Exit polluri alegeri parlamentare

CSOP

USL – 54%, ARD –  19%, PPDD – 10%, UDMR  – 5%

 

CURS/Avantgarde

USL – 58%, ARD – 19%, PPDD – 13%, UDMR – 5%

 

CCSB

USL – 57%, ARD – 19%, PPDD – 14%, UDMR – 5%

 

UDPATE.

Vasile Blaga: Obiectivul nostru, peste 20% din mandate (?????) Nu mai e 35% din voturi? Nu mai 30% din voturi? Nu mai e peste 25% din voturi? Nu mai e nici măcar 20% din voturi?

 

UPDATE 2.

Rezultate, după redistribuire:

CSOP

USL – 61%, ARD – 22%

 

CURS/Avantgarde

USL – 61%, ARD – 20%

 

CCSB

USL – 60%, ARD – 20%

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Stiri

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

74 de comentarii

  1. capacitatea de wishful thinking e intacta
    ieri seara vorbeau bajetii ca usl are nevoie de udmr pt 50+ 1, dupa aia au dat-o pe poporul e prost
    sa nu uitam organizatia malefica blogary care a deturnat milioane de romani de la vot
    toti sunt de vina, numai ei nu

  2. Se potriveste perfect melodia ce v-o dedic cu situatia. Mai mult se potriveste si pentru surprizele ce vor veni . P.S. Aviz special celor cu rocky si sparta de mai jos.
     http://www.youtube.com/watch?v=7gA9G7AVH1s

  3. Hai să vă spun cum am transformat eu situaţia de ieri într-una win-win, pentru mine, cel puţin: Un amic susţinea că USL va lua după numărătoare sub 50%. I-am zis că, atunci, îi umplu o cadă cu whisky (de cel prost, evident). Aşa că eu sunt în câştig oricum ar ieşi.  Chiar prefer să-i umplu cada. Dar nici să scap de cheltuială nu e rău.

  4. Am intrebat si la alt articol: daca un candidat castiga un colegiu cu >50%, cel de pe locul secund mai apuca un mandat? Intreb pentru ca, chiar si la ora aceasta, domnudan sustine ca el a castigat. Alta sursa decat televiziunea lui nu gasesc acum pentru un rezultat in colegiul lor. Iar Basescu a enuntat drept o conditie pentru noul prim-ministru calitatea de parlamentar.

  5. 41,7% prezenta la vot, cu 55% scorul (hai sa zicem) USL rezulta 22,93% din populatia cu drept de vot deranjata momentan de criza si tembeliziuni. PPDDistii sunt cantitate neglijabila, faptul ca 4,17% ezita sa paseasca decisiv pe drumul maimutza-om tb. privit cu ingaduinta crestineasca. si speculat faptul ca o banana le distrage atentia de la treburi de oameni mari.
    deci @noi, ai nostri: 
    http://www.youtube.com/watch?v=1SUzcDUERLo

  6. Of, e greu sa fii de dreapta intr-o lume de stanga. Voi nu vedeti: peste tot domneste stanga. Credeam ca dupa comunism s-a vindecat lumea de stanga ca de bube dulci. 
    In toata mocirla asta, singura satisfactie ar fi ca Blaga sa nu se fi re-ales, nici MRU, care m-a dezamagit crunt. Si as mai vrea ca Basescu sa nu mai fie presedinte, ca sa poate inchega el fortele de dreapta. Nimeni altcineva nu are coaie, e clar.

    1. Canadiana Deci sa inteleg ca dupa ce e ceruta decapitarea acelei putine clase politice de dreapta, se cere si renuntarea la pilonului pe care il reprezinta Presedintele. Presedintele se va retrage din politica dupa ce pleaca de la Cotroceni, fiindca a spus-o de multe ori. Vad ca aici de promoveaza din ce in ce mai des ca dreapta sa fie besmetica, fara conducere (ca vezi doamne va aparea Fat Frumos ca astia ‘nu este buni’). Asa  ‘rationament de dreapta’ nu mi-am inchipuit ca exista!

      1. Never G  Ce poate face Basescu singur, fara sprijinul unui guvern, fara sprijinul unei majoritati parlamentare si fara sprijinul unui partid puternic de dreapta? Degeaba are el vointa si talentul politic necesare pentru a intari justitia si statul de drept. Ramase singur, singurel. Daca n-ai inteles nimic din tocmai incheiata (non) campanie electorala a dreptei si nici din tot comportamentul inadmisibil al politicienilor de dreapa cu ocazia puciului din vara, asteapta cateva saptamani si le vei vedea masura, daca mai e nevoie.Tu ai citit platforma ARD? Care anume sunt masurile de dreapta care se voiau puse in fapta de catre politicienii dreptei? Cea cu marirea obligatorie a salariilor angajatilor din firmele private? Obligatorie!!!

      2. Never G Canadiana Nu vad cum buldogul fara coaie (sic!) ar putea fi considerat capul limpede al dreptei in continuare. Nu a fost decit un labagiu politic care a distrus (dupa cum bine observa Bleen…) in 7 luni, ce au construit Basescu si Boc in 8 ani. Daca asta e conducerea pe care o doresti, o meriti cu prisosinta…

        1. DrMengele Never G Canadiana Eu nu sunt in niciun partid si banuiesc ca nici voi. Mi se pare normal ca partidul sa-si rezolve singur problemele, nu sa-i spun eu sa dea jos pe x sau y. Cu atat mai mult, nu inteleg de ce trebuie sa renunte la presedentie TB (unde este absolut indispensabil). Ca sa inchege dreapta? Intrati voi in politica daca vreti sa schimbati in bine situatia si actionati din interior. Iar ce merit eu, sa spuna cine ma cunoaste! Nu ma mai contrazic cu voi fiindca nu va place sa auziti alta parere. Am incheiat subiectul.

    2. Canadiana una din probleme ar fi si ca e de dorit ca de data asta sa se evite pe cat posibil „inchegarea” dreptei pe baza de coaie. As incerca brains, for a change.

      1. andrei_p Fereasca-ne Domnu’ de alte creiere de dreapta, multumesc. Mai creier decat MRU, ce vrei? Eu una, in politica, prefer coaiele. Si ca sa fiu mai specifica, coaiele destepte ale lui Base.

        1. Canadiana andrei_p sa-ti spun drept, suna sexi. Ti-as aminti totusi ca tocmai asisti la inca o dovada (nu ar trebui sa surprinda pe nimeni) ca ce e facut cu coaie, se duce mai devreme sau mai tarziu pe p…

  7. Predictia personala:
    USL: 54,47%,ARD: 20,20%,PP-DD: 12,85%,UDMR: 5,14%,Altii: 7,34%.
    Distribuția voturilor după eliminarea partidelor care nu ating pragul electoral de 5%:
    USL: 58.78%, ARD: 21.80%, PP-DD: 13.87%, UDMR: 5.55%.
    Camera Deputaților:Total mandate 391 din care:        USL 260,         ARD 68,          PP-DD 45,           UDMR 18.
    Structura Camerei Deputaților: USL 66,50%, ARD 17,39%, PP-DD 11,51%, UDMR 4,60%
    Senat:Total mandate 177, din care:   USL 119,        ARD 30,         PP-DD 19,             UDMR 9.Structura Senatului:                USL 67,23%, ARD 1,95%, PP-DD 10,73%, UDMR 5,08%

    1. Dan Dumitrescu 177 + 391 = 568 de parlamentari, ies prea multi la numaratoare. Ar insemna cu aproape 100 de parlamentari in plus fata de parlamentul de pana acum.

  8. Distributie mandate conform http://www.rompol.ro
    Predicție introdusă:USL: 57.00%, ARD: 21.00%, PP-DD: 11.00%, UDMR: 5.00, Al 5lea partid: 3.00%, alte partide: 3.00%.
    Distribuția voturilor după eliminarea partidelor care nu ating pragul electoral de 5%:USL: 60.64%, ARD: 22.34%, PP-DD: 11.70%, UDMR: 5.32%, Al 5lea partid: 0.00%.
    Camera Deputaților:Mandate finale°°° USL 266 [68.03%], ARD 70 [17.90%], PP-DD 37 [9.46%], UDMR 18 [4.60%], Al 5lea partid 0 [0.00%],Total mandate 391.°°° conform legii electorale în vigoare.
    Mandate cuvenite°° USL 190, ARD 70, PP-DD 37, UDMR 18, Al 5lea partid 0, Total mandate 315.°°corespunzator distribuției proporționale a mandatelor.
    Senat:Mandate finale°°° USL 119 [68.39%], ARD 30 [17.24%], PP-DD 16 [9.20%], UDMR 9 [5.17%], Al 5lea partid 0 [0.00%],Total mandate 174.°°° conform legii electorale în vigoare.
    Mandate cuvenite°° USL 83, ARD 30, PP-DD 16, UDMR 8, Al 5lea partid 0, Total mandate 137.°°corespunzator distribuției proporționale a mandatelor.

  9. Cînd guvernul MRU cade în aprilie, prin dezertare masivă din PDL, cînd cooordonatorul alegerilor locale (pierdute) pe ţară devine şeful PDL – 98% din ARD, să ne reamintim – cînd lovitura de stat de vara trecută se tratează cu feştile, îmbrăcat în alb-spital, funii de usturoi şi recitări tembele, iar soluţia văzută de marii strategi, pînă aproape de ceasul al doisprezecelea, este legitimarea loviturii de stat, cînd urmează concediile din august ale politicenilor şi pretinşilor politiceni, chiar dacă tot în plină lovitură de stat ne aflam, iar din septembrie se încropeşte o alianţă – electorală numai, să nu cumva să se complice aiurea – bună numai ca să aibă de ce să se agaţe un electorat exaltat şi captiv într-o iluzie a unei drepte, în fapt inexistente, cînd se ratează cea mai importantă temă a României, în ziua de azi, Justiţia, cînd programul economic este mai stîngist ca al stîngii, în conţinut, aberant ca formă, bătaie de joc la adresa oricărui om care gîndeşte, nu numai pretinde că o face, rezultatul acestor alegeri parlamentare este surprinzător de bun pentru ceea ce se pretinde a fi opoziţia actuală. Iar cînd în loc să se identifice adevăraţii vinovaţi, sînt acuzaţi tot cei care au încercat să nu se ajungă aici, expunînd insistent hibele încă de multă vreme, e cazul să o spun, fără să mai menajez pe nimeni: e imbecilitate.

    1. Florina  
      Cred că în spatele învinovăţirii cu pricina se ascunde o frustrare. E vorba de un mecanism psihologic paradoxal (sindromul Stockholm e un alt exemplu de mecanism paradoxal, ajungi să te ataşezi de cel care vrea să de distrugă). În acest caz anume e vorba de un fel de debuşeu. Ajungi să de răzbuni nu pe duşmanul comun şi impenetrabil din faţa ta, adică USL şi aripa Blaga, pentru ca acesta oricum nu înţelege şi nu-l poţi face să simtă nemulţumirea ta, ci te răzbuni pe cel din preajmă, pentru că acesta cel puţin înţelege. Pentru aceasta nu trebuie să fi avut în trecut decât un mic diferend iar transferul, proiectarea frustrării, redirecţionarea frustrării e ca şi făcută. E o frustrare care explodează te miri unde într-un moment de maximă tensiune. 
      Paradoxul constă în acest caz: în loc ca blamul, din ce în ce mai greu de suportat, să fie aruncat pe acela care-l merită, pe adevaratul obiect al frustrării, e aruncat pe cel care e în preajmă, pe cel care oricum e mai aproape de tine.

    2. Florina  „se tratează cu feştile, îmbrăcat în alb-spital, funii de usturoi şi recitări tembele” Cei care nu sunt tembeli nu aveau nevoie de asemenea mijloace pentru a înţelege lovitura de stat. Dar, aşa cum te-ai convins poate în ultimii 23 de ani, grosul populaţiei este tembel, cel puţin politic. Şi tembelilor le vorbeşti pe limba lor, cu cuvinte simple, scurte. Inclusiv cu propuneri electorale pe mintea lor. Indiferent dacă ai intenţia să le respecţi sau nu.

      1. Nea Florina 
        Ia uite. Că degeaba s-a scremut lumea să presteze pentru electoratul tembel. Că ăia n-au votat cu ”dreapta”. La fel cum degeaba s-au chinuit să bage stângismele alea în program.
        Stângii i s-a rupt în paișpe, că oricum vota cu USL (care oferea tot aia), dar cu ocazia asta i-au pierdut pe ăia care știau să citească și care au priceput că dreapta s-a dat pe stânga.
        În locul strategilor geniali ai ”campaniei” ăsteia, aș lua o maaare pauză. Începând cu vorbitul.

        1. SimonaM  Îţi garantez că electoratul tembel e atât de tembel, încât poate alege şi opţiunea mai bună (indiferent cât de incredibil ţi se pare asta). Trebuie însă să ştii cum să-i îndulceşti pastila care îl va pune pe picioare. Iar asta nu a ştiut pdl absolut deloc. Dacă aş fi strateg al dreptei, mi-aş trimite membrii la taberele de instruire ale lui Iliescu.

        2. Nea SimonaM 
          Ori n-am spus eu destul de clar, ori te faci că nu-nțelegi.
          PDL a prestat pentru tembeli și nu a câștigat niciunul. Ba a mai și pierdut din cei care i-au votat în trecut. Iar strategii ăia ar trebui să caute un buncăr ceva… Și să nu iasă de acolo două mandate.

        3. Nea SimonaM 
          Bine, fie, dacă tot insişti. A da vina pe electorat, a spune că nu te merită poporul, a te considera superior e un alt tembelism. A transfera vina proprie asupra altora, chiar şi din frică şi chiar din disperare,e, în primă fază, scuzabil din partea mea, ulterior considerat drept laşitate, măgărie şi insultă de-a dreptul. Ideea asta că electoratul e prost – nu mai zic de garanţia pe care mi-o oferi tu (???) – exclude orice analiză şi menţine status quo-ul exact pentru politicienii care nu vor nimic în afară de a-şi păstra/cîştiga propriile scaune în parlament. Ideea asta, o scuză ieftină, de fapt, e literatură proastă şi nimic mai mult, ori eu literatură nu fac, credeam că ţi-ai dat seama pînă acum. Ideea asta, în final, se află, printre altele, la fundamentul stîngii. Fără să vă daţi seama, tu şi alţii care o tot susţineţi, sînteţi, de fapt, vajnici susţinători ai stîngii. De ce electoratul nu e prost şi de ce e cît se poate de blamabil să îţi ascunzi, ca politician, activist, militant, vina sub lozinca asta, încerc să scriu. Dacă am timp, am să şi termin. Pînă atunci, îţi dau să te gîndeşti la asta: de ce omul, împotriva firii sale naturale, ar alege, între cel puţin două variante, pe aceea prin care ar obţine mai greu ceea ce doreşte? Mai mult decît atît, de ce omul neinformat (suficient) asupra variantelor pe care le are ar face asta?

        4. SimonaM Nea 
          Despre strategi, două vorbe: nu pot face din rahat bici. Dacă nu au materialul cu care să lucreze, e inutil orice efort. Remember cazul Geoană, unul dintre multele, dar unul cu expunere foarte mare. În plus, strategii buni dezvoltă şi adaptează materialul, acolo unde se vede deja că există, strategii foarte buni îl intuiesc şi îl scot la lumină.

        5. Nea SimonaM ARD-ul trebuia să bage la cap vorba aia care sună cam așa: nu te pune cu prostul, pentru că te trage în jos la nivelul lui de prostie, și apoi te bate de te rupe pentru că are experiență mai mare. Așa și cu votanții: dacă începi să te adresezi electoratului tembel, n-ai nicio șansă; acolo e PSD-ul expert.

  10. Iulian Chifu, consilier prezidential pe Facebook. “Nu va grabiti cu concluziile. Nu stim inca procentele la ora 21. Abia stim prezenta la vot. Veti vedea de ce era negru Crin si de ce avea nevoie Ponta de UDMR. Pe care nu l-a obtinut, intre noi fie zis. Nu ziceti hop pana nu s-a sarit parleazul. Inca se joaca cele 50%”. 
    Ce stie el si nu stiu ceilalti ? Sau e asa de trist ca s-a pus sa fumeze pipa pacii si inca e in denial phase ?

    1. adina Raspuns evident: numaratoarea e noaptea si daca observatorii intra in depresie ii lasa pe castigatori sa faca ce vor. Asta e ca seful de propaganda a lui Hussein care striga in piata publica victoria cu 5 minute inainte sa intre americanii in Bagdad.

    2. adina Se pare ca intre 15% si 20% dintre cei intervievati la exit poll au refuzat sa raspunda. Procent record din 1990 pana astazi. Deci, e posibil ca situatia sa fie mai incurcata decat pare acum.
      Oricum, asta nu scuza prestatie mizerabila a PDL, respectiv ARD. In ultimele 6 luni au avut munitie sa traga cu tunul. Puteau sa faca agenda publica destul de usor. Imi aduc aminte numai de editorialul lui Sorin Ionita in evz, dupa rectificarea din septembrie, care zicea ceva de genul: „cum, s-a taiat masiv la la investitii si de la metrou? Pai daca era invers, aia de la USL erau legati acum cu lanturi la gura lucrarilor prin Durmul Taberei, cu televiziunile dupa ei”. Asta e doar o picatura.
      Blaga e o persoana greoaia si confuza, care, structural vorbind, nu are prea mare legatura cu dreapta. E nevoie de schimbari mari pe partea dreapta.

  11. Ponta a dat-o in misticism: ”În perioada următoare cineva va ridica sabia, de sabie va muri. Sper ca mesajul să fie înțeles de toți cei care au stat la baza ultimilor ani pierduți de România.” Anii pierduti de Romania in drumul ei catre Est. Drum bun si cale batuta. 
    La care sabie s-o fi referind, sabia Justitiei cumva ?

  12. FelicitariUSL! Dar, mai ales, felicitari tuturor concetatenilor care din dezgust fata de ARD n-au votat! Am intrat in dictatura parlamentara a USL. Ca la procentele astea, opozitia nu mai conteaza. Sper sa va placa. Pentru ca, in caz ca nu v-ati prins, tot USL va va guverna si pe voi. Si uite asa, USL a ajuns sa dicteze fara drept de apel asupra 18 milioane de adulti romani plus copii lor, PE MANA SI VOTUL A 4 MILIOANE. Daca ati fi priceput la timp si va urneati din dezgustul si casa voastra…..
    Poate ca veti pricepe de aici incolo. Asa…pentru viitor…Ce viitor om mai avea…. Daca vom mai apuca sa votam cumva … candva…
    http://ihincu.wordpress.com/2012/12/03/un-om-un-vot-despre-un-paradox-democratic-monstruos/
    si, in acelasi sens:
    http://ihincu.wordpress.com/2012/12/07/pentru-ca-istoria-neagra-sa-nu-se-repete/
    Ambele mecanisme si istorii ( cum se repeta fir’ar sa fie istoria, cand oamenii nu gandesc limpede…) raman valabile. Din pacate, e posibil sa le intelegeti ( mai repede decat va asteptati) brutal si pe pielea voastra. Curaj si succes!

    1. mimisor007 
      Noi, în cazul în care citeşti şi ce scriem noi, am înţeles demult. Cine nu a vrut sînt alţii. Identifică-i! E un exerciţiu intelectual util chiar şi acum.

    2. mimisor007 Intr-o cantina infecta din mijlocul unei pustietati, singura pe o raza de sute de km, se servesc numai 3 feluri de mancare la alegere si nu sa da acces la bucatarie. Pentru orice ochi putin atent, fie el si nepriceput, e limpede ca mancarea e expirata, infestata de bacterii si paraziti, cu alte cuvinte boala sigura. Daca e vorba sa ramai o perioada mai lunga pe acolo, ori daca nu se mai poate iar tu mai poti ai putea si sa inceri a strabate desertul spre scapare. Ce alegi? Mananci sau rabzi? Stai sau pleci? E datoria ta sa mananci ca altfel risti sa mori de foame si sa manance altii in locul tau!
       Ei bine eu am ales sa rabd. E raul cel mai mic pentru mine. Astept sa se imbolnaveasca toti astia hamesitii si sper ca asa hamesit dar macar sanatos sa am putere mai mare sa ma descurc printre ei. Daca mancam nu faceam altceva decat sa ma alatur lor in starea lor si chiar de primesc friptura sa nu imi mai revin. Nu e mandrie prosteasca cu acte de superioritate. E calcul rece pe cat se poate intr-o situatie imposibila. Ma gandesc ca dupa ce or incepe sa se manance intre ei o sa pot si eu sa le rod cizmele si sa supravietuiesc. Si ca sa iti raspund in acelasi ton, felicitari bucatarilor care nu au avut macar bunul simt sa arunce putreziciunile in loc sa le bage in mancare si sa se stearga pe maini dupa ce au fost in spatele curtii!

      1. Augustin mimisor007 mai e o solutie pentru o cantina focar de infectie. Dai dracu’ foc la cantina, o faci una cu pamantul si construiesti alta. Cam asta se intampla acum cu dreapta romaneasca, aia cata mai e.

      2. Augustin Acuma nu te supăra pe mine, dar justificările astea pretențioase pentru neprezentarea la vot nu prea țin. Problema e că unii dintre voi luați un pic prea personal votul. E un simplu vot, nu e un contract, nu e nici o declarație de dragoste pentru candidați, nu se răstoarnă lumea și nici sistemele de valori nici dacă votați, nici dacă nu votați. Iar ne-votul vostru nu folosește nimanui.
        Am trecut și eu prin faza absenteismului fiindcă mi-era o ciudă teribilă pe arediști. Mă hotărâsem să nu merg la vot. Dar după aia mi-am dat seama că e important ca noi, ăștia care ne considerăm de dreapta, să arătăm că existăm și că USL-ul încă nu a acaparat toată țara asta. E important să arătăm celor care (sper că) vor să construiască dreapta adevărată în România, că au pe cine se baza în viitor. Nu putem da dovada existenței noastre altfel decât mergând la vot. Din acest motiv am votat, nu ca să aleg candidatul-minune de la ARD.

        1. Beavix Augustin Nu ma supar, fiecare are dreptul la parerea lui, dar sa stii ca nu ma consider pretentios ci realist. Daca eu ii votez pe astia ma trec din oficiu la „nucleul dur”. Cam asa cum ii trecea UDMR-ul pe ai lor, indiferent ce faceau si alaturi de cine, pana azi. Nu cred in absenteism si deabia astept sa o pot dovedi imediat ce orice partid semi-decent de dreapta se va orienta spre cei 70% dintre votantii absenti. Cam 33% imi ies mie prezentii cand scad furturile, de ambele tabere, usor de dibuit dupa diferentele de neinteles intre zone similare social.

  13. on a second thought, astia nu se vor lasa pana nu-l dau jos pe Basescu acum, parerea mea.
    Bleen  btw, de cand nu am mai trecut aici, am fost bagat in pending nelimitat 🙂

    1. Nemo , salut! după faptă, și răsplată, daaa?! La tine mă refer. Dar on a second thought, se poate generaliza. În altă ordine de idei, am fost naivă, mă rugam de tine pe-aici să te duci la vot :)))) în noiembrie, I mean.

      1. Yeba Nemo am mai zis pe aici la un moment dat: am fost asta vara in Romanica si m-am lamurit definitiv si iremediabil incotro o iau lucrurile. ..
         asa ca fapta, fapta, da’ nu prea mai era nimic de comentat, asa cum se vede… 🙂 
        cu votul, ma mai bat in momentul in care este vreo sansa de reusita. toamna asta n-a fost nici una.

      2. Yeba no, vad ca tot in pending stau 🙂 oricum, draga Yeba , am intrat numai sa comentez un pic rezultatele parlamentare 2012. am cam spus ce am avut de spus.
        numai bine! 🙂

  14. Hai bre ca devălu’ nu-i asa negru. USL are putin peste 50%, iar ARD cit is ei de impotenti si tot au luat 19%. Citiva de la USL sa schimbe tabara si parca vad o schimbare de guvern inainte de sfirsitul mandatului lu’ Base 🙂 Au sa faca ARD o coalitie cu PPDD si UDMR si au sa-i dea jos pe boii astia. O sa se scirbeasca multi infanteristi USL pentru ca va dati seama cit au sa calce-n strachini de-alde Ponta si KKrau de-acu’ incolo.

      1. Yeba: Vin rosu. UDMR o sa mearga si cu ARD & PPDD no problem. Daca tandemul asta devine o optiune viabila, au sa se schimbe baietii fara probleme.

        1. DanCanada Yeba Juma’ din PPDD se va reintoarce intr-o luna la taica ilici, de unde-au plecat doar ca sa-si faca loc pe liste.

        2. Gramofonu DanCanada Yeba Păi se îmbogățește dedeul, că am înțeles că i-a pus să semneze o demisie în alb și un contract prin care să plătească daune de 2M€ dacă pleacă din PPDD sau votează altfel decît linia partidului…

        3. meioza inseamna ca a jucat la doua capete: se imbogateste oricum.
          Fie ca ia banii din contractele alea, fie ca e singurul care poate negocia cu alte partide, tot se imbogateste 🙂

    1. DanCanada USL e prea aproape de victorie totala. Nu mai pleaca nimeni de acolo. Vor tot ciolanul, nu firimituri. Nu ii mai sperie nimic, nici macar gandul anticipatelor. Deci, nu mai visati. USL va guverna, cel putin inca doi ani de aici incolo. E mai bine sa stiti de acum.

  15. … arata nu nasol, ci dezastruos de-a dreptul.[ar mai fi urmat „catastrofal”, daca aveau aia 2/3].
    unul din baronii locali, la una din sedintele consiliului judetean(dintr-una din guberniile pasalacului numit Romania), le-a zis alora care erau in sedinta azi/ieri cand a intrat in sala, ca „de ce nu se ridica? ii dor genunchii?”. 
    asta asa, ca sa fie clar ce va fi sa urmeze.
    in rest, o sa mai urmeze un fel de perioada grecizanta, doar ca Romania n-o sa beneficieze de clementa aratata Greciei, pt ca Grecia e totusi leaganul civlizatiei europene, pe cand Romania…ehehe.
    intrebarea de baza: reusesc astia sa scoata Romania din UE si din NATO?… ca ar fi in stare.
    mai are Basescu o dilema: nu batalia, cat razboiul e pierdut in acest moment.  pana in 2016 presedintele Romaniei va fi oricum o marioneta. acum Basescu e obligat sa-l numeasca pe Ponta p(l)m. alea jacta est.
    ce mai poate face Basescu in aceste conditii? pt ca daca ramane presedinte, oricum antenele si astia vor avea un cal de bataie, a.i. „tot Basescu o sa fie vinovat”. gradul de spalare pe creier al populatiei de pe teritoriul Romaniei a atins nivel optim…
    daca lupta cu astia, evident ca-l demit si Antonescu o sa fie presedinte. macar Basescu ar intra in opozitie, ar iesi rezonabil din cafteala si de fapt ar fi singurul care sa construiasca o opozitie. asta e adevarul trist. ce-a facut ARD, ce n-a facut, sunt numai genoflexiuni intelectuale. „dreapta” pur si simplu nu are un lider’ iar Basescu e singurul „care misca”
    si nu, draga Mirel, PDL/Basescu au pierdut EXACT pe motive de „austeritate”. populatia Romaniei e una socialiast/populista, asta e crudul adevar.
    that’s all. for now, prepare for the iron curtain…

    1. a, acum citesc editorialul lui Turturica in RL.
      (vad ca spune si el cam aceleasi chestii pe care le-am zis si eu).
      „Dacă va fi suspendat şi demis în timp ce luptă pentru apărarea a tot ceea ce România a câştigat în ultimii ani, ieşirea sa din scenă va fi una triumfală. Iar înfrângerea sa va fi doar una temporară, care sa va transforma în scurt timp într-o mare victorie pentru ţară. Pentru că indiferent cât de triumfători se simt astăzi cei ce doresc să scoată România din Europa şi din parteneriatul cu SUA, în final vor pierde.”

    2. Nemo 
      Citat: „populatia Romaniei e una socialiast/populista, asta e crudul adevar.” 
      Fapte: Populatia adulta a Romaniei inseamna aproximativ 18.000.000. Pentru USL au votat aproximativ 4.000.000 (18×41%=7,38×54%=3,9)Intreabre: Ce intelegeti prin „populatia Romaniei”?

    3. OstapB Nemo genul asta de discutie l-am avut pe blogul asta prin 2007, doar ca discutia se purta in sens invers. asa functioneaza esantioanele, statistica, etc.  4 milioane e un esantion f bun pt o populatie statistica. in cazul de fata, populatia Romaniei.

    4. OstapB Nemo  genul asta de discutie l-am avut pe bleen.ro prin 2007, doar ca discutia se purta in sens invers. asa functioneaza esantioanele, statistica, etc. 4 milioane e un esantion f bun pt o populatie statistica. in cazul de fata, populatia Romaniei.

    5. Nemo Adevarul e la jumatate. Da, avem o mare masa de asistati, nostalgici sau oameni care se informeaza absolut superficial asupra vietii politice si economice. Reducerile de cheltuieli i-au montat si in vara si acum.
      Dar si prestatia ARD a fost slaba, foarte slaba. Fara idei, fara convingeri, fara nimic. O mare senzatie de blat si de neputinta. Si, repet ce am scris mai sus: au avut munitie, Multa. Nu le cerea nimeni sa castige acum alegerile. Dar nici sa permita USL sa faca 65% in parlament dupa redistribuire. Ia vedeti cate voturi are USL-ul? Ceva peste 4 milioane. Aceia sunt clienti Antena3. Nu puteau sa fie dizlocati. Dar au fost 7 milioane de oameni in tara pe care ARD-ul nu a reusit sa ii convinga sa vina la vot. Cine sa ii convinga? Blaga? Videanu?

    1. MariusBadea 
      History always repeats itself, the first time as tragedy, and the second as farce.asta a spus-o tata marx 🙂

    1. baszbuzucu Nu. ARD s-a dovedit a fi un fiasco. Mîine toți liderii trebuie să-și dea demisia pentru non-combat și incompetență. Blaga a distrus în 7 luni munca de 8 ani a lui Băsescu și Boc.

      1. Bleen pornești de la premisa greșită că Blaga nu și-ar fi atins scopul. Cred că asta și-a dorit, să distrugă ce a construit Băsescu. Scorul electoral nu conta, oricum nu ar fi avut șanse … dar măcar așa a consolidat viitorul PDL în sistemul de tip omerta…

      2. Am vazut la referendum si imediat dupa aceea ce stie si ce poate Blaga. Nu era nevoie de 7 luni.
        Dar nu cred ca liderii FSN-isti ai PDL vor pleca de bunavoie si nici nu stiu cine i-ar putea arunca peste bord (decit daca Basescu demisioneaza ca urmare a presiunilor pentru numirea lui Ponta ca prim ministru si preia conducerea PDL).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *