Aceasta este semnificația modificărilor pe care parlamentarii USL le-au operat în Codul Penal. Conform noului Cod Penal, politicienii nu răspund pentru acțiunile lor în serviciul public. Cu alte cuvinte, nu mai acționează în serviciul public, deși sînt aleși, iau decizii în numele cetățenilor și operează cu bani publici, adică banii cetățenilor. Suveranitatea și banii cetățenilor sînt bunuri private ale politicienilor, după noul Cod Penal. Nici măcar în Venezuela nu și-au permis așa ceva. Doar prin Coreea de Nord, Cuba și prin Turkmenistan cred că mai întîlnim o filozofie a statului similară. Este, în fapt, o ocupație. Suveranitatea și banii cetățenilor sînt confiscate de către politicieni, pe persoană fizică.
Dacă președintele, parlamentarii, președinții de consilii județene și primarii nu sînt funcționari publici, ce sînt? Sînt în serviciul public, iau decizii în serviciul public și operează cu bani publici (adică banii contribuabililor). Dacă nu sînt asimilați în Codul Penal funcționarilor publici, cum pot fi răspunde, legal, nu politic, pentru deciziile luate în serviciul public, pentru felul în care operează cu bani publici? Parlamentul a decis că președintele, parlamentarii, președinții de consilii județene și primarii, deși iau decizii în seriviciul public și operează cu bani publici, nu au răspundere juridică pentru acțiunile lor în serviciul public. E ca și cum banii publici pe care îi primesc din buzunarul contribuabililor ar fi banii lor, privați.
Astfel, politicienii nu mai sînt funcționari publici, ci funcționari privați. Mafia USL a trecut suveranitatea și banii cetățenilor în proprietatea privată a politicienilor.
UPDATE. E valabil și pentru conflictul de interese. Interesul public a fost asimilat interesului privat al politicienilor și astfel a fost eliminat conflictul de interese. Dacă politicianul se reprezintă pe sine sau neamurile sale în raport cu statul se consideră că acesta este interesul public.