Lovitura de stat, frauda, plagiatul

Mona Pivniceru este numită de Crin Antonescu ministru al justiției. Traian Băsescu revine la Cotroceni. Mona Pivniceru nu-i revocă nici pe Daniel Morar, nici pe Laura Codruța Kovesi, pentru a evita o reacție vehementă a US și UE. Pe 2 octombrie, cînd expiră al doilea mandat al Laurei Codruța Kovesi (nu mai are dreptul la un al treilea), Mona Pivniceru propune un nou Procuror General, dintre oamenii de casă ai USL. Băsescu refuză numirea. Astfel, se amînă numirea unui nou procuror general.

Pe 2 noiembrie 2012 Traian Băsescu este suspendat pentru a doua oară, în numele voinței populare și ca urmare a refuzului de a numi procurorul general propus de Mona Pivniceru. În cel mult 30 de zile trebuie organizat referendum de demitere. Se stabilește ca referendumul să aibă loc în 2 decembrie 2012, odată cu alegerile parlamentare. Atît referendumul cît și alegerile parlamentare se țin după noile liste electorale, stabilite după voința USL.

USL face campanie electorală pe plecarea lui Băsescu și îndeplinirea voinței populare. Se face cvorum, USL fraudează la greu, după modelul patentat în 29 iulie. USL este în plină ofensivă, impune temele și face jocurile. Opoziția democratică se îmbracă iar în tricouaș bleu și își ia iar flăcăruia la spinare, horele motivaționale, dezamăgirile lui Vasile Blaga față de felul oarecum nelalocul lui în care se comportă domnul Ponta și domnul Antonescu, explicațiile din gel ale lui Boureanu, rugămințile înlăcrămate ale lui Cezar Preda, glumițele și caricaturile cu Ponta și Antonescu și obține un onorabil și meritoriu 21.37%.

Președintele interimar Crin Antonescu numește procurorul general și procurorul șef al DNA propuși de Mona Pivniceru. În același timp, președintele interimar Crin Antonescu desemnează prim ministrul. În cel mult 3 luni de la demiterea lui Traian Băsescu USL organizează alegeri prezidențiale anticipate. Scăpate de tirania justiției și regulii un om-un vot, alegerile sînt organizate cu aceeași eficiență ca și cele parlamentare și referendumul din 2 noiembrie. Crin Antonescu cîștigă alegerile prezidențiale, pornind din start cu prima șansă în sondaje și cu 1 milion de voturi băgate în urnă de Oprișan, Dragnea, Nicușor Constantinescu și echipa.

Aprilie 2013. Opoziția se declară un pic tristă și dezamăgită și îi roagă pe președintele Crin Antonescu (președinte pînă cel devreme în 2017) și pe premierul Victor Ponta să nu încalce legea. Se cumpără tricouașe bleu, se confecționează făclii, se fac caricaturi devastatoare cu Căcărău, Dottore și Paiața. Se cîntă cînticele tematice care mușcă adînc în beregata dușmană. Lupta continuă. Sulfina bate cu pumnul în masă și zice: ”Pînă aici! Pînă în 2047 promitem că vă scăpăm de ăștia! Am zis!” Cei 7 prezidențiabili ai Platformei de Dreapta își stabilesc candidaturile la prezidențiale în următoarele 7 alegeri pe care le vor pierde din postura de delfini îmbătrîniți, preferați de casă ai unui Băsescu aflat de ani de zile pe mare.

Prin catacombele net-ului unii cărora le place să facă pe deștepții vor vorbi în continuare de cele 3 mari teme cu care opoziția democratică (ah, cum sună asta a penețe și pac!) ar putea ieși într-o ofensivă puternică și agresivă prin care să încerce dislocarea USL-ul și a aliaților: lovitura de stat, frauda și plagiatul. Dar asta înseamnă ca Opoziția Democratică să lupte pentru o justiție independentă. Și uite că astfel lipsa de entuziasm și vînă războinică e de înțeles. De ce ar lupta PDL și sateliții împotriva propriilor interese?

Facebook Comments

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

362 de comentarii

  1. ca sa nu se intampla astea, ar fi cazul ca occidentul sa treca la nivelul urmator, sa ia din cui ciomagul cel mare.
    vorbele, semnalele, emisarii = semi-fleosti.
    nu stiu cate puncte din alea 11 ale lui barroso au fost rezolvate.
    demn ca un dictator nebun arab nebun, crinelu i-a aratat degetul lui obama.
    ca microbii, astia au dezvoltat o imunitate la vorbaraie si mesaje diplomatice.
    atunci, hai cu penicilina.
    iar aici sunt de acord cu cea spunea talapaga – o restrictie de preumblare prin europa, o suspendare a nu stiu caror plati – cu explicarea limpede a motivelor.
    o sa usture ca dracu, dar astfel o sa evitam, sper, raspandirea infectiei.
    ironia este ca exact asta cerea, acum un an-doi, pe la bruxelles, rovana plumb, cand s-au dus pesedistii sa se miorlaie ca dictatorul ii necajeste.
    insa presiunea asta nu o sa aiba efect direct asupra gastii nebune de la putere.
    o sa aiba, sper, un efect de dus asupra populetilor, astfel incat usl sa nu mai ia majoritatea in toamna.
     pentru ca emisarii lui voiculescu, fenechiu si nastase nu vor mai da inapoi. ei au riscat deja totul pe o singura carte, care, daca nu le iese, e jale.
    iar trezirea la bulau, dupa cum informeaza dl bombo, e la 5.30.
    Doamne-fereste, Crinelu!
     

  2. Suna cam apocaliptic, sper sa nu fie cazul.
    Si o mica observatie: Traian Basescu ar fi suspendat a treia oara :))

    1.  @Bleen  Man, te-am pârât la dom’ profesor Preda (că am tras o sperietură a-ntâia azinoapte), şi mi-a răspuns sibilinic. Lămureşte-mă tu, că tu ai început!
       
      Ia aici pâra:
      Domnule Preda, azi am înroşit telecomanda şi telefonul, apoi mi-am făcut plimbarea de seară prin blogosferă şi – să vă spun ce-am păţit: la sfârşit, dau eu să mă culc, fericit (Luminiţa se hlizea la capătu’ tunelului şi-mi făcea la semneeee!), da’ n-am de lucru şi intru pe Madame Blogary, şi, frate!, mi-a tras Bleen un pumn în ochi de văd stele verzi şi acum!! Zău, tre’ să intraţi şi dvs. 🙂
      Şi să-mi spuneţi dacă-s prost că mă uit în gura lu’ Bleen. Că dacă nu, se-ngroaşă rău…

  3. Realitatea, 11 iulie –
    Judecătorul Mona Pivniceru, membru al CSM, spune că refuză să creadă informaţiile referitoare la anchetarea procurorilor George Bălan şi Marcel Sâmpetru, precizând că la acest moment nu se vorbeşte despre fapte care ar fi fost săvârşite de către cei doi, ci este doar un scandal mediatic.
    „Ca să pot comenta trebuie să am date despre fapte. La acest moment avem doar un scandal mediatic fără fond. Refuz să-mi imaginez că în secolul XXI demnitarilor de stat le poţi asculta telefoanele fără autorizaţie”, a afirmat Pivniceru.
    Ca „demnitar”, daca e o veriga importanta in planul puciului si chiar se pregatea sa-i numeasca pe astia de mai sus, poate fi anchetata sau are imunitate? Inteleg ca redevine membru CSM ca ministru al justitiei.

  4. CSM trage o pareche de palme zdravene ereticilor! Dupa ce a primit  scuipatul si pretentia de Fuhrer a lui Antonescu de a se intruni la comanda pentru el azi CSM le arata ca acela ce sabia scoate de sabie va pieri.
    Multi ani in opozitie si in uitare, la pocainta si smerenie pentru sufletul robului lui Dumnezeu George Laurentiu Crin.

  5. UPDATE 10:50 Victor Ponta a plecat de la sedinta CSM unde nu s-a intrunit cvorumul: E dezamagitor. Doamna judecator Lapus si-a inchis telefonul. Poate domnul Basescu intelege ce a facut cu aceste institutii unde nu vine lumea la serviciu. CSM a stabilit ca incepand de luni sunt la serviciu. 
     
    Ehe, statul nu doar s-a trezit. Se pare ca s-a si desteptat 🙂

    1.  @quaddelta „Taste of his own medicine”.
      Parca tot lipsa cvorumului a fost si justificarea lor la sedinta CNACDTU (sau cum dracu se abreviaza) in care s-a decis ca Pontache a plagiat.
      Pasul urmator – de ce e nevoie pentru publicarea deciziei CCR in MO? Trebuie sedinta Parlamentului sau e suficienta publicarea motivarii?

      1.  @airwave  @quaddelta
         eu cred ca vor fi la ‘servici’ fix in aceeasi zi in care se va termina si interimatul

      1.  @CiufutozaurusRex  @quaddelta o sa fie cvorum, dar parlamentarii au acea ordonanta prin care ei hotarasc ce se intampla cu Basescu in cazul invalidarii referedumului. De-asta cred ca CSM tine in sah la Min. Justitiei. 

        1.  @razvanpasq  @CiufutozaurusRex  @quaddelta nu e nicio ordonanta, e doar o hotarare cu forta juridica inferioara hotararii CCR prin care se dispune expres incetarea interimatului lui CA si reluarea atributiilor de catre TB, la data publicarii in Mof.
           
          pe de alta parte, in Reg. sedintelor comune nu e prevazuta nici conditie de cvorum.

        2.  @EleBelele  @razvanpasq  @CiufutozaurusRex  @quaddelta 
          Ieri l-am auzit pe Greblă (cred) spunând că va trebui cvorum din cauză că la Senat e nevoie de cvorum, și ceva bălmăjeală pe regulamente. Presimt că mâine se vor scuipa cu boltă și vor răsuci 515 regulamente ca să reiasă că le trebuie cvorum (cum au făcut și cu legea referendumului, de ne trezisem cu două legi și-o OUG)

        3.  @SimonaM  @razvanpasq  @CiufutozaurusRex  art. 47.3 din L.47/92 spune ca „Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.”
           
          prin urmare, se aplica regulamentul sedintelor comune care nu prevede regula de cvorum decat in cazul adoptarii de legi, hotarari si motiuni, ceea ce nu e cazul, intrucat, in cazul de fata, doar se ia act de hotararea CCR.

        4.  @EleBelele  @razvanpasq  @CiufutozaurusRex 
          Nu te-am contrazis.
          Am anticipat doar (cu freamăt interior) scandalul de mâine.

    2.  @quaddelta
       Ponta, furios pentru ca nu a venit o judecatoare la CSM, a amenintat cu neintrunirea cvorumului in Parlament pentru citirea deciziei. CCR.
      Binenteles, Basescu e de vina! 🙂

      1.  @Daniel Francesco  @quaddelta Nu se stie. S-ar putea ca si in privinta cvorumului in parlament sa aiba parte de o surpriza. Si pt acea surpriza tot Basescu va fi vinovat.

  6. incerc sa gasesc vreo explicatie pentru declaratia de amor a lui baselu legata de doamna mona. ca e profi, ca apara justitia, ca stie cu alivencile etc.
    daca era un blat, daca mona era ofitereasa bagata adanc in mafie, ma gandesc ca n-ar fi laudat-o, ca sa nu dea de gandit. sau, dimpotriva, a laudat-o, ca sa creaca crinelu ca mona a tradat, si sa renunte la ea?
    sa fi fost o prostie simpla de-a lui basescu, cum zicea cineva?
    sau o fi vrut sa-i intinda o mana, pace-pace, intre doua personaje? basescu nu e  naiv, sa creada ca madam mona era dispusa sa ii dea like pentru complimentele alea. atunci? in tot scenariul de mai sus, mona ar fi punctul cheie. daca se suceste si face niste nominalizari ok, le cade alora tot esafodajul.
     
     

    1.  @CiufutozaurusRex Basescu stia ca CSM o sa o blocheze si a vrut sa nu para fiind manevra lui, sa para ca el comanda si CSM-ul din garaj. Mai ales intr-o asa problema cheie ca Justitia. E tipic Basescu nu o prostie ..nu zicea Base ca nu va accepta „masaverde” in perioda cand Anamal inca nu promulgase decizia cu cvorumul ? Base minte si joaca teatru mai ceva ca Ponta et Co. doar ca o face foarte convingator.

        1.  @AndreeaP  @CiufutozaurusRex o amana 30 zile (19 septembire) cu demisia, e legal asta….pana atunci se intampla multe

      1.  @ovidiuss dar putea sa o faca mai ponderat, nu  sa o laude ca apara justitia, ca e meseriasa. le-a dat apa la moara astora.

  7. ponta zice ca nu are puterea , cu toate ca are guvernul si majoritatea parlamentara ! prin absurd , daca s-ar face rocada, sa primeasca antenescu postul de la cotroceni si basescu sa devina prim min si sa aiba majoritatea in parlament, ce le-ar arata basescu cum se conduce….asa fara putere

  8. Deocamdată, cea mai eficientă metodă de combatere a loviturii de stat pare a fi lipsa cvorumului. Se pare că nici la CSM încă nu e cvorum.

  9. Pana atunci se mai pot intampla multe si Basescu este mai destept decat tot USL-ul la un loc. P.S. De ce nu mai apar sondaje, chiar si false, cu USL la 80%? In fiecare sondaj d-asta dat publicitatii in ultimul timp „scapa” elemente care arata trendul: USL e in cadere libera.

      1.  @CiufutozaurusRex @ribelalu Sondajele acum iau în calcul doar PDL, nu alianţa care se va forma (PDL+ICCD+NR+….). La o lună-două după formarea alianţei, cu siglă, nume, tot, vom vedea ce şi cum. Nu în primele sondaje de după formarea alianţei, apropo. Acolo apare aproape întotdeauna un puseu de optimism şi încredere care nu se concretizează în voturi. Valul doi, valul trei.

        1.  @BarbuMateescu  multumesc pentru rapuns, insa eu eram curios sa vad cat s-a erodat, daca s-a erodat USL dupa tot circul asta.

  10. Bun, referendumul a costat €22M.
    Eu n-am vrut referendumul ăsta și nu vreau să plătesc pentru el, să plătească ăia ce au votat.

  11. Singura solutie de a gripa scenariul de mai sus, asa cum vad eu lucrurile, este de a rezolva veriga slaba: parlamentul.
    Politicienii nostri trebuie sa ia la rand, om cu om, parlamentarii mai spalatei (lipsiti de dosare penale, cu scoala „pe bune”, din familii onorabile, intr-un cuvant – nesantajabili). Poate ca mai sunt cativa astfel de oameni pe acolo.
    In acest moment nu conteaza sa fie dizlocati doar cei de dreapta, ci toti cei ingroziti de actiunile USL-ului.
     
    Ar trebui puse fata in fata doua blocuri: cel al Aliantei pentru Statul de Drept contra Grup Infractional Organizat.
    Alegatorii ar trebui sa aiba in toamna expuse aceste doua alternative clare, cu mesaje simple pentru a atinge si sensibiliza alegatorii.
    Avantajul Aliantei Statului de Drept este ca NU AR MINTI transmitand aceste mesaje. In opozitie cu ceilalti care ne-au smintit de-a binelea cu limbajul lor dublu.
     
    Nuantele stanga-dreapta ar trebui lasate pentru mai tarziu, cand statul de drept nu ar mai fi sabotat de politicieni.
    O idee pentru alegerile din toamna ar fi o mare alianta intre dreapta ce se formeaza acum si o stanga curata.
     
    In concluzie, parlamentarii cooptati astfel ar spulbera orice noua tentativa de suspendare si ar potoli avantul USL-ului.

  12. Cristian Preda a publicat, pe blog, un articol cu multumiri ca la Oscar. Astia isi dau seama ca ne-a trecut glontul pe la ureche dar nu realizeaza ca, in noimebrie, vine ditamai obuzul.

    1.  @EroulBula Fara „societatea civila” asta complet neafiliata unui ONG (adica noi) stateau acum ca prostii si se uitau la Cacarau 5 ani de zile ca vitelul la poarta Cotroceniului.Ei au merite extrem de mici. Noi am dat tonul boicotarii referendumului si ei doar ne-au plagiat.

      1.  @ribelalu Ce-i drept, nu a atribuit niciun merit politicienilor de dreapta iar pe noi ne-a pomenit, cred, in formularea: ” E vorba despre ziariști, intelectuali publici, comentatori politici sau activiști civici, ca și despre persoane până acum anonime, dar care au simțit nevoia, în România sau departe de casă, să intervină pentru ca tăvălugul care amenința speranța unei vieți politice decente să fie oprit.”
        Asta nu m-a impiedicat sa-l intreb daca crede ca a castigat Oscarul.

  13. Scenariul este dureros de plauzibil. Ce poate impiedica USL sa acapareze puterea totala?
    1. Realitatile economice care vor lovi buzunarul romanilor.
    De cand au luat guvernul nu au facut nimic bun pentru economie si nici nu au idei viabile care sa duca la imbunatatirea situatiei economice. Primele doua luni le-a iesit pentru ca economia a mers inertial. Vom incepe sa vedem rezultatele din trim III. 
    Efectul problemelor economice asupra intentiei de vot va depinde de modul cum vor fi explicate electoratului. Daca dreapta va lipsi din peisaj, toate relele din economie i se vor datora tiranului Basescu care n-a lasat guvernul sa lucreze pentru popor.
    2. Rectia externa
    Poate avea un oarecare efect in franarea avantului USL de a darama institutiile statului dar protestele externe se vor diminua pe masura ce se vor face privatizari moca pentru firme influente din UE si USA.
    3. Institutiile statului: PG, DNA, DIICOT etc.
    Depinde foarte mult de viteza cu care vor lucra dosarele si de cat de multi lideri USL vor ajunge in fata judecatorilor.
    Aici Mona ar putea avea un rol, prin schimbari la varful PG, DNA, DIICOT dar si prin manevrarea bugetelor.
    De ex. la rectificarea bugetara urmatoare poate decide scaderea drastica a fondurilor destinate functionarii DNA si reorientarea banilor catre plata restantelor salariale ale judecatorilor. Se creeaza o falie intre procurori si judecatori si, daca Basescu retrimite legea la parlament, vor crea o falie si intre Basescu si corpul judecatorilor.
    4. Dreapta – (solutia cea mai putin probabila)
    Liste de candidati periate zdravan, curatate de mediocritati, nepoti, santajabili, puscariabili etc si umplute cu oameni performanti profesional, cu o buna reputatie si foarte buni comunicatori. De asta si zic ca e cea mai putin probabila.

  14. Despre dislocarea susținătorilor USL: Discutau doi liberali, mai demult, dar după declanșarea loviturii de stat. Unul dintre ei îl critica pe Antonescu, celălalt era mai timid. „Lasă-mă, frate, că io gîndesc cu mintea mea, nu cu a lui Crin!” Timidul i-a atras atenția nădufardului că, totuși, Crin e „capul partidului”. Mams, și-a explodat ăla, primul, l-a făcut în fel și formă pe Crizache, iar la sfîrșit a zis o chestie care mie mi-a rămas în cap: „Băi, cîte capete o avea un partid, nu contează, dacă n-are suflet!” Nu știu cîți romantici din ăștia or fi prin PNL și PSD, dar ăia puțini care-au mai rămas pot fi zgîndăriți să-și ia partidul înapoi, dacă li se transmite mesajul potrivit.

  15. saracul antenescu are o obsesie : ” Angela Merkel să-l ia in Germania pe Băsescu, să se joace acolo”…

  16. Am vazut cu totii cat de singur este basescu. Cred ca o intrebare esentiala in acest context este cat de singuri sunt C. Kovesi si D. Morar? De ce nu au fost inlocuiti la termen de Basescu?

  17. Nu cred că mai e posibilă încă o suspendare. Cea care tocmai a eșuat a fost un proces foarte costisitor pentru USL (mă refer la bani + timp + efort) și nu cred că mai vor să treacă încă o dată prin asta. Mai mult, mai cred că, dacă nu era Antonescu și ambiția lui oarbă de a ajunge președinte,  nu s-ar mai fi ajuns deloc la suspendarea lui Băsescu. Băieții cu probleme în justiție puteau găsi metode mai simple de a-si rezolva treburile, fără atâta tărăboi și fără să-l dea jos pe Băsescu.

    1.  @Beavix  de acord, nu va avea loc o noua suspendare prea curand, poate vara viitoare dar in nici un caz anul asta.
      In perioada urmatoare (iar daca vor castiga coplesitor alegerile cu atat mai mult ) vor pune presiune mediatica si de strada pe Basescu sa demisioneze.
       
      Va fi greu pentru Base la Cotroceni fara un sprijin politic, fara contra-presiune anti-USL, dar nu cred ca va mai dura mult dominatia USL-ista si apatia celor de dreapta.
      Acum a fost in momentul de varf al USL, momentul de glorie..si au ratat 🙂  

    2.  @Beavix Io nu mai zic nimic ca eu n-am crezut nici in suspendarea care tocmai a trecut pana n-au facut-o. Adica logic nu trebuia sa se inhame la asta dar ei au alt far calauzitor, nu logica.

    3.  @Beavix ei zic ca nu ar ezita. alternativa este cantonamentul pentru voiculescu, fenechiu, probabil dragnea si oprisan. astia au niste dosare urate. pereat  mundus, fiat baietii in libertate.
      sa sari din lux in puscarie, ca sa salvezi sansele la o viata mai buna ale unor palmasi pe care te pisi oricum, si pe care ii cresti pentru a-i fura?! nici un pret nu e prea mic.
      dar, repet, vreau sa vad si un sondaj de opinie recent.

  18. trebuie atacat pe frauda la vot. anchete precum si explicat in media legislatia. oamenii de la tara stiu foarte bine cine e cu usl si cine e cu pdl, stiu si cine beneficiaza de ajutoare de partid. in plus aratat in media cate fonduri europene sunt blocate, ce investitii au fost oprite, etc. Alegerile trebuie castigate. MRU e in societatea civila si trebuie sa se plimbe prin sate. Stil Basescu cu fes si cizme.

  19. (Deci, cum credeți că ar putea fi contracarat un asemenea scenariu, dacă va avea lor. Sau dacă nu va avea loc, de ce nu va avea loc? – intreaba bleen mai jos)
     
    raspunsul meu: scenariul nu va avea loc pt. ca Basescu nu va refuza numirea ca Procuror General nici macar a lui Catalin Voicu in numele „coabitarii necesare stabilitatii a.i. Romaniei sa-i fie bine si tot romanul sa prospere”.  
     
    argument: nu cred ca mai poate trece, de data asta, peste umilinta PERSONALA a acestei de-a 2-a suspendari ticaloase, suspendare ce era cat pe ce sa-l coboare la stadiul omului simplu „din garaj”, fara casa de protocol, masina si paza SPP, salariu raportat la pres. in functie, secretar, consilier, in timp ce impostorii Mihai 1, Ilici si Emil se bucura in mod nesimtit de aceste privilegii nemeritate. 
     
     

      1.  @Yeba  @Dragos Omul trăiește la nivel personal. Dacă pentru el e umilința maximă să rămână fără mașină, musai la fel e pentru toată lumea.
        Hmmm.. sigur după Loganul ăla suferă așa tare. E greu să-ți iei Logan zilele astea, n-ați văzut cum a scăzut leul?

    1.  @Dragos Ţi-aş răspunde eu, dar sunteţi prea mulţi. Vă va răspunde în mod colectiv tuturor Ponta, prin inflaţia de la iarnă.

      1.  @Nea  Inflația ca inflația, că doar scad pensiile și salariile reale (unii chiar o să se bucure, că or să mai aibă o distracție pe lîngă uitatul la televizor: numără bancnote cu poștașul!), dar ce te faci cu nepermisul de muncă pe-afară? Cu taxele vamale pe exporturile românești? 

        1.  @Rheia  @Nea Să ne dea! N-ați citit Constituția?
           
          Nivelul de trai
          ARTICOLUL 47 (1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
           
          (2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.
           

        2.  @SimonaM  @Rheia  @Nea 
           
          Numai una dintre imbecilităţile Constituţiei, asigurarea de către stat a traiului decent. Şi cine stabileşte, mă rog, care-i traiul meu decent? Statul, ăla care-i pus să mi-l asigure. Adică să ia de la cine poate şi să dea pentru „decenţă” la cine n-are. Adică sună cunoscut şi este exact ce nu funcţionează, e deja demonstrat. 
           
          Nu, statul, într-o democraţie reală, are, în privinţa traiului decent,  o singură obligaţie: să nu împiedice pe cineva să-şi cîştige, prin muncă proprie, traiul respectiv. 

        3.  @Florina  @Rheia  @Nea Nu în baza art! ăsta ne țiuie urechile de câte ori auzim câte-un uslaș? Să ne dea, ni se cuvine, scrie la Constituție.
          Și da, e doar un exemplu. 

  20. Evz: „Surpriză pentru pucişti. Scorul real ar fi fost de 7 la 2 pentru întoarcerea lui Băsescu?”
     
    7 gloante, ca la Sarajevo – nu spun de unde-i citatul 😛

    1.  @Gramofonu stiu ca acum nu mai are importanta, insa in afara situatiei in care decizia s-a luat cu 9-0, toate laudele aduse intregii Curti nu au temei. le merita doar aceia dintre judecatori care, la fel ca Aspazia Cojocaru, au judecat pe lege si nu pe parti-pris-uri.

    2.  @Gramofonu Io cred ca al saptelea a fost Tudorel. La iesirea de la sedinta nu era suparat deloc. Au contraire, zambea ca pisica dupa ce a mancat pestele din acvariu.

  21. Totuși, dacă ne gîndim un pic, lovitura de stat a reușit în mare parte: președinții celor două camere schimbați au rămas, Monitorul Oficial a rămas la Guvern, ilegalul avocat al poporului interimar e bine mersi în post, ordonanțele de urgență contrare legii au rămas în vigoare (uite: și eu am uitat toate cîte s-au întîmplat).

    1.  @meioza si puie a fost dus-intors la ue in mod ilegal. ca sa nu mai zicem ca plagiatul a ramas nesanctionat.

      1.  @Canadiana Da, dar ilegalitățile astea pot fi categorisite drept casus beli, nu parte a loviturii de stat (nu cred că cineva ar fi spus cuvinte mai tare decît „uzurpator de funcții oficiale” sau „plagiator” dacă climaxul din 3-6 iulie nu s-ar fi întîmplat…)

  22. Există speranţă! Noua Republică acuză! Pe Ponta, de limbaj abuziv: „Declaraţiile sale au întrecut măsura.”
    Şi cum aşa nu se mai poate, iaca şi soluţia:  adoptarea unor noi regulamente de către Parlament, pentru ca „limbajul neparlamentar să fie susceptibil de a fi reprimat, la rigoare cu pierderea dreptului de a mai participa la şedinţele Camerelor”. 
     
    De tămîieri şi afurisenii n-a zis nimic. 

    1.  @Florina singura explicatie pe care o am este ca acesti barbati vanjosi de dreapta au fost abuzati ingrozitor de mamele lor.

    2.  @Florina E foarte de dreapta principiul asta cu legiferarea pentru orice inclusiv derapaje de limbaj politic. Nu ne uitam nene daca nu cumba exista vreo lege sa includa, dam una specifica. Facem valva si publicitate. Cu ceva efort o facem si neconstitutionala, cu ocazia asta mai facem valva.

  23. Apropo de combat vs. non-combat: am remarcat ieri că unii de la PDL au început să nu mai stea capră la moderatori agresivi. Cristi Preda a pus-o la punct foarte elegant pe Crețuleasca  de mai multe ori (aia purtîndu-se ca o țață comme d’habitude). Sigur, era jenant că intervenea și Cioroianu (care e și membru PNL – deci parte a conflictului).
     
    Recunosc că nu am mai urmărit TV-ul de mult timp, e cumva un caz special?

      1.  @Florina Poate voia să folosească un cuvînt mai dur și s-a jenat… 🙂 Dar eu mă întrebam dacă mai sînt și alții din PDL care să țină piept verbal tirului încrucișat (că pînă acum nu am văzut decît persoane din societatea civilă să fie incisive)

        1.  @meioza  @Florina Poate-or mai fi, dar isi savureaza concediile. Au si oamenii prioritatile lor, crezi ca pot renunta atit de usor la cele doua saptamini de vacanta pe care le-au asteptat tot anul tragind din greu la saiba mentala a luptei politice? In fond era vorba doar de darimarea statului de drept…

        2.  @DrMengele  @meioza  @Florina Hai, ca nu-i asa grav. La noi la CAP concediul e concediu, recolta poa’ sa o stringa si elevii la munca patriotica.

  24. o alta cale de atac pe langa plagiat, frauda si lovitura de stat: cursul valutar. in raport cu usd, leul a pierdut 8%, enorm in trei luni. asta inseamna reducerea cu 8% a puterii de cumparare.
     
    mai vor romanii o suspendare? no problemo, dar anuntati-i ca vor renunta la alte 8 procente din veniturile lor.
     
    ws

  25. Nu figurează nicăieri în legislaţia noastră obligativitatea ca preşedintelui interimar să i se evalueze starea de sănătate, nu-i aşa? Întreb cît se poate de serios. 

      1.  @Louisy 
         
        Păcat că nu-i ora potrivită de adunat like-uri. C-aşa o băgam şi eu pe aia: doctor în teologie este, feştilă este, funie de usturoi este. Păi şi-atunci  cu acatiste de ce n-am încercat? 

    1.  @Florina DIn cîte știu eu doar profesorilor de preuniversitar li se cere dovada de la psihopupu. Dar cum certificatul se rezolvă cu 50 de lei, cred că și interimaru’ ar descoperi soluția asta…
       
      P.S. Eu aș cere certificat anual tuturor funcționarilor publici…

      1.  @meioza  @Florina Eh, eu n-am auzit de functionar public care sa-si fi ucis clientii dar stiu cativa soferi de microbuz care au facut-o >:)

    2.  @Florina Nu au acceptat ei decizia CCR, ii vezi in stare sa accepte un diagnostic?…;)
      Eventual doar de la medic scolit la Lomonosov University….lol

  26. „De ce ar lupta PDL și sateliții împotriva propriilor interese?”
     
    Din acelasi motiv pentru care tancurile usoare nu se pot opri pe cimpul de lupta: le zdrobesc tancurile grele si le macina artileria. Non-combat PDL = soarta CDR. Reafirm (e spam?): nu votez la parlamentare candidati care n-au fost in prima linie. Sa vada cum e si de partea proasta a boicotului.

    1. Cred ca aici le putem da o mina de ajutor: „nu luptati = nu va votam”. Sa facem astfel incit interesul nostru sa fie interesul lor.

      1.  @Gramofonu Daca nu-i votam, nu ajung in functii. Daca-i votam, ajung in functii dar ii baga la mititica? Ce vor prefera oare?
         
        Mesajul ar prinde la cei care se stiu fara muste pe caciula. Sunt oare de ajuns?

      2.  @Gramofonu Perfect de acord…DAR…procedand asa nu facem decat sa contribuim la sporirea numarului de grajdani pe care USL ii va trimite in parlament.

        1.  @revealer Cit timp au un mesaj consistent, „prestati sau dispareti”, nu cred ca o sa aiba curaj sa spere ca o sa alegem mereu raul cel mai mic.

        2.  @Gramofonu Ba asta spera. Se prezinta ca raul al mai mic, si unii si altii. Si retorica USL-ista de acum inca e „vai ce monstruozitati a facut PDL-ul”.
           
          Important nu e ce prefera PDL-ul, important e ce preferam noi. Pana la urma, ca sa salvam democratia l-am votat pana si pe Iliescu.

        3.  @revealer  @Gramofonu Eu am boicotat (vedeți unde era antemergătorul? :D) atunci alegerile prezidențiale pentru că mi s-a părut că este sub demnitatea mea și mi-aș încălca principiile…
           
          Pînă la urmă dacă dreapta nu e în stare să se organizeze și preferă fripturiștii în continuare, pot renunța să votez. Nu aș vrea să ajungă să mă reprezinte un potențial traseist…

        4.  @meioza iar vorbiti de parca pdl-ul e un fel de angajat al nostru menit sa ne slujeasca. Poate ar trebui sa ne gandim si ce sa facem noi, nu doar sa cerem sa fim reprezentati asa cum se cuvine, de ex. @Bleen  face mai mult decat 90% din „dreapta” de la noi.

  27.  @Bleen , ar trebui sa reformulezi putin intrebarea privind solutiile:
    – pe termen scurt
    – pe termen mediu si lung.
     
    Educatia mi se pare evident o solutie pe termen cel putin mediu.
     
    Avand insa in vedere ca scenariul propus vorbeste de evenimente posibile la o distanta de o luna, cred ca abordarea solutiei trebuie sa fie tot pe scenarii.

  28. Îl văd acum pe Crin la B1 în adunătura de la USL… Clipește din ochi la fiecare 2 secunde și are pe față un rictus pe post de zîmbet. Dacă scenariul lui @Bleen se adeverește, ăsta nu mai rezistă la încă o suspendare. Deja are mișcări involuntare de stress posttraumatic….
     

    1.  @meioza  Daca m-as fi uitat la TV as fi vazut si eu ca Basescu e de vina pentru spaga pe care a cerut-o medicul ala pentru cezariana.

    2.  @meioza  urmarindu-l azi, mi-a amintit de Chaplin in vestita scena din „Modern Times” in care strange buloane cu cheile franceze

      1.  @ny2 Hehe, eu am vorbit destul de serios… acu’ cîteva zile am (re)văzut primul episod din Apocalipsa după Hitler în care erau imagini cu cîțiva soldați care problema asta după primul război mondial.
         
        Oricum, mi-a mai dat cîteva argumente în asemănarea puciului cu modul de lucru al lui Hitler (bine, poate există un curs la Harvard Putsch 101, habar nu am): chestia cu semănatul urii și fricii în interiorul populației (chestie care l-a propulsat pe Hitler de la nivel de agitator la cel de lider) conduce clar la inițiatorul acțiunii…

    3.  @meioza  am uitat sa scriu (deh, scleroza) si ca incepe sa-i scape discursul din haturi: „aceasta poveste cu ruinarea economiei si scaderea cursului valutar (aproximativ, n.m.) noi nu le inghitem”. pai ce sa va uram altceva decat succesuri?

  29. Nu am inside information din USL. Așa că nu știu dacă scenariul e real sau nu. Cine știe, poate că tocmai le-am dat o idee. Deși nu de oameni cu idei duc ei lipsă acolo. Ideea e următoarea: de ce credeți că un asemenea scenariu nu poate fi pus în practică? Cum poate fi contracarat? Cu argumente, fără ”fiindcă nu e bine ca ăia răi să cîștige și fiindcă așa vreau eu și nu ne mai întrista”. Blogary nu există ca să gîdile pe nimeni și nici să menajeze sau distreze. Nu facem psihoterapie. Deci, cum credeți că ar putea fi contracarat un asemenea scenariu, dacă va avea lor. Sau dacă nu va avea loc, de ce nu va avea loc?

    1.  @Bleen Asta e maretia politicii, se poate intampla orice. Aici era si maiestria lui Base, rezolva orice. Sa negocieze si sa schimbe majoritatea.

    2.  @Bleen Ar fi timpul ca opoziției să-i crească și niște ouă. Dacă se poate, atașate la un creier. Nu contează sexul purtătorului (Monica Macovei e mai dotată decât trei sferturi din partid).
       
      Presiune publică, presiune multă în Europa și în State (europarlamentari, ONG-uri, tsunami de scrisori la adrese cu .eu și .org în coadă)Susținerea puținelor organizații care știu cum și pot face ceva pentru statul de drept. Povestea  cu Pivniceru e doar de etapă. Nu e ea, va fi altcineva. Băsescu nu e veșnic, și trebuie să ne pregătim cu cap.

      1.  @SimonaM  @Bleen ouăle nu cresc din nimic. apoi, monica macovei nu are o viziune de dreapta. e bună acum, în război, dar la politici de dreapta pe timp de pace e zero. nada. pînă la urmă, dreapta are un ţel, stînga are altul. nu cu monica macovei îţi atingi ţelul. e o piesă în sistem şi atît.
        apoi: presiunea de afară e bună, însă are efecte pe termen lung. ue este şubrezită economic, imediat și politic. din america ne aşteptăm la încă patru ani de obama. patru ani de un stîngism mai feroce ca primul mandat, pentru că nu mai are miză electorală.

        1.  @nedormitul  @Bleen Macovei trebuie să ducă mai departe schimbarea sistemului în justiție și să toace cu statul de drept. Restul nu are treabă.
          Da, nu arată bine. Dar nu prea văd ce se poate face fără educație. Oamenii habar n-au cum e cu constituția și proprietatea, stânga-dreapta. Ce să faci fără bază? Doar pe termen lung va fi mai bine. Dacă. Părerea mea. 

        2.  @nedormitul  @SimonaM  @Bleen Fara Justitie si stat de drept, vorbim discutii despre stinga-dreapta. Eu aici si acum nu vad lupta impotriva stingii, vad in primul rind lupta impotriva distrugerii statului de drept si calarirea Justitiei ca la rodeo. Nu iau apararea stingii, as fi ultimul timpit, dar cred ca vorbim de reumatism cind luptam cu metastazele.

        3.  @SimonaM  @Bleen dacă trebuie făcut ceva, e la nivel politic. instituţiile funcţionează acum, însă trebuie ca funcţionarea să fie şi durabilă. aici nu cred că mai e treaba lui macovei. e o chestiune de timp şi de nervi tari.

        4.  @nedormitul  @SimonaM  @Bleen is oarecum de acord cu tine: dreapta romaneasca e reactiva. de altfel asta e o mare o problema a romanilor. reusim sa ne adunam in jurul unui stindard cand suntem „impotriva” unor chestii… de exemplu is mandra de cum poporul roman o reusit sa se adune sa sa fie impotriva puciului. da, e drept, unii punand umarul mai mult decat altii.
           
          ceea ce as vrea sa vad, ceea ce mi-ar da sperante, intr-adevar, e ca suntem in stare sa propunem „ceva” in loc. eu nu am vazut dreapta construind ceva, nu am vazut initiative. i-am vazut reactionand, nu punand baze. mi-as dori sa ma insel, mi-as dori sa fiu prost informata, mi-as dori sa ma combateti…

    3.  @Bleen Minifisuri pe care le vad eu la prima lectura:
       
      – necesitatea avizului CSM pentru numirea procurorilor (consultativ sau nu, el trebuie sa existe). Nu exista termen legal de dat aviz, doar recomandarea de 30 de zile;
      – posibilitatea CCR de a se pronunta pe hotararea de suspendare;
       
      O data ajunsi insa la referendum, nu mai exista cale de intoarcere. Dar eu banuiesc ca USL nu va risca o noua suspendare inainte de a modifica legea referendumului – prin eliminarea cvorumului.

      1.  @revealer  @Bleenam si eu 2 fisuri:
         – listele electorale NU vor putea fi niciodata schimbate, pentru ca pentru orice modificare le trebuie documente, ori pentru romanii plecati in strainatate n-au cum sa le obtina
         –  chiar daca schimba legea referendumului, procesul va fi la fel; contestare la CCR, legea declarata neconstitutionala, din nou cvorum
         

        1.  @AndreeaP  @Bleen Chiar Basescu a declarat ca daca nu mentionau ca prin derogare de la articolul cu cvorumul demiterea presedintelui se face cu 50%+1 din nr. de voturi exprimate atunci legea nu avea o problema.
           
          Cred ca in asta a constat neconstitutionalitatea legii. Acum pot pur si simplu sa scoata conditia de cvorum din orice referendum.

    4.  @Bleen Te citez aproximativ, cum ziceai acum ceva timp (și cred că așa gîndim cu toții): Pierderea bătăliei e pe 50 de ani, cîștigarea la fel. Ar trebui să vedem dacă într-adevăr s-a schimbat ceva la nivelul electoratului pînă nu de mult pasiv. De aici, pașii următori vor putea fi creionați mai bine.
       
      Pe termen cît se poate de scurt, trebuie anihilate Latrinele infracționale organizate, cu Felix la mititica altfel se va putea respira. Aspazia ne-a făcut să sperăm din nou la dictatură: la dictatura legii.

      1.  @Pataphyl  @Bleen , mie scenariul mi se pare fără cusur, cu consum minim de energie pentru toată lumea, la mate se zicea „o soluție elegantă”.
        Foarte plauziibil. Cheia contracarării stă prin ultima propoziție, adică ori PDL și sateliții să aibă revelația că altele le sunt interesele, că non-combatul nu le garantează non-pușcăria, ori să apară o grupare cu alte interese pe termen scurt. De ex. intrarea în civilizație, din care locurile eligibile să decurgă, să fie pe cale de consecință – deci interesul imediat de a realiza o investiție pe termen lung, că li se cam duce și lor viața. Asta să iasă la luptă pe aliniamentul lovitură de stat, fraudă, plagiat.

        1.  @Yeba  @Pataphyl  @Bleen Vis-a-vis de o grupare cu alte interese imi vine in minte o replica care l-a facut (de ras) popular pe Ioan Rus dar care mie mi-a placut. Sa importam niste nemtzi dom`le ca sa formeze o noua clasa politica in Romania. Nu ca nu am mai fi importat din Ghermania pedigree-ul Sigmaringen. :))

        2.  @Yeba  @Pataphyl  @Bleen  Cred ca PDL-ului ii e greu sa aiba revelatii cu actuala conducere. Educatia? solutie pe termen lung, nu cred ca timpul permite sa asteptam rezultatele, eu o vad doar pe o conditie strct necesara, dar cu efect in viitor.  O noua grupare (bine intentionata evident…:)) cladita pe ramasitele PDL reformat la singe si satelitii…pare o solutie viabila. Asta pentru ca nu stiu cit ar ramine dintr-un PDL curatat de paraziti. Nu sint Gica Contra, dar ca o concluzie as zice ca e nevoie de chimioterapie si radioterapie, ca sa lovim tumora. Dupa ce trecem hopul, putem sa ne gindim la alimentatie naturista si sala de gym.

      2.  @Pataphyl  dictatura legii inca nu e posibila. justitia, ca institutie nu a trecut inca testul. de abia cand la justitie vei avea persoane din tabara adversa dreptei care isi vor face treaba independent de coloratura lor politica, poti spune, ca da, dom’le avem justitie. 

        1.  @Pataphyl  @Canadiana  aici, moncher, m-ai bagat in nori. (u.buc. lb. straine). apoi, la orice teorema exista si exceptie, ca la gramatica, nu? eu stiu ca, practic, noua ne tremura chilotii pe noi pentru inlocuirea lui morar si kovesi. 

    5.  @Bleen Am scris la articolul acesta cum se contracareaza, am scris o bucatica si la vechiul articol.
       
      1. Dupa cum vad ca in continuarea par sa creada oamenii, Mona ar fi un agent-cheie, fara de care planul nu merge. Fals. Ea e un agent-cheie acum, pe loc, daca-i poate da jos pe cei doi AZI. In octombrie, oricine-i poate da jos, pentru ca asa trebuie, facuta o nominalizare. Pornim de la ipoteza ca alegerea se va face de catre GIO in ansamblul sau, nu de o persoana. Daca insa credeti ca alegerea apartine unei persoane, respectiv Mona, atunci ea e cheia numirii. Eu, personal, consider absurda ideea ca numai Mona cunoaste o persoana buna de pus acolo. Dar, ma rog, poate nu e rau daca e tinuta deoparte, macar de dragul slabirii aripii PNL.
       
      2. Cheia este functia de presedinte. Prin simbol si prin putinele parghii pe care le are. E esential ca acolo sa nu fie Antonescu. Pentru asta:
      2.1. Avand in vedere ca cele doua suspendari anterioare s-au facut pe chestiuni pe care Base le-a scos pe gura sa sloboda, e bina sa TACA. Solutiile din seria 2.1.x sunt in cazul in care opozitia ramane ca acum, hipser-debila:
      2.1.1. Daca nu e Mona acolo, poate, repet, poate, numirea pentru PG e decenta. Poate. Base sa faca bine sa o accepte, avand insa certitudinea ca cei de sub PG nu vor ceda. El se constituie suportul lor moral, in acest caz. Daca e Antonescu in functie, nexam suport moral.
      2.1.2. Daca Mona e acolo, suntem in scenariul din articol. Solutia e la fel ca la 2.1.2.
       
      2.2 Daca Base NU VREA sa taca, atunci planul presupune o serie de executii magistrale, rapide, ca si cum ar avea un L115A3, fata de niste puscariabili notorii si cu influenta. E solutia preferata. Are avantajul ca destabilizeaza sistemul GIO. Aici trebuie ca opozitia sa se intareasca. Cum? Nu stiu. Probabil dandu-mi mie laicuri la analizele serioase.

    6.  @Bleen usl trebuie pus sub microscop de opozitie si taxat in media si in justitie pentru cea mai mica derapare. in acelasi timip, ziaristii de dreapta trebuie scoliti, pentru ca, dupa mine sunt slabi si sunt mai mereu in defensiva, nu in atac. ziaristica investigativa pentru a descoperi toate ccturile existente, ca terenul trebuie ca e foarte manos. plecatu’ opozitiei la firul ierbii si explicat oamenilor ce se intampla, tinute lectii de juridica elementara. teme de discutie: lovitura de stat data cu ajutorul penalilor, fraudare organizata, stenogramele pnl si dogaru nu au fost suficient exploatate, declaratiile incendiare ale paiatzelor nu sunt exploatate (putere vs. guvernare), grup infractional organizat, sintagma asta a fost uitatabatalia mediatica se da pe cine impune temele de discutie. pana acu, la serviciu: usl. 

    7.  @Bleen hm. ca raspuns la intrebarea ta, mi-o venit in minte scena aia din inglorious basterds in care landa ii explica lui lapadite cum poate el gandi ca un sobolan*. mie realitatea din ultimele luni mi-o dovenit ca nu prea suntem noi landa si ca nici in cosmarurile alea mai infricosatoare nu putem vizualiza ce poate face USL-ul. cred ca dreapta in Romania nu e pregatita sa dea nas in nas cu tacticile bine inchegate ale indivizilor astora (ca nici nu stiu cum sa ii numesc).
       
      nu pot contesta ce ai spus pentru ca mie imi vin in cap scenarii si mai dezastruoase. io cred totusi ca nu se vor incurca in fineturi. vor folosi forta bruta si prin forta bruta inteleg masele de votanti cu „da”. n-au nevoie decat sa continue sa prelucreze prin media. se vor ralia mult mai multi in jurul lor la viitoarele alegeri decat in jurul nenumaratelor formatiuni de dreapta, vechi sau noi, realmente de dreapta sau doar anti-USL, cu membri re-inventati, sau cu oameni cu adevarat merituosi. si cel mai grav e ca eu cred ca se vor folosi din nou de fraude masive. 
       
      si alta opinie personala (aparent off topic, dar revine printr-o deviatie inapoi): Romania are o problema de educatie civica, asa cum remarcai si tu intr-unul din articolele anterioare. Nu exista educatie formala generala in sensul asta si educatia prin media (ceea ce faceti si voi, intr-o anumite masura) are o distributie ne-uniforma si deci ineficienta. Asta face ca, desi ca indivizi reusim sa avem opinii inteligente, sa nu ne putem inchega untr-un partid puternic cu valori de dreapta care sa poata castiga (sa aibe sanse reale) alegerile urmatoare, de exemplu. oamenii pe care eu ii vad formand „dreapta” is niste idealisti. oameni care cred in valori, in meritocratie, in chestii d-astea din destine de eroi. politica e un altfel de joc, si nu e pentru idealisti. idealistii is solitari, nu prea-i vad reusind sa formeze un nucleu. finutii se respecta prea mult unii pe altii, cu opiniile lor cu tot. Basescu (si nu is pro-Basescu) e un om care decide. capitanul de nava trebuie sa fie lider; un lider trebuie sa ia decizii, e responsabil de cei care il urmeaza. asta lipseste dreptei romanesti. la un moment dat cineva trebuie sa ia taurul de coarne. stiu ca explicatia de mai sus e stufoasa, dar is prea obosita sa modific, asa ca incerc sa concluzionez: trebuie ca mult mai multi cetateni sa inteleaga si sa fie preocupati de problemele cetatii (dar sa le inteleaga realmente, plecand de la probleme economice, juridice, etc) – aici, lapsus. apoi, cei care se pretind educati cu privire la problemele cetatii trebuie sa fie implicati activ. adica, asa  cum spuneai si tu, nu intr-o permanenta expectactiva. trebuie ca acesti lideri de dreapta (nume din ICCD, de exemplu) sa isi asume riscuri politice majore, sa intre in arena, si sa isi asume luarea unor decizii care pot fi gresite. sau cu alte cuvinte, cum remarca cineva mai sus, sa le creasca niste „oua”…
       
      *: analogia cu filmu’ nu vrea sa insemne ca i-am confundat pe aia buni cu aia rai. sau invers.

    8.  @Bleen se poate preveni cu solutii de dreapta raportate la ignorarea completa a economiei de catre usl. Cu raportarea statului minimal la actualul sistem dependent de politic, cu riscuri de genul acestui referendum. Aceeasi raportare la nivel individual, un stat mic ma lasa sa traiesc, nu statul pe care „nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”.

    9.  @Bleen si mai e ceva: guvernele Boc si Ungureanu au fost judecate la sange, analizate si despicate de parca traiam in cea mai curata democratie. Trebuie folosita aceeasi masura si pentru actualii.
      In plus trebuiesc reinviate temele despre care s-a discutat doi ani: criza, austeritate, fmi, economie, programe, etc. si pe care usl le-a anulat dintr-o miscare. Sa aducem jocul in teren, nu pe ogoarele din Oltenia.

  30. daca suntem de acord ca justitia isi face treaba, cat curaj mai poate avea usl sa fraudeze masiv la parlamentare?asta apropo de liste 

    1.  @Canadiana Uite, tu faci aceeasi greseala pe care am facut-o si eu pana astazi pe la pranz: ii antropomorfizezi pe Ponta si Antonescu. Nu, nu judeca la fel ca noi, clarul tau nu-i si al lor, rusinea ta nu-i misca, fricile noastre de justitie nu-i sperie. Principiul ‘Nu avem toata puterea pana nu luam si justitia” l-am crezut pana astazi doar expresia fricii de puscarie a lui Voiculescu. L-a confirmat  insa astazi si Ponta: „CCR a dat o decizie care nu ne convine deci suntem doar la guvernare nu si la putere”.

    1.  @SimonaM Zilele pana la a treia suspendare. E si un principiu ezoteric ce spune: „Orice lucru se intampla a treia oara”.

  31. Uitati, revenind on-topic, sa stiti ca @Bleen nu are dreptate cand zice de d-ra Laura. La TV a zis dânsa că miza imediată a numirii d-nei Pivnișieru este grațierea lui Năstase.
     
    Tind să cred că zice bine și o voi urmări și altă dată. 

      1.  @Gramofonu  @Bleen Ca iese de acolo. Cred ca e o miza importanta pentru domnul respectiv.
         
        Am zis mai jos ca eu am convingerea ca d-na a fost platita din plin. Nu m-ar surprinde ca 50% sa vina de la fam. Nastase.

      2.  @Gramofonu  @Louisy  @Bleen e doar o opinie personala, dar: e problematic; Nastase era un peste mare, era vizibil, ii in puscarie. pentru mine, cetateanul de rand, asta inseamna ca justitia are muschi. parca am mai multa incredere… nu stiu care e miza ultima a lui Nastase dupa gratii sau in libertate, dar perceptia joaca un rol foarte important in interactiuni, mai ales cand vorbim de oameni impresionabili. ca mine, de exemplu.

      1.  @EleBelele  @Bleen Se facu vorbire de un referat care trebuie inaintat la detinatorul functiei supreme in stat.

        1.  @Louisy  @EleBelele  @Bleen LEGE nr.546 din 14 octombrie 2002 privind graţierea şi procedura acordării graţierii
           
          Art. 3. – Graţierea individuală se acordă la cerere sau din oficiu, numai după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.
           
          Art. 4. – Cererea de graţiere individuală, împreună cu actele anexate, se adresează Preşedintelui României şi poate fi făcută de:
          a) persoana condamnată, apărătorul ori reprezentantul legal al acesteia;
          b) soţul persoanei condamnate, ascendenţii, descendenţii, fraţii, surorile ori copiii acestora, precum şi de aceleaşi rude ale soţului persoanei condamnate.
           
          Art. 6. – (1) În vederea exercitării prerogativei de graţiere, Preşedintele României poate solicita, atunci când socoteşte necesar, avize consultative de la Ministerul Justiţiei, care este obligat să le înainteze în termen de 30 de zile de la data solicitării.
           
           

        2.  @EleBelele  @revealer  @Bleen Poate ca planul e ceva mai elaborat.
           
          In eventualitatea gratierii: isi redobandeste si drepturile civile? Cu cazier ramane?
           
          Poate se mizeaza pe o anulare a pedepsei, ceva mai complicat, dar garantat cu stergerea cazierului.

  32. Ponta zice ca nu va merge pe „aripa nationalismului” ca Orban in Ungaria. Ce mia dezamagire pentru nationalisti (gen Roncea etc) care l-au abandonat pe Basescu si au trecut de partea suspendacilor tocmai din cauza euro-atlantismului lui Basescu si sustinerea lui pentru Patapievici si politca ICR..poate ii putem recupera noi pe „vadimisti”

  33. Efecte colaterale ale deciziei CCR: Vecinul Hapciu, mare antibăsist, care de 5 zile îşi taie garajul cu flexul de dimineaţă până seara, m-a rugat taman azi, pe seară, să-l scuz că m-a deranjat cu zgomotele. Dar m-am văzut în fiecare zi cu el.

      1.  @Bleen La puşcărie s-ar chinui mai puţin . A umplut o benă de moloz mare în două zile. Şi Bombo are un chip mult mai agreabil decât nevastă-sa.

        1.  @Nea Cred ca stai langa fostul meu vecin. Isi face cumva cafeaua la o flacara artizanala pe care o aprinde in fiecare dimineata la contorul de gaze al blocului, sub explicatia e om sarac si ca face astfel economie la gazul lui?

  34. Off-topic:
    Sa-mi bag picioru’…
     
    Scriu cele mai inspirate analize. Polemizez, cu respectarea regulilor de dezbatere Oxford. Demontez fire logice. Gasesc hibe, puncte de inflexiune, linii de influenta. Pun diagnosticuri. Dau solutii magistrale. Vorbesc voalat, transmit mesaje cu adresant specific, trasez linii de actiune neasteptate…
     
    Iau 2 laicuri amarate, daca le iau si pe alea.
     
    Scriu deliberat o tampenie si pac! 10 laicuri.
     
    Frate @Bleen, hai sa deschidem, frate, trupa Divertis-Blogary, ca vad ca asta se cere…

      1.  @Bleen  @Louisy nu-s de acord cu tine. io-mi preiau stirile prin emisiuni de divertisment. consum jon stewart, ma face sa rad :-)…nu is in stare sa ma uit la stiri din Romania de cativa ani. ma enervez. n-am chef sa imi ridic nivelul de stres, de-asta nu ma expun direct, imi iau stirile prin voi, mai nou. nu mai stiu cum v-am descoperit, dar ma felicit 😀

        1.  @quaddelta  @MariaFG  @Bleen  @Louisy M-ati facut curios cu Jon Stewart asta. Am stat azi noapte pana la 2 si nu ma puteam opri. 
           
          E foarte bun tipu! O combinatie fantastica de inteligenta si umor! Brici!
           
          Si bonus, m-am lamurit si ca afilierea Antena 3 la CNN valoareza cat o ceapa degerata..
           
          A meritat sa mi se scurga ochii acum pe birou de somn! 😀

        1.  @Louisy like-urile alea de dupa ora sase si pana-n unspe, daca reprezinta dublu’ mediei pe ora de pana-n ora sase, is furata, nene :-)…

        2.  @MariaFG Nene (sau tanti), eu trag tare sa ajung la media de doua laicuri / comentariu. Asa am vazut eu ca au unii mai smecheri pe aici, @Taticu  gen. Mai ierea cineva, să mă scuze de acest lipsus.
           
          Acum, depinde numai de VOOOOOOOOOOI cum ajung acolo: cu comentarii respinse la publicare in kmkz sau cu analize respinse la publicare in Jane’s Defence Weekly.
           
          Depinde numai de voi, important e daca sunteti aiiiiiiiiiici. 

        3.  @Louisy  Inteleg ca-s o legenda vie, in lipsa. Ce-am facut, ca-s mai confuz ca Predescu si cel putin la fel de senil?

    1.  @Louisy de-acu n-o să le mai primești nici pe-alea, sper că ți-e clar. 1) Când vorbești voalat, nu riscă nimeni să-ți dea laic, că poate e voalul pus strâmb și pică de fraier, când adresantul e specific – dacă-i numai unul, ăiilalții sunt geloși etc. 2) Când faci o glumiță, râde fiecare în sinea lui, dacă râde, dar laic nu dă, ca să nu pară lipsit de rafinament.
       
      Și iaca așa, parcă văd că moderarea te va îndemna la moderație, o să scrii semi-magistral și clar plus câteva tâmpenii nedeliberate, iar noi, ăștia de nu suntem magistrali, dar nici amatori de CCRău-jokes, cum ne descrie @Bleen  , pe scurt mediocri cu bască, o să te urmărim cu mausul pus pe like.

      1.  @Yeba  @Bleen Intr-adevar, se stie ca o dubla negatie constituie o afirmatie.
         
        Niciodata insa o dubla afirmatie nu constituie o negatie, asa ca imi permit sa pun un yea, rait. Sa vezi ca tot la tampenii iau laicuri.

  35. Un scenariu perfect plauzibil si, mult mai mult decat probabill, vehiculat la oficine. Sa speram (sa speram!… of, deja imi vine sa rad de mine) ca azi-indignatul si doamna ”nu ma las si nu va las” mai desteapta niste oameni. Nu sunt sigur. Dar vreau. Si incerc la nivelul meu micro sa explic pe puncte. Am castigat vreo 3 oameni din 321. Nu renunt. Nu pot.

    1.  @tiestoster io azi am renuntat :-(…adica n-am rabdare sa explic, ma enervez, toate chestiile is de citit peste tot, ma-nfurie ca trebuie eu sa fac efortul sa explic unor oameni care nu reusesc sa vada dincolo de chestiile regurgitate de pe antene… 🙁 ma oboseste agresivitatea lor si faptul ca nu au decat 2-3 replici („jos basescu”, „noi am iesit in strada ca sa plece”…etc.). raportez ca am esuat in a convinge 2 persoane si am castigat pentru cauza argumentelor logice un nedecis …(cu ajutorul articolelor de pe site-ul vostru).

      1.  @MariaFG am castigat ”3” din ”321” explicand logic ca un referendum e diferit de alegeri locale, de exemplu. si ca neparticiparea reprezinta o optiune, nu un non-combat. cei ”3”, asa hipnotizati si divizati de ”antene” cum erau, au inteles chestia asta. vreau sa cred ca sunt mai multi care se uita stramb. inca nu m-am cioranizat la maxim :))

  36.  Decizia CCR le-a dat usl-istilor un pumn in plina figura. I-a facut knock-out! Au pierdut lupta. Eu zic sa nu ne luam dupa fumigenele lor.   Acum lucrurile vor intra incet pe fagas normal. Asta chiar si cu ajutorul membrilor PSD si PNL fiindca nu pe toti ii cheama Ponta sau Antonescu.

        1.  @Pataphyl  @Bleen  @Never Primarul PNL din Baia Mare, Vasile Dancu. Pana la 10 nume mai scrieti si voi 😀

        2.  @revealer  @Pataphyl Primarul PNL din Baia Mare, Vasile Dîncu și Rus nu-s parlamentari. Hai să dăm și nume de parlamentari, că ei votează la suspendare.

        3.  @EleBelele  @Bleen Initial a zis politicieni 🙂 
           
          Sigur, daca ne raportam la masa amorfa din parlament…dar si acolo sunt umbre de speranta. Au facut tot felul de aliante prin care au garantat niste locuri unora sau altora; iar numarul de parlamentari e totusi limitat. Din cei ce sunt acum parlamentari or sa fie cativa lasati pe-afara.

    1.  @Never G da, asa e, nu pe toti ii cheama ponta si antonescu, in schimb multora le zornaie catusele pe la ureche.

      1.  @EleBelele Nu le zornaie si celor mai mici in functie care reprezinta majoritatea. Eu cred ca de la ei o sa inceapa nemultumirea. Au fost expusi cu totii si sigur multora nu le convine.

        1.  @Canadiana Am impresia ca ii considerati pe USL-istii din conducere mai tari decat sunt. Nu vedeti ca invoca cele 7,5 mil. de votanti? Asta e semn de slabiciune.

        2.  @Never G nu, asta e legitimizarea in spatele careia isi ascund lovitura de stat. nu-i subestima nici o clipa.

        1.  @RaulB Uite ce le-au făcut pînă acum. I-au făcut mat. Și pe Băsescu, și pe PDL, și pe toți ceilalți. Dacă nu era Occidentul și CCR-ul, acum Băsescu și PDL erau istorie.

  37. Articolul este bun…dar sa nu ne amagim, victoria lui Base doar ofera o amanare a dezastrului, da o sansa, da ceva timp, dreptei sa se organizeze.
    Basescu e trecutul, e „mort” de fapt, si nu se vede cineva care sa ii poate lua locul. Asta e drama, nu e mare motiv de bucurie evenimentul, e doar o amanare e executiei.

  38. din punct de vedere UE si US, muona are mana libera sa-l schimbe pe morar mintenas, imediat ce revine base. cele 11 puncte prevedeau ca numirile noi sa NU fie facute in timpul interimatului. 

    1.  @LunguVictorEugenMihai Se pare ca niste cuvinte intr-un raport nu-i deranjeaza. Dupa cate s-a vazut electoratul nu intelege nici macar ca 46<50, birocratie UE cu atat mai putin.

      1.  @coffee poporul sulii. cu cat sunt mai vocali, cu atat sunt mai popor. eu zic sa lasam porcii sa grohaie in cocina lor, sa nu-i bagam atat de mult in seama.

      1.  @Bleen ne-o luam cum trebuie in barba si-atat. dar ne-o luma. cu mecanismul asta s-a tinut oaia in tarc si lupul la regim vegetarian chiar si pe vremea celor buni care azi sunt rai.

        1.  @LunguVictorEugenMihai Mecanismul nu poate împiedica suspendarea lui Băsescu,  Mecanismul nu poate împiedica USL să cîștige alegerile parlamentare, Mecanismul nu poate împiedica demiterea lui Băsescu la referendum, Mecanismul nu poate împiedica numirea unui nou procuror general cînd îi expiră ultimul mandat.

        2.  @Bleen  @LunguVictorEugenMihai Si pana la urma mecanismul nu poate impiedica nici macar coruptia, doar o monitorizeaza.

  39. @Cetatean de pe Politeia a atras atentia ca:
    „Art 109 (2):  Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor”
     
    Aici s-ar putea sa fie o problema care sa displaca lui mongoloidului.

      1.  @revealerdammit lasati-ma oameni buni , macar in aceasta zi datatore de speranta, sa ma bucur, ca de maine incolo ……..
         

  40. Finalisti pentru postul de MJ: un barbat si o femeie.
    Barbatul este dus langa o usa, i se da un pistol si i se spune: „Trebuie sa stim daca poti indeplini orice misiune. Dincolo de aceasta usa se afla sotia ta, asezata pe un scaun. Ucide-o!”
    Barbatul: „Glumiti! Nu mi-as putea ucide nevasta!” Angajatorii insista, barbatul intra si iese imediat plangand: „Am incercat, dar mi-e imposibil sa-mi ucid nevasta, imi pare rau…”
    Vine randul femeii. I se spune ca trebuie sa-si ucida barbatul. Intra in camera si imediat se aud mai multe impuscaturi, apoi strigate etc. Dupa cateva minute femeia iese: „Pistolul pe care mi l-ati dat era incarcat cu gloante oarbe, asa ca a trebuit sa-l omor cu scaunul”

      1.  @ovidiuss  @coffeeprobabil ca luni sau marti, dupa cum anunta „onoratul” Zgonea”. Abia vineri se intruneste parlamentul in sedinta extraordinara. Pe urma trebuie vazut cat le ia sa gaseasca MO, sa vada daca este hartie, daca lumea nu e in concediu …. si intr-un final apoteotic, publica hotararea!
         

        1.  @Canadiana  @Gramofonu  @nisa2265  @ovidiuss  @coffee a propos de erata, am inteles azi din presa ca Gaspar a manarit adresa catre Guv, deci l-am bunghit bine.

        2.  @EleBelele  @Canadiana  @Gramofonu  @ovidiuss  @coffee
           in situatia asta, cu manaria la adresa initiala a CCR cine trebuie sa se sesizeze?
          asta nu trebuie iertat cu nici un pret!

        3.  @Canadiana  @Gramofonu  @nisa2265  @coffee  ce sa mai publice ? ati uitat ce zicea Sova in noaptea referendumului  „Concluzia care este, in afara faptul ca referendumul va fi valid cu peste 52%, in mod evident Traian Basescu va pleca, l-am demis, si totul este OK de acum incolo”

  41. nu sint foarte sigur ca vor sari la un timp atit de scurt cu o noua suspendare. dupa prima runda sint vazuti f prost inclusiv de cei cu aceeasi orientare politica din ue. in prima suspendare au plonjat atit de virtos in rahat ca stropii au ajuns sa-i atinga si pe colegii lor de pe la bruxelles. sint sigur ca-si vor lua niste castane direct la scafirlie ptr episodul ce da se incheie. asta ii va face pe unii dintre ei sa nu se mai arunce cu capul inainte doar ptr ca le spune felix ca are un plan mai bun ca cel dinainte.

    1.  @valid lungimea timpului e invers proportionala cu intrunirea majoritatii necesare; cred ca asta-i singurul parametru ref. la o noua suspendare.

  42. Nu cred că nişte politicieni normali ar încerca şi a treia oară să-l demită pe Băsescu. E o jucărie prea mare, cu care s-au zgâriat Năstase, Prostănacul şi alţii. Ca vipera, chiar cu capul tăiat, muşcă până la apusul soarelui.
    Dar cine zice că ăştia sunt normali?

    1.  @Nea Daca Base intinereste cu 15 ani la fiecare suspendare, la a 3-a au sanse sa-l prinda-n mintea copiiilor si sa-i faca felul.

  43. O alta posibila fisura in plan e CCR-ul. Din cate tin eu minte si-au recuperat posibilitatea de a se pronunta pe hotararile parlamentului.

        1.  @revealer eu zic ca da dar, dupa cum a spus si @Bleen, aici de fatza, nu au inteles sa-si incerce norocul cu cea din 06.07.

        2.  @EleBelele Pe cea din 06.07 nu cred ca se puteau pronunta. Daca incearca sa-l suspende din nou e de rasul curcilor daca iar dau OUG sa ia aceasta posibilitate CCR-ului. Sigur, pot s-o faca, dar…

        3.  @Yeba  @EleBelele În 2007 CCR nu se putea pronunța pe hotărîri. Noroc cu Șova, că el a venit cu ideea. Băiet bun. Toate ideile, și bune și proaste, sînt ale lor. Toți oamenii vii, buni sau răi, deștepți sau proști, sînt ai lor. Ei trag la poartă, ei apără. Ai noștri sînt într-o perpetuă expectativă.

        4.  @Bleen  @Yeba riscau doar o respingere ca inadmisibila a sesizarii pe hot de suspendare, solutie data, de altfel, de CCR si asupra sesizarii formulate in concret la vremea aia; bine intocmita, ar fi existat posibilitatea sa treaca; sa ne reamintim, in acest sens, ca, in 2007, CCR a dat  aviz negativ expres la suspendare, nu „scaldat” ca de data asta.

        5.  @Bleen  @Yeba  @EleBelele Like, cu mentiunea ca nu recunosc sintagma „ai nostri”. Ei sint ai lor, cu exceptia lui Macovei si Boc. Hai si Base, ca-mi place cum ride.

    1.  @revealer Din cîte țin eu minte, PDL nici măcar nu a contestat la CCR hotărîrea de suspendare.
       
      Apropo, își reluase dreptul de a se pronunța pe hotărîrile cu temă constituțională.

        1.  @coffee  @Bleen A sesisat CCR cu privire la existenta unui conflict institutional intre Presedentie si Parlament. Nu a sesizat referitor la hotararea de suspendare.

        2.  @revealer  @Bleen Daca avizul CCR e consultativ, ce se poate face? Se pare ca parlamentul hotaraste ce-i trece prin cap.

    1.  @Louisy Pai le ia dosarele celor nepotriviti, le da altceva de lucru (eventual ii transfera) si-si pune ciracii la treaba.

  44. Oamenii cu încrederea lor în lume, viață, cauză și organizație pot fi băgați la îndoială doar printr-o ofensivă pe partea mentală, cum s-ar zice. Nu zic să-i hipnotizeze Aliodor, dar dacă temele sînt impuse de ăștia buni, cum s-ar zice….

  45. Bleen, nu cumva omiţi faptul că unii dintre ei nu mai sunt dispuşi să-şi rişte bătrâneţile şi cam încep să sară din barcă? De exemplu Rus sau Aspazia, care nu vor să facă puşcărie pentru că încalcă legea. Or mai fi şi alţii, nu?
     

    1.  @Hongse Sunt  sute, mii care abia asteapta sa urce in barca, pe locurile ramase libere! Numai eu cunosc cateva zeci care isi fac incalzirea, la mine in institutie.

      1.  @Annia  @Hongse plus cei atat de implicati , ca nu mai pot sari din barca , singura lor sansa este sa lupte disperati pana in panzele albe ….

      2. @Annia
        Nu prea pricep de ce. Barca are găuri, intră apa în ea ca prin strecurătoare, de ce-ar vrea cineva să se suie în ea? Au atâţia grăjdani la care să se uite care deja au urmăriri penale, de ce-ar face-o?
         

        1.  @Hongse Cred ca am mai scris pe aici: pe mine ma inspaimanta lupii tineri, nu mosnegii astia gen Predescu, care au inceput sa-si dea cu stangu’-n dreptu’… Lupii tineri sunt oportunistii sfertodocti, flamanzi, ajunsi pe pozitii de unde mai pot „ciupi”cate ceva si care, neputand oferi competenta, ofera loialitate. Uitati-va la Zegrean, de exemplu: el a fost un lup tanar care nu s-a dat in laturi de la nimic, pana si-a atins scopul. Vi se pare ca e speriat de gaurile din barca? Pentru ei, solidaritatea de gasca e ingredientul pentru a supravietui si, totodata, materialul cu care acopera gaurile din barca pentru a ajunge la liman.

        2.  @Annia  Ai vrut sa zici Zgonea sper. Iar „lupi tineri” precum Sova, Banicioiu, chiar si Ponta au un talent fantastic sa-si dea cu tesla-n oua.

        3.  @revealer Uf, da, de Zgonea era vorba! De acord in ceea ce-i priveste pe Sova &comp- asta si spuneam, mai sus: sunt ticalosi incompetenti. Dar, vorba unui clasic: sunt multi…

  46. Cat credeti ca se va opune Basescu numirilor unor noi procurori? Ma gandesc cat de lejera a fost numirea lui Cati Andronescu.

    1.  @coffee Care era miza la Caty? Ba, dimpotriva, e buna acolo unde e, pentru ca e incompatibila. Un minus pentru USL.

      1.  @Louisy Nu e nicio miza, imi amintesc doar de declaratia cu plagiatul pe care vroia sa i-o ceara si la care a renuntat asa usor.

      1.  @quaddelta  @Bleen Asta ar fi o idee, ca sa nu mai ciriie UDMR sa-i sperie cu promovarea concurentilor lor in propriile fiefuri. Oricum li s-a acrit tuturor de UDMR. Nici nu stiu cum le zice celorlalti, dar nu conteaza.

  47.  @Bleen Daca „planul” USL este cum il descrii tu mai sus atunci se pot intoarce din concediu toti oamenii de dreapta; se pot intoarce de zece ori mai destepti si mai incisivi ca tot nu pot face nimic sa il impiedice.

  48. ar mai fi o linie de atac ce poate fi facuta tocmai cu munitia oferita de usl si folosita ptr contestarea rezultatelor referendumului. cei aproape 3 mil de romani din diaspora au dreptul la o reprezentare proportionala in parlament. astfel s-ar scoate citeva zeci de locuri din miinile neaosilor care stim deja cit sint de capabili

  49. Legat de scenariu lui @Bleen , am o intrebare: rezista alianta de conjunctura PSD-PNL la intemperiile politice ce va sa vina?

        1.  @Canadiana  @Bleen  @revealer In ce tara? ca la noi liberalii, conservatorii si socialistii au format USL.

        2.  @Gramofonu  @Bleen  @revealer da, dar nu sunt aliante pe platforme (pentru ca nu au, poate decat pe hartie). in schimb, aliantele s-au facut pe interese comune: fuga de parnaie si foamea de putere. 

  50. Închideți televizoarele! Șterg orice cronică teve de acum încolo! Dacă voiam să mă uit la teve, deschideam televizorul. Nu cred că pe Blogary intră handicapați care nu sînt în stare să se uite și singuri la teve și așteaptă să li se povestească.

  51. Off topic – chemati protectia copilului in PU. O cucoana spune plina de emotie ca e o copila de noua ani care striga jos Basescu, semn ca pana si ea a inteles.

  52. Vad ca ai sarit cam repede peste o veriga, CSM. Acolo se poate bloca numirea procurorului general, prin aminari si eventual respingere.
    De fapt, in afara de CSM toti ceilalti sint miini moarte.

        1.  @Bleen  @airwave Continuand argumentele de mai jos, punctul nevralgic al planului e Antonescu in functia de presedinte. Daca nu ajunge el acolo, planul mai poate fi deraiat.

  53. Nu ca as vrea sa caut nod in papura, dar numirea Muonei are rol numai pentru o lovitura pe termen foarte scurt. Daca asteptam pana pe 2 octombrie, atunci poate fi oricine acolo. Numirea trebuie facuta, o poate face oricine.

      1.  @Bleen Ba poate. Muona nu e de capul ei, numeste pe cine trebuie. Ea e utila acum, pe termen scurt, ca sa faca niste magarii inimaginabile. Pe 2 octombrie nu mai e nevoie de ea.
         
        Cat despre demisia din magistratura, convingerea mea intima este ca a fost platita generos ca sa o faca, cu 1 pana la 2 milioane de euro.

        1.  @Louisy Da, dar uite că puteau să facă asta și pînă acum. Și n-au făcut-o.Ponta și Corlățean n-au făcut-o deși au avut 2 luni la dispoziție.

        2.  @Bleen  @Louisy Ponta s-a ferit ca dracu de tamaie sa semneze orice sau sa-si asume orice decizie. Corlatean vrea probabil sa-si pastreze sansele si viitorul politic.

        3.  @Bleen Era vorba de interimat si de promisiunile UE. Tu spui ca motivul de suspendare al lui Basescu ar fi refuzul de a numi procurorul, atentie, LA TERMEN. Asta nu e coroborata cu indispensabilitatea Monei. La termen e dispensabila.
           
          Sau ce, credem ca numai ea stie numele magic al noului PG, gata sa faca toate magariile posibile?

    1. Solutia este ca Basescu sa accepte numirile, colegii procurori ai procurorului general sa obtina mandat de ascultare si de alte lucruri, sa il prinda cu mata negocierilor cu Fenechiu si Nastase si sa-l acuze/aresteze pe noul PG.
       
      Ce zici de planul acesta? Are avantajul ca e in spatiul statului de drept si nici nu mai avem placerea de a-l avea pe Crinel.

    2.  @Louisy Mona e profesionistă și luptă pentru independența justiției (a zis-o chiar și Băsescu). E om din sistem, e un magistrat respectat. Și e omul de încredere al USL.

      1.  @Bleen Ce doream sa-ti transmit e ca Muona nu e un punct nevralgic al planului.
         
        Scenariul propus de tine are acest punct nevralgic: Muona. Analizand scenariul tau, rezulta ca planul ar putea fi deraiat de lipsa ei de acolo, de exemplu prin tergiversare la CSM/casete/gay porn/etc
         
        Concluzia e insa falsa, Muona nu e un punct nevralgic. Rolul ei poate fi jucat de oricine pe 2 octombrie. Ea e un punct nevralgic acum, pentru cei care sunt pe cale sa fie condamnati acum. Probabil vor fi sacrificati, cu promisiunea unei gratieri ulterioare.

        1.  @Louisy  @Bleen muona e cea mai indicata pentru pus de paiatza USL, pentru ca are credibilitate profesionala. 

        2.  @Canadiana  @Bleen Fara indoiala ca e o unealta utila, dar nu e cheia deraierii planului. Antonescu este. Sau, mai bine zis, noua suspendare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *