- Electabilitatea – este singurul prezidențiabil cu șanse din partea Dreptei. Singurul. Niciun alt aspirant la postura de prezidențiabil din partea dreptei nu are șanse nici să ajungă în turul 2. N-o să fac lista cu ei acum și aici, că e tristă rău de tot. Dacă MRU se pierde, Dreapta nu mai are prezidențiabil pentru 2014. Așa că va trebui să alegem între Crin Antonescu, Dan Diaconescu și Victor Ponta. Eu votez cu Dan Diaconescu, vă zic de pe acum.
- Experiența instituțională – A condus diplomația românească în momentul intrării în Uniunea Europeană și spionajul românesc timp de 5 ani, ani în care acesta a fost reformat decisiv.
- Anvergura intelectuală – la ora asta, și la orice oră, ca anvergură politică și intelectuală, și chiar anvergură internațională, MRU este peste tot ce poate da ”Dreapta”
Să recapitulăm: Mihai Răzvan Ungureanu este singurul prezidențiabil cu șanse al dreptei, are anvergură intelectuală, are experiență instituțională, are calități de reprezentare internațională. Mai pe scurt, Mihai Răzvan Ungureanu are anvergură.
Nu este un bun organizator? Nici nu trebuie să fie un bun organizator. Că nu-l pune nimeni șef de sală la Cotroceni. Apropo de asta, este absolut aiuritoare declarația lui Blaga: ”Cel mai bine situat în sondaje va fi candidat la prezidențiale. Mihai Răzvan Ungureanu are 4 procente în fața mea.” Dacă prin absurd Vasile Blaga ar ajunge președinte (că de candidat, nu m-ar mira să candideze) am avea primul președinte al României interșanjabil cu portarul instituției. Numai faptul că Blaga se introduce într-o astfel de competiție și asumă posibilitatea de a candida la prezidențiale arată că omul e complet depășit de evenimente și miză și că deja îi filează o lampă.
Marea eroare a lui MRU e că s-a lăsat atras pe un teren care nu-l avantajează și că a coborît miza jocului. Nu degeaba Ponta a declarat: ”Nu trag cu tunul în muște. Nu mă interesează MRU, Pavelescu, Neamțu, Papahagi. Nu mă lupt cu caraghioșii.” Ținta declarației era MRU și consilierii lui Ponta au simțit foarte bine oportunitatea. ”Dreapta” l-a îmbrățișat pe MRU ca să-l facă pierdut în mulțime, să-l împotmolească și să-l scoată din joc. A reușit destul de bine pînă acum. Că nu are ce pune în locul lui, e cu totul altceva. Dar nici nu contează asta. La urma urmei, PDL s-ar simți foarte bine și cu un președinte din partea USL, atîta timp cît primește asigurări de impunitate și o halcă de buget.
MRU e băgat la comun cu cîteva personaje care nu se ridică nici pe departe la anvergura sa dar care, pe terenul pe care joacă, au ascendente de imagine și atuuri față de MRU. Blaga, Pavelescu și Neamțu sînt lideri de partide, chit că partidele lui Pavelescu și Neamțu sînt inexistente (al lui Neamțu mai inexistent decît al lui Pavelescu). Niciunul dintre aceștia trei nu se califică pentru politica serioasă, fiecare fiind, în felul său, o făcătură. Fiecare dintre copreședinți are o valoare de substituție pentru MRU. Blaga e liderul celui mai mare partid de dreapta, are în spate organizația; Neamțu e tînărul intelectual care și-a făcut partid de la firul ierbii (nu contează că cei care au strîns mare parte din cele 25 000 de semnături au fost dați afară din NR); Pavelescu e caraghiosul care strică peisajul și transformă grupul statuar într-o echipă de circ; Papahagi e profesorul Papahagi, el vine cu anvergura academică. Și astfel, avem tacîmul complet al anihilării lui MRU: Blaga are organizația, Neamțu este simbolul tînărului politician, Papahagi este simbolul eminenței academice, Pavelescu e circarul care duce tot grupul în derizoriu. Astfel, atuurile lui MRU pentru prezidențialele din 2014, organizația, noul început politic și anvergura academică sînt dublate pînă la anulare reciprocă de colegii săi de copreședinție a MAD (sau FP, spuneți-i cum vreți). Chiar dacă Blaga n-are niciun fel de anvergură, Neamțu și Papahagi nu au anvergura instituțională și politică a lui MRU iar Pavelescu e doar o caricatură, toți împreună îl anihilează pe MRU.
MRU trebuie să se smulgă din acest joc și să-și folosească atuurile sale. Evident, că are nevoie de aliați, că nu o poate face singur. Care sînt acei aliați, habar n-am. Deocamdată se știu doar inamicii. Care nu-s deloc puțini. MRU trebuie să se extragă din acest joc cu sumă nulă, să părăsească acest drum înfundat și să-și joace cartea politică pe mize mari, cu toate riscurile care decurg de aici. La urma urmei, nu are nimic de pierdut. Oricînd poate reveni într-o funcție publică sau la catedră. Tot ce știu e că dacă rămîne cufundat în mîlul ăsta, are totul de pierdut.
Nu știu care sînt relațiile dintre MRU și Cristi Diaconescu, însă ar trebui gîndită o formulă prin care acesta să fie tandemul care să atace prezidențialele din 2014. Știu că noi nu avem poziția de vicepreședinte dar Cristi Diaconescu trebuie utilizat la maximum. Ca și Daniel Funeriu dealtfel. Și, evident, Monica Macovei. Aceștia sînt liderii viitoarei drepte, cei care trebuie să reconstruiască: Mihai Răzvan Ungureanu, Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Monica Macovei și Ionuț Popescu. Vîrfuri de lance, lideri care să ia decizii, nu clovni de pus în vitrină. Alături de ei, pot veni mulți alți politicieni mai mult sau mai puțin tineri care au dovedit că au priză la public și pot funcționa în administrație, ca Dorin Florea, Gheorghe Falcă, George Scripcaru, Andrei Volosevici și sînt convins că mai sînt și alții, pe care nu-i știu eu. Depinde însă și cît curaj și anvergură politică au aceștia și dacă pentru ei este mai importantă cariera politică sau impunitatea și halca suculentă de buget.
PS. Genul ăsta de strategie utilizat în formarea copreședinției MAD avea FSN în anii 90: dubla PNȚcd cu PDAR, pe Emil Constantinescu cu Caius Traian Dragomir, șamd. N-ar trebui să ne mire revenirea strategiei atîta timp cît o parte dintre liderii Dreptei de astăzi vin din FSN.
UDPATE. Știți cum e cu Marea Alianță de Dreapta? Doi prieteni, Gigi și Vasile, pleacă în excursie. Gigi e mai pretențios, Vasile mai puțin pretențios. Decid să-și ia apă într-un termos pentru amîndoi, că e mai ușor de cărat un termos mare decît două mici. Și e și mai ieftin. Așa că umplu jumătate de termos cu apă plată, de izvor, și jumătate cu apă din canal. Rezultatul e că Vasile bea apă oricum, pentru el nu e nicio diferență și oricum nu are nicio pretenție iar Gigi nu bea nimic, că nu suportă apa de canal, în care înoată tot felul de animale mici, inelate. O jumate de kil de apă împuțită plus o jumate de kil de apă curată egal un kil de apă împuțită.
UDPATE 2. Sînt absolut convins că PDL va face tot posibilul să-i dea lui MRU un colegiu mic, eligibil de pe locul 2 sau 3 (vom vorbi și despre sistemul electoral Pîrvulescu-Oltean-Hrebenciuc). Într-un asemenea sistem sînt avantajați candidații de pe locul 1 din colegiile mari și de pe locurile 2 și 3 din colegiile mici. Cazul Ionuț Popescu-Crin Antonescu: a fost un colegiu mic, cîștigat de Ionuț Popescu. Ceilalți pedeliști au obținut mai multe voturi decît Ionuț Popescu și cînd s-a ajuns la el, se terminaseră deja mandatele la care avea dreptul PDL (în sistemul POH rezultatele se centralizează pe circumscripție, nu pe colegiu). Astfel, a ajuns parlamentar Crin Antonescu. Oricum, nici nu contează dacă MRU intră sau nu în Parlament (este însă important să nu piardă – ori candidează și știe că cîștigă sigur de pe locul 1, ori nu candidează deloc). Parlamentul e plin de clovni, de irelevanți sau de anonimi. MRU poate sta în afara Parlamentului și construi o nouă forță de dreapta. Disponibiliate pentru a-l ajuta și pentru a i se alătura există. Enormă. Numai să vrea el și să nu-și mai piardă timpul cu frecții în MAD.
Pai cam asta a mai ramas. Blaga zice si el acolo ca doar e presdintele PDl trebuia sa o zica dar in nici un caz nu isi face iluzii.
MRU impune respect,, intre un Antonescu delirant si un MRU calm si eficient nu o sa fie greu de ales pentru majoritate.
Ca tot spuneam despre necesitatea ca MRU sa stranga in jurul sau oameni credibili …. what about Andreea Paul Vass?
In timp ce altii sunt ocupati sa dea cu caramizi, pe blogul ei gasesti analize economice la greu. La fel, in emisiunile tv vorbeste exact cat trebuie, stie ce spune si e foarte greu de combatut.
Ar fi o achizitie ptr. MRU sau ii e frica de ea :-)))))) ?
@EroulBula
Și eu am remarcat-o. Dar la noi dacă o femeie e tânără și frumosă (nu mai pomenesc culoarea părului) nu prea are șanse.
Si eu ziceam de tandem acu ceva timp dar vedeam mai mult un MRU-Funeriu. Si raman la prima mea impresie.
Totusi, Cristian Diaconescu cred ca alearga pe culoarul din stanga sau centru, nu pe cel din dreapta. E partea frecventabila de vis-à-vis. E cel care alege principiile cand trebuie sa aleaga intre principii si aranjamente dar cred ca principiile lui si ale noastre sunt cam diferite. Joaca in acelasi cadru si dupa aceleasi reguli, nu schimba regulile in timpul jocului, dar trage la alta poarta ca sa zic asa.
Daca se alatura MRU cu Cristian Diaconescu va fi pentru apararea statului de drept si numai daca situatia e atat de grava ca nici nu mai conteaza dreapta-stanga, stat minimal versus maximal si alte fineturi.
@Glook Diaconescu e un bun tehnocrat. Unde il pui, face treaba buna. A facut treaba buna la Externe, la Justitie si in calitate de consilier al lui Basescu. (Un episod despre care se vorbeste putin e ministeriatul lui la Justitie, din 2004, cand a incheiat negocierile de aderare pe capitolul Justitie. A reusit aproape imposibilul dupa 3 ani pierduti de Stanoiu. Istoria e un pic nedreapta cu el, fiindca Monica Macovei a devenit – pe buna dreptate – un superstar al reformei justitiei si contributia lui Diaconescu a fost complet eclipsata). Nu cred ca e cel mai indicat sa se exprime despre filosofii de dreapta / stanga si nici nu cred ca se asteapta asta de la el. Ca politician, nu a trecut inca testul votului popular. Din multe puncte de vedere, are un profil asemanator cu al lui MRU.
Tandemul poate functiona si la noi, chiar daca nu exista functia de vicepresedinte. S-a mai incercat in trecut, nu am retinut cu ce rezultate, tandemul presedinte-premier. MRU presedinte – Cristi Diaconescu premier. Asa as vedea eu lucrurile. Si cred ca e bine sa se mearga pe ideea asta. Cred ca ar avea priza. M-am gandit la varianta asta imediat dupa suspendare cand Diaconescu a iesit in forta pe televiziuni, in special B1. Parca era alt om si mi-a placut.
@Boghy Diaconescu ar fi primul care i-ar băga cuţitul în spatele lui MRU.
Doar şi pe aici a fost vînturat ca posibil prezidenţiabil…
@Boghy
Diaconescu ar fi primul care i-ar băga cuţitul în spatele lui MRU.
Doar şi pe aici a fost vînturat ca prezidenţiabil…
@oglinjoara @Boghy Primul? Pînă acum pare singurul care nu i-a băgat cuțitul în spate lui MRU. De la trîntirea guvernului MRU de către PDL și pînă la campania pentru referendum și cocopopo, pe MRU l-au săpat toți. O întreagă pleiadă de foști intelectuali, actualmente politicieni ratați și foști viitori urmași ai lui Băsescu la președinție. Cred că nu e o jigodie care nu se respectă (unii le zic intelectualii PDL) care să nu aruncat măcar cu un ou clocit în MRU, cel care, începînd cu februarie 2012, a năruit atîtea vise prezidențiale. Dacă Cristi Diaconescu are de gînd să-i bage cuțitul în spate lui MRU trebuie să stea la o coadă plină de păcălici. Deci n-ar fi nici pe departe primul. Poate ultimul, dar primul în niciun caz.
@Bleen @Boghy primul interesat, cel mai interesat
@oglinjoara @Bleen @Boghy Cu putin noroc s-ar putea sa fie prea inteligent pentru o viziune atat de stramta.
@oglinjoara @Bleen @Boghy Vasilică, tu ești?
@SimonaM @Bleen @Boghy mă uluieşte perspicacitatea ta
Chiar si pentru functia de presedinte tot trebuie sa pui pe masa un proiect concret. In politica, orice ideologie, orice lista de principii trebuie sa sustina niste proiecte concrete, pragmatice. Or, tocmai astea nu se vad acum. Adunatura USL nu are nimic altceva decat „Jos Basescu!” iar Forta populara vorbeste in dodii. OK, „Sus inima!” dar ca sa ce? Ca sa infrunt si mai bine mizeria functionarilor publici?! Sau ce?!
Chestiunea e foarte simpla. In Romania pe langa apararea si intarirea democratiei sunt foarte multe de facut. E plin de probleme. Un partid si un prezidentiabil n-ar trebui decat sa faca o lista cu solutii si prioritati. CDR s-a impus atunci tocmai pentru ca a popus o solutie clara. A sucombat pentru ca era prea slaba iar problemele erau cat Casa Poporului (in ’97 era o inflatie de 154%).
Un politician daca vrea sa castige, n-are decat sa se uite la problemele cu care se confrunta oamenii de zi cu zi, sa evalueze ce anume ar putea rezolva si cu ce costuri, sa-si faca o lista si sa bata toba in cuvintele simple (enunti problema si propui solutia) pana castiga. Un punct de pe lista ar fi problema sanatatii, cu prima si cea mai mare, coruptia medicilor. Sa spuna, de exemplu, de la momentul cutare salariile vor fi crescute cu atat, beneficii pentru medici, abonamentele gratuite la revistele de specialitate etc, spaga drastic pedepsita etc etc Iar lista de probleme si solutii se poate completa in mod cat se poate de realist, caile ferate, autostrazi (dar trebuie sa vii cu solutii clar enuntate si realizabile). T. Basescu s-a impus tot ca un tip pragmatic. Scripcaru de la Brasov tot la fel. A venit, a facut. Si mai sunt primari din astia.
Asta inseamna seductie politica. De altfel, asta trebuie sa fi politica. Altfel, nu se va vorbi decat despre oameni, despre adunaturi care se numesc partide politice si despre formule goale „stanga, centru, dreapta”.
@OstapBender de cand spun asta, i-am scris si lui Cristi Preda si Monicai Macovei. E frumos ce fac ei acum, inaltator, poate mobilizeaza niste suporteri ai politicii mai visatori, mai iau din ce a strans PNR, dar atat.
Oamenii vor sa vada proiecte, idei, propuneri. Eu vreau sa vad asta, sa ii vad cum fac agenda publica, la fel cum o face Basescu de 8 ani. O filozofie care sa raspunda la principalele probleme globale si care se poate declina oricand pe probleme specifice.
of.
Chiar si pentru functia de presedinte tot trebuie sa pui pe masa un proiect concret. In politica, orice ideologie, orice lista de principii trebuie sa sustina niste proiecte concrete, pragmatice. Or, tocmai astea nu se vad acum. Adunatura USL nu are nimic altceva decat „Jos Basescu!” iar Forta populara vorbeste in dodii. OK, „Sus inima!” dar ca sa ce? Ca sa infrunt si mai bine mizeria functionarilor publici?! Sau ce?!
Chestiunea e foarte simpla. In Romania pe langa apararea si intarirea democratiei sunt foarte multe de facut. E plin de probleme. Un partid si un prezidentiabil n-ar trebui decat sa faca o lista cu solutii si prioritati. CDR s-a impus atunci tocmai pentru ca a popus o solutie clara. A sucombat pentru ca era prea slaba iar problemele erau cat Casa Poporului (in ’97 era o inflatie de 154%).
Un politician daca vrea sa castige, n-are decat sa se uite la problemele cu care se confrunta oamenii de zi cu zi, sa evalueze ce anume ar putea rezolva si cu ce costuri, sa-si faca o lista si sa bata toba in cuvintele simple (enunti problema si propui solutia) pana castiga. Un punct de pe lista ar fi problema sanatatii, cu prima si cea mai mare, coruptia medicilor. Sa spuna, de exemplu, de la momentul cutare salariile vor fi crescute cu atat, beneficii pentru medici, abonamentele gratuite la revistele de specialitate etc, spaga drastic pedepsita etc etc Iar lista de probleme si solutii se poate completa in mod cat se poate de realist, caile ferate, autostrazi (dar trebuie sa vii cu solutii clar enuntate si realizabile). T. Basescu s-a impus tot ca un tip pragmatic. Scripcaru de la Brasov tot la fel. A venit, a facut. Si mai sunt primari din astia.
Asta inseamna seductie politica. De altfel, asta trebuie sa fi politica. Altfel, nu se va vorbi decat despre oameni, despre adunaturi care se numesc partide politice si despre formule goale „stanga, centru, dreapta”.
Aşadar întrebarea care se pune este:
Oare includerea PDL-ului în Platforma de Centru Dreapta, ajută la obţinerea unui scor mai bun pentru Dreapta, sau, dimpotrivă, îndepărtează alegătorii nehotărâţi care, pur şi simplu nu mai vor să audă de PDL? E oare mai bine să meargă toţi împreună, sau ar avea mai multe şanse de a învinge USL-ul dacă Platforma şi PDL ar candida fiecare separat? Un sondaj online adresează exact această chestiune:
http://www.petitieonline.ro/sondaj-s14512043.html
sa inteleg ca e bine sa stam linistiti la locurile noastre, ca ne rezolva MRU. in 2014 pune bazele si in 2024 ataca decisiv dar daca nu-i iese atunci nu-i nimic, ca baga o tura si peste alti 8 ani.
viitorul suna bine.
@exnor Pe voi nu vă rezolvă MRU. Pe voi vă rezolvă Blaga și Cezar Preda. Așa că puteți sta liniștiți. Nu vă deranjează nimeni. Eu zic să vă luați bidinelele și să vă duceți la luptă.
@exnor Ceea ce nu înțelegeți voi e că experimentul a luat sfîrșit. Odată cu finalul epocii Băsescu, voi vă întoarceți la FSN, noi rămînem unde am fost dintotideauna. PD fără Băsescu trebuie să se întoarcă de unde a venit. A devenit inutilizabil. A fost frecventabil și utllizabil cît a fost Băsescu în politică. Acum, că Băsescu a ieșit din politică și a intrat în istorie (pe ușa din față), lucrurile revin în matca lor și PD se întoarce de unde a venit. Mă rog, e prea puțin relevant unde se duce PD. Important e că trebuie să plece.
@Bleen
PDL e mort definitiv, dar unii cred ca e plina tara de necrofili.
Ca daca nu e omul suta de acord cu ideile altuia musai trebuie sa fie predist, udrist,blagist, nu-i asa?
Oricum indemnurile de a nu vota cu partide inexistente sau in curs de inexistenta sunt foarte utile, eu unul nu m-as fi gandit la asa ceva.
@exnor PD e votabil. De votanții săi tradiționali. E viu acolo, la ei. E mort la dreapta. Nu mai e votabil pentru cei pentru care nu era votabil înainte de Alianța DA.
@Bleen PDL e expirat. Nu a fost in stare sa-si creeze o baza reala nici cand era pe val, doar ciudatii isi inchipuie ca ar fi in stare sa faca asta acum. Cu lideri ca Blaga nici nu avea cum sa fie altfel.
Nu ma intereseaza cine voteaza cu PDL, sa fie sanatosi.
sînt pregatita sa iau poșete în cap: din păcate, mru e născut în balanță. ășia, de obicei, rămân in faza de potențial.
@Canadiana contează şi ascendentul 🙂
cred că MRU îl are în fecioară :))
dincolo de glumă, MRU e cel mai bun produs disponibil al dreptei
@Canadiana
contează şi ascendentul 🙂
cred că MRU îl are în fecioară :))
dincolo de glumă, MRU rămîne cel mai bun produs disponibil al dreptei
@Canadiana însă dacă rămîne în cadrul septic propus de unii comentatori de pe aici, se va veşteji rapid în irelevanţă
primul pas ar fi candidatura separată la parlamentare şi ratarea intrării în Parlament
@oglinjoara @Canadiana Și dacă nu intră în Parlament, ce? Parlamentul e plin de irelevanți și anonimi. Dacă știe ce să scoată pe gură și cum să strîngă în jurul lui oameni, nici nu trebuie să intre în Parlament. Trebuie doar să cosntruiască o nouă forță politică. Disponibilitate de a-l ajuta există. Enormă. Din păcate, deocamdată își pierde timpul cu prostii în MAD.
@Canadiana , răutăcioaso! E la câteva grade în Balanță – cel mult, de ex. 22 pică anul ăsta în Fecioară. La persoanele peste 35 de ani contează mai mult Ascendentul (astrolog dixit) . Deci un ascendent în Scorpion rezolvă tot.
@Yeba @Canadiana Cică scorpionii nu prea se dau în vînt după Balanțe, dacă scorpionii sînt în funcție și balanțele ar putea fi. Ca să nu mai zic că în jurul scorpionilor roiesc tot felul de șerpi și alte gîngănii care cîndva au sperat la rolul de delfin și care sapă cît pot balanțele. Dar pînă la final, binili învinge, chiar și împotriva scorpionilor. Care au un loc asigurat în istorie și un rol în politică pe care trebuie să-l cedeze. Cu atît mai mult cu cît scorpionii sînt incompetenți la a-și alege urmași. Și, fie vorba între noi, nici măcar nu e treaba lor să aleagă urmași. Că nu sîntem monarhie.
@Bleen @Yeba scorpionii ii distrug pe altii auto-distrugandu-se i. toti scoprionii la varf pe care i-a avut romania au fost salutari la venire. problema a fost ca, in momentul in care s-au retras de pe scena, a ramas gol in urma lor. deci, scorpionii au o problema cu retragerea, cum zice bleen. de recomandat pt. romania, sunt, de asemenea, presedintii in cancer (c. diaconescu?)
@Bleen @Yeba @Canadiana Eu sunt specialist in flacara violet. Va pot ajuta la dinastea. Eftin ca braga. (a nu se citi Blaga)
@Yeba @Canadiana Eu zic că Băse, după ce a măritat-o pe EBA, poate să-i mărite liniștit și pe Baconschi, Neamțu, Papahagi, Lăzăroiu, Voinescu și Preda. În rest, MRU sper să se descurce cu de la sine voință și putirință. Mai multe nu zic, că am ajuns la a doua sticlă de vin și risc să spun adevăruri.
@Yeba @Canadiana Ați citit comentariul? Acum pot să-l șterg?
Hahahaha! Ponta o dă cu conspiraţia eurpeană împotriva lui şi a social-democraţiei (???) pe care o reprezintă, dar despre SUA vorbeşte numai de bine. Americanii au fost echilibraţi, auzi la el. Chiar dacă Gordon a zis că susţine întru totul cele 11 cereri pe care le enunţase Barroso. Deci, am zis mai de mult că UE ca UE, dar americanii contează? Am zis! Pe aici, pe undeva.
(Ştiu, am un orgoliu nemăsurat, recunosc ce-am zis în momente importante.)
@Florina conteaza. ca au mult mai putine scrupule decat UE si se misca incomparabil mai repede.
ponta a vazut filme cu Stalone , gen, si a prins spilu’.
ca sa nu mai vorbim ca size does matter si la licurici, pun pariu ca i-a ramas in memorie. Sau ca i-au soptit in casca, de la A3.
@Florina Nu esti singura
o alta problema medicala se manifesta pregnant si la Ponta. Nu-mi vine sa cred ce citesc despe ce declara idiotul acum despre Reding.
S-ar putea sa fim in situatia berzei chioare la care vine Domnul Doctor si-i face curatenie in cuibusorul de nebunii. prin DD inteleg niste specialisti din UE, USA si NATO , ca problema e grava si interdisciplinara.
La ora asta e mai degraba o problema medicala. In cat timp isi poate recapata o populatie unele functii cognitive dupa ce a suferit un puternic retard mental indus de o mass medie dementa si aplicat de pe un ADN care din start nu statea bine cu toate legaturile, sarmanul.
Iar o sa numaram prostii la toamna si pana acum cifrele arata ingrijorator pentru Homo Sapiens Sapiens. Omul de neaderthal is back with a vengeance! Si unii dintre neanderthelatezi stiu sa faca si spagat de data asta.
E foarte nostim sa vorbesti despre alegerile din 2014 ca fiind o sansa pentru dreapta. Singura sansa, mai precis.
Presedintele nu conteaza decat in momente de criza si daca vor fi semnale ca pot pierde cei din USL vor avea grija sa-i reduca prerogativele.
La ora asta singura sansa pare a fi doar un dezastru economic. Cei din USL lupta sa-l produca dar nu au timp pana la parlamentare. vor reusi doar un dezastru economic pe termen mediu si lung. slabut si nesatisfacato.
@exnor Singura șansă pentru reconstrucția dreptei. Puterea Președintelui e încă mare. Ea nu poate fi redusă decît prin modificarea Constituției (două treimi în Parlament plus referendum). Cu un Președinte din 2014, dreapta are putere să revină în 2016.
2012 e ratat, nu vă mai gîndiți la 2012.
@Bleen 2012 e ratat, nimeni nu se mai gandeste la el. E o dovada de optimism dedordant sa te gandesti la 2014 ca nou punct de rascruce.
Crucea se pune acum, pe 9 decembrie si pare definitiva pe termen mediu , cel putin.
@exnor 2014 e un prim termen. 2016 e următorul. Ușurel. Pas cu pas. Pentru statul de drept și locul nostru în lumea civilizată, victoria lui MRU e vitală în 2014. Restul, pas cu pas.
@Bleen @exnor Dar daca putere presedintelui va fi redusa inainte de alegerile din 2014 ? Then what?
@Bleen @exnor Ba trebuie să ne gîndim la 2012. La 6 noiembrie 2012.
@Pataphyl @Bleen @exnor ce e pe 6 noiembrie?
@Canadiana @Bleen @exnor E marți la licurici.
on topic
ete ce probleme aveam eu în 17 mai
http://www.blogary.ro/2012/05/e-pregatita-dreapta-pentru-suspendarea-lui-basescu/
@Bleen
Cred că realizezi cîţi şi-au dat seama abia cum sau cîţi vor mai realiza de acum încolo că-i frămînta fix aceeaşi problemă, numai că nu au scris pe subiect ca să nu dovedească un orgoliu nemăsurat şi ca să nu strice vreo strategie inexistentă a iluminaţilor cu feştila. Dă-ţi şi tu seama, ce se întîmpla dacă era deconspirată culoarea albă a verii, ă?
in mare cam asa stau lucrurile…doar ca nu trebuie sa ne asteptam ca mru sa fie invitat, rugat sa ia puterea, chiar la nivelul dreptei…constructie era absolut necesara ….mai departe trebuie ca mru sa fie capabil sa convinga, invinga in aceasta prima lupta politica….deloc simpla…sper ca inclusiv pdl-ul sa inteleaga ca fara el nu va putea pastra un scor semnificativ…si ar mai putea avea un prezidentiabil, teoretic, doar in cristian diacolnescu… desi acesta are handicapul unor alegeri pierdute…la primaria bucuresti, in psd….
Ca om serios, de la o vreme am început să fie dependent de miracole (cam din decembrie 2009 încoace) Şi văd că, uneori, funcţionează. Că dacă mă uit la sondaje, unde 0049 e înaintea lui Băsescu, îmi vine stenahoria şi dorul de ducă.
Referitor la atuurile lui MRU, sunt ca Vasile, nu am pretenţii mari. Mă mulţumesc cu un candidat care nu aruncă procurori pe fereastră la ordinul lui 0049, nee Năstase. Şi prefer să nu aibă o privire şi un discurs de alcoolic energizat cu heroină .
Ca om serios, de la o vreme am început să fie dependent de miracole (cam din decembrie 2009 încoace) Şi văd că, uneori, funcţionează. Că dacă mă uit la sondaje, unde 0049 e înaintea lui Băsescu, îmi vine stenahoria şi dorul de ducă.
Referitor la atuurile lui MRU, sunt ca Vasile, nu am pretenţii mari. Mă mulţumesc cu un candidat care nu aruncă procurori pe fereastră la ordinul lui 0049, nee Năstase. Şi nici să nu aibă o privire şi un discurs de alcoolic energizat cu heroină .
E bună povestioara cu Gigi şi Vasile.
Am şi eu o variantă: Doi prieteni, Gigi și Vasile, pleacă în excursie cu cămila prin deşert. După mai multe zile li se termină rezervele de apă şi se apropie cu repeziciune vremea cînd li se va arăta Fata Morgana. Iată însă că norocul le surîde şi dau peste o băltoacă mocirloasă din care se adapă fel de fel de sălbăticiuni: antilope, bivoli, lei, hipopotami.
Gigi e mai pretențios, Vasile mai puțin pretențios.
Gigi vrea apă plată de izvor de la oază.
Vasile bea din apa aceea mîloasă.
Ghici cine o mierleşte?
MRU nu are oameni,are doar simpatizanti.Ma refer la oamenii de partid,militanti cu experienta care stiu sa vorbeasca limba bizonului ,sa motiveze,sa puna oameni in sectii de votare samd…
Politica nu se face de la Bucuresti cu televizoru’.Eu in locul lui as sta numai in teritoriu si as cauta oameni de incredere si cu experienta in politica in fiecare judet.Nu e nevoie decat de unul sau doi pentru inceput.Numai asa poti construi o structura de sustinere pentru 2014.Indiferent de combinatia politica oamenii de la alte partide vor asculta de altii si el va trebui sa faca compromisuri urate ca ei sa puna umarul in campanie.La fel am patit cu Base si PNL si o parte din PD care nu l-a vrut.
@crabs Cred că contează şi aşteptările electoratului. Dacă 60% vor să treacă cu bine iarna şi să aibă măcar un salariu în familie, degeaba vii cu mirajul dreptei şi un discurs impecabil. Băsescu a venit cu mesaj de modernizare şi anticorupţie, atunci când mulţi chiar asta voiau.
Iliescu a venit în 1990 şi în 1992 şi când dracu a mai venit, cu linişte, nu ne vindem ţara, etc.
la dracu, dreapta la putere inseamna gramezi de bani privati care intra in tara.@Nea @crabs
@para @Nea @crabs Ahaa
stai asa, tu vrei sa-i vezi maine, am uitat;)@Nea @crabs
eu cred că îi mai trebuie ceva atuuri, văd că nu te ascultă.
@Mihai-Răzvan Ungureanu
Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta este deschisă către toate azimuturile politice reprezentate de centru-dreapta spectrului politic românesc. Este spre marea mea bucurie să observ că un partid autentic de dreapta, şi mă refer aici la PNL, după ce a trecut prin nişte mariaje nefericite cu socialismul, îşi poate găsi oricând loc, prin membrii săi, evident nu prin toţi, în cadrul Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta.
@nedormitul Mda. Am văzut. Nu cred că scrie el chestiile alea dar ăla care le scrie ar trebui să aibă o listă cu cuvinte interzise, în care, la loc de cinste, să fie ”azimut”. Să se antreneze, să scrie timp de o lună toate comunicatele în argou.
Duceți-vă în…. în….cum îi zice? cum îi zice? era ceva cu p. Organul sexual masculin cu p, dar nu penis. Din 4…. Organ sexual masculin din 4, organ sexual masculin din 4….
@Bleen
Ete azimut ar fi chiar bine! Organigramatic, referendial… altele-s problema.
@Bleen @nedormitul
Hai noroc!
Fiti atenti! Sa va zicem una noua de la icecedeu. N-avem nicio greata cu nimeni de centru-dreapta! Sa n-avem parte daca niste adevarati din peneleu vin la noi. Le-o fi ajuns si lor atata incotopeneala cu gorobetii aia socialisti. Va asteptam (nu chiar pe toti).
Mereu
@nedormitul cat de disperati de dreapta trebuie ca suntem ca sa ne punem sperantele in azimut.
MRU, acest Azy Mutu al politivii…@nedormitul
Azy Mutu al politicii.
De fiecare data cand citesc despre MRU si „prezidentiabilitatea” lui, nu stiu daca sa rad sau sa plang. De regula ma abtin de la comentarii. Dar vad ca se insista. Asa ca, in vederea intoarcerii la realitate am doar 2 lucruri de amintit:
1. presedinte ajungi pe voturi, nu pe impresii (unele corecte de altfel) ale unei manutze de oameni civilizati, educati si cu vederi de dreapta ( ca in societatea romaneasca mai mult de o manutza de asemenea oameni nu avem). voturile alea multe vin de la vulg. Pt vulg MRU nu exista. Are zero priza la mase. N-are prezenta, n-are atitudine suficient de populara/populista, iar „anvergura” lui nu conteaza. Plus discursul e mult prea abstract/academic/sedativ. Nu-i de mirare. Altfel nu stie si nu poate. Asa-i educat. Consecinta? Prinde cel mult la o parte din GDS, nici macar la tot grupul 🙁
2. Fara un ditamai partidul sau alianta de partide cu „aparat” , masinarie de campanie „in teritoriu” si banet mult de campanie, nu se poate inventa/promova cu sanse reale nici un candidat pt viitoarele alegeri prezidentiale. Partid „de dreapta” Romania n-are acu. Bref, daca vrea repede la prezidentiale, orice candidat va trebui sa candideze din partea unor partide bine infipte in politica ( gen PDL) care exista deja, exact asa cum sunt.
Punct.
Restul sunt impresii si discutii.
@mimisor007 Exemple? Că Iliescu nu mai are drept la al treilea mandat. Și nici Băsescu.
@mimisor007 Avînd în vedere că nimeni nu poate fi votat înainte de a se ține alegerile propriu zise (nu la noi, că n-avem primare, ca americanii) trebuie să ne bazăm pe sondaje. Nu putem vorbi de prezidențiabili altfel. Din punctul ăsta de vedere, MRU surclasează pe oricine de la dreapta.
@mimisor007 Iar chestia cu vorba pe înțelesul vulgului e un mit. Nici Iliescu, nici Constantinescu nu vorbeau pe înțelesul vulgului. Nu e nevoie să zici p*lă, caterincă, bă, frățică ca să fii prezidențiabil.
Evident că MRU mai are de lucrat pe partea electorală, la discurs, la prezență șamd. Dar charismă are și are anvergură și substanță. Față de restul făcăturilor de la dreapta nu-i puțin lucru.
@Bleen @mimisor007
Ba la Iliescu şi Constantinescu a fost nevoie de pilă. Unu’ o avea de la Moscova, celălalt a avut nevoie de ea să aibă intare şi liberă trecere la Coposu.
@Bleen @mimisor007 ca dovada ca il are pe vino-incoa, e ca noi, aicea, il vrem, desi a fost taaare scump la vedere. are impact. si fie vorba intre noi, nici boicotul n-a avut priza la bobor pana in ultimul moment.
@mimisor007 pdl a fost puternic fiindca a fost basescu. doar nu iti inchipui ca multi ii vor da votul lui blaga. sau lui udrea. ca sa nu mai pomenesc ca pdl-ul nu poate atrage nici un fel de votant indecis. ii pierde si pe aia pe care i-a avut (eu si familia, parintii mei, socrii, cumnatii etc. etc.). fiindca de 3 luni incoace sta pitit si face blatul.
Ăăă… da! Doar nu’ s de acord că Pavelescu-i circarul care face grupul de ruşine. Ăla-i altu’, oferta 2 în 1. Tînărul intelectual circar. Sau mai mulţi în 1, are toate datele. În fond, şi Antonescu era acu’ 20 de ani, chiar 10, ba nici trei 3 nu se făcură încă, tînărul orator-aşa zis politician român. Pavelescu-mi pare mai degrabă ceva gen „am trecut şi eu pe-aici, da’ pe mine să nu contaţi”.
@Florina Singurul avantaj al lui Pavelescu e acela ca a apucat sa fuga cu stampila de la PNTCD.
@quaddelta @Florina
Nu subestimati PNTCD-ul, iar „fuga cu stampila” se va dovedi ca a fost o miscare buna. Daca revedeti imaginile de la toate mitingurile pentru referendum, o sa observati grupurile de participanti ai Pntcd-ului, din ce in ce mai mari, semn ca exista un potential de votanti din aceasta directie. Daca PNL este un partid reprezentativ pentru Top 500, unde plasati „clasa de mijloc” , dreapta care ar da majoritatea voturilor pentru MRU?
Eu l-as adauga la varful tau de lance pe Papahagi. In afara de faptul ca are anvergura intelectuala,ieste onest si mușca, este un bun orator. Deci, daca MRU risca (mai nimic, de fapt) si isi ia telegutele, iar dupa el se duc C Diaconescu, Papahagi, Macovei, Funeriu, Popescu, acum eu pun pariu ca astia scot clar si curat prezidentialele si chiar un 30% la parlamentare. MRU reformeaza dreapta si institutia prezidentiala adaugand functia de vicepresendinte (C. Diaconescu), pentru a elimina abuzul suspendarilor.
@Canadiana Papahagi nu are anvergură politică. E paralel cu subiectul. E pus acolo la oha, ca să fie cît mai mulți, să se piardă MRU în mulțime și să controleze Blaga și ceilalți situația.
@Bleen Papahagi nu a fost inca supus la proba de foc. Eu l-as incerca si l-as arunca in fața.
@Canadiana Știi ce zici tu? Că unul care nu știe să înoate trebuie trimis la Olimpiadă, să arate ce poate, că trebuie, nu-i așa, să i se dea și lui o șansă.
@Bleen asta ar fi o stanga. and fuck sanse.eu sustin ca are potential.
@Bleen @Canadiana Daca Papahagi se limiteaza la a fi un simplu candidat la deputatie sau parlamentar, tipul e foarte ok.
Mi se pare si inteligent, are si un discurs atractiv, pare si de buna credinta, instructie serioasa are.
Totul e sa nu i se dea o palarie prea mare; intr-adevar, lipsa de experienta in administratie sau in a fi condus vreo organizatie, ceva (am in vedere inclusiv ceva privat, firma etc) afecteaza capacitatea lui decizionala la nivel mare.
Dar ca parlamentar/purtator de mesaj vizibil si „vector de imagine” (pardon de expresie) ar fi foarte ok.
@Canadiana Total de acord cu Papahagi. Mi se pare un fel de Funeriu dar in plus foarte bun orator. Cred ca este de foarte buna credinta; sint convinsa ca l-ar sustine pe MRU. Tismaneanu parca spunea ca pe dreapta ce conteaza este calitatea, nu neaparat cit cistiga acum. Pina una alta cred ca avem 2 din 4 buni la virf si multi consilieri prezidentiabli foarte buni care pot fi recuperati. Sa fim un pic mai optimisti…Am citit un articol al lui Mungiu in RL despre „facatura dreptei”. Mare dezamagire..
Cred ca ar mai putea coopta din consilierii de la Cotroceni: Iulian Fota, Bogdan Dragoi, poate Iulian Chifu. Sunt foarte credibili, spre deosebire de oamenii aruncati la inaintare de PDL-MAD.
Nu-mi dau seama cat s-au stricat relatiile dupa batalia pentru colegii dar Papahagi mi se parea cel mai comestibil din cei de acolo (in afara de MRU) si ma gandesc ca ar putea fi recuperat.
Isarescu nu s-ar baga dar ar putea da o binecuvantare pentru Croitoru si alti meseriasi de la BNR.
Falca ? De ce Falca ??
Păi, cam aşa… Mai venim de acasă.