Mircea Toma vorbește despre campanii în presă făcute de agenți ai serviciilor de informații care lucrează sub acoperire în presă iar în același timp îl acuză pe Băsescu de atentat la libertatea presei pentru solicitarea CSAT de a introduce la capitolul ”vulnerabilități ale statului român” fenomentul anumitor campanii de presă care atacă instituțiile statului.
Dacă am înțeles bine, Mircea Toma admite că anumite campanii de presă pot fi inițiate și executate de servicii secrete însă nu consideră că aceste campanii pot aduce atingere siguranței naționale. Dacă servicii de informații din exterior, din state străine, din Rusia de exemplu, inițiază și execută campanii de presă care țintesc exploatarea resurselor naturale (gaze, aur etc) ale României și independența energetică a țării noastre, în opinia lui Mircea Toma aceste campanii, care admite că pot fi făcute de servicii de informații prin intermediul presei, nu reprezintă un atentat la siguranța națională.
Cum poți contracara sau preveni campaniile media organizate de servicii de informații, autohtone sau străine, dacă ele nu reprezintă o temă pentru siguranța statului?
Ia stați puțin! Abia acum mi-am dat seama ce-am scris. Deci, repetir: Dacă servicii de informații străine, rusești, să zicem, organizează campanii prin intermediul presei, al unor organizații neguvernamentale și chiar al unor organizații politice, care țintesc exploatarea resurselor naturale ale României, aceste campanii nu trebuie contracarate sau prevenite. Am zis bine?
Eu nu cred că toți utilii sînt idioți. Unii știu foarte bine ce fac.
PS. Active Watch: În vara anului trecut a avut loc un război politic între Băsescu și USL, jandarmii au reprimat manifestații iar medicul de familie și familia lui Bumbeș de la Miliția Spirituală au fost întrebați dacă respectivul Bumbeș deține arme de foc și materiale explozive iar serviciile de informații românești nu vor să facă publice modalitățile prin care strîng informații.
– Dacă servicii de informații străine, americane să zicem, organizează campanii prin intermediul presei, al unor organizații neguvernamentale și chiar al unor organizații politice, care țintesc exploatarea resurselor naturale ale României, aceste campanii nu trebuie contracarate sau prevenite….
Nu, Romania a mai incheiat contracte dezastruoase (pentru interesul national desigur) cu firme SUA (Bechtel, Petrom-OMV) ..sa ne amintim de anul 2005
Presedintele Traian Basescu a reluat, joi, la San Francisco, criticile la adresa modului in care a fost privatizata compania Petrom. „Apreciez ca fiind o greseala abandonarea de Romania a exploatarii rezervelor petroliere ale subsolului tarii noastre”, a afirmat seful statului. Basescu le-a explicat studentilor romani de la universitatile Stanford si Barkley ca, in Romania pretul barilului este mai mare ca in SUA si datorita modului diferit in care a fost privatizat Petrom. El a sustinut ca Romania isi poate acoperi consumul intern din cele 6,5 milioane de tone de petrol produse anual. Dupa privatizarea Petrom, petrolul din productia interna a fost insa valorificat ca si cum „ar fi fost importat din Golf, in varful catargului”, le-a spus Basescu studentilor.
la fel va fi si cu gazele de sist, o sa le cumparam de la americani exact la fel ca si petrolul …vina e a poporului ca asista la jaful si distrugerea tarii cu seninatate…si face asta de 23 de ani….daca natiunii nu ii pasa atunci de ar trebui sa-i pese altcuiva ?
Încurcate sunt căile fracționării hidraulice! Protestatarii anti-Chevron, plătiți de Petrom
http://obiectivdevaslui.ro/node/41712
Toata campania, in special cea impotriva gazelor de sist, pute puternic a Gazprom.
Imi vine tare greu sa cred ca serviciile noastre nu s-au prins de figura.
La fel, imi vine extrem de greu sa cred ca electoratul vasluian, dupa ce 20 de ani a votat la galeata si punga de zahar/faina, are o stralucire orbitoare de constiinta si, intre o betie la carciuma, un furt de cabluri CRF, o bataie administrata nevestei si un viol administrat nepoatei de 3 ani, pleaca hotarat la miting pentru salvarea destinului generatiilor urmatoare.