Am intilnit si nemti idioti. Azi, Klaus Iohannis.

Klaus Johannis: „Deocamdată scăderea salariilor bugetarilor cu 25 la sută va avea două efecte: nemulţumirea profundă a bugetarilor va fi primul şi o diminuare substanţială a veniturilor la bugetul de stat va fi al doilea. Aceasta fiindcă toţi bugetarii plătesc impozite la bugetul de stat şi sunt o sursă sigură. Dacă vor apărea şi alte efecte vom vedea după” (Hotnews)

Să recapitulăm. Notaţi şi băgaţi la cap:

  1. Scăderea salariilor bugetarilor duce la scăderea impozitelor plătite de aceştia şi deci a veniturilor la buget.
  2. Impozitele plătite de bugetari sînt sursă sigură de venit pentru buget.

N-am să comentez aceste nestemate ale gîndirii, ca să nu vă jignesc. O asemenea declaraţie nu arată că Johannis nu ştie economie, ci arată că Johannis e pur şi simplu idiot. Nu-i de mirare că s-a înţeles atît de bine cu Geoană şi Antonescu. Nici nu vreau să-mi imaginez ce discuţii de taină aveau cei trei, ce strategii politice şi economice puneau la cale, cum decurgea argumentaţia, ce demonstraţii logice îşi făceau reciproc sau ce bijuterie de umor e o divergenţă de opinii pe teme economice între Geoană şi Johannis, de exemplu.

Deşi am decis să adoptăm soluţia ediţiilor (la 6.00, la 15.00 şi la 20.00), atunci cînd e cazul vom interveni şi cu cîte un breaking news. Iar o asemenea declaraţie, la care nu ştii ce să faci, să te tăvăleşti pe jos de rîs sau să te îngrozeşti la gîndul că Johannis ar fi putut fi azi prim-ministru, merită un breaking news.

Imaginaţi-vă o Românie condusă de trio-ul Geoană-Antonescu-Johannis. Nu e doar o expresie. Chiar vă rog să v-o imaginaţi, cît mai detaliat, dacă se poate.

PS. Citiţi vă rog, la articolul de pe Hotnews, şi comentariile cititorilor. Merită.

Facebook Comments

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

208 comentarii

  1. Analizele politice vor fi destinate doar membrilor Comunității Blogary (membrii Asociației, donatori, sponsori). Alături de ele vom avea proiecte sponsorizate, dacă vom avea, pentru publicul larg.

    Militantismul politic e istorie.

    PS. Dacă Blogary va mai exista. Momentan nu are nicio factură plătită, hostingul și contorul cu bani din sidebar including.

  2. Să nu mă mințești, că pun la inimă, și să mă citești pe FB, din iulie încolo, dacă nu-i mai vine Țucherbergului în minte să mai facă vreo propagandă contra speciei umane.

  3. Asta îmi aduce aminte de o rusoaică foarte sexy, cetățeană baltică, deci integrată în UE, recrutată funcționar european, practic toată lumea cu carnet își cumpără mașinuță în Bx, deci și-a cumpărat și ea.

    Cel mai mare model de Mercedes, negru.

  4. Pfuai! Citesc ca Maria Sarapova, de care abia mai tineam minte ca e tensimana, crezând că în prezent e fotomodel, 27 de ani, are iubiti mult mai tineri, ultimul, 22 de ani, primind, ca si precedentii, cadouri scumpe, de ex. un Porsche. Se întâmplă ceva, domnule Martinică, dar nu știu ce….

  5. Azi am făcut un cheesecake, că prăjitură cu brînză nu pot să-i spun, neavînd în componență nici brînză și nici prăjitură, odată ce blatul e din fărîme de biscuiți. Și uitîndu-mă eu la el, la cheesecake-ul meu, ce frumos se răcea pe grătar, m-am gîndit să deschid televizorul, pînă se răcește destul ca să-l pun în frigider. Și am dat peste doamna Udrea, Elena Udrea, anunțîndu-l pe candidatul PMP la prezidențiale, domnul Diaconescu, Cristian Diaconescu. (N-am văzut nici un film cu James Bond, doar secvențe, că nu gust genul, mă plictisește letal, dar mi-a spus odată o bancheriță care voia să-mi vîndă un credit că ăsta-i un fel de tag inconfundabil: „My name is Bond, James Bond”, și mi-a plăcut ideea, sublimează perfect noțiunea „puerilului serios”!) Parcă aici, pe Blogary, mă întrebasem acum ceva timp dacă nu cumva Diaconescu va fi candidatul prezidențial din partea PSD-ului. Să nu-mi spuneți că pesedeii îl vor băga pe Geoană iepure în primul tur, ca să ajungă în al doilea Johannis cu Diaconescu, și ei să spună atunci, sanchi, că-i dă fair playul afară din casă și-l sprijină pe ultimul citat.

    1. Mie imi place Bond, nu am vazut si nu ma intereseaza alte filme din genul respectiv, dar Bond imi place. E drept, doar Bondurile de pana la Dalton, dar ma relaxeaza si ma transfera intr-o lume un pic invechita, in care englezii erau blonzi si exoticii la exotici, nu in Germania si in care stii ca sunt unii care poarta povara sigurantei noastre si care inving mereu.
      Dupa atatea carti si filme serioase, Abuladze, Mihalkov, von Trier, Tarkovski, Lunghin, acum vreo trei ani mi-am cumparat toata seria Bond (se dadea la un ziar dubios) si am terorizat-o pe nevasta, nu m-am uitat cu ea la alte filme decat la Bond, nu am mai pus ochiul pe un film d-ala cult.
      A, si anul asta am citit prima data Rodica Ojog Brasoveanu si nu m-am lasat pana nu am terminat seria cu Melania (dupa aia, ca sa reintru in atmosfera zilelor noastre m-am apucat de „Demonul amiezii”).
      Oricum, cred ca va intra Diaconescu in cursa asta cu acelasi chef si aceeasi incredere ca in cursa pentru Primaria Capitalei din 2008. Si cu acelasi rezultat.

      1. Hei, imi place gustul tau (da’ fara Ro. Oj. B., totusi!…). Sper pentru tine ca nevasta-ta nu-i calugarita !! 😀

      2. Singura damă dintre cunoștințele mele care gustă Bondurile se dă în vînt, în mod egal, și după SASuri și Tom Clancy. A, da, și inițial ne-a apropiat pasiunea comună pentru San Antonio. (În tinerețea mea, Sana mă fascina. Nu semăna cu nimic și nimeni din ce știam.) Teribil ce ni se schimbă gusturile în timp, nu ți se pare? Sigur, rămîne un fundament imuabil, mai lat sau mai îngust, dar ăla cred că ține de ADN-ul biologic (nu fac mișto).

    2. Lasă, zi de cheesecake, cum îl faci fără brânză. Fiindcă Blogary s-a-nchis, nu mai are importanță unde te-ntrebai, aici cresc bălării, e ca în Călăuza, nu mai știe nimeni de blog, numai noi bântuim seara, baremi să bântim mâncând cheesecake. Iar politica e aiuritoare ca-n Brazil (filmul) dc ai ajuns să te gândești la Diaconescu, candidat PSD.

      1. Auzi, orice, da” pana aici: sa nu compari Blogary cu Calauza, ca Blogary le spune verde-n fata, iar Calauza te ia pe dupa piersic pana ametesti. (Cand eram mica si naroada ma dadea gata Tarkovsky, dar cred ca mai mult din sclifoseala de aspiranta la Litere. Vazandu-l dupa ani de zile, nu mai dau doua cepe degerate pe el si daca n-a rezistat testul timpului, carevasazica e un ifos pentru snobi.)

        1. Fiind ingineră la bază, mă simt obligată să precizez că mintea mea funcționează pe principiul „monsieur se scrie, monsieur se citește!”. Erau niște bălării impresionante în Călăuza? Erau. A lăsat Bleen să crească bălăriile pe aici? A lăsat.

          Ziceam că poate le mai dă cititorilor o șansă, să-și facă un fel de abonament ca să citească un fel de analize istorice, că el a ajuns cu scrisul abia în 2016 și până la alegerile din 2019 mai este.

          1. (Scuze, m’lady, am apăsat pe downvote, în loc de up, am corectat cît de repede am putut, dar s-ar putea să fi rămas în memoria Disqusului și negativul, și ca să știi că n-a fost intenționat)

            1. Nu te da niznai, stimabilo! Bălăria ca simbol al părăsirii, ce nu ți-e clar?!

              Blogul era viu. Aveam și noi off-topice, of, of, of, nu-i făceam trafic lui Klaus aiurea, erau actualizate, cu data pe ele, aveam articole destepte, comentarii așijderea, in fine, nu se poate, nu se poate. Doar că, intrând pe FB din greșeală în mijlocul boicotului, s-a deschis wall-ul la Mirel Axinte – Blogary – Last try. Ca incepatoare intr-ale FB am crezut ca mi-afiseaza si mie Țuckerbergu ceva de actualitate…

        2. Foaaaarte rau faci, fata moshului, ca nu mai aspiri la Litere. Stii ce misto e sa aspiri la Litere? Si ce-ai cu bietul piersic, ce te-ai casunat asa pe el, ca nu ti-l vinde nimeni ca ardei iute! E si el, ia, un biet pomisor acolo, cand plin de flori, cand plin de piersici de-alea maaaari, zemoase, parfumate, mmm!…

          1. Haha, Literele si-au facut treaba, iar restul e ca piersicul, nu sta in loc: mai pierde frunze, mai infloreste, mai rodeste. Ochiul de la 16 ani e altfel decat ochiul care se uita la Dupa Dealuri si ramane amutit de atata frumusete. Cand imbatranesti, ajungi sa apreciezi geniul simplitatii.

            Apropo de piersic, am o „balarie” (ca sa fie si @disqus_CAS9LR0h54:disqus multumita ca are dreptate). Frau Marta mea a vrut sa plece de la noi de doua ori: o data fiindca refuzam cu obstinatie sa-mi pun uniforma de generala pe umeras si a doua oara cand cu „cracele de la perzicu'”.. Spalase ditamai geamurile de la sufragerie, se dezechilbrase si cazuse lata pe spate. L-a asteptat pe tata sa vina acasa ca sa-i comunice oficial si foarte oficios in limba lor de comunicare, care era romana, sau, ma rog, o varianta a ei: ” Eu caut sa plec, facut bagaj, perzonal de Knonstadt pleaca la 7, nu mai pot sta aicia, ,spalat geamul si cazut cu cracele in sus, tot vecin de peste drum vazut la mine cracele ca cracele de la perzicu’. Asa rusine caut sa sterg, dar nu se poate, caut sa plec.” Fatza tatei, osciland intre seriozitatea ceruta de moment, ingrijorare pentru o posibila trauma la spatele Frau Martei si umorul motivului, priceless.

        3. La Călăuza m-am dus cu domnul T., iubirea vieții mele din perioada aia, și cu o amică, fie iertată, că a murit între timp. După un sfert de oră, eu și amica eram deja hipnotizate, cu retina supergluată de ecran, abia îndrăzneam să respirăm. Domnul T. s-a ridicat și a ieșit afară, că se plictisea. În final l-am găsit așteptîndu-ne în fața cinematografului, foarte bine-dispus, fumînd și mirosind a bere. Ainsi va le monde (afin qu’il nous voie vieillir).

      2. Păi îl fac cu cremă de brînză, care-i ca un fel de smîntînă mai groasă (partea de după virgulă e pentru domnii care trag cu ochiul, că doamnele n-au nevoie de asemenea explicații). Multe bălării în Călăuza, corect. Și eu le țin minte. Și apa. Și rugina. Filmul în sine a fost doar un declanșator, la mine.

  6. Ajung s-o antipatizez pe Simona Halep si sa ma tem de victoria ei, din motive televizoristice. Parca victoriile sporturilor de echipa sunt mai usor de suportat. Ma rog, la fotbal exista avantajul ca sunt si mai rare.

    1. Ei, las-o-ncolo, nu tre’ sa ajungi acolo, tre’ sa ti se falfaie de latrina si toate tv-urile. Tipa joaca misto, ce naiba! Nu mai stiu cine naiba i-a zis „mica mangusta”, da’ chiar asa e. Si-a luat-o de la Sharapova, ca a prins aia o zi de vis (ca acum vreo 5-6 ani), dar S. H. a jucat splendid. OK, conitza?

  7. Nu stiu unde sa mai comentez, parca sunt într-un apartament din care s-au mutat chiriasii, au mai lasat piese de mobilier disparate, capete de sfoara, saci gauriti, de-astea. Deci Cosea recunoaste la A3 ca taxa de 7 centi e un ESEC, reusind sa nu pomeneasca numele lui Ponta.
    Unde-i scoleste si pe comentatori? Cum le face contractele, ă?
    Doamna Udrea, dom Turcescu,, uitati aicea clasa profesionala, meserie, broderie, nu harmalaie aiuritoare de cârciumă, ca nici macar laudele nu se disting.

    1. Uite ca avem si vesti bune, Diaconescu e candidatul PMP la prezidentiale. Adica macar daca ma duc la vot, nu mai e cazul sa desenez porci si magari pe foaie.

      1. De unde știi? Eu văd că s-a ales Udrea și tocmai mă gândeam să-l dezboicotez pe Țucherberg cu homosexualu de tat-su și să comentez ceva pe FB la Papahagi, că s-au dus la Paris boi și au venit limbrici.

    2. Calauza lui Tarkovski, Mircea Cosea, „eshecele” lu’ Ponta, scoli de comentatori, Dna U (o fi ceva ruda cu pasarea U?), broderie, carciuma, laude, de-astea – ma copii, la voi e suprarealismu-n floare! 🙂

  8. Şi ăsta e un pericol: laşi un blog în paragină? Cresc buruieni – Andrei,
    ChristianM şi care-or mai fi cu tot neamul şi fanii lor, că la capitolul
    zărghiţi noi românii stăm bine, slavă Domnului.
    Dacă e lăsat vraişte, blogary o să arate ca Manhattan în I Am Legend 🙁

  9. Nu, ci mult mai penibl decât finalul lui Milică. Milică n-a fost înțeles de unii care și așa nu prea-l votaseră, nici pe vremea „Nicki și Vațlav, prietenii mei”, nici pe vremea altor mieunături, că părea distant și abstract. Pt ăilalții, care-l mai votaseră, părea cel mult un incapabil. Avea amantă, care a trecut apoi la Stelică, de râdea Cațavencu de el, „Amantul amantei președintelui” și mai tarziu mi-a și șters dom Stelică postare pe VP, dar nu era nici un interes să fie vânturat evenimentul.
    Femeie cu meserie, stomatoloagă, nu politiciancă.

    Pe Băse l-au votat categorii diverse. Și de la președintele Academiei (so to say) și până la ultimul țigan ursar, toți înțeleg ce înseamnă să-ți pierzi mințile după o pațachină (care, în mod demonstrat, arată ca o pațachină, nu are absolut nimic de spus dpdv politic și nu a rămas strachină în care să nu calce și mesaj tâmpit pe care să-l rateze.)

    Deci e mult mai penibil, pentru că este genul de penibil ușor de perceput literalmente de la vlădică la opincă și foarte vizibil. Plus că Băse e bunic și, vorba lui Pleșu, oricât de tânăr ai fi, odată ce ești bunic se cheamă că ești bătrân. Asta e percepția și ea îl mai adâncește nițel în penibil în mentalul colectiv.

    1. Ioi, da’ noi iubim la el, mult bine fecut. La noi la Ardeal mai mult calm este, nu ca la papura cu noduri de la Straulesti, de la balta aia. La mine nem tudom dovada che pierdut mintile dupa patzakina (si nici nu beghem, nu mestekem la viata lui amoros), dar gresit tare che fecut fixatia asta politic. No, om este, mai gresit si el la politic…

  10. Mi-am făcut toate testele, personalitatea mea platonică e de filosof, în viața anterioară am fost filosof grec (am avut noroc, nu m-am mai reîncarnat până la micul ghinion de acum) și, ca zeită, sunt Atena. Sunt incredibil de sweet, am un echilibru între ratiune sl simțire excepțional, destinul meu real este să conduc lumea, și, cu toate astea, care nu-s ușor de dus, nu pot să răspund la întrebarea dacă se închide sau nu Blogary.

    1. OK, OK, cu aia anterioara e OK, cu norocul e OK si cu el, da’ ce facem cu viata ulterioara? Ca de-asta nu mai scapam 🙂 !

  11. Deci @Andrei si @Christian Macedonschi văd ca fiind perfect logice afirmaţiile dlui Johannis :).
    Rugămintea mea e să nu încerce careva să le explice despre ce e vorba, că nu are rost.

  12. Tehnic si logic nu e nimic gresit in ceea ce a spus, problema e ca al doilea efect, desi real, nu este cel relevant intr-o astfel de decizie, ci economia care se face in ciuda scaderii incasarilor. Asadar e cel mult o declaratie irelevanta. Nu e o declaratie idioata. Iar de la o declaratie irelevanta la a il eticheta si cataloga drept idiot e o dovada clara de rea vointa si dorinta de denigrare din partea autorului articolului. Nici macar daca ar fi facut o declaratie idioata nu il face ca om „idiot”, pt ca cu siguranta a avut si multe declaratii si actiuni inteligente, iar o singura declaratie fie ea inteligenta sau idioata nu da valoarea unui om ( „inteligent” sau „idiot” ). Johannis pare sa fie singurul politician roman care nu isi jigneste adversarii in disputele politice, cel mult catalogheaza actiunile, declaratiile, comportamentele acelora, nu ataca /eticheteaza /jigneste si persoana, valoarea umana a respectivului , cum o face autorul articolului

    1. Declaratii „irelevante” pot sa-mi permit sa fac eu, ca oricum nu intereseaza electoratul. Daca J. ajunge presedinte/PM? Poate va dori sa creasca, dupa logica asta, cat mai mult salariile bugetarilor, ca doar cresc si veniturile la buget.

  13. Am impresia ca ceea ce a spus Johannis dateaza din perioada guvernarii Boc cand au fost scazute salariile. In legatura cu impozitele bugetariilor trebuie luat in calcul ca acestia sunt consumatori. Platesc TVA, impozite ce case si masini, impozitul pe carburant, pe tutun etc… Asa ca articolul este foarte prost si manipulator.

    1. Raspunsul dv este realmente prost, atat de prost incat nu poate fi manipulator. Cum ați nimerit pe un blog cu raționamente complexe?
      Sa-mi spuneti ce parte nu intelegeti, si voi reveni cu un desen. 1) Nu are importanta perioada in care a vorbit Iohanis, principiul este acelasi. 2) Un bugetar ESTE platit din impozitele nebugetarilor, e paltit de la buget, nu stiu daca ma exprim suficient de clar pentru dv. Din veniturile incasate de stat.
      In calitatea lor de consumatori ei intorc niste bani la stat prin actiunile descrise de dv. Adica, pentru a-l cita pe Isarescu, impozitele incasate de la bugetari insemana ca mutam banii dintr-un buzunar in altul. Daca din venitul statului V platim bugetarii cu suma B si ei intorc statului suma I, statului ii ramane un buget mai mic

      V-(B-I) = V – B + I (desfacem paranteza, da?)
      Daca micsoram lefurile bugetarilor cu 25%, ei incaseaza 0,75xB si intorc statului 0,75xI

      Bugetului statului devine

      V+ 0,25 xB (economia făcută de Boc) – 0,75(B – I) = V – 0,5x B + 0, 75 x I
      M-ați putut urmări până aici?
      Economia finală este

      V – 0,5 xB + 0,75 x I – (V – B + I) = 0,5xB – 0,25xI
      Dacă I e mai mic decât 2xB, ceea ce este evident, statul realizează o economie și, poate mă repet, dați un semn, revin cu desenul.

      1. Ce sustin incompetentii astia e ca bugetarii nu mai puteau cheltui aia 25%, pe care altfel ar fi luat statul TVA. Formula ta are avantajul ca in I-ul ala poti sa incluzi si TVA si orice altceva, ramine valabila. Iar ei tot incompetenti.

  14. Desi atacul lui Johannis asupra reduceri salariilor bugetarilor este complet idiot din punct de vedere logic, nu v-ati prins ca este perfect valid din punct de vedere electoral. Majoritatea proasta a populatiei nu va intelege calculele de mai sus, dar va intelege ca de fapt asa se pierd bani de la buget, iar Johannis, ar putea, daca ar fi presedinte, sa creasca salariile bugetarilor si pe langa asta si contributia la buget.

    Matematica nu e prietena oricarui roman. Trebuie sa faci parte dintr-o elita, din pacate, pentru a fi prieten cu numerele. De aceea prin aceasta declaratie Johannis a castigat electorat.

  15. In lipsa unei ierarhizari corecte, logice si etice a veniturilor lunare, singura masura pentru a se realiza ar fi fost plecarea de la un " moment zero" de la care apoi sa se ierarhizeze veniturile. Vorba lui Voinescu: este momentul revoltei, urmeaza cel al acceptarii.

    PS. Un bugetar prieten, refuza sa vorbeasca de veniturile sale. De rusine, vazand eforturile pe care le fac eu pentru un venit apropiat de al lui, dar mai mic, in sistemul real al creierii de valoare si privat. Recunoaste ca nu ar face fata solicitarii.

  16. Dati-mi voie sa citez din "Curentul":

    "Soluţia proiectului ratat de PM Klaus Johannis

    Şi acum să vedem ce altă variantă aveam în decembrie 2009: în loc de Emil Boc ar fi putut fi „proiectul Klaus Johannis“, „un tehnocrat autentic“, „un bun manager“ care „coagulase în jurul său o majoritate parlamentară“, ne explicau alte două proiecte ratate ale anului trecut: Crin Antonescu şi Mircea Geoană. Ia să vedem ce declaraţie stupefiantă a dat pentru „Rondul de Sibiu“ „proiectul ratat de PM, Klaus Johannis“ despre eventuala reducere cu 25% a salariilor bugetarilor:

    „E greu să evaluezi măsurile fiindcă ele nu au fost încă publicate sub formă de ordonanţă sau lege. Eu aştept să se clarifice ce se doreşte şi atunci putem să le evaluăm. Deocamdată scăderea salariilor bugetarilor cu 25 la sută va avea două efecte: nemulţumirea profundă a bugetarilor va fi primul şi o diminuare substanţială a veniturilor la bugetul de stat va fi al doilea. Aceasta fiindcă toţi bugetarii plătesc impozite la bugetul de stat şi sunt o sursă sigură. Dacă vor apărea şi alte efecte, vom vedea după“.

    E adevărat că fără astfel de declaraţii s-ar fi demonstrat mult mai greu necompetenţa pentru poziţia de PM a „proiectului ratat de PM, Klaus Johannis“, proiect susţinut de meseriaşii, geniile economice şi manageriale din politica românească: Geoană, Antonescu, Becali, Marko Bela, Vadim şi, în plus, şi de mogulii presei.

    Să analizăm primar această declaraţie imbecilă:

    „Deocamdată scăderea salariilor bugetarilor cu 25 la sută va avea ca efect diminuarea substanţială a veniturilor la bugetul de stat“.

    Deci să luăm impozitul pe venit (salariu) de 16%. Să spunem că totalul salariilor bugetarilor este X, la care bugetarii plătesc 16%X impozit pe salariu. Aşadar, ies de fapt din buget 84% X. (-100%+16%= -84%). Dacă vor scădea salariile la 75%X, impozitul aferent va fi 16% din 75%X, adică 12%X.

    Aşadar ies de fapt din buget 63% din X (-75%+12%= -63%), adică facem o economie.

    Şi la fel pentru celelalte cote procentuale, domnule proiect ratat de PM, Klaus Johannis!

    Din abordarea dvs. „macroeconomică“ rezultă automat şi soluţia: trebuia să creştem „veniturile sigure“ la bugetul de stat cu 25% din X, suma pe care guvernul vrea de fapt să o economisească, prin creşterea cu 156% a X, impozitul aferent crescând în valoare totală cu 25% din X (16% din 156) şi realizăm veniturile dorite, nu? Ura, să mărim salariile bugetarilor cu 156%, URA! Doar cârcotaşii ăştia de finanţişti nu vă înţeleg strategiile, dle proiect ratat de PM, nu-i aşa?

    Şi nu mai spunem că, de fapt, noi avem o problemă în a strânge tot X-ul, nu doar cei 25%X, ceea ce a generat împrumutul de la FMI sau de pe piaţa bancară, care sunt purtătoare de dobânzi, stimate domnule „model de transparenţă“, „garanţia infuziei de eficienţă“! Dacă-mi permiteţi un sfat, prin această declaraţie aţi fost mult prea transparent!"

  17. gotziul s-a dus sa bea un vin sa poata si el produce ceea ce stie mai bine: un pipilic. apoi sa-l posteze pe VaxPublica.

  18. @florina,

    primesc tzuica – la primul drum de Bucuresti (si, aviz amatorilor, io aduc palinca).

    io-ha-ha-ha-nis itzi apartzine (da un sut in bou pot sa dau si eu))))

    @all care v-atzi luptat la Fumi (pe VaxPublica)

    ce nu le-atzi zis p(r)ostacilor este ca toata lumea caineaza consumul – cum se va duce el, prin scaderea salariilor bugetare si a pensiilor, in spumele marii… nimeni nu le-a zis sa incerce sa mai si produca! sa aiba ce consuma, sa dea la sub-nasul lor o zupa sa-mbuce. pina si tatukul lor Marx a zis despre ban ca este o marfa. sa si-o produca daca vor sa consume! si-apoi sa protejeze pensionarii, nu jite nebune ca johanisul!

  19. @omen,

    Eu sunt cu ochii pe postarea respectiva, stiu comentariul.

    Nici macar nu miroase, e precum sunca aia, mai mult apa si E-uri. Da' si aia se impute.

    El il iau deocamdata de Iohahannis, cum am zis si mai sus.

    @Micutza,

    "Iohahannis" imi apatine. Sau asa Io 😆 😆 nnis.

  20. io-s mai departe, da' dintre voi a mirosit careva pericolul Iohannis? cum miroase? eu as paria pe "cam imbacsit", mai ales la etajul superior 🙂

    comentariu de la Gotiu(m-am trezit sambata de dimineata si n-am ce face :mrgreen: )

    "Alin al dvs., dle Gotiu, a citit si a dat mai departe un comentariu de pe un portal infect al pseudo-dreptei basiste, Madame Blogay, unde pompeaza doctrinarii sinecuristi de la Cotroceni.

    Un comentator diliu de pe-acolo (blogaristii isi apostrofeaza adversarii cu epitete ca “tampi” sau “idiot”) facea misto ca un cocalar penal de Klaus Johannis pornind de la declaratia pe care o citati, si care a fost preluata mai intai de Hotnews. Mie mi-e clar ca pupinbasistii au mirosit pericolul Johannis si acum se grabesc sa-l dezamorseze in fasa."

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societa

  21. @Micutza 😀

    Ieeeeeeeeee

    Foarte serios, la Iohhanis ma gindeam cind am scris. Ca nu-mi iese din cap de azi-noapte, de la Alin. Si acum, inainte sa-mi ispasesc pedeapsa, hop, ce vad? Gotiu. Tot cu Iohannis. Nu mai merge cu Ariel, incearca cu Vanish.

    Tuica ramine valabila. 🙂

  22. @)))) ai trecut.

    cu o mica rect-ificare de final: pen-sula (ca prima data), nu pensula – caci autoarei de la care am extras paragraful i se pare (sau ar vrea sa se laude/s-o credem) ii sta mintea (putzina cita o are) numai la numitul object cu par la un capat.

    daca-i trimitzi aceasta explicatzie lui johannis sigur va putea sa isi explice sie insusi de ce este cam emilbobu (adicatelea: dobitoc).

  23. All: off topic

    Micutza, atentie, asta-i analiza.

    Paradigma inconturnabila a rebelului este foarte adinc infipta in anvergura portretului. Tesatura creatoare exprimata, pur si simplu, din amestecul de trigonometrie si poezie, denota resorturi plastice originale, cu linii de forta si expresivitate de o factura imagistica impresionanta. Rigoarea culorii, fracturata de linii sinuoase si angulare, sublimeaza arhetipuri sexuale, oferind sentimentul terapeutic al erotismului eclectic. Contextul pictural, nascut din zbucium alternind cu calm neuronal, este augmentat prin sublimarea reminiscentelor unui joc rafinat si frumos colorat, oferind astfel o geniala omogenitate ideatica. Nonconformismul razbate, asadar, din fiecare fir al pensulei.

    Ei bine, iau nota de trecere? 🙄

  24. Pingback: romania - Page 45
  25. Micutza,

    Buna dimineataaa! 😀

    Ti-am raspuns la ultimul articol. Am zis si de penalizare.

    Azi noapte am stat pe vox.

  26. @

    mai, dar ce sarira iohanistii pe voi pe VaxPublica! v-au ciuruit cu ineptzii emise din orice pozitzie (mai des cea ghiocel). nici n-am rezistat sa citesc tot – m-am dus sa vomit de dimineatza.

    @florinaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    datoriaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    ca acusi bag dobanda si penalizari la ziua de intarziere per incasarea comenatriului complet si corect la analiza ceruta (sa, ma rog, in orice ordine doresti).

  27. La Multi Ani, Florin! 🙂

    cat despre Iohannis, vorba parafrazei: nu de Iohannis ma tem, ci de numarul sustinatorilor ideilor lui! :mrgreen: [ori sunt toti in "denial", ori pur si simplu unii nu poate, dom'ne].

  28. @Buciuman

    Nu, domnule, nu. Aia 16% se recuperau si inainte! Inca o data, poate cine stie…

    (0.75 – 0.16 x 0.75) / (1 – 0.16 x 1) = 0.75 x (1 – 0.16) / 1 x (1 – 0.16) = 0.75 !!!!

    In alta ordine de idei, la Vox, un lider sindical a gasit solutia magica: sa se mareasca salariile la PRIVAT cu 100 lei. Cum face statul asta n-a spus, o fi evident, mai stii? Si oamenii astia ne invata copii carte (si matematica, printre altele….)

  29. pana la urma, Santa Kalus este neamtz romanizat. nici nu-i de mirare ca vine cu asemenea declaratii.

    Spuneai, Bleen, sa ne inchipuim o Romanie condusa de "Die Fantastischen Drei". Ar fi fost aceleasi realitati, alti conducatori, patru ani de acum incolo dadeau vina pe vechea mostenire, vanghelie ar fi stat mot cocot in fruntea Senatului, Voicu nu ajungea la parnaie, scandalurile din Justitie probabil ca nu apareau in ziare, formarea unui guvern majoritar ar fi fost greu de realizat, la televiziuni vedeai numai prezentatori calmi, fara spume la gura, firea – o delicata, impozitele pe venit ar fi crescut la 40%-50%, tva-ul crescut la majortatea produselor, mai putin cele alimentare; Iliescu ar fi stat cel mai rau…cu un picior in groapa. Ar fi aparut tot felul de scandaluri prin ministere: bani lipsa, licitatii manarite, proiecte acordate clientelar, etc, etc (chestii care, de fapt, exista in orice guvernare!!). Patriciu, in sfarsit, obtinea mult-visata amnistie fiscala (la fel ca Vantu).

    Ah, si sa nu uit… satul Rachitele sigur nu ar fi avut sala de sport de 2 mil de lei.

    Pentru pdl insa ar fi fost f greu sa se mai ridice in cazul unei guvernari psd+pc+pnl; media si populatia le-ar fi fost ostile. Stanga la putere, niciun partid de dreapta puternic in opozitie, ar fi fost jalnic. Totusi, in conditiile astea, s-ar fi putut naste un nou partid,cu adevarat de dreapta, sustinut de Base!

    Pdl-ul a avut noroc cu Base, pe 6 decembrie. are maximum doi ani la dispozitie sa scoata tara din criza! acum nu mai au nicio scuza.

  30. dar de ce lipseşte la apel @neamţu ţiganu? 😀

    că doar e vorba despre neamţul lui preferat, proiect_soluţie_providenţial/ă 😆

  31. Iohannis nu e neamt. e romanash sas de la noi crescut in vremea lui ceausescu cu toate metehnele clasice. o stie si pe-aia cu minciuna si pe aia cu parandaratul. este un dobitoc autoritar care nu suporta sa aiba oameni destepti in jurul lui. daca va uitati la consilierii locali de la forum toti sunt persoane supuse care nu exceleaza prin educatie, civism sau capacitate administrativa. e un fenomen cum un om asa de slab reuseste sa scoata scoruri de 80% la noi si cum inghitim rahat lui, inclusiv faptul ca toate contractele publice din oras le da firmelor lui de casa, ale unor sasi sau nemti pripasiti in oras dupa revolutie. coruptia din primaria Sibiu i-ar face invidiosi pe unii ca mazare si solomon

  32. Frate, toti blaggerii care scriu pe aici sunt praf la matematica?

    FYI:

    matematic vine asa

    25% reduceri cheltuieli dar se plateste impozit,

    25% – (16% * 25%) => 25% -4% => 21% reduceri cheltuieli bugetare.

  33. ca un bun tovo,îmi aduc şi eu obolul cuvenit la cultul personalităţii 😀

    La Mulţi Ani,Mărite exDictator! 🙂

  34. Micutza,

    Stiu!

    Spiritul noncoconformist si rebel se manifesta prin pen-sula, care transmite mesaje geniale.

    Eh? 🙄

  35. @florina,

    in mod FOARTE nonconformist si FOARTE rebel, repereaza-mi spiritul genial SI original, sau, macar, PUR si SIMPLU genial. sau, nonconformist FOARTE (daca ar fi FORTE, ar fi medicament) si rebel FOARTE, spiritul original este genial in mesajul pur si simplu.

    hai, miscare, astept ANALIZA competenta!

  36. @florina – iaca si pedeapsa:

    ai in fatza o propozitzie (ca altfel nu o pot defini) dintr-o compunere scremuta de una Doria Niculescu pe VaxPublica:

    "am admirat spiritul lui, foarte nonconformist si foarte rebel, spirit care poate fi reperat cu usurinta si in lucrarile sale (cele cu mesaj sunt geniale, sunt pur si simplu geniale!)"

    imi pare rau pentru tine, dar va trebui sa mi-o analizezi. cine seamna postari culege.

  37. Bleen

    Klaus nici măcar nu vorbea de consum, ci de diminuarea bugetului prin dispariţia "sursei sigure" a impozitului.

    Se poate reduce la absurd şi altfel. La un alt absurd.

    Cu cît statul ar plăti mai mult 1 bugetar cu atît contribuţia lui la buget ar fi mai mare şi bugetul ar creşte.

    La un salariu de 1 miliard, bugetul ar creşte cu 160 de milioane pe bugetar.

    SĂ SE MĂREASCĂ SALARIILE!!!

  38. @florina, au sa te judece colegele mele postacii! iaca dovada!

    MicutzaCeKurai :

    Vineri, 14 Mai 2010 la 8:59 am

    marele finantzist Johannis:
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7271988-klau
    adicatelea, cum ar veni, statul nu-si ia din buzunarul sting sa le dea diferentza neimpozabila acelor bugetari – ei, insisi, bugetarii, in majoritatea lor, o produc (sau macar partea care reprezinta incasarea bugetara: impozitele).

    la 8,59 cu un material inaintea ta (la al lui fumi cu pasul unu)

  39. Comunismul/socialismul te întreţine, creştin democraţia sau orice alte formă de capitalism comunitar (mă rog,un termen inventat ad-hoc) te ajută să te ridici cînd ai nevoie şi să mergi mai departe. E mare diferenţă.

  40. Micutza, Daca e ca mine zici mea culpa.

    Sa nu ne insusim foloase necuvenite, tovarasi.

    Daca e ca tine, mai vedem. 🙂

  41. @zetu

    Am simplificat la maxim. Klaus vorbea despre creşterea veniturilor bugetare din impozitele salariaţilor bugetari.

    E evident că bugetarul nu se îngroapă cu banii ăia, că acei bani revin în economie (problema e că se duc şi în importuri, ceea ce ar fi foarte ok dacă produsele româneşti s-ar exporta suficient şi ar putea concura relativ de la egal cu importurile).

    Nu vreau să fiu greşit înţeles: cred în comunitate, în solidaritate, în stat. Nu sînt ultraliberal. Fiecare cetăţean, prin impozit plăteşte anumite servicii şi o asigurare, ajută comunitatea pentru ca, la rîndul lui, atunci cînd are nevoie, să fie ajutat. Nu cred într-o scoietate atomizată. Aici e o discuţie lungă şi sper ca Madame Blogary să o găzduiască (spre fericirea ex-dictatorului Cojocariu, care m-a înnebunit cu creştin-democraţia). Însă pînă ajungem la comunitate, trebuie să scăpăm de comunism. Şi pentru asta e nvoie de o tertpaie de şoc. Nu banii sînt miza, şi Băsescu o ştie prea bine. Nu FMI-ul. Miza e demantelarea sistemului iar FMI-ul şi criza sînt pretextul şi ocazia ideală.

    1. Apropos, in discursul foarte bun al lui Baconshi de ieri (il gasiti in home page pe siteul ISP) exista o explicatie intresanta despre extremele aliena(n)te "comunism" /"individualism salbatic" si alternativa solidaritatii si a comunitatii ca optiune echilibrata.

  42. gata, am socotit si eu (oricum, @bleen, imi doresc partea c-am dat-o primul p-asta cu iohannisul). daca folosesc degetele de la mina dreapta-mi iese cu deficit. cu stinga-mi da pe plus (ca tzin degetul placerii ridicat isnpre sus ca la revolutzia lui Rogo). cind le impreunez se contrabalanseaza situatzia si-mi da crestere zero (dinspre stinga spre dreapta), sau scadere zero (dinspre dreapta spre stinga). io re-afirm ca neamtzu-i prost.

  43. @zetu s.a.

    Tovarasi, incep sa-mi pierd rabdarea. Bun, pentru cine a ajuns la scoala in clasa a 5-a, lectia cu distributivitatea inmultirii si impartirii fata de adunare si scadere:

    Fie X venitul bugetarului azi, fie Y venitul aceluiasi la 1 iunie si fie a…z fractii subunitare reprezentand varii taxe si impozite incasate de stat de la bugetar (CAS, CASS, TVA, impozit, taxa de fum, orice va trece prin cap). Fie Cx si Cy cheltuiala statului cu bugetarul respectiv in cele doua situatii. Atunci:

    Cx = X – aX – bX – … – zX = X(1 – a + b + … z)

    Cy = Y – aY – bY – … – zY = Y(1 – a + b + … z)

    Cy / Cx = Y / X

    Daca Y / X = 0.75 => Cy / Cx = 0.75 Fix.

    Daca a + b + … +z 1, Cy = 0 pentru ca bugetarul in cauza e corupt.

    Pentru cine n-a ajuns in clasa a 5-a:

    Da, Johannis are dreptate. Viva la Revolucion@

  44. Bleen, inca o chestie. trebuie bagate in calcul si ajutoarele de somaj pe 6 luni pentru disponibilizati, eventuale pensii, posibile despagubiri…sigur vor fi unii care vor da staatul in judecata.

  45. @MB

    aveti o dedicatie (cica) pe VP de la unu' radu, la davidescu. 😆

    asta insemana ca lumea a inceput sa va cunoasca 😀

  46. Bleen, calculul tau e perfect, daca bugetarul respectiv si-ar lua banii, i-ar pune intr-o pusculita, sau ar fugi sa-i cheltuiasca in alte tari. Cu restu de 840 lei bugetarul cumpara produse, asadar, plateste tva statului, ii plateste salariul celui de la privat, care la randu lui plateste taxe la stat, caci altfel cel din privat poa' sa ajunga in somaj, si statu tre' sa mai scoata niste banuti pentru el.

    Nu spun ca, ceea ce-a spus Johannis e ok, dar nici calculul tau nu e corect. Dar voi trai si voi vedea ce inseamna aceste reduceri salariale pentru economie.

    Si nu, nu sunt impotriva reducerilor, ci doar am vrut sa-ti atrag atentia ca ai simplificat la maxim lucrurile.

    1. @zetu: bati cimpii, regret sa-ti spun asta. Repet, Johaniss (si tu, acum) spune ca daca se concediaza oameni, se pierd bani la buget. Logic, daca asta e rau atunci a proceda invers e bine. Deci, in caz ca se angajeaza oameni la stat, bugetul creste. Adica cel mai mare buget s-ar obtine cind toata lumea ar lucra la stat. Dar daca toata lumea lucreaza la stat iar bugetul e facut doar din taxele puse pe salariile celor de la stat + indirectele pe ce consuma, ai situatia in care un buget care trebuie sa plateasca x salarii e alimentat de x*0,4 incasari. Adica ai in fiecare an un deficit de 60% din buget. Ce spui tu nu e o deductie, e o aiureala.

  47. @marius

    gandacul de bucatarie nu se compara cu politicianul. politicianul se ingrasa tocmai pentru ca isi maninca propriul cacat.

  48. @Gabhry_el si nedo'

    Culmea ar fi sa ia vreunul dintre ei de bun ce zicem in gluma.

    💡 Deschid firma de produs solutii de criza.

  49. Asta e prostie, dar ce zici de hotie? Pentru ca, vorbind de descoperirea unor cazuri flagrante si vechi de munca la negru, Dumitru Costin a anuntat ca exista asemenea situatii chiar la primarii. Dind, pe fuga, si un exemplu clar, documentat: primaria Sibiu!

  50. Am fost azi la fisc sa borăsc declaratia de impozit. Tanti de după tejghea era mortificată de furia reducerii salariului, n-a avut putere nici să se răţoiască la mine

  51. Dacă ai votat Geoană-Crin, oricum mintea ta nu are capacitatea să sesizeze aberaţii de acest fel. Nici măcar pilda genială cu gândacul care nu se poate îngrăşa mâncându-i propriul căcat nu te luminează.

    Poate că Johannis nu e aşa prost, e mai mult şmecher, ştie cui vorbeşte şi le vorbeşte pe limba lor.

    Şi dacă e prost, nu e prost cu partea lui de neamţ, ci cu cea de funcţionar al statului român. (Ca primarul, cum se zice.)

  52. Eu nu stiu de ce va agitati voi asa ca neamtul are dreptate.

    O sa fac o scrisoare catre Ministerul Muncii si Ministerul de Externe sa importam 200 de milioane de chinezi ca sa-i angajam la stat.

    Va dati seama? O sa huzurim cu totii! Nici un roman nu va mai fi obligat sa munceasca! Ne vom face primarii in fiecare scara de bloc! Vom avea toti Mertzane, Gipane etc.

  53. bre, când îmi spuneam Parafaragaramus şi promovam scamatoriile pe blogul lui Tache, nu credeam că suntem atât de mulţi.

  54. @riddick

    deci, varianta mea la Johannis, că toţi au câte una, este:

    Să dăm bani la bugetari, ca din taxele pe salariul lor, să-ţi crească bugetul.

  55. Cu Johannis e niţel mai complicat:

    http://www.german-foreign-policy.com/en/fulltext/

    Apoi:

    -dacă statul dă catre bugetari, să zicem, X lei, impozitul reîntors către stat este X/Y (Y supraunitar : X/Y = cincime, şesime din sumă, etc), deci statul dă în realitate (X – X/Y), adică X (1 – 1/Y);

    -dacă statul, acum, dă către bugetari mai puţin cu 25%, adică X*75/100, impozitul plătit va fi cam X*75/100*1/Y, deci statul dă în realitate X*75/100 – X*75/100*1/Y adică X*75/100 (1 – 1/Y), care clar este mai mic decât X (1 – 1/Y).

  56. o pîine de mîncat pe dracu. nu mai poţi scoate o replică genială, nimic, fac ăştia totul. o să ajungă să ne dea chiar ei linkurile cu copy paste.

  57. @Bleen,

    Pentru cine nu-ntelege, e mai buna asta: ii dai copilului bani, el cheltuie ceva si apoi iti aduce restul.

  58. "Imaginaţi-vă o Românie condusă de trio-ul Geoană-Antonescu-Johannis"

    Eheeeee !!…ce şucar ar mai fost…

    ps: ooooooooofffffffffoooooooffffffffooooooooffff!!!!!!!!

  59. Într-adevăr, să nu explici o imbecilitate este un gest delicat, presupunând că toţi vor înţelege în ce constă. Nu lipsit însă de riscuri, c-aşa-i în democraţie.

    Fără a cade în clişee etno, trebuie reamintit că nemţii se dovedesc excelenţi în ceea ce fac şi sunt: cei buni sunt fără cusur, răii sunt nişte monştri, deştepţii sunt…geniali, iar proştii… sunt şi ei desăvârşiţi. Vorba popii din fabulă: “Fiule nu fii trist, dacă Dumnezeu a dorit să creeze un cocoşat, atunci te-a facut perfect…”

  60. In Romania avem electorat pe masura politicienilor. Poate ca noi, cei care sustinem masuri de dreapta, suntem sadomasochisti, cruzi si insensibili la trairile altora. Insa alegatorii lui Crin si Johannis sunt in mod clar repetenti de la ora de logica.

    Nu voi insista pe problema declaratiei lui Klaus, ca e o aberatie cat casa de mare si oricine o sustine da dovada de strabism intelectual. Banii bugetarilor vin 100% de la buget, deci e clar ca veniturile statului vor creste in momentul reducerii cu 25% a salariilor (ca doar salariile vin exact din locul in care ajung impozitele). Dar ma amuza chestia cu scaderea consumului. Economia privata a Romaniei e in tandari si din cauza obsesiilor de stanga ale clasei politice romanesti, preocupata mai mult sa imparta pomeni decat sa sustina cota unica, impozite mai putine, debirocratizare, investitii in productie etc… 20 de ani am fost mai interesati sa sustinem bugetarii decat pe privati. Si acum, cand pisica e rupta in doua, apar bugetarii care se plang ca nu vor mai fi lasati sa sustina, prin consumul propriu, pe privati. Pai bai, cine naiba isi face concedii in strainatate, consuma rosii din Turcia, conduce masini straine si isi cumpara numai haine din import? Privatii au voie, ca e vorba de banii lor munciti 12 ore pe zi, 6 zile pe saptamana; insa birocratii sunt platiti de stat sa stea degeaba: ar fi logic sa se simta si sa sustina Romania care plateste impozite la buget. Ah, isi amintesc de asta doar cand le ajunge cutitul la os si asteapta sa-i salveze altii…

  61. Ok, s-o luăm aşa:

    Caz 1: Salariu bugetar: 1000 lei – impozit 16% 160 lei

    Caz 2: Salariu bugetar: 750 lei – impozit 16% 120 lei

    Caz 1: cheltuieli bugetare: 1000 lei, venituri la buget: 160 lei, deficit 840 lei

    Caz 2: cheltuieli bugetare: 750 lei, venituri la buget: 120 lei, deficit 630 lei

    "Impozitele plătite de bugetari sînt sursă sigură pentru veniturile bugetului"

    Cum se zice "creier de kkt" pe nemţeşte?

    Impozitele plătite de bugetari se plătesc din salariu, adică din buget. Pam pam. Bugetul este sursă pentru salariu, deci sursă pentru impozitele aferente salariului, care, la rîndul lor, sînt considerate de căte Klaus cea mai sigură sursă pentru buget.

    Impozitarea bugetarilor nu e decît o stornare, o reţinere. Statul le dă salariu şi le reţine impozitele. Impozitele plătite de bugetari sînt în fapt reţineri. În loc să-ţi plătesc 1000, îţi plătesc 840. Mie îmi rămîn la buget 160 lei, nu-mi intră din afară. Sînt bani care se plimbă dintr-un buzunar în altul, în interiorul bugetului.

  62. @fanel

    De ce s-au pupat pe gura? pentru ca tot omul spera, si sparanta, moare ultima.

    "Daca, sa zicem, te-ai insurat cu o curva, dupa un timp ei ii vine sa mai pleca de acasa. Ce-ti ramane? s-o freci la rece. Dupa un timp ea revine acasa. Crezi ca i-a venit mintea la cap, satul de frecatul la rece, te bucuri ca s-a mai incalzit ceva si-o ierti. Dar, naravul din fire n-are lecuire. Asa ca alternezi recele cu cald. Oricum, alta varianta in situatia data de 3 luate cate 2, nu prea ai."

  63. @fănel

    Aici nu e vroba de soluţia Johannis. Johannis nu vorbeşte de o soluţie ci pur şi simplu spune o tîmpenie sinistră. Problema e că individul e retardat. Citeşte-i declaraţia cu atenţie. Nu ţi se pare nimic ciudat?

    N-am stat să explic declaraţia fiindcă imbecilitatea acesteia mi se pare evidentă.

  64. Gabhry_el

    Vali a citit/ascultat prea multe declaraţii politice, şi s-a molipsit. Nu poate spune lucrurilor pe nume.

    1. Nu are nici teoretic. S-a mai explicat. E complet ridicol. Consecinta logica e ca daca vrem sa marim incasarile la buget trebuie sa angajam mai multi oameni la stat, nu? Adica cel mai mare buget se obtine cind toata lumea e platita de stat, nu? Adica sa revenim in comunism. E de o prostie cosmica.

  65. Imi place ca tot ce apartine de ceilalti e nashpa, e prost, e infect…e asa si pe dincolo, dar tot ce face Basescu, Videanu, Boc, etc. e super mega ultra cool.

    Ba oameni buni vina pentru modul in care am ajuns apartine tututor celor care au fost acolo la putere si noua ca ne-am imprumutat ca prostii la banci fara sa ne gandim la viitorul incert.

    Dle Bleen daca el nu e solutie atunci a fost o solutie buna sa promitem marea cu sarea in campanie si dupa sa bagam tara in colaps? A fost o solutie buna impunerea unui impozit forfetar care sa cocoseze firmele? a fost o solutie buna infiintarea de noi comune pentru a se mari aparatul bugetar?

    Si daca tot PSD-ul, PNL-ul sunt ai mai nenorociti politic vorbind de ce pana corbului PD-L s-a pupat pe gura cand cu unii cand cu ailalti? sau la placinte inainte si la razboi inapoi?

  66. Cea mai lugubra imagine este cea cu Geoana Prezident, Johannis premier, Antonescu pe cai mari si tot SRL-ul de coalitie guvernamentala patronat de Costache Patriciu…

  67. @bleen

    ce bun ai fi dacă nu te-ai aprinde în halul ăsta. E atât de trist, încât mie nu-mi mai vine să râd. Sunt înspăimântat.

  68. Principiul buzunarelor comunicante: cu cat turnam mai multi bani in buzunarul statului cu atat se ridica in buzunarele clientelei.

  69. Principiul buzunarelor comunicante. Dacă-mi mut banii dintr-un buzunar în altul, mă îmbogăţesc. Dacă-i mut de mai multe ori, ajung chiar milionar în euro.

  70. Astia au intrat in zodia prostiei. Cititi si ce a zis Crin ieri, in special aia cu accidentul digital. Nici aia cu intrarea la guvernare nu e mai prejos. Mai e una, Pocora, i-a scris Mariei Basescu, te doare mintea cand citesti.
    Ce le pune Dinu in doctrina, fratilor?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *