Linkuri si offtopice – 22 octombrie 2013

foto: Francisco ”Pancho” Varallo (stînga), cel mai tînăr jucător din echipa Argentinei de la Cupa Mondială din 1930. Avea 20 de ani. A murit în 2010, 80 de ani mai tîrziu, fiind ultimul supraviețuitor al primului campionat mondial. A marcat 180 de goluri pentru Boca Juniors, record care a rezistat pînă în 2008.

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.

[divider]

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

49 de comentarii

  1. Acum avem off topice, editorial și comentariu, conac și acareturi, iar noi ne strângem în bucătărie să comentăm până spală Bleen vasele.

  2. Propunerea de la miezul nopții: ăștia < 100 care insistăm că suntem de dreapta, să punem mână de la mână și să-l angajăm pe Ciuvică de comunicator. Asta este. Îl ascult pe problema gazelor de șist, Roșiei etc. Nu e vorba (doar) de ce susține, ci „cum”. Șterge pe jos cu oricare de pe B1 în materie de impact.

    Că m-a enervat și Sever Voinescu, mă scuzați de off topic. Scria frumos despre Boetius și-mi apare brusc cu (aprox.) „iar unul dintre cei mai mari specialisti contemporani este Papahagi, pe care voi il prețăluiți în voturi și apariții tv”, de parcă „noi” suntem de vină că Papahagi a ieșit în spațiul public nu cu Boetius, ci cu Blaga, în campanie. Că e cu B.

        1. E cu Peter Sellers (in mai multe roluri chiar).
          Cea mai mica tara din lume (inventata pe undeva in Europa) declara razboi SUA. Planul prim-ministrului era urmatorul: „Le declaram razboi luni, sintem invinsi marti, si pina vineri ne refacem [economic] cum nu se poate mai bine”. A, planurile erau facute pentru ca tara era in faliment.

    1. Eu m-am uitat vreo jumătate de oră pe B1TV. Acelaşi grup de oameni, aceleaşi idei, aceleaşi glumiţe, aceiaşi, ziarişti şi justiţiari, nici prea buni, nici perfecţi, lumea nu e perfectă (dacă era perfectă, trăia în Elveţia, precum a spus perfectul politician MRU, de care România imperfectă nu e demnă) dar nici răi, adică dacă îi asculţi, nu te culci totuşi cu angoase şi nu ai coşmaruri, cum pare că se întâmplă după ce te uiţi la NaşulTV. Era şi Falcă, privit un pic ca un extraterestru, oarece amibiţii, nu foarte clare, dar toată lumea ştia, părea să ştie, că nu e el viitorul. Când a mai spus că PDL şi PNL (bănuiesc că asta o să fie „unificarea dreptei”), nu l-a mai ascultat nimeni.

      Peste toate plutea aşa o resemnare. Oamenii de acolo ar fi militat, ar fi susţinut, dar nu aveau pe cine. Lipsea ceea ce lipseşte, un om politic (mai) raţional, un grup de oameni politici (mai) raţionali, un partid normal (unul care să facă politică), adică ceea ce nu există acum în România. Acest grup politic potenţial are electorat şi are opinie publică care să-l susţină, el nu trebuie decât să apară. Dreapta nu trebuie să se unifice, căci nu are ce, de vreme ce nu există, ci trebuie să apară, să se reinventeze. Clienţi sunt. Nu e ofertă.

  3. „Mesajul calugarilor de la Petru Voda:

    Frații noștri rezistă eroic de o săptămână în plin câmp, unde au îndurat ploi, frig și nopți nedormite. Este de apreciat cum o mână de oameni din aceste sate, sprijiniți și de câțiva frați din Iași și Bârlad reușesc să rămână pe poziții, apărând întreaga Românie de invazia Chevron.

    Acești oameni luptă pentru întreaga țară! Dacă la Pungești se cedează, atunci se va merge și în alte zone cu exploatările! Sunt vizate zone imense din județul Bârlad, Galați, Constanța!”

    1. În „Memoriile lui Carol I” e o însemnare despre surprinderea nemților când au constatat că în mânăstirile românești se stă (vs studiu sistematic și efectiv).

  4. Vă țin la curent cu situația, să contați pe mine, că văz că e Gramofonu curios. Ce zicea ăla, ce zicea ăllalt… Aflăm că fiul decedatului a fost coleg de școală cu Dragnea.
    De ce n-o fi ieșind Procuratura/CSM cu vreun comunicat și întrețin comicăria asta e de neînțeles pentru mine.

  5. Ce fac ăștia la Hotel Ibis lîngă Gara de Nord? Jandarmi bugăt, băieței care vorbesc o limbă nordică, urlete, petarde, e meci?

    1. Era sa raspund ca o fi Sfarsitul Lumii si oamenii se bucura si ei in strada. Si-asa e moda cu manifestatiile astea in ultimul timp sa te bucuri/superi in public. Cred ca sint citeva tari (o fi si Romania printre ele?) in care o Apocalipsa ar fi privita ca o izbavire.

      1. Recunosc că și mie mi s-a stîrnit interesul (nu că ar fi mare greutate, am prag zero de rezistență la curiozitate) în fața întrebării „De ce ies românii în stradă toamna asta?” O posibilitate ar fi combinația între vremea bezmetic de caldă și programele tîmpite de week-end de la televizor.

  6. Elena Udrea
    ”Că PDL are nevoie de Traian Băsescu am spus-o în repetate rânduri: în interiorul și în exteriorul partidului. Unii au fost de acord cu mine, destul de mulți, alții au încercat să mă convingă că poate e mai bine ca partidul să aibă un alt drum. Am luat în calcul și ideea că aș putea să fiu eu subiectivă.”

    Ha!

  7. Hai că m-am prins. PMP fuzionează cu PFC, iar candidatul prezidențial trebuie validat în noul partid. Nou partid care va însemna gruparea Udrea 80% plus 20% ăilalți. Dar măcar prinde și MRU un post de europarlamentar.

  8. De la spartul geamului maşinii ministrului culturii a fost un „accident banal” sau „nu l-a spart nimeni, ministrul a trântit prea tare portiera” astăzi s-a ajuns la „geamul a fost spart cu cotul şi din greşeală” de cineva de pe-acolo. Într-adevăr, de câte ori nu se întâmplă ca trecând pe lângă o maşină parcată, trecătorii să mai spargă din greşeală geamul din spate, nu vreunul lateral, ci din spate, cu cotul? E ceva banal.

    Două puncte de sprijin trebuie să rămână nealterate în orice situaţie: evidenţa empirică, mărturia de neconstat a simţurilor şi evidenţa raţională, logico-matematică (atunci când se mai spune, „dom’le, unu şi cu unu egal doi”). Când acestea nu mai sunt puncte de reper, atunci vorbesc himerele, frustrările, patologiile, conspiraţiile.

  9. Americani, veniți și ocupați-ne cu trupele voastre de asalt din Afganistan, luați-ne gazele, românii nu vor mișca în front, e Jandarmeria cu ochii pe ei. Iar voi, românilor, stați liniștiți în case și priviți la televizor mirificele sondaje făcute de compania lui Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ponta, din care rezultă că PSD-ul conduce impecabil țara. Va fi atât de minunat în guvernarea Ponta, că în curând veți putea fuma sub duș. Nu uitați însă peste noapte robineții de apă deschiși, că riscați să săriți în aer.

    Alexandru Căutiș

    1. Bine, inteleg ca otrava din fantani este de fapt amoniu rezultat din agricultura ecologica, dar ce cauta Harry Tavitian in poza aceea? Sau nu mai vad eu bine..

  10. Campania Rusiei de seducere a nationalismului ortodox romanesc, anticomunist, continua. Biserica Ortodoxa din Republica Moldova, care tine de Moscova, ia in considerare canonizarea a 12 basarabeni. Patru dintre ei sunt victime ale comunismului: trei in timpul ocupatiei din 1940 – 1941, iar al patrulea este Grigore Gafencu, numit si Sfantul inchisorilor, mort in inchisoarea spital de la Targu Ocana in 1952. Biserca ortodoxa romana nu a canonizat niciun martir crestin din perioada comunista, Cred ca mesajul pe care vrea sa-l transmita Moscova este clar: adevaratele valori crestine le gasiti la rasarit, nu in occidentul decadent si in institutiile voastre vandute lui (inclusiv Biserica Ortodoxa Romana). Realizarea visului vostru national se poate face doar in Uniunea Euroasiatica. Din pacate, se pare ca exista audienta pentru tipul asta de mesaj.

    http://www.moldovacrestina.info/2011/05/sinodului-bisericii-ortodoxe-din-republica-moldova-a-constituit-o-comisie-de-canonizare-a-sfintilor-moldoveni/

  11. Senat:

    PSD – 70 senatori (40.23%)

    PNL – 50 senatori (28.74%)

    PDL – 23 senatori (13.13%)

    PPDD – 14 senatori (8.05%)

    PC – 9 senatori (5.17%)

    UDMR – 8 senatori (4.60%)

    Total – 174 senatori

  12. De la tribuna contributors, Victoria Stoiciu, această martiră a democraţiei şi statului de drept, face apologia violenţei revoluţionare democratice. Violenţa trebuie integrată democraţiei. Trebuie ca furia acumulată de cetăţeni să fie lăsată să se evacueze din când în când. Setea cu care dai cu ştampila pe buletinul de vot nu ajunge. Discuţiile din parlament nu sunt suficiente. Dacă vrei o democraţie adevărată, matură, atunci trebuie să te maturizezi din punctul de vedere al violenţei. Iaca:

    „Către asta trebuie să ne îndreptăm şi noi, dacă vrem să atingem o maturitate democratică: către ritualizarea unor forme de violenţă politică a străzii ca şi contra-pondere la violenţa politică a statului.” „[…] anumite forme de violenţă colectivă sunt compatibile cu jocul democratic.”

    Va să zică o violenţă ritualică. Eu zic ca de două ori pe an, între alegeri, să se dea foc ritualic la parlament, să se bată studenţii de la drept cu cei de la filozofie şi toţi impreună cu jandarmii, să se facă campionatul bianual de box colectiv democratic, jandarmi-cetăţeni, să se pună în vânzare bâtele democraţiei cu care cetăţenii să poată cafti politicienii, să se facă cursuri de cum se sparge mai repede geamul unui reprezentant al statului.

    Cine legitima violenţa în anii ’30 în România?

    În fine, o ultimă bijuterie sofistică: „Când o guvernare îşi pierde legitimitatea, singurul lucru la care mai poate face apel pentru a se salva este legea. Dar ce este legea fără legitimitate?” Cum s-ar zice, legea e aşa o chestie opţională iar aplica legea cel mai grav lucru care se poate întâmpla într-o democraţie, mai ales când nu mai eşti… „legitim”. Legitimitatea bate legea.

    1. E ca faza cu oul si gaina, care a fost mai intai, cel putin asta vrea d-ra Stoiciu sa credem. Legitimitatea e data prin lege, nu invers. O lege nu este legitima in functie de circumstante. Ci legea descrie cadrul general in care unele situatii / circumstante devin legitime.

      1. S-ar putea spune cam aşa, în democraţie legitimitatea bate legea, atunci când decid muşchii noştri revoluţionari că politicienii aleşi într-un cadru democratic nu mai sunt legitimi. Atunci, e legitim să facem orice.

        Să spui că violenţa, chiar şi moderată, e permisă e totuna cu a spune că violenţa e permisă. Dama e chiar concesivă, spune, OK, nu asasinate politice, doar o violenţă moderată.

        Acum câţiva ani în Franţa apăruse o grupare, „Celula invizibilă”, care tot aşa prona necesitatea de a avea o reacţie moderată, un fel de terorism moderat, împotriva statului. Şi, au sabotat o linie TGV, mai precis, firele electrice. Asta fiind, tot aşa, o „reacţie moderată”, pentru că, nu au deraiat trenul, ci doar l-au oprit. Membrii grupului sunt inculpaţi pentru terorism. Liderul scrisese o cărticică fondatoare, articole subversive, pregătise terenul. Iată, o formă a sabotajului moderat.

        Dar, să tăcem, să ne ţinem gura, protestatarii luptă prin violenţă moderată pentru democraţie şi pentru stat de drept şi fac asta în mod „legitim”, deoarece chiar statul de drept şi democraţia sunt violente prin chiar natura lor. Curat meşteşug de tâmpenie.

    2. @Lipst:disqus

      Mai simplu (atit de simplu incit au facut si-un film): o noapte / an se suspenda toate legile. Faci ce vrei si nu esti pedepsit orice-ai face. Violenta mai colectiva si democrata de-atit chiar nu se poate 🙂

  13. A început înfierarea duşmanului de clasă. Astfel, cei care pun în discuţie protestele sunt asimilaţi celor care puneau în discuţie protestele din Piaţa Universităţii din anii ’90. Din această analogie se mai poate înţelege că protestarii actuali duc practic aceeaşi luptă ca cei din anii ’90. Aştept să apară „punctul 8 de la Pungeşti” sau „punctul 8 colţ cu Garofiţei”, vreo străduţă pe unde trec anarhiştii victorioşi. Schema clasică a stângii de înfierare a duşmanului. Pui în discuţie, atunci eşti prostetafob, retrograd, reacţionar. Deci, cum s-ar spune: „gura”. Nu e voie să critici.

    1. Mie-mi place cum sună „tombateră”. Că și-așa mi-am luat pantaloni cu turul spre genunchi, deci măcar vizual mi s-ar potrivi. Dar ce e ăla „prostetafob”? Nu cred că te-ai gîndit la „prostetică”. Sau da?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *