Agenda 21, Smart Growth si Nicusor Dan

Sursa: karamazov.ro 

(pentru articolele integrale, dați click pe titluri)

Agenda 21 pentru o sclavie durabila

Harvey Ruvin, Vicepresedinte al ICLEI (o organziatie apendice a ONU in acest domeniu ) a declarat ca “drepturile individuale vor trebui sa faca un pas inapoi pentru colectiv”. 

“Stilurile de viata curente ale clasei de mijloc din tarile bogate – ce presupun un consum ridicat de carne, folosirea carburantilor, a aerului conditionat la serviciu si acasa, zone rezidentiale – nu sunt sustenabile. Este nevoie de o schimbare care sa duca la intarirea sistemelor multilaterale, incluzand aici Natiunile Unite”, afirma Maurice Strong, fostul subsecretar al ONU, cel care a pledat printre altele si pentru obtinerea unei licente pentru a putea avea copii.

In linii mari, planul este de a inghesui oamenii precum vitele in comunitati urbane cat mai dense. In cuvintele unui activitist Smarth Growth: “oamenii vor fi in custi, iar animalele se vor uita”. Intr-un limbaj mai putin metaforic, presupozitia “stiintifica” este ca aglomerarile urbane vor determina scaderea poluarii.

Biciclisti din toate tarile… uniti-va!

Asa ca cel mai simplu pas pentru a vedea cum stau lucrurile a fost sa ma uit pe obiectivele si finantarile catorva dintre marile ONG-uri americane, “Complete Streets”, “Alliance for Biking and Walking”, “Bicycle Collective”. Foarte pe scurt, ideea manifesta este ca fundatiile cu pricina isi propun o remodelare completa a spatiului urban, in acord cu principiile Smart Growth ale Agendei 21.

Din toate cele de mai sus se intrevede destul de clar, sper, un tablou in care drepturile de proprietate nu mai conteaza. Si cum fara drepturi de proprietate nu exista libertate, consecinta politicilor ONU va fi o societate ultra totalitara, in numele politicilor de mediu si al cresterii durabile.

Alternativa Nicusor Dan. Nula

Solutia sa este ca municipalitatea sa construiasca locuinte sociale si sa-i oblige pe dezvoltatorii de “noi complexe rezidentiale la un procent de locuinte sociale, cu pret accesibil”. Ce i-ar putea determina pe posibilii antreprenori sa investeasca in niste blocuri unde vor fi fortati sa cedeze o parte din apartamente la preturi sub media pietei, mi-e foarte greu sa ma dumiresc.

Apoi, unul din cele mai scandaloase puncte din programul sau anunta “exproprierea proprietarilor care isi degradeaza cladirile istorice”. Facand abstractie pentru o clipa de anularea dreptului fundamental la proprietate, ceea ce ne asteapta cu o astfel de platforma este transformarea birocratilor in experti estetici, capabili in orice moment sa decida daca o modificare a fatadei reprezinta o deteriorare a casei sau nu. Puterea unor astfel de functionari ar fi imensa, iar cea a proprietarilor ar fi absolut zero. Acesta mi se pare punctul cel mai inspaimantator din toata insiruirea nu foarte scurta de socialism municipal declinat, in diverse formule, de Nicusor Dan.

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Preluari

De Blogary

Unul dintre cele mai influente bloguri de dreapta, lansat în 4 ianuarie 2010. Scriu la Blogary: Florina Neghină, Claudiu Băcanu, Horațiu Coman, Dragoș Paul Aligică, Alexandru Hâncu, Răzvan Cucui,

34 de comentarii

  1. Aa, și tot pentru karamazovi. Din Austria încolo, nu dacă-ți lași fațada în paragină, dacă nu îți tunzi gazonul!!! Te rup cu amenzile. Normal că amenzile neplătite duc la popriri și expropieri. În USA o să întâlniți o serie de manison house-uri ale unor ‘robber-barons’ – castele în toată regula –  donate statului de proprietari pentru că nu își permit să le întrețină și nici nu se înghesuie nimeni să le cumpere și nici nu pot să le demoleze.

  2. Deci, o chestie care îi miră și pe karamazov și pe Florina. Am stat anul trecut în Bristol lângă un fel de ‘casapionierilor’ ridicată de primărie după razboi. Am întrebat și eu mirat. În Londra am nimerit la fel, langa una mai mare. În Austria merg la o ‘baiagrivița’ cu bazin olimpic, la 1,5€/2h de adult. Tot al primăriei. Lucrurile astea se fac dacă ai excedent. 

    1.  @ElCucui 
      vreau să ştiu de unde ia fondurile necesare. şi iartă-mă, dar cînd aud că în alte situaţii foloseşte „a obliga”, sînt şi mai suspicioasă în ceea ce-l priveşte. cu atît mai mult cu cît, am mai zis, dar o repet, nu poţi nega că omul trage clar stînga. 

      1.  @Florina Asfaltul lui Oprescu costă de două ori mai scump decât al lui Prigoană și de trei ori mai scump decât al lui Dan. Exemplu: Videanu a făcut +60km piste biciclete cu materiale de top termocolante, cu 1 milion, Oprescu a vopsit +60 km de piste cu 10 milioane. Deci se poate fura fără limită și fără scrupule. Probabil că prețul e 500k€/60km. Kilometru de pasaj a costat 70 milioane, el costă 35 în Germania.
        Nu știu PGB, dar pot să îți spun că există sectoare care rămân cu excedent după toate petuniile de noiembrie. De-aia se și pun în noiembrie, că atunci se prefigurează mai clar ce bani trebuie sparți să nu se întoarcă la bugetul de stat.
        _______________________
        Știi care e una din petele mele pe Băse? Că face glumițe cu Pigoană în loc să îl aresteze pe Oprescu. Deh, asfaltatorii sunt intangibili și cotizează. Normal.
        ____________________
        Sau să închid ochii la asfaltări și podiști la suprapreț pentru că avem cel mai modern cod al muncii?
        ___________________
        Vreau politicieni ca-n Germania, Franța, UK, etc. Crezi că nu se poate și trebuie să ne chinuim cu ăștia de la PDL în continuare? 

        1.  @ElCucui 
          zic pe fugă că azi mă dau iar pe sticlă la Naşul TV. 
          deci, politicieni ca afară, de dreapta şi de stînga. ei, ND e de stînga clar. asta n-ar fi aşa catastrofic dacă ai avea garanţia că este el însuşi – asta una la mînă – ca afară, şi doi, că oamenii cu care va lucra sînt la fel, ca afară. poate ND să-mi garanteze pentru oamenii ăştia? dar, de fapt, cu cine va lucra ND în condiţiile în care CG va fi al partidelor care nu au, nu-i aşa? –  politicieni ca afară? cine îi va aproba proiectele? 

        2.  @Florina Felicitări!
          Cu ND am strigat în PU „Jos Comunismul!” în ’90 și nu cred că și-a schimbat viziunile precum Ponta. Este chiar el în persoană, el însuși. Nu te gândi la Claudiu Crăciun. Cu oamenii de dedesupt va avea o problemă, pentru că justiția are prima problemă.
          Îți răspund cu o întrebare. Cu cine va lucra Priggy dacă va avea consiliu USL? După cum vezi, șansele sunt foarte mari. Și raspuns direct: cu legea și cu bâta. Ca Băsescu în vremurile bune.

        3.  @ElCucui 
          Mulţumesc! 
          exact pe partea asta, cu PU, am o surpriză pentru tine. de fapt nu eu, ci chiar ND, o declaraţie într-un interviu recent. rămîne pe mîine. 
           
          (la Naşul TV, dar nu chiar la el în emisiune, ci la miezul nopţii.aici http://live.nasul.tv/

  3. USL are numărul necesar de voturi pentru trecerea moțiunii. Acuma trebuie să și vrea s-o treacă (s-a făcut ședință pe temă, dar nu știu la ce concluzie au ajuns).

    1.  @Bleen Va trece numai daca-s lihniti de foame sau e nevoie de o privatizare cu dedicatie. In rest nu-i avantajeaza deloc.

    2. @Bleen La o adică, de ce nu? Poate ca de asta are nevoie dreapta ca sa se mobilizeze. Poate ca de asta are nevoie MRU ca sa arate ce poate ca lider politic.

    1.  @Florin Cojocariu Da, a fost foarte bun, dar din pacate nu cred ca a avut vreun efect asupra parlamentarilor.
      Pronosticul meu este ca va cadea.

      1.  @Amelia New  @Florin Cojocariu Dacă îl dau jos îi pot deschide o oportunitate politică extraordinară în timp ce Ponta va fi obligat să accepte poziția de PM. E exact ce trebuie până în noiembrie ca USL să coboare sub 40%. Vor fi într-o situație cam nasoală cu PPDD, Becali și restul arătărilor atacând-ui, cu funcții puține de împărțit la mulți flămânzi, cu o situație economică care în mod evident nu e stabilizată. 

        1.  @Ivan Zubeldian  @Florin Cojocariu M-am gandit si eu la asta, insa am vazut ca tatucu’ ilici l-a tras de maneca pe Ponta si mi-e teama ca pana la urma nu-si vor asuma guvernarea si avea anticipate. 

  4. Complet off-topic, da’ dixtractiv… http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-12105016-focus-sat-upc-antena-group-retras-operatorului-satelit-dreptul-retransmisie-antenelor.htm – alti nenorociti care nu vor sa plateasca pentru dreptul poporului la dezinformare…

  5. Iaca am ajuns și la locale:)
    În altă ordine de idei, am găsit un articol de acum mai bine de doi ani de zile care mi se pare straniu de actual: http://www.blogary.ro/2010/01/ideologie-si-reflex-pavlovian/
    Scris imediat după prezidențialele din 2009.

  6. Smart Growth interior, deci semi-on topic
    Conservatoare, aia, aia – dar uneori îmi fug ochii intelectualicești, cu inimă cu tot, la bărbați însurați: azi, MRU. Plus că-l place și familia. Excepțional.

  7. Măi, nene, când pedalam prin Bucureşti privit cu dispreţ de şoferi, ca pârlit ce eram, nu era bine. Acum, când ţin bicicleta în portbagaj ca să mai evit aglomeraţia, aflu că sunt asupritorul şoferilor, uneltind cu primăria să le iau covrigul din mână.
     
    Iar dreptul la proprietate funcţionează bine mersi în paralel cu exproprierile, expropriatul primeşte ceva echivalent.
    O clădire care stă să cadă pe tine cum sunt cele de pe Bd. Elisabeta sau Moşilor, unde până şi aurolacii refuză să se aciuiască, poate fi renovată de primărie, care îşi recuperează apoi banii de la proprietar, cum se face în Suedia.
     
    Dictatura funcţionarilor de la primărie e un pericol real, dar nu cred că va lovi pe ocoloite, făcând şi ceva bun pe drum, ci direct, pe la spate.

    1.  @Nea Lasă-l pe karamazov, că am mai citit și alte silogisme semnate de el. Ce vrei, să le zicem ce legi a semnat G.W. Bush pentru bicicliști și angajatorii de bicicliști pe final de mandat? Să le zicem că în US primăria are un ofițer pentru pietoni și bicicliști și că automobiliștii nu sunt monarhi absoluți cum sunt la noi?
      ______________
      Alooo, DREAPTA! Se aude-de-de? 
      Eu lupt cu bicicleta mea împotriva adicției de petrol, împotriva șeicilor care finanțează demența islamică, împotriva panslavismului arogant, dau mue lu’ Chavez.
      Finanțați-i voi dacă vă face plăcere!

        1.  @ElCucui Ai văzut cum arată ghetourile rezidenţiale noi din Pipera? Nu mai au trotuar deloc, decât să-ţi ţii tomebronul şi jumate maşină pe el. Adevărat asuprirea automobiliştilor!

        2.  @NeaVăzut, normal. În Pipera am văzut drumuri de o bandă cu refugii ca-n Anzi. Sau fără. Nu, să nu impunem cedarea unui spațiu, contra-cost evident, pentru a doua bandă și/sau pt trotuar. E doar un drum de servitute între noi ăștia cu simțul proprietății foarte dezvoltat, aproape de dreapta am putea spune, dar ne-ar conveni să vină primăria și să ne tragă canalizare și iluminat stradal.

  8. off topic
     
    De la Blaga, o m*ie scurtă pentru MRU: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12100144-vasile-blaga-obiectivul-pdl-alegerile-locale-este-scor-25-partidul-performa-acest-baza-unei-constructii-serioase-inspre-toamna.htm

      1.  @Bleen N-o va suferi. Ne uităm la voturile de la consilierii din CJ, cele mai politice: jumătate din PPDD stă acasă => PDL 25%, USL 63% sau pe-acolo. Blaga n-a spus 25% la întâmplare. Cu cât mai mulţi PPDD-işti stau acasă, cu atât procentul PDL creşte mai mult. La primari nu mă bag, situaţia acolo e extrem de complexă. Miza principală sunt 16 oraşe cu primari PDL sau UNPR (Alba Iulia, Arad, Botoşani, Braşov, Cluj, Drobeta-Turnu Severin, Mediaş, Petroşani, Piatra Neamţ, Ploieşti, Roman, Suceava, Târgovişte, Tg. Mureş, Tulcea, Turda) şi trei sectoare ale Bucureştiului: 2, 3 şi 6. Deci nouăsprezece oameni împotriva valului. Eu, personal, la asta mă uit, nu la Prigoană vs Oprescu sau alte meciuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *