De ce Adrian Nastase nu trebuia eliberat

În nicio intervenție publică Adrian Năstase nu a arătat că regretă faptele de corupție care au dus la condamnarea sa. Ce exemplu dă Năstase societății și celorlalți deținuți cînd nu recunoaște justiția din România și nu regretă faptele pe care instanța supremă, printr-o hotărîre definitivă și irevocabilă, i le-a atribuit? A fost un bun exemplu pentru ceilalți deținuți din penitenciar fiindcă i-a învățat să citească? Să citească ce? Editorialele sale în care pe sine se declară victimă politică și justiția instrument al oprimării? ”La urma urmei, domnul Adrian are dreptate, justiția asta e de căcat și ne-a condamnat pe toți pe nedrept. Poate că voiau Băsescu cu Macovei să-și facă planul la condamnări și le-au zis procurorilor și judecătorilor să dea rasoleală și să ne bage pe toți în pușcărie. Li-ber-ta-te! Li-ber-ta-te! Li-ber-ta-te!”

Rețeta e următoarea: fură, violează, ucide, ia șpagă, fă trafic de influență și de droguri apoi acuză justiția de incompetență și opresiune, nu recunoaște nicio instanță, acuză-i pe toți că sînt manevrați de clanuri politice sau mafiote rivale, de Băsescu, Macovei, Europa și America și vei primi NUP, sau condamnări cu suspendare sau, în cel mai rău caz, vei fi eliberat condiționat pentru bună purtare. ”Onorată instanță, am înjurat justiția, nu am regretat faptele, ba nici măcar nu le-am recunoscut, sînt victima răzbunării vrăjmașilor care s-au folosit de justiție ca de o unealtă ordinară, însă n-am scuipat niciodată semințe pe jos, n-am trișat la șeptică, mi-am achitat datoriile făcute la table și nu mi-am trezit vecinii de celulă niciodată urlînd we all scream for ice cream. Drept, pentru care, securiștilor, teroriștilor, slugilor băsiste, vă rog eu respectuos să mă eliberați condiționat!”

Adrian Năstase invocă în favoarea sa libertatea de opinie. Adrian Năstase este liber să spună ce vrea, însă trebuie să-și asume responsabilitatea pentru ce spune. Buna purtare înseamnă fapte și vorbe. Dacă deținutul Vasile îi zice deținutului Ion ”Muistule, să mi-o sugi, îți sparg fața!” de trei ori pe săptămînă și pe acest motiv nu este eliberat pentru bună purtare înseamnă că i s-a încălcat dreptul la liberă exprimare?

Toate aceste editoriale din Jurnalul Național sau postări de pe blogul personal sînt din perioada de detenție:

 

PS. A se observa că Macovei este și pentru Năstase inamicul numărul 2 după Băsescu. Un alt exemplu pe care pedeliștii l-au preluat de la pesediști.

 

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Editorial

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

5 comentarii

  1. „Drept, pentru care, securiștilor, teroriștilor, slugilor băsiste, vă rog eu respectuos să mă eliberați condiționat!” 
    „Drept pentru care” e pleonasm!!!
    Corect e: „Drept CARE, securiștilor, teroriștilor, slugilor băsiste, vă rog eu respectuos să mă eliberați condiționat!”

  2. Off topic:  „Dorința USL de a parca România cât mai la marginea Europei e justificată. Odată opoziția politică internă de­cimată, singura opoziție veritabilă a USL e azi la Bruxelles” (Cosmin Alexandru, rev22)
    Terifiant! Vampirii sunt printre noi, in timp ce cei care ne mai apără sunt la Bruxelles. Brrrr !

  3. Ce am inteles eu din eliberarea lui Nastase este ca in justitia este mult mai corupta decat banuiam, in special la nivelul judecatorilor de tribunal, dar nu numai (scorul a fost de 2-1)!!!
    Am urmarit ieri live sedinta pentru 0049 si nu pricep nici acu’ de ce, daca procurorii au constatat ca cererea de eliberare tb judecata de tribunalul Cornetu, au acceptat pana la urma sa o judece tribunalul sect. 2, care, peste toate cele, este tocmai cel ce facu atat de recent valva pentru coruptie.  Chiar pentru mine, un laic intr-ale legilor, au fost niste mari disonante in aceasta decizie stramba.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *