Ce alege un electorat inteligent şi educat politic? Saltimbancii şi îmbufnarea competentă

Ar fi interesant un profil şi eventual, nişte nume care corespund din punct de vedere, ca să zic aşa. Aştept răspunsurile voastre.

PS. Referitor la Teo: e o femeie inteligentă şi bătăioasă. Şi, spre deosebire de imensa majoritate a parlamentarilor, are o cauză, un război de dus, nu nişte dividende de luat. Ştiu, e un personaj cu umor, te face să rîzi, o saltimbancă, am putea spune, nu? Iar umorul e circ, îmbufnarea e competenţă.

Facebook Comments

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

58 de comentarii

  1. Dan Masca-10,26

    Excelent comentariu ! Felicitari

    Si eu am spus asta de multe, multe ori.

    La fel ca povestea ca politicientii care trebuie sa merga cu autobuzul sau bicicleta ca sa inteleagas greutatile vietii secolului 21

  2. Din comentarile mele puteţi concluziona că mi s-a stricat telecomanda şi televizorul mi-a rămas blocat pe eurosport.

  3. Cristian Preda miriie prost.

    Jigneste oamenii de afaceri, chiar si pe cei care nu intra in categoria Prigoana senior si junior sau alde Rusanu sau Fenechiu de la PNL.

    Ma jigneste cind spune ca oamenii de afaceri nu au ce cauta in politica.

    Sunt un mic afacerist din categoria acelora care asculta cu tristete melodii de genul :
    http://www.youtube.com/watch?v=8XuFKHpU2jg

    Sa generalizezi si sa sustii aberatia ca nu au ce cauta in partide de dreapta oamenii de afaceri este o timpenie.

    Vorbeste unul ca Preda care traieste exclusiv din banii creati de intreprinzatori si platiti ca taxe si impozite.

    Vorbeste un om care isi tine postul de decan, desi este imposibil sa faci munca de calitate si in functia de europarlamentarul, sef de campanie sau ca decan al unei scoli in acelasi timp, iar din cind in cind sa mai apari si la TV si sa scrii si pe bloguri si in reviste.

  4. Noua lege ANI poate oferi parlamentarilor si nu numai o oportinitate unica.Primul articol al legii sa contina prevederea ca prima declaratie de avere din noua lege sa nu fie legata de vechile declaratii.Inacest fel se pot declara averile reale si ar fi cu adevarat un inceput in asigurarea transparentei atat de necesara societatii.Nu crede nimeni ca cei controlati de ANI au doar ce au declarat pana acum si pana la un punct este de inteles de ce au procedat asa,dar,lupta anticoruptie nu va avea succes daca nu va fi un inceput.ACESTA AR PUTEA FI COMPROMISUL NECESAR INTRE SOCIETATE SI CLASA POLITICA.Cred ca sunteti de acord ca este greu pentru ambele parti.Totul este sa nu fie prea greu.In caz contrar,trebuie sa mai asteptam inca o generatie.(vezi comentariul anterior). P.S.Din ecuatie dispar securistii,dosarele,mogulii de presa.

  5. e greu de judecat "politicianul Teo" cu Teo cea pe care o stim de la TV.

    chiar si exemplul Mircea Diaconu(amintit in alte postari) se inscrie pe aceeasi orbita 🙂

    asa ca eu as sufla in iaurt cu Teo 🙂

    eh, in partida de ce-o fi, hai sa zicem "go", ca-i mai complex :mrgreen: , care se joaca acum in interiorul PDL-ului, a iesit si Lazaroiu cu un mic material de studiu 🙂

    in esenta, e ce spune si C Preda prin altae parti si ce-a marait si maretzu Dictator la tembelizor: aut "PDL reform", aut nihil! 😆

  6. Sunteti spirituali. si inteligenti.Pe bune.Dar nu vreti sa mergeti mai departe,mai repede.Am postat pe blogul lui Tiberiu Lovin o idee de compromis intre societate si politicieni.Daca acest compromis nu se va realiza va trebui sa mai treaca o generatie,sau doua.Exact cum s-a intamplat in America,cand prima generatie a haiducit,a doua a descoperit Biserica si a treia a returnat societatii roadele si stiinta bunastarii.

  7. hai, că-ţi explic eu. lăzăroiu n-a vrut să spună nimic, ăsta e doar un pamflet. unul de sertar. îl avea în sertar de mai mulţi ani, da' nu l-a lăsat măritul dictator. acum ai înţeles?

  8. Bleen, iartă-mă, eu nu prea înţeleg multe. Poate că e o lovitură cu efect, ca la snooker, eu încă nu observ ce a vrut Lăzăroiu.

  9. Înţeleg, bleen, că vrând să dea un avertisment PDL-ului, Lăzăroiu a elaborat un scenariu care o jigneşte pe Teo, punându-i la îndoială ataşamentul faţă de valorile de dreapta. Sau n-a avut acest ataşament, e ataşată doar de apărarea drepturilor copiilor? Atunci, ce caută în PDL? Prea multe nonsensuri. Arrow, unde eşti, hai să plecăm de-aici.

  10. @bleen

    ştii, tot de la el am auzit varianta asta, că pleacă Teo. Mi se pare o gândire la rău. A venit, s-a votat, de ce nu are incredere în ea? Dacă nu aveau încredere în ea, de ce au propus-o, în primul rând?

  11. @para

    "iarăşi, să vorbeşti cu atâta lejeritate despre plecarea Teodorei de la PDL la PC, dovedeşte că nu eistă nici măcar o schiţă de doctrină, d-apoi nişte convingeri care să unească un partid."

    Păi exact asta spune Sebastian Lăzăroiu.

  12. iarăşi, să vorbeşti cu atâta lejeritate despre plecarea Teodorei de la PDL la PC, dovedeşte că nu eistă nici măcar o schiţă de doctrină, d-apoi nişte convingeri care să unească un partid.

    Bla-bla, bla.

  13. Se separa apele: "Cristian Boureanu a demisionat astazi de la sefia filialei Arges a PDL. Decizia vine ca urmare a desemnarii de catre liderii de la centru a unui grup format din Sulfina Barbu, Florin Popescu si Cristache Radulescu care sa se ocupe de conducerea filialei argesene"

  14. Teo a fost votata de 3 ori mai multi alegatori decit ghise, care este senator si, aprioric, ar fi trebuit sa aiba un numar dublu de votanti. Iata inca o dovada a modului absolut dement in care s-a scris legea electorala, dupa care s-a decupat tara, 'o salamandra' demna de secolul 18 american, cu pistolul in mina! Asta este prima concluzie, si singura deocamdata valabila: alta lege electorala, dupa care vorbim de profile! Pentru ca daca o pastram pe asta sunt mai puternice partidele, daca o modificam ca la primari primeaza, nuasa, persoana! Am zis!

  15. Nu zic că varianta Teo nu e mai bună ca doamna Ghervasiuc, ci era vorba de un principiu, o regulă de respectat în construirea unui partid adevărat. Dacă nu pot să producă oameni politici, se aduc "stranieri". Bun şi aşa, dar pe termen lung, nu ştiu, dar nu sună bine.

  16. În mod normal, un om politic are un trecut, care poate fi consultat; cine s-a purtat onest şi a făcut ceea ce a promis, are teoretic şanse. Ar trebui să fie ca la meseriaşii privaţi, să poţi să-i judeci prin prisma lucrărilor. Nu să se sară direct, peste statut, din statutul de nici măcar membru, în scaunul din Parlament.

    Orice aţi spune, asta nu e o situaţie normală.

  17. un electorat inteligent ar vota liste daca partidele care le-ar propune ar avea un program politic-economic-social adecvat, bine pus la punct, eficient si cu termene de executzie pe mediu si pe lung. au trecut 20 de ani si nici un partid nu a venit cu un astfel de program, asa ca ar cam fi cazul sa trecem la pasul urmator: votul uninominal. nu acela de semi-lista care promoveaza tot un incompetent de partid si de stat, ci acela dur in doua tururi de scrutin. s-ar mai apropia si politicianul de oameni si partidele de politicieni (existind, cum a scris si dl. Lazaroiu, pericolul ca uninominal-alesul sa-si paraseasca partidul dar nu si electoratul).

  18. man at (net)work

    teo a fost valid aleasă. ar fi fost valid aleasă şi dacă s-ar fi prezentat trei oameni la vot. ar fi avut tot atîta reprezentativitate. am mai discutat şi cu alte ocazii despre calculele stupide ale celor care consideră că dacă nu votează acordă un vot de blam clasei politice. uite că politicieni tot avem, şi buni şi răi, aleşi şi cu o participare de 10% şi cu una de 80%.

  19. @para,

    vrajeala. Diaconu a dansat ani de zile cu PD-ul. A luat bani frumosi pentru Fundatia D'ale Bucurestilor, pe semnatura pedistilor din PMB. Apoi, a virat-o brusc la liberali, dar a luat plasa, crezand ca Tariceanu e etern. In rest, e cu ochii cat cepele dupa invarteli. Il intereseaza cladiri de patrimoniu de pe Lipscni pe care vrea sa le rentabilizeze. A pus ochii pe un han istoric in curs de reabilitare. Vrea sa faca din el centru cica cultural, cu carciumi, terase, discoteci, cluburi de noapte si masaje erotice. V-ati gandit de ce oare, tot romanul care nu se putea defeca de cretin ce este, se maseaza erotic?

  20. @Leon

    Mai zi de Diaconu.

    Într-o vreme l-am crezut, spunea lucruri rezonabile, despre lipsa unui dialog eficient în Parlament, chestiuni ce mi se păreau juste.

  21. @

    Parlamentul este plin de sofisti tehno care si-au tras aerul grav, preocupat, ca le pasa de binele public. Saltimbanc mai este si Victor Socaciu; saltimbancareasa cat cuprinde a fost Lavinia Sandru. Campionul absolut este ingenuul Mircea Diaconu. Omul care s-a strecurat prin sisteme, care i-a fentat pe toti, care a luat de la toti, care ne-a jucat pe toti pe degete, doar pentru a-si rotunji conturile.

  22. @Bleen,

    Teo nu e saltimbanc. Mircea Diaconu este, in ciuda aerului de sofit tehno pe care si l-a tras. Creierul lui Teo lucreaza usor diferit de al nostru. A studiat araba, o limba sintetica, poate cea mai elocventa dintre limbi, cu o logica impecabila, ale carei cuvinte se formeaza prin atasarea la radacina triconsonantica a unei structuri vocalice si a unor afixe, o limba de-a-ndoaselea, in care scrii si citesti invers.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *