Cu ce teme si mesaje politice vor veni in 2014 PSD, PNL si dreptele unite?

În 2014 avem alegeri europarlamentare în mai și două tururi de alegeri prezidențiale, în noiembrie și decembrie. E posibil să avem și un referendum, poate chiar două. E anul în care partidele politice vor comunica cu poporul. Cu ce teme politice va veni fiecare partid?

PSD – tema descentralizării, a mutării deciziei la nivelul comunităților locale, a dezvoltării economice, a locurilor de muncă, a măririlor de salarii și pensii, a echilibrelor macroeconomice și a creșterii, necesare, a taxelor.

PNL – demnitatea națională, scăderea fiscalității, clasa de mijloc, prin noi înșine, lupta împotriva marilor corporații și instituții internaționale care vin să sufoce inițiativa privată locală, micul întreprinzător

PDL/PMPFC – unificarea dreptei, echilibrul politic, votul util pentru a limita puterea ”USL” sau ”PSD”, necesitatea unirii împotriva PSD

Pe scurt:

PSD – dezvoltare în beneficiul poporului

PNL – demnitatea națională a inițiativei private

PDL/PMPFC – unificare utilă pentru echilibru politic

Voi ce mesaj ați vota? Al PSD, al PNL sau al dreptelor unite?

PS. Și off the record, că nu ne aude niminea în afară de cei 40 de-ai casei, intelectualul care a dat 2% din impozit la Asociația Blogary e Patapievici, asta ca să vedeți ce moguli avem în spate. E totuși bine că banii noștri sînt puțini, dar deștepți și cititorii mai inteligenți decît ai altora. Nu e puțin lucru. Pe de altă parte, cu finanțare intelectuală, vă dați seama ce viitor luminos ne așteaptă?

PS2.

Off the record

Lipsa de soluții și disperarea lui Băsescu se văd din ieșirile lui la teve. Mi-e milă să mă uit. Scenariul cu înalta trădare e o încercare copilărească de autovictimizare și strîngere a rîndurilor în jurul său. Nu va funcționa.

Facebook Comments

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

22 de comentarii

  1. Victor Ponta
    Liked · about a minute ago

    “Faptul ca investim foarte mult in infrastructura locala este o gandire pe care #PSD-ul si-o asuma si pe care noi o consideram corecta. Suntem intr-o perioada in care avem cei multi alesi locali din istoria PSD-ului, cei mai multi presedinti de consilii judetene, de primari de municipiu-resedinta de judet“, a declarat presedintele PSD Victor #Ponta in cadrul sedintei Ligii Alesilor Locali.

    1. Domnule, noi românii avem un foarte mare defect: ținem neapărat să ne punem în frunte niște boi ignoranți a căror unică dibăcie este viclenia ambițioasă. Începînd cu Ceaușescu, continuînd cu Miluță Constantinescu, și sfîrșind (vorba vine… aș vrea eu!) cu Ponta, Mazăre, Oprișan și dracu să-i ia, că n-are calculatorul cifre cîți s-au adunat!

      1. Zice mama: „Rău s-au păcălit Iliescu și Năstase, cînd l-au pus pe Ponta unde e. O să facă și ăsta cum a făcut Ceaușescu cu Gheorghiu-Dej.” Păi Dej nu murise deja cînd a ieșit pe firmament viitorul cîrmaci? Nu mai ținea minte exact maică-mea, și sinceră să fiu, nici eu, și mi-e lene să-l întreb pe Mister Google, dar ideea oricum rămîne valabilă: cine-și închipuie că pe ceaușești, ponți, iohanniși etc. îi poți manevra la fel de ușor după ce i-ai suit pe cal, ca atunci cînd sînt încă doar cu un picior în scări, să se ducă să-i numere fularele lui Năstase, că s-ar putea să aibă nevoie să împrumute unul.

    1. Crezi că e puțin lucru să fii identificat ca The Intelectual? De acum or să curgă donațiile inteligentissime, fiindcă se simt reprezentati si recunoscuti.
      Acu, e drept, nici n-au cine știe ce alternative să doneze ca să se poată privi in oglindă in all honesty. Eu sunt foarte încântată.

  2. De ce nu poate veni concurența cu un mesaj gen: PSD minte și cînd tace/minte porcește; PSD fură/îți ia și cînd îți dă; PSD vrea să ne vîndă rușilor/chinezilor? Pentru fiecare alegație există probe spectaculoase, fotoșopabile și feisbucabile la nesfîrșit.

      1. De ce „trebuie”? Din moment ce partidele vorbesc cu votanții, că numai ăia contează, iar votanții dreptei au hotărît că stau acasă, dată fiind oferta jalnică, nu văd ce altă soluție ar avea un partid care nu e PSD și nici PNL. Non-PSD-ul ăsta, de exemplu, poate spune că-și propune „să păstreze ce e bun”, la capitolul „soluții”. Dar vîna mesajului său să fie „jos purceaua pesedistă din copacul puterii”. Nu, acum pe bune, chiar credeți că un mesaj logic, ponderat, adresat minții omului alfabetizat funcțional, are vreo șansă să scoată din casă roșiamontanii? Sau să pătrundă prin naftalina cerebrală a pupătorilor de moaște?

        1. Păi votanţii dreptei n-au hotărît dintru început, aşa, dintr-o toană, dintr-un ifos sau mai ştiu eu din ce motiv aiuristic să stea acasă. Unii votanţi ai dreptei – uite eu, de exemplu, pot să-ţi spun acum că la turul II al prezidenţialelor, dacă pe buletin vor fi Ponta şi Antonescu, nu votez. dar atît pot să-ţi spun acum, în rest nu ştiu – au văzut oferta şi ulterior au spus „mersi, dar nu”. Aici e cumva, vulgarizînd, ca la piaţă. Treci pe la tarabe şi vezi, îţi convine ceva, cumperi, nu, treci mai departe. Iar avînd în vedere oligopolul politic românesc, diferenţierea de mesaj poate fi numai teoretică, în practică, las’ că mai vedem noi după alegeri ce facem. Ceea ce e şi mai înspăimîntător.

          1. Sînt deja prea veche cititoare de Blogary, ca s-o fi zis altfel decît constatator, chestia cu statul acasă al votanților dreptei. Adică în nici un caz critic sau gen. Bine, eu nu-s o campioană a loialității față de nimic și nimeni (evident, cu excepția familiei). Mă adaptez la aproape orice. Am reușit să-i votez și pe Iliescu, și pe Constantinescu, și pe Manolescu, și pe Băsescu, ba chiar și-o udemeristă astă-iarnă (bietul taică-meu, cred că se răsuce a doua oară-n mormînt, văzînd c-o mai și spun!). În fața talerelor cu broaște și omizi eu n-aștept să mor de foame, cel mult mă rog de nițică apă, ca să-mi alunece gîdigăniile mai ușor pe gît.

            1. Eu nu vreau să scot din casă roșiamontanii, că ăia sunt opaci la logică și mi-e că votează idioțel.

            2. Din păcate, ăsta e unul din lucrurile pe care se bazează ei – ei, cei care se prezintă ca fiind dreapta – că dacă ne dau şi puţinică apă, înghiţim orice. Deja răul cel mai mic e o amintire, acum e răul de supravieţuire. Numai că e de supravieţuire a lor, în primul rînd, a noastră, poate, depinde, mai vedem…

            3. Corect. Și tot din păcate, oamenii obișnuiți gîndim/simțim fără să vrem comparativ, că așa-s sîrmele legate de natura noastră în creier. Pentru maică-mea, orice a fost pînă la coadă mai bine decît războiul. Pentru mine, orice va fi mai bine decît împuțiciunea în care trăiam în 1989.

  3. Eu in mesajul cu unirea dreptei nu cred, fiindca nu-mi aduce mie, personal, nimic. Mai bine ne-ar spune naibii: Ba, votati-ne sa mai prindem si noi un loc caldut pe undeva sau macar un contract cu statul! Daca ar avea nuci sa faca aceasta declaratie, pe cuvantul meu ca ar merita votul meu.

  4. Voi sta acasă. Și nu voi spăla vase și nu voi da cu aspiratorul, voi sta „în vârful patului”, să trăiesc clipa.
    PDL & PMPFC un mesaj au, și ăla perimat și debil. Deci unificare utilă pt echilibrul politic.
    1) „dar să se unifice odată, eu ce treabă am?” Unificarea lor nu e o miză pentru electorat. Adevărul este că n-au electorat și încearcă să-și mobilizeze membrii, ca măcar să prindă 3-4 locuri la europarlamentare. Când s-a creat CDR exista electorat în așteptare.
    2) echilibru politic – nici asta nu e o miză pentru electorat. Atmosfera nu mai este cea din 92-93, cand dezechilibrul era evident, nici PSD nu mai este FSN ca primitivism al mesajului. Echilibrul nu pare o urgență și, pentru cine-și bate capul cu teorie politică în loc să se pună cu blondele, PNL e foarte la-ndemână.

  5. Dacă mesajele astea sunt, atunci rezultatele vor fi previzibile.

    1. Zici ceva despre economie?

    PSD: Da
    PNL: Da
    Restul: Ăăăă

    2. Oferi o imagine a României, aşa cum ar arăta ea dacă ai prelua total puterea?

    PSD: Da
    PNL: Da
    Restul: Ăăăă

    3. Valorile sau proiectele tale ar putea atrage, în teorie, şi votanţi din afara nucleului tău dur?

    PSD: Da
    PNL: Da
    Restul: Ăăăă

    4. Vorbeşti despre subiecte care au impact asupra cetăţeanului sau faci politică/politică despre politică/metapolitică?

    PSD: Chestia aia cu cetăţeanul.
    PNL: Chestia aia cu cetăţeanul.
    Restul: Ăăăă.

  6. Doctrina, anyone? Dar vorbesc de lucruri sfinte: am prieteni, oameni scoliti, anti-USL convinsi, care „nu cred in doctrina, ci in oameni”. Wtf?

    Cum stiu ei, dragutii, sa ma scuteasca pe mine de condus 10 ore dus-intors pana la urna din Toronto. Cata grija!!!

  7. Dacă asta-i oferta… pas și de data asta.
    Când or să vină cu stat minimal, reforma și privatizarea educației și sănătății, piață liberă, scăderea fiscalității și desființarea birocrației, atunci da.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *