Miscarea Populara

„În replică, Mihail Neamţu, preşedintele Noii Republici, a declarat că profilul intelectual al lui Răzvan Mihai Ungureanu este „notabil şi convingător”, dar ca MRU nu a fost niciodată ales, ci mereu numit. „Deci are o problemă aici. Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să-şi demonstreze capacităţle politice şi în acest sens. Dar pe partea executivă e ceva vital: e lupta impotriva evaziunii”, a spus Neamţu.

Hotnews

N-am să discut aici de poziţionarea şi atitudinile şi viitorul Noii Republici. N-am să vorbesc aici de parcursul politic al lui Mihail Neamţu. O să vorbesc despre politică, despre alegeri, despre 2012, despre 2014, despre dreapta şi despre Mihai Răzvan Ungureanu.

Dacă Mihai Răzvan Ungureanu are o problemă din cauză că a fost numit, nu ales, atunci despre următorii se poate spune că „nu au nicio problemă”: Iliescu, Pinalti, Falcă, Mazăre, Oprişan, Nicuşor Constantinescu, Vanghelie, Oprescu, Oana Mizil, Adrian Năstase, Geoană, Cătălin Voicu, Robert Negoiţă, Ioan Oltean, Elena Udrea, Radu Berceanu, Antonie Solomon…

Şi alţii. De fapt, toată actuala clasă politică, cea mafiotă, coruptă, coborîtoare din fesenism şi securism, aşa cum o alintă nou veniţii la masa politică, este aleasă prin vot popular, de mai multe ori, nu o dată (în perioada post-decembristă am avut 6 scrutinuri parlamentare, 6 scrutinuri prezidenţiale (11, cu turul 2), 6 serii de alegeri locale, 2 scrutinuri europarlamentare.

Cît despre meritele şi problemele lui Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să spunem că a fost ministru de externe în perioada decembrie 2004 – februarie 2007 (în ianuarie 2007  am intrat în UE) şi şef SIE în perioada cînd SIE a dat de urma lui Nicolae Popa (mafiot, condamnat prin hotărîre definitivă la 15 ani cu executare, instrumentul lui SOV) şi Hayssam, cunoscutul terorist care a pus la cale răpirea celor trei jurnalişti români şi a cărui fugă din ţară, cu ajutorul justiţiei şi al unor servicii (doi şi-un sfert, zic unii) şi sub privirile placide ale altor servicii (SRI condus de Timofte şi SIE condus de Fulga), a dus la schimbarea şefilor SRI (Maior a venit în locul lui Timofte) şi SIE (Săftoiu a venit în locul lui Fulga – cea mai mare greşeală prezidenţială  a lui Băsescu).

Ne place sau nu (eu zic că ar trebui să ne placă), şansa dreptei stă în lideri ca Mihai Răzvan Ungureanu, Bogdan Drăgoi, Cătălin Predoiu, Ionuţ Popescu sau Lucian Croitoru. Şi în unitatea dreptei. Dacă chiar vrem să lucrăm pentru o cauză mai mare, dacă chiar vrem să-i admirăm pe cei mai vrednici decît noi, atunci toţi cei care cred în dreapta şi îi doresc victoria ar trebui să uite de sine şi să vină împreună, să lupte, fiecare cum poate, pentru unitatea şi victoria dreptei. Avem la dreapta oameni valoroşi, mai mult sau mai puţin implicaţi politic, ca Horia Roman Patapievici, ca Ionuţ Popescu, ca Dragoş Paul Aligică, ca Mihai Răzvan Ungureanu, ca Sebastian Lăzăroiu, ca Cristian Diaconescu (îi place să se creadă de stînga – se amăgeşte – e mult prea inteligent şi prea responsabil ca să fie de stînga – n-are suficient resentiment ca să fie de stînga), ca Valeriu Stoica, ca Bogdan Drăgoi, ca Traian Ungureanu, ca Vladimir Tismăneanu, Sorin Ioniţă, ca Andrei Cornea, ca Lucian Croitoru, ca Mugur Isărescu, ca Teodor Baconschi, ca Monica Macovei sau Cristian Preda, ca Andreea Vass, ca Emil Boc, Daniel Funeriu sau Raluca Turcan, ca Răzvan Mustea sau Claudia Boghicevici. Avem organizaţii de dreapta valoroase, începînd de la PDL, nucleul tare al oricărei mişcări de dreapta, partidul care a făcut cele mai multe reforme de dreapta şi cele mai radicale din perioda post-decembristă, continuînd cu PNŢcd, partidul care, stîngaci şi împiedicat, a spart gheaţa capitalistă şi a înscris, decisiv, România pe lista ţărilor civilizate şi terminînd cu ISP, FCD şi alte organizaţii ale dreptei.

Nu am menţionat aici UNPR, fiindcă UNPR merită un articol dedicat, în care vom vorbi despre moralitatea (era să scriu miorlaitatea) imaculaţioniştilor finuţi.

Deci, aşa cum spuneam, revenind la oile noastre, avem oameni, avem organizaţii. Vii. Cu păcate, reale sau imaginare. Cu merite. Recunoscute sau nerecunoscute.

Ce ne lipseşte? Nu ideile. Nu principiile. Nu programul. Nu voinţa sau inteligenţa. Ne lipseşte încrederea în forţele proprii.  Şi ne lipseşte unitatea. Ne lipseşte Mişcarea Populară. Care nu e un ideal. Şi nu trebuie să fie un ideal. Ci un real. Care, spre disperarea unora, ca oricărui real care se respectă şi nu se vrea ideal, îi lipseşte cocaina din nas şi parul din cur. Cine vrea să calce popeşte, cu cocaina în nas şi parul în cur, n-are decît, cine vrea ca în 2012 să cîştige dreapta, lucrează pentru Mişcarea Populară.

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Editorial

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

59 de comentarii

  1. Daca Neamtu analizeaza critic PDL-ul e rau ca cica PDL a fost singurul care bla-bla. Daca incearca sa fie singur, seamana cu MP care ar fi "varza". Hotarati-va! Daca spune un fapt real, ca MRU nu a trecut inca focul alegerilor il asemanati cu FSN-istii ultraalesi de catre masele largi si TV-lizate. Mai mult rafinament pe scari cu analiza, ce basca mea. NR e inca cruda, adica verde, (verde nu inseamna legionar). Eu si inca cativa ii acordam credit. Pacat ca suntem inca putini. Off -t.: prea tineti cu Laza. Si Severin avea verb dar s-a aratat pana la urma cine e. Toti il alatura, pe Laza, cu Basescu ceea ce nu e bine vazut de catre bugetari si nu numai. In rest toata stima.

    1. Încearcă să fii mai coerent.

      1. PDL a fost singurul care bla bla. Prin bla bla înţelegînd cea mai radicală reformă de dreapta din ultimii 20 de ani. Cît despre analiza critică, a spune despre Boc că e un pitic complexat, a-i face analiza de feşiăn Elenei Udrea, a spune despre PDL că e continuatorul FSN şi că e partidul corupţiei nu prea sună a analiză critică.

      2. De ce ar fi o contradicţie între "analiza critică la PDL" şi faptul că Neamţu vrea să meargă singur? Ori critică PDL şi merge cu PDL, ori nu critică PDL şi merge singur? Nu înţeleg. E complet incoerent şi ilogic ce spui. Nu are nicio noimă. Încearcă să explici ce ai vrut să zici, să faci o legătură între ce ai în cap şi ce scrii.

      Nici la partea cu Lăză n-am înţeles ce vrei să spui. Care e legătura dintre Lăzăroiu şi Severin? Care e legătura dintre Băsescu, Lăzăroiu şi bugetari?

  2. Deci, pe de o parte cei care au fost alesi apartin trecutului, pe de alta parte, cei care n-au fost alesi inca au problema ca n-au fost alesi. Daca ai apucat sa fii ales faci parte din vechea si expirata clasa politica, iar daca nu faci parte din vechea si expirata clasa politica nu ai fost ales, deci n-ai legitimitate. Vechii n-au legitimitate fiindca sunt vechi, noii n-au legitimitate fiindca sunt noi.

  3. Dacă nu vă era clar ce e cu UNPR-ul, luați de-aici: http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/UNPR_
    "UNPR a adus două amendamente, o decizie în acest sens din partea PDL fiind aşteptată în cursul zilei de mâine. „Primul amendament se referă la susţinerea de către PDL a Legii privind taxarea averilor foarte mari, proiect legislativ iniţiat de UNPR care poate aduce anual la buget circa 3 miliarde de euro. Al doilea amendament prevede revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior aplicării măsurilor de austeritate imediat ce condiţiile economice vor permite acest lucru", precizează un comunicat al UNPR."
    Taxarea averilor foarte mari va crește conturile din insule iar asta cu mărirea salariilor spune precis care e electoratul lor. Nu mai vorbim de faptul că negociatorul UNPR e Șerban Mihăilescu, Miki Șpagă Însuși. Ok, nu nepătați, dar nu chiar Miki, ce naiba.

  4. Lăsat la cheremul liderilor PDL din teritoriu, proiectul MP e sortit eşecului. A fost primul pas spre înmormântarea mişcării, aşa cum au dorit alde Oltean, Bercean and co.

    Cine va fi pedelistul care va face un pas în spate sau lateral ca să facă loc altuia (cum a făcut Boc)?
    Vor avea, bineînţeles, iluzia omnipotenţei – de felul: "ce naiba voturi ne aduce ăla? noi suntem maşinăria de partid!" – şi vor pierde. Orgoliul îi va pierde.

    Estimez că "mişcări populare" locale – cu oameni noi, cu altă siglă – vor fi de maxim 5% în toată ţara (Bucureştiul va fi printre rarele excepţii).

    Într-un fel va fi bine: la locale PDL va avea parte de un duş de gheaţă, numai bun pentru a face schimbări majore la "generale".

  5. Bleen spune aici ca Miscarea Populara este o necesitate pentru castigarea alegerilor in 2012. Dintre comentatori, unii sunt de acord (eu sunt unul), multi nu. S-au gasit multe motive pentru care Miscarea Populara ar putea sa nu insemne solutia castigatoare, dar nimeni nu formuleaza o alternativa la solutia MP.
    Evident ca este posibil ca dreapta sa nu castige pe mana MP. Intrebarea este daca vede cineva o varianta cu sanse mai mari.

  6. @Florina imi pare rau ca s a intimplat asa .Tocmai vroiam sa l provoc la un mic dialog pe @ Nedo-.
    un personaj la care tin foarte mult.
    Nu i nimic .Il astept cu alte ocazii.

  7. 1/Bleen am aproape 70 de ani si este putin probabil ca o sa mi bat capul ca sa inteleg in cite moduri ma pot loga pe Blogary.
    2/Daca comentariuleste supus moderarii nu este deranjant.Deranjant devine momentul in care constati ca nu a aparut comentariul nici dupa un timp rezonabil.
    3/Exista sute de variante prefabricate de bloguri in care o data logat nu mai trebue sa astepti moderarea.
    4/Cum dracu de au aparut 2 din 3 comentarii?
    5//Nu va bateti capul cu respectivul comentariu. Nu cred ca ati pierdut nimic.
    6?……………………………………………

    1. au fost cîteva minute în care nu s-a putut accesa blogul, probabil atunci s-a întîmplat. mi s-a întîmplat şi mie aşa. scriu, şi cînd dau click trimite, pac! nu mai e accesibil blogul.

  8. Mihail Neamţu nu stie un lucru elementar – sfintii se gasesc decat in gen biserici, vopsiti pe pereti. in lumea reala nu se exista nici albul pur, nici negrul imaculat.

    1. Am citit articolul tau si am postat urmatorul raspuns care este valabil si pentru argumentele invocate de Bleen, el a facut-o intr-un mod mai frust / abrupt.
      Ultimul sau indemn /concluzie nu imi este insa clar "….cine vrea ca în 2012 să cîştige dreapta, lucrează pentru Mişcarea Populară" ??!! care miscare ??, cea incropita acum local nu este Miscarea Populara pe care o descrie in postare, este cea care la alegerile din 2012 nu se poate prezenta pentru simplu motiv ca nu exista inca:

      "Cuvintele cheie din articol sunt “exact ce nu știu să ofere NR și conducerea PDL acum”.
      Ce anume ar trebui sa fie Miscarea Populara sau oricare alta miscare politica nou nascuta (sub toate aspectele sale, lideri, mesaje, program, strategie de imagine,etc.) ai punctat foarte bine. La fel de corect ai identificat plaja /marja de timp necesara unei astfel de constructii ( cu pasii, fazele si timing-ul de rigoare), concluzia este elementara, alegerile anului 2012 nu erau un targhet pentru crearea/nasterea acestei constructii politice nici macar acum un an cand Laza a lansat scoop-ul Albei ca Zapada.
      Eu cred ca exista o singura solutie, pragmatica/ de facto, pregatirea acestei constructii (fara pripeli, stangacii si panica) dupa si in functie de reconfigurarea politica indusa /rezultata din scrutinul viitor.
      Am convingerea ca cei ce au “copt” ideea/solutia acestei constructii, singura ce poate salva dreapta romaneasca (politicieni si alegatori deopotriva) au inteles acest lucru si au decis: stop si de la capat, decat o strutzo-camila schioapa din start pe care sa o inscriem in cursa din acest an, mai bine un time-out si o solutie de compromis (politic) pe care sa marsam in urmatoarele luni avand in vedere ca cel mai important si stringent targhet acum este impiedicarea stangii de a se instala la butoane. Nimic nu poate fi mai daunator/ fatal (in viitorul apropiat) acestei fragile democratii-economii romanesti decat tavalugul demagogico-rapace uselist.
      O economie confiscata de oligarhia mafiota voiculescu-patriciu – fenechiu – neculai si fratii negoita, o structura institutionala napadita de hrebenciuci, oprisani, adomnitei, etc. si o mass-media monopolizata de hiene isterice tip dana grecu, gadea, dragotescu sau striblea ar ingropa orisice speranta de progres al acestei natii.
      Sigur ca replierea este haotica si nociva uneori, o facatura peticita de asa zisa “miscare populara” in mic, pe plan local, punctual si fara reguli prescrise este tot ce se poate face in acest moment pentru a smulge cat mai multe voturi, bob cu bob, indiferent de compromisul sau compromiterea de rigoare, fiindca, helas, primarii, consilierii si presedintii de judetene, ca si parlamentarii la toamna, se aleg pe voturi.
      Basescu, PDL-istii ( cei putini implicati cu adevarat in miscare) si “civilii” asociati acestui proiect au avut de facut o alegere transanta si iminenta : cu spatele la zid, au ales solutia inghititului de broaste ( a cata oare in ultimii ani !!), umilinta asocierii publice cu personaje detestabile, o posibila compromitere iremediabila a statului de persoana publica, si au luat-o.
      Stop, reset …. joc de la capat, copilul va trebui sa se nasca peste alte 9 luni, altminteri nu va fi decat un avorton perdant.

  9. Ar fi fost bine ca MP sa nu fie confiscata de PDL si folosita de ei in alegeri, la Bucuresti intr-un fel, in judete care cum vrea, in functie de ce baron stapaneste acolo.

    Asa doar tampitii cred ca daca vrei Dragoi si MRU si Croitoru, atunci trebuie sa votezi in alegeri comunistul local ajuns in PDL pe filiera PSD. Crede cineva ca mai exista tampiti din astia?

  10. o regulă în cursele de rezistență (atletism, ciclism, etc) este că sprinterii timpurii termină printre ultimii. de obicei, la distanță mare de pluton. rezistă ceva mai mult dacă merg într-un grup de "fugari". vine momentul dureros în care plutonul îi înghite, cîte unul îi mai bate părintește pe umăr, pentru ca apoi eroii să dispară complet în anonimat. și pentru asta nu trebuie să dai vina pe pluton, nu el te-a trimis să fii erou.
    subliniați cu roșu ce greșeli a făcut noua republică și de ce discursul ei devine atît de strident și rupt de realitate uneori.

  11. Miscarea populara este o varza! O idee foarte proasta – nu garanteaza nimeni ca impreuna vor lua mai mult.
    Ce este valabil la locale nu se pupa cu parlamentarele! PDL are nevoie sa mearga singur – cat vor lua?! asta e … 12, 15% si vor sti in ce barca stau. La fel a mers si in 2000, s-au curatat apoi de tradatori (care au sarit in barca lui Bombo…) si au castigat generalele din 2004.
    PNTCD s-a eliminat singur din parlament facand aliante cu niste panarame verzi si gri (Uniunea Forțelor de Dreapta, Alianța Națională Creștin Democrată, Partidul Moldovenilor, Federația Ecologistă din România).
    PDL trebuie sa evite capcana aliantelor cu partide si "miscari" si asocierea cu personaje "exotice", daca doreste sa mai pastreze alaturi nucleul dur al votantilor de dreapta.
    Daca sunt atat de prosti (comunicatori…) si nu pot explica masurile de dreapta luate (dureroase dar necesare …) atunci merita sa piarda in fata populistilor si a socialistilor.
    "Comunicatorii" partidului nu au nici acum habar ca se putea castiga prin "crucificarea" lui Boc si prin asumarea fara nici o jena a politicilor de bun simt promovate de Daniel Funeriu sau Monica Macovei.
    Stau ca prostii fara nici o replica atunci cand UDMR-ul iii calca in picioare si le batjocoresc legile si principiile de guvernare.

    1. hai să-ți zic cîteva lucruri bune pe care le face varza asta:
      – va asigura o strategie comună pentru primari, la locale (asta înseamnă că un primar unpr și unul pdl cu șanse reale nu se vor bate pentru același post. probabil se va merge pe mîna primarului existent.
      – schimbă garda veche (toată lumea o cere, dar mulţi nu bagă de seamă)
      – păstrează în circuit nişte oameni care au făcut, totuși, ceva. mă refer la unpr-iști
      – este cinstită cu electoratul – am mers împreună la guvernare patru ani, mergem împreună și în alegeri. nu sîntem genul care să ne ascundem nevasta grasă și urîtă în casă pentru că nu place la fandosiți. asta e nevasta mea, cu asta merg înainte, dacă vă place de noi împreună, bine, dacă nu, să fiți sănătoși.

  12. E frumos și adevărat ce scrii tu. Problema e că asta nu are nici o legătură cu ce vor Boc, Udrea sau Blaga. Faci un apel la unitate ca și cum ar exista dizidențe față de un proiect limpede. MP e o confuzie totală, ca dovadă decizia PDL de a exila conceptul la nivel de culori și simbol pentru alianțele locale. MP e un ideal, la fel ca ACZ, în fond e exact același ideal. Ca ideal, e perfect. Ca mișcare politică, e zero. Și tare mi-e frică că va avea aceeași soartă cu ACZ, din platformă politică va deveni "stare de spirit"

    Există două planuri rupte în discursul tău. Pe primul sunt ideile și valorile. (Aici suntem pe aceeași lungime de undă.) Pe al doilea sunt oamenii care ar reprezenta ideile și valorile în cauză. (Aici avem divergențe serioase și ele vin din felul în care ne raportăm la oameni.)

    Eu încerc să nu judec oamenii după declarații, farmec sau afinități personale, ci strict după acțiunile lor. În fond, dacă vrem să facem politică ar trebui să ne unească în primul rând scopurile, nu simpatiile și emoțiile. Nu mă interesează ce declară Udrea, cât de deșteaptă e sau cât de frumoasă, ci ce face Udrea, felul în care acționează. La fel, nu mă interesează ce declară Lăzăroiu ci ce a făcut el în momentele critice. Și văd oameni de calitate dar care au o agendă extrem de personală și pragmatică care nu prea are legătură cu ideile și valorile. Tu faci din ei niște lideri ai schimbării. Nu sunt, n-au treabă cu politica.

    În rest, dacă e să revenim la idei și valori, da, ceea ce descrii tu ca MP e un proiect fezabil și încă unul despre care tot scriu de mai bine de un an de zile. Chiar dacă nu sub numele ăsta. Despre asta scrie și Turturică acum. Despre asta vorbește și Sorin Ioniță. Și mulți alții.

    Numai că liderii nu pot fi Udrea sau Boc, decât dacă vrem să sabotăm ideea. Nici MRU pentru că ar arde etapele aiurea. MP nu poate fi inițiativa PDL-ului decât cu consecința tristă că PDL o va sufoca din fașă.

    Pentru că dacă vorbim de o mișcare veritabilă de dreapta, ea trebuie să aibă un singur scop: să mobilizeze electoratul veritabil de dreapta, cel care acum e mai degrabă scârbit de politică și de felul în care toți politicienii declarați de dreapta i-au ignorat până acum. Cum crezi tu că Boc sau Udrea ar putea convinge pe cineva să iasă la vot?

    MP trebuie să fie o mișcare nouă, trans-partinică, la care pot adera atât mebri ai PDL-ului, nemembri de partid sau membri ai PNL-ului. Ai descris-o perfect cu o singură eroare: nu trebuie creată din PDL și nu trebuie condusă de oameni ai PDL-ului. Nu pentru că PDL-ul e rău, nu pentru că ignorăm reformele pe care și le-a asumat ci pentru că PDL nu mai convinge pe nimeni acum că apără interesele dreptei.

  13. @Nedo,
    Nu trebue sa ne gindim la electoratul deja angajat politic prin increngatura de interese sau prin pozitionarea la tita statului.Daca ne am cantonat aici orice discutie despre doctrine valori etc dispare si apare criteriul ce functioneaza de 20 de ani si anume -de unde pica mai mult.
    Ceea ce trebue atras este electoratul ce nu a apucat inca sa guste din pleasca de stat.Este vorba de oameni tineri care -si cauta drumul. Daca acestora ai sa le spui ca dreapta inseamna Olteanu de exemplu ai sa amplifici haosul din capul lor sii nu vor mai putea face diferenta intre PSD si PDL.
    Acestora trebue sa incerci sa le arati ce inseamna dreapta, ce inseamna un intelectual, ce inseamna un set de valori.
    Miscarea Populara putea fi solutia.Nu cred insa ca va fi inbratisata cu drag de PDL cum vad ca nici noul cabinet Ungureanu nu este ingitit usor de multi mahari PDL. Auzeam ieri ca PDL ul (asa spune presa) a criticat disfunctionalitatile aparute in prima zi de inscriere in clasa O. Te apuca risul.

  14. Daca vreti ca tara sa scape de o mare nenorocire,cistigarea alegerilor de USL ar trebui ca toate fortele de dreapta sa lase orgoliile personale si sa-si uneasca fortele.Domnul Neamtu ma dezamageste profund. Din pacate atacurile lui sint inpotriva PDL,SINGURUL PARTID CARE are la aceasta ora posibilitatea de a aduce DREAPTA LA PUTERE.Dupa cistigarea alegerilor reformarea este o necesitate,dar pina atunci singurul tel este indepartarea USL de la putere.Pina acum PDL a dovedit cu tarie ca este un partid care a facut si incearca sa faca mai departe reforme.Ca orce partid mare ,are si el uscaturi. Este usor sa vorbesti dar este mult mai greu sa si faci reforme cind ajungi la guvernare si ai inpotriva ta o societate care a fost obisnuita sa ceara nu sa si dea.Domnule Neamtu,in loc sa-l criticati pe domnul Boc ,ar trebui sa va uniti si sa salvati generatia tinara de Iliescu si Voiculescu.

  15. Ei, hai ca nu l-a trantit Neamtu pe MRU. A zis doar ceva ce e de bun simt. Parerea lui este ca MRU ar trebui sa candideze pentru un mandat, sa fie ales, inainte ca sa fie "uns". Sa nu uitam ca Basescu a candidat la Parlament, la Primarie, etc. si si-a calibrat astfel alonja.
    De acord cu dumneata, Bleen, este bine ca Dreapta sa nu fie "sparta", sa se adune. O pozitie intransigenta neponderata ar fi un lucru contraproductiv pentru toti. NU vad de ce Noua Republica nu ar sprijini candidati MP acolo unde e clar ca sunt buni si "nepatati". Ar fi o dovada de intelepciune.

  16. Tucu, e un ciur cu găuri foarte mici ăla prin care trece electoratul de dreapta.
    Nici măcar întreprinzătorii privaţi nu trec toţi prin el, mai ales ăia care stau cu mâna întinsă la contracte cu statul, pe şpagă. Nici cei care strigă lozinci anticomuniste în piaţă, apoi cer de la guvern "să ne dea". Nici naţionaliştii cu solzi ai lui Vadim sau Becali. Nici mulţi alţii care par a fi.
    Dar ai încredere în instinctul de animal politic al lui Olteanu & Co. Dacă el vede Mişcarea Populară ca pe un pericol, atunci chiar e.

  17. Facem o eroare fundamentala daca consideram tot PDL ul de dreapta.Aceasta eroare a impiedicat apropierea unei parti poate importante a electoratului de dreapta de PDL.Faptul ca PDL ul apare ca factor de schimbare spre bine a Romaniei este un cliseu.
    Cu acelasi rationament am putea identifica si UNPR ul ca partid de dreapta ceea ce este fals.
    De fapt a fost fericita intilnire intre Traian Basescu si o fractiune de oameni responsabili indiferent ca veneau de la PDL sau UNPR(regret ca Bleen a uitat sa l mentioneze pe Boc)
    Din nefericire,pina la alegeri nu avem nici o sansa sa vedem o separare a apelor in PDL. Nu vom avea prilejul sa vedem pasul inapoi al celor ce miros de la o postaa FSN si aparitia in prim plan a celor mentionati de Bleen mai sus.
    Din nefericire pina acum nu aparut nici o formatie sau grupare cit de cit semnificativa care sa si revendice electoratul de dreapta. Toti -nclusiv Mihai Neamtu-se bat pe electoratul nemultumit de reforme , electoratul vinat si de USL.
    Poate aparitia Miscarii Populare ar fi fost trambulina de lansare a unei drepte clare , fara dinozaurii FSN in prim plan. Din nefericire vin alegerile si alegerile le cistiga primarul comunei care nu are nici stinga nici dreapta-are numai buzunare ,relatii si obligatii.
    Romaniei nu i trebue un nou set de oameni politici de stinga sau dreapta ci un nou electorat.

  18. Dacă Olteanu o combate, înseamnă că e bună.

    Ivan, Bleen, fizicieni, tinichigii şi alţi specialişti, spuneţi şi voi dacă este posibil ca un economizor de energie (o chestie ca un încărcător mai mare, băgată în priză) să îţi reducă cu 10-30% factura electrică?
    Şi Be, dacă bag 10 încărcătoare, pot reduce factura cu 100%?
    Că tot primesc reclame

    1. Eu am făcut liceu uman, facultate tot umană (dacă cloaca aia de la SNSPA are vreo legătură cu umanitatea). Deci habar n-am inginericalităţi.

  19. Lista din articol cuprinde şi nume de intelectuali de primă mînă (Patapievici, Aligică, MRU, Sorin Ioniţă, TRU, Andrei Cornea, Daniel Funeriu, Baconschi), şi nume de politicieni cu mare potenţial (acelaşi MRU, Bogdan Drăgoi, Cătălin Predoiu, Daniel Funeriu, Claudia Boghicevici, Răzvan Mustea etc). Deci Bleen sprijină Mişcarea, cum s-ar spune.

  20. @Leopold
    Nu am zis niciodata ca intelectualii romani sunt pseudointelectuali. Am pretentia de la cititorii Blogary sa inteleaga ceea ce citesc. Am spus ca intelectualii romani sunt pseudopoliticieni, ceea ce nu e deloc acelasi lucru. Leopold, ti-as fi recunoscator daca ai citi cu ceva mai multa atentie. Si ai face si efortul sa intelegi. Caci fara efortul de a citi si intelege, efortul de a comenta duce la rezultate ridicole.

  21. mda, sper sa nu raman cu impresia ca mai sunt politze de platit, ca sunt pt Neamtu, ca nu stiu ce.
    e o componenta pozitiva, oricum, aia cu "impreuna" 😀 cand o sa se priceapa si o sa se adune aia de la NR ai lui Neamtu, sa priceapa ca ACZ nu prea mai e virgina, alde Bleen care sa accepte ca nu toti "intelectualii" romani sunt de fapt pseudointelectuali 🙂 samd, cine stie…
    oricum, Udrea, Oltean, sunt niste personaje care trebuie sa treaca in planul 2-3. asta e valabila in orice varianta "de dreapta".

    Neamtu are dreptate cand spune ce spune apropo de "oameni ai tranzitiei, ai trecutului", samd.
    pt ca asta e adevarul. de altfel, insusi Base a spus acum…9 ani, ehehe! "ce blestem pe poporul roman, mai Adriane!"[daca avea ochelari, si-i scotea, sunt convins :mrgreen: ]

    ps. mi-s Nemo aka omen; mi-e lene sa-mi fac cont pe intensedebate, plus ca nemo/omen sunt luate in nu stiu cate combinatii 🙂 so, that's my fb account…

  22. @Octav

    Am să citez din Nassim Nicholas Taleb:
    "Data vitoare cînd un marţian va vizita Pămîntul,încercaţi să-i explicaţi de ce aceia care sînt pentru pemirterea eliminării fetusului din pîntecul mamei se opun totodată pedepsei capitale. Sau încercaţi să-i explicaţi de ce aceia care acceptă avortul se presupune că sînt pentru oimpozitare mai severă, dar se împotrivesc unor cheltuieli militare foarte mari. De ce aceia care preferă libertatea sexuală trebuie să fie împotriva libertăţilor economice individuale?"

    Paradoxuri sau inconsistenţe? Nici, nici. Creştinismul e libertate. Ateismul e lagăr. Dar asta e o discuţie mai lungă. Libertatea individuală (posibilă doar în măsura în care omul nu-şi aparţine) e perfect coerentă cu dreptul la viaţă al nevinovatului (fetusul e ceva mai nevinovat decît un criminal în serie).

    1. N-am apucat să citesc articolul lui Turturică. Înainte de a-l citi o să încerc să-mi şterg din minte întîlnirea dintre Turturică şi SOV, în campania din 2009. Şi să uit şi de cum a jucat Turturică atunci. Ştiu, important e articolul, importante sînt argumentele, nu omul. Dar cînd omul o jigodie de teapa lui Turturică, îţi e greu să fii atent la articol sau argumente.

  23. NR e bine să-și vadă e ale ei, PDL-ul de ale lui.
    Nu spun că PDL e de stânga (sau poate că neimpozitatea pensiilor și creșterea TVA cam în direcția asta îl duce), dar cert PDL nu va reuși într-un an (acest an) să se scuture de frunzele uscate. Nu are cea mai mică șansă a reuși asta.
    Singura șansă a dreptei nu e „unirea” ei ci naștearea.
    Căci dreapta în România nu există. Acolo, jos, la firul ierbii, între oameni… există resurse pentru o politică de dreapta, dar nu și mișcarea populară care să o producă.

  24. Cu tot respectul pentru MRU si pentru Sebastian Lazaroiu si inca 5-6 dintre cei enumerati de tine mai sus, daca in Miscarea asta Populara sunt invitati tembeli precum cei de la Pro Vita sau alte asemenea specimene, eu ma retrag din PD-L. Si spun asta dupa ce am incercat sa fac niste lucruri pentru PD-L si mai ales pentru organizatia de tineret. Altfel, numai de bine domnule Bleen.

    1. Am să citez din Nassim Nicholas Taleb:
      "Data vitoare cînd un marţian va vizita Pămîntul,încercaţi să-i explicaţi de ce aceia care sînt pentru pemirterea eliminării fetusului din pîntecul mamei se opun totodată pedepsei capitale. Sau încercaţi să-i explicaţi de ce aceia care acceptă avortul se presupune că sînt pentru oimpozitare mai severă, dar se împotrivesc unor cheltuieli militare foarte mari. De ce aceia care preferă libertatea sexuală trebuie să fie împotriva libertăţilor economice individuale?"

      Paradoxuri sau inconsistenţe? Nici, nici. Creştinismul e libertate. Ateismul e lagăr. Dar asta e o discuţie mai lungă. Libertatea individuală (posibilă doar în măsura în care omul nu-şi aparţine) e perfect coerentă cu dreptul la viaţă al nevinovatului (fetusul e ceva mai nevinovat decît un criminal în serie).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *