Demisia consilierului Gheorghe Angelescu – o chestiune de stabilitate

E evident că Administrația Prezidențială nu poate să-și facă departament de investigații ca să verifice toate hîrtiile venite de la terțe instituții. Însă scandalul iscat de decorarea cu o înaltă distincție a unui torționar scoate la iveală și cîteva probleme prin stafful prezidențial. Aflăm astfel de la un comentator că cel care-i pune lui Băsescu pe masă la semnat decretele pentru decorări e domnul Gheorghe Angelescu. Trec peste năucitorul traseu al domnului în cauză, sintetizat astfel în CV-ul de pe site-ul președinției:

1997-2000 Partidul Democraţiei Sociale din România – Coordonatorul Direcţiei Organizare din cadrul Departamentului Organizatoric
Dec.2000 Administraţia Prezidenţiala – Consilier de Stat – Seful Cancelariei-Cancelaria Ordinelor
Ian.2005 – Administraţia Prezidenţiala – Consilier de Stat – Coordonator al Cancelariei Ordinelor

Nu pentru că nu ar trebui să ne mire că la Cotroceni e un fost coleg de suferință logistică a lui Octav Cosmîncă (departamentul organizatoric!), numit consilier de Ion Iliescu. Nu pentru că un astfel de CV poate băga la idei și pe cel mai înfocat suporter al Președintelui.

Ci pentru că această diversiune relativ minoră în vremuri normale (Procuratura să cerceteze falsul în declarații, Justiția să judece vinovații)  riscă să devină muniție  grea pentru un lung șir de diversiuni și atacuri de care nimeni nu are nevoie. Îl și văd pe Emil Constantinescu plimbat pe toate antenele, grav și țeapăn ca o mătură indignată, demascînd pe ofițerul acoperit Băsescu.

Așadar normalitatea acum înseamnă altceva: demisia consilierului Angelescu. Domnul Angelescu ar trebui să știe că în orice moment o astfel de diversiune e posibilă. Domnul Angelescu ar trebui să verifice toate numele persoanelor propuse spre decorare pe Google (iată ce găsim la George_Homoştean! două clickuri mai încolo găsim asta!) și apoi, dacă are cel mai mic dubiu, să ceară lămuriri instituțiilor statului. Domnul Angelescu nu face nimic altceva, asta e singura lui atribuție. Iar decorațiile nu curg cu sutele pe zi, are timp destul să-și facă treaba. Așadar demisia e singurul gest care ar lua în întregime orice răspundere morală din spatele lui Băsescu. Orice alt gest e prea puțin și riscă să erodeze nepermis autoritatea Președintelui în vremuri atît de instabile. Nu e o chestiune de onoare, e o decizie de stabilitate.

Facebook Comments

114 comentarii

  1. Nu mai da ochii peste cap, ca nu se lamenteaza nimeni.

    E criza, am trait, pe datorie, mai bine decit ne-am fi permis, acum platim polita. Perfect de acord.

    Ca de ce s-o platim toti la fel, cind n-am beneficiat la fel de "cresterea" economica a ultimilor ani, asta n-o mai inteleg. Si nu sint bugetar, si mai am destul pina la pensie, si nu-mi fac iluzii ca voi putea trai decent doar din pensie.

    Explica-mi. Inteleg ca parintilor tai ai reusit. Sau mai bine nu. Sintem off-topic. Demisia consilierului Angelescu nu e o chestiune de onoare, e o decizie de stabilitate.

    1. da, sinteti cam off-topic. Cam toata Romania pare off-tpoic, in particular. @Etern, esti bizar. Sustii exact ce sustine Basescu si il acuzi ca vireaza la stinga. Cum anume vireaza stinga ca nu pricep?

  2. că strigi acum bumbeşti-livezeni bumbeşti livezeni sau că strigi mîine autostrăzi, autostrăzi, pentru mine nu înseamnă nimic. aşa sînteţi voi, deprimaţii, vă colcăie creierii de infrastructură.

  3. auzi

    şi părinţii mei sînt pensionari. pensii normale, 7-8 milioane fiecare, plus o pensie mai mică, de veteran de război. pînă în 20 de milioane, cap la cap. o să li se scadă cu 15%. şi eu am probleme financiare din cauza crizei. asta e. dar să te apuci să te lamentezi ca proasta la piaţă mi se pare cel puţin la fel de umilitor pentru noi, ca naţie, ca "s'il vous plaît monsieur". iar tu, etern student, neavînd multe fuşte, îţi îmbrobodeşti tristeţea în expresiile pe care le-am văzut mai sus.

  4. Glanda a tristetii, hai!? Codul "nostru" genetic?

    Da' intr-al "vostru" ce e? Ca cine sinteti "voi" ("noi" sa zicem ca am inteles) mi-e cam groaza sa ma gindesc ca urmeaza sa-mi platiti pensia (hoooo, cu tata! nu asa curind, nu va spaimati!). Sau cam asta e Romania de dreapta pe care o visati. Ce a fost, a fost. De-acu-nainte fiecare cu aia masii.

  5. Am cravata mea, sunt pionier,

    Si ma mindresc cu ea, sunt pionier!

    Maine – brigadier si sef de santier,

    Chiar daca azi sunt numai pionier

  6. Noi in anul enspemii

    Cand nu vom mai fi copii

    Vom face ce-am visat cindva

    Toate visele-ndraznete

    In aur le vom preschimba

  7. Aha! Am inteles! Aici se da adunarea pentru pozitivisti, pentru cei care scruteaza cu incredere viitorul patriei.

    Bumbesti-Livezeni! Bumbesti-Livezeni!

  8. nu, am văzut că te-a apucat boceala

    ştii care e problema voastră? sînteţi trişti. şi nu e o tristeţe provocată de criză, de sărăcie sau ceva. e în codul vostru genetic. e plină presa şi internetul de tot soiul de plîngăcioşi. cred că aveţi o glandă a tristeţii cît un uger holstein care, în afară de "dacă n-ar fi de plîns", "flegmele pensionarilor", "dus la groapă" şi alte rahaturi gen, nu produce nimic. ţîţa tristeţii, hai să-i spunem aşa.

  9. Sa-l sterg de flegmele pensionarilor?

    Nu cred ca e cazul. Sint sigur ca si-a asumat marinareste aceasta cruce. Pune temelia Romaniei de miine ducind mai iute la groapa bastionul votantilor de stinga.

    Sincer, bine le face. Sa zica merci ca nu-i scoate la munca in folosul comunitatii. Sint destui, rumeni in obraji si cu palma cit cazmaua, care maninca pensia statului de 10-15 ani la o virsta la care ar mai fi in cimpul muncii, intr-o tara dezvoltata.

    N-ar fi mai bine sa-i scoatem la munci agricole? Tot se pling ei ca stau paminturile pirloaga. Sau poate sa zugraveasca ce-a(u) construit Ceausecu?

  10. Reforma clasei politice… Daca n-ar fi de plins, as ride. Autoreforma clasei politice vrei sa spui. Ce, Basescu nu face parte din clasa politica? Nu fumeaza una si declara alta si Basescu, ca toti ceilalti? Pai reforma asta de va s-o faca Basescu se refera la indivizi, nu la modul de a guverna.

    Iti inteleg pledoaria. Relele au scapat la lumina si s-au risipit in lume. Doar speranta ce-a ramas pe fundul cutiei. Deci datori sintem sa speram. Fie! Ca altfel chiar ar trebui sa emigram chiar si-n Congo.

    Apropo. Bombo pariez ca ramine. In Congo ar fi un pulifrici. Aici e lider al opozitiei, victima a "dictatorului", deci potential lider al puterii cind se va face rotatia cadrelor. Macar el e declarat de stinga. Deci nu poate sa-l acuze nimeni ca vrea sa creasca rolul statului in viata economica. E dobitoc, dar congruent doctrinar.

    Cu PNL-ul si Basescu am eu probleme. Semnalizeaza dreapta si vireaza stinga.

  11. Şeful Cancelariei Ordinelor de la Cotroceni, "diplomatul" Gheorghe Angelescu, este fiul generalului SIE (DIE) Angelescu, taticul "fantomelor" din perioada comunista, pastrat in SIE pana anii trecuti.

    Devenit ofiter de informatii in URSS "via" academia de informatii Felix Djerzinski, gl. Angelescu l-a avut in subordine indirecta pe maiorul acoperit DIE, Traian Basescu, cat acesta a activat la Anvers si nu numai.

    Acu` pricepeti si de ce este la Cotroceni si de ce nu-i verifica la caziere pe fostii camarazi ai lui tac-su, asa cum cere fisa postului?

    1. @Etern Student: Moncher, tocmai despre tine vorbeam in articol. Despre cei care vor amesteca pe Angelescu cu lunga ciorba a ofiterului acoperit Basescu. Acuma, spune si mie, sa zicem ca e ofiter acoperit (desi candidati mult mai buni sint pe la PNL si PSD). Care e problema? Face asta reforma statului sau a clasei politice mai putin necesara? E ceva din ce a spus Basescu anul asta mai putin valabil pentru ca ar fi ofiter acoperit? (vezi, nici macar nu discut despre ridicolul idei ca Basescu ar avea doar grad de maior. Mai ramine sa-l faceti marioneta lui Voiculescu, cel cu fost functii mult mai importante prin firmele Securitatii sau sa tipati ca e agent KGB. Miscati-va si voi mai cu imaginatie.)

  12. Cred ca am spus altceva. Raspunderea lui Basescu este sa mearga la radacina acestei porcarii, care este totusi mai simpla decit retelele de pile din relatia public-privat, nu sa se opreasca la demiterea unui simplu consilier, fie el si provenit din FSN-Iliescu.

    Daca nu merge pina la capat pentru a aduce in fata legii acest relativ mic putregai care paraziteaza Armata si Internele, sint de acord cu analiza ta din comentariu.

    In orice caz, indiferent de jocurile de culise, acest caz este unul in care isi poate demonstra gradul de angajare in reformarea statului in spiritul domniei legii. Altfel spus, astept sau sesizarea Parchetului, sau demisia lui Basescu.

  13. Imi cer scuze, dar mi se pare mai clar si mai corect sa vorbesc de raspunderi decit de responabilitati. Cu atit mai mult cu cit nu cunosc ce responsabilitati are d-l Angelescu prin fisa postului. Este posibil ca aceea sa ii impuna "sa faca totul", caz in care intr-adevar are a raspunde pe linie adminstrativa.

    Raspunderea penala insa mi se pare cruciala in lumina comunicatului prezidential si a asumarii de catre presedintele Basescu a reformarii statului.

  14. Exista o raspundere penala, pe care cert Anglescu nu o are.

    Raspunderea adminstrativa nu este evidenta. Daca depista la timp spalarea dosarului lui Homostean cu siguranta Angelescu merita o premiere. Daca acum merita o sanctiune pentru ca nu a reusit sa o faca, doar el, Basescu sau comisia de ancheta eventual creata conform prevederilor Codului muncii pot spune. Scurt, pina la proba contrarie, Angelescu nu are de ce sa fie tras la raspundere pe linie adminstrativa.

    Dupa mine, clarificarea raspunderii penale este in clipa de fata esentiala pentru credibilitatea presedintelui Basescu insusi. Acest lucru nu ar trebui pierdut din vedere in favoarea unor incerte raspunderi adminstrative.

    1. @bilbofil: E clar, dupa tine n-are. In ce ma priveste, pastrarea lui Angelescu e o eroare ale carei dimensiuni se vor vedea mai tirziu. Eu unul incep sa ma indoiesc de Basescu. Dar asta nu-i nimic. Adevarata indoiala va veni daca dupa ce a anuntat virajul la dreapta Basescu nu va fi la inaltimea momentului si doar va continua sa gestioneze o nesfirsita criza. Cred ca are doar 2-3 luni pentru a lamuri treburile in PDL sau a forma un nou partid. Daca Boc nu-si asuma raspunderea sau si-o asuma pe masuri castrate iar Basescu va ridica din umeri in fata unui PDL cotropit de afaceristi-populisti, fundatura in care vom intra va fi tragica. Incapacitatea de a lua o decizie rapida in cazul Angelescu poate fi doar semnul unei incapacitati mai severe. Vom vedea.

  15. Activitatea asociatiilor veteranilor de razboi este reglementata de lege, in particular de legea nr. 44/1994 cu modificarile ulterioare, care nominalizeaza expres ANVR.

    Conform legii, asociatiile veteranilor sint o interfata sau singura interfata, dupa caz, intre acestia si institutiile statului: la emiterea legitimatiei de veteran, la acordarea de drepturi, la avansarile onorifice in grad, etc.

    Mai mult, activitatea acestor asociatii este sustinuta din fonduri publice iar ministerele de resort au obligatia de a pune "la dispozitie fondurile repartizate de la bugetul de stat pentru plata cheltuielilor curente si de capital, necesare desfasurarii activitatilor de catre structurile asociative …, a celor determinate de relatiile cu organizatiile nationale si internationale de profil, precum si pentru plata cotizatiilor internationale anuale în valuta catre organismele internationale la care asociatiile de veterani de razboi sunt afiliate"

    Totdata, ANVR a fost declarata prin HG nr. 458/2004 de utilitate publica.

    Prin urmare, conform legii, ANVR nu poate trimite cupoane cu maimutici desenate de nepotei, ci reprezinta punctul in care pentru membrii ei sint strinse la un loc, intr-o unica evidenta, situatia veteranului in timpul razboiului si in prezent, avind obligatia legala de a dispune de date corecte si curente. Mai mult falsul in declaratii constituie fapta penala.

    Din punct de vedere strict practic, cei care au sau au avut veterani in familie stiu ca intocmirea dosarului de veteran a fost un proces laborios care a necesitat verificari, uneori repetate, in arhivele militare, si demersuri nu mai putin complicate pentru obtinerea efectiva drepturilor de la diferitele institutii ale statului si ca documentele respective au ajuns la institutiile statului prin asociatie.

    Repetarea efortului de verificare a veteranilor sub toate aspectele posibile, reprezinta un demers extrem de complicat si de indelungat si in acelasi timp unul redundant, cit timp exista o organizatie "de utilitate publica" care si-a asumat raspunderea corectitudinii datelor, in baza verificarilor pe care avea obligatia sa le efectueze.

    Sa nu uitam ca o astfel de situatie se poate indrepta pe de o parte prin revocarea decretului, ceea ce s-a petrecut, si prin tragerea la raspundere a celor legal vinovati de eroare, care au facut fals in declaratii, ceea ce trebuie sa se intimple.

    Inlocuirea lui Angelescu nu are insa cum sa impiedice pe viitor astfel de cazuri, cit timp succesorul sau se va gasi in exact aceeasi situatie.

    1. @bilbofil: Deci tu crezi ca Angelescu nu are nici o responsabilitate pentru situatia rezultata? are sau n-are, fara raspunsuri la alte intrebari nepuse:)

  16. Art. 4, alin. 2 din Legea 29/2000

    (2) Propunerile de decorare se fac de cãtre:

    a) preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei

    Deputaţilor, pentru Preşedintele României, primul-ministru,

    senatori şi deputaţi;

    b) primul-ministru, pentru membrii Guvernului;

    c) miniştrii şi bconducãtorii instituţiilor şi organizaţiilor centrale autonome, pentru persoanele din domeniul lor de activitate.

    1. @gabhryel si bilbofil: deci voua vi se pare firesc ca daca o institutie minareste un dosar si-l trimite pe un bandit spre decorare, Angelescu sa-i dea hirtiile fara sa se intrebe cine-s aia iar Basescu sa semneze ca primarul. Mie nu. Aduceti tot felul de argumente de procedura insa nici un contrargument la ce-am spus eu: Angelescu nu e platit sa mute hirtii. Sau e? Si e normal?

  17. bibliofil

    aici nu e vorba de un dosar pentru construcţia unei case sau deschiderea unei firme, prin care x sau y îşi cer nişte drepturi pe care o instituţie a statului să fie obligată să le acorde. plus că – presupun eu – decoraţia aduce, în primul rînd, recunoaşterea unor merite, nu beneficiile materiale ce decurg. să vorbim de birocraţie în cazul de faţă… mi se pare un termen cam urîţel.

  18. anvr este o asociaţie non profit, nu o autoritate a statului. ei pot să înainteze şi cupoane de pensie şi desene cu maimuţici făcute de nepoţei. ei propun, atît. preşedinţia decide. chiar dacă ar fi propus un nume ale cărui merite ar fi fost fără echivoc, preşedinţia tot ar fi avut obligaţia să verifice.

  19. Angelescu a verificat dosarul si era OK. Ca sa il depisteze pe Homostean ar fi trebuit sa ceara cazierul (in forma integrala, ca altfel probabil ca Honmostean o fi fost reabilitat pina acum, ca e gratiat de 8 ani) tuturor propusilor, ceea ce de altfel dubleaza munca pe care ANVT sustine pe prioprie raspundere ca a facut. Nu doar atit, dar mai stie azi cineva cine a luptat cu adevarat in anii '40? Ar fi trebuit cautat in arhivele Armatei sa se vada ca persoanele respective chyiar sint vegterani si nu au devenit asa in acte pe spaga data la ANVR, nu? Si apoi tot din arhivele militare ar fi trebuit verificat ca respectivul nu a facut vreo boacana grava, nu penala ci doar in raport cu regulamentele militare, care sa ii ia dreptul moral la medalie. In fine ar fi trebuit verificate si motivele pentru care respectivul merita mai mult decit tinichelele impartite tutror veteranilor. Iar numai tipul respectiv de decoratie, in diferite grade, a fost primit de circa 800 de romani. Mai mult, repet, in decrete nu este vorba doar de citeva mii de decoratii ci si de gratieri (in principiu mai delicate), de avansarile in grad de general, de magistratii de la virful justitiei, de ministri, etc.

    Nu este treaba administratiei prezidentiale sa verifice pe fond dosarele intocmite de cei in drept, ci doar ca acestea sint suficient de complete. Ceea ce Angelescu, pina la proba contrarie, a facut.

    Ne plingem de birocratia statului roman si urlam ca trebuie sa stam la coada la enspe birouri pentru acelasi lucru si fiecare functionar ne cere altceva, dupa cum ii tuna. Dar cind apare o problema, iata, tocmai asta cerem, ca doua institutii diferite sa isi dubleze atributiile si controlul birocratic.Mai mult, in acest caz se stabileste practic o deresponsabilizare a ANVR care a semnat si stampilat pe proprie raspundere propunerile asumindu-si exactitatea datelor.

    De aici, putem vorbi mai departe daca orice sef sau fost cu spate merita cite o tinichea cu decret, eventual la peste 60 de ani de la faptele care ar fi justificat-o. Merita sa ne intrebam la ce servesc ordinele si medaliile, asigurarile publice de virsta si de sanatate, impozitele, dar deja iesim din cadrul articolului.

  20. Bă! Am scris direct din FeedDeamon. Şi ăsta merge cu browserul diavolului. Ptiu drace! O să mă judece colegii mei, academicienii, Chrome, Firefox, Opera şi Safari.

  21. Florin,

    Ai perfecta dreptate. Si daca ai de semnat un contract cu o firma si tot o cauti pe Google. Si de un doctor daca ai nevoie, cauti sa vezi ce zice lumea de el. Cind te intereseaza, Google e primul la care apelezi. Dar aia e, ca nu l-a interesat.

  22. Anticomunism ceaca paca. Ştiţi care e comunismul în stare pură, astăzi în Romnânia? Sistemul public de sănătate. Ăla e comunism pur, 100%. Şi noi o frecăm pe la '952.

  23. Nu cred că e nevoie de departament. De fapt, sînt convins că nu e nevoie. Oricum, asta cu decoraţiile mie mi se pare frecţie la piciorul de lemn, o chestie absolut irelevantă. Să-i decoreze doar p-ăia pe care nu e nevoie să-i caute la biografie pe Google. Adică îl decorăm da' habar n-avem cine e. plm, aşa se întîmplă cînd se decorează la kil. Să dea o decoraţie o dată la cinci ani. Şi ăla care o ia să merite. Să nu fie vreun pulifric de ascuns pe goagăl.

    Pana mea, toţi preşedinţii dau cu subsemnatul pe făcut generali şi decorat tot felul de adunaţi de pe străzi.

    Mie chestia cu Homoştean mi se pare irelevantă. Mi s-a acrit de atîtea crime ale comunismului, anticomunim şi alte masturbaţiuni. Ca şi legea lustraţiei, o decizie de un ridicol înforător. Te caci pe tine de rîs trei zile numai cînd auzi că s-a dat legea lustraţiei în 2010, adică la 21 de ani după căderea comunismului. Anitocmuniştii şi alţi zaharisiţi urlă: s-a făcut dreptate. S-a făcut o p-lă. Teceţi înapoi în banca voastră, babelor. Hai, toată lumea la tricotat!

  24. de ce nu întreabă nici un jurnalist pe vreun reprezentant al asociaţiei de veterani cum a ajuns Homoştean pe listă?

    nu prezintă interes informaţia asta?

    no, presa se opreşte la Anghelescu

  25. Florin

    zic că tu vrei să-l faci acar

    poate are alte hibe, da' în acest caz ce naiba să-i reproşezi?

    că de verificat dosarul/ele l(e)-o fi verificat

    ăla de la asociaţia de veterani care l-a pus pe lista decorabililor pe Homoştean e nemernicu'

  26. Florin

    1. de ce să-l verifice pe Homoştean, şi nu pe X-ulean?

    2. aia-i verificare, pe Goagăl?

    3. dacă vrei verificare, o faci temeinic, (că poate-i Gheorghe şi nu George sau George I. şi nu George M Homoştean), deci îţi faci departament special, adică tocmai ce spui tu că e deplasat

    1. @gabhryel: n-ai inteles nimic din ce-am zis:)
      Google nu e mecanism oficial de verificare dar e un foarte bun mecanism de semnalare a problemelor. Toata lumea il foloseste cind vrea primele informatii despre cineva. Daca n-am auzit de Ion Teleaga, caut pe Google si aflu ceva. Cu siguranta ca personajele odioase imnplicate in scandaluri sint de gasit pe Google. Asadar daca Angelescu in cele 8 ore in care freaca menta la Cotroceni se gindea sa verifice numele propusilor pe Google ar fi vazut ca e o problema. Si putea pune deoparte dosarul si mai apoi intreba pe aia de l-au propus sau pe la SRI: "Auzi, asta nu-i securistul ala odios?" Nu spune nimeni ca asta sa fie mecanism oficial. Dar sa ai o minima bunavointa ca sa folosesti orice resursa gratuita si publica pentru a-ti face treaba bine e chestiune de buna credinta si constiinta profesionala. Uite, sa-ti spun eu cum ai face tu daca ai fi patron si ai angaja pe unul de-l cheama Ioan Homostean: primul lucru pe care l-ai face e sa-i cauti numele pe Google. Si dupa ce ai vedea ce grozavii sint legate de numele asta ai incerca sa verifici daca e coincidenta de nume sau nu. Nu-mi spune ca l-ai angaja orbeste, fara sa cauti detalii despre el cind detaliile sint sub nasul tau, doar pentru ca procedura oficiala de angajare nu poate prevedea ca oamenii sint verificati pe Google. Asadar, eu nu spun ca Google trebuie sa devina criteriu oficial, spun ca pe Angelescu il doare-n pix de jobul lui. Si de asta trebuie demis. Impreuna cu anchetarea falsurilor facute de altii. E ridicol insa sa spui ca treaba unui consilier prezidential e sa mute dosare de colo colo. Absolut ridicol. Ii lua exact juma de ora sa verifice 20 de nume pe Google si sa puna deoparte dosarele cu suspiciuni. Sa verifice toata lista, nu numai pe Homostean.

  27. din partea mea, ar trebui să dea mai puţine decoraţii. ce-i aia, toată ziua bună ziua, fîţa fîţa decoraţie! în ritmul ăsta o să ajungă să decoreze jumătate de populaţie.

    1. @gabriel: eu n-am spus ca Plesu a fost demis. Eu am spus ca demisia a fost consecinta. nu inteleg ne-greseala:)

  28. De cind a aparut articolul incerc sa inteleg ce legatura are d-l Angelescu si trecutul sau tulbure cu decorarea lui Homostean.

    Paranteza: [Raspunderea pentru documentele pe baza carora Presedintele semneaza sau nu un decret revine celor care le-au intocmit si nu presedintelui, tot asa cum nu judecatorul (sau grefierul Angelescu) raspunde de hotarirea gresita data pe baza unor piese de la dosar care nu corespund realitatii. A repeta cercetarile intocmite de altii fara a dispune in interiorul Administratiei Prezidentiale de documentele necesare pentru fiecare din persoanele decorate, gratiate etc. ar reprezenta un volum urias de munca si o povara greu de justificat pentru bugetul public. In cazul de fata ar fi trebuit verificat nu doar daca fiecare din cele 23 de persoane propuse nu are condamnari penale dar si ca a fost intr-adevar veteran, ca nu a comis fapte reprobabile in timpul cit s-a aflat sub drapel si ca faptele sale de arme justifica decorarea. Si asa Presedintia trebuie sa verifice pe fond actele normative pe care trebuie sa le promulge si sa urmareasca nominalizarile cu importanta mai mult decit simbolica: avansari in grad, numiri de ambasadori, judecatori etc.]

    Comunicatul presedintiei afirma ca decorarea s-a facut in baza unei gresite informari de catre ANVR si prin urmare plaseaza raspunderea in seama acelei organizatii. In cazul in care situatia de fapt nu corespunde comunicatului, nu dl Angelescu, ci d-l Basescu insusi trebuie sa demisioneze, pentru ca cel putin prin comunicat se face partas la incompetenta sau rea-credinta.

    In cazul in care d-l Basescu nu are nimic sa isi reproseze, trebuie insa sa continue cu o sesizare penala a falsului in declaratii pe care l-a invocat. Lipsa denuntului penal ar insemna intr-adevar asumarea raspunderii de care d-l Basescu personal, cu toate consecintele ce decurg de aici.

    In ambele situatii d-l Angelescu, indiferent de orice alte motive care ar justifica demiterea sa, este doar un acar Paun, secretara care duce mapa sefului la semnat.

    1. @bilbofil: gresit.

      1. Angelescu nu are alt job decit asta, sa duca niste dosare trimise de diverse institutii la semnat. Repet, e platit doar pentru asta. 8 ore pe zi. O data la citeva luni merge cu citeva dosare la semnat.

      2. Exista un precedent pe vremea lui Constantinescu. Domnul Angelescu ar trebui sa stie sau sa fie avertizat ca o diversiune constind intr-o decorare scandaloasa e extrem de usor de facut.

      3. Costurile unei diversiuni (vezi chiar cazul Homosteanu) in termeni de imagine sint foarte importante

      4. Am spus in inceputul articolului ca Presedintia nu are nevoie sa isi infiinteze un departament special, ar fi absurd. Are insa nevoie ca oamenii sa-si faca treaba cu atentie.

      5. O verificare prealabila e extrem de simplu de facut. Orice suspiciune ar trebui sa duca nu la refuzul dosarului dar la aminarea si verificarea lui atenta. Un search pe Google a scos zeci de pagini in care numele Homosteanu era asociat Securitatii, operatiunii Autobuzul, etc. Repet, asta nu e motiv sa refuzi dosarul dar e motiv serios sa nu-l duci la semnat si sa ceri informatii suplimentare.

      6. Am dubii ca domnul Angelescu care vine din PDSR si e in politica de multa vreme nu s-a mai intilnit cu numele Homosteanu. Dar sa zicem ca nu.

      7. Basescu i-a reprosat lui Plesu ca i-a dat la semnat un dosar pe care nu-l citise. Acest repros a dus la demisia lui Plesu. Sa intelegem ca domnul Angelescu are alt regim si la el e mai putin grav?

      In concluzie Angelescu si-a exercitat defectuos atributiile (nici macar nu vorbesc de intentie) punind Presedintia intr-o situatie penibila intr-un moment total nepotrivit. Nu e singurul vinovat, si cei care au comis fals in acte trebuie judecati. Insa Angelescu trebuie demis, independent de rezultatele anchetei. Doar daca Basescu nu-l considera mai valoros decit Plesu.

      UPDATE: De ce nu se modifica procedura astfel incit toti propusii spre decorare sa fie afisati pe o pagina din siteul Presedintiei cel putin doua saptamini inainte de decorare? Astfel incit oricine are obiectii sa poata sa le faca publice? Caz in care domnul Angelescu ar avea si mai putin de lucru?

    1. mikutza
      ţi-am şters comentariile. v-a rugat bleen să terminaţi această discuţie. e suficient sau vreţi să închidem comentariile? mulţumesc.

  29. şi… cu romantismu'… ce făceam…?

    cu cubismu'? cu cucurbitaceele? cu dostoievschi?

    renunţăm, aşa, ad hoc? ad libitum? ad idas?

    din ce ne tragem noi?

  30. bla bla ceaca paca. Cît aveţi de gînd să lungiţi discuţia asta? Nu de altceva, dar fucking-ul ăsta de tip ping pong trist e teribil de plictisitor. Un fucking mai vesel n-aţi găsit?

  31. @ MicutzaCeKurai

    Nu ati inteles nimic, iar logoree aveti dumneavoastra. Daca ati fi avut altceva nu m-ati fi bagat in seama. Va roade, insa. Nu ati redus nimic, nu imi mai pierd timpul cu dumneavoastra. Traiti doar cu impresia ca ati realizat ceva. Ceva-ul acela e NIMIC.

    @ zexe

    Ma solidarizez cu cei care s-au solidarizat cu mine cand am fost atacat. Punct !

    Nu am ramas in umbra cuiva. Sunt pe picioarele mele si fac doar ce imi dicteaza constiinta. E asa de greu sa acceptati ca au cinstiinta si cei care nu l-au votat si nu sunt de acord cu el ? Eu unul sunt atat de imunizat incat nu am si nu voi avea probleme.

    Ca o paranteză. Fara nici un strop de rautate si de patima va spun ca nici nu stiti ce şoc veţi avea cand il veti vedea in toata hidoşenia-i de care sa-u lovit TOŢI. Atenţie, nu mulţi, ci toţi. Unii nu au puterea să recunoasca, atii sunt constransi de factori multipli sa nu o faca.

    Va inselati daca va inchipiuiti ca e altfel in alta parte in breasla aceasta. Formele, doar formele, sunt diferite. Atat.

    Si nu am datorii si nici greutati care sa ma faca sa stau intr-un anumit loc. Problemele financiare le rezolv avand doua joburi, lucrand in doua locuri.

  32. @ MicutzaCeKurai

    Nu ati inteles nimic, iar logoree aveti dumneavoastra. Daca ati fi avut altceva nu m-ati fi bagat in seama. Va roade, insa. Nu ati redus nimic, nu imi mai pierd timpul cu dumneavoastra. Traiti doar cu impresia ca ati realizat ceva. Ceva-ul acela e NIMIC.

    @ zexe

    Ma solidarizez cu cei care s-au solidarizat cu mine cand am fost atacat. Punct !

    Nu am ramas in umbra cuiva. Sunt pe picioarele mele si fac doar ce imi dicteaza constiinta. E asa de greu sa acceptati ca au cinstiinta si cei care nu l-au votat si nu sunt de acord cu el ? Eu unul sunt atat de imunizat incat nu am si nu voi avea probleme.

    Ca o paranteză. Fara nici un strop de rautate si de patima va spun ca nici nu stiti ce şoc veţi avea cand il veti vedea in toata hidoşenia-i de care sa-u lovit TOŢI. Atenţie, nu mulţi, ci toţi. Unii nu au puterea să recunoasca, atii sunt constransi de factori multiplii sa nu o faca.

    Va inselati daca va inchipiuiti ca e altfel in alta parte in breasla aceasta. Formele, doar formele, sunt diferite. Atat.

    Si nu am datorii si nici greutati care sa ma faca sa stau intr-un anumit loc. Problemele financiare le rezolv avand doua joburi, lucrand in doua locuri.

  33. @Cristian, ati inteles gresit gestul meu de compasiune. Subliniez, nu e nimic rusinos sa va castigati painea si confortul familiei ca jurnalist. Nu pot sa va condamn ca ati ales sa ramaneti in umbra lui Nistorescu in loc sa luati o pozitie solidara cu Mirela Corlatan. Poate aveti greutati financiare, obligatii,etc, dar nu puteti pretinde ca ati ramas alaturi de Nistorescu din convingere, stiut fiind faptul ca acesta a sacrificat credibilitatea unui grup de jurnalisti de top pentru a acoperi activitatea de turnator a lui Romosan.

    Va rog sa urmariti exemplul de urmat al unui jurnalist care scrie din convingere si sa faceti si singur diferenta.
    http://www.youtube.com/watch?v=XMouGI3pnRk

  34. @cristian oprea,

    cum ziceam – nimic original (ca plozii: atribuitzi altora propria stare/situatzie). putzina educatzie tot am realizat cu domnia voastra: v-am redus logoreea (tastatoreea).

  35. @MicutzaCeKurai

    Nu puteti mai mult. Nu aveti cum. Nu aveti de unde. Sunteti odihnita rau de tot. Vedeti ce asocieri cu stergerea la fund faceti cand sunteti in stare de frustare ? Psihanalizabil,clar !

  36. @cristinel, tata,

    insii jalnici se umplu de logoree (in cazul tau tastatoree – ca tastezi mult si la fel de prost) atunci cind ramin fara argumente. infantilii ramin blocati la "cine zice, ala e". si, ca mai sus: nu ma pun cu tine – ai mintea prea odihnita si idei mult prea putzine (dar fixe). in ce priveste partea cu cartea de care-i laudai pe Liiceanu, Patapievici samd (mai sus), in cazul tau ramine valabil faptul ca ai carte, ai cu ce sa te stergi la fund (ma rog, la tine si stersul la gura este identic valabil).

  37. @ zexe:

    Comiteti un reductionism absurd la chestiunea banilor. Scriu din convingere, nu pentru bani. Cei ce il cunoaste bine pe cel la care faceti referire stiu ca e perfect adeavrat. Nu am scris niciodata pentru bani. Nu ma scris pentru ca m-ar fi platit cineva sa scriu ceva anume.

    Cred ca atunci cand va lansati intr-o astfel de argumentatie, e propria dumneavoastra experienta si fel de a fi. Care iata, si in acest fel, par sa iasa la iveala.

    De ce aceia care scriu pe bloguri o fac din convigere, pe cand cei de la ziare, fie ele si on line, nu ? E absurd. Dar va inteleg perfect revolta, atunci cand nu mai aveti ce altceva sa spuneti in fata problelor zdrobitoare pe care nu doar ca le-a acceptat si chiar si le-a insusit. Dar pentru care si-a cerut, va vine sa credeti sau nu, scuze ! Spre groaza … sustinatorilor. Deh, unii cu faptele, altii cu vorbele.

    @ MicutzaCeKurai

    Cunosc o singura expresie pentru cei ca dumneavoastra: ati scris exact ceea sunteti si nimic mai mult.Frumoasa autocaracterizarea.

    Gretoasa, insa, reducerea la “ e prost” din cauza ca nu e de aceeasi parte a baricadei. Sfat: Nu a jungeti departe cu asemenea gandire. Ma bucur ca recurgeti la jigniri. Va demonstrati lipsa totala de argumente. Si, scuze, nivelul !

    Ca tot va striveste grija de mine si de proces. Ocoliti adevarul cand spuneti ca v-ati informat. Minicinosilor le creste nasul.

    Prin urmare, dezinformati si deformati. Nu ma mira. Asa face El asa fac si ei. Aschia nu sare departe de trunchi.

    Dispozitivul sentintei umilitoare, nu pentru mine !, e pe Internet.

    Inainte de a scrie e bine sa luati niste lectii de citit. Cititi inainte. E simplu. Asa va si informati si o sa vedeti ce frumoasa e lumea reala.

    Nu pentru titlu, pentru ca titlul imi apartinea, am castigat. Am castigat pentru articol.

    Dar cu orbirea portocalie nu aveti cum sa vedeti lucrurile acestea. Nu aveti decat sa va amagiti ca asa este cum va inchipiuiti. Faptele si documentele, plus realitatea sunt exact pe dos decat ceea ce scrieti.

    Derapati dumneavoastra, am surse si asta am dovedit-o cu prisosinta. Si o voi dovedi ! Daca era atata libertate de pe Internet, veneau unii inteligenti cel putin asa ca dumneavoastra ori ca deontologii sustinatori din media, si scriau inca de pe 26 aprilie. Nu avea cum, un profesionist asa cum sunt sustinatorii, sa nu vada inaintea mea pe Internet o asemenea grozavie. Imposibil !

    Despre discursul acela care nu are NICI O legatura cu procesul. Dar absolut nici una. Daca citeati inainte de a scrie, ati fi aflat. Primul lucru, ca actiunea judecatoreasca a formulat-o cu trei saptamani inainte de discurs. Daca citeati si va si documenati ati mai constatat cu bucurie, ca a recunoscut la TVR ca l-a schimbat noaptea. Seara aparusera deja fragmente in editia on-line iar editia tiparita o prezentase Razvan Dumitrescu.

    Mai mult chiar, a folosit partea aceea de discurs. Dar din cauza ca fusese facuta publica, a folosit-o la un eveniment tinut cu cateva ore inainte de discursul din Parlament. In fata dezvaluirii continutului, a fost singurul lucru pe care l-a mai putut face ca sa arate cat de ticalos sunt. Sa il tina, dar intr-un loc diferit. Nu cred ca va e greu sa intelegeti.

    Dar vad ca va framanta rau de tot persoana mea, daca ati cautat in arhiva vechii editii a cotidianului. Ma bucur. Preseverati!

    @ gabhry_el

    Ati vrea dumneavoastra sa fie asa. Ha, ha, ha ! Nu va mai amagiti … Sunt lucuri mai ultile vietii pe care le puteti face. Incercati !

    @Florin Cojocariu

    Ati inteles gresit. Total gresit. Nici vorba de asemenea sugestie. Era o banala gluma. Va asigur, nimic altceva. Dar va inteleg pe undeva. Nu aveti de ce sa va agatati si atunci apelati la o biata aparenta rezultata dintr-o mica gluma.

    A propos de lungimea textelor: precum vedeti unora trebuie sa le desenezi si nici asa nu pricep. Nu au cum. Sunt si lucuri pe care nu ai cum sa le explici in doua vorbe decat daca vrei sa le expediezi. Ma retrag, oricum.

    Am capatat o rezistenta fantastica, incredibil de puternica, la marlanii si laturi dupa faza cu procesul. Rezistenta pentru care ii sunt profund, dar profund, recunoscator.

    Multumesc pentru gazduire.

    Investigatiile care lucrez zi si noapte sunt aidoma celei care a determinat articolul scris de dumneavoastra.

    Sanatate tuturor si sarbatori fericite !

  38. Cristian Oprea

    vi se pare confuz şi/sau complicat ce v-am scris?

    confundaţi, am impresia, "prolix" cu "pretenţios"

    vi se pare pretenţios?

    nu e singura confuzie pe care o faceţi

    jurnalismul, de pildă, îl confundaţi cu a face publice umorile proprii printre cîteva "informaţii"

  39. ca tot bazaie informatul de la Cotroceni pe Blogary cu deontologia sa, m-am informat nitzel – sa vad cu cine ma pun. nu cumva cistigarea procesului cu Basescu vine de la faptul ca reclamatului nu i s-a putut dovedi fapta – in sensul ca a fost dat in judecata pentru un titlu, dar nu s-a putut dovedi ca acel titlu a fost pus de catre el sau de catre editor? atunci: ia seeeekteeer, d-aici, castigatorule! oricum, intr-un interviu de "jurnalist salariat" (deh, vedeta de Cotidianul, dat in judecata/victima de/a predesinte/presedintelui) Cristian Oprea recunoaste ca are "surse" multiple in Cotroceni (dupa 12 ani de lucru in zona) si ca in nici un caz nu le va deconspira. articolul incriminat la titlu de catre Basescu se referea la niste notitze prezidentziale subtilizate de "sursele" lui Oprea si care nu corespundeau cu discursul tzinut de catre presedinte in parlament – ca, daca "jurnalistul salariat" a subtilizat discursul, musai trebuia presedintele sa-l sustzina in varianta subtilizata))))))!!!!

    oricum, ca mai sus, "deontologule": derapezi ca n-ai "surse", dar ignori libertatea de informare/pastrare a informatziei pe care o ofera Internetul.

  40. @cristian oprea,

    cunosc doua expresii pentru cei ca tine – amindoua incep cu "cu prostul sa nu te pui". dupa care:

    a) "ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experientza"

    si

    b) "ca are mintea odihnita si te ingroapa in argumente".

    deci: cu tine nu ma pun.

    mai ales ca "mama prostilor este intotdeauna gravida".

    bucura-te de ultimele victorii ale celor care-tzi intoduc monede/cash/argintzi in fund sa ai ce sa scotzi pe gura. raportat la Puturiciu, Iliescu, Vadim, Vanghelie, Nastase, Becali, Orban, Crinela si cei de teapa lor, oricine pare mai uscat, mai curat.

  41. @Cristian, la urma urmei tu chiar faci ce trebuie sa faci, acolo unde esti, si o faci bine. Atat timp cat esti platit corect trebuie sa iti justifici salariul intr-un fel sau altul.

    Ma uitam aseara la emisiunea lu' Dragoteasca, intr-o emisiune cu si despre tigani, si ma gandeam, in ipoteza ca as fi fost eu in locul ei, daca as fi mancat atat de mult si cu atata pofta. Singurul raspuns firesc a fost ca "orice om are pretul lui". Dragoteasca, probabil, si-a dat seama ca are ocazia sa isi cante partitura lebedei si o face convingator.

    Diferenta dintre autorii Blogary si tine sau dintre ei si Dragoteasca este ca acestia scriu din convingere si o fac cu pasiune. Jurnalismul din Romania, odata cu deschiderea pe care o ofera internetul, a descoperit si varianta "freelance" pentru cei care se simt stapani pe coloana lor vertebrala si doresc sa isi croiasca propriul drum. Nu este rusinos sa ramai ancorat in proiectul palid al jalnicului Nistorescu atat timp cat te consideri platit la justa ta valoare, precum Dragoteasca, dar cred ca iti dai seama ca este o fundatura. Sper sa merite.

    Altfel, jurnalismul este o meserie ca oricare alta si, atat timp cat meseria se impaca cu propria constiinta, prin intermediul unui pret corect, e dreptul tau sa alegi cine sa iti plateasca prestatiile.

  42. @nedormitul

    Ironiile-s de mine.Mai mult decât aţi vrea.

    Intotdeauna mi-am făcut meseria cu bună credinţă. Chiar şi în cazul acela în care m-a târât într-un mod mizerabil în tribunal. Nu ştiu să fiu mârlan. Nu pot. Nu am cum, şi să vreau. Aceastea-mi sunt, educaţia şi felul de a fi.

    Chiar şi cu cei care îmi greşesc nu pot fi mârlan şi nu le plătesc cu aceeaşi monedă. Când am avut reacţii cuminţi,atunci la deranjul cu justiţia, am primit critici acerbe, să le spun elegant, din partea celor ce zic că trebuie să dai la fel cum primeşti.

    Nu l-am tratat ca pe un moment de glorie, nu mi-am luat revanşa. Pur şi simplu mi-am făcut, nu doar cu profesionalism ci şi cu bună credinţă, profesia. Am INFORMAT ! Informaţia dată de mine a fost corectă.

    Restu-s păreri.

    Nu am deloc senzaţia că trăiesc al doilea moment de glorie. Acela al câştigării procesului nu a fost un moment de glorie. Ci unul de greaţă. Am dovedit exact despre ceea ce vorbiţi, bună credinţă, şi am primit munţi de lături, doar pentru că îmi turnase găleata, O găleată, cu lături în cap, cu prilejul procesului. Şi pentru ce ? Pentru un nimic ! Şi cu cine, cu mine un umil jurnalist-salariat ?!

    Dacă aş fi de cealaltă parte a baricadei aş tăcea, având în vedere argumentele din sentinţă. Le ştia, i s-au spus, chiar înainte de formularea acţiunii. O ştiu, la fel ca multe altele, dintr-o sursă din interior.

    Nu am de ce şi de cine să mă salvez. Alţii au nevoie de o mână întinsă.

    Este lipsă de modestie, poate, dar dintre jurnaliştii de politică acreditaţi la Cotroceni, am avut cu vreo două excepţii, DOAR momente de glorie. Sunt în colecţiile ziarelor de top la care am lucrat. Chiar şi în ultimele luni să zicem, după ce am rămas doar pe Internet, am avut ceea ce alţii nu au avut. Alţii au făcut ştiri după mine, nu eu după ei.

    Aşa se măsoară profesionalismul şi nu altfel. Când un subiect stă în picioare definitiv. Sigur, au fost şi rateuri. Dar unele asumate pentru a mişca ceva în greaua relaţie de comunicare cu instituţia. Comunicare de care nu mă plâng eu. Culmea culmilor: se plâng mai ales cei ultra-pro. Care, neavând altă resursă se adapă doar la ce li se dă. Şi li se dă nimic. Sau vreo leşinătură.

    Să nu uit. Nu mi-a plăitit nici acum la ceea este condamnat să îmi plătească.

    Mai e ceva. Pe zona mea, piaţa nu era deloc liberă.

    Precum veţi vedea în curând, nu e vorba de o fiţuică ce conţine nişte decoraţi. E mai mult … (La asta lucrez, la ceas târziu în noapte.)

    Numai bine !

    1. @Cristian Oprea: Dacă investigațiile la care lucrați zi si noapte sint la fel de bine documentate ca cea care v-a facut sa sugerati ca as fi militar, totul e clar. Nu vreau insa sa va rapesc iluzia ca sinteti Drepatatea insasi. E foarte bine. Perseverati. Ca o nota stilistica, daca nu va puteti abtine (si aici avem intelegere), mai scurtati putin din raspunsuri. Multumesc.

  43. Mi-a venit o idee. Dar ţi-o zic altădată, că acum mă culc. O punem în aplicare după ce termin şi eu cu uşile de garaj (mai am o săptămînă). O idee răutăcioasă.

  44. l-am trimis eu, că făcea gălăgie pe-aici. tot posta aceeaşi chestie în 100 de locuri. cînd vine şefu' mîine tre' să fie curat. i-am zis, stăi, mă, omule locului… n-a vrut. l-am trimis acolo, acu' nu ştiu ce face.

  45. @cristian oprea

    poate ai senzaţia că îţi trăieşti al doilea moment de glorie, după procesul cîştigat împotriva băsescu, acum cîţiva ani. o să te dezamăgesc. cînd ai cîştigat tu procesul piaţa era relativ liberă. greenfield, parcă aşa îi zice. acum e mai complicat. vuiesc antibăsescienii ca stucka-urile în război. printre ele bîzîie haotic, dintr-un blog într-altul, o muscă cu o listă de decoraţi pe o fiţuică. fă-ţi meseria cu bună credinţă şi fără ură dacă vrei să te salvezi. ironiile nu-s de tine.

  46. @Corson

    Ce usor ar fi cu demisie sau demitere. Asa faceu cei de pe vremuri. Un barbat adevarat isi asuma grseala si nu da vina pe altii chiar daca mai ales ei sunt de vina. Ma rog, am gusturi demodate, dar un presedinte nu semneaza ca primarul. Chiar daca a fost primar.

    Somn usor si vise placute. Sau "visuri". A la Eba.

    @nedormitul

    Domnul Cojocariu nu doarme, ci doar executa programul de somn. 🙂

  47. @MicutzaCeKurai

    La deontologie nu doar ca dumneavoastra si Cel si cei pe care ii sustineti, dimpreuna cu cei care trudesc din taste la greu pentru asta, ati ramas repetenta, dar ati fost exmatriculata. Chiar de El.

    Irealitatea sau si mai bine zis refuzul de a accepta realitatea va sunt caracteristice. Ati alunecat in hardaul cu substanta orange si nu vreti macar sa intindeti mana sa fiti ajutata sa iesiti de acolo. Pacat. Cu adevarat doar cu cei responsabili se poate discuta. Daca si in fata evidentelor zdrobitoare refuzati realitatea, succes in innotul in hardaul sus-amintit! (Realitatea, ca va place sau nu, e cea descrisa de mine. Si punct !)

    @gabhry_el :

    Cand nu mai aveti argumente inventati. Si ca sa va dati ceea ce nu sunteti si nu veti fi niciodata, folositi un limbaj prolix. Daca aveati ceva de demonstrat si mai ales de demontat o faceati din doua vorbe simple asa cum fac un Plesu, Liiceanu. Oameni cu carte, adica. Ei au scris si au citit mai mult decat multi dintre noi. Ar putea face la fel. Dar nu fac. Pentru ca ei nu au de ce sa probeze ca sunt ceva. Ei sunt !

    Un pic de pasol na turbinca nu v-ar strica dumneavoastra, chiar un pic mai mult.

    Daca speculatie acreditata de o deductie e comunicatul oficial cu decretul de retragere a decoratiei si de turnare de cenusa in cap "presedintele regreta", atunci, ha ha ha,a veti dreptatate. Multa. Dar multa rau de tot.

    Pana una-alta nu a fost o speculatie si nici o deductie, a fost o informatie reala si un articol documentat ca la carte.

    Nu sunt tradatori in tabara adversa si nici nu acreditez nici o idee de genul. Dar batutul campilor e gratis. In plus e explicatia simplista, sau fortand romana, simplistoida de a explica acte si fapte. Caracteristica unora din vremi pe care le credeam apuse, acum 20 de ani.Doar ei vedeau tradatori peste tot.

    Stiu ca nu mai aveti argumente, asa ca va urez:

    Sa delirati bine in scris pe-aici !

    @zexe:

    V-ati raspuns prin intrebare.Trebui sa va hotarati la care.

    @Florin Cojocariu: Deh !

    PS

    Oricare ne sunt opiniile, sa auzim de bine.

  48. şşşşt… domnu cojocariu doarme. eu sînt paznic pe tura asta. ce te-a apucat la ora asta cu angelescu? vino şi tu mîine pe lumină, nu acu', în crucea nopţii. nu pot poştăli şi eu o ţigare liniştit din cauza ta, ţ-ar angelescu al dracu!

    1. alooo!!! care eşti acolo, în sala de aşteptare. mai înceeet! şi nu mai bea, că te dau afară de tot!

  49. Domnule Cojocariu, insist sa consider ca nedemisia consiglierului Angelescu e o chestiune de nestabilitate.

    Mai insist sa consider ca atunci cind actul unilateral al demisiei nu functioneaza (din motive de toval, sau de Ordin pe Unitate), institutia DEMITERII din functiune trebuie sa corecteze aberatiunea.

    Dvs. ce considerati?

    Intrucit, din motive care ma depasesc, subiectul demisiei la Pastele Calului intimplata a consiglierului Angelescu e un subiect minor, in ciuda recomandarii dvs. exprese, credeti ca ar trebui sa abandonam subiectul sau sa asteptam indicatii ulterioare?

    (Deoarece riscam ca acest subiect important pentru tara sa treaca in anonimat, voi reitera postarea la subiectele cu potential de piata.)

  50. @cristian oprea, insist. sa va vedetzi de treaba. ne intilnim la examenul de deontologie artistica, lectzia de patinaj in irealitate. ca despre iresponsabilitatea doar cu cei responsabili se poate discuta.

  51. ce faci ca să acreditezi o speculaţie sau să forţezi o deducţie?

    inventezi o sursă "din interior"

    această tactică are şi scopul subiacent, dacă nu chiar acela principal, de a induce suspiciune în "tabăra adversă" şi astfel de o vulnerabiliza: "exista trădători printre noi"

    a fost folosită şi în timpul campaniei de anul trecut: "serviciile l-au lăsat din braţe" pe Băse

    paşol na turbinca

  52. @home

    îmi pare şi mie bine să vă cunosc

    @login

    foarte interesant

    @subscribe

    vorbim despre bss, nu despre rss

    @postări recente

    ştiu, şi mie mi se îmtîmplă pe alocuri

    @categorii

    da, este vorba despre politică, în primul rînd

    @ne-au plăcut la alţii

    cristian oprea, nu cristian ghinea

  53. @Cristian, vezi ca sursa ta s-a deconspirat :). Chiar asa, adica ai stat trei zile cu articolul deja scris, sau odata cu informatia ti-a sosit si articolul?

  54. @ Florin Cojocariu: Visati frumos cu acest tip de logica fracturata (de vina-s altii). Ii sugerati un Acar Paun. Jenant !

    @Cornelius: Facti la fel ca domnul Cojocariu si ca cei pe care ii sustneti. Ascundeti gunoiul sub pres in loc sa il aruncati la cos. Miroase !

    @nedorimitul: Interesant …

    @Valexandru: Extrem de foarte incredibil, asa e.

    @ Corson: Cine sa v-auda ?!

    @ MicutzaCeKurai: Insistati !

    @Aldo: Mda.

    @ Vericu: Mai calculati.

    @Preda Barbu: I-a fost impus ? Ha, ha, ha ! L-au invins, cu alte cuvinte, structurile ? Ca pe Emil Constantinescu ? Cum, pe adulat l-au invins structurile ?

    @ Nelu : Va invit pe cotidianul.ro sa vedeti analiza despre care vorbiti, sub semnatura mea. Si nu una, ci mai multe. Si nu de ieri- de azi, ci de aproape un an. Aveti acolo informatiile care va intereseaza. Nu un consilier e de vina pentru decizia unui inalt demnitar. Onorant pentru Excelenta Sa este nu doar ca recunoscut ca a gresit, dar mai ales ca si-a cerut scuze publice scrise pentru greseala. Mai rar un asemenea gest de onoare.

    @ Florin Cojocariu: Indiferent de opinii, aveti dreptate, injuraturile nu tin loc de argument. Ba din contra !

    1. @Cristian Oprea: oho. Ma bucur cu logica mea fracturata ca cititi cu atita atentie comentariile. In rest, numai bine!

  55. Urmatorul pas pentru un ziarist de investigatii ar fi sa analizeze echipa de consilieri ai presedintelui, macar statistic. Nu sa astepte urmatorul scandal ca sa se mire de prezenta unui alt individ care nu merita sa fie in echipa prezidentiala.

  56. Lui Basescu i-a fost impusa pastrarea acestui ofiter de securitate în administratia prezidentiala pentru a se asigura "continuitatea" controlului securitatii asupra presedentiei republicii. Acest Angelescu e doar o mica rotita. În jurul lui Basescu colcaie de securisti.

    Este insa imperios necesar pentru credibilitatea presedintelui, ca acest Angelescu sa fie dat afara (fiind securist, asta inseamna mutat într-un loc si mai bun, si mai influent, dar macar nu mai poate sabota presedentia din interior).

  57. Nu ma mira nimic nu stiu cum e in alte parti da in Timis toti Securisti sant veterani de razboi.Or fi luptat de pe la 10 ani si mai devreme. 🙂 🙂 De injuraturi nu le baga-ti in seama Caini latra.. 🙂

  58. @Corson,

    cum itzi tastam (cu un singur deget) la alta postare, maninci cam mult cu polonicul. iara daca-l tzii cu dreapta, nu inseamna ca esti de dreapta.

    in rest, sustzin si eu demisia lui Basescu – este singura sansa ca Crinela sa fie si altceva decit un repetent.

  59. Nu cred ca e cazul sa exageram.

    E clar ca domnul Angelescu a dat dovada de neglijenta in serviciu. N-as vrea sa-i inventam scuze, dar cred ca oboseala si stresul muncii la un nivel atit de inalt si-au spus si ele cuvintul. Cu totii cunoastem puterea de munca si exigentele Presedintelui. O odihna ceva mai prelungita pentru domnul Angelescu ar fi benefice.

    Totusi, nu se poate nimeni indoi de valoarea si probitatea sa profesionala. Sa ajungi ministru, la 31 de ani, venind de pe pozitia de inginer proiectant la FAUR S.A.! Sa fim seriosi. O asemenea performanta nu e la indemnina oricui. Sint sigur ca presdintele Basescu a recunoscut capacitatea iesita din comun a acestui tinar (inca) tehnocrat si a ales, pe buna dreptate, sa-l pastreze in slujba tarii.

    Sus fruntea, domnule Angelescu! Numai cine nu munceste, nu greseste!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *