Anca Boagiu răspunde

via @Nea

Mi-a răspuns un senator. Pentru mine e o premieră personală.

Am aplicat îndemnul lui Bleen (http://blogary.ro/2010/05/numele-parlamentarilor-care-au-castrat-legea-ani/)
şi iată ce am primit:

„Va multumesc pentru mesaj. Ca sa intelegeti votul va rog sa vedeti si cum am votat articolele prin care s-a “castrat” legea. Din pacate majoritatea decide. Votul final “pentru” l-am dat ptr ca avem nevoie de lege in contextul mecanismului de cooperare si verificare al Comisiei Europene chiar si asa ciuntita. Din pacate 30-40 de senatori nu pot bate diferenta pana la 91 cat eram la un moment dat in sala! Aceasta e Romania pe care, din pacate pentru mine, constat ca o putem schimba mult prea greu pentru ambitiile pe care le-am avut cand am decis sa intru in politica.

Multumesc inca o data pentru mesaj si pentru votul acordat acum doi ani. Personal cred ca nu ati gresit.

PS. Nu sunt o persoana care de dragul imaginii proprii sa sacrifice angajamente internationale si asa mult prea dure pentru noi uneori. Prefer sa ma certati si sa dau explicatii decat sa distrug complet un proiect la care am fost parte: integrarea noastra in UE. De aceea am votat pentru, sperand ca se va intoarce de la promulgare si va mai fi ajustata.

Cu stima,

Anca Boagiu”

PS. Ideea de a scrie parlamentarilor îi aparţine lui Alin Fumurescu.

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Editorial

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

171 de comentarii

  1. Aha, deci nu musai luni, precum declara Corinei indurerate dl Ion Popescu de la Meridian.

    Iar cu pensia eu aud ca lucrurile stau cam asa: minerii de toate virstele si putirintele au fost pensionati de boala, dupa ce au terminat "somajul" si au investit in circiumile deja existente banii acordati pt infiintarea de IMM-uri.

  2. 20-25.

    dar or fi facut burta de bere.

    da, crimalul se intoarce intotdeauna la locul faptei.

    uneori, chiar asa este si prins.

  3. Florina

    te-ai liniştit???

    cîţi ani crezi că aveau minerii pensionaţi acum în '90?

    nu ştii că criminalul se întoarce întotdeauna la locul faptei?

  4. Vad ca Bleen, desi vede Realitatea (ma rog, cu ochi straini si goi), va menajeaza:

    deci vin minerii cu ghilotina luni, e mai bine sa va stringeti jucariile si sa inchideti usile garajului!

    Corina chiar l-a rugat pe un domn de la sindicate sa-i opreasca, dar domnul a zis ca 'la modul sincer nu-i poate opri', cica sunt d-aia nervosii, nedati la TV de mult.

  5. Madame Marynia,

    Je ne suis pas Madame Reine, je suis La Reine!

    Voila

    mages.buycostumes.com/mgen/merchandiser/34632.jpgmages.buycostumes.com/mgen/merchandiser/34632.jpgmages.buycostumes.com/mgen/merchandiser/34632.jpg

  6. n-am gasit stirea decit pe RTV.
    pe 3 antene, in schimb, liderii sindicali spera ca la protestele din 19 mai sa participe si angajati la privat. 😆

  7. Vive les travailleurs, paysans, intellectuels,

    La dignité de la vie sans les endommager,

    Si vous n'avez pas abandonner la lutte, pourquoi attendre,

    Rien ne se fait juste à la position,

    Pour faire de la Roumanie par tous et pour tous

    Une zone libre de tout préjugé,

    Pour notre droit et notre devoir,

    Vive la liberté, vive la Roumanie,

    Ceausescu vivent, parti et le peuple,

    Roumanie vivent tricolore vivre.

  8. Florina,

    Tare mă îndoiesc că senatorii trag cu ochiul pe blogul lui Bleen, care oricum e cam părăsit. Nu le-a zis nimeni că s-a mutat la Madame.

    Şi tare mă mai îndoiesc că o să răspundă. Dar măcar faptul că trebuie să şteargă multe mailuri cu acelaşi mesaj poate le dă de gândit că nu e un spam despre una, Ani.

  9. Nea, 🙂

    La cadrul acela pot contribui cu placere 😀 si cu organizarea, ca-s miniona de fel.

    Marynia,

    Tare mi-a placut si mie cind am vazut Bleen in blogrollul PDL senat.

    Eu ma gindeam sa-i scriu lu' Mutu. Gabriel Mutu, da' nu-s in colegiul in care a fost ales. Da' daca nu primesc raspuns pina miine, scriu fiecaruia in parte, indiferent de colegiu.

  10. @Corson

    zăăău?pă cuvîntul tău de pionier?ţi-a mirosit ţie a misoginism pe aici?de cînd o evaluare critică la adresa unui politician-femeie este misoginism?

  11. (Bunut si Baconschi. Cineva trebuie sa care mapa cu dosare a omului care ia deciziile. Posibil sa fie un Boc mai inalt.)

  12. Cred ca sinteti nedrepti. Si misogini.

    Nu va exista o adevarat reconstructie politica in Romania fara Anca Boangiu. Nu a existat un ministru al transporturilor mai bun decit Anca Boangiu. Poate doar Basescu. Ramine un mister, pentru mine, candidatura domnului Blaga la primaria capitalei. Anca era cistigatorul nascut, iar nu crescut.

    Daca romanii vor avea un viitor in concertul european, va fi doar IMPREUNA cu Anca. Anca Presedinte!

  13. Să-mi f-t una! Florin Cojocariu are puteri magice!!! Ce înseamnă credinţa! Creştin democraţia! Doar am vorbit cu el la telefon şi a revenit netul! Ave Baconschi!

  14. ei, la mine nu mai merg bleen si blogary de la servix, ca asa e unii, mai paranoici.

    asa e viata (ar zice neamtu tiganu), din cauza curului: scurta si plina de **t.

  15. curu. nu merge nimic. doar blogary şi bleen. nici google, nici yahoo, nici messul, nimic, băgameaş. numai site-urile româneşti merg. nimic din afară. ce pana mea ori fi făcut ăştia? i-o fi prins la furat cu cardu' şi titan are interdicţie de ieşire din ţară pe net.

  16. m-am linistit ca era doar un exerciu intelectual cu banarea lui @daniel. nu de alta, dar democratia crestina ar fi luat aspect de politia moralei iraniene 😀

    am si eu oroare de ~"grup voyeuristic", in care variaza cel mult stilistica 😆

    neamtu tiganu: ai stofa de politician. ai dat niste replici care te aseaza cu cinste alaturi de raspunsul Ancai Boagiu.

    "toti politicienii…"

    "ma mira cata energie se iroseste.."

    la provocarea cu Iohannis n-ai zis nimic, hm.

    ai insa dreptate la aia cu "viata e prea scurta", desi, …un truism si asta 😀

    poftim, un film nemtesc bun(daca deja nu l-ai vazut), asa cum si painea nemteasca e mai buna …
    http://www.youtube.com/watch?v=uqiMLQPJUKA

  17. Am trimis şi eu un mesaj grupului PDL. The more, the better 🙂

    PS: Bleen e în blogroll-ul grupului PDL Senat.

  18. Florino, fatooo, fiecare muiere isi doreste aparitia unui print pe cal alb. Astia sunt tare rari.

    Pa mine ma sidereaza cita energie si cita inteligenta se iroseste in luptele politice. Imi imaginez ca acesti baieti dastapti si masinile lor zburatoare si-a putea canaliza energia si inteligenta in chestii pragmatice, chestii care ar putea fi de folos poporului si nu in ultimu rind lor. Baietii astia dastapti si-ar putea imagina ca a deveni bogat nu-i o rusine, ca bogat fiind poti manipula societatea in directia pozitiva mai usor decit ar putea-o face un blog pirlit inspicat cu vorbe frumoase.

    In definitiv ne aflam pe un blog de dreapta, exemplu personal e cea mai buna pilda, de fapt nu-mi place acest blog pt. ca mai toti sunt sarantoci, chiar ii spuneam lu Nedo deunazi, nedo, imbogateste-te, imbogateste-te nedo!

    Da el nu si nu, el vrea sa fie cinstit si sarac.

  19. Florina, eu mă gândeam la un cadru din beton, cu gratii la fereşti, şi nişte badigarzi simpatici pe coridoare.

  20. Nea,

    Noi putem sa-i alegem si sa-i presam sa aranjeze cadrul ala asa cum ar trebui. Da'i treaba lor sa-l stabileasca, de-aia sunt alesi, de-aia sint platiti. Si de-aia au mineci, sa-i tragem de ele cind o iau pe aratura. Uite ca acum, cu ANI.

  21. De mine nu-si pot bate politicienii joc pt. simplu fapt ca nu ma astept nimic bun de la ei. De la nici unu, nici macar de la Johannis.

    Voi cei de pa aici sperati ca politicienii, condusi de fiu poporului Basescu, sa va aranjeze viata.

    Nici de la politicienii nemti nu ma astept la minuni, deocamdata inca emerge, cind n-o mai merge imi fac de drum. Viata-i prea scurta ca sa ma bat cu morile de vint!

  22. Nu ştiu cum s-ar fi răzbunat Tăriceanu: mi-ar fi transformat maşina într-un Citoren sau mi-ar fi aruncat masoneşte peste gard două picioare de găină legate cu aţă neagră?

  23. Merechene, nu, nu am mai scris altui parlamentar.

    Am ezitat să fac public răspunsul ei, dar am considerat că e un răspuns nepersonal, adresat unui oarecare. De altfel, i-am şi scris Ancăi Boagiu că intenţionez să îl fac public.

    Departe de a mă mulţumi prin conţinut, apreciez normalitatea reacţiei de a răspunde la o interpelare. Ceaşcă mi-ar fi trimis băieţii, Iliescu s-ar fi mulţumit cu nişte mineri, acolo. Năstase ar fi trimis fiscul sau sanepidul să mă amendeze. Mergem într-o direcţie bună, nu ştiu însă câte douzeci de ani va dura drumul.

  24. Ma amuza teribil cind vad ca politicienii isi bat joc de voi. Ma surprinde ca sunteti surprinsi.

    A citit cineva comentariu lu MicutzaCeKurai? Trebe sa fie f. bun!

  25. Unde va pierde PDL în următorii doi ani (fără a pune la socoteală criza economică – aici vorbesc doar despre criza morală în care se zbate clasa politică din 1989 încoace)? Exact acolo unde a pierdut PDSR în 1996 și PSD în 2004: în nesimţirea celor care au crezut că, odată ajunşi la putere, totul li se cuvine, că fără ei nu creşte-o floare (să zic aşa). România s-a trezit cu un nou Ev Mediu – dacă tot nu l-a avut atunci când trebuia -, cu economia naţională la cheremul câtorva indivizi care şi-au zis că prin banii jefuiţi vor controla la nesfârşit Ţara. De nesătuli ce-au fost a pierdut PDSR în 1996 , nu din carisma lui Constantinescu – la fel şi în 2004: lumea efectiv s-a săturat de prezenţa nesătuilor din PSD care au sufocat mediul de afaceri, justiţia, totul; să-l citez (aproximativ) pe Arghezi cu al lui celebru "Baroane", "şi-au pus nara pe bogăţiile Patriei şi-au secat-o". Din aceleași motive, bine/insistent/insidios puse în evidență prin intermediul mass media aservite intereselor PSD-PNL, riscă să piardă, în 2012, PDL alegerile – fără a mai pune la socoteală lipsa de reacție/amorțirea decizițională în fața crizei economice.

    Din orice sondaj de opinie dat publicității în ultimii zece ani, rezultă faptul că românii, atunci când simt că le-a ajuns cuțitul la os, caută alternativa la guvernare – fără să stea să judece motivele pe termen lung a situației (sociale, economice, politice) în care se află. Noi căutăm doar vinovați, “capete de Moțoc”, răcorirea imediată a nervilor, nu soluții pe termen lung – de aceea nici nu este de mirare cum mai pot să fie vectori de manipulare emisiunile de scandal politic: noi vrem scandal.

    După 20 ani de capitalism de cumetrie, în preajma fiecărei sesiuni de alegeri, votantul român este sceptic şi dezorientat. Scepticismul vine de la lipsa de rezultate concrete pentru populaţie – deși au trecut atâția ani de promisiuni – şi vizibilitatea îmbogăţirii, peste noapte, a “clienţilor Puterii” (trebuiesc doar consultate seria de “Top 500”, “100”, “50”, pentru a vedea către cine s-a transferat bugetul statului român după 1989).

    Dezorientarea vine de la lipsa coerentă de propuneri politice – în România, partidele sunt trase de locomotiva carismatică a vreunui lider (se hrănesc cu popularitatea acestui lider – de multe ori îl consumă definitiv și-l lasă pradă demonizării populației, asta când nu se consumă ei înșiși din prea multă infatuare) şi nu au nici un fel de program care să fie raportat la vreo ideologie (în afară de interesul personal), sau proiecte pe te termen mediu și lung (decât, maxim, “după noi, Potopul!”). Un fel de “Guvernați, căci vremea Guvernării trece”…

    Deci, nici nu este de mirare că nemulţumirea a fost și este foarte mare faţă de regimul în funție, cei chestionaţi apreciind, de fiecare dată majoritar, că Guvernul “nu face faţă situaţiei din ţară”, „ţara are nevoie de o schimbare politică la alegeri” (în loc de o schimbare de atitudine a politicienilor față de Țară – dar aceasta este vina tuturor sondajelor consultate: întrebarea nu există), „schimbarea de putere chiar va surveni în urma alegerilor”, şi că (normal, de aceea există atâtea partide!) „există o alternativă politică la guvernul actual”.

    Tema principală a sondajelor (obsesia celor care chestionează) este corupția – și, posibil, această repetitio duce la re-activarea discuțiilor despre acest subiect chiar și atunci când ar trebui discutat despre altceva – altfel corupția rămâne un termen/faptă nedefinit/nedefinită, în orice caz fără făptași/făptuitori ci doar cu “toți o apă și un pământ” , expresie după care se ascund adevărații vinovați.

    Aşa avem o clasă politică privită cu mai mult scepticism decât entuziasm. Majoritatea românilor au ajuns să fie de acord (fără să le mai filtreze) cu afirmaţiile: "aceiaşi oameni se bucură de avantaje, indiferent de regim" și "alegerile nu schimbă mare lucru, chiar dacă vin alţii la putere". De aceea și prind și sunt gustate de către populație cam toate alegațiile bla-bla-bla-show-urilor din mass media (indiferent de cine a fost la guvernare și cât adevăr-adevărat sau adevăr-manipulativ a existat sau există în acele produse media cu referire la prestația guvernanților) – trăim într-o ţară în care există expresii ca: "aceiaşi Mărie, cu altă pălărie" sau "pleacă ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii”. Totul se mulează perfect pe felul nostru de a fi.

    Un aspect, deloc de neglijat al relației Putere-Populație, este gradul extrem de redus de informare al potenţialilor alegători (al cetățenilor, între sesiunile de alegeri). Cifrele arată un electoral numai bun de dus la urne pentru a vota “o schimbare” dar mare parte dintre aceştia habar nu au care ar fi această „schimbare”. De obicei, doar un eșantion de 40-45% dintre posibilii electori cred că ştiu destul încât să se prezinte în cunoştinţă de cauză la vot (asta dintre cei aproximativ 50-55% care se prezintă la vot).

    Lipsa de comunicare a dărâmat Guverne – și cam toți politicienii nu comunică. Unii mai mult din aroganță și din credința că multe lucruri pot fi măturate sub preș (“latră câinii, caravana trece”), alții din lipsă de cunoaștere a binefacerilor comunicării (să nu ne amăgim: mai mult de jumătatea dintre “aleșii” noștri nu merită să vândă castraveți în piață, dară-mi-te-n Parlament).

    Să fiu malițios la subiectul comunicării: cum recunoști un politician care a câștigat alegerile? Simplu: nu-ți mai răspunde la telefon. Căci, ai noștri politicieni, te cunosc (ca alegător, cetățean, ziarist) numai în perioada sesiunilor electorale. Pentru ei alfa și omega, începutul și sfârșitul, sunt doar aceste alegeri – între ele nu mai există decât ei (restul sunt procente și audiențe).

    Toți uită că “Adevărul iese ca untdelemnul la suprafață”.

  26. @ Turnofftheglory : Poate ar fi bine sa incepi prin a milita ca ei sa nu candideze, in niciun cologiu, din partea PDL, UNPR, UDMR sau a oricarui alt partid, dupa cum zicea si Florin.

  27. Ce sa raspunda,nu au curajul sa-si faca publica adresa electronica. Asa,te adresezi grupului.Iar grupul nu s-a reunit in sezatoare sa raspunda in cor.

  28. Ce ma enerveaza e lipsa de respect fata de cetatean. Fac misto de mine cheltuind sume enorme acum cand iau din banii amaratilor sa echyilibreze bugetul. Senatul a cheltuit banii pe deplasari externe pe tot anul. Nastase mananca kaka ca nu e vizitata Romania, el reuseste sa fie recordman la busniess class pe bani de la buget.

    Cat despre parlamentari, Mihail Boldea vine sa imi faca sac-sac pe blog, in acelasi timp laudandu-se ca ma apara.

    Necula cred ca nici nu a citit ce i-am scris. O sa aiba votul meu la sfantul asteapta. Voi milita activ in 2012 in colegiu ca acesti magari sa nu primeasca votul.

  29. si inca ceva… Iulian Badescu oare o fi primit vreo scrisoare de multumire pentru votul impotriva? sper ca stiti cu totii ca este senator de Prahova!!

  30. @Mycroft,

    De cind avem mentalitatea asta: copilul e repetent, dar noi spunem vecinilor care nu verifica la scoala ca e premiant.

    @merechene,

    Eu am trimis, grupului parlamentar PDL. Nici un raspuns pina acum.

  31. @daniel,

    si Fenomenul Pitesti si colectivizarea si asasainarea elitelor romanesti la Canal si in puscariile comuniste s-au facut cu astfel de scuze: "sa nu primim cartonas rosu". atunci era URSS, acum este UE. stiu ca exagerez – o fac doar pentru a demonstra absurditatea demonstratziei tale. deci, din ce afirmi tu, cei din UE sunt atita de idiotzi incit mai bine au o lege de cacat din partea Romaniei decit nimic (asta ca suntem noi niste copilasi cretini si razgaiatzi, iar ei au o nevoie deosebita de noi, nu?). argumentatzia ta este ticaloasa. argumentatzia Ancai Boagiu este ticaloasa. adcia, daca itzi ei un angajament si-l respectzi pe un sfert, gata, tzi-ai facut datoria? foarte romaneste!

  32. Ca sa nu ma trezesc banat, voi spune doar ca raspunsul Ancai Boagiu este o explicatie, nu o scuza. Nu justifica oprirea presiunii pe PDL si, in general, pe parlamentari.

    Ar fi insa cred ca ar fi mai util ca presiunea sa devina, dintr-una negativa, de tipul "NU votati o lege ciuntita", una pozitiva, pentru o actiune concreta.

    Cum spunea cineva, "mirosul de hoit" de la CCR acopera orice arome s-ar putea ridica acum dinspre Parlament.

    Solutia radicala la obiectiile de neconstitutionalitate ar putea fi includerea actualei ANI in structura Parchetului General, asa cum s-a procedat deja, intr-o situatie similara, cu PNA->DNA. In plus, ceea ce a lipsit pina acum a fost corelarea declaratiei de avere cu cea de venituri. Ar fi bine ca structura de verificare sa aiba posibilitatea sa compare negru pe alb, din start, dinamica veniturilor cu dinamica averii. ANI/DNI ar urma sa intocmeasca anual rapoarte publice detaliate catre Procurorul General cu privire la toate problemele constatate, fie ca este vorba de inadvertente in declaratii, fie ca este vorba de probleme de fond, de natura penala.

    Poate ar fi util sa le solicitam presedintelui Basescu si parlamentarilor din colegiu sa ceara rediscutarea legii pentru a se introducerea un astfel de amendament. Reactia la o initiativa pozitiva ar fi mult mai graitoare decit reactiile actuale, in care pot fi invocate fara posibilitate de verificare aranjamente politice interne sau externe.

    1. bilbofil: n-am banat pe nimei. Era doar un exercitiu de logica in aceeasi cheie cu a lui daniel:)

  33. pentru toti cei oripilati de raspunsul Ancai Boagiu:

    1. A raspuns ca un politician, la ce va asteptati?! sa-si faca mea culpa?

    2. a trimis vreunul dintre voi mesaje vreunui parlamentar? (in afara de Nea, TOG si Delaepicentru) A primit cineva raspuns?!

    3. Cred ca Nea ar fi singurul in masura sa evalueze raspunsul lui Boagiu. Lui i-a fost adresat e-mailul, este votantul doamnei Boagiu, deci reprezentat de ea in Parlament; ce facem aici este un scarbos voyeurism in grup. Comentariile nu cred ca-si au rostul. A fost frumos din partea lui ca ne-a aratat cum raspunde un senator atunci cand i se cere socoteala pentru actiunile lui din parlament. aici nu este nici tribunal si nici piata publica unde condamnam politicienii chiar de noi votati (salut sectorul 2! ), pe baza unui e-mail. la fiecare 4 sau 5 ani avem dreptul constitutional sa-i condamnam prin VOT!

    1. @Merechene: 1. eu unul astept putina inteligenta 2. Eu am trimis la grupul parlamentar din senat, vax albina. 3. Gresit. Nea l-a postat in comentarii si l-a facut public. Noi l-am facut articol si Nea nu a protestat la intentia lui Mirel (comunciata in comenturi). Oricine are dreptul si poate sa-l evalueze. Asta cu condamnarea la vot e o aiureala, ma cam surprinzi. Daca nu ar exista presiune permanenta si ei ar fi evaluati doar odata la 5 ani ai tu idee cu ce nesimtire si-ar ingrasa afacerile si familiile? Uiti ca majoritatea nu sint acolo pentru politica ci sa returneze banii cu care si-au cumparat locul si sa faca si profit. Tribunal? Piata publica? Poate ca-ti place Boagiu insa argumentatia asta am mai auzit-o. In general la coruptii din PSD.

  34. Lamuriti-ma si pe mine, ca ma prind mai greu: De ce trebuie sa avem un raport favorabil pe Justitie? De cand este asta scopul?

  35. Florina: Am observat, dar daca ma intorc acolo iar iau foc. Poate m-am turat prea tare, recunosc. O fi fost o ramasita de spirit revolutionar, una asemanatoare cu cea despre care vorbea Dancu, dar orientata in sensul opus. Textul e bine scris si alunecos. Nu prea poti sa-l prinzi cu nadragii in vine, dar si-i da jos in comentarii, acolo unde spune ca "Poate ca am ajuns la fundul sacului si se vor speria de ranjetul prapastiei care se casca …" Observi usurinta cu care se include in categoria celor ajunsi la fundul sacului desi nu spune "noi am ajuns la fundul sacului"? E abil, dar este doar cat sa isi apere pielea si sa starneasca orgoliul idiotilor. Altfel, reuseste sa ameninte de genul "Sa nu dea Dumnezeu cel sfant sa vrem noi sange nu pamant" fara sa isi asume pozitia fata de revolta cu pricina.

    Dancu e bun doar la nivel de detaliu, dar este un strateg defensiv. Este foarte bun, insa, la "gherila urbana". Reuseste sa se remarce foarte usor dar nu poate sa mobilizeze curente de opinii. Din acest motiv nu a fost si nici nu va fi vreodata lider.

    Nu stiu daca mai este bugetar dar m-as mira sa plece singur de la butoiul cu miere. E suparat si el, il inteleg.

  36. Raspunsul doamnei mi-a umplut sufletul de lacrimi. Ca sa vezi unde erau marii oameni ai natiunii si cum se jertfeau ei pe altarul patriei. A votat cu tara in muget si-n simtire. Nu mai am dubii, politrucii nostri sunt doar prosti. Cand vii cu asemenea argumente sforaitoare si lacrimogene, care nu stau in picioare nici legate cu sarma, inseamna ca esti pur si simplu prost si impotent intelectual.

    BTW, voi nu vedeti cata iresponsabilitate au pulifricii astia?

    Tot dau vina pe UE, pe FMI, pe NATO, pe greaua mostenire si alte vrajeli. Nu noi va bagam pe gat forfetaru', FMI-stii il vrea. Nu noi, UE si liga tarilor nord africane sunt vinovate. Nu, noi nu am vrut sa votam o lege rupta pe genunchi. Dar ca sa nu se supere tanti mamitica si mamare, am votat cu dintii stransi asea, ca sa avem si noi o lege ANI. In cazul asta de ce nu au votat "Povestea povestilor" a lui Creanga sau "Amintiri din copilarie" drept lege anticoruptie. Ca doar UE nu l-a citit pe Creanga asa ca nu se prinde.

    O sa se bucure ieuropenii ca romanasii au o lege anticoruptie schioapa, oarba, surda si muta votata de onor parlafrecarii martiri ai patriei.

    Raspunsul doamnei imi provoaca greata, in primul rand pentru ca-mi jigneste inteligenta, iar in toate celelalte randuri pentru ca denota tupeu jegos si nesimtire crunta.

    Asta e, mai citesc odata raspunsul ei si apoi ma duc sa borasc.

  37. @zexe,

    Te-nteleg, mie nu mi-a placut melanjul de tinte care da impresia impartialitatii. Si, venind din partea unui membru de partid, oricita disidenta ar face, nu suna credibil. Eu l-am taxat pentru final, n-am luat totul la puricat. Oricum, grupul de la Cluj merita, zic eu, o atentie deosebita (ca sa vedem cum se misca) si o analiza mai serioasa. Ultima, la momentul potrivit.

    Sa-ti traiasca feciorul!

  38. @daniel

    Aveau, n-aveau majoritate, trebuia să voteze împotrivă. Şi să spună şi de ce. După raţionamentul ăsta (nu votăm împotrivă fiindcă nu avem majoritate) toate legile s-ar adopta în unanimitate, fiindcă opoziţia oricum n-are rost să voteze împotrivă, că n-are majoritate.

  39. Eu nu sunt de acord cu justificarea… un vot pentru este totusi un vot pentru. Daca nu esti de acord cu ceva, votezi impotriva, si iti argumentezi apoi opinia, nu votezi pentru desi erai impotriva.

    Pe principiul asta s-au votat multe legi aiurea doar din dorinta de a fi facute, iar apoi nu au putut fi puse in aplicare sau daca au fost aplicate nu au avut nici un rezultat.

    Primeste un punct de la mine pentru faptul ca a raspuns. In rest, doua puncte minus, 1 pentru scuza clasica a romanului ca "oricum tot aia era", si al doilea pentru faptul ca nu a iesit nimeni din PDL sa spuna ca legea aia nu mai are nici o valoare. Si as mai gasi cateva minusuri, dar ma opresc.

    O sa trimit si eu un mail tuturor celor care au votat da in parlament pentru acea lege. Si voi scrie si celor care au votat, acum, in criza, cand toate institutiile internationale ne spun ca sunt prea multi bugetari la stat, cand nu sunt bani ca sa-i platim pe toti, pentru abrogarea articolelor referitoare la cumulul pensiei cu salariul in sistemul de stat. Voi consulta pagina senatului pentru a vedea daca si doamna Boagiu a fost printre ei. Caz in care imi permiteti sa-i mai dau un minus.

  40. si revin si eu. n-ar fi rau ca atunci cand ne dam docti pe subiect sa facem si un research mai amplu, sa nu ne scape "banalitati" de genul ca era nevoie de o majoritate calificata si nu de una simpla pt a trece votul. de genul ca pb a plecat din comisia juridica unde pdl e in minoritate atata timp cat udmr voteaza cu psd si pnl. de genul ca nu a avea o lege a ani pana la sf lunii ar fi un dezastru in prespectiva raportului pe justitie din vara. sunt detalii stiu, dar fara questii din astea pragmatice nu ajungi sa atingi niciun "ideal"

    1. @daniel: ok. atunci facem asa: morala si adevarul imi spun ca ai tot dreptul sa scrii ce scrii aici. Pe de alta parte insa, daca tu scrii aici justificind o lege imorala si sprijinind un mecanism care va apara hotii de orice control, ataci chiar principiile moralei. Judecind ca tine, prefer sa pastrez niste principii golite de adevar decit adevarul. Asadar te voi bana in numele moralei.
      PS: doct pe subiect te dai doar tu aici. Ca veni vorba.

  41. si apropos de anca boagiu, sapt viitoare franta ii acorda legiunea de onoare pt eforturile facute cand era ministru al integrarii europene. deci cred ca femeia asta chiar e sincera cand vorbeste de angajamentele romaniei la ue. si o alta completare: omul din pdl care s-a batut cel mai mult pt o lege a ani mai ferma este iulian urban, senatorul spam. a incercat chiar in ziua respectiva sa introduca o gramada de amendamente care au fost respinse toate. in final cand s-a votat legea overall (pana atunci se votau amendamente la diferite articole)pana si urban a votat pentru. asta ca sa demonstrez ca unii pedelisti chiar au votat pentru fara a fi rau intentionati, doar ca era mai rau sa nu avem nicio lege la sfarsitul lui mai

  42. nu stiu cati dintre voi ati citit prevederile Mecanismului de cooperare si verificare agreat de ro cu ue in 2006. la unul din bechmarkuri spune clar ca ani trebuie sa existe first of all. nu uitati ca ani s-a facut in 2007, dupa aderare! atata timp cat prin decizia ccr noi nu mai avem practic o agentie de integritate in functiune, este absolut urgent sa trecem aceasta lege, indiferent cat de castrata e. altfel am avea un intreg benchmark aruncat in aer de romania. deci da, e mult formalism in ce spun, dar cu birocratia europeana trebuie sa lucrezi si asa. oare de ce nu au insistat sa fie un ani si in grecia, in portugalia, spania, italia si alte state care si-au batut joc de UE in ultimii ani?

  43. UE a laudat, alaturi de DNA, in ultimul raport cu privire la justitie, doar ANI. UE vrea o ANI care muşcă cu ştirba pe care au trimis-o ei la promulgat. Mai usor cu enteresul naţional. Nu au nici o scuza.

  44. @Florina, da, recunosc ca mi-am varsat fierea pe el si ca, intr-o oarecare masura, o merita. Altfel, Vasile Dancu imi este simpatic, si chiar am stat pe blogul lui o perioada de timp, pe vremea cand a fost matrasit de baronii PSD, la Constanta. Ceea ce m-a enervat a fost ca mesajul textului sau s-ar traduce, pe scurt, ca un mesaj pentru idioti: " Sunteti atat de idioti si pampalai incat nici sa iesiti in strada sa faceti o revolutie nu sunteti in stare"

    Cand aveam baiatul ii spuneam: "nu esti atat de barbat incat sa poti manca tot din farfurie"

  45. @daniel: pai e ce spuneam eu mai sus, apropo de sistemul Barter dintre Basescu si parlamentarii din arcul guvernamental, ca sunt UDMR, ca sunt PDL, ca nu'sh ce independenti.

    daca UDMR-ul o sa aiba aceleasi mereu procente, astia de la PDL ar fi bine sa gandeasca de x2 si sa nu mai voteze cu ambele maini.

    chestia cu "UE care ne cere legea ANI" e praf in ochi. UE voia o anumita lege, nu "chestia asta".

  46. @florin

    probabil esti unul din cei care ar fi preferat nici sa nu aderam la ue in 2007 pt ca nu indeplineam toate criteriile.

    @omen

    ma indoiesc ca legea va fi retrimisa la parlament. mai degraba TB a dat un raspuns ca sa se scoata din incoltirea de la conf de presa. daca ati fost atenti initial a incercat nici sa nu raspunda ca vezi doamne nu e pus la curent cu ce se votase. a raspuns abia dupa ce ziaristii au insistat.

    1. @daniel: nu. De unde ai dedus asta? Pentru ca nu pot sa cred ca Europa ne impune sa votam o lege ANI pentru hoti? Daca Basescu nu trimite legea inapoi cred ca putem sa stam acasa sa cultivam castraveti si sa uitam discutiile despre dreapta. Ma sidereaza genul asta de "analiza" care e atit de absorbita de formalism si culise incit pierde complet contactul cu realitatea. Toata Europa cere o lege ANI puternica si tu ne explici ca ne-ar penaliza daca nu o votam castrata.

  47. dar daca Basescu o intoarce la parlament, nu inseamna tot "blocare"? tot cartonas rosu? adica poporul pedelist i-a pasat-o lui Base, ca sa se intoarca tot la mdoificarile? -asta-i un fel de dilema cretana 😆

  48. Aveti o mare problema sa intelegeti substanta problemei. Anca Boagiu nu a explicat in detaliu, probabil si-a imaginat ca sunteti destul de cunoscatori in ale problemei. Legea ANI este organica! Asta presupune ca ai nevoie de 69 de voturi in senat pentru a o trece, iar majoritatea pdl-udmr-unpr are parca 72. cu tot cu ministri. daca luati in considerare ca udmr a fost principalul promotor al schimbarilor din lege, astea de v=au scandalizat pe voi, realizati ca pdl putea cel mult sa blocheze varianta care pana la urma a treut. Ce insemna asta? un mare cartonas rost pt romania la urmatorul raport pe justitie. asta spune si anca boagiu. nu zic ca multi pedelisti nu s-au bucurat de forma care a trecut pana la urma, dar priviti problema obiectiv pana la capat.

    1. @daniel: asta e o mostra de logica Johaniss, moncher. Adica tu ne explici ca e bine ceva catastrofal. Dar ce zici daca PDL se retragea de la vot? Hai sa fim seriosi, asta e cea mai mare traznaie pe care am auzit-o saptamina asta, ca de fapt parlamentarii PDL au salvat România de la dezastru votînd o lege ANI care le permite tuturor sa fure in voie! Cred ca nici lui Voicu nu i-a trecut prin cap asa o magarie de justificare dar nu e tirziu: o sa aflam ca a facut trafic de influenta pentru ca nu stiu ce tratat european i-o cere… Obiectiv, zic.

  49. si oricum, nici Basescu, desi prb ar vrea, de fapt nu poate sa faca mare lucru(e o nota de ezitare in acel "daca s-a modificat legea ANI in plus fata de recomandarile CCR.." ).

    e o nota de ezitare pt ca Basescu functioneaza cu "votantii lui" din parlament oricum in sistem Barter("ba, votati alea esentiale, iar eu mai inchid ochii!")

    si n-are ce face. sincer. pana la urma, duhoarea de hoit emana de la cel mai inalt for al justitiei romanesti: Curtea Constitutionala Romana.

  50. raspunsul este ipocrit/mincinos/ticalos.

    inseamna ca totzi ai nostri au votat "pentru" in sperantza ca vine Dictatorul si da cu "fix it". femeia asta imi insulta inteligentza.

  51. ha. s-a comentat deja esentialul:

    1.exista(felicitari Anca Boagiu).

    2.dar ipocrit(oricum, un politician nu ar da alt fel de raspuns).

    poate ca e doar o manevra de-a lui Base, prin care iese el bine, ca reformator 🙂 [nu, asta n-o cred nici macar eu].

    m-am convins de mult ca toti gandesc "de ici pana colo" si cu gandul la cascaval. au incercat s-o treaca pe furis, cu "uite criza, nu e criza", etc.

    de fapt, Anca Boagiu nu numai ca a dat un raspuns ipocrit, dar minte de-a binelea: TOCMAI, acum AU majoritate! totu' e sa vrea; da' n-o sa vrea niciodata, din motive de tesla in *oaie.

    cu o lege ANI valabila, «A quoi bon avoir quitté Coasta Boacii?» ,… aa, adica de ce s-ar mai face lumea senator?! filme xxx se pot vedea si de acasa. si nici nu te mai da la tembelizor..

  52. @Bleen,

    Se plinge, pe vox, la Alin, Traian Linkescu ca tot nu merge link-ul catre blogary..Mi s-a adresat, ce fac, il mai dau o data?

    1. @zexe: Nu. Insa ma bucura ca a raspuns. Nu sint sigur ca toti isi primesc mesajele, mai ales acolo la grup, insa e incurajator ca totusi le pasa. Sigur ca e indigest de ipocrit, chiar jignitor, dar e un raspuns. Pragmatic vorbind (ca tocmai am primit un mesaj de la o prietena care ma facea "pragmaticul lui mama":)) acum e de facut un singur lucru: presiune cit mai mare pentru ca dupa ce Base le-o serveste inapoi sa nu aiba nesimtirea sa o trimita din nou la fel de castrata. Asta e obiectivul, nu sa le demonstram ca sint idioti. Eu unul nu inteleg prea bine ce s-a intimplat la PDL de au votat in bloc asa stupid. Aproape ca-mi pare o manevra a vechii garzi pentru a lovi in Boc, ca doar el e presedintele partidului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *