Am vorbit despre criza de leadership din PDL. La proasta comunicare a măsurilor guvernamentale s-a referit și președintele Traian Băsescu în timpul Convenției Naționale a PDL din primăvara acestui an.
Nevoia de comunicare era cu atât mai importantă cu cât România a traversat o criză economică fără precedent. Emil Boc și echipa au identificat corect circumstanțele agravante ale crizei: un stat asistențial supradimensionat în raport cu posibilitățile bugetului public, o piață a muncii inflexibilă, un sistem de salarizare abuziv, risipa din întreprinderile statului. Din păcate, diagnosticul formulat a fost mai degrabă sec, bazat pe cifre. Au lipsit graficele spectaculoase ori imaginile puternice și convingătoare (ele au fost furnizate, până la urmă, tot de președintele Băsescu: omul gras și omul slab).
Măsurile PDL au lovit electoratul urban care, prin educație, cere explicații și dorește să fie informat. Un pacient căruia îi tai o mână trebuie să înțeleagă precis riscul cangrenei. Or, în perioada 2009-2010, mulți lideri PDL s-au ascuns. Măsurile reducerii salariilor bugetarilor, a reducerii sau eliminării unor alocații sociale și a taxării pensiilor au transformat PDL în inamicul public numărul unu.
Discursul PDL, care a pus accent pe tema nemuncii și a profitului obținut de pe urma statului asistențial, n-a putut genera multă simpatie, dat fiind numărul imens de oameni dependenți de alocațiile sociale (pensionari, diferiți asistați sociali, sindicaliști, funcționari, profesori). Ne-am fi putut aștepta ca micii întreprinzători să jubileze în fața unor măsuri de dreapta. Taxa forfetară și creșterea TVA i-a descurajat însă și pe aceștia.
Comunicarea PDL s-a putut folosi doar de televiziunea națională (cu precădere pe TVR Info). Cu toate acestea, cu greu poate fi identificat un manual de comunicare unitar de care liderii PDL să țină cont. Utilizarea mijloacelor social-media rămâne cel mult marginală: bloguri dinamice au doar Elena Udrea și Teodor Baconschi.
Problema fundamentală a discursului PDL n-a fost comunicarea, ci comunicatorii. Despre austeritate vorbește mult mai bine un om care trăiește modest, nu s-a îmbogățit din tranziție, conduce eventual un Logan. În plus, explicarea politicilor de austeritate trebuie completată de viziunea optimistă despre ieșirea din criză. Unde a fost ministrul Economiei în dezbaterea despre criza euro? Ce face Autoritatea pentru Tineret când milioane de tineri declară că prioritatea 0 pentru ei o reprezintă părăsirea țării? Din nou, un exemplu bun de comunicare a fost Sebastian Lăzăroiu: foarte prezent în momentul dificil pentru muncitorii români din Spania, necruțător cu liderii USL, prezent aproape zilnic la televiziuni. Sacrificarea lui Lăzăroiu este o evidentă pierdere pentru Guvern.
De foarte multe ori, PDL nu a greșit numai mesajul, ci și ținta. Grupurile de interese speciale, „băieții deștepți” din zona energiei au continuat să facă afaceri profitabile cu statul, fără ca cineva să pățească ceva. În 2004, Traian Băsescu aducea corupția în zona siguranței naționale, pe masa CSAT. În 2011, aproape nimeni din PDL nu mai discută acest subiect.
Fiind partidul primarilor, PDL cu greu poate anunța tăierea ajutoarele sociale. Zona rurală este, în continuare, subdezvoltată. Investițiile din infrastructură se vor vedea abia în câțiva ani. Ca atare, comunicarea cu electoratul curtat de socialiști va implica recursul la promisiuni și pomeni. De aici și importanța redescoperirii acelei Românii care, în 2004, a votat decisiv în favoarea lui Traian Băsescu: marile orașe, mica burghezie, tineretul entuziasmat de perspectiva integrării noastre europene.
Promovarea unor politici sociale de tipul coșului de solidaritate sau construcția de săli de sport sau cămine culturale în localități care nu au drumuri pavate sau canalizare contravine mesajului guvernului privind austeritatea și a investițiilor judicioase în infrastructură. Din păcăte astfel de contradicții reprezintă recunoașterea faptul că la mai bine de 20 de ani de la căderea comunismului participarea cetățenilor la procesele politice este condiționate de distribuirea de bunuri materiale și acordarea de rente sub forma prestațiilor sociale.
Altminteri, filozofia comunicării PDL se va reduce la schimbarea de culoare, logo și nume, însoțită de TIR-urile cu alimente, rechizite sau alte bunuri. Va miza oare Partidul reformei Statului și al modernizării României pe cele mai defavorizate categorii sociale? Va mai recupera oamenii cu un crez de dreapta?
@dan maşca 23:11 Înţeleg că v-a supărat (şi) Tapalagă, dar cred că a făcut mai bine să nu scrie despre modul în care încep mişcările de jos în sus zilele astea…
În rest cam aşa e, am văzut cum stăm cu cele două -cum să le zic- zone.
Mult mai decepţionant îmi pare comportamentul gloatei de cetăţeni turmentaţi decît al celor trei lideros maximos despre care aflu abia azi că nu mai încap în Dacia.
După ce au tropăit pe aici zgomotos strigînd să iasă mai repede Albă ca Zăpada fără de care nu mai puteau să trăiască, au dat fuga în piaţă auzind că s-a afişat un comunicat către ţară, apoi şi-au dat adeziunea în uraaale, sub o chemare care începea cu "AcZ e o c.", apoi iar retur aici cu invitaţii obligatorii urlate la înscriere, la comasare…
Şi ce găsim în comunicatul, căzut de undeva de sus peste toată hărmălaia? Cele două progrămele drăguţe, de M. Neamţu şi D. Ţolea, diluate cu apă.
(Aflăm azi că multă apă s-a scurs dintr-un program "şapte dintr-o lovitură" de unu Aldea care insista ieri cu nişte link-uri pe aici; începe cu nişte idei perfect inaplicabile şi se termină cu o invitaţie la revoltă. Aşa, ca la TV. O fi şi ăsta vreun lider de nota 10?!)
Comunicatul cuprindea îndemnul către mase de a se informa pe cîteva bloguri esenţiale, în frunte cu Blogary şi Politeia (demers corect şi important chiar, în context). Prima grijă a d-lui Teo. a fost să le şteargă pe toate. "Să moară şi capra mea", odată cu celelalte. Atunci am observat că aici în blogroll nu apare Politeia, şi nici dincolo (într-un blogroll de 1km cu mult junk) nu apare Blogary.
Hmmm, nu i-e bine vacii noastre…
Tapalaga este un jurnalist si scrie frumos, dar nu este un liberal.
Frundaverde si oricare alt om din PDL are libertatea de a lua initiativa si a porni ceea ce ei numesc miscare populara. BIne ca o face si vad ca are sustinatori in cadrul PDL.
NU vad nimic rau in a porni o miscare politica.
Tapalaga nu ajuta miscarea generatiei lui. Nu as scrie despre ceea ce face Frunzaverde si alti pedisti cu vechime in partid, dar m-as asocia cu o miscare, chiar daca nu as ramine decit un jurnalist.
As incerca sa sustin proiecte alternativa la ceea ce fac Frunzaverde and CO, iar aceste miscari ar putea sa se regaseasca in acest articol.
NU vad de ce Asociatia Blogary si NOua Republica nu au aparut ca exemplu de incercare de a porni de jos in sus o altfel de miscare civica?!?
Sa afirmi ca o miscare de jos in sus nu are soarta de izbinda este clar o dovada de sabotare a acestor miscari si un sprijin dat celor ca Frunzaverde and Co, care actioneaza normal, chiar daca unii ar fi vrut sa plece de tot din viata politica.
Eu v-am dat link-ul pentru asta:
"Cand Traian Basescu a admis, saptamana trecuta, ca ideea miscarii populare ii apartine, operatiunea de compromitere s-a declansat aproape instantaneu. Garda veche din PDL i-a simtit potentialul si a confiscat miscarea populara cu scopul de a o ingropa inainte de a se naste. Televiziunile au insistat pe o singura intrebare subversiva: vor intra Gigi Becali si Dan Diaconescu in noua miscare?
Faptul ca epava politica Sorin Frunzaverde s-a transformat peste noapte in ideologul miscarii populare spune, de fapt, tot."
Bun, am citit.
Vorbim de ceva vreme pe-aici ca MP e compromisa si ca brand si ca miscare politica.S-a intimplat si din vina lui Basescu.(Decit daca rezervarea numelui n-o fi fost o falsa pista.)Se vede ca dinozaurii PDL nu mai marseaza la nimic din ce le-ar complica existenta linistita pe care si-o astern de pe-acum. Cit mai asculta PDL de Basescu va deveni un pic mai limpede, poate, la remanierea anuntata pentru octombrie.
Daca nu pica Ariton, Vreme, Tabara si Ialomiteanu, dar va pica Baconschi sau Funeriu, sau daca in locul primilor vor fi aduse tot niste interfete ale BVBOF-ului, Basescu trebuie sa se grabeasca cu binecuvintarea.
Totusi, BVBOF s-ar putea sa joace mai subtil, fara mirieli prea stridente.La tragere de timp, la concesii nesemnificative etc. Cu cit trece timpul si ceva nou nu apare, cu cit oamenii valorosi din PDL se vor gasi prin forta lucrurilor inglodati in cacialmaua de MP, cu atit corabia lui Base merge mai sigur la infundat.
Draga Bleen, va doresc mult succes cu Asociatia Blogary si lui Mihail Neamtu, Dacian Tolea si Cosmin Aldea cu Noua Republica.
sa imi dai linkuri la alte articole de tipul celui de mai sus este o jignire adusa unor oameni care au construit ceva la viata lor fara sa se minjeasca si fara sa plece din Romania. Si sunt multi, cred ca majoritatea oamenilor valorosi, care credeau ca se intimpla ceva in capitala, ceva care sa duca la formarea unui partid al generatiei crescute dupa 89 si ajunsa la maturitate.
Am tot asteptat sa vad ce fac oamenii fondatori ai povestii ACZ , editia 2010-2011 , iar zilele astea m-am lamurit.
Am tot asteptat sa vad ce tot lucreaza Theophyle , iar ieri si astazi m-am lamurit.
Marele cistig al asteptarii este faptul ca majoritatea voturilor la sondajul vostru a aratat ca se doreste un partid nou, iar acest lucru conteaza cel mai mult.
Inca o data va doresc mult succes cu Asocitia Blogary.
Nu vă mai certaţi. Citiţi aici:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10250903-misc…
People, lumea e mica, Neamtzu, teo-fil si el, s-o fi intalnit cu teo-filul asta asta-seara la vreun McDonald's de la noi, desi eu stiu ca individul e un emigrant care trage matza de coada undeva pe East-Coast. Nu este pe lume prostie mai mare, ca sa-i parafrazez pe "vanatori", decat sa crezi ca se poate construi ceva in Romania cu "caramizi" parasutate de peste balta aia cea mare.
Eu inca astept ca Lazaroiu sa bine-cuvante.
Daca politica este arta compromisului, meciurile interminabile (si aparent cu mize minore) dintre fondatori, platforme, initiative, simpatizanti etc. demonstreaza ca sint sanse extrem de mici de a se inchega acum in 2011 o miscare politica serioasa si care sa conteze in anul electoral 2012.
Parerea mea.
Din toata zarva de mai sus eu am inteles de fapt ca Mihai Neamtu a scris inpreuna cu Daciian Tolea manifestul ""Noua Republica""
Toti am apreciat respectivul manifest , in plus Politeia -a lansat o miscare de adeziune la respectivul manifest si de actiuni civice legate el.
Nu este nimic rau in asta. Oricine este liber sa adere la orice fel de manifest si sa participe la orice fel de actiuni civice cu Theophyle sau fara.
Nu este vina nimanui ca noi discutam de zile intregi despre faptul ca vrem sa ne organizam si nu am depasit faza de ""Asociatoia Blogary""
Probabil ca pina la urma si ""Asociatia Blogary"" se va lipi de o un manifest platforma.
Important insa este altceva.
Daca tooate actiunile Blogary vor fi influentate de simpatiile lui Bleen ale lui Florin Cojocariu sau ale oricui altcuiva nu vom depasi nici o data stadiul de adunatura de conjunctura.
Regret ca sunt nevoit sa scriu asa ceva.Cit ne am jucat de a blogul erau acceptabile dar daca vreti sa spuneti lumii noi suntem cei mai buni asemenea lucruri trebue uitate.
Inca o darta imi cer scuze fata de Bleen, fata de Florin Cojocariu dar sunt lucruri care trebue spuse.
A fost decizia mea să retrag articolele lui Zubeldian. Decizie pe care mi-o doresc să fie acceptată și respectată. Voi decide mai târziu ce se întâmplă cu ele, când apele se vor mai fi liniștit. Inclusiv siteul are accesul restricționat. Tot eu am rugat sa-mi fie șterse comentariile. Asta în primul rând pentru a priva pe cei ce s-ar fi apucat de scormonit de material de noi polemici inutile.
Scuze: … oamenii de nota 4 de sub un lider de nota 10 AU doua variante.
Am citit cateva comentarii, unele protectioniste, altele hienice, altele super-egoiste, multe pertinente. John Maxwell, spune urmatorul lucru despre organizatii: "oamenii aflati intr-o conjunctura sub un lider de nota 4 au doua solutii. Sa devina ei lideri de nota 4 sau sa fuga. Oamenii de nota 4 de sub un lider de nota 10 are doua variante. Sa fuga in organizatia unui lider de nota 4 sau sa lucreze cu el si sa devina un lider de 10." Cine trebuia sa simta sper ca a inteles si va lua decizia buna.
Cat despre Theophyle pe care-l cunosc de peste 2 ani doresc sa spun un singur lucru: a fost al 4-lea roman (dupa Mugur Isarescu, Mihai Tanasescu si Theodor Baconski) prezent la Adunarea Comisiei Trilaterale din 15-17 octombrie 2010.
http://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/10/17…
"Adica il creditezi pentru 10-15 postari pe Blogary si apoi gata?"
Ca tot veni vorba: care sunt acele articole? ca nu gasesc…si in aceeasi nota: nu mai gasesc articolele lui ivan…zubeldian.ro e offline…
Nu mai conteaza ideile esprimate in acele articole?
Eu zic că n-are rost discuţia şi că e mai bine să trecem peste subiectul ăsta fiindcă nu ne face niciun bine.
Sare'n ochi nu e membru fondator Blogary.
@TOG
Ai mail.
Ok, s-a intreles.
"poate ii sare vreun nume în ochi".
Decriptat pare a fi Sare`n ochi
De unde rezulta ca eu, ca om cu simpatii de stanga, stau mai bine decat voi cei cu orientare de dreapta. Voi va chinuiti sa va decideti la care dintre grupari sa aderati in timp ce la mine e foarte simplu, ca nu e nici una si nici nu se preconizeaza sa apara!
Florine, faptul ca ai lucrat cu Theophyle si ati publicat ce scria la inceputurile Blogary descalifica total acest demers peiorativ. Eu ii cunosc numele si nu fizicul, caci nu am avut niciodata ocazia sa il vad live. Cum nici pe tine nu am avut ocazia.
Noua Republica e o miscare initiata de Mihail Neamtu, Cosmin Aldea si Dacian Tolea. Dar tu stii asta cu si Mirel stie.
Te rog Mirel sa explici cat se poate de clar de ce nu va agreati oameni buni.
Adica il creditezi pentru 10-15 postari pe Blogary si apoi gata?
Il cunoasteti pe Theophyle si e un tip naspa? Scrie tata. Adu niste dovezi. Nu poti arunca petarda si sa fugi in scara cum faceam in copilarie.
Daca politica e jocul oamenilor mari, hai sa fim cinstiti pana la capat.
Eu urez succes celor de la Politeia, comunităţii de acolo, însă vă rog nu insistaţi cu o eveentuală colaborare, unire sau ce o fi.
@ chriscross,
dle, chiar asta e numele tau?
Theophyle dece nu ar avea dreptul la un pseudonim?
Apoi, cine ti-a spus ca Theophyle vrea sa fie "sef de partid"? sau cind/de unde ai aflat ca si-a manifestat dorinta?
@ Florin Cojocariu,
literaturizezi politica si o dai cotita dupa parabole; insist sa cred ca ti-e frica de eventualii "rivali". Altfel nu ai fi sarit la gitul lui Theophyle: da` cine mai e si asta?
Doar despre asta era vorba.
Apoi, cu retorica asta "Nu orice dubiu față de inițiativele altora e vanitate. Nu orice critică față de un proiect e invidie", chiar ca ma priveste si soacra de sus.
Florina, cu tot respectul, nu eu am adus în discuție pe Theophyle. Și pe mine nu mă interesează cine e el, mă mir doar că oamenii aderă în orb la mesajele lui, fără să aibă idee cine e. După care cer ca Blogary să colaboreze cu Politeia. După care se indignează când îi întrebi dacă au idee despre cine sau ce vorbesc. Dacă asta mi se pare surprinzător, mi se pare pentru că se întâmplă aici. N-am de ce să merg pe Politeia să întreb.
nici macar Partidele piratilor din europa nu sunt conduse de anonimi chiar daca ei pun accentul anonimitatii si a protectiei datelor personale pe net…
mai pe scurt: come forth into the light
Eu am facut cerere de adeziune la amandoua organizatii.Sper ca va exista colaborare si poate uniune intre cele doua.Poate daca si-ar manifesta mai multi optiunea pentru amandoua ar fi inevitabila cel putin colaborarea.
Acum am văzut comentariul Florinei. Repet, nu era nici un ton peiorativ. Era o constatare. În particular, dacă puteți răspunde la întrebările:
1. Ce e Noua Republică și cine o conduce, dacă e vorba de o mișcare organizată?
2. L-a cunoscut cineva pe Theophyle?
vă rog s-o faceți. Dacă nu, puneți-vă totuși întrebarea dacă aveți idee despre ce vorbim.
Nu aș mai vrea ca ARSIT-ul să fie adus ca argument în discuțiile de aici. Pot fi și directorul NASA sau paznicul unui parc din sectorul 6. E complet irelevant.
Florin
m-am referit la posibilitatea identificării. strict tehnic.
cît despre despre identitatea lui Theophyle, cred că cel mai bine se poate întreba la el pe blog.
aici nu văd rostul unei asemenea discuţii.
@victor: tu faci cam așa: ești decis să te însori cu o femeie pe care n-ai văzut-o niciodată, nu știi cum o cheamă, ai vorbit doar pe net cu ea. Eu îți spun că mi se pare riscant să nu te preocupe adevărata ei identitate. Tu te enervezi și-mi strigi: "invidiosule! Puerilule!"
Mie mi se pare că cei care văd obsesiv orgolii și vanități peste tot sunt tocmai cei predispuși la vanitate și orgolii. Nu orice dubiu față de inițiativele altora e vanitate. Nu orice critică față de un proiect e invidie.
sunt oameni inteligenti cu care te poti intelege, chiar daca sunt de opinii diferite si ocazional mai bat campii si oameni cu care nu te poti intelege deorece scopul lor unic e unica lor persoana. Din prima categorie sper eu ca fac parte cei de aici si cei de la Teophyle si din a doua alde Nastase si Mazare.
in jurul primilor se poate construi o societate, cu ceilalti o vila sau chiar mai multe , dar doar daca esti in gasca lor.
@ Florina,
despre altceva e vorba, despre tonul folosit.
Cele doua bloguri, Politeea si Blogary nu sint concurente; asta voiam sa spun.
Dar daca titlul de "director executiv ARSIT" permite tonuri de sus, ma rog, e problema voastra. Eu unul chiar sint un necunoscut.
victor L
eu m-am referit strict la identitate.
uite aici o tinta perfecta. justitia. cazul zilei:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/pentru-judecatori…
@TOG: Nu e absolut nimic ridicol. Mă mir chiar că nimeni nu-și pune întrebarea asta. Vorbim despre o mișcare despre care știm doar că are un manifest (dar are o pagină web care ne previne că vom afla curând mai multe) și despre un personaj, Theophyle, despre care nimeni nu știe nimic. ("personaj" nu e peiorativ, personaj e orice om care scrie sub pseudonim). Se sugerează uniri, fuziuni și rivalități între niște povești. Nu mi se pare deloc ridicol să constatăm asta.
întreabă aici, cel puţin!
http://arsit.org.ro/
sau la Asociaţia Blogary. unde figurează cu toate datele de identificare cerute de lege.
"Theophyle, știi cine e?"
Scuze, dar cu aceiasi indreptatire se poate intreba: dar Florin Cojocariu cine e? n-am auzit de el.
Nu se poate fara rabufniri, puerile, de orgolii?
Poate o sa va cautati prioritatea si pentru mersul pe jos.
Scuze pentru ton, dar unele gesturi denota "mirosul ciolanului": care sa fie sefii?
In felul asta se vineaza pielea ursului de pluş.
victor L
Florin Cojocariu este director executiv ARSIT. se poate ca tu să nu fi auzit de el, dar foarte mulţi alţii da. şi nu numai, ci şi să-l fi cunoscut. identitatea este reală, dincolo de orice dubiu.
Vă recomand, înainte să vă spuneţi cuvinte grele, sau mă rog să vă puneţi în situaţii penibile, pentru mai târziu, ceea ce am făcut eu azi- am recitit, cu o imensă plăcere, O scrisoare pierdută, de Caragiale.
The best move for today.
Florin Cojocariu de ce trebuie sa punem chestia asta in registrul ridicol?
g.s>:)))
Florin Cojocariu,
Incredibil! Mergi repede pe blogul lui ca s-a deconspirat. E Moses, dom'le!
Am fost si voi ramane caluza fara a deveni conducatorul. Simplu, sunt total lipsit de ambitii. Am inceput un drum acum doi ani – am juns la Marea Rosie – nu stiu daca se va despica dar noi suntem adunati deja pe mal!
Numele meu nu este unul celebru care poate sa adune masele in piete, este numele unui om cinstit care isi doreste numai bine pentru toti.
@Mihail Neamțu: 1. La ce a aderat Politeia? La un manifest? 2. Ce e Politeia? Te-ai întâlnit vreodată cu Theophyle, știi cine e? Cine a aderat de fapt la ce?
ina eyre>nu, e din seria QED. ca si tine de altfel.
daca il injuri pe unul rau nu inseamna neaparat ca tu esti bun.
Incercati naibii sa vedeti ce spune omul, nu mai sariti ca apucatii la concluzii gresite. Ca asa au facut pseudointelectulaii din Ro de nenumarate ori.
Vanity, my favorite sin.
estu 15.51: Asta din seria "omor capra vecinului, ca el nu ma lasa sa-i otravesc laptele"
De exemplu. Incercati sa fiti in contradictoriu cu Teophyle pe o tema oarecare, inclusiv minora si indiferent daca se vede de pe luna ca aveti dreptate. Veti fi eliminati cu mare viteza. Nu degeaba blogurile astea au doar 20-30 de participanti.
Acuma sa nu va asteptati ca orice noua miscare sa aiba doar personaje de basm pozitive. Puteti sa va uitati la unii dintre sustinatorii noilor organizatii si vedeti la ei o inteligenta, o deschidere la dialog, o capacitate de a lua macar in calcul alte argumente de te doare capul instant.
Dar orice miscare noua va canaliza noi energii si poate vor iesi si liderii de care avem atata nevoie.
Manifestul Noua Republica a fost lansat aici, tot aici Dacian Tolea a propus citeva teme interesante de dezbatere despre democratie locala. Aveti asadar numele a doi initiatori, mai sunt si alti oameni. P
oliteia a preluat un document in care indemnam entuziastii sa se hraneasca din dezbaterile politice gazduite de Madame Blogary si alte site-uri.
Convergenta, asadar, nu dezbinare…
Vad ca si despre Miscarea Populara se scrie foarte mult. Voila.
http://www.gandul.info/politica/pdl-intentioneaza…
@estu
Din cîte am înţeles eu, Theophyle a aderat la Noua Republică. Nu ştiu cine e NR dar bănuiesc că e vorba de Mihail Neamţu şi Dacian Ţolea, printre alţii. E bine să fie cît mai multe mişcări la dreapta, fiecare pe tronsonul ei, care să se coaguleze în momentele cheie.
http://cristianpreda.ro/2011/09/27/aliati-frecven…
eu spun ca trebuie aderat la miscarea lui theophyle, Noua Republica.
Au alte resurse la dispozitie si in consecinta sanse mai mari. Cui ii pasa cum se numeste o alternativa la oferta existenta? Nu trebuie sa fie ACZ nici nu e obligatoriu ca cei de la Blogary sa fie varful de lance.
Theophyle m-a dat afara de vreo 3 ori de pe blogul lui, cu injuraturi inca(din partea lui, eu sunt prea civilizat sa fac la fel). Nu a inteles nimic din ce spuneam dar asta nu inseamna ca nu pot sa-i sprijin ideile si demersul actual. Eu unul nu caut perfectiunea.
Lasati si voi orgoliile la o parte si puneti umarul, ca numai usor nu va fi!
Pai cine ii intreaba? primarul Poteras de la sect. 6 (apropo, trimis in judecata de catre DNA), a primit 15 mil. euro, fonduri europene, pt reamenjarea parcului Moghioros. Care arata f. bine si acum. In schimb circulatia pe centura Buc. e un calvar, in lipsa pasarelelor de traversare. Deci? Unde se duc fondurile, unde au nevoie cetatenii sau unde vor cei care au pe mana banii?
d_le stefan .. in toate postarile uneori aveti si nu aveti dreptate… patinoarele, salile de sport etc nu sunt cu bani de la buget.. o parte fonduri europene o parte fonduri locale.. primarul propune.. consiliul local.. aproba. ca primarul e de la pdl, ca majoritatea e pdl, ca proiectul e aprobat ca e de la pdl.. asta_ alta poveste.. dar cetatenii din cmunitate ce fac? ca sedintele de consiliu local sunt publice.. asa zisii batrani ai satelor si comunelor noastre ce fac? la crasma din sat ce se discuta?
Un articol dur despre Miscarea Populara.
http://www.ziare.com/basescu/pdl/miscarea-popular…
Din momentul in care a ratat posibilitatea de a incepe reforma politica cu propriul partid si a beneficiat el insusi de practicile electorale mizerabile ale politicii romanesti, presedintele a pierdut, de fapt, partida cu istoria.
Qvo vadis? Staţi să vedem ce părere are şi nebunul de la PPdd:
http://baricada.wordpress.com/2011/09/27/dan-diac…
Pai ce sa faca si PDL: sa castige voturi de la cei multi si "prosti" (nimic peiorativ), prin sali de sport, parcuri si patinoare la tara (!), cosuri cu mancare gratuita, sau de la putinii si 'destepti" care scriu pe bloguri?? Alegerea pragmatica e clara. Cu cine sa comunice, in ce limbaj? Lasa ca stiu ei mai bine!
Cosul de solidaritate=sacosa cu alimente, distribuita de primarii PDL, de data asta legal.