Doar o dreapta politica puternica si costurile electorale mai pot opri USL-ul

În tot războiul ăsta USL nu a avut și nu are costuri electorale. Deocamdată își poate permite orice. Și poate merge oricît de departe. Iar pentru asta vina aparține PDL și dreptei în general, care au lăsat un imens spațiu de manevră USL-ului.

USL-iștii și-au permis lovitura de stat și atacurile extrem de violente la adresa Constituției, statului de drept, instituțiilor statului român, justiției în condițiile în care, cel puțin pînă în acest moment, costurile electorale au fost zero. USL-ul a pierdut pe două planuri: extern și penal. Nu a pierdut însă pe plan electoral. Este evident că USL nu s-a așteptat la o asemenea rezistență din partea justiției și a partenerilor externi în fața loviturii de stat și atacurilor la adresa statului de drept. Dar a considerat că nu mai poate da înapoi și că aceste costuri sînt mai mici decît beneficiile ulterioare. Atîta timp cît USL are aproape asigurată prezența la putere după alegerile parlamentare din această toamnă și deci un imens spațiu de manevră, își poate permite să se lupte deschis cu Occidentul și instituțiile statului de drept. USL speră că va decapita justiția și că Occidentul va accepta în cele din urmă noul regim autoritar, în schimbul contractelor, din plictiseală sau din cauza altor preocupări mai stringente. Și oricum, pe partea externă are de ales. Dacă UE și US continuă să se încăpățîneze să nu accepte în estul Europei un regim de tip sud-american, liderii USL au alternativa Rusia-China, pe care o pot adopta sau doar folosi ca șantaj pentru Occident.

Perspectiva victoriei electorale din toamnă este cea care păstrează intactă coeziunea USL, este cea care păstrează voința solidă și moralul ridicat. USL-iștii, de la centru și din teritoriu, de la cel mai mare la cel mai mic, știu că, odată trecut greul, recompensele vor fi nelimitate. Dacă lovitura de stat reușește, pentru USL-iști va curge lapte și miere, 50 de ani acum încolo. Cel puțin așa speră ei. Cu îndreptățire, zic eu. USL-ul va fi organismul care va lua statul român în proprietate. USL va fi unica instituție a statului român, și unica putere în stat, care va subordona puterile legislativă, executivă și judecătorească. Recompensele financiare vor fi imense, de ordinul sutelor de miliarde. Cu fiecare zi care va trece, riscul revoltei și răsturnării noului regim autoritar va scădea. În zece ani vom avea o populație docilă și imbecilă. Cei care ar fi putut mișca cît de cît în front vor fi fost plecați demult în afară. Pentru mafia reprezentată politic de USL la capătul loviturii de stat se află fericirea supremă și durabilă, cel puțin pentru cîteva generații de acum încolo.

USL a dovedit că poate frauda alegerile cu milionul de voturi. În asemenea condițiuni, odată precedentul creat, alegerile din toamnă sînt o simplă formalitate pentru o haită care deține puterea legislativă, executivă, admnistrativă, teritorială, mediatică și financiară. USL nu are concurent politic și de la înălțimea popularității electorale și cu ajutorul fraudei performante se va încoțopeni la putere pînă la următoarea revoluție, din 2061 sau 2094 sau 2115. Asta în cazul în care urmașii noștri din 2100 nu vor vorbi toți rusește.

Spuneți-mi un motiv pentru care USL-iștii nu ar forța acum pînă la capăt. Spuneți-mi un motiv pentru care nu ar risca totul.

Nu vă bazați prea mult pe frica de pușcărie. De la începerea urmăririi penale pînă la condamnare sînt ani de zile. După ce vor pune mîna pe justiție, va ploua cu NUP-uri. Nu vă bazați prea mult nici pe posibilele sancțiuni ale Occidentului. Nu-i vor afecta pe ei. Iar poporul va da vina pe cine i se va spune să dea pe vina: pe unguri, pe UE, pe germani, pe americani, pe oculta evreiască, pe Mugur Isărescu, pe greaua moștenire a regimului Băsescu etc. Posibilele sancțiuni din partea justiției sau a Occidentului sînt o chestiune de ani de zile. Între timp justiția va fi pusă cu botul pe labe și Occidentul va fi cumpărat cu contracte sau șantajat cu Rusia/China.

Cît despre popor, e suficientă o mega-investiție chineză sau o reducere a prețului la gaze din partea Rusiei ca poporul să se pișe pe el de recunoștință și emoție. Pentru popor important e să mănînce, chiar dacă o face din poziția de capră.

Asaltul USL poate fi oprit doar printr-un contraatac agresiv și concertat al Occidentului, justiției și dreptei politice. În momentul în care USL-ul va începe să scadă drastic în sondaje, abia atunci va da înapoi. Doar presiunea pierderii alegerilor, împreună cu presiunea Occidentului și justiție, poate opri USL-ul. Dar pentru ca acest lucru să se întîmple este nevoie de un puternic concurent politic, o forță politică de dreapta la fel de puternică și agresivă ca și USL-ul. Și asta trebuie să se întîmple acum, dacă nu chiar ieri. Bătălia decisivă se dă acum. USL-ul trebuie să înțeleagă acum că riscă să piardă puterea din toamnă.

Deocamdată dreapta e condusă de niște lăbari triști, trei sferturi dintre ei în concediu, iar un sfert, ăia mai proști, rămași să se facă de rîs. În afară de cîteva reacții leșinate, ridicol de timide, în afară de cîteva glumițe cretine, slogănuțuri pășuniste, o feștilă avortată sau propuneri comice, în afară de cîțiva păcălici castrați, conduși de viziunea strategică a unui căprar care nu înțelege nimic din ceea ce se întîmplă în jurul lui, dreapta politică nu a opus nimic USL-ului. Nicio temă majoră, niciun mesaj de forță, nicio demonstrație de coeziune și coerență, nicio strategie. E nevoie de o forță politică care să conducă jocul. Care să impună teme, să dicteze termenii luptei. Cine are inițiativa și impune temele de discuție, cîștigă. Deocamdată jucăm într-un scenariu scris de strategii USL. Deși dreapta politică, în frunte cu PDL, nici măcar nu joacă. Se menajează în vacanță sau negocieri de împărțire a funcțiilor pentru rude și prieteni.

Degeaba se întorc ei din vacanțe și fac rahatul praf în septembrie sau noiembrie. Va fi prea tîrziu. Degeaba fac hore motivaționale și agită feștile democratice în octombrie. Războiul va fi deja pierdut. Cu Crin Antonescu președinte, cu justiția decapitată, cu cea mai mare fraudă electorală din lumea civilizată nesancționată politic, USL va cîștiga fără nici cea mai mică emoție puterea în toamnă. Bătălia electorală se dă acum. Dreapta trebuie să arate acum că e capabilă să cîștige alegerile, USL-ul trebuie să înțeleagă acum că poate pierde alegerile în toamnă.

Occidentul a trecut examenul, instituțiile statului l-au trecut, presa, ”intelectualii lui Băsescu” și societatea civilă l-au trecut (aceeași presă, aceiași ”intelectuali ai lui Băsescu” și societate civilă care îl tot trec, de 20 de ani încoace). Dreapta politică, în schimb, nu l-a trecut. Nu s-a obosit nici măcar să-l dea. E prea ocupată să fie în vacanță sau să negocieze locuri eligibile (???) și funcții (????). În momentul ăsta, la dreapta avem păruieli între mii de parlamentari, sute de miniștri, zeci de prim miniștri și cel puțin 5-6 președinți (sau delfini ai lui Băsescu, spuneți-le cum vreți).

Există și două excepții: Monica Macovei și Emil Boc.

Acum, în astfel de situații, se nasc lideri și se cîștigă adepți. Acum se văd caracterele și luptătorii. Acum se văd inteligențele.

PS. În noaptea de 20-21 august 1968 tancurile sovietice au intrat în Praga.

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Editorial

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

553 de comentarii

  1. Deocamdata, putem constata ca am regresat (sau am urcat) din nou in starea de „tentativa de lovitura de stat”.
     
    Nu pot sa nu fac o corelatie intre faptul ca Anton face declaratii de la sediul PNL, cu venirea si declaratiile intempestive ale PNL-istilor. S-a distins Hasotti, care mai ca nu a zis pe fata ca el nu are de gand sa respecte hotararea CCR. Cred ca, pe masura ce intra, fiecare sare cu gura pe Anton, despre ce trebuie sa faca.
     
    Fiecare vine cu solutiile sale, mai crete sau mai istete. De exemplu, actorul distins cu Oscar Diaconu spune ca „bineinteles, parlamentul se reuneste dupa 01 septembrie, cum sa strangi 470 de oameni?
     
    Probabil domnii respectivi preseaza puternic ca sa urcam (sau sa regresam) din nou in statiul de „lovitura de stat in derulare”.

  2. Dementul de Mircea Diaconu a schimbat și Constituția. Cică se va demonstra că trăim într-o republică parlamentară.

      1.  @Taticu Niciunul nu i-a zis că-i în eroare.
        Mă rog.. Știind în ce hal transmit de la fața locului, ce să ne mirăm.

    1.  @SimonaM Diaconu, Ghise, Socaciu. Esti reporter si vrei un interviu care sa intre la stiri zilnic timp de o saptamina? te duci la unul dintre astia si ai garantia reusitei.
       
      Diseara o sa iasa Base cu gilmea, morsa, pelicanolul, paiata si maimuta.

  3. vad ca s-a stabilit deja noua poezie: CCR a invalidat referendumul substituindu-se vointei poporului. 
     
    Mihalache: „interimatul dlui Antonescu expira in acest moment”. Fie-i tarana usoara!

      1.  @mbuliga Sper sa nu faca iar PM-ul: pai Parlamentul decide doamna, ce, eu sunt Parlamentul? Eu as fi respectat-o, dar daca Parlamentul nu a vrut, ce sa fac? Si probabil ca la Paris nu ati mai fi intrebat asta 🙁

    1.  @adyzah e clar, PSD-ul e non-combat, a pus batista pe tambal, toate declaratiile pe care le-am auzit de la ei sunt in sensul „gata, ne-am luat sutul in dos, mergem mai departe”. cred ca sunt si ei bucurosi ca scapa de zambil.

      1.  @severmihail  @Andy RWX Ciudat ca Tudorel Toader a zis ca „decizia a fost luata cu majoritatea legala, calificata. Nu am spus 6 la 3, am spus majoritatea legala. Rezultatul este de invalidare.”

    1.  @Andy RWX Si cind v-am spus ca Aspazia este doamna constitutionalismului romanesc, m-ati luat in caterinca! S-a razgindit Puskas.

  4. Exprim o simpla parere legat de ce se intampla pe a3 si PU: Sa nu mediatizam foarte mult pentru ca astfel vor avea exact ceea ce asteapta. Adica se va intampla cum s-a intamplat si in iarna cu supramediatizarea prostiei lor.
    Sa lasam porcii sa grohaie in propria lor cocina.
    Cu cat li se da mai multa atentie cu atat vor fi mai vocali, mai vizualizati.
    Repet. Este exact ceea ce asteapta ei. Sa fie mediatizati si supravizualizati. Sa nu le facem hatarul asta!
    In loc sa discutam despre ce trebuie legal sa se intample, ne cramponam in mijloacele lor grotesti de manifestare si incurajare a ilegalitatii si urii.

    1.  @SimonaM Aia ar fi adevaratul punct culminant al afacerii… S-ar zice clar, fara urma de dubiu, ca Romania este in fapt „democratie sociala”.

    2. Dupa publicarea hotararii CCR in MO, Base isi reia atributiile de presedinte, fara nici o etapa intermediara in Parlament.

  5. Daca va uitati la imaginile din Piata Universitatii, ma puteti recunoaste usor. Profit de multiplele mele calitati ca sa ma topesc in masa de protestatari.
     
    Am o mecla usor tembela, palariuta de paie inegrita de sudoare la ceafa, sunt descheiat la 4 nasturi de la camasa – ca sa mi se vada burdihanul si parul de pe piept. Ah, sa nu uit, mi-am luat si rictusul de pe noptiera.

  6. Inteleg, din comunicatul de azi al CCR ca singura conditie care mai trebuie sa fie indeplinita este sa se publice hotararea in MO. Nu are nici o treaba reunirea Parlamentului:
    „4. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului George – Crin Laurenţiu Antonescu  în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.
     
    5. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României.”
     
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13063437-ora-10-00-incepe-sedinta-curtii-constitutionale-care-urmeaza-decida-daca-referendumul-este-sau-nu-valid.htm
     
     
     

  7. MRU, pe contul de Facebook,  saluta deciziile Curții de a scurta termenele de la 12 septembrie la 31 august și apoi la 21 august, semn că a dorit să pună capăt crizei politice în care a fost antrenată fără voia ei și pe care ar fi putut să o prelungească. 
     
    MRU mai zice ca decizia de astăzi de invalidare este o decizie normală, care ar fi putut fi luată încă din 2 august, dacă nu ar fi fost vasta operațiune de intoxicare a Curții de către instituțiile statului deturnate de USL.
     
    Si mai zice ca USL este singura responsabilă atât pentru criza politică și instituțională profundă, cât și pentru prelungirea ei cu încă o lună, accelerând regresul economic.

  8. Planul „Y”.
     
    Ghișe o ține pe-a lui că Parlamentul face ce vrea. O zice pe aia cu art. 10, am tot auzit-o de două luni.

      1.  @Gramofonu Maică, e prima oară când clipesc azi.
        Mi-am ascultat sfatul și am zăcut fără televizor, fără pc… doar telefonul pe care să intre vestea 😀

        1.  @SimonaM Eu am intrat la ghici pe ziare, la 5 minute dupa 🙂 Ieri nu, alaltaieri nu prea, bun sfat, ce sa mai.

        2.  @Rezon  @Gramofonu Trying to chill.. mai degrabă. Migrenei îi mulțumesc pentru asta.
          Florina, please.. azi iartă niște off-topic 🙂 Le șterg mintenaș.

  9. Eu stiu sigur ca pentru „credible threat of violence” CNA are obligatia legala sa intervina.
     
    Ce vad acum pe A3, ce grohaieli scot „intervievatii” din strada, ar garanta o sanctiune drastica. Astept.

  10. Am putea si noi sa ne plimbam intre Dalles si pasajul de la Universitate, fiecare de capul lui. Ne recunoastem, sintem cei care zimbesc. Ne putem saluta politicos, cu ocazia asta ne vedem si la fata.

  11. la mizeria aia de pe Facebook care are 6 like-uri din 7,5 milioane posibile, i se poate face raportare. am intrat, am dat clik in drepat la mesaje si este optiunea report. am raportat ca site care face apologia violentei. va invit sa o faceti si voi.

  12. sa le bage cineva un cearceaf in gura la aia de la b1, inclusiv cristoiu, care tot o dau cu o posiblia demisie a lui base.

  13. Socialistii s-au apucat sa-si rontaie unghiile pe sub birouri. Prima reactie:
     
    Hannes Swoboda, presedintele Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, scrie pe Twitter: ”A fost o decizie politică luată de oameni împotriva lui Băsescu, dar nu a fost validă din punct de vedere legal. Trebuie să acceptăm acest lucru.”
     

    1.  @gupi Rotita din dreapta (de langa Message) -> Report Page -> Violent -> Credible threat of violence -> Bifati report in casuta -> Report (sau OK).

        1.  @gupi  @RaulB Eu, cand am facut o sesizare de copyright, m-a rezolvat o indianca. In maxim 12 ore stersesera ce reclamasem.

  14. a3 instiga la iesirea in piata universitatii. citeaza, chipurile, mesajul unui grup de pe facebook ce indeamna cei 7.5 mil votanti sa iasa in piata sa isi apere votul. bleah….

  15. Observ pe A3 instigare pe fata la proteste de strada. Trompetele deja stiu ca a fost infiintat un cont pe facebook „hai in piata universitatii”. Deja a luat si laicuri. Pai cine l-a infiintat, mah, cand aia stateau cu palariutele la soare, pe b-dul Unirii?

    1. Continua.
       
      Moderatoarea catre Ciuvica (prin telefon): „Ati apucat sa va autodenuntati d-le, Ciuvica?”
      „Poftim?”
      „V-ati auto-denuntat?”
      „Aaaa, da, de saptamana trecuta.”
       
      (Bai, te ia mama dracu daca nu te-ai autodenuntat, sa te prezinti cu stampila de la registratura, deseara cand te chemam sa balesti in studio).

  16. hai sa vedem cine trage mai mult de timp:
     
    – monta cu publicarea deciziei CCR in MO
    – parlamentul cu sesiunea extraordinara pentru a „lua act de decizia CCR”
    – CSM cu „luatul actului” demisiei monei

    1.  @gupi Exact! Hai, CSM, nu aveti si voi niste vase de spalat, niste inghetata de mancat, niste bere de baut la o terasa cu multa verdeata? :)))

  17. „Cei 200 de manifestanti din fata CCR s-au dezlantuit si striga „Moarte dictatorului!”. Citiva au plecat deja spre Piata Universitatii. Antena 3 transmite in direct indemnurile lor de a incepe o noua revolutie la Universitate”
     
    Sugestie pentru inceputul unei noi revolutii la Universitate: plagiatorilor sa li se retraga titlurile de doctor obtinute ilegal.

  18. La 10 minute dupa anuntarea deciziei, cursul valutar pe interbancar a inceput sa cada ca o piatra. Adica se se aprecieze leul.
     
    Fara nicio legatura cu insuccesul USL.

      1.  @mbuliga Se poate specula si cand scade, nu numai cand creste. E bine pentru speculatori oricand se misca, nu conteaza cum. Important e sa observi o corelatie. Din mai si pana acum tot asta e corelatia: castiga USL, cursul creste. Pierde USL, cursul scade.
         
        Se pot face bani frumosi, daca ai nervii tari si apetenta la risc mare.

    1. Cursul oficial al BNR se comunica la 13:00. Nu e o medie a zilei, ci cursul spot de la ora respectiva. Zvonurile despre invalidare au aparut pe la 12:45, dupa ce in cursul diminetii au fost stiri mai mult in favoarea USL. Confirmarea zvonurilor a venit pe la 13:00.
       
      Trompetele Anteniste (moderatoarea, nu invitatul, deci este ce i s-a soptit in casca): „Dupa invalidare cursul a crescut!”

      1. Avem confirmarea ca securistii lui A3 ne monitorizeaza in timp real. Tocmai zise ceva despre faptul ca pe interbancar [ce am scris eu mai sus].

  19. Mda… Acum va incepe faza pe tara la intrecerea socialista in politica democratica. Parlamentul va capata brusc o molima de durere mare, excesiva in cot… Oare cand se vor reuni pentru a primi palma de la CCR?

  20. Inspectoratul Școlar Tulcea a scos la vacantare un post de suplinitor în materi Isorie la Isaccea.

  21. Cu ocazia ca nu e @EleBelele pe aici, poftiti:
     
    Legea nr. 3/2000
     
    Art. 45. – (1) Curtea Constituţională prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.
    (2) Legea de revizuire a Constituţiei sau, după caz, măsura demiterii din funcţie a Preşedintelui României intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Curţii Constituţionale de confirmare a rezultatelor referendumului.
    (3) Curtea Constituţională publică rezultatul referendumului în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă

      1. @coffee@Rezon
        Nu prea văd cum. „Măsura de demitere”, dacă referendumul ar fi fost validat, întră în vigoare după, dar nu e cazul, nu?
         

  22. Azi dimineata am varsat cafeaua din ibric  Pata de cafea varsata pe masa era fix in forma hartii Romaniei. A Romaniei Mari.

  23. De pe la TV
     
    Vorbitor 1: „Am 78 de ani. Am iesit pentru tara asta, de aia plang”
    Vorbitor 2: „E un blat intre Ponta si cateva cercuri masonice din Clubul de la Roma”
    Vorbitor 3: „Cum se poate sa fie 6-3?!? Trebuia sa fie 5-4! Unii judecatori USL de la CCR au tradat!”
     

    1.  @Taticu Sunt convins ca au tradat. De fapt, protestatari iau primit instructiuni de la A3 sa se pregateasca sa protesteze puternic in cazul unei decizii cu 5 – 4. Acum li sau scufundat toate corabiile. Ma uit la ei cum nu stiu cum sa reactioneze si ma umfla rasul … Asta nu era in scenariu …

    2.  @Taticu Vorbitor 4 crede ca plange pentru ca 6 din 3 sunt masoni din Clubul de la Roma care au 78 de ani si au tradat

    3. @Taticu Vaaaaaai, poporului a3 i s-a facut raaaau… A venit smurd-ul. Sergiu Andon plange… Nu a existat buna-credinta! Vai, vai, vai.
      Nu stiu daca ma credeti, dar ma uit la a3 dupa vreo 3 ani de zile.
      Nu-mi inchipuiam vreodata ca pot fi atat de sadica!

    1. @Rezon
      La care Cartianu, în telefon la B1: „Atonescu ar face bine să se refamiliarizeze cu sediul PNL pentru că la Cotroceni nu mai are loc”
       

    1.  @Rezon „E teribil de neasteptat sa fie emisa atat de repede o decizie”.
      E 12:50. Parca Anton ceruse la suspendare sa fie emisa decizia pana la 12.

    1.  @Rezon Va fi un razboi al nervilor.
      Singura cale pentru a impiedica inlocuirea lui Kovesi ar fi sa intarzie CSM eliberarea avizului ptr Mona pana se intoarce Basescu la Cotroceni.
      In acelasi timp, parlamentul poate intarzia sa se intruneasca pentru citirea deciziei CCR pana elibereaza CSM avizul.
      Va fi interesant de urmarit.
      P.S. Pe A3, crize de nervi in fata CCR. :-))))

  24. Ar părea că așteptăm toți (125 people listening, conform LF), în tăcere încordată, decizia CCR. Deși ar părea că știm toți că nu are nici o importanță. Macrofagele USL continuă oricum marșul spre organul vital al Justiției, indiferent de decizia CCR. (Poate că are importanță, totuși, doar prin prisma reacției externe. Deși, ce fel de injecție ne-ar putea face UE sau SUA, acum? Cîtă vreme formele și procedurile sunt declarativ respectate, injecție cu aqua chiorensis.)

  25. Dupa socotelile USL, pe noile cifre scoase de Stroe, referendumul trebuie sa fie validat cu prezenta de 60%, iar Base trebuie sa plece pentru ca asa au votat 53%. Asadar, prin noile cifre Basescu devine mult mai legitim, daca numai 53% din populatie l-ar vrea plecat :))

  26. Ma uit la Dogaru si cred ca mass-media propaga o confuzie: individul pare mai degraba un expert in manipularea meselor decat a maselor.

  27. cu numirea iminenta a pivniceresei am pierdut razboiul pe un front.
    pe langa schimbarile de la DNA si Parchet, venirea cucoanei o sa-i linisteasca pe baietii din teritoriu, iar alegerile de la toamna o sa-i prinda cu alt curaj, cu alt chef organizatoric.

    1.  @CiufutozaurusRex Sa presupunem ca Mona ajunge ministru si-i schimba pe Kovesi si pe Morar.
      In momentul in care noii numiti incep sa ceara dosare, sa le realoce unor procurori mai favorabili sau cand cer procurorilor sa inchida anumite dosare, nu se cheama ca fac un abuz? Asta nu se pedepseste?
      Cum poate reactiona, pe cale legala, un procuror caruia seful ii cere sa inchida un dosar ?

  28. Toata inversunarea USL-ului de a-i scoate de pe liste pe romanii din diaspora imi aminteste de o poveste pe care am auzit-o acum 4-5 ani.
    O familie avea doi copii.Pe unul il hraneau normal, de trei ori pe zi, in timp pe celalalt il hraneau cand isi aduceau aminte de el. Intr-un final, pe cel de-al doilea l-au dat la orfelinat din cauza ca era prea slab.
    Daca noi, cei care traim in Romania, am putea juca rolul copilului hranit de trei ori pe zi (mai mult cu circ decat cu paine), diaspora se incadreaza exact in imaginea copilului neglijat.
    Intai, statul i-a facut sa-si ia lumea in cap. Apoi s-a gandit cum ar putea sa-i jupoaie. Aici intra, deopotriva, atat ideea tampita a lui Branza de a le impozita trimiterile de bani in tara cat si ideea tampita a lui Antonescu de a le conditiona dreptul de vot de plata unor taxe.
    Intre timp, statul a aflat ca diaspora s-a adaptat la viata din occident si a inceput sa aiba idei si viziuni care nu se mai potrivesc cu viziunile politrucilor de la Bucuresti. Cum nu le-a putut nega dreptul la vot s-a gandit sa le limiteze accesul la exercitarea acestui drept. A blocat proiectul legii votului prin corespondenta si nici macar nu a luat in discutie votul electronic.
    Acum, bomboana pe coliva: daca tot ii costa foarte mult timp, nervi si bani pentru a ajunge la sectii sa voteze, n-ar fi mai bine sa-i scoata de pe listele permanente ? Daca vin bine daca nu, iar bine.
    Pe cand anularea dreptului de vot pentru diaspora ?

  29. Genial:
    10.40: Numarul manifestantilor din fata CCR a ajuns la peste o suta. Citiva dintre ei s-au certat cu singurul manifestant anti-USL

  30. Intrebat de jurnalisti, marti dimineata, la intrarea in sediul CCR, daca exista posibilitatea unei noi amanari a deciziei privind referendumului, judecatorul Tudorel Toader a raspuns afirmativ: „E posibil”.

    1.  @cocosila acum sa vezi cat va dura pana se intruneste parlamentul sa ia nota de decizie, apoi pana se publica in MO controlat de Ponta..deabia pe saptamana viitoare va fi Base inapoi la Cotroceni

    1.  @cocosila Nu fac pe avocatul diavolului: ceea ce nouă ni se pare comportament cretin, celor din tabăra opusă le este simplă tactică. Cel mai rău e că nu ne putem pune în locul lor, ca să le intuim pasul următor.

      1.  @Rheia  @cocosila Ba putem. În primul rând, imaginează-ţi că nu există reguli, ruşine, scrupule, morală. Apoi, că ai 2-3 interese covârşitoare, pe care ţi le poţi satisface dacă ajungi la putere. Restul, adică paşii concreţi, ţin de imaginaţia fiecăruia.
        Orice pas este permis: drogarea unui procuror ostil şi aruncarea lui pe geam, în stil Ponta, împuşcarea în guşă, scutirea de la ginecolog, lovitura de stat, telefonul la Moscova să le spunem cine suntem şi ce vrem, chemarea minerilor, etc.

        1.  @Nea  Nu-i așa. Grupul Infracțional Organizat are și el propriile reguli și propria para-morală, că altfel nu s-ar putea numi grup. 

      2.  @Rheia  , acuma spui?! Au ajuns la desert. Pasul următor este să se bucure împreună cu Mona de roadele loviturii de stat…

    2.  @cocosila In opinia mea, doar niste cretini ar putea sa convoace o sesiune parlamentara extraordinara pentru a-l asculta pe Ponta cand vine de la Bruxelles.

  31. Wow, Bleen, din pacate, desi esti foarte caustic, ai dreptate.
    Propunere : o organizatie ,politica sau civica, are nevoie de fonduri; deci, propun un cont public- spuneti voi, ca aveti idei si mijloace – , administrat transparent de un OEG, dar, va rog , nu dogarii, in care toti cei ce vor sa poata depune 5 sau 10 lei, nu mai mult, dar de cite ori le place, ca sa fie sustinuta o initiativa care ne poate ajuta sa aruncam la gunoi cleptocratia usl. Totul la lumina, cu nume, marca, semnatura, democratia se face deschis, cine are ceva de ascuns, n-are ce cauta in actiune.
    Ar merge?

  32. un postac entuziast in comments pe fb, unde base are o pagina cu 21 august 2012 – ziua decisiva;
     
    „treci la loc berbecule, mai ai doi ani!”

  33. In orice dezastru exista si oportunitati.
     
    Am intrat aici doar ca sa va spun ca ma rog (in sinea mea si cind am timp) ca CCR sa faca in asa fel incit Basescu sa fie inlaturat, cu toate ca am tot respectul pentru baiatul asta si sint convins ca e unul din putinii (2-3-4) cit-de-cit cinstiti din politica de Bukale. Da, asta vreau, pentru ca eu vreau o Romanie slaba, cit se poate de slaba si f… in cur de toata lumea. Sint ardelean (Nagyvárad, Großwardein, Magnowaradinum). Oradea Mare, adica, si SATUL DE ROMANIA si de romani.
     
    AJUNGE! NE SUFOCAM!! NU VA MAI SUPORTAM!!! SINTETI NEBUNI CU TOTII!!!!
     
    Nu mai merge, trebuie sa ne separam. Voi cu ale voastre, noi cu ale noastre.
     
    Vrem granita pe Carpati si un stat pentru tiganii din toata Europa la Sud si Est de Carpati. Asa cum s-a facut Israelul, se poate face si Rrromania. Sa terminam, odata, cu confuziile astea. Daca sintem tigani, sa ne asumam consecintele. Daca nu sintem tigani, sa nu fim asimilati lor. Una-i una, alta-i alta.
     
    Rrromania (Tigania) sa isi vada de ale ei (cu Casa Poporului si cu Catedrala Neamului cu tot), iar noi sa ne vedem de catolicismul nostru.
     
    Pe scurt, pentru noi, ardelenii: cu cit mai rau, cu atit mai bine. Tot pe scurt: nu o luati personal, nu e vorba de vreo antipatie pentru blogul asta si obisnuitii lui (DPAligica si Ducu Hancu, de ex., sint insi demni de tot respectul). Voi, cei care combateti pe-aici in mod obisnuit, sinteti minoritatea buna din mizeria sudista romaneasca. Nu voi deranjati, ci muntele de cacat care e Romania.
     
    E imposibil sa mai continuam asa.
     
    Iar voi, astia mai spalati, luati-va picioarele la spinare! Plecati dracului unde vedeti cu ochii! Aia nu e tara in care sa faci copii si sa speri la o batrinete linistita.
     
    P.S. Pentru cei care au ceva de obiectat la textul meu: ma pish pe voi. Oricum, n-o sa mai fim multa vreme compatrioti. S-a ajuns deja mult prea departe.
     

      1.  @Rezon  Ideea lui @TStorm  nu e rea deloc. De ce să mai fugim în Noua Zeelandă, la dracu-n emisferă, cînd ne putem muta la Sibiu sau Sighișoara? Și vorbim și românește, și sîntem și în UE. 

        1.  @Andy RWX  @Bleen  @TStorm 
           
          Da. Si vom strica moravurile austere ale locului ardelenesc cu lipsza de szeriozitate valaha. 

        2.  @Andy RWX   Mai bine te muti la Oradea. Poate e un post liber pentru tine la catedra de criptanaliza a univeristatii Megalawaradina, aia eliberata de Mang la presiunile asurzitoare ale colegilor lui ardeleni de mare rectitudine

        3.  @Rezon  @Andy RWX Lăsați-l în pace. L-am banat, că o luase razna. Adică și mai razna decît la primul comentariu. Scrie din Canada, Quebec, Otterburn Park. Așa-s chebecii, mai secesioniști.

    1.  @TStorm Simpatizez cu opinia Florinei si iti urez si eu un drum cat se poate de usor si pavat cu cele mai bune intentii catre aceeasi destinatie. Populati acolo (la dracu) si inmultiti-va semintia, natie de triburi descalecatoare. Prefer sa ma mut in Ungaria in mijlocul Budapestei si sa convietuiesc cu foarte multi oameni normali la cap, cu care am avut si am in continuare relatii extraordinare, de prietenie sau de afaceri, decat sa traiesc intre maghiarii din Romania care sunt in proportie covarsitoare retardati (recunosc ca am intalnit cateva exceptii si aici dar foarte rare). Asa ca .. inca odata, calatorie sprancenata. Saluta-l si pe Atilla din partea mea!

      1.  @Andy RWX  @TStorm Prin 2000 am stat 2 luni in Harghita si Sibiu, pentru o cercetare de teren. Am invatat un lucru. In Ardeal se fura la fel, doar ca trilingv. Interviurile cu interlopi de diverse nationalitati ajunsi in elita pradatoare locala m-au edificat definitiv. Victimele lor erau tinute in saracie si dependenta, pentru a fi mai usor controlate. Exact ca in Vaslui. Realitatea e un pic mai trista decat in carticica cu legende. Dar pozele sunt faine, no…

    2.  @TStorm
       Faptul ca doresti sa ne anunti cat de mult te poti pisha arata ca a) esti plin de pishat in; b) esti bou; c) ambele.
      Faptul ca doresti sa ne arati neaparat ca esti catolic arata ca a) te futi in cur la fel ca preotii vostri; b) esti pedofil la fel ca preotii vostri; c) esti bou; d) toate trei.
      Si acum explicatii pentru mintea ta slaba: daca Transilvania (sau Ardealul daca preferi in maghiara) s-ar separa, ungurii ar deveni egali sau aproape ca numar in populatia noului stat. Probabil ca nu se vor opri la o „autonomie larga” ci vor dori sa se separe si sa se uneasca cu tara mama (doar daca nu cumva si ei cred despre Ungaria cam ce crezi tu despre Romania – vechiul regat). Probabil Ucraina nu va avea de pierdut sa se uite mai atent la Bucovina, si nici Serbia la Banat, si – mai la sud est – nici Bulgaria la Dobrogea. Nu mai spun de mama Rusie si la Moldova.
      Si atunci noul stat ar deveni – ca intindere si importanta – ceva de genul Andorei sau San Marino-ului, asta daca ar mai ramane chiar si atat din el.
      Pentru mine insumi n-ar avea o prea mare importanta, as avea probabil drept permanent de rezidenta avand casa la voi, in nord de munti – dar cu toate ca urasc miticii si Bucurestiul, parca nu imi doresc totusi sa am nevoie de pasaport ca sa ajing la casa aia.
      Care este solutia? Din pacate nu o am nici eu. Nu avem decat sa incercam fiecare dintre noi sa civilizam unul-doi-trei sau cat de multi bizoni putem. In firmele noastre, printre vecinii nostri, printre parintii colegilor copiilor nostri. Sa le dam de la inceput copiilor nostri educatia de care au nevoie (de exemplu sa se pishe pe cat posibil doar atunci cand au nevoie) si sa platim – macar cat-de-cat – impozitele si taxele corecte. In timp astea vor avea efect. Si as mai avea de spus cateva – dar ajungem la acelasi punct mort: nevoia unui partid de dreapta care sa le propuna si sa le puna in aplicare, si nevoia unui electorat care sa voteze acest partid. Si aici solutiile se termina, fiindca suntem intr-un cerc vicios.
      P.S. Respect catolicii asa cum respect toate religiile – dar nu suport imbecilii care cred ca daca fac parte dintr-un grup (partid, club, credinta religioasa sau galerie de fotbal) sunt superiori doar prin apartenenta.
       

    3.  @TStorm  Evident ca nu pot sa am nici o obiectie. Risc sa ma trezesc cu udatura calda pe mine in virtutea solutiei perfecte pe care o predici. Esti parte din neamul ales si asta te face fericit. Nu incerca sa gindesti prea mult, risti un atac cerebral din cauza suprasolicitarii. Calisse…

  34. azi am dat, din greseala, incercand sa ii ocolesc de fapt, peste cineva uselist nevoie mare. El si fo doi pretini ai lui nu ii mai suporta pe cei doi pacalici. A terminat indecis:” dar eu cu cine votez”. Este timpul ca dreapta unita sa iasa unita dreaq si nu numai la TV cate unii. Este timpul,, parerea mea.

      1.  @RezonPartea proasta nu este ca nu as fi avut f’iun raspuns pedagogic, ceva colo. Partea cea mai proasta este ca eu am aceeasi intrebare si nu pot sa imi raspund chestia cu „dramatizarea” si mie  :).
         

        1.  @eugeni Nu te ingrijora. Dreapta unita va veni cu niste liste de inalta calitate, negociate chiar in aceste zile pana la epuizare

  35. Off-topc
    Forumul ala e moartea pasiunii. Toata ziua s-au scris 136 de mesaje. Cat ieri intr-o ora, pe LiveFyre. Bleen poate sa-si hodineasca cazul

    1.  @Rezon Butoiul încordării fierbe, dă să crape, șarja de smoală opărită stă să se prăvale peste munți & peste văi. Mi-amintesc de defulările de pomină pe care absolut toți studenții de la Mate-Iași le comiteau după ce scăpau de satanicul curs de geometrie diferențială (anul III) al lui Gheorghe Gheorghiev. Am dat examenul (1969, profesorul avea 72 de ani, a trăit pînă-n 1999) într-o sîmbătă, a început cu teza de la 6 dimineața, ultimul a ieșit bălăngănindu-se pe la 21:30. Ne-am dus cu toții la gară, am luat „cu nașul” un tren pînă la Bârnova (aranjasem cu cabanierul de paturi), am făcut un  foc mare și-am început să urlăm vreme de circa o oră non-stop următorul imn ad hoc compus dintr-o singură strofă și refren:
       
      „Că eu, că tu, că tu, că eu,
      Că care din noi e mai taaare,
      Că noi, că voi, că voi, că noi,
      Că care din noi e mai sus?
       
      Refren:
      Că caaare, că caaaare,
      Că care din noi e mai taaare?
      Că caaare, că caaaare,
      Că care din noi e mai sus?”
       
      Picaseră numai doi, dar ne-am îmbătat, democratic, cu toții.

      1.  @Bleen  , am și eu o propunere dezinteresată, că nu dau pe-acolo, e cam complex: nu ar fi mai simplu să fie 3 secțiuni? Filme, Muzică, Proză/Diverse, că subiectul deviază din doctrină în economie etc și e tot o nebunie să le deschizi pe toate. 

        1.  @Yeba  @Bleen asta era frumos la prima forma de forum , totul era la vedere si toata lumea comenta …. acum j’de sectiuni , intri intr-una si pierzi pe celelalte ….
          @Bleen : asta e dictatura !!! 
           

  36. asta cu majoritate diferentiata dupa sensul hotararii mi se pare cea mai mare idiotenie pe care am auzit-o in ultima vreme si vad ca s-a umplut internetul de ea.
     
    in alta ordine de idei, vad ca ponta le-a dat verde la pronuntare, declarand ceva de genul „cam toate datele pe care le-ar putea folosi CCR – fie ca e vorba de liste, de cetatenii din afara – practic le au, nu stiu ce ar mai putea cere maine, pentru ca s-au cam cerut toate datele”
     
    m-am uitat si pe adresa aia trimisa azi la CCR, cred ca vor stabili cu majoritate mai mare de 6-3 ca ref. nu a fost valabil.

    1.  @EleBelele Pai, nu mai au niciun stres acum. Pana revine Basescu la Cotroceni, Pivniceru va rezolva cu procurorii sefi

      1.  @Rezon sper ca CSM sa-si apere pielea si sa se prevaleze de toate drepturile pe care le are; nu de alta, dar, la o adica, urmeaza in linie dreapta…

        1.  @EleBelele  @Rezon Nu vă fie frică. Apare în scurt timp filmulețul porno cu Vlasov și Mona. Dacă Mona e numită ministru, filmulețul va deveni public, va fi dat la teve și pe net, va fi proiectat la sediul CSM și tot românul, vrea nu vrea, îl va vedea. În buclă. De 2200 de ori pe zi.

        2.  @Bleen  , Șî cii dacî? E sănătos șî românu apreciazî. Cii, duamna Reding n-a auzit de vieațî intimî? 

        3.  @Yeba  @Bleen da, asa e, am mai zis eu, sa luam partea buna a lucrurilor si anume ca mai arde cuiva de bipuit pe vremurile astea.

        4.  @Bleen S-a scris despre cei doi in „Vasluiul pe net”. Vad ca acum Vasluiul nu mai e pe net, merisor.ro care gazduia Vasluiul a disparut
          Vlasov e socrul lui Cristian David, din cate inteleg. Mamaaaaa, ce imbarligatura

  37. Citii toate comentariile de azi, dar nu gasii raspunsuri…:(
    1. De ce au nevoie astia musai de madam Pivniceru sa o dea jos pe Kovesi. Nu puteau sa faca asta cu un alt ministru, un grajdan tipic de teapa lui Liviu Pop? 
    2. De ce a tinut musai madam sa isi dea demisia din magistratura? Nu avea timp 30 de zile sa isi rezolve incompatibilitatea? (poate sint prost informat aici…). Adica isi dadea demisia din CSM, o numeau ministru si in 30 de zile avea si un raspuns daca ICCJ ii aproba delegarea au ba. Poate i-o aprobau, poate nu. Inteleg, 99% era nu, dar totusi…:)
    Sau setea sa muste din beregata lui Base a doborit orice urma de ratiune in mintea madamei?

    1.  @DrMengele Fiindcă Pivniceru e cea mai de încredere, e singura dispusă să facă asta, are mize și uri personale, e venită din sistem, Băsescu însuși e zis că e o profesionistă care luptă pentru independența justiției, iar deciziile ei vor fi fluturate de USL ca venind din partea unui om din sistem, un bun profesionist care toată viața a luptat pentru independența justiției.

    2.  @DrMengele la punctul 2, am impresia ca le miroase a invalidare, astfel incat nu mai e timp de pierdut cu aprobari de la CSM, ICCJ etc; au ars etape astfel incat intervalul de timp dintre pronuntarea hotararii CCR si publicarea in Mof (incluzand recitarea in Parlament, care poate fi tergiversata) sa fie mai mare decat numirea ei in functie, urmata de revocare PG si numirea de catre CA, la propunerea ei, a unor noi sefi la PICCJ si DNA.

      1.  @EleBelele  , deci pî parîtea dî justițiî nu mai ie nimcî di speratî, rămâni această vietate recent ieștiî dîn codru, cu sînji pi bot, care a zîs dija, când cu șofieru, cî cine știe, poati m-arestează ăștia…
        Scade miza invalidării, zău! Adcă și dacă se invalidează, ce?! Va fi un fel de lovitură de stat cu alunițe, cu pistrui, imperfectă dar tot sexy.

      2. @EleBelele@DrMengele
         , deci pî parîtea dî justițiî nu mai ie nimcî di spieratî, rămâni această vietate recent ieștiî dîn codru, cu sînji pi bot, care a zîs dija, când cu șofieru, cî cine știe, poati m-arestiază ăștia…
        Scade miza invalidării, zău! Adcă și dacă se invalidează, ce?! Va fi un fel de lovitură de stat cu alunițe, cu pistrui, imperfectă dar tot sexy.
         

      3. @EleBelele, deci pî partiea dî justițiî nu mai ie nimcî di spieratî, rămâni această vietate recent ieștiî dîn codru, cu sînji pi bot, care a zîs dija, când cu șofieru, cî cine știe, poati m-arestiază ăștia…
        Scade miza invalidării, zău! Adcă și dacă se invalidează, ce?! Va fi un fel de lovitură de stat cu alunițe, cu pistrui, imperfectă, dar tot sexy.
         

        1.  @Yeba  @EleBelele nu stiu daca ati fost pe faza, azi onorabilul Toni Grebla a scos perla „o anumita parte a presei” care ar umbla cu jalba-n protap prin Ioropa (nenorocita). le da taica ilici de conspectat din operele lui, bag seama.

  38. @elebelele : ponta zice in documentul trimis ccr ca sunt 3 mil si ceva cu DREPT DE SEDERE in strainatate, pai nu e minciuna juridica ? pt ca romania fiind membra UE ,  toti romanii (19mil si ceva cf INS) au drept de sedere in UE !!!

  39. La conferinţa de presă un reporter l-a întrebat pe Ponta care ar fi numărul cetăţenilor de pe liste dacă mâine ar fi referendumul.
    Încolţit, Ponta a răspuns că nu Guvernul face listele electorale.
     
    P.S.: Pronosticul meu: 9-0 pentru invalidare.

        1.  @oglinjoara  , deci sper ca stii ca astea intra contaminate in țară, le contaminează anume filiala USL Amsterdam și @Bleen le-a interzis pe blog.

        1.  @ovidiuss  @coffee  @oglinjoara
           6-3 sau 7-2 …..
          Basescu trebuie sa revina la Cotroceni!
           
          Dementii astia transforma totul intr-un cosmar.

    1.  @oglinjoara eu cred ca o sa se opreasca la valabilitate – in sensul ca referendumul nu s-a organizat corect: nr votanti contestat; peste 500 de plangeri la parchet; nu sesi nici acum cati cetateni cu drept de vot are Romania in 2012; in starinatate s-au trimis mai putine buletine decat era cerut de lege, etc.
       
      In cond astea USL fie reface referendumul, fie amana refacerea lui, fie retrage suspendarea  🙂 prin decizie in Parlament. My two (Canadian) cents…

    1.  @coffee Nu-i baga in pizda ma-sii, ii re-introduc post-factum un organul reproductiv extern al antecesorului proxim de cariotip 46,XX

  40.  @EleBelele 
    Sper sa nu te stresez cu chestii pe care le-ai abordat deja:
    – atunci cand romanii cu domiciliul in strainatate au fost exclusi de pe listele permanente in legea referendumului, a fost supus controlului de constitutionalitate;
    – maine CCR trebuie sa decida ca referendumul nu a fost valabil sau sa-l invalideze?
     

    1.  @coffee Cred ca ambele: o data trebuie sa se pronunte daca procesul a fost organizat in conformitate cu leagea (aici, din cate am inteles e vorba de o decizie cu 6-3), ca apoi sa se pronunte asupra rezultatului de 50%+1 sau nu (aici iau decizia cu 5-4). 

  41. Tehnica aprobării negative sau a „confirmării infirmative” este atunci când spui că da, preopinentul ARE dreptate, deci, pe cale de consecință, nu i se poate DA dreptate. Am întîlnit-o foarte des în ultimii doi ani, în ceea ce fac eu la birou, dar am crezut că-i doar o modă printre tinerii juriști și para-juriști, De exemplu, cînd puneam întrebarea: „Putem face o ofertă care să se întindă pe 43 de luni?” și mi se răspundea, „Da, cu condiția să nu depășiți 40 de luni”. Sau explicam că legea nu mă lasă să dau concediu mai puțin de o lună pe an unui expert, și mi se răspundea că desigur, să respect legea, dar să-l pun pe expert la dispoziția clientului 100% din timp pe an. În momentul cînd am citit că pe-meul țării mele a spus ceva gen „Da, românii din străinătate au drept de vor, pe liste speciale, deci trebuie scăzuți din cvorum”, am înțeles în sfîrșit că nu e doar o modă. E un mod de a gîndi. Ba chiar un mod de a fi. Acum nu există stînga și dreapta, ci oameni care respectă regulile scrise și oameni care le re-scriu din vorbe. 

  42. Garda de seara:
     
    Zegrean le-a bagat mortu’ in casa alora de la A3. Stau si dezbat de juma’ de ora „da’ ce se intampla daca decid cu 5-4”?
    Cati Andronescu: „Nimeni nu e mai presus de lege”. Sa-i explice si lu’ Dogaru, ca ala a zis ca „nimeni nu-i mai presus de Parlament”.
    Loctiitoru’ lu’ Dogaru, Pricina daca nu gresesc: „Dom’le, eu am votat parlamentari, nu judecatori la Curtea Constitutionala, sa decida parlamentarii”. Aici recunosc ca am ramas fara cuvinte.

    1.  @airwave 
       
      Sunt sigur ca acesti pitecantropi vor fi surprinsi sa afle ca nici chiar parlamentarii nu sunt mai presus de lege

  43. Ma intreb cat de legal este, sau cel putin cat de moral, sa dai autorizatie de protest in fata sediului CCR in timp ce ghilimelistii nu puteau trece prin fata guvernului seara cand nu mai era nimeni acolo.

    1.  @coffee , încearcă să te obișnuiești cu gândul că @SimonaM are dreptate, tb să mergem pe worst case scenario tot timpul, in fiecare secundă. Deci e o copilărie să ne punem alte probleme, altele decât „lovitura de stat și frauda, pedepsite sau legalizate?” Ăsta e topicul, îl ascunde @Bleen sub diverse titluri, mai trece DPA cu o idee, dar eu, care n-am idei, îți zic pe scurt că alt topic n-avem.

  44. Iar socotesc aia la A3 (Ciutacu, Abramburica), aduna scad milioane, recensamant, elevi de scoala, etc…ii aduc la disperare pe antenisti cu calculele lor..ha, ha…faina faza, nu mai sunt asa de entuziasti ca imediat dupa referendum..le tras-o Ponta si lor, le-a dat cifre sa se imbolnaveasca socotind …

  45. Ce „interesant” gandesc imbecilii astia. Trebuie scosi de pe liste, in august, cei cu buletinul expirat care nu si le-au reinnoit pana la 29 iulie. Desi pe astia nu puteau sa-i scoata de pe listele pentru referendum, pentru ca oricand puteau sa si le reinnoiasca pana pe 29. Doamne, in ce tara traim ! Cu ce am gresit ?

    1.  @Boghy Nu ti se pare ca presiunea asta cu scosul de pe lista incepem sa o inducem singuri? Ei NU au avut curaj sa scoata pe nimeni de pe lista pentru ca stiu ca e ilegal.

  46. Saptamina trecuta scrisese cineva (SimonaM?) ca cine n-a priceput ce-i cu listele, cvorumul, adunarile, scaderile si functiile trigonometrice sa se duca pe p.ustii pina miercuri si sa nu mai bata lumea la cap.
    M-am abtinut eroic pina acum, am intrat…si liste peste tot!
    N-am reusit sa incarc decit ultimele 100 de comments, primele 100 erau cumva cu ca carau?

  47. Spunea acu cateva minute / Realitateao tipa jurista ( n-am apucat sa vad cum o cheama ) , ca pentru declararea VALABILITATII referendumului este nevoie de 2/3 din voturi , iar pentru VALIDARE / INVALIDARE este suficienta majoritatea Simpla ( cred ca a spus de art 51/Legea 3 . ) EleBelele ???

    1.  @Mistral S-a discutat subiectul ăsta de 5492 de ori. Dar așa e cînd sînt 2000 de comentarii pe articol, nu mai apucă nimeni să citească nimic.

      1.  @Bleen Eu le cam citesc , dar chestia cu VALABILITATEA n-am vazut-o pana acum . In orice caz GREBLA si SRS au cam ramas interzisi .

        1.  @Mistral  @Bleen De cel putin 4 ori am vazut eu subiectul (o data din cauza mea), iar asta e al 2-lea mesaj degeaba pe care-l scriu azi 😀

  48. Acum se preagateste faza ca nu se va intruni Parlamentul sa ia act de decizia CCR pana cand CSM nu e de acord cu demisia lui Pviniceru pentru ca Antonescu sa o numeasca la Justitie ! Jocul nervilor.

  49. Cica mosii de la CCR nu pleaca de-acolo pana nu iau o hotarare cu 6 la 3. In conditiile astea or sa-si puna pampersi ?
     

  50. pe B1 Cezar Preda l-a incuiat pe Iordache de la psd intrebandu-l de ce nu au trimis decat jumatate de milion de buletine de vot, daca stiu ca exista in diaspora 2,5 milioane de alegatori. omul n-a avut replica, probabil ca inca nu s-a tinut sedinta de partid pe tema asta.

      1.  @Florina Adevarul e ca i-a pierit piuitul pesedistului. A fost un argument plasat fara isterie, calm, direct in plex.

    1.  @ny2 doar o vorbă repede off-topic, nu-s martiră pt că ascult A3, mi-am dezvoltat o tehnică specială, un fel de undiță de prins enormități. 

    2.  @ny2 Hm. Treaba asta l-a intrebat pe Ponta si o tipa, culmea, de la RTV, Realitatea sau TVR. Nici macar nu e original.

      1.  @Louisy Aceasta intrebare a pus-o si presedintele de dimineata. Si se pune de foarte multa vreme. Niciun raspuns…

  51. Pana acum cand cineva deschidea discutia legata de liste cred ca era flaguit la scena deschisa. De data asta ce rost mai au discutiile – dincolo de petardele cu romanii cu resedinta in strainatate, bune pentru talibani, cifrele sunt OK si CCR poate sa decida. Nu au avut curaj sa spuna 15 mil. de alegatori nici macar ei. Decizia si raspunderea sunt strict la CCR.

      1.  @EleBelele Nu. Probabil face parte din jocul mediatic. CCR nu are absolut niciun motiv sa mai ceara clarificari. Eu zic ca datele sunt chiar bune, in ciuda discutiilor privind posibile abuzuri si falsuri.

      2.  @coffee evident ca CCR poate sa decida, putea, de altfel, s-o faca inca de acum 3 saptamani; nu stiu de ce, dar cred ca pana maine mai trantesc peneleii vreo contestatie, ceva, la CCR pe tema asta.

        1.  @EleBelele  @coffee CCR a primt date de la Guvern.
           
          A primit date de la Primul Ministru. Pe hotnews e documentul pdf.
           
          Nu stiu sa fi fost vreo sedinta de guvern.
           
          E ok?

        2.  @EleBelele E posibil. Nu vad de ce cei 5 nu fac un calcul simplu – listele initiale – cei vreo 25000 + 500000 cu domiciliul in strainatate si nu mai sunt de acord cu o amanare. Chiar daca ar pica erata, tot nu se schimba rezultatul. In eventualitatea stupida in care se intreaba ce e cu actele expirate, tot nu mai au nevoie de timp, pentru ca nu se atinge pragul.

        3.  @EleBelele  @coffee CCR a cerut date e la Guvern.
           
          A primit date de la primul ministru. Pe hotnews e documentul pdf
           
          Nu stiu sa fi fost vreo sedinta de guvern
           
          E ok?

        4.  @EleBelele Am vazut ca la TV se intretine confuzia domiciliu – resedinta, nu cred ca la CCR vreunul din cei 9 ar putea sa o aiba.

        5.  @coffee CCR nu e un tot unitar, un singur creier, ci e compusa din nu mai putin de 9 asemenea organe, asortate, cel putin in parte, de interesele aferente; in aceste conditii, orice „scama” e luata in seama si ridicata la rang de motiv de validare sau, cel putin de amanare; credeam ca e clara pentru toata lumea chestia asta 🙂

        6.  @EleBelele E foarte clara, nu incape discutie. Mi se pare insa in continuare ca datele sunt extrem de clare, nu imi dau seama ce ar mai putea cere. Raman la parerea ca datele sunt perfecte pentru invalidare.

        7.  @EleBelele E adevarat. Ce se intampla insa daca spunea guvernul ca listele contin vreun milion si ceva de morti, asa cum vehiculau la un moment dat? Situatia mi se pare mai buna acum pentru a lua o decizie, asta e tot.

    1.  @coffee nicolaescu a dictat:  putin peste 14 mil cvorum! Bine, i se cam plimba proteza, mai trebuie sa …incarce:)

    2.  @coffee a dictat nicolasecu: putin peste 14 mil cvorum! Bine, i se cam plimba proteza in gura. Trebuie sa mai…incarece:)

  52. Totusi, nimeni nu l-a deranjat pe Ponta cu marea intrebare de baraj: „Cati cetateni romani cu drept de vot sunt pe listele electorale permanente actualizate la data de 10 iulie, conform legii 370?”

    1.  @Rezon ar fi fost jale pt ca ar fi raspuns ca, la data de 10.07, listele erau actualizate conf legii 35/2008, pt ca nu se pronuntase inca CCR in sensul aplicabilitatii legii 370/2004 😀

      1.  @EleBelele  @Rezon dar nici nu l-a intrebat nimeni de ce nu a evidentiat numarul de cetateni care au implinit 18 ani

        1.  @Rezon  @AndreeaP a incercat jurnalista de la France Presse, dar a luat-o peste picior si a inceput sa se ratoiasca la ea

        2.  @Rezon  @AndreeaP Sa fie acesta oare un motiv de abuz in serviciu? Nu sesizez care ar fi diferenta fata de ce a facut si a patit Dobre.

  53. Salut! Cifrele Guvernului permit invalidarea referendumului cu 6 – 3, scorul de la erata. CCR nu mai are ce clarificari sa ceara.

  54. Partidul blogary cineva?
     
    -democratie directa
    -descentralizare si responsabilizarea comunitatilor (punem de un mic UE romanesc)
    -educatie si ingrijire medicala gratuite
    -?

      1.  @SimonaM Doamna, dati-mi sursa (arhivele), nu inteleg intrebarea. Eu nu as ride cu curul (LMFAO) cind aud de educatie gratuita, s-a discutat pe acest blog despre asta?

        1.  @mbuliga  @SimonaM pe acest blog nu se discuta despre gratuitati de niciun fel, dimpotriva, se rade cu respectivul de asa ceva.

        2.  @mbuliga Sigur, domnule. Articolele de pe Blogary vorbesc despre concepte de dreapta. Educația gratuită nu este concept de dreapta.
          Și ca să mă explic, am râs la ideea năstrușnică de a propune unor oameni care militează pentru stat minimal măsuri de stânga.

        3.  @SimonaM A, atunci inseamna ca sint de stinga, dupa clasificarea dvs. Intre timp va urez succes in a va plinge ca electoratul e prea prost pentru a imbratisa ideile de dreapta.
           
          Am avut un fel de soc, l-am vazut pe Lenin zicind „Eu cind aud de educatie imi vine sa LMFAO.”

        4.  @mbuliga  de dragul stângii , sunt gata să  vă asigur educație gratuită pentru  susținerea financiară a unui ONG
           
          tot ce aveți de făcut e să trimiteți niște bani într-un cont.

        5.  @mbuliga E ok să fiți de stânga, stimate domn. E o țară liberă. Încă.
           
          Ce a fost de râs (repet) a fost că veniți să spuneți ”educatie si ingrijire medicala gratuite” pentru un propus Partid Blogary. 
          Dar mă bucur să aflu că și Lenin râde.

        6.  @mbuliga   
           
          E un tip, Ciprian Domnisoru, care scrie pe Voxpublica si CriticAtac. Un tip de stanga, educat, articulat.,llizibil. . Highly recommended.

        7.  @mbuliga 
           
          E un tip, Ciprian Domnisoru, care scrie pe Voxpublica si CriticAtac. Un tip de stanga, educat, articulat llizibil. . Highly recommended.
           

        8.  @Bleen De acord, asta cred si eu, insa solutia NU e sa transformi educatia si sanatatea in servicii.
           
          In situatia actuala, de tara comunista care se da capitalista, nu exista competenta privata si nivelul de educatie necesar al privatilor, care sa dea o alternativa viabila la sistemul actual.
           
          Daca am trece de miine la educatie si sanatate ca oferta de serviciu atunci peste 10 ani ar face scoala numai copii hotilor comunisti care se dau azi mari capitalisti si s-ar ingriji pe la spitale doar toti buticarii care ii dispretuiesc pe medici si pe profesori pentru ca nu fac ceva pragmatic (sa vinda ciorapi, cola, ceva de baza pentru tara).
           

        9.  @mbuliga LOL. Era alt test. Îl știu. 
          Testul ăsta mie mi-a lămurit multe necunoscute acum vreun an.
          De-aia l-am recomandat. E foarte bun.

        10.  @SimonaM  Rezultatul meu e aici:
          http://freedom-talk.com/profile/4480
           
          Altfel gasesc quiz-ul deosebit de prost. Aproape fiecare puzzle este de tipul aveti mere si pere, merele se coc si perele se fierb. Ce credeti ca e mai bine, sa fierbem sau sa coacem fructele?Apoi, majoritatea intrebarilor privesc lucruri care sint pe cale sa dispara sau sa se schimbe in viitorul foarte apropiat (de exemplu, fonduri de pensii, private sau de stat, who cares? n-o sa mai existe in 10 ani).
           
          Fundatie democrat crestina in fundal? Ati citit cine a conceput testul? Care e metodologia? 
           
          Sa stiti ca si scientologii au teste pentru profilul psihologic.
           
          Da, eu sint un adept al metodei stiintifice, din experienta mea si cei de dreapta si cei de stinga au probleme in a accepta aceasta metoda.
           
          (As fi postat in forum dar „A apărut o eroare! Acest cont asteaptă aprobarea administratorului.”)

        11.  @Rezon Era in spam, dar zice ca „Înainte de a vă putea autentifica şi a incepe să folosiţi forumul, cererea dumneavoastră va fi revizuită şi aprobată.  Când se va întampla acest lucru veţi primi un alt mesaj de e-mail de la această adresă.”
           

        12. @mbuliga@Bleen
          Stimate domn, nici sănătatea nici educaţia nu-s gratis. Deci puneţi-vă întrebarea: dacă eu, beneficiar de educaţie şi asistenţă medicală nu plătesc, atunci cine? Nu cumva dvs? Astea costă bani, nu „creşte’n pomi”. 
           

    1.  @mbuliga A trata un bun privat (asa cum este eductia sau ingrijirea sanatatii) ca bun public si oferirea lor „gratis” catre cetateni este o masura de stanga. In cazul asta sunt consumate in exces si fara responsabilitate. Si in nici un caz nu sunt gratuite, cineva va plati pentru ele, iar cei care le primesc degeaba nu le apreciaza: „de haram a venit, de haram sa se duca” se spune despre o pleasca. De ce nu si oferirea de locuinte, haine sau mancare gratuita pentru toata lumea?

    2.  @mbuliga Și eu susțin educație și îngrijire medicală gratuită, doamnă/domnule. Dar cu un mic amendament: să fie gratis. Adică respectivii angajați să nu ceară salariu. Să aducă materialele didactice/medicale de acasă. Actul didactic sau medicat să se desfășoare în clădirile puse la dispoziție de aceștia (probabil  casele sau palatele lor, nu contează).
       
      Ce ziceți, vă oferiți?

      1.  Dl @mbuliga e o persoana ok, – a tradus in engleza un articol Blogary care facea paralelea intre preluarea puterii de catre nazisti si USL. Ce are in comun cu noi este preocuparea pentru democratie si statul de drept. Dar se pare ca ne despart niste diferente ideologice serioase. Ceea ce nici nu e un capat de tara, daca ni le exprimam civilizat. Parerea mea.

        1.  @schtiel  @Rezon  @mbuliga 
           
          Sînt ultrasupermega argumentate. Suficient de argumentate cît să ne scoată din online aproape două zile, cu un atac serios, astă iarnă, printre altele. 

      2.  @Louisy
        Asta e o lupta veche
         
        http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_education_in_France#Revolution
         
        Nu are mult de-a face cu stinga-dreapta. Are mai mult de-a face cu civilizatia.
         
        Repet, sint contra educatiei si ingrijirii medicale  privite exclusiv ca oferta de servicii.
         
        In realitate, oriunde in vest, ziua de spitalizare costa 1000 euro. La noi probabil ca e la fel, sinteti dispus sa platiti? Asta e testul.E vorba de un serviciu foarte scump pentru ca este foarte specializat.
         
        La fel sistemele de educatie obligatorie (care vin de la revolutia franceza), de stat sau private, au decazut grav in ultimii 20 de ani, ca efect al ideii ca educatia este un serviciu si elevii sau parintii sint clienti. (La noi este altceva, dupa ce am recazut in barbarie, am urcat catre era buticarilor, tocmai am trecut prin era zidarilor si ne indreptam incet spre era burghezilor, in sensul propriu al cuvintului) 
         
        Acum se plateste mult (50000 euro pe an, sa zicem) accesul la o educatie comparabila cu cea care se facea inainte de epoca actuala, unde educatia este un serviciu.
         
        De exemplu, in Franta,  se plateste la greu pentru a avea privilegiul de a invata matematica dupa programa din 1960.
         
        Daca sinteti dispusi sa platiti atit pentru o educatie si o ingrijire medicala pe masura, atunci sinteti bineveniti.
         
        Deasemenea, daca sustineti ca dreptul unui copil la educatie si ingrijire medicala este functie de venitul parintilor, atunci, dupa parerea me, sinteti imorali.
         
         

        1.  @mbuliga  @Louisy Discuțiile sînt interesante, dar off topic. 
          Ok, nu e funcție de venitul părinților. Atunci în funcție de ce trebuie să fie? Cine plătește? Face voluntariat medicul? Face voluntariat educatorul? Cineva trebuie să plătească sau să muncească pe gratis. Cine? 
           
          Discuția poate continua pe foium, nu aici. 
           
          http://forum.blogary.ro/index.php
           
           

        2.  @coffee Către ordine publică și apărare. Atît să colecteze. Restul să-i lase un buzunarul cetățenilor, că știu ei mai bine decît statul ce să facă cu ei.
          Și aici încheiem discuția. Restul pe forum.  Șterg orice comentariu off topic.

  55. Inca nu este clar in ce cheie strategica citesc analistii americanii situatia de la Bucuresti. Probabil ca momentan isi savureaza concediile si asteapta sa vada ce se mai intampla. Acest lucru se va schimba in septembrie.
     
    Exista o varianta de interpretare care este fatala pentru USL: Daca US vor considera ca in Romania se creeaza un precedent periculos care s-ar putea repeta in alte tari europene (pentru moment Grecia si Spania par cele mai vulnerabile, dar pe termen lung pot urma toate tarile, inclusiv Germania), si daca US isi aduc aminte de anii 20 si 30, atunci Ponta & Co sunt terminati.

  56. Îl văzui acu pe Nicolăescu. Ăștia nu dau nimic oficial Curții. Dau doar calcule. Calcule făcute pentru presă și pentru gloată. Vor, ca în cel mai bun caz pentru ei, să blocheze Curtea, să dea pretext celor 4 judecători pro-USL să amîne o decizie, sau, în cel mai rău caz pentru USL, după invalidare să înceapă un asalt împotriva Curții Constituționale. USL a decis la nivel de mesaj că covrumul a fost atins și că Băsescu este demis. Așteptăm să iasă Vasile Blaga și să se declare dezamăgit sau Cezar Preda să roage USL-ul să respecte legea. Așteptăm ca dreapta să iasă cu eufemisme.

    1.  @Bleen Deja aripa dilie a complotului, betivanii lui Dogaru, au anuntat ca vor picheta CCR pana va lua o decizie.

    2.  @Bleen  cred ca Ponta a aruncat prosopul, 30 000 radiati restul in ceata, maine invalidare…felul in care a prezentat datele ma face sa cred asta..acum doar CSM-ul sa o blocheze pe Pivniceanca pe motiv ca..whatever..dar pot pentru 30 zile ..

  57. Flancul Occidental este tacut cam de vreo saptamana.
    In atare conditii, obraznicia lui Ponta este in crestere.
     
    Faptul ca sunt atat de agitati din cauza lui Pivniceru arata ca Ponta, asemenea lui Corlatean, doreste sa isi pastreze onorabilitatea europeana (si viitorul politic). Daca nu era asa, puteau sa faca ei ce va face Grajdanca.

    1. @EleBelele
      Se întâmplă doar în România. Cineva cercetat penal ajunge fix în CSM. Prezumţia de nevinovăţie e bună, dar totuşi…
       

      1.  @Hongse aici nu e vorba de prezumtia de nevinovatie, ci de buna reputatie; exista precedentul suspendarii lui Balan; pentru identitate de ratiune, sper ca CSM sa rezolve si mizeria asta.

      1.  @Rezon speram ca pontelu sa fi tradat.
        n-a tradat, tocmai a anuntat ca miercuri doamna mona va depune juramantul, ca sa fie bine.

        1.  @CiufutozaurusRex  @Rezon  vom avea la justitie un ministru santajabil si ultra-politizat. mai mult, ce ne putem dori?

        2.  @Canadiana  @CiufutozaurusRex  @Rezon
           din cate observi,ei ne pot da mai mult ,cu mult mai mult,decat ce ne dorim noi

        3.  @hope18  @Canadiana  @CiufutozaurusRex  @Rezon haha, Ponta cere respect! sa vina dom’le CSM-ul din vacanta, ca guvernul a muncit in perioada asta, nu a stat degeaba ca altii

  58. Apropo de dreapta puternica, pe forumul provizoriu de aseara s-a purtat o discutie interesanta despre finantari si Blogary. 
    Vorbesc acum de Asociatia Blogary. Eu cred ca s-a copt momentul pt AB de a face pasul in Divizia A. Are deja la activ rezultate foarte bune: cea mai buna platforma online a dreptei, acreditarea unor observatori la referendum, participare la proteste (papioane, Pta Victoriei). Parerea mea e ca ar putea intra deja pe radarul unor finantatori precum Konrad Adenauer Stiftung, cu niste propuneri de proiecte bine gandite.

      1.  @Yeba Nu reusesc sa mai accesez link-ul.  Dar se poate reconstitui discutia urmarind comentariile lui Bleen pe profilul lui Livefyre

    1.  @Rezon Si sa nu uitam de cei 2% din impozitul pe venit pe care putem sa-i directionam anual catre Asociatia Blogary.

  59. USL se încurcă în cifre, de data aceasta în numărul românilor cu domiciliul în străinătate. Dacă în urma recensământului declanșat de autorități se vehiculează o cifră de 2,5 milioane, numărul de buletine de vot trimise în străinătate cu prilejul referendumului de pe 29 iulie arată că, în acel moment, MAE număra cu totul altfel.
    Cu o lună în urmă, MAE, condus în acel moment de liberalul Andrei Marga, a trimis în străinătate, la secțiile de votare organizate la consulate și ambasade, un număr de 595.645 de buletine de vot, pentru ca românii aflați în străinătate să-și exercite dreptul de vot. Conform legii, numărul de buletine trimis într-o secție de votare trebuie să fie cu 10% mai mare decât numărul total
    Această nouă discrepanță ridică întrebarea: când a raportat MAE date eronate, atunci sau acum? Fie în străinătate sunt 2,5 milioane de români cu drept de vot, și atunci înseamnă că MAE le-a îngrădit în mod grav drepturile electorale, trimițând un număr mult mai mic de buletine. Fie în străinătate sunt numai 500.000 de cetățeni români cu drept de vot și atunci raportările actuale ale ministerului sunt „umflate”.
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/USL-se-ncurc-n-cifre-Ci-sunt-romnii-din-strintate-25-milioane-sau-500000-99721.html#ixzz245tUmtMD EVZ.ro

    1.  @promaa2002 
      NU are importanță pentru referendum numărul celor din diaspora. Tot ce contează este numărul cetățenilor români cu drept de vot.
       
      Cred că s-a scris asta aici de un catralion de dăți.

        1.  @Rheia   Două la prefectură, două la școala de fete…
           
          @promaa2002 Chiar ți se pare că trebuie de fiecare dată s-o luăm de la capăt?
          Cum ar fi să-ți spun eu în fiecare seară că Gâdea e un dobitoc prețios sfertodoct, că Dana Grecu e o crizată nef#tută și că azi vremea e probabilă?

      1.  @SimonaM eu stiu si am inteles, dar sunt siderat cat pot sa minta astia dela usl si ce e mai tris este caminciuna lor totprinde la alegatoorii lor…

        1.  @promaa2002  nu, nu ai inteles. ba mai mult, minciuna lor prinde si la tine, fiidca tocmai ai pus un ditamai comentariu pe tema asta.

      2.  @SimonaM USL nu e interesat daca legal conteaza sau nu acest numar.
        Ceea ce ei incearca sa construiasca este o aparenta.
         
        La ce le foloseste aceasta aparenta:
        1. daca CCR invalideaza, ei nu vor recunoaste in fata electoratului lor ca au pierdut. Vor da vina pe curte, ca e basista, ca a ignorat „argumentele” lor etc
        2. judecatorii ticalosi din curte se vor folosi de aceasta aparenta pentru a incerca fie sa valideze, fie sa obtina o noua amanare
        3. judecatorii cinstiti dar neinformati din CCR vor cere o amanare pana se lamuresc ce si cum. (e teoretic posibil si sa fie atat de dezinformati incat sa fie pro validare)  Acelasi lucru il vor face si judecatorii fricosi. Vorba lui Zegrean, ei au nevoie de hartii.
         
        PDL si Basescu trebuie sa combata 1. prin declaratii publice si 3. prin hartii trimise CCR. Acest lucru din urma este esential, dar pare sa fie neglijat.
         
        Din cate stiu decizia de includere in cvorum a celor cu domiciliul in strainatate nu s-a luat cu unanimitate. Este de presupus ca cei care au fost impotriva saptamana trecuta vor insista ca decizia asta nu se aplica la referendumul actual (din cauza ca listele initiale nu i-au inclus). Prin urmare este esential ca CCR sa i se arate ca si in aceste conditii referendumul tot invalid este. USL in mod deliberat creeaza confuzie intre domiciliul si rezidenta in strainatate.
         
        Daca cineva arata pe Blogary care este aparenta construita de USL, asta nu inseamna ca el si crede in ea.

        1.  @adib3 Judecătorii cinstiți dar neinformați la CCR?
          Îți dai seama ce aberație spui? Ce-i ține neinformați, stimabile? Sau îți bați joc de noi?

        2.  @SimonaM In plus, la 70 si mai bine de ani (Predescu are peste 80) nu e suficient sa te informezi, trebuie sa mai si retii.  Si sa intelegi.
           
          Prin US a fost un judecator la Curtea Suprema atat de ramolit incat ceilalti 8 facusera o intelegere sa amane orice caz in care el ar fi avut votul decisiv.

        3.  @adib3  Ce hartie sa mai trimiti la CCR? Datele mi se par foarte clare. S-a decis deja ca se includ in cvorum cetatenii romani cu domiciliul in straintate, cu atat mai mult sunt inclusi cei cu resedinta. Se scot vreo 25000 din liste si se adauga 500000. Desi se comenteaza mult, ca asta e si scopul, datele mi se par bune.

        4.  @adib3 Firește că nu e bine. Și nu asta am spus.
           
          Când judeci o cauză (oricare) este inadmisibil să fii neinformat.
          Iar deciziile odată luate sunt valabile pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care au votat împotrivă. Nu există motiv de genul ”io am votat împotrivă, nu țin cont de hotărârea aia”.
           
          Ăștia ori au pus ceva în apă, ori e timpul să începem să învățăm democrație și stat de drept de la 0.
           

  60. ntz, USL nu mai pierde nimic acum.
    ce a fost de pierdut, a pierdut in primele saptamani, in prima luna de guvernare.
    pojghita de oameni orbiti temporar ba de taieri de salarii, ba de alte suparari la adresa lui Basescu, dar care s-au dezmecit atunci, speriati de salbaticia USL.
     
    a ramas, insa,  nucleul dur de prosti si de lepre care urmaresc un interes. astia sunt de neclintit, iar prostii cumsecade au suferit si o mutatie nasoala: au devenit posti orgoliosi, fanatici,  implicati emotional total,  pentru care mantra stupida „basescu a fost demis de votul popular”  e la fel de importanta si nonnegociabila ca principiul de baza „ba, tu sa nu ma-njuri de mama”.
     
    spunea cineva,  acum o saptamana, ca s-ar putea sa reactioneze doar ca vitele, cand o sa vada ca uruiala e mai putina, dar ca dezmeticirea va fi tardiva.
    iar teoria lui bleen pune capac.
    caldarea electorala are efect si goala, dar umpluta cu gaze ieftinite pentru la iarna, la intretinere!
     

      1.  @schtiel da, unii da, cativa.  vorbesc despre persoane pe care le cunosc si presupun ca este un mecanism comun si in alte cazuri.

    1.  @CiufutozaurusRex
       eu cred ca depinde mult si de reusita proiectului  ‘Jos Basescu!’. Daca nu resusesc sa-l dea jos pe Basescu eu cred ca USL-ul o sa crape, nu mai au nici un proiect comun, iar Antonescu va incerca sa speculeze antipatia oamenilor fata de Ponta, vazut ca principal vinovat din cauza „supunerii” lui fata de Barosso si UE. Asta in cazul in care Antonescu nu se retrage de tot, asa cum zicea la un moment dat.

      1.  @AndreeaP  @CiufutozaurusRex Nu va crăpa USL. Și nici nu se va retrage Antonescu.
        Cu ăștia, eu aș merge pe worst case scenario.

      1. @Bleen @CiufutozaurusRex Nu pot sa cred. Chiar atit de prosti sa fim?? Totusi Dincu nu parea asa sigur, zicea ca Ponta a decontat criza bla bla bla…Problema e ca MRU nu are un partid munceste dar unde vor fi oamenii lui? Pe care platforma? Cristi Preda ar trebui sa ajute ICCD sa isi puna oamenii pe lista aia comuna. Totusi eu nu cred ca 60% e corect, cred ca au facut multe greseli ptr ca nu au anticipat invalidarea ref.

  61. Nu stiu de ce sunteti ingrijorati, in loc sa stati la un sex on da bici cu umbreluta. Dreapta se intareste cu fosti membri PSD, care o sa o duca pe noi culmi de progres si civilizatie. Asa fac politica reagan-ii de Dunare.
     
    „Fostul candidat independent pentru fotoliul de edil-şef al Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco (si fost lider PSD), va prelua, săptămâna aceasta, conducerea Organizaţiei Municipale a PDL (…) la insistenţele democrat-liberalilor Mircea Toader şi Cezar Preda. Surse din rândul apropiaţilor fostului viceprimar al Galaţiului ne-au spus că Nicuşor Ciumacenco va veni în tabăra portocaliilor gălăţeni cu mai mulţi tineri, foşti social-democraţi.”

    1.  @Taticu  Eu, dacă aș fi în locul lui Blaga, i-aș propune lui Crin Antonescu să candideze din partea PDL la prezidențiale, că e cel mai bine situat candidat. Nici Ponta n-ar fi o alegere rea pentru prim ministru. PDL vă propune un tandem pentru viitor: Ponta-Antonescu.

  62. sincer vorbind, cine si-ar fi inchipuit ca ccr va tergiversa o decizie pe referendum atata timp? cred ca dreapta noastra s-a culcat pe ideea ca base se intoarce la cotroceni si de acolo incolo, va fi business as usual, cu ceva mai multa galagie decat inainte. nu au fost pregatiti pentru magnitudinea si amploarea loviturii de stat. nu a fost nimeni. dar nici macar acum, cand e limpede ca lumina zilei ca suntem pe cale de a pierde statul de drept?
     

  63. off topic
     
    Am deschis forumul pentru cei care vor să discute și alte chestiuni decît cele din articolul zilei: http://forum.blogary.ro/index.php

    1.  @Bleen Da, frate, dar dă-ne și binecuvîntarea să intrăm. Că eu de cîterva ceasuri aștept confirmarea de Registration, mi s-au lungit urechile până-n geam la Ponta!

        1.  @gupi Ah. Pardonnez-moi, messieurs. Dar de ce-o fi intrat în Spam? Mă rog, n’importe. Dau fuga la noua jucărie, merci!

        1.  @Andy RWX  @Bleen la Citat adauga si textul original , la acest mod e gol
          Iar votul este gen note , in sus sau in jos

  64. Mda…se pare ca va trebui sa mai trecem odata prin „desertul rosu” – asa cum am facut-o intre anii 2000-2004 pe vremea faraonului Bombo the 1st. Se  pare ca nu am invatat nimic din trista impartasire cu „valori socialiste”…
    In 2005, cu largul concurs (sau complicitate abjecta!) al liberalilor de cumatrie s-a ratat demantelarea sau zdrobirea pur si simplu a PSD-ului. Daca liberalii acceptau alegerile parlamentare anticipate – cred ca azi vorbeam la trecut despre socialisti… (locul lor fiind luat in mod normal de liberali…). in 2005 PSD-ul era „mancat” de scandaluri de coruptie, de batalia intre gasti, in 2012 este plin de ura, populist, vindicativ si lipsit de scrupule. 
    Nici nu mai conteaza ca nu au nicio idee economica sau ca resursa lor umana este jalnica – nivelul de informare, educatie si bun simt al „bizonului mioritic” este proportional!
    Nu am sa inteleg niciodata de ce Emil Boc s-a retras la Cluj?! De ce Baconschi a trebuit sa-si dea demisia pentru niste declaratii de bun simt (despre aurolacii din PU)? De ce Monica Macovei nu-si anunta candidatura la presedentie?! (oricum nu mai au ce sa-i spuna..”procuror comunist” si „betiva” sunt fumate…).
    Vad acum ca noua constructie de dreapta se impiedica in „printipii morale” in procente ale locurilor eligibile, ambitii si idiosicrazii stupide – se uita usor ca si PNT-Cd are principii dar sta la 0.3% la orice scrutin.
    Acum 9 luni (pe vremea Albei-ca-Zapada…) eram de parere ca PDL-ul nu mai merita nicio sansa, ca sunt irecuperabili, lasi si compromisi, iar o noua constructie de dreapta trebuie sa-i ignore. Cum se zice…”numai prostu-i consecvent”  – ma vaz nevoit sa recunosc…o tzira de pragmatism nu ar strica. La urma urmelor politichia nu e treaba de „fete mari”.
     

  65. Mda…se pare ca va trebui sa mai trecem odata prin „desertul rosu” – asa cum am facut-o intre anii 200-2004 pe vremea faraonului Bombo the 1st. Se  pare ca nu am invatat nimic din trista impartasire cu „valori socialiste”…
    In 2005, cu largul concurs (sau complicitate abjecta!) al liberalilor de cumatrie s-a ratat demantelarea sau zdrobirea pur si simplu a PSD-ului. Daca liberalii acceptau alegerile parlamentare anticipate – cred ca azi vorbeam la trecut despre socialisti… (locul lor fiind luat in mod normal de liberali…). in 2005 PSD-ul era „mancat” de scandaluri de coruptie, de batalia intre gasti, in 2012 este plin de ura, populist, vindicativ si lipsit de scrupule. 
    Nici nu mai conteaza ca nu au nicio idee economica sau ca resursa lor umana este jalnica – nivelul de informare, educatie si bun simt al „bizonului mioritic” este proportional!
    Nu am sa inteleg niciodata de ce Emil Boc s-a retras la Cluj?! De ce Baconschi a trebuit sa-si dea demisia pentru niste declaratii de bun simt (despre aurolacii din PU)? De ce Monica Macovei nu-si anunta candidatura la presedentie?! (oricum nu mai au ce sa-i spuna..”procuror comunist” si „betiva” sunt fumate…).
    Vad acum ca noua constructie de dreapta se impiedica in „printipii morale” in procente ale locurilor eligibile, ambitii si idiosicrazii stupide – se uita usor ca si PNT-Cd are principii dar sta la 0.3% la orice scrutin.
    Acum 9 luni (pe vremea Albei-ca-Zapada…) eram de parere ca PDL-ul nu mai merita nicio sansa, ca sunt irecuperabili, lasi si compromisi, iar o noua constructie de dreapta trebuie sa-i ignore. Cum se zice…”numai prostu-i consecvent”  – ma vaz nevoit sa recunosc…o tzira de pragmatism nu ar strica. La urma urmelor politichia nu e treaba de „fete mari”.

      1.  @severmihail  @Taticu 
         
        Probabil va primi ceva mare in schimb – numirea la anul, in Curtea Constitutionala.. 

      2.  @severmihail  @Taticu prin ziare (hotnews) scrie ca nu-i mai trebuie avizul CSM ca sa se poata instaura Ministru.

      3.  @severmihail  @Taticu
        prin ziare (hotnews) scrie ca nu-i mai trebuie avizul CSM ca sa se poata instala Ministru.
         

    1.  @Taticu nu cred. nu e proasta, asa ca asteapta sa vada pozitia CSM fata de compatibilitatea magistrat/ministru.

        1.  @Taticu tot tb sa treaca prin CSM, pt ca demisia nu devine efectiva automat:
           
           Art. 65 L. 303/04. – (1) Judecătorii şi procurorii sunt eliberaţi din funcţie în următoarele cazuri:    a) demisie; […]
          (2) Eliberarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor se dispune prin decret al Preşedintelui României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.
          […]
          (5) În cazul în care judecătorul sau procurorul cere eliberarea din funcţie prin demisie, Consiliul Superior al Magistraturii poate stabili un termen de cel mult 30 de zile de la care demisia să devină efectivă, dacă prezenţa judecătorului sau procurorului este necesară.

    2.  @Taticu Daca e real, inseamna ca disperarea e enorma si o si au la mana cu suficiente, ca sa o determine sa faca pasul.

        1.  @Louisy  Mai poate fi o variantă: Mona Pivniceru să fie ferm convinsă că viitorul aparține USL-ului, și că România a trecut practic pragul în noua-i eră, cea sino-rusă. 

      1.  @Mistral  Am început să zig-zaghez nițel prin interviul lui Vasile, dar aberează peste măsură, chiar și pentru un andropauzal ca el. Lăsînd la o parte insinuarea că TB și-ar fi provocat suspendarea (nu pronunță cuvîntul, doar îl lasă de înțeles), fiindcă, vezi Doamne, „avea nevoie de un asemenea conflict, după dezastrul de la locale”, după ce-am citit și ideea că, de fapt, prin îndemnul la boicot, TB și PDL-ul a reușit să-i scoată din casă pe indiferenți, aducîndu-i la vot, m-am oprit. Ce să zic? Ca să citez un mare cretin: Prietene. Și ca să citez un băiat aproape genial: ești prost. (Cu Vasile vorbesc, evident…)

        1.  @Rheia  @Mistral Eu am citit si mai departe. E o problema care se regaseste obsesiv: schimbarea constitutiei. Eu zic ca ni se coace ceva si pe partea asta. Cred ca ni se face o constitutie à la Moldova cu presedinte ales de ei intre ei si toate astea vopsite frumos. 

        2.  @Glook  @Mistral Sînt convinsă că ne aflăm în plin proces de coacere, atîta doar că și Vasile Dîncu face parte din el alături de noi, copții, și nu de cocători. Părerea mea.

  66. In aceste zile, sunt foarte importanți  oamenii care apără deschis respectarea legii. Aceste zile sunt cu totul speciale, fiindcă lobby-ul instigării la fărădelege nu-i include pe Nuțu Cămătaru sau Clanul Butoane, așa cum ne-am putea aștepta . El include președintele interimar, Guvernul, majoritatea parlamentară și presa afiliată.    

  67. Foarte bun articol, domnule Axinte! Foarte, foarte bun!
     
    Aş mai adăuga că, din punctul meu de vedere, nici societatea românească nu a trecut examenul. Acel procent foarte mic din populaţie, care trebuiau să iasă în stradă, cu demnitate, să protesteze paşnic si legal, chiar de unii singuri dacă era nevoie, nu au făcut-o. Într-o societate normală, ar fi ieşit poate 3-5%. La noi nu au ieşit nici a zecea parte.
     
    Deci, pe cine să se bazeze potenţialii conducători ai opoziţiei la Voiculescu-PSD-PNL, aşa anemici şi fără caracter/vlagă cum i-aţi descris, dacă poporul român este total falimentat din punct de vedere moral, total lipsit de cultură civică, total iresponsabili şi nepăsători din punct de vedere civic?
     
    Şi nici bisericile (ortodoxă şi greco-catolică) nu au trecut examenul. 
     
    Cât despre Boc, nu sunt de-acord. Tocmai mă gândeam săptămânile trecute cât de tăcut a devenit decând s-a întors la Cluj. 
     
    Cristi Preda şi Cezar Preda au făcut mult mai mult, zic eu.
     
    E grav. Aş spune că e mai grav decât o sugeraţi dumneavoastră. Suntem într-o situaţie mai gravă decât în vara lui 1990 – atunci, când ne-am pierdut speranţa că mai putem scăpa de comunişti, că mai putem avea alegeri corecte, că ne mai putem îndrepta spre o democraţie autentică, încă aveam scuza că nu ştiam şi nu puteam mai mult, după decenii de comunism, dar acum, ca membri deplini ai UE, după 22 de ani în care am avut şansa şa ne dezmeticim, nu mai avem nicio scuză!
     
    Deşteaptă-te, române!? Îi insultăm pe strămoşii nostri care au făcut Unirea cea mare de fiecare dată când ne cântăm imnul naţional.
     
    p.s. am citit că aţi organizat proteste civice în săptămânile trecute. Mai organizaţi? Când? Dacă sunt 100,000 de oameni care vă citesc, măcar vreo 200 ar trebui să aibă caracterul şi mintea să dorească să arate că sunt oameni liberi, demni, sănătoşi la cap, întregi la suflet. Nu?
     

    1.  @GameTheory Boc este important acum ca primar. Mai precis, ca primar de mare oras care spune raspicat ca memorandumul lui Ponta e penal. E important prin faptul ca da un exemplu de respectare a legii tuturor alesilor locali. Asta e mai important decat 10 conferinta de presa confuze

        1.  @Bleen  @SimonaM 
           
          Stiu si eu cativa prosti din Anglia care au creat pagina de FB ”Romanii din UK merg sa voteze”

  68. Noul meu avatar conține o sugestie supraliminală pentru soluția invincibilă din arsenalul de toamnă-iarnă al dreptei: dansul pinguinului

  69. Noul meu avatar conține o sugestie supraliminală pentru soluția invincibilă din arsenalul de toamnă-iarnă al dreptei

  70. Poate cineva sa faca o comparatie intre listele de la fisc (cei care platesc impozit) si listele de alegatori?
     
    Desi nu sint de acord cu votul cenzitar (sint cercetator si nu exista nici un privat in Romania care sa isi permita sa ma angajeze pentru ceea ce sint bun sa fac), cred ca majoritatea votantilor pro-USL nu platesc impozite.

  71. Asa-i. Dar era firesc: care dreapta? Ca sa ai dreapta politica  trebuie ca cei care se pretind a face parte din ea sa-i priceapa si sa-si asume autentic ideologia dreptei. Dar pentru asta trebuie mai intai sa-si scoata stanga din cap. ASta in inocenta si ignoranta nu se poate. Iata asadar , zic eu, un text elementar, obligatoriu, in primul si-n primul rand pentru toti cei care se pretind sau se cred de dreapta, in capul lor, dar nu sunt:
    „Comunismul este mai pervers decât nazismul pentru că nu-i cere omului să facă în mod conştient pasul moral al criminalului şi pentru că se serveşte de spiritul de justiţie şi de bunătate, prezent pe întregul glob, ca să răspândească peste tot răul. Fiecare experienţă comunistă reîncepe în inocenţă.” Alain Besancon. Text obligatoriu. Il puteti citi mai jos. http://inliniedreapta.net/dereferinta/distrugerea-morala-in-nazism-si-comunism/
    Si inca unul:
    http://www.observatorcultural.ro/Culoarea-dictaturii*articleID_24106-articles_details.html
    Plus cateva lecturi elementare pentru oricine se pretinde a fi de dreapta:
    http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/bibliografia-bunului-simt/
    Pana nu se intelege macar atat si macar de catre cei care formeaza caricatura aia de ICCD si ce-o mai veni ( ca alinta politica, nu doar civica) nu ne ramane decat sa radem amar, sa dam din gura si sa incercam sa-i desteptam pe aia care voteaza cu argumente rudimentar/emotionale, ca alea rationale nu tin pe moment. Aia e…
     

  72. Parca-l si vad pe Predescu maine cu calculatorasul in mana: deci avem 18.365.219 cetateni pe liste, din care scadem 23.687 care au murit, la care adaugam 10,987 care de fapt au votat, din care scadem 190.097 care n-au carti de identitate, la care adaugam 108.096 care au in loc buletine, din care scadem 7.097 care stau claie peste gramada, la care adaugam 3,876 pe care i-am mai socotit o data la morti, din care scadem 3,498,757 care sunt plecati din tara la care adaugam 1.097.567 care n-au avut niciodata acte de identitate. Deci? Cat fac?
     

    1.  @AndreeaP
       Totusi Guvernul a organizat Referendumul.
      Daca mascarada are atatea vicii de organizare si procedura, mai e valabil?
       

    2.  @AndreeaP
       Totusi Guvernul a organizat Referendumul.
      Daca mascarada are atatea vicii de organizare si procedura, mai e valabil(a)?

  73. „Cît despre popor, e suficientă o mega-investiție chineză sau o reducere a prețului la gaze din partea Rusiei ca poporul să se pișe pe el de recunoștință și emoție.”
    Avem si vesti bune de pe 28 iunie 2012 in ceea ce priveste gazele, vestile bune vor fi realitate din 2017.
    http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-12644724-decizie-consortiului-shah-deniz-nabucco-vest-fost-selectata-ruta-pentru-livrarea-gazelor-catre-europa.htm

  74. off topic
     
    Din motive tehnice, am trecut la forum pe bune: http://forum.blogary.ro/index.php
     
    Forumul livefyre nu era viabil tehnic (de la un număr de comentarii încolo, se prăbușea cerul pe noi). Am mai avut forum SMF și nimeni nu s-a înghesuit. Este clar că s-a format o comunitate independentă de blog, care însă nu se poate manifesta în chirie sub tot felul de articole. E ca un grup de hippie care doarme prin parcuri și stații de metrou. Care se mută cu discuțiile de la un articol la altul, independent de tema articolului. Din varii motive nu putem transforma spațiul comentariilor de sub articole în forum. Tehnic nu se poate, moral e inacceptabil.Nu în ultimul rînd, forumul, spre deosebire de livefyre-ul de sub articol, are valoare de arhivare. Asta ca să nu mai spunem că, tehnic vorbind, la 1000-2000 de comentarii pe articol sau la 7000 sau 15 000 de comentarii pe pagina ”forum” (au fost 800 într-o zi) în cîteva săptămîni crapă blogul. Fiecare comentariu scris are o greutate, la propriu. La cîteva sute de mii de comentarii, șandramaua începe să crape sub propria greutate.
     
    Soluția tehnică viabilă e forumul. Singura variantă gratis care e ok, chiar foarte ok, este SMF-ul.
     
    http://forum.blogary.ro/index.php
     
     

      1.  @Glook  @Bleen Forumul vechi semana foarte bine cu societatea noastra; era un balamuc vesel.
        Cel nou, asa organizat in casetute, pe domenii, vad ca nu atrage deloc. Oamenii il percep ca pe un mediu ostil.

        1.  @Elissea  @Glook  @Bleen 
           
          Nici mie nu-mi place forumul. Mi se pare o intoarcere cu 2 legislaturi inapoi. Dar nu exista alta solutie care sa fie sustenabila tehnic/

        2.  @Rezon  @Elissea  @Glook  @Bleen Si daca ar fi o alta instalare de wordpress, pe subdomeniul forum, cu Disqus? Ala ar face fata?

        3.  @Louisy  @Rezon  @Elissea  @Glook Disqus și Livefyre, cu cîte 150 000 de comentarii fiecare, pe același server? Facem două bloguri? 
           
          Dar se poate face un alt blog separat, cu disqus. În altă parte, pe alt domeniu. Dar eu nu mă bag în chestiunea asta.

        4.  @Bleen  @Louisy  @Rezon  @Elissea  @Glook Pana la urma cu nemultumirile oamenilor cred ca cel mai bine ar fi sa nu-ti mai bati capul deloc si sa lasi doar comments on topic moderate la sange. Pana la urma daca nimeni nu apreciaza ce faci extra, nu mai face nimic. Am invatat si eu de-a lungul timpului ca orice ai face nu-i poti multumi pe toti.

        5.  @Bleen  @Rezon  @Elissea  @Glook Ce treaba au comentariile hostate pe serverele Livefyre si Disqus cu serverul tau?

        6.  @Bleen  @Louisy  @Rezon  @Elissea  @Glook se poate deschide pe livefyre Cafeneaua de duminica, adica party time forum o data pe saptamana. chiar daca se strang 1000 de comentarii, e o singura zi pe sapt., nu ia mult spatiu.

        7.  @Canadiana  @Louisy  @Rezon  @Elissea  @Glook 1000 în prima săptămînă. Plus 1000 în a doua săptămînă. Plus 1000 în a treia săptămînă. Plus o mie în a patra săptămînă.

        8.  @Bleen  @Canadiana  @Louisy  @Rezon  @Elissea ajungi la 150.000 comentarii in mai putin de 3 ani. Daca cam pe acolo e limita comentariilor atunci orice faci dupa 1-2 ani e problema cu sistemul. Ideea ar fi sa fim noi mai parcimoniosi cu chestii gen ‘buna dimineata’, ‘m-am trezit’, ‘la revedere ca merg sa dorm’, ‘ma plicti’ etc.

    1.  @Bleen În loc de SMF aș sugera Vanilla (http://vanillaforums.org). Se integrează și cu WordPress și arată mai mult ca un blog decât ca un forum clasic. Pe prima pagină vezi discuțile active, nu o listă cu categorii. Plus că are diverse pluginuri pentru like-uri, flag-uri și altele.

  75. Off-topic major: vad ca a aparut forumul SMF. Nu cred sa aiba nici update in timp real, nici raspuns nested.
     
    1. De ce cred admistratorii ca va avea succes?
     
    2. Exista vreun forum care sa aiba macar nested reply? Ca eu in asta cred ca sta cheia succesului, aici: ceva stil chat.

    1.  @Louisy Din păcate, tehnic nu se poate. Oferta e take it or leave it. Nu știu dacă va avea succes. Dacă nu va avea, nu e nicio catastrofă, comunitatea va trebui să se mute în altă parte. 

      1. Oricum, sugerez sa-l modati cu pluginuri care sa adauge functionalitati cat mai apropiate de ce este pe livefyre: like/unlike/note, facebook login, etc.
         
        Sugerez si eu un plugin: https://blueimp.net/ajax/ cu implementarea de aici pentru smf: http://sourceforge.net/projects/ajax-chat/files/ajax-chat/0.8.5a/

  76. Se pare că astăzi USL va ataca frontal problema înlocuirii Codruţei Koveşi şi a lui Daniel Morar.
    Pretextul: „abuzul”, „teroarea” procurorilor care anchetează fraudarea referendumului.

        1.  @oglinjoara  @elgreco Trebuie sa astepte numirea madamei Pivniceru ca ministresa, oricit de cretin ar fi Ponta, nu cred ca va face asta ca interimar la Justitie. Cred ca aici e o alta mare disperare a lor.

        2.  @oglinjoara  @DrMengele  @elgreco  slabe sansele , din punct de vedere legal, fir’ar sa fie.  Regulamentul detasarii magistratilor , chiar daca e controversat dpdv constitutional ( din pacate CCR zice ca nu e), permite CSM sa o detaseze, iar in CSM are si madam Pivniceru prietenii ei. Ca si in Asociatia magistratilor. Justitia noastra degeaba e formal independenta ( ca e), si o buna parte din magistrati chiar isi fac treaba si-si respecta profesia, inclusiv principiile ei etice,  daca o alta parte care, din pacate se regaseste bine reprezentata la varf, n-are nici constiinta morala , nici profesionala. Uite cum ar trebui sa gandeasca.
          http://www.c-spanvideo.org/program/RoleofJ
          Desigur, noi suntem la ani lumina de asemenea principii, ca deh, n-am avut aceeasi parinti fondatori ( natiunea adica)…

  77. Dacă Neamțu mai zice de trei ori ”excogitații” la televizor, Behemoth se va incovriga de durere, va pocni în vaier și va cădea în genunea pecabilității. Mintenaș va cădea. 

    1.  @Rezon Un mare defect al acestor lideri politici este ca stau deosebit de prost cu matematica elementara: cu artimetica.
       
      Neamtu spune ca studentii vor plati „cu 1 milion in plus la chirie”. Da, daca inchiriaza ceva cu 600 euro/luna. Altfel, nu.
       
      Altii, mai demult, pur si simplu adunau procentele de votare DA cu procentele de participare.
       
      Si reporterii, la fel. Daca e vorba sa enunte un invitat gresit cine stie ce articol de lege, toata lumea stie sa-l corecteze. Daca face o gresala de clasa a doua la simpla adunare sau inmultire, nimeni nu-si da seama.
       
      Cred ca salvarea dreptei include obligatoriu si gandire rationala, matematica, calculata.

      1.  @Rezon (Mai sus am scris intentionat „artimetica”).
         
        Vad ca multi (politicieni sau vorbitori la TV) mizeaza pe efectul economic negativ. Eu consider ca viseaza cu ochii deschisi. Nivelul de trai e mult mai mare ca in 2004. E mult mai mare decat si-ar permite marea masa a cetatenilor, daca ar fi sa o luam dupa munca sau dupa rezultatele muncii. Poate sa scada mult, mult de tot, pana la nivelul din 1992, ca sa-si dea seama ce au pierdut.
         
        Oamenii (votantii lor) nu apreciaza rezultatele muncii, ci apreciaza ca le-a crescut la cer pretul apartamentului, al ogorului mostenit fara efort de la strabunica, al garsonierei picata din cer de la tanti Mita care a murit. Ei au vandut, sau umplut de bani (relativ, la nivelul fiecaruia), au aruncat banii pe Logan, plasma si excursie la Halchichichi si e bine. Eventual au mai garnisit cu un credit de nevoi personale de la Volksbank, cu „dobanda fixa”. Asta e trai. Pleasca, nu munca, nu acumulare, nu economisire, investirea e ceva necunoscut.
         
        Vad reportaje la televizor si aud ca ei, intervievatii de rand, au „investit” intr-o pereche de schiuri. Sau intr-una de anvelope de iarna. Nici nu cunosc sensul cuvantului.
         
        Mai jos spunea cineva ca nu au de unde sa faca rost de bani. Ba au. E simplu, tiparesc. Oricum ei sunt mult mai putini decat marea masa a impozitatilor, e mult de impartit, chiar daca ar fi sa nu mai faca nicio cheltuiala publica, chiar daca ar proceda absolut corect cu bugetul.

  78. – de cîți polițiști este nevoie ca să deșurubezi un bec?
    – de cinci. unul ține de bec iar patru învîrt masa.
     
    – de cîte forţe politice de dreapta este nevoie ca să deşurubezi usl-ul?
    – de cinci. buldogul se ţine cu dinții de usl iar  patru partide mici captează masa electoratului.

  79. Citez și eu la fel ca @EleBelele , dar din alt unghi, „pentru popor e important să mănînce, chiar dacă o face din poziția de capră”: care popor? Cel care votează, o să-mi spuneți unii. Cel care votează majoritar, o să-mi nuanțați alții . Cîtă vreme la referendum am fost 56 la sută din populație care n-am fost, cred că discuția poate să continue. Sugestie pentru autorii de pe Blogary: cineva se oferă să scrie un mic manual al viitorului rezistent? O punem și noi de-un e-maquis?

  80. Proaspătă şi autentică:
    Acum 30 minute vine salvarea la o persoană dintr-un sat, aflată în Bucureşti. Doctoriţa cere buletinul şi se uită atent pe dos: Văd că nu aţi votat la referendum, de ce? Răspunsul doamnei: Păi nu era să votez lovitura de stat.
    Doctoriţa: Păi nu vedeţi ce bandiţi sunt ăia, etc., etc.
    Răspunsul mut al soţului pacientei: Bagă la loc bancnota pe care o pregătise pentru a i-o da şpagă doctoriţei. Apoi îi ţine un curs scurt cu infracţiunile USL.
    Doamnă doptor, din cauza lui Ponta nu v-aţi luat azi şpaga.

    1.  @Nea Asta merita inregistrata si servita poporului ca medicament impotriva mizeriei cu procurorii. „Doctorii refuza sa trateze pacientii care nu au votat la referendum”

      1.  @revealer Da, păcat că nu a fost înregistrată. Dracu s-a gândit că doptora aia o s-o caute de abţibildul din buletin, în loc de criza renală. Oricum, criza trecuse până ce a venit Salvarea. Că dacă doctora face lămurire politică cu toţi pacienţii, normal că vizitele se prelungesc. Poate că unii apucă să moară neconsultaţi, nelămuriţi şi nespovediţi.

  81. Da ,adevaratul pericol este faptul ca usl ,se va instala la puteresi va acapara totul, reintorcandu-ne astfel la un regim totalitar.Dreapta este ingrozitor de slaba.Singura speranta in momentul acesta este ca totusi Basescu sa se intoarca la Cotroceni ca sa se poata salva ce se mai poate.(cel putin pt moment).Dreapta care este si care vrea sa se se formeze ,chiar ar trebuie sa fie mai vehementa si sa faca un efort sa intre cu adevarat in lupta.Sunt semnale serioase ca daca dreapta nu actioneaza coerent exista riscul ca alegerile din toamna vor fi grav viciate.Pericolul care ne paste este urias.Sper ca CCR va da dovada da responsabilitate ,in caz contrar aproape totul se prabuseste.

    1.  @hope18 buna analiza dar stric politica ! ce nu ia in calcul bleen este economia, burtile celor care spera sa le „dea” usl ceva ! eu nu cred ca usl va rezista mai mult de un an dupa alegerile din toamna , se vor prabusi sub propriile minciuni si neputinte economice, alegatorii vor cere, baronii vor cere, toti vor cere de la guvernul usl !!!! si usl de unde va da ? ca efectiv nu au de unde ! si sa nu uitam, in istorie, economicul a facut sa cada si cele mai ale dracu guverne si regimuri din lume , fie ca erau dicatatoriale, fie populiste !

      1.  @promaa2002  Hm, ba a zis Bleen: Rusia și China. Cred că se gîndea nu doar la ajutorul politic, ci și (mai ales?) la cel „cărnos”. Sigur, cu un preț. Dar probabil mai puțin vizibil, prețul ăsta, pentru „populația docilă și imbecilă”.

        1.  @Rheia nici ele nu pot, china e  la un pas de faliment, bula imobiliara incepe si acolo sa plesneasca ! apoi multinationalele incep sa plece din china pt ca forta de munca nu mai este asa ieftina ca acum 5-10 ani! de rusia ce e de spus ? ei traiesc doar din export de gaze si petrol  ! iar  putin are din ce in ce mai multe probleme interne, este la cel mai mic nivel de incredere…

      2.  @promaa2002  Mergand pe partea economica pe care o mentionati – chiar credeti ca se va prabusi USL in propria cenusa? Nu, eu zic sigura ca nu. Baronii vor cere si li se va da. Nu bani de la FMI ci din bugetul de stat, usor de manevrat si manarit. Alegatorii, cel putin pana in 2014, se vor hrani cu urletele baronilor care vor striga cate a distrus Basescu si Boc si MRU.  Mediatic cel putin 2 ani de zile de acum inainte vor fi foarte usor de manevrat. 
        Prabusirea USL sub propriile minciuni si neputinte economice va fi doar la B1tv si in media de dreapta. FMI si celelalte institutii internationale ne vor lasa sa ne balacarim in propriul nostru rahat. La fel cum se intampla si acuma. Oamenii sunt complet orbi. Si vor ramane asa.
        Ca o concluzie, Basescu si Boc vor ramane vinovatii de serviciu pentru votantii USL. Indiferent ce se va intampla in plan real si strict economic. Au atata putere mediatica. Parerea mea. No harm intended!

        1.  @uitaroh tu zici ca baronii vor cere si le se va da ,  de la buget spui tu !!! dar daca ala se goleste cu viteza luminii ? de unde sa mai dea ?  sa nu uitam , boc si mru au lasat in visteria min de finante, in trezorerie 5 mld euro, pe aia i-au papat pana acum, ce va urma ? dezastru, pt ca nu pot aduna cat consuma ! ok, vom trai si vom vedea

        2.  @promaa2002 Dezastrul – cu care sunt si eu de acord – va fi atat de frumos ambalat incat ne vom mira pana si noi. AU incredibil de multa putere mediatica, mint cum au facut-o si pana acuma. Bani pentru baronii locali eu zic ca vor fi intotdeauna. Eu asa vad lucrurile. 

        3.  @promaa2002  @uitaroh Daca ne uitam la judetele dominate de baroni locali (Vrancea, Teleorman, Caras Severin etc) nu sunt tocmai zone dominate de bunastare; as zice chiar din contra.
           
          Secretul baronilor locali nu este o populatie fericita si dezvoltata din punct de vedere economic. Ei se bazeaza pe o populatie debila din punct de vedere economic si fara cultura democratica, usor de manipulat.
           
          Argumentul ca USL va pierde puterea din cauze economice in zonele rurale nu sta in picioare. Singurul mod prin care economicul sa conteze este (Doamne Fereste) degradarea situatie in zonele urbane astfel incat sa se mobilizeze la vot anti USL cei care acum ii baga in aceeiasi oala pe toti politicienii. Dar asta nu se poate intampla pana in toamna.

        4.  @revealer  @promaa2002  @uitaroh
           Eu cred ca nici alegeri libere nu vor mai exista.Totul va fi o spoiala de democratie asa cum se poate vedea cu ochiul liber si acum.Minciuni, minciuni si iar minciuni

      3.  @promaa2002
         Usl aflat la butoane, nu va lasa puterea din mana sub nici o forma.Cat despre stomacul poporului ,a mai stat gol si pe vremea lui ceausescu si nimeni nu a zis nimic.Nu-mi spune de revolutia din 89 ,caci acela a fost un moment de oportunitate din istorie ,care nu se poate repeta de cate ori vrea muschiul(burta) noastra.Bleen are dreptate.Vor fi lungi ani de dictatura si mizerie .

      4.  @promaa2002 Nu trebuie sa ne facem calculul asa pentru ca nu vor cadea intr-un an.
        Vor lasa balta investitiile mari si vor orienta banii catre investitii multe si marunte (sub 30.000 Euro) pe care le pot pradui in voie . Vor mari taxele oriunde vor gasi o vaca de mult (de preferat la intreprinzatori). Cand nu le vor ajunge banii se vor imprumuta, la orice dobanda, de pe pietele interne si externe apoi vor tot rostogoli  datoriile. Daca va fi nevoie vor tipari si bani, dupa plecarea lui Isarescu. Ne vor ingropa rau de tot iar UE va striga mai in surdina din cauza privatizarilor moca, dar purtatoare de comisioane grase,  pe care le vor face cu companii mari si influente din UE.
        Dupa ce-si vor face plinul isi vor putea permite sa piarda alegerile, prin 2020, pentru ca guvernul care ii va succeda se va trezi ingropat  in datorii, isi va rupe gatul in problemele economice iar ei se vor intoarce la putere in 2024.
        NU este nimic SF, este ceea ce au facut in 90-96-2000. Acum s-au perfectionat si o vor face si mai bine.
        Esential este sa nu ajunga, in toamna, la guvernare.
        Partea cea mai proasta este ca dreapta, PDL, NR etc nu par foarte convinse de asta.

        1.  @EroulBula  Nu pot da Like pe o imagine tragică, dar pot spune că ești un pictor bun. EroulGoya o să-ți zic de-acum!

        2.  @EroulBula  Ca sa parafrazam pe cineva: „Dreapta romaneasca este sublima, dar lipseste cu desavarsire”. Asazisa miscare de dreapta romaneasca e o adunatura pestrita de personalitati, fiecare cu scopurile si idealurile sale.
           
          Spre deosebire de ei, „ceilalti” (evit sa le spun stanga, ca n-au nici o treaba cu doctrina) sunt mai organizati si au un scop comun: acapararea parghiilor puterii in vederea intereselor de „grup infractional organizat”.
           
          Pana cand cei ce se revendica de dreapta, anti USL, fie ca e vorba de oameni din PDL, din ICCD sau din NR nu vor renunta la orgoliile personale, nu-si vor defini clar scopurile (din punctul meu de vedere acum scopul ar trebui sa fie unul singur – jos USL) nu vom avea o adevarata miscare de dreapta. Vom avea mici bisericute, care se vor lupta intre ele.

        3.  @EroulBula Corect spus.
           
          Dar nu vor face doar asta „Dupa ce-si vor face plinul isi vor putea permite sa piarda alegerile, prin 2020, pentru ca guvernul care ii va succeda se va trezi ingropat  in datorii”
           
          Vor avea grija sa dopeze cu oameni legati de ei (financiar, santajabili, membri din famiglia,etc, priviti la Corina Dumitrescu, membru CSM, e exemplul perfect) orice institutie de control, de la CSM si CCR, pana la curtea de conturi si procuratura. Exact cum au procedat inainte de 2004 si chiar partial in 2008. Asta e masura de siguranta pentru acea perioada de 4 ani cat or sa fie in opozitie, ca nu ajung sa vada mititica pe dinauntru. Acum au esuat partial pentru ca au fost 8 ani in opozitie si a fost timp si vointa ca sa fie destructurate macar partial aceste structuri. A aparut exceptia Basescu, si asta a si fost: e exceptie. Cu un PSD care nu a coborat absolut niciodata sub 27% la voturi, e si greu sa nu se intample asa.
           
          Dar altfel acesta pare sa  fie modelul: 8-12 ani de dezmat PSD, 4 ani in care prostii platesc pagubele si repun caruta pe sine din punct de vedere economic, dar platesc amarnic pentru asta din punct de vedere electoral. Am vazut acest film deja de mai multe ori: perioada 1990-1996 vs. 1997-2000. Sau la o scara mai mica, perioada 2007-2008 vs. 2009-2012. 
           
           

        4.  @EroulBula  ”Dupa ce-si vor face plinul isi vor putea permite sa piarda alegerile, prin 2020, pentru ca guvernul care ii va succeda se va trezi ingropat  in datorii…” Ce alegeri?

        5.  @Bleen  @EroulBula Nu trebuie sa exageram. Alegeri vor fi (de altfel se organizau alegeri si pentru Marea Adunare Nationala, se organizeaza alegeri si in Rusia etc). USL-ul va pastra in mare parte institutiile insa va avea grija sa fie populate de oameni fideli, care sa raspunda la comenzi. 
           
          Vor avea grija ca impactul poporului sa fie cat mai mic asupra indivizilor care vor fi la butoane – de exemplu sistemul de vot actual sau mai rau, votul pe liste. 
           
          Ce s-ar putea sa faca e sa aplice principiul Socaciu – poporul e prea prost sa-si aleaga presedintele, care va fi ales de parlament. Prin asta vor incerca sa evite aparitia unui nou Basescu care sa le strice iar ploile. Un parlament cu 300-500 de membri e usor de controlat, in sensul ca isi pot asigura usor majoritatea, pe cand un individ e imprevizibil.

        6.  @Bleen Eu cred ca gresiti daca va ginditi in termeni de stinga-dreapta, lideri si partide.
           
          Majoritatea celor care au iesit si se mai intorc prin Romania provine de la satele alea in care constiinta civica este la zero.
           
          Realitatea e ca acesti oameni modernizeaza Romania. Pe ei nu ii intereseaza cine e la guvernare, atit timp cit treaba le merge. Nu mai pot ei de dreapta-stinga, dar le pasa de raportul de forte care le permite (sau nu) sa isi mareasca locuinta, sa isi ia masina, sa faca afaceri cu lucruri carate din Germania si vindute aici, sau cu forta de munca luata de aici si vinduta in Germania, etc.
           
          Astia sint oamenii importanti.
           
          Pe linga ei exista clasa betivilor de la crisma din sat, a celor care de abia se descurca cu slujbe temporare penibile, a buticarilor care nu vor sa plateasca impozit pe nimic, dar vor scoala si spital pe gratis. Astia sint de obicei mai batrini decit cei din prima clasa.
           
          Acum, daca prin stinga intelegeti USL, atunci logic „dreapta” nu are succes in atragerea acestor votanti (someri, betivi, etc), pentru ca acestia stiu ca dreapta vorbeste intr-o limba pe care nu o inteleg, ca dreapta inseamna nea Ion care lucreaza in Spania, nu nea Vasile care e paznic la benzinarie, etc.
           
          Iar dreapta, cea proiectata dar care nu apare, vrea sa atraga tot pe oamenii, astia, pentru ca nu stie altceva: tot partid, tot alegeri, tot „o sa va dam”.
           
          Nu e dreapta versus stinga aici. E impreuna versus singuri.
           
          Impreuna sint cei care sint adaptabili, cei care circula si schimba idei (de afaceri, exemplu pustani care au inteles cum sta treaba si au echipe de lucratori, de regula mai in virsta, care sint fericiti ca le merge, dar nu inteleg de ce). Ei sint impreuna pentru ca ei comunica de la om la om, in loc sa ceara de sus, de la sefi.
           
          Singuri sint cei care asteapta (deci stau), care isi pling de mila (si nu fac nimic). Pentru ei e foarte important cine e seful. Se uita la Antene, fac ce le zice primarul (ca poate pica ceva), dar nu sint in stare sa reziste la ritmul actual (nu poti trai aici, bade Vasile, hai cu mine in Italia, dormim 5 intr-o camera si mincam spaghete cu sos de rosii 4 luni, dar apoi te intorci in sat si iti faci casa de doua ori mai mare).
           

        7.  @mbuliga  @Bleen Probabil n-ai înțeles.
          Oamenii ăștia n-or fi știind cum e cu doctrina, ce e dreapta și ce-i stânga (poate d-aia pun mereu voios ștampila pe PSD), dar acțiunile lor tot îi încadrează undeva.
           
          Stânga/dreapta există indiferent dacă lumea se gândește la asta sau nu. 

        8.  @SimonaM  @Bleen Ce nu am inteles?
           
          Oamenii aia pun stampila pe PSD pentru ca le e familiar, le vorbeste in limba de lemn, e linistitor pentru ei, viitorul ii sperie.
           
          Apoi, nu e vorba de doctrina, ci de oameni. Asa cum spun si americanii, institutiile (guverne, partide, etc) sint formate din oameni.
           
          In fine, stinga/dreapta exista de la revolutia franceza
          http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_politics#History_of_the_term
           
          nu e un dat absolut.
           

      5.  @promaa2002 Efectele economice si atribuirea corecta a cauzelor politice iau ani pana isi spun cuvantul. Iar asta se intampla daca exista o opozitie decenta (nu e cazul acum). In 1992, dupa alegeri, asta era fantezia de capatai a PNT-CD, ca guvernul ”patrulaterului rosu” nu va apuca vara din cauza dezastrului economic. Istoria a aratat altceva: guvernul Vacaroiu si-a dus mandatul pana la capat.

  82. In acest moment esentiala este invalidarea referendumului. Daca aceasta nu se va intampla maine abia atunci va incepe dezastrul.  Va fi foarte clar ca Justitia va fi subjugata. Pana una alta mai putem spera ca vor mai fi oameni ca primarul de Baia Mare care sa pretuiasca mai mult libertatea decat ordinul de partid.

  83. Poate n-au înțeles luptătorii (între ei) pentru feștilă că nu va fi prea multă feștilă de-mpărțit dacă ei stau prin concedii sau bat câmpii prin studiouri TV.
     
    L-am auzit zilele trecute pe Cristian Preda îndoindu-se c-ar fi fost lovitură de stat, ”Mă feresc să spun c-a fost lovitură de stat, eu nu cred asta”. Omul ăsta reprezintă dreapta în Parlamaentul European. Dacă el nu pricepe, despre ce vorbim?

    1.  @SimonaM Noi vorbim despre noi, Cristian Preda despre el. Noi în România, el în Europa. Dacă nici asta nu e falie, atunci ce?

      1.  @Rheia Și în Europa se vede lovitura de stat. Iar Cristian Preda chiar nu știu de ce mai vorbește, dacă spune numai tâmpenii. Dacă încă n-a priceput, să i se explice. Dacă i s-a explicat și n-a înțeles, să nu mai fie trimis pe sticle. Sau să se dezică de el.
        Văd că la noi dreapta n-are nevoie de dușmani. Își trage singură capete-n gură.

  84. Mi-e teama ca linistea dreptei referitoare la frauda o sa coste foarte mult. Degeaba procurorii isi fac treaba, daca politicienii dreptei nu explica de ce, in conditiile in care USL este atat de vocal si explica cum „drepturile cetatenilor sunt calcate in picioare”. Crearea precedentului in materie de frauda la votare nici nu mai impune o discutie pe fondul „oare castiga USL in toamna?”. Mi-e groaza. Parca traiesc intr-o tara de persoane decerebrate. Unde a disparut rationalul? De ce nu ne mai ascultam intelectualii?

      1.  @oglinjoara  Dacă tu crezi că rolul politicienilor e să facă plîngeri penale pe șest, te înșeli. Două dintre subiectele zilei pe fraudă în 29 iulie au fost lansate de observatorii Blogary: scandalul de la Olteni-Teleorman (ăla cu care ieșea în declarații Videanu) și scandalul pușcăriașilor fără drept de vot de la Jilava.
         
        Politic vorbind, tema fraudei nu există. Procurorii anchetează frauda dar anchetele durează ani de zile. Rezultatele se vor vedea (dacă între timp justiția nu va fi subjugată USL) peste 10 luni, 2 ani sau 3 ani. Însă e nevoie de rezultate acum, în august, în septembrie, în octombrie. De rezultate politice. E nevoie de o temă care să explodeze în fața USL intern și internațional. Nu s-a întîmplat asta. 

        1.  @Bleen şi cine ai fi vrut tu să facă plângerile penale?
          apropo, Elenina a făcut vreo plângere penală sau a rămas doar „scandalul”?
          (nu vreau să spun nicidecum că ceea ce a făcut ea nu e meritoriu)

        2.  @oglinjoara Plîngerile penale le fac juriștii partidului. Politicienii ce pizda mamelor lor fac? Sînt sesizatori penali de profesie? Nu știu decît să completeze plîngeri?

        3.  @Bleen bravo ei! înseamnă că a făcut o treabă bună până la capăt.
          dar e o exagerare să spui că dreapta n-a reacţionat la fraude
          în fond, şi Elenina e de dreapta, nu?

      2.  @oglinjoara am spus politicienii dreptei… in afara de Macovei (ceva-ceva) mai stii de vreun politician al dreptei foarte vocal?

  85. „În zece ani vom avea o populație docilă și imbecilă.”
    Dar cum e cea de acum? Vârstnicii, care au deja fixat reflexul pavlovian  de a aştepta punga cu mălai aruncată peste gard din 4 în 4 ani (nici Pavlov nu bănuise că un reflex se poate fixa aşa uşor, la intervale aşa mari). Tinerii gata să iasă în piaţa universităţii la primul SMS care le promite 20 de lei. Adulţii care se cred lucizi şi bine informaţi, care spun cu emfază „toţi au furat” şi se uită în curul lui Mircea Badea să vadă lumina adevărului.
    Dar, curaj, nu toţi sunt aşa. În primele zile ale suspendării lui Băsescu ne-am adunat chiar câteva sute în faţă la Antipa.
     
    Off topic: parcă e un blestem. Abia reuşesc băieţii lui Buşcu să-şi găsească un hidrant proaspăt, că şi începe zornăiala cătuşelor. I-au purtat ghinion lui Vîntu, acum îşi aşteaptă sentinţa Patriciu.  20 de ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *