceasta multime era formata din oameni naivi, foarte diversi, nu prea grozav informati. Dar v-ati gandit ca un asemenea protest poate sa schimbe oamenii? Si ca protestatarii de azi nu mai sunt cei de ieri, iar cei de maine nu vor mai fi cei de azi? Cati dintre ei stiau acum trei saptamani cand au inceput protestele ca legea data de Guvern e neconstitutionala?”
E suficient să stai 3 săptămîni în piață ca să declari o lege neconstituțională încă înainte de a decide CCR asupra constituționalității legii.
Asta cu ”legea este neconstituțională dacă stai 3 săptămîni în piață” fără ca CCR să se pronunțe e tare.
Mie asta imi da riduri, fiindca omoara tastatura prezidentiala cand scrie tampeniile astea.
„Si sa stiti ca si la noi cei 20%, sau cati om fi fost, care voiam si altceva decat sa nu mai fie cozi al alimente si program la TV de doua ore, se uitau ciudat parintii si bunicii. Asta in 1990.”
Am aflat de adunarea, mişcarea, curentul, nu ştiu, ce-o fi, ANTI-GĂLEATĂ. Antisistemul şi antigăleata. Mă duc să mă culc sau mă bag la un film, nu-i merităm.
Bogdan Chireac, la RTV. „Astăzi, când vorbim, finala prezidențialelor se joacă între Ponta și Antonescu.”
Și peste un an la fel.
Florin Citu
Daca maine ar castiga un guvern de dreapta in RO ar trebui sa faca urmatoarele lucruri imediat (din punctul meu de vedere):
-sa elimine taxa pe profit (raman taxele pe dividende si taxele pe venit din vanzare de actiuni etc -capital gains tax)
-sa elimine salariul minim pe economie
-sa reduca CAS si taxele pe venit
-sa reduca TVA
-sa puna o limita nominala pe nivelul cheltuielilor totale, nu ca procent din PIB-nominal
-SA VANDA (privatizeze) toate companiile de stat cu pierderi si arierate URGENT.
Pentru inceput.
Paul Niculescu
about a minute ago
Cu riscul să-mi ridic (din nou) în cap toată hipsterimea isterică din piață:
Știți de ce nu vă iau politicienii în serios? Pentru că sunteți doar gălăgioși, nu și periculoși. Nu ați atins masa critică necesară pentru a conta cu adevărat.
Uite, demonstrația. În noiembrie 2012, candidatul Victor Viorel Ponta obținea un nou mandat de deputat în Colegiul D6 Gorj cu 18.709 voturi.
Câți sunteți voi în stradă într-o seară „norocoasă”? 15.000? 20.000? Adică, exact numărul de voturi de care ar avea nevoie un politician oarecare pentru a fi ales într-un colegiu oarecare. Doar că voi sunteți din colegii diferite, unii dintre voi sunt minori, iar mulți nu aveți nici măcar flotant, ce să mai vorbim de domiciliu în București.
Revenind. Ce credeți, pe cine vor miza politicienii, pe 15-20.000 de tineri gălăgioși înarmați cu iPhone și tablete, dar care ignoră presa mainstream, sau pe 1,2 milioane de alegători pasivi, poate ignoranți, în mod cert sensibili la pomeni electorale (ajutoare la încălzire în cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani, transport în comun gratuit, economate etc) și care urmăresc cu religiozitate televiziunile pe care voi le disprețuiti?!
Punem un pariu?
Lucrurile s-ar schimba, însă, dacă numărul vostru ar atinge o masă critică (probabil 200-250.000 ar fi un bun început) și dacă presa mainstream ar propaga mesajele voastre. Doar că asta nu se va întâmpla în condițiile în care voi disprețuiți ziarele și televiziunile! Au și pârliții de jurnaliști orgoliul lor; nu prea le place să fie asemuiți câinilor, deși unii dintre ei au simțit lesa.
Și încă ceva foarte important: până când nu veți scrie corect românește, până când nu veți renunța la „k”, „sh”, „tz” etc, mesajele voastre vor fi de neînțeles pentru cei care votează constant în ultimii 20 de ani!
Ignoranți sunt și ăștia, din moment ce caută guvernul prin Pantelimon. Nu mai zic de argumentele demontabile ușor de un picuț de rațiune.
Chiar, nimeni n-a avut profesori de chimie în liceu?
Dedicație la toți cititorii Blogary:
Sebastian Lazaroiu
nu la asta ma refer. un asemenea protest nu poate darama guvernul. ca sa darami guvernul e nevoie de o multime de oameni de aceeasi maganitudine care sta non-stop in strada. deci asta nu se va intampla. in schimb 25-30-40.000 de oameni care se intalnesc saptamanal in strada, pe facebook,nemaipunand pe cei care gandesc ca ei (sunt convins ca sunt mult mai multi in casa), dezvolta un tip de solidaritate care poate schimba multe pe termen mediu si lung
Agricultură pe Facebook de ce nu facem?
cum nu ? Farmville era in voga la un moment dat, n-am mai auzit de ei in ultima vreme, cred au dat faliment.
E o poantă absconsă, îmi scapă ceva? Ca să dărâmi guvernul este nevoie în primul rând de o mulțime de oameni care-și propun să-l dărâme, or, nu este cazul deloc, deloc. Alte concluzii?
E un fenomen online, nu îl vedem noi în adevărata -sau corecta – perspectivă.
S’tem tîmpiţi.
ce-are fenomenu cu guvernu? A, poate daca-si propun sa darame ORICE guvern, sa avem si noi anarhistii nostri, să nu rămânem a mai de pe urmă nație?! Anarhiștii noștri cu veceu în curte.
Și încă una, știu că-ți place: Nicușor Dan președinte (eu am zis-o că-i știu ce le poate pielea). Dar eu credeam că totuși ideea va veni din piață și dreapta o va prelua, nu că va veni direct de la dreapta.
de unde le scoți?! Care dreaptă?! Dacă-l propune pe Nicușor, de ce-i zici dreaptă?
”dreaptă”
Dacă tot e vorba de „generația conectată”, de „generația facebook”, de „generația online”, eu cred că cel mai potrivit ar fi să atace și să dărâme site-ul guvernului. Simțul civic virtual va învinge virtual guvernul. Eroii își vor primi recunoștința prin mii de like-uri.
Pe Apple Maps sediul guvernului e în Pantelimon?
Majoritatea Absolută.
Bravo MRU! Bravo Predoiu! Bravo Blaga! Bravo ai noștri!
Australia, că e mai mult loc.
La ”dreapta” a apărut o nouă specie: cretinul motivațional cu pancartă.
dovada, dovada!
sînt prea multe, umplem blogul. că nici nu ştii ce să alegi, toate-s de mînecuţe lungi, legate.
Băi, dacă stăm și calculăm inginerește, la manifestările astea pentru prezervarea naturii la Roșia Montana, ecologiștii au emis în atmosferă mai mult carbon decât a poluat RMGC
Încă o lună de mitinguri și se topește ghețarul de la Scărișoara
CDU a luat in greutate 8,5% fata de alegerile din 2009, liberalii (FDP) au pierdut 10,2% in comparatie cu alegerile precedente. Primele simulari arata ca CDU se apropie de o majoritate absoluta. Merkel desface sampania iar cei de la FDP isi inghit cu greu lacrimile.
daca intr-adevar reuseste Merkel sa obtina majoritatea absoluta in parlamentul german ar fi a doua oara in istorie. Primul cu o asemenea isprava a fost Konrad Adenauer.
FDP a fost intotdeauna favoritul CDU pentru o coalitie, din cauza apropierii doctrinare si ideologice dintre cele doua partide. Insa la alegerile din Bavaria, FDP-ul a inceput practic sa cerseasca voturi pe motivul ca Frau Merkel ii vrea ca parteneri la guvernare. Si asta ar fi un motiv prea mult pentru care ei trebuie sa primeasca voturile oamenilor. Evident, oamenii s-au enervat si i-au penalizat.
Prin comparatie Alternativa pentru Germania (AfD), un partid nou pe scena politica germana, sta la usile parlamentului, mai are un pic si trece pragul de 5%.
Alooo, Anti-Rosia Montana, duceti-va sa salvati econogimsul german, care a cazut rau de tot. Au bietii, mare nevoie :)))
Să vezi că @Bleen24:disqus e la ziua lui MRU, nu dă nici un semn.
Exit poll: CDU – 42%; SPD-25%, Liberalii – 9%.
Felicitari, D-na Merkel!
Frau Merkel ist die beste!
Eat this, Mr.Obama.
Slava Domnului! Nu stiu ce ne faceam daca ieseau socialistii si in Germania.
Ramane Australia. :)))
Cred că ne uităm la televizoare diferite. La mine e fără sonor, dar scrie așa: „Breaking News: Merkel nu poate face guvernul singură.”
Singura nu, dar cf. exit poll pare ca liberalii (aliatii actuali) ar fi luat suficient cat sa asigure majoritatea.
Deci pt Bogdan Chireac & comp este o înfrântă. Eu pe televizoare de-alea mă uit, care spun adevărul, de genul „nu votează dna Merkel în RO.”
Acum vad ca Reuters zice ca liberalii n-ar fi trecut pragul (5%) si ca este „unclear” cu cine va face coalitie.
Nu s-a dus Ponta să-i ajute, ca pe Hollande.
E pe RTV ceva și n-am sonor! Trăzni-i-ar! Cu planul lui Băse la prezidențiale. „Ce gândește suveranul?”
Ce mai fac ăștia cu Roșia Spontană, se organizează, se organizează?
Că vine seara.
Săraca Oana Stănciulescu (la A3, genul de cață rurală)! A relatat pe scurt istoricul ei de mitingistă perpetuă, din 90, spunând că niciodată ca acum nu i-au sărit în ochi sponsorizările și organizarea, dând detalii despre calitatea bannerelor și a echipamentului etc. Cu eforturi reunite, moderatorii au făcut-o să-nțeleagă că își dezavantajează viitorul.
Am facut greseala sa urmez un link si am ajuns la un articol de Rogozanu; cica: „Moise Guran a făcut un interviu bun. Dar e foarte bună şi observaţia lui Florin Poenaru: totuşi, omul promovează pe postul public un discurs bolnăvicios de pro-business. E cam nepotrivit să faci asta pe bani publici. Deci, în timp ce observăm ce bun jurnalist e, poate ne dăm seama şi că aproape toată lumea care se pricepe la economie şi vorbeşte la televizor e ultraneoliberală în România. Dar asta e o discuţie mai complicată. Măcar Moise Guran e un adversar ideologic pe care pot să-l ascult pînă la capăt, e ceva. Felicitări pentru cum l-a încurcat pe Ponta care pînă acum a apărut numai în medii prietenoase (B1 inclusiv). Rămîne de discutat însă despre cum a ajuns TVR prea pro-business”.
Da banii aia publici de unde or veni? Din taxele platite de business-uri, cumva? Adica business-ul e bun sa plateasca taxe, dar e rusinos sa fie „promovat pe postul public”.
Nu e adevărat. Nu pot să cred. MRU a anunțat pe Facebook că e ziua lui.
„Imi urez la multi ani; o fac în nume personal şi oricărui român care împlineşte o
vârstă în oricare dintre zilele anului îi doresc sănătate, viaţă lungă
şi bucurie”
„Vor trece sărbătorile pe lângă noi neobservate, pe 1 noiembrie va
fi sărbătoarea Sfinţilor doctori fără de arginţi Cosma şi Damian, este
ziua în care tradiţional ar trebui să-i felicităm pe toţi medicii din
România. Le dorim medicilor din România răbdare, spor, să ne vindece şi
să aibă grijă de noi cum au făcut-o şi până acum”
nu-i cam devreme sa felicite doctorii ? Stai sa treca Oktoberfest-ul. Asa o sa ne ureze craciun fericit si la multi ani inca din noiembrie.
E un citat de anul trecut. Oricum, viața de premiant e grea, trebuie să fii cu un pas înaintea tuturor și previzibil pentru profesori.
Sper sa remarci, totusi, trecerea de la „urez in nume personal” la „le dorim”. S-a(u) demascat!
Și totuși, un lucru mă bucură la previzibila victorie a lui Ponta la prezidențiale: e victoria golanilor inteligenți împotriva tociliarilor înceți la minte.
Obs.: proverbul „Mai bine c-un deștept la pagubă, decât c-un prost la câștig” nu acoperă și caracterul. Dă tu doo exemple istorice când golaniadele de stat s-au terminat cu bine, că mie nu-mi vin în minte. Dar exemple cu golani autentici, probați în viața privată, nu șefi de promoție la Saint Cyr care au dat lovituri de stat.
Nu acoperă nici caracterul tocilarilor.
și mai clar era „nu face vorbire despre caracter”. Dar sper că se-nțelege și găsim și exemplele. Matematic vorbind, ipoteza e că lipsa de caracter e uniform distribuită, dar inteligența, nu. Ei, aici am o problemă.
Narcisismul este cel mai mic defect din câte are Ponta.
Pe de altă parte recunosc că niște tocilari înceți la minte, dar dornici de funcții, pot crea efecte și mai rele ca Ponta, de exemplu Antonescu & band.
Da, aşa era mai clar, mestecam eu în ceva doctrină de dreapta cînd am scris.
1. Putin
2. ?
ă? zi cu vorbe, povestește-mi. cum era Putin golan de bloc, la mă-sa, cum s-a ajuns, cum o duc rușii bine acum. Și în veacul vecilor.
(Mă rog, pentru cititori, fiindcă, pt mine, și numai dacă înveți germana lui Putin, n-ai cum să fii golan. Ponta, Dragnea, Medelin, Codrin, Daciana; Cozma de la PH – ambii, toți sunt de dicționar)
Fata asta e retardată mintal. Problema e că ea reprezintă, la nivel de IQ, întreaga dreaptă, în frunte cu strategii dreptei. Cît de imbecil poți să fii să scrii așa ceva?
”Poate să sune ca un paradox, dar ghinionul USL este că Băsescu nu mai candidează. Un adversar puternic în alegerile de anul viitor ar fi păstrat-o unită.”
Ghinionul USL că Băsescu nu mai candidează – Opinii EVZ > EVZ.ro http://ow.ly/p5vwU
Nu mai folosi cuvinte tari, dacă tot te binedispune victoria lui Ponta. N-or să-ți mai rămână epitete petru decerebrați și o să fie mult de scris. Ca să nu vorbesc de efecte asupra cititorilor întâmplători de pe-aici. (rabdă, că e duminică, zi de predică)
Este doar mioapă politicește, își închipuie miza USL e unitatea în sine. Și cam uitucă, a uitat că Ponta a zis de la început că-și propun acapararea întregului spectru politic și deținerea alternativă a puterii până în 2020.