Linkuri si offtopice – 21 noiembrie 2013

foto: unde n-a pus piciorul tanc american

Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.

[divider]

19:50 – Vicepreşedinte PDL: Există o discuţie de a se reface Alianţa DA, care să dea preşedinte şi guvernare – Mediafax
16:33 – Un martir al zilelor noastre: omul de stat – Revista 22
06:39 – Investiţii inutile la Sănătate. Pentru doar trei proiecte s-au cheltuit sute de milioane de euro – DIGI24

[divider]

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

26 de comentarii

  1. Marele unificator/impaciuitor, guru’ stingii din State, recipientul unui Nobel pt Pace, insusi tov Obama astazi:

    „Republicans have harmed the economy and democracy itself”

    Deci au si ei sobolanii lor, sa nu credeti ca a tunat si i-a adunat pe toti in Romania 🙂

    1. Există vreun exemplu de partid care a luat puterea cu promisiuni de stînga și apoi a băgat măsuri de dreapta? Și nu s-a prăbușit? De exemplu, a promis dublare de salariu minim pe economie, extinderea beneficiilor de asigurări medicale și sociale, burse la tot cartierul ețetera, după care să dea afară bugetari, să închidă companii de stat și/sau să le privatizeze la greu, să reducă taxele și impozitele ca număr și valoare, să grațieze fiscal economia gri, să lase liberă inițiativa în educație și sănătate? (Gata, mă opresc, că deja salivez de poftă…)

        1. Mă gîndisem și eu la exemplul ăsta, că tocmai de-aia am și adăugat „și nu s-a prăbușit”. Că nu cred să tenteze pe nimeni idealul de președinte bun și împușcat.

    2. Cine-i dreapta? (cred ca am mai intrebat asta). Hai sa-i zicem altfel, ba chiar propunându-i să-și zică altfel. Dacă-i spui Sabinei Fati că-i de stânga, se supără, dacă-mi spune că-i de dreapta, chiar îmi sare muștarul.

      Stânga justă, stânga dreaptă, dreapta socială, dreapta necapitalistă, socialismul de piață, dreapta săracă, dreapta de stat, dreapta protectoare.

      1. Ne tot ascundem după vorbe, ca țîncii la grădiniță cînd au învățat că nu-i frumos să spună în gura mare „puță” și „cur”. Capitalism și socialism, capitalism și socialism, capitalism și socialism!

        1. Eu nu ma ascund. Sabina Fati (generic) crede ca e suficient sa fii anticomunist, sa-l combați pe Ilici, ca sa fii de dreapta. Ca poporul are naturelul simtitor si iute se simte jignit daca are altul clar mai mult or, zice Sabina generica, poate chiar are dreptate pe undeva, trebuie să ne ținem de egali.

          Fiindca nu e in stare sa vada ca e o sfidare numai pentru cei incapabili, in rest, este un indemn.

          Doamna Fati, scrieti ceva si pentru sufletul meu frustrat! Declar că m-a sfidat Nadia Comaneci de nu m-am vazut, toata adolescența!

    1. Pai si aurolacii de la CA de ex zic ca saracia nu-i morala. Deci hai sa luam de la bogati si sa dam la saraci. Stiti voi: egalite, fraternite. Boborului ii convine mai mult chestia asta decit aia cih cum ca trebuie sa pui osu’ la treaba ca sa ai.

  2. Agresorul de la Paris a fost prins. Înainte să fie prins, era „de tip european”, cu „capul ras” şi cu o „cască de motociclist”, în traducere liberă, un skinhead, de extremă dreaptă. Acum, că a fost prins, se ştie precis cine este. E din părinţi magrebini, membru al unei mişcări anarhiste de extremă stângă şi a fost deja condamnat la patru ani de închisoare, pentru că ar fi vândut o puşcă unui cuplu criminal, un cuplu care în anii ’90 a ucis trei poliţişti şi un şofer de taxi. În două scrisori scrise de el, denunţa închisorile, băncile şi jurnaliştii.

    Ministrul socialist al justiţiei, dama care a iniţiat legea căsătoriei pentru toţi, denunţă şi ea închisorile, spunând că acestea nu sunt o soluţie şi lucrează în acest sens la o reformă penală, care are în vedere, printre altele, anularea pedepselor minimale, regândirea pedepselor pentru recidivişti, în sensul ca acestea, dacă am înţeles bine, să fie înlocuite cu altceva decât închisoarea. Conform noilor credinţe socialiste, închisoarea este o formă de represiune barbară.

  3. Zice Sabina Fati: ”Traian Băsescu uită acum să joace rolul solidarităţii cu cei mulţi, care abia răzbesc prin criză, şi se laudă cu cele 300 de hectare cumpărate pentru a se face fermier. Poate fi un semnal pentru cei care au bani, dar în acelaşi timp este şi o sfidare pentru ceilalţi.”

    Ce înseamnă solidaritate cu cei mulți care abia răzbesc pe criză? Să nu faci nimic? Dacă avem obligația morală a solidarității în sărăcie, atunci totul se transformă într-o cursă a sărăciei. Care e cel mai sărac e și cel mai moral și mai solidar. Ca să nu mai spunem că Sabina Fati pune semnul egal între sărăcie sau lipsă de inițiativă și moralitate. Bogăția nu e imorală nici măcar cînd îți cumperi iaht, că la urma urmei iahtul ăla înseamnă locuri de muncă, darămite cînd deschizi o afacere, cînd investești în ceva. De cînd a vrea să fii fermier e o sfidare la adresa celor mulți? De cînd încercarea de a face ceva este moralicește blamabilă? Băsescu e un chiabur care sfidează. Sărăcia e morală și orice formă de inițiativă menită să te îndepărteze de sărăcie e imorală și dovedește lipsă de solidaritate.

    1. Am sesizat la doamna respectiva o ciudata lipsa de preocupare pentru abordari mai serioase, mai profunde, mai putin din varful penitei…

    1. Antrenamente specifice mai ales iarna numai cu gorgoaze parca nu merge. Curand vor ramane fara militari. Si atunci chiar si-au redus footprint-ul la zero.

    2. Fasole, varza, orez, cartofi. Armata Republicii Socialiste Romania ar putea sa fi o sursa de inspiratie.
      Atata doar ca nu era mereu chiar vegetariana, de multe ori era cu varietati de carne provenita de la bietele fiinte mici ce se hraneau din rezerva armatei…

    3. Aseară, beam o bere şi ronţăiam nişte cipsuri „nature”. La un moment dat mi-a atras atenţia un pătrăţel mare şi colorat din colţul pungii de chipsuri. Mă uitam şi nu pricepeam. „Carbon”, „Carbon: 286 de grame”. Zic, ce-o mai şi asta, „carbon”, că doar am luat chipsuri nature? Apoi, am înţeles.

      Toată povestea asta cu carbonul şi efectul de seră este o culpabilizare colectivă. Orice faci, eşti vinovat că distrugi. Pare gândită de nişte oameni frustraţi, trişti, fără poftă de viaţă: deschizi robinetul, eşti vinovat, mănânci un chips, eşti vinovat, respiri, eşti vinovat.

      1. Carbon? Carbon??? Ce pana corbului are a face carbonul? Carbonul este in orice lucru care este sau a fost vreodata viu…
        Efectul de sera este legat de bioxidul de carbon, care este un gaz…

        A trece gramele de carbon pe o punga de cipsuri este echivalentul indignarii lui A. Severin in legatura cu cele 2/3 hidrogen din apa de baut…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *