”Dreapta”
Termen utilizat pînă la exasperare și compromis de contexte proaste și personaje penibile și care în cel mai bun caz nu înseamnă nimic iar în cel mai rău caz e sinonim cu ridicolul bățos și înfrîngerea. Poate că o pauză de cîțiva ani în folosirea termenului ar fi binevenită.
Arestările
Nu vor putea fi închiși toți pesediștii și peneliștii. Vor mai rămîne cîțiva de prăsilă, care să cîștige alegerile en fanfare. Și rolurile se mai și inversează, nu? Poate că ”dreapta” ar trebui să facă și politică, nu numai să chibițeze rechizitorii. Și poate că, preventiv, ar trebui să se mai gîndească și la următoarele argumente pentru viitor: prezumția de nevinovăție, poliția politică, respectarea procedurilor etc
Intelectualii
Veșnice speranțe, nuli electoral, comunicatori slabi, organizatori inexistenți, incompetenți politic. Doctrinar, între Soros și narcisism. Vanitoși și lipsiți de caracter, beneficiari ai unui mit păgubos.
Unitatea dreptei
Cînd își dau seama că sînt incompetenți politic și impotenți electoral, se ascund la grămadă, ca să scape de răspundere. Înfrîngerea în mai mulți nu are vinovați.
Meritocrația
Ucazul bate piața liberă.
Președintele puternic constituțional
Nimeni nu pare să-și dea seama că Traian Băsescu nu are dreptul la al treilea mandat.
Poporul-vinovat
Dacă se cheamă că ești prost atunci cînd nu votezi niște închipuiți fără caracter, care respiră irelevanță și care te acuză de prostie în rarele momente cînd îți fac onoarea să ți se adreseze, da, poporul român e prost.
Dreapta e pedeapsă
Dreapta nu înseamnă să-ți fie bine, dreapta te bate la palmă, te pune cu genunchii pe coji de nuci și te omoară de foame, român puturos de stînga! Dreapta taie pensii și salarii, iar cu cît își tratează subiecții mai cu încruntare, năduf și pedeapsă, cu atît mai bine. Dreapta nu-ți aduce binele, îți aduce răul fiindcă asta meriți, putoare stîngistă! Sau nu?
Cred ca toata lumea are dreptate.
Argumentul cu poporul prost nu duce nicăieri, deși-mi amintesc că era pe undeva un test IQ, deci cât de cât obiectiv, pe națiuni în Europa și RO se situa undeva la un delicat borderline de 88, mai spre vârful cozii. Și are și alte însușiri care-l plasează tot acolo în raport cu civilizația.
Observațiuni: 1) acestui popor îi ceri votul, așa cum e el, asta e piața voturilor, Nu poți vinde diamante pe o piață de nasturi. Niște nasturi rezistenți și design ar merge, pe urmă, când prinzi cheag, poți să le faci reclamă că-s durabili ca diamantele și mai avansezi un pas etc. 2) indiferent de gradul de prostie, calea ușoară, a flatării și a deresponsabilizării, e acaparată de stânga. Rămâne calea grea, a unui discurs coerent și pe înțeles. Căile nu sunt simetrice niciunde în lume de când votul e întristător de egal, deci, iarăși, argumentul cu poporul prost e irelevant.
Yeba Educarea poporului e sarcina elitei. Poporul e needucat, deci e vina elitei. Și chiar e vina elitei. Aici nu e de glumă. Sau a pretinsei elite. Să educi poporul înseamnă să stai la bere și semințe cu el și să-i explici, cu cuvintele lui, ce și cum. Nu să-l scuipi de la înălțimea pipei cu papion. Munca cu educatul poporului e grea și lungă și plină de exasperări și neîmpliniri. Dacă poporul ar fi copilul meu, eu nu l-aș da pe mîna elitei intelectuale, să mi-l plesnească la prima greșeală sau să mi-l dea cu capul de tablă fiindcă n-a înțeles ceea ce oricum elita nu știe să explice. Pînă la adolescență ajunge un golan frustrat și nervos. Dar la noi elita nu este despre educație și generozitate și apostolat. La noi elita e despre vanități cu pipă și papion. Și lamentări.
Bleen Imi pare rau ca folosisi papionul ca simbol: imi aminteste de Ion Ratiu, care nu era deloc arogant.
Yeba
mai ales cînd aşa zisele diamante au şi ele tot două găuri, da’ nu vor să recunoască.
Remarc ca toate aceste teme sunt abordate „corect” de PNL. Deci avem dreapta si deci nu are rost sa ne tot batem gura degeaba. Vom avea alternanta la guvernare intre stanga aia cu program „de nota 10” si dreapta lucida si realista.
Arestarile n-ar trebui sa fie in sine o tema. Justitia, respectarea legii, egalitatea in fata legii (si reversul ei, impunitatea) sunt adevaratele teme. Dar nu teme ale politicii de partid. Cata vreme un partid sau altul isi pune jetoanele pe aceste subiecte, avem doar un semn ca n-am iesit din primitivismul politic.
Dacă
se cheamă că nu ești prost atunci cînd votezi niște închipuiți fără caracter,
care nu respiră relevanță și care nu te acuză de prostie în rarele momente cînd îți
fac onoarea să ți se adreseze, da, poporul român nu e prost.