Domnule Boc, conduceti un guvern care își bate joc de oameni

Despre ce evaluări ale „activității membrilor Guvernului” mai aveți nevoie pentru a înțelege mizeria și dezastrul pe care le descrie Hotnews aici?

Cum s-a ajuns la situația nefericită în care statul, deja gras și în cîrca plătitorului de impozite, să-și mai și bată joc de cel care-l duce în spate? Cum e posibil ca după un an de guvernare de dreapta, plătitorul de taxe să fie mai umilit decît pe vremea lui Adrian Năstase? Care sînt miniștrii responsabili de această porcărie și cînd vor fi ei demiși? Dumneavoastră nu vă e rușine de rușinea oamenilor care vor să plătească taxe și nu pot?

Facebook Comments

39 de comentarii

  1. @para says:

    Tuesday, 24 August 2010 at 3:08 pm

    para, ghiersu' tau-mi placu,

    habibi si-avaramu,

    cum doinit-ai tu din rime,

    precum altul nu e nime!

  2. Andra, (cel mai destept si mai entuziast tip pe care l-am cunoscut eu pana acum.) te-ai îndrăgostit şi tu de cineva, finally? 🙂

    Problema e la justiţie, în principal. UE este un aliat puternic în normalizarea situaţiei. Nu cred că putem să ne permitem să ieşim din UE. Cheltuielile publice- investiţiile pe care le cere Habarnam pot fi discutabile.

    Şi iarăşi i-am făcut trafic lui Guţă.

  3. @Para: nu te-am facut pueril, stii foarte bine 🙂

    @Mece: da, nu cu picioarele trebuie GANDITA reforma. Insa clicile trebuie dezintegrate cu picioarele, in forta adica (eventual cu picioarele incaltate in cizmele justitiei)

    @Para din nou: blazarea asta (tip "cine in Romania…") nu-mi place si continui sa cer aceste standarde de la politicieni; iar ca politicienii sa auda aceasta cerinta a mea, incerc sa conving cati oameni pot ca nu blazarea si emigrarea este solutia ci activismul.

    cum bine spunea mac gregor la un alt subiect, e nevoie de o mana forte, nu dictatura, insa un EXECUTIV puternic sustinut politic de un LEGISLATIV puternic, totul supravegheat de o JUSTITIE puternica

  4. @aurelian

    ştiu că sunt pueril. Merci că mi-ai amintit.

    Cine, în România, poate să aibă constituţia interioară să aplice ca la carte aceste reglementări, presupunând că sunt bune? Poate în Germania, unde există o conştiinţă clară a apartenenţei la o comunitate performantă, o filozofie a lucrului bine făcut, în care efortul celui angajat la stat este spre treabă, nu spre găsirea slăbiciunii în lege care să permită celor "deştepţi" folosirea ei în interes propriu.

    Birocraţia e necesară, dar trebuie să fie cât mai în interesul cetăţeanului.

    Nu dau vina pe orientarea politică, spun doar că o politică de stânga duce la birocratizare în exces.

  5. aurelian, eşti nervos şi poate d'aia, dar tocmai cu picioarele nu trebuie făcută reforma. cu exce- My left foot), nimic bun nu iese din treaba făcută cu picioarele. punctual, în această situaţie, cloaca de care vorbeşti tu nu are nici o vină că i s-a pus în braţe o lege foarte proastă. iar asta e făcută de cei de sus. acolo e problema.

  6. @Para: birocratie exista in toate tipurile de organizare statala, important este cat de flexibile sunt procesele din spatele birocratiei.

    Politicile de reglementare economică şi de utilitarism social, de redistribuire după tot felul de algoritmi, specifice stângii pot foarte bine sa fie administrate in mod eficient si corect daca procesele sunt desenate clar, simplu si sunt sustinute de instrumente si proceduri adecvate iar decizia este delegata si distribuita dupa anumite principii la toate nivelurile ierarhice.

    A da vina pe orientarea politica pentru a ascunde ineficienta si incompetenta este doar o justificare puerila si nu ajuta la rezolvarea problemelor reale, de sistem

  7. Simt nevoia unui intermezzo poetic off topic. Dictatorii au acceptul meu să şteargă orice comentariu de-ale mele.

    "Creste iarba, verde, deasă

    Perpendicular pe casă.

    Vine calul şi o paşte

    Altă iarbă se dezvoltă.

    Ţara mea cu râuri multe

    Şi cu frunze şi cu flori,

    Ai în tine-o populaţie

    De mai mulţi locuitori.

    Şi din bolovani cu apă

    S-au format inspre apus

    Munţii tăi de încreţire

    Orientaţi cu vârfu-n sus.

    Trece lebedele-n zare.

    Eu ma uit, ele dispare…"

  8. Stiti ce-i misto? Avem azi o dezbatere f importanta la senat si daca vrei sa vezi ce se intampla, nu ai decat Rtv si Ant3! Mi-a placut actorelul Diaconescu care a spus: Frunda a explicat magistral si f inteligent de ce nu votam legea ANI. Deci astia ne ignora cu tupeu(vezi legea) ANI si noi vrem sa nu mai fie umilit platitorul de taxe. Si unde pana mea vad si eu dezbaterea de la senat?? Sau astept conferinta de presa a lui Ponta? Mama lor de nenorociti…

  9. domnule the Wolfmann, cât mai puţin Stat. Cât mai clară protejarea proprietăţii private şi cât mai libere schimburile. Cât mai puţin Keynes, cât mai mult faliment.

    @aurelian

    Politicile de reglementare economică şi de utilitarism social, de redistribuire după tot felul de algoritmi, specifice stângii, dau naştere în mod automat la birocraţie. Deci politica de stânga generează birocraţie. Mi se pare evident, dacă greşesc, spune-mi.

  10. Birocraţia e de stânga, în sensul în care, cu cât statul este mai mare, cu atât ea este mai încâlcită. Un stat puternic nu înseamnă un stat hipertrofiat, care restrânge şi reglementează, un stat puternic înseamnă un stat suplu, bazat pe legi simple şi clare, care să ofere un motiv consistent pentru ca cetăţenii să aibă încredere în instituţii. Asta am înţeles eu, până acum, din doctrina de dreapta.

  11. @aurelian

    Să scăpăm din vedere faptul că un birocrat te va servi abia după ce-şi va satisface clientela?

    N-avem cum, zic eu.

    Interesul privat este singurul în firea lucrurilor, şi primează întotdeauna, chiar dacă individul lucrează la stat.

    Nu este scăpare din situaţia asta, oricâtă conştiinţă a comunităţii ar exista în individ. Poate doar în comunităţile religioase, la sectanţi, merge acest mecanism.

    Birocraţia este modul de lucru al statului, locul în care îţi macină timpul, nervii, şi demnitatea umană.

    My two para's.

  12. @Para: birocratia nu e de stanga sau de dreapta si nici generata de politici de dreapta sau de stanga. Birocratia este rezultatul proastei administrari si a fugii de responsabilitate.

    Statul nu este un prost gestionar; statul este o entitate abstracta care nu poate gestiona ceva; oamenii sunt incompetenti si neinstruiti…

    Hai sa scapam de cliseul asta: Statul este/ Statul face…

  13. bine, acum nu e cazul s-o dam in nevroze. Dupa cum stim din presa, sitemul sanitar e la pamant si va trebui sa mergem sa ne tratam in Austria, in vreun sanatoriu tirolez 🙂

    totul e sa actionam in consecinta…

    Apropo, Florine, tema pentru viitorul ceai ar trebui sa fie principiile de buna guvernare si ce inteleg politicienii nostri prin asta…

    pe site la Guvern exista niste chestii dar cred ca Boc nu prea isi citeste propria pagina…

  14. cat timp aceiasi vechi slujbasi redacteaza actele normative, directorii de servicii de prin tara le trateaza cu indiferenta, iar oamenii de la ghiseu nu inteleg ce au de facut si sefii lor nu le spun ce si cum, asa va sta situatia.

    Din pacate tara nu este doar PM si ministri. Ar fi usor de pedepsit si inlocuit.

    Carul reformei nu se urneste pentru ca boii il trag intr-o directie, iar poporenii, fiecare il legea lui, avand in vedere libertatea de care ne bucuram fiecare in democratie.

    Nici spectatorii nu stiu cu cine sa tina si de cele mai mult ori dau in boul care trage pentru ca restul nu se vede.

    De cine te poti lipsi? Desigur, de boi!

  15. @Aurelian: Si eu sunt nervos.Chiar f enervat.Am zis asa de Florin, pt ca imi place de el( mai ales cand le da peste nas la unii comentatori) Traiasca partidul nervosilor!

  16. Situatia n-are nici o legatura cu dreapta sau stanga. Tine de stilistica birocratiei de la noi. Care e: stufoasa, confuza, nestructurata si, nu se putea altfel, complet ineficienta.

    Acelasi modus operandi prapastios, indiferent de orientarea politica a Guvernului. Oamenii care concep si redacteaza actele normative sunt aceiasi.

  17. @morris: mda… Florin e nervos, toti ar trebui sa fim nervosi indiferent de afinitati politice.

    Ceea ce nu au inteles inca politicienii nostri, in frunte cu Basescu, este ca reforma statului nu se face la televizor ci, acolo, in administratiile financiare si alte institutii ale statului.

    Daca vrei sa faci reforma trebuie sa intri cu picioarele in cloaca functionareasca, sa demolezi cuiburile de viespi si sa reasezi "sistemul".

    Criteriile de performanta trebuie primeze; fluxurile trebuie aduse in prim plan si reanalizate; procesele trebuie schimbate. Totul la nivel micro, in concordanta cu o strategie la nivel macro… si asta indiferent de faptul ca avem cota unica sau progresiva, ca politica guvernamentala este de dreapta sau de stanga, ca la putere este PSD, PDL sau PRM.

    Partidele si politicienii nostri trebuie invatati sa gandeasca strategic si pe termen lung, cu obiective bazate pe interesul national; mai departe, odata stabilita aceasta strategie nationala, este indiferent cum sunt atinse obiectivele (cu metode de dreapta sau de stanga). Asta pe de o parte.

    Pe de alta parte, electoratul trebuie educat astfel incat sa judece actiunile fiecarui partid prin prisma interesului national, a strategiei de dezvoltare si a biectivelor atinse…

    Ma doare in cot ca avem o guvernare declarata a fi de dreapta cata vreme nu stiu incotro ne indreptam si mai ales cum vrem sa ajungem acolo.

    1. Riddick, daca ai fi avut ceva de platit legat de DA sau PFA la administratia financiara nu cred ca ai mai deschide gura. Toti consultantii fiscali pe care ii cunosc, unii de la firme mari, spun un singur lucru: legea si normele sint facute cu picioarele, nimeni nu intelege clar ce e de facut, reglementarile se bat cap in cap, unele contrazic legi anterioare. Daca tie ti se pare ca e normal sa taci din gura cind pentru a mia oara avem un guvern care isi bate joc de cel care plateste taxe, taci tu. Daca tie ti se pare normal sa fii amendat daca nu declari ca NU mai ai venituri din drepturi de autor, sa le declari tu. Mie nu mi se pare deloc normal. Eu vreau ca cei responsabili de aceasta bataie de joc sa plateasca. Daca nu, Boc sa plece pentru ca e incapabil sa guverneze.

  18. Aia cu guvernarea de dreapta e o copilarie. Mafia nu poate sa aiba priviri de dreapta sau de stanga. Au un singur scop: furtul din banul public si umilinta fraierilor care dau banii la stat.

  19. mdah… iata un bun motiv de concediere; 25% in ordine ierarhica.

    De fapt motiunea trebuie sa treaca, indiferent de ce va urma…

  20. Cum, domnilor, statul, personificat de inaltii corifei/profesionisti PDL, nu mai e Dumnezeu, care face bine oamenilor, uneori impotriva dorintei lor? Ba poate chiar si impotriva realitatii, a decentei si a binelui insasi? hehehe….si imi zice mie o pasarica ca e doar un inceput…!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *