foto: this is Spartaaaaa
Zilnic vom avea linkuri, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că va trebui să mai dați refresh din cînd în cînd.
[divider]
08:42 – ‘They’re already born, but they might not know it yet!’: amazing video of newborn twins goes viral – LifeSiteNews
A video of a set of newborn twins being bathed by a nurse in France has taken Youtube by storm, earning over 4.2 million views in the space of just a few days.
08:32 – Batkid Begins: Saves ‘Gotham,’ Captivates Internet – Mashable
The streets of San Francisco — sorry, Gotham City — went absolutely insane Friday for a 5-year-old boy named Miles.
Miles has leukemia, and his fondest wish was to be Batman for a day. The Make-a-Wish Foundation obliged, setting up several scenarios around the city involving two of Gotham’s greatest enemies, The Penguin and The Riddler. At last count nearly 15,000 San Franciscans had signed up online to play the grateful onlookers.
[divider]
Piturca e superstitios? Poate ia in considerare ca i-au purtat astia ghinion.
http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-16041059-catalin-tolontan-despre-transmisia-meciului-nationalei-romania-marketing-politic-tot-risul-ponta-aparut-precum-ceausescu-vechile-revelioane-fix-sfert-ora-inainte-fluierul-start.htm
Dap, așa e.
”Oameni vrednici” e noua expresie la modă în limba de lemn vlahuțian-pășunist-comunist-legionară de ”dreapta”.
Vorbiți, mă, nene, pe românește. Nimeni nu folosește în vorbirea de zi cu zi, și nici într-o altfel de vorbire, ”vrednici”. ”Vrednici” țipă ”campanie electorală, minciună și lăbăreală șmecheră”, țipă ”vînzare, publicitate, comerț”. Dacă vreți să vă voteze cineva, vorbiți, nene, româneasca de zi cu zi. Nu de argou, nu ”românească jovială de argou de după blocuri vorbită de politicieni care se vor simpatici”, că nici aia nu există ca limbă.
„capabili” e bine sau e prea artificial? Aproape la fel de artificial ca și exprimarea „vrednici țipă manipulare”.
„Vrednic” are iz popular, de fâneață.
Naiv Rednic.
Mi-aduc aminte că prima dată am rîs copios de Neamţu şi a lui „să coborîm în cetate” – ei, intelectualii adică să coboare printre muritori. Acum mă mir că n-a preluat-o careva necăzut încă de pe cal.
Palada mi-a anticipat invitația. Ascultam în reluare interviul mongoloidului la Cristina Șincai, printre spasme, precum ziceam.
Palada a venit imediat apoi, la Ciutacu. Bine că m-am imunizat la hepatită, mi-a rămas icterul mecanic.
Toate scursurile de pe antene ne spun ca „noi”, oamenii simpli, n-am putea lua așa credit. Îi contrazice cineva pe FB? E vreo bancă în lume care dă credit cu aceeași ușurință și lui Stan Păpușă și fratelui Angelikăi? unui laureat al premiului Nobel? lui Messi?
Dacă făcea creditul la bancă privată, era nenorocire, chiar trădare de țară fără scăpare.
Biznisu băncilor fiind să vândă bani și să facă profit din asta, Trădătorul și-a instigat propriul copil să ajute Neagra Străinătate să facă profit, să trăiască bine neamurile cui îl țin în funcție, nu bietul popor român.
Că dacă era patriot, făcea creditul la CEC, să rămână profitul în țară.
Pio. Din ce văd și aud eu la mine-n firmă, luatul unui credit a ajuns cam ca varicela sau oreionul. Te-ai tot ferit să-l iei, pînă nu s-a mai putut. Bine, nu știu cum gîndesc întreprinzătorii care se zbat să obțină sume mai mari, dar lefegiii se uită cu compătimire la cine are rate babane de plătit. A, da, și Ioana Băsescu nu tocmai la CEC l-a făcut? Că de-aia a sunat TB la Chițoiu să nu-l schimbe pe tatamare Radu Grațian Ghețea?
E, aici e problema. Ioana Băsescu face credit la CEC (4,2 milioane, limita e de 2,8 milioane), Traian Băsescu îl sună pe Chițoiu să nu-l schimbe pe directorul CEC…
Sînt suficiente aceste două propoziții să-l înfunde pe Băsescu în ochii publicului. Și totuși, de ce Voiculescu, Dragnea, Ponta, Șova și alții nu sînf înfundați în ochii publicului, cu altele și mai și?
În cazul lui Băsescu trebuie spus că creditul Ioanei Băsescu a fost aprobat de board (și useliștii din board au votat pentru), că se pot face derogări. O notăriță cu bani, fiica președintelui țării, cere un credit ipotecar de 4,2 milioane și garantează cu terenuri evaluate la 7 milioane… L-ai aproba? Da. Are forța financiară să plătească, e o persoană publică, cu condiționări publice care fac neplata creditului destul de improbabilă (nimic nu e sigur și garantat niciodată).
Poți însă să spui asta publicului? Poți să-i spui că i s-a aprobat creditul fiindcă, pe lîngă contextul strict financiar, e vorba de o persoană publică? Însă bancherii trebuie să ia totul în considerare. În creditări nu există democrație sau egalitate. Bancherii discriminează.
Un om din popor, anonim, cu 1500 sau 2500 de lei pe lună salariu, fără proprietăți și fără perspectiva sigură a îmbogățirii, nu poate lua credite de 1 milion de euro și e normal să nu poată lua credite de 1 milion de euro.
Pe de o parte, Băsescu o și merită. Dreapta de la noi a susținut egalitarismul și lupta împotriva bogăției și a salariilor nesimțite. Populismul se plătește. Averea e un păcat.
A contat pentru șefii CEC că Ioana Băsescu e fiica președintelui, dincolo de criterii? Da, evident. Contează în business poziția socială, imaginea publică, recomandările și relațiile? Evident.
CEC-ul e bancă. Face afaceri. Atenție, nu e instituție publică. Creditul de la bancă nu face parte din drepturile omului. Nu intră nici la libertăți sau egalități.
Da, CEC-ul e o bancă de stat. E o problemă că o bancă de stat creditează fiica președintelui? Nu. E o problemă că mai avem bănci de stat.
Egalitarismul justițiar e un căcat cu moț în care poate călca oricine și ”dreapta” ar trebui să țină minte bine chestia asta.
De ce o merită Băse? Vorba cu salariile nesimțitie se referea la bugetari și la pensiile calculate pentru dogari pe vremea lui Ilici, ca să și-i fidelizeze. Săracul Tapalagă (generic), ce de disonanță cognitivă pe capul lui! S-a poziționat pe dreapta și acum riscă s-o ia peste degete dacă nu constată cât e de odioasă inegalitatea.
Eu am inteles (din declaratia lui Vasilescu de la BNR) ca nu a fost vorba de nicio derogare, ci de limitele/competentele de aprobare a unui credit stabilite prin normele de creditare ale CEC-ului pentru persoanele fizice (norme care sunt supuse aprobarii BNR). Pana la 2,8 mil. (700 KEUR) aprobarea se da de Comitetul de creditare, intre 700K si 2 mil. EUR de Comitetul Director, iar peste 2 mil. EUR de catre Consiliul de adm.
Da, nu e derogare, am folosit eu cuvîntul aiurea. E maximum 2.8 milioane automat, fără aprobare de mai sus. Dacă vrei mai mult, aprobarea o primești de mai sus.
Miron Damian
E o doză de disperare în ultimele acțiuni ale lui Dan Voiculescu. Înțeleg că temeiul pe care îl susține pentru acuzarea lui Traian Băsescu de înaltă trădare este ceva legat de patrimoniul fundației Godju. Habar nu am detaliile cazului dar știu, chiar de la sursa sus-pomenită, că actul efectiv care ar fi incriminat ar aparține …guvernului MRU. Or, chiar presupunând că actul ăla are toate bubele din lume, cum să acuzi de înaltă trădare pe președinte pentru ceva făcut de guvern? Atunci, bun, dacă merge pentru MRU, de ce nu și pentru Ponta? Cât de ridicol ar fi să fie acuzat de înaltă trădare Traian Băsescu pentru că Ponta & co. (de exemplu) a reușit facă de râs două privatizări la rând?
Dar poate și mai disperată e mișcarea de ”abandonare” a PNL (cu care sunt încă, formal, în alianță politică!) și tentativa de reorientare către PSD. E disperată pentru că Dan Voiculescu nu are, propriu zis, un partid. Vehicolul său politic este trustul de presă, or, spre deosebire de PNL, PSD are deja unul, în competiție cu Intact, care o duce tare bine. Dacă nu știți despre ce trust vorbesc, atunci întrebați-vă ce televiziune ar putea să-i dea pe post pe premier și vicepremier înaintea unui meci de fotbal al naționalei. I se zice ”Ponta TV” și oamenii muncesc din greu să-și facă renume din asta.
De ce face lucrurile astea Dan Voiculescu? Din două motive: a) procesele sale înaintează lent, dar sigur. În dosarul ”ICA”, cu toată scamatoria cu schimbatul instanței competente prin demisie din parlament, a primit o condamnare de cinci ani, cu executare. Și b) chestia cu RCS-RDS, celălalt dosar, chiar dacă primejdia pentru el e mai mică, primejdia pentru trustul său financiar e majoră, pentru că ăsta e modelul lui de afaceri – omul vinde influență politică, cu care își alimentează trustul, cu care câștigă influență politică. Simplu, lucrativ. Iar când spun ”vinde” termenul trebuie interpretat în sensul de ”obține bani”. Șantajul e o formă de a obține bani, și mă întreb dacă îndepărtarea lui Mitică Dragomir nu e un mic favor făcut de guvernul Ponta către noul său aliat pentru rolul jucat de fostul șef al Ligii în cazul de șantaj RCS.
Problema e că favorurile astea minore nu compensează lipsa contractelor lucrative, care se duc către trustul lui Ghiță, sau imunitatea în fața justiției. De unde și disperarea.
Iar vă uitați toți la televizor? De data asta cine cu cine se mai scuipă?
Merge blogul? Stiam eu că Guvernul Ponta muncește și se ține de promisiuni.
Măcar am fost la Baraj….
Nu meritau ăștia baraj de beton, le-ajungea și unul de anrocamente! Că-s pămînt cu ochi toți.
Balzac bea 50 de cești de cafea pe zi, Kafka scria doar după miezul nopții… Știam eu!
Legat de ce spunea @Bleen ieri:
http://www.ziare.com/mihai-razvan-ungureanu/guvern/a-fost-tradare-guvernul-ungureanu-a-cazut-cu-ajutorul-pdl-recunoaste-un-fost-deputat-1268166
Am găsit ceva și de jurnaliști.
Dreapta românească