Sub sigla şi culorile sale, PDL nu poate participa la alegeri, dacă nu vrea să ia 15% (13% a avut la locale). La asta se adaugă decizia PDL de a merge cu aceiași candidați ca în 2008 (toți actualii parlamentari PDL își păstrează colegiile, așa că veți vota cu aceiași oameni cu care ați votat și în 2008, deci e cazul să vă uitați prin arhive). Într-o asemnea situație, cu aceleași nume, același nume, aceeași siglă și aceleași culori, pe pedeliști îi așteaptă un dezastru electoral.
În condițiile în care, în 4 ani, PDL nu a schimbat absolut nimic și vine la alegeri cu aceiași oameni ca în 2008, și avînd în vedere felul în care este perceput de electorat, este vital pentru partid să se rebranduiască, să schimbe ceva măcar la nivel de nume, acronim, siglă și culori. Fără o alianță cu cineva care să le dea pedeliștilor un pretext să-și schimbe numele, sigla și culorile, PDL e mort și îngropat electoral.
Ce oferă PDL micilor săi parteneri de alianță? Nimic. Căci toate colegiile eligibile rămîn parlamentarilor PDL. Și nici alea toate nu mai sînt eligibile, că PDL de acum nu mai are 32%, ca PDL de acum 4 ani. Probabil mai puțin de două treimi din colegiile eligibile în 2008 mai sînt eligibile acum. Dacă PDL merge singur, mai puțin de jumătate din colegiile eligibile în 2008 vor fi eligibile și anul acesta, și asta doar dacă PDL nu se dezintegrează pînă la alegeri. Pentru pedeliști, pentru parlamentarii PDL care vor să fie realeși și să nu rămînă fără coledzi, este vital să se alieze cu cineva, să candideze sub o umbrelă, să se ascundă sub o blană de oaie și să meargă zîmbind în mijlocul turmei.
bleen: scuze, nu stiu unde sa comentez cu noul layout al blogary.
O mica intrebare: va sustine blogary un partid pentru 9 decembrie? Personal, cred ca ar fi bine sa luati o decizie cat mai curand (buna sau rea). V-a cerut cineva pana acum sustinerea? Parca tu ai estimat cu ceva timp in urma ca USL s-ar putea sa castige peste 70% din mandate (sper sa nu ma insele memoria), ceea ce ar fi un dezastru, ei putand modifica singuri constitutia. Asta este marele risc pentru alegerile care vin. Doar printr-un miracol partidele ce se considera de dreapta ar putea castiga 50% +1.
mersi anticipat de raspuns.
@Emil Stoica
1. O astfel de decizie nu o pot lua singur. Asociația decide.
2. Nu ne=a cerut nimeni susținerea.
3. Am estimat că USL ia peste 70% în sistem majoritar pur și dur În actualul sistem, proporțional, scorul lor va fi între 40 și 50, poate chiar peste 50. Dar nu sub 40, în niciun caz.
4.Partidele care se consideră de dreapta (PDL+PNȚcd+FC + restul)pot spera la un maxim 35%. Nu se pune problema să ia peste 50%. Nu vor lua nici peste 40. Doar o alianță cu PPDD și UDMR asigură majoritatea, în condițiile în care USL are avea sub 50%.
La cum se mișcă PDL, și daăc nimic nu se schimbă în următoarele zile, cred că vom avea un scor de genul: USL cca 55%, ARD cca 25%, PPDD cca15%
Mersi, Bleen, apreciez raspunsul. O sa urmaresc atunci articolele scrise de voi, parerea voastra pentru alegerile din 9 decembrie este importanta pentru mine.
Ok sunt confuz: doua articole pe rpima pagina blogary si unul zice 13% PDL la locale, celalalt 23%. Acuma cate au fost totusi domnilor?
(celalalt articol: http://www.blogary.ro/2012/09/tendinte-electorale/)
@Osterhase E simplu. A luat 13% sub numele și sigla PDL și 10% în mici alianțe județene cu UNPR, PNȚcd, PER și alții, sub siglele și numele alianțelor respective.
Partid mare – probleme mari, partid mic – probleme mici. Sau şi mai mari?
„Căci toate colegiile eligibile rămîn parlamentarilor PDL.” – cine a hotărât/declarat chestia asta?
@Beavix
@Beavix Se mai aplica criteriile de integritate ale Monicai Macovei?
@supastaru @Beavix Nu parlamentarilor PDL:
@Beavix BPN al PDL a decis ca toți parlamentarii PDL, să-și păstreze colegiile din 2008.
vestea aceasta este minunată. o să trebuiască să votez cu șerban rădulescu, care a trecut la p.c.
deci, dragii mei, tăbărîți cu pulanele pe mine: sînt uselist.
p.s. – nu fiţi dezamăgiţi. veţi avea senzaţia de deja vu, vă veţi simţi mai tineri. mister geoană, fuck you!
Cred că PDL vine cu oamenii din teritoriu și cu „știința” (know how) alegerilor. Cam atât.
Cred că va fi trafic destul de mare pe saitul Parlamentului după ce se vor comunica candidații. Oricum, la „inițiative legislative” totul e formulat atât de lung încât nu știu câți vor citi în întregime.
@DenisaC Oamenii din teritoriu fiind ăia care asistau fără reacție la furtul de la referendum?
@SimonaM @DenisaC Si tot aia care au votat pt. caderea guvernului MRU, care s-au dus ca oile si au lasat uslamul sa le ia conducerea camerelor, etc. M-am plictisit sa enumar.
Am citit ca Pipirliu a oferit eventualitatea candidarii separate. Bine ar fi sa o faca. Asta i-ar dezlega de diplomatie, cind sunt atacati de niste neica nimeni, iar MRU ar putea sa se enerveze nitel si sa tropaie pe creirasele lor de nerealizati. Ne-ar da si noua niste input si mai putine frustrari.
ăştia e copii lui tata, alţii mai buni nu are…timp să procreeze !