M-am gîndit să-i vin în ajutor lui MRU și să-i fac lista cu peneliștii cu care nu va colabora (a declarat că nu va colabora cu cei care au participat la lovitura de stat din 2012). Aceștia sînt parlamentarii PNL prezenți în ședința comună a Camerelor din 6 iulie 2012, data desăvîrșirii loviturii de stat:
Deputați PNL (6 iulie 2012)
- Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton – prezent
- Dobre Victor Paul – prezent
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen – prezent
- Scutaru Adrian George – prezent
- Dumitrică George Ionuţ – prezent
- Almăjanu Marin – prezent
- Atanasiu Teodor – prezent
- Balcan Viorel – prezent
- Berci Vasile – prezent
- Bordeianu Dan – prezent
- Bot Octavian – absent
- Buda Viorel-Vasile – prezent
- Budurescu Daniel-Stamate – prezent
- Buican Cristian – prezent
- Calimente Mihăiţă – prezent
- Cazan Mircea Vasile – prezent
- Câmpeanu Mariana – prezentă
- Chiţoiu Daniel – prezent
- Chiuariu Tudor-Alexandru – prezent
- Cristian Horia – prezent
- Donţu Mihai-Aurel – prezent
- Dragomir Gheorghe – prezent
- Fenechiu Relu – prezent
- Florea Damian – prezent
- Gabor Gheorghe – prezent
- Gavrilescu Graţiela Leocadia – prezentă
- Gerea Andrei Dominic – prezent
- Gorghiu Alina-Ştefania – prezentă
- Hogea Gheorghe – prezent
- Holban Titi – prezent
- Horj Pavel – prezent
- Irimescu Mircea – prezent
- Leşe Doru Braşoan – absent
- Lupu Mihai – prezent
- Motreanu Dan-Ştefan – prezent
- Orban Ludovic – prezent
- Palaşcă Viorel – prezent
- Palăr Ionel – prezent
- Pardău Dumitru – prezent
- Plăiaşu Gabriel – prezent
- Pocora Cristina-Ancuţa – prezentă
- Popa Octavian-Marius – prezent
- Potor Călin – prezent
- Rusu Valentin – prezent
- Săpunaru Nini – prezent
- Stroe Ionuţ-Marian – prezent
- Stroe Radu – prezent
- Ştirbu Gigel-Sorinel – prezent
- Taloş Gheorghe-Mirel – prezent
- Tuşa Adriana Diana – prezentă
- Ţintean Ioan – prezent
- Ţîmpău Radu Bogdan – prezent
- Varga Lucia-Ana – prezentă
- Voicu Mihai Alexandru – prezent
- Zoicaş Gheorghe – prezent
SENATORI PNL (6 iulie 2012)
- Antonescu George-Crin-Laurenţiu – prezent
- Banias Mircea-Marius – prezent
- Boitan Minerva – prezentă
- Borza Dorel-Constantin-Vasile – absent
- Plăcintă Sorina-Luminiţa – prezentă
- David Cristian – prezent
- Dumitru Constantin – prezent
- Ghişe Ioan – prezent
- Haşotti Puiu – prezent
- Ichim Paul – prezent
- Luca Raymond – prezent
- Marian Ovidiu – prezent
- Nicoară Marius-Petre – prezent
- Nicoară Romeo-Florin – prezent
- Nistor Vasile – prezent
- Niţă Mihai – prezent
- Oprea Mario-Ovidiu – prezent
- Păran Dorin – prezent
- Panţuru Tudor – prezent
- Paşca Liviu-Titus – prezent
- Popa Mihaela – absentă
- Prodan Tiberiu-Aurelian – prezent
- Rădulescu Şerban – prezent
- Ruşanu Dan-Radu – prezent
- Secăşan Iosif – prezent
- Ţopescu Cristian-George – prezent
- Vosganian Varujan – prezent
Acestora li se adaugă întreaga conducere a PNL la momentul respectiv.
BONUS despre Tăriceanu:
Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, a enumarat, miercuri, la Antena 3 cateva dintre motivele pentru care Traian Basescu trebuie suspendat. Printre acestea, faptul ca “Basescu l-a numit pe Ponta fara sa vrea”.
“Printre alte motive, l-a numit pe Ponta fara sa vrea, el a declarat inainte ca nu va numi dupa alegeri pe nimeni de la USL ca premier, indiferent de rezultatul alegerilor”, a spus Tariceanu.
Fostul premier a mai adaugat ca Basescu trebuie suspendat si pentru ca “a vorbit despre negocierile cu FMI, nu avea voie sa dea declaratii, era atributia Guvernului” si pentru “atitudini xenofobe”.
Tariceanu a mai adaugat ca Curtea Constitutionala a luat mereu decizii “in favoarea presedintelui”.
“Este perfect legitim si democratic ca faptele presedintelui de dupa anul 2009 sa fie supuse evaluarii romanilor. Parlamentul convoaca astazi un referendum, iar poporul va spune daca are nemultumiri fata de ceea ce a facut Traian Basescu in ultimii trei ani”, a explicat liderul liberal.
Calin Popescu Tariceanu s-a declarat convins ca “evenimentele de astazi si decizia referendumului popular vor reprezenta in Romania un moment decisiv de trecere spre o democratie parlamentara”.
“Va fi sfarsitul ceausismului, al ideologiei prezidentialismului, obsesiilor unui om care se considera seful statului situat deasupra legii. Va fi sfarsitul ideii de comandant suprem”, a continuat fostul prim-ministru PNL.
“Cred ca nimeni nu are dreptul sa spuna Statul sunt eu. Din contra, alternanta la guvernare este o conditie a democratiei. Romania este o democratie, iar institutiile vor functiona in continuare si fara Basescu si fara cuplul Anastase-Blaga. Oamenii nu sunt institutii.
Institutiile trebuie sa functioneze in continuare indiferent cine le conduce la un moment dat. Consider ca uzurparea puterilor Executivului de catre presedinte este foarte grava. Constitutia noastra stabileste clar ca Parlamentul cenzureaza actele Guvernului. Presedintele nu este supus controlului parlamentar”, a mai transmis Tariceanu.
Nu in ultimul rand, fostul premier a apreciat ca presedintele Basescu “ne mai da o proba de dispret, de nepasare si de deconsiderare a Parlamentului”.
“Procedurile din Parlament se desfasoara in conformitate cu Constitutia, iar decizia finala va fi luata de popor. Suntem constienti ca refacerea dupa regimul Basescu nu va fi usoara”, a mai spus Tariceanu.
“Din acest motiv, cred că şi conştiinţa fecăruia va fi trezită pentru a-i determina să vină la vot în ziua referendumului. Acest lucru trebuie făcut prin toate canalele media, trebuie dat acest mesaj foarte clar că românii îşi decid într-o manieră foarte importantă viitorul pe următorii ani şi, dacă vor să rămână într-o Românie marcată de conflicte, de tesiune, de certuri, de dezbinare, atunci sigur că pot să stea acasă”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.
Potrivit lui Tăriceanu, boicotarea referendumului anunţată de către PDL reprezintă “un grav atentat la democraţie”.
“Spun acest lucru, deoarece participarea la vot a cetăţenilor este, aş spune, un drept, dar şi o importantă obligaţie civică pe care fiecare dintre noi o avem pentru ca să putem influenţa destinul nostru, al copiilor noştri, al fiecăruia în parte. Cred că nu avem dreptul, dacă nu participăm la alegeri, să ne plângem de situaţia care ne afectează din punct de vedere social, din punct de vedere economic sau din punct de vedere politic”, a apreciat Călin Popescu Tăriceanu.
El a menţionat că, după anunţul PDL privind boicotul, prima reacţie a fost să se gândească la un proverb popular: “Fuga este ruşinoasă, dar este sănătoasă”.
“În felul acesta, Partidul Democrat şi preşedintele Băsescu încearcă să găsească o soluţie, alta decât votul liber exprimat al cetăţenilor, pentru a reveni la Cotroceni”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu, arătând că boicotarea referendumului de către PDL poate pune în pericol cvorumul necesar.
Potrivit liderului deputaţilor PNL, decizia PDL “este extrem de gravă şi în acest fel se demonstrează încă o dată că minciuna este arma preferată a preşedintelui”.
“După ce s-a plâns, după ce s-a văicărit, după ce a uzat de toate legăturile posibile pentru a se impune această majoritate de jumătate plus unul, acum decizia pe care o iau este aceea de a refuza participarea la referendum şi eu cred că cei care au acceptat această solicitare au fost induşi în eroare de acest demers pe care Băsescu şi acoliţii lui l-au făcut”, a mai declarat Tăriceanu.
El a precizat că în cazul României, preşedintele suspendat Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia din funcţie, după ce afirmase că optează pentru “întoarcerea la popor”, iar cele mai multe voturi de la referendum au fost pentru demiterea sa.
“Aici lucrurile sunt cu mult mai clare pentru că, politic vorbind, cetăţenii au votat direct pentru demiterea lui într-un număr extrem de mare (…) când peste 7 -8 milioane de cetăţeni îi spun preşedintelui că nu-l doresc, el trebuie să ţină cont de voinţa cetăţenilor, aşa cum în trecut a spus că numai întoarcerea la popor este soluţia validă pentru ieşirea din crizele politice. Suntem într-o criză politică, motiv pentru care preşedintele trebuie să-şi dea demisia şi să nu se ascundă în spatele unor proceduri de ordin administrativ, care îi pot permite eventual să se întoarcă în funcţia pe care a deţint-o”, a susţinut Tăriceanu.
Fostul premier a mai precizat că este normal ca reprezentanţii USL să nu rămână “resemnaţi sau impasibili” în faţa situaţiei post-referendum, iar juriştii USL lucrează la o strategie privind rezultatul referendumului.
El a fost întrebat dacă preşedintele interimar, Crin Antonescu, ar trebui să-şi dea demisia în urma prezentării la urne a sub 50% din cei cu drept de vot, motiv care duce la invalidarea referendumului.
“După părerea mea, pentru impasul în care ne găsim este vinovat exclusiv preşedintele care a îndemnat în mod făţiş cetăţenii să se abţină de la vot, punând astfel sub semnul îndoielii valabilitatea pragului stabilit de Curtea Constituţională”, a mai spus Tăriceanu, precizând că rezultatul referendumului este “viciat şi nu este în spiritul a ceea ce a hotărât Curtea Constituţională”.
Domne, da’ vi s-a pus pata pe Anton de nu se poate! Da ce-a facut, domne, Anton de nu-l mai uitati ?
Ca-n 2004 a semnalizat dreapta si, in 2007, a cotit-o la stanga?
Ca a chemat ministrul justitiei si i-a cerut sa-l faca scapat pe Paturiciu?
Ca a umflat schema de personal bugetar cu sute de mii de clienti, nepoti, amante si alte neamuri?
Ca a aruncat PDL-ul de la guvernare dupa ce s-a vazut cu sacii aderarii la UE in caruta?
Ca a tocat miliarde de euro ca sa creasca PNL-ul de la 15 la 20% in 2008?
Ca a lasat Romania cu un deficit de 5%, la o crestere a PIB-ului de 8%, in 2008?
Hai, domne, chiar asa? Nu intoarcem si obrazul celalalt ca sa ne-o mai traga o data?
Va reevalua situația, în fond a zis, n-a dat cu parul. Plus că socialismul e mai rău decât nebunismul, a zis și Severică.
în altă ordine de idei, „juriştii USL lucrează la o strategie privind rezultatul referendumului.” :)))
Dă-i și o lecitină împreună cu lista… ah și o cutie de cremă… din aceea care face obrazul subțire ! ^_^
ce lovitura de stat?