Probabil, doar la tăierile de anul trecut, cele cu 25%, au mai fost atât de înfricoşaţi şi disperaţi pedeliştii. După anunţarea rezultatelor de la bacalaureat, PDL e în plină depresie. Se zvoneşte în târg că pedeliştii sunt mai deprimaţi chiar decât copiii care au picat bacul. Şi asta fiindcă inteligenţele partidului au decis să gândească şi să facă calcule electorale. Cred că nu mai e nevoie să adaug că inteligenţele PDL gândesc de la foarte prost în jos. O ştie toată lumea, e un fapt de notorietate şi o evidenţă incontestabilă. Dacă s-ar da un bacalaureat politic în PDL, nu cred că ar lua note de trecere mai mult de 3-4% dintre pedelişti.
M-am gândit să facem o listă cu cei care ar trebui să-l susţină deschis pe Funeriu (sau, de ce nu, să se poziţioneze împotriva reformei şi să-i ceară demisia), o listă cu cei care ar trebui să iasă în presă şi să vorbească despre situaţia din educaţie (preşedinte PDL, prim vicepreşedinţi PDL, vicepreşedinţi PDL). S-a tot vorbit de reformiştii PDL. Acum e momentul să iasă în faţă. Deocamdată, în tot partidul, singurul om care merită şi care contează e Daniel Funeriu. I se alătură cineva?
Emil Boc ……..
Roberta Anastase ……..
Teodor Baconschi ……..
Gheorghe Flutur ……..
Sorin Frunzăverde …….
Ioan Oltean ……..
Anca Boagiu ……..
Dorin Florea ………
Mircea Hava ………
Traian Igaş ………
Monica Macovei ………..
Toader Paleologu ……….
Florin Popescu ………
Romeo Raicu ……….
George Scripcaru ………
Mihai Stănişoară ………
Gheorghe Ştefan …………
Victor Tarhon ………..
Elena Udrea ………
Sever Voinescu: „Pentru prima dată, diplomele arată nivelul de pregătire al elevilor români. E o minciună să spui că rezultatul de la bacalaureat se datorează unor măsuri administrative pe care Guvernul a fost nevoit să le ia în ultimul un an – un an şi jumătate. A încerca să faci masă de manevră politică din acest examen este incalificabil.”
Cu ajutorul vostru, al cititorilor şi comentatorilor Blogary, vom încerca să găsim declaraţiile fiecăruia dintre cei de mai sus pe tema bacalaureatului şi a sistemului public de educaţie. Vom vedea astfel la ce a folosit Convenţia PDL din mai 2011. Ajutaţi-mă să completez spaţiile punctate.
Un articol care demonstrază că examenele de anii trecuti au fost fraudate masiv.
http://www.cogitus.ro/educatie/cateva-grafice-cif…
Dupa emisiunea cu dl ministru Funeriu de la B1 TV pot sa spun:
Dle Funeriu ma plec cu respect in fata Domniei Voastre caci sunteti un Samurai.
http://www.youtube.com/watch?v=mkihlAG2k2c&fe…
la rtv pe platouas. o gaina fara cap, se numeste chiriac – un taran cu floare-n piept, se numeste nistorect
(cititi şi
http://cursdeguvernare.ro/cei-mai-buni-i-erorile-…
zilele următoare urmează argumentele împotriva domnului Emil Boc 🙂
ei, haideţi: argumentele nu se termină niciodată… 🙂
da: cred că abordarea e mereu si o chestiune de responsabilitate, nu doar de identitate: poporul asta stă în faţa aceluiaşi şpriţ de 2000 de ani 🙂
acum avem nu doar modelul, ci si obligaţia (impusă de vecinătate se de aquis-ul comunitar:) să fim mai pretenţioşi: măcar noi faţă de noi.
zubeldian: ei, da – dar asta e reactie de "chibiţ": da, intransigent pana la capăt: acolo în rezistenţă faţă de intransigenţa de bună-credinţă să se vadă rezistenţa unui politician, nu în politicianismele de la tocsouri*, sau, mai rău, în coteriile de partid. repet: numai o atare pretentie de la un ministru poate să apropie ziua in care n-o să aveti de ales între Udrea şi Blaga. iar faptul că omul e incă "virgin" din punct de vedere al politicii de la bucuresti.
haideti să vă mai dau un exemplu: v-ati pus vreodata problemă că electoratul (susţinătorii/fanii) şi politicienii se "cresc" reciproc? si ca politicienii ajung, la un moment dat, să-şi abandoneze treaba, (sau să şi-o impingă în superficiu) şi dăndu-se peste cap să sopună şi să facă ceea ce asteapta "electoratul" (sau fanii, susţinătorii), în loc să facă ce e bine? de un lucru mă tem: ca un politician care promite (în cazul de faţă Funeriu) să ajungă, peste 2-3 ani, să tacă precum "bătrâbii". care, nu stiu dacă observaţi, nu sunt chiar atât de bătrâni: să vă spun eu cu câtă jenă ascult cum tace un politician TÂNAR când îl întreb ceva, numai pentru că încă nu i-a dat voie nimeni să vorbească?
Cu o aşa o mentalitate, nu veţi înţelege niciodată că problema oricărui partid românesc (PDL – în cazul de faţă) nu e opoziţia (USL, în cazul de faţă), ci faptul că "tinerii" sunt la fel de bătrâni ca bătrânii, că SOCIETATEA AVANSEAZĂ MAI REPEDE DECÂT CLASA PIOLITICĂ rămasă în anii 90, şi că – concret vorbind – în PDL după Băsescu nu mai urmează nimic: tot Băsescu trebuiem să se gândească cine îi va lua, printr-o forţă sănătoasă şi printr-o frumoasă luptă, locul. Hăhăhă – din păcate.
O ultimă observaţie: fără responsabilitatea şi DECENŢA actului de guvernare, politica e o chestie jenantă (dacă i-ar vedea pe politicieni mamele lor…:). Eu judec strict din punctul de vedere al actului de guvernare, nu al jocului politic – de pe scena generală sau din PDL: de acolo de unde se vede ca s-a făcut doar un mic pas.
@cursdeguvernare: "Cu o aşa o mentalitate, nu veţi înţelege niciodată că problema oricărui partid românesc …" Atâta ne duce capul, maică.
spin doktoru:
bine: asteptati atunci ziua in care insusi Funeriu va tăcea asa cum tau colegii lui pe care-i incriminaţi. (oare nu toti promiteau cate ceva la un moment dat? 🙂
@cursdeguvernare
Cioloş nu e politician, e un amărât de funcţionăraş. Să nu amestecăm lucrurile.
ivan zubeldian:
"capcana politizării" nu înseamnă că un ministru nu trebuie să facă politică. ci să politizeze excesiv gesturile firesti. hai sa nu ne fixam reperele in romania, că dracu ne ia: gestul lui funeriu e curajos doar prin raportare la ce au facut (prost) alţii. dar el nu e curajos in raport cu un plan clar si corect, e pur si simplu firesc. iar din acest plan clar nu am vazut decat primul pas. vor veni si ceilalti? va rezista funeriu tentaţiei de a "politizeza excesiv"? om trai si om vedea: pentru că eu nu-mi amintesc niciun ministru al Educaţiei care să nu-şi fă "vândut" măsurile ca pe "doar începutul unei reforme" care nu se mai sfârşea niciodata.
vă indemn să fiti intransigent cu Funeriu – tocmai pentru că vine dintr-o zonă necontaminată de politica de partid – aşa cum se face o atare politică în România: altfel, o să aveti mereu de ales între Ioan Oltean şi Radu Berceanu. dacă o să reziste tentaţiei, cultivaţi-l şi nu-l slăbiţi: dacă va supralicita măsurile şi va ajunge în câţiva ani să vă vândă ca pe un mare favor faptul că îşi face treaba, renunţaţi: ce nevoie aţi avea de încă un politruc cu limba lată?
e imposibil? am dat un mic exemplu cu Cioloş – recitiţi editorialul de pe cursdeguvernare.ro
@cursdeguvernare: nu vreau deloc să fiu intransigent cu Funeriu. Omul are nevoie de sprijin, nu de oameni care să-i caute nod în papură. Intransigența noastră poate fi pretext pentru anihilarea lui, sunt destui în PDL care așteaptă ca un altul de-al lor să ridice piatra. Nu rezultă nimic bun dina sta, înafara faptului că ni se pare nouă că suntem foarte integri și echilibrați. Ne flatăm egoul sacrificându-ne potențialii lideri. Apoi, ce înseamnă "să politizeze excesiv"? Cine definește norma, excesivul? Rămânem în zona unor declarații care "dau bine" dar nu înseamnă nimic. Ba să politizeze cât poate, că are ce. Sunt sătul până la greață de cei care politizează intenții și iluzii și care n-au făcut nici un căcat toată viața lor. Și ce dacă e doar un pas? E un pas, nu promisiunea lui. Dacă va dezamăgi, discutăm atunci. A trăi în viitor e la fel de trist cu a trăi în trecut. Când au sărit toate antenele și vuvuzelele opoziției să-i ceară capul susținând că aplicarea strictă a interdicției de a fura e excesivă, eu să fiu intransigent? Nu domnule! Să le dea la gioale! Să se laude, să-i scoată din minți!
@ boonierat, s-ar putea sa fie si o strategie. Totusi, pâna la alegeri mai e ceva vreme, chiar si in conditiile in care ar putea fi anticipate. Isi lasa adversarii sa oboseasca de atâtea enormitati si probabil ca vor incepe sa deschida si ei pliscul in caz ca simt apropierea alegerilor. O sa aduca un aer nou, in timp ce placa uslasilor se va toci.
Asa e, mai sunt si alte posturi dar, din câte stiu eu, astea-s posturile de stiri cele mai vizionate. Atitudinea blânda si limbajul relativ academic de la actuala televiziune publica nu stiu cât de mult indeamna bizonul la cugetare. Nu mai bine se uita el la Realitatea, unde se vorbeste ca in mahala? Poate ca n-ar fi rau totusi ca reprezentantii PDL (sau apropiatii lor) trimisi in asemenea emisiuni sa se poarte si altfel decât ca mielul dus la taiere. Schema e deja cunoscuta: inviti un pedelist iar in coltul rosu-galben ai un slugoi mogulizd drept 'moderator', vreo câtiva analisti 'independenti' si câtiva tovarasi de nadejde. In conditiile astea, iti trebuie un pedelist extrem de tare in clanta, care sa puna la punct tot aliotmanul advers. Are PDL asa ceva? Un individ (sau o individa) care sa se puna cu 10 slugoi uslasi?
Totusi, la B1TV am vazut si emisiuni mai putin idioate, care ajungeau la concluzia rezonabila ca bacalaureatul e examen si ca la examen, asta e, nu trebuie sa treaca toata lumea. A fost invitat domnul Miclea si a argumentat foarte bine tot ce a avut de spus. E vorba de o emisiune mai complexa decât laturile de la Felix sau Vântu, unde au fost invitati elevi, profesori, inspectori, adica oameni din domeniu.
Din exemplele de mai sus am vazut ca totusi sunt câtiva politicieni pedelisti care il sprijina raspicat pe Funeriu. Sigur, situatia poate fi mai buna, dar având in vedere cu cine avem de-a face…
Campania electorala nu e un exemplu. Acolo aproape toti cad in penibil. Dar de asta si e campanie electorala!
@dragos frd
A zis cineva ceva de Realitatea TV şi Antena 3? Pot da declaraţii oriunde, pot avea conferinţe de presă. Şi aşa mai departe. Pot scrie pe bloguri. Trebuie să aibă o părere, ca politicieni, şi mai mult, ca guvernanţi despre ce dracului se întâmplă în ţara asta.
Păi dacă lupta politică îi aruncă în penibil atunci să se retragă. Să înţeleg că în campania electorală nu mai cad în penibil?
http://www.riscograma.ro/4624/bac-ul-trebuie-repe…
@ Boonierat, nu stiu pâna unde te poti pune cu tovarasii caposi ca sa nu cazi in ridicol. Aseara a fost o emisiune la Realitatea in care s-au descoperit a 'n'-a oara vinovatii: camerele de luat vederi au stresat elevii si subiectele au fost in mod special dificile ca sa cada cât mai multi. A fost emisiunea aluia care seamana cu Foozie din Muppets. Concluzia a fost la fel de caraghioasa: tara ii vrea prosti pe elevi, ca in felul asta sunt mai usor de angajat la negru (si, de data asta, au fost aduse in studio doua eleve bine indoctrinate, ca s-a vazut la ce perversiuni sunt supusi ziaristii atunci când iau interviuri 'in direct'; elevele au zis "da domnule, am dat un examen infernal de greu, a fost un complot!")
In conditiile astea, sunt curios: pâna când poti avea un dialog cu asemenea slugoi mogulizati? Unde te opresti ca sa nu cazi in derizoriu? Nu cumva, incercând sa le contrazici aberatiile si idiosincraziile, risti sa devii la fel de penibil ca ei?
De acord cu bleen. De acord si cu Lucian Davidescu, care prezinta si evaluarile PISA. Nimic mai sugestiv. Deci, vorba lui, BAC-ul ar trebui repetat pentru ca l-au promovat prea multi!
Şansa copiiilor care au dat bac-ul acest an e să aibă parte de o concurenţă dreaptă măcar din partea celor ce vin după ei, dacă cei de dinaintea lor au luat bac-ul aşa cum l-au luat.
PDL n-a pierdut voturile celor 100 000 de familii ale copiiilor picaţi. Din mai multe motive. Nu am timp să le expun acilişea. O să vă zic doar un motiv: dacă pierde PDL guvernarea şi Funeriu ministerul, promoţia 2011 va rămîne promoţia cu cei mai mulţi picaţi şi cu cele mai mici note. Cu USL la guvernare se va reveni la vechile tradiţii ale mitei strămoşeşti şi copiuţei ancestrale.
Cei care au pierdut sunt multi dintre cei ce au votat PSD-PC. In trecut si in viitor. Deci ei nu sunt pierduti de PDL ci sunt pierduti la figurat. Familiile celor 100000 sunt din acelasi aluat, iar aschia nu sare departe de trunchi. Asa i-au crescut (poate chiar invatat si incurajat), asa ii au. Singura diferenta este ca le va fi mai greu cu cumparatul de diplome. Pentru Romania este un mare castig.
🙂 articolul este ca definitia din copilaria mea a predicatului: o gaina fara cap, se numeste predicat (un taran cu floare-n piept, se numeste subiect)
materialul de pe curs de guvernare este numai cu subiect dar nu contine nici un predicat. este o insiruire de afirmatii, fara sugerarea nici unei solutii (nemultumiri) concrete. ok, Funeriu a aratat ceea ce se stia – se stia dar nu se facea nimic (deci?)
acum trebuie sa se apuce de adevarat reforma. care? sa schimbe programa? sa dea afara toti suplinitorii? sa refaca examenele de grad? sa reinfiinteze scolile de arte si meserii?
Dar pedeliştii n-o fac. N-o fac fiindcă au "pierdut voturile" familiilor celor 100 000 de copii care au picat. Am încheiat citatul.
Funeriu a fost atacat, guvernul a fost atacat, puterea a fost atacată. PDL ar trebui să iasă să-l susţină pe Funeriu. Să susţină măsurile acestuia. S-o facă public. Să explice.
Nu inteleg de ce ar trebui PDL sa iasa cu declaratii/ comentarii in legatura cu rezultatele de la BAC? De ce trebuie ele aparate si de cine? Rezultatele vorbesc de la sine si au si calitatea de turnesol. Singurii detractori sunt cei din PSD si PC, dar pe electoratul lor nu cred ca-l pasioneaza subiectul. Sper ca de data aceasta majoritatea a inteles mesajul.
Un elev de la bac 2011 intră în aprozar. "Daţi-mi nişte cartofi". Vânzătorul îl întreaba "De cât?". "Decât cartofi, da." răspunde elevul.
Aş vrea să-i aud comentând pe Bondrea şi pe Pleşu.
Azi este a doua zi a vacanţei parlamentare.
Politic e o oportunitate imensă. Se înscrie în tema de care vorbea @ivan, în tema dreptăţii.
adică, politic, da? – PDL-ul face ceea ce trebuia făcut demult, dar nu cumva să-şi promoveze realizarea!
Toţi ar trebui să vorbească, să ia atitudine public, să se lupte. Că d-aia sunt politicieni. Nu vă înţeleg. Sunteţi pedelşti (sau ţineţi cu PDL), dacă se ia cineva de PDL săriţi în sus, însă când e vorba ca PDL să facă politică, vă opuneţi. "Să tacă, fiindcă sunt proşti". Păi atunci de ce i-aţi mai votat? De ce mai aveţi de gând să îi votaţi?
Cred că Boc ar trebui să spună ceva, restul, doar dacă au o idee bună.
pina la urma n-a fost tunami, dar am rectificat mai tirziu, cit sa-si fereasca realitatea tv mogulul.
Cutremur Wakayama 5-puternic. S-a simţit şi la Hiroşima (2). Se aşteaptă ţunami (probabil nu prea mare).
val_one
nu pentru că opoziţia politizează trebuie să facă şi PDL-ul acelaşi lucru. stoparea hoţiei de la bac este o decizie politică, a unui ministru dintr-un guvern politic. este, deci, o măsură politică by default. am dat link-ul de mai sus din contributors ca exemplu de poziţionare politică vizavi de subiect, pentru a se face diferenţa între cum văd cei de la putere şi cei din opoziţie problema, nu pentru ca PDL-ul să urmeze exemplul opoziţiei.
Dragoş FRD
da! la Macovei şi Paleologu mă aşteptam şi eu să-l sprijine pe Funeriu. nu, nu-mi place deloc tăcerea celor doi.
nu-mi place nici de Cristian Preda. nu-l miră rezultatele dar să nu discutăm acum, pe fond emoţional, ci la rece. ba nu! şi la rece dar şi ACUM are nevoie Funeriu de susţinere. sau mai ales acum. dar CP nu e o surpriză, înainte de asta declarase regionalizarea ratată. eu am înţeles că-i amînată şi sînt, spre deosebire de dînsul, mai optimistă. mult.
Yeba
păi, da, Voinescu s-a dovedit acum un adevărat purtător de cuvînt.
şi din cîte am mai parcurs, restul e tăcere. (off topic: nici filmul nu mi-a plăcut 🙁 )
Eu zic ca e mai sigur sa vorbeasca cit mai putini. Ei tac fiindca numara cite voturi au pierdut (a zis Base la un moment dat – citez ideea – ca le e lor de reforma administrativa cum ii e ciinelui a lige sare), eu sunt multumita fiindca tacind nu mai tortureaza retorica, nu stirnesc noi interpretari si ii lasa pe ponţi să se epuizeze.
Sever Voinescu a fost foarte bun, dar nu le este tuturor la indemina un astfel de discurs clar si concis.
@Florina (12:21) hai sa politizam:
Mihai Sora – 1990-1991 (PSD)
Mihai Golu – 1991-1992 (PSD)
Gheorghe Stefan – 1992 (cateva luni) (PSD)
Liviu Maior – 20 noiembrie 1992-9 decembrie 1996 (PSD)
Virgil Petrescu – 9 decembrie 1996-4 decembrie 1997 (PNTCD)
Andrei Marga – 5 decembrie 1997-28 decembrie 2000 (PNL)
Ecaterina Andronescu – 28 decembrie 2000-19 iunie 2003 (PSD)
Alexandru Athanasiu – 19 iunie 2003-28 decembrie 2004 (PSD)
Mircea Miclea – 29 decembrie 2004-10 octombrie 2005 (PDL)
Mihail Hardau – 8 noiembrie 2005-3 aprilie 2007 (PDL)
Cristian Adomnitei – 4 aprilie 2007-10 octombrie 2008 (PNL)
Anton Anton – 11 octombrie-22 decembrie 2008 (PNL)
Ecaterina Andronescu – 23 decembrie 2008-octombrie 2009 (PSD)
Daniel Funeriu – 2009 – prezent (PDL)
ai dreptate, Florina, atîta timp cît opoziţia încearcă să-şi facă într-un mod absolut iresponsabil capital electoral din legitimarea şi promovarea furtului (ca să mă refer doar la vocalizele pe tema bac-ului), găsesc absolut legitimă politizarea din partea lui Funeriu şi a pdl. ba chiar întreaga coaliţie trebuie să-i acorde mai mult sprijin politic.
găsesc binevenit demersul lui Boonierat, nici mie nu-mi place tăcerea din pdl în aceste zile.
@ Florina, tare faza aia cu acelasi nume cu care s-au semnat elevii! Imi aduce aminte de o piesa din Caragiale. Desigur, au fost intimidati de camerele de luat vederi montate de Funeriu….
In legatura cu tacerile, cel mai rau ma dor 'tacerile' lui Macovei si Paleologu. Bine totusi ca cititorii au sarit cu exemple care demonstreaza ca tacerea nu e chiar totala.
ba să se politizeze, de ce nu? să se vadă clar cine e hotărît să pună lucrurile în ordinea şi logica fireşti şi cine au fost şi continuă să fie cei care au promovat furtul. şi, clar, continuă să o facă.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9276424-mugu…
bine, tot de la clasa politică vin şi cohortele de mitomani, că doar asta s-a dorit, asta s-a făcut, facilitarea accesului strict al unora la finanţele din perioada de tranziţie.
apropo de politizare
http://www.contributors.ro/fara-categorie/opoziti…
Cred ca formula gasita de @cursdeguvernare este perfecta pentru propaganda idiotilor:
''Basescu si Boc nu mai dau diplome de bacalaureat"".
Pe linga alte pomeni le au taiat si pe astea.
pericolul cel mare este sa se politizeze toata aceasta curatenie la bac. fie din partea pdl (da, partidul nu mai "dă" diplome cum dă, alături de altele, tot felul de măruntisuri in campania electorala); fie din partea lui funeriu, care riscă să cadă in capcana politiyării, dar în partea cealaltă.
http://cursdeguvernare.ro/bacalaureat-daniel-si-d…
@cursdeguvernare: nu înțeleg ce înseamnă "capcana politizării". Un ministru, chiar și independent, face politică. Asta e treaba lui. Funeriu face politică de dreapta, în pofida legumelor stafidite din PDL care se tem ca de Dracu' de orice reformă reală. Ce să mai politizeze?
Mai mult, Funeriu aduce capital electoral enorm PDL-ului iar cei din PDL au impresia că pierd. Ce nu pricep legumele stafidite e că până și cei care țipă împotriva măsurilor dure de restaurare a ordinii, în sinea lor doresc măsurile în cauză. Acuma or să stea cu ochii pe sondaje până să deschidă gura. Moment în care își vor asuma reforma lui Funeriu cu multă ipocrizie, dacă sondajele arată creștere. Sau se vor disocia, la modul Blaga, de reformă, pe motiv că pe ei nu i-a consultat nimeni. Felul ăsta de-a face politică îi duce drept în gard. Iar faptul că Boc tace e extrem de semnificativ.
related topic
asta e demenţială!
http://www.realitatea.net/culmea-prostiei-la-bac-…
tucu
nu se zbat să demonstreze o evidenţă, o rostesc răspicat. şi e foarte important în momentul ăsta să o facă. şi jocul politic şi coloana vertebrală presupun obligativitatea unor asemenea intervenţii şi poziţionări.
@Florina
Ca sa vezi nivelul mediu de pregatire a elevuklui roman nu trebue decit sa dai drumul la televizor sau sa citesti ziarele.
Ma mir ca unii se zbat sa demonstreze o evidenta.
http://www.ziare.com/traian-igas/ministru-interne…
Voinescu, foarte bun.
"Pentru prima data, diplomele arata nivelul de pregatire al elevilor romani"
"E o minciuna sa spui ca rezultatul de la bacalaureat se datoreaza unor masuri administrative pe care Guvernul a fost nevoit sa le ia in ultimul un an – un an si jumatate. A incerca sa faci masa de manevra politica din acest examen este incalificabil".
"Liderii socialisti sunt in continuare iresponsabili. Elevii care s-au prezentat la bacalaureat sunt produsul unui sistem forjat de domnii Marga si Andronescu".
http://cristianpreda.ro/2011/07/05/bac-2011/
Sever Voinescu
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9262963-bac-…
Cred ca atitudinea cea mai productiva pentru imaginea PDL este tacerea.
Pina acum au ales buine.
Imi e frica insa ca vod deschide gura.