PNL a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională măsura reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor. Iresponsabilitate, populism, au luat-o razna, nu mai ştiu ce fac? Nu. Şi-au făcut corect calculele. Corect în raport cu mizele lor, nu cu interesul naţional.
Strategia PNL şi PSD este de a ataca măsurile de austeritate pe rînd, pentru a amîna cît mai mult intrarea lor în vigoare. Mai exact, pînă cînd FMI renunţă şi pleacă fără să ne mai dea banii. Ăsta e şi motivul pentru care s-au decis să atace la Curtea Constituţională măsura reducerii salariilor bugetarilor cu 25% chiar cu o zi înainte de intrarea sa în vigoare. Nici nu mai contează decizia Curţii Constituţionale, important e să se ajungă cu amînarea pînă la 1 august (dacă liberalii şi pesediştii mai strîng cele 4 semnături de care au nevoie pentru contestarea măsurii la Curtea Constituţională, se ratează aplicarea lor la 1 iulie, urmînd să fie aplicate cel mai devreme la 1 august, dacă CCR nu le anulează). Astfel, pe de o parte se pierd bani prin nereducerea salariilor (25% din salariile bugetarilor pe o lună – în jur de 80 milioane de euro) şi pe de altă parte, nu primim nici banii de la FMI. Scopul final al PNL şi PSD este intrarea în incapacitate de plată, căderea leului, creşterea inflaţiei şi colapsul economic. iar atîta timp cît toate astea se întîmplă în timpul guvernării PDL, pentru PSD şi PNL reprezintă a adevărată mană cerească electorală (cu condiţia ca Realitatea-Caţavencu şi Intact să-şi facă datoria şi să explice că întreaga vină aparţine Dictatorului şi PDL-ului – şi ar fi asburd să presupunem că cele două trusturi nu vor face ceea ce trebuie să facă). Restul nu-i mai interesează.
Şi mai e ceva. Să presupunem că eşti miliardar şi cumperi masiv euro şi acţiuni înainte ca leul şi bursa să pice. Să zicem că iei euro cu 4.2 lei şi-l vinzi cu 6 lei. Fie vorba între noi, nu e rău dacă-l vinzi şi cu 4.5 sau cu 5 lei. E valabil şi pentru acţiuni. Nu trebuie să ştii decît că leul şi bursa vor pica. Iar asta se întîmplă dacă măsurile de austeritate nu sînt aplicate şi dacă nu se încheie acordul cu FMI, dacă întreaga economie intră în colaps. Important e să găseşti modalitatea prin care să împiedici aplicarea măsurilor de austeritate. Şi de ce ai nevoie ca să faci asta? De un partid al tău personal şi un al doilea partid cu care să fii în relaţii excelente şi care să conteste măsurile la Curtea Constituţională. Şi mai ai nevoie de votul unui judecător al Curţii Constituţionale. De al nouălea vot, în condiţiile în care scorul e 4-4. La urma urmei, dacă pot fi cumpăraţi judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (cîtă ironie amară în titulatura asta!), de ce nu ar putea fi cumpăraţi, individual sau la pachet, şi cîţiva judecători ai Curţii Constituţionale?
Veţi spune că PNL-ului şi PSD-ului nu le va conveni să vină la guvernare peste o ţară pustiită de criză, în plin colaps economic. Nu guvernarea e miza lor. Cu ajutorul media vor putea să justifice criza aruncînd întreaga vină pe Băsescu şi PDL şi, pe de altă parte, vor avea un excelent pretext de a vinde resursele strategice ale statului (vezi şi propunerile lui Felix Voiculescu şi ale lui Patriciu). N-avem bani de pensii şi salarii? Trebuie să vindem Romgaz cu toate resursele pe care le deţine, Poşta, alte companii ale statului din domeniul energiei, etc Lumea moare de foame şi statul român îşi permite să deţină zăcăminte de gaz, companii naţionale, clădiri şi terenuri? Nu-i nimic, le vindem şi dăm de mîncare la popor. Uite, sînt cîţiva domni aici care s-au oferit să ne ajute şi să le cumpere. Din păcate (he he), preţul va fi destul de mic dar să zicem mersi că există aceşti domni care sînt dispuşi, cu generozitate, să ne ajute.
Aşa că personal nu cred în iresponsabilitatea PNL şi PSD. Ar putea fi numite partide populiste şi iresponsabile dacă ar fi partide. Dar nu sînt decît grupări mafiote (vezi reţeaua Voicu-Mitică Iliescu-ÎCCJ) al căror unic scop este îmbogăţirea, prin devalizarea statului, a celor care le deţin sau le sprijină. PSD şi PNL au două mari mize: devalizarea statului în folosul unor patroni de trusturi media şi îmblînzirea prin ocupare a justiţiei (vezi din nou, reţeaua Voicu şi războiul pe care PNL şi PSD, cu ajutorul UDMR, l-au cîştigat împotriva ANI). Apropo de ANI, văd că presa tace mîlc. Dar înţeleg, nici nu ar putea zice ceva, atîta timp cît cei care au castrat (din nou) ANI în Comisia Juridică sînt peneliştii şi pesediştii.
Strategia PNL, PSD şi UDMR nu este aceea de a cîştiga voturi (atitudinile PNL nu ţin seama de votanţii săi, sau de ce care îi sînt potenţial votanţi) ci de a desfiinţa electoral PDL, chiar de ar fi să distrugă România cu totul. E tactica pămîntului prîjolit: „Dacă e nevoie ca România să intre în colaps financiar şi economic pentru ca PDL şi Băsescu să piardă electoral, atunci o vom face şi pe asta)” E prea mult? Pentru ei nu, în raport cu mizele lor: eliminarea justiţiei şi devalizarea statului.
UPDATE. Cifrele şi economiştii (în frunte cu BNR) spun că în condiţiile în care nu se reduc cheltuielile bugetare suficient şi nu se încheie acordul cu FMI, statul român va intra în incapacitate de plată. Dacă pică şi reducerea salariilor bugetarilor, aşa cum a picat şi reducerea pensiilor, colapsul este certitudine 100%. Unii vor vorbi despre reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii etc. Revin, pentru a nu ştiu cîta oară, cu cifrele bugetului:
pensii – 10 miliarde euro
salarii bugetari – cca 4 miliarde euro
asistenţă socială – cca 4 miliarde euro
bunuri şi servicii – sub 1 miliard euro
În condiţiile în care nici FMI-ul nu ne dă bani (şi nu ne dă, dacă nu aplicăm urgent măsurile de austeritate), nici de pe piaţă nu se poate împrumuta statul (a încercat de două ori în primăvară şi nu a reuşit – dar e normal, nici Spania şi alte state europene nu reuşesc, fiindcă, sublinez, ne aflăm în plină criză a solvabilităţii statelor europene) şi nici nu reducem cheltuielile bugetare, intrarea în incapacitate de plată este iminentă (nu se vor mai plăti nici salariile şi pensiile, nici datoriile externe, nici datoriile către sistemul privat). Dacă pe anarhiştii greci care luptau cu molotoave împotriva măsurilor de austeritate îi înţeleg oarecum (atît îi duce capul), refuz să cred că liberalii şi pesediştii sînt la fel de retardaţi, nervoşi şi acneici (nu bag mîna în foc pentru Crin şi Ponta – dar partidele alea nu-s formate doar din cei doi puberi nervoşi).
UPDATE 2. Veţi spune că e legal şi democratic ca partidele de opoziţie să atace orice decizie a Puterii, inclusiv la Curtea Constituţională. Însă politicienii (bărbaţii de stat, ca să fim ironici, mai ales cu Crin şi Victor) au datoria de a fi şi repsonsabili, nu numai de a nu încălca legea. Să zicem că eşti în faţa unei treceri de pietoni şi ai verde. Pe trecere e un copil. Ce faci? Opreşti, deşi pentru tine e verde, sau îl calci pe pitic?
Ce bine ca v-am descoperit!Nu stiam de acest blog.Feliciteri pt. articol,este explicit si clar pt. orice orb si surd care are creierul spalat de mogulii tarii!
Am cunoscut persoane care au incercat folosind orice metode pt. a ma lamuri ca eu nu am o gandire normala ,la care eu i-am raspuns ca doresc ca Romania sa se schimbe odata pt. totdeauna, SA SCAPE SE SECURISTII CEAUSISTI iar persoana respectiva …intr-un final mi-a replicat "ca ei(acele persoane care mereu au avut avantaje datorita sistemului politic din anii 90) poate nu vor sa fie schimbati,de ce vrem noi sa-i schimbam,ei doresc sa nu se schimbe nimic in tara asta!?Am ramas pt. cateva secunde …muta, si am realizat cu cine stateam de vorba!Ulterior am aflat ce functii a avut inainte de 90 si cu ce se ocupa acum.Aceste persoane sunt peste tot si greu vor accepta reformele necesare ,si tot ei decredibilizeaza orice proiect reformator.
Pacat ca sunt putin oameni care gandesc singuri cu creierele lor si care au vointa pentru reformare.Daca s-ar putea cumpara de undeva aceasta schimbare de mentalitate mi-as vinde tot ce am chiar daca as ramane leftera,numai sa stiu ca astfel de oameni nu vor mai avea nici-un fel de influienta si de manipulare in tara asta!
@crinela, âââ, pardon corson – tot activistul lui SRS ramai. glumitzele tale sunt debordant de obositoare, prafuite si chiar tampite. multzumim ca le impartasesti cu noi.
Da vericu, dar aberatia de a avea mai multi colonei decit armata USA a fost corectata.
Presedintele Basescu a avut o mare contributie. A avansat la greu.
Pai da da tot la pensie si ce pensie de acea protestau.
Vericu, stai calm ca nu mai avem excedent de colonei. Au fost avansati generali, intre timp.
Anca-Daniela BOAGIU (mai 2010): "…am votat pentru, sperand ca se va intoarce de la promulgare si va mai fi ajustata".
Anca-Daniela BOAGIU (iulie 2010):
@Crinela Ai grija ce dorinta iti pui laso cu armata de oare ce e o adunatura de Tampiti ca asa a fost crescuta dupa razboi.Elita ofiterilor de atuci a fost impuscata.
Ziceai ca la "revoltie"a fraternizat niet a primit ordin sa se alature da dupa ce au omorat cativa in Timisoara au tras ca la balamuc.Numai niste idioti confunda orasul cu poligonul.Au murit oameni in casa ia trecut glontul prin zid.Si inca ceva tu stiai ca in 89'aveam mai multi colonei decat armata SUA astea sant pensionari aia care protestau da care au si doua trei servicii ca dansi e capabili si toate la buget "coane Fanica" 🙂
deocamdata Maretzul ANAF a pornit lupta impotriva PFA-urilor. daca PFA nu e, nici frauda fiscala nu-i – deviza de aur a perceptorilor romani nostri (da-i in cap la ala mic!)
sa-mi fie rusine, Dinu Patriciu!
Eu tot raman la parerea ca o dictatura militara, inclusiv cu declararea legii martiale, ar fi solutia salvatoare.
Desfiintare curtii anticonstitutionale, confiscarea averilor miliardarilor de carton, scaderea pensiilor, si munca benevola obligatorie in folosul statului, macar 5 zile lucratoare pe luna, prestata de toti cetatenii apti de munca cu virrsta intre 16-65 ani (femeile 62).
Daca PNL si PSD au o foarte mica scuza, acestea fiind in momentul actual partide de opozitie, PDL este atat de inert incat ma pune serios pe ganduri. Guvernul este paralizat, iar actele guvernarii parca ar fi fost dictate de opozitie. Ni se pregateste ”ceva” iar Guvernul sta, parca, si asteapta sa se intample acel ”ceva”. Presedintele a amutit si el. Nimic vizibil nu se mai misca in plan politic, cu exceptia jocului de imagine al opozitiei, executat cu pasi de tapinar pe televiziunile de mogul. Totul s-a mutat in subteran. Actorii politici se regrupeaza, pe ascuns, noaptea, si se construiesc butaforii politice de moment. Parlamentul, dupa ce ne-a bagat mortul in casa, se pregateste sa plece in vacanta. Toata clasa plitica, absolut toata, s-a desprins de electoratul sau, fie el de stanga sau de dreapta, si cauta sa isi puna la adapost fructul ilicit al exercitiului bugetofag(vezi legea ANI). Ca sa fac o comparatie asezonata, ne gasim ca intr-o localitate ce se afla in calea unei iminente viituri, anuntate din timp, iar autoritatile spre care ne indreptam sperantele sunt inexistente, plecate fiind in vacanta constitutional prevazuta.
Suntem singuri. Ce facem? O frecam si noi in mod constitutional?
mă duc azi şi o să stau în faţa ei tăcut ca o fantomă.
@nedormitul :
Miercuri, 30 Iunie 2010 la 6:58 pm
io cred ca autorizatia aia ghidusa nu a parasit teritoriul, ca homar hais sam! precis e ratacita intr-un alt dosar decit cel in care trebuia sa stea. sau pe vreun birou, amestecata cu alte hirtii.
Va aduc la cunostinta ca pnl intre razboaie era numit partidul rosu si era finantat de la Moscova prin comintern.
Si de cate ori plecau de la guvernare lasau prapad in buget asa au facut si acum.
Dupa parerea me-a nu stiu de ce sa se faca pcr ca doar sant toate cadrele Securito-comuniste in Parlament si oameni de afaceri.
@bassesco
Daca chiar vrei sa stii, s-a murit de foame pe vremea lui Ceausescu. Au murit lenesii, escrocii, hotii, vinzatorii de neam.
La fel se va intimpla de acum inainte. Poate chiar de miine.
@bassesco
http://www.realitatea.net/viitorul-presedinte-al-…
daca asta preferi…
@Florina: Macar aia nu sunt curve si nu se dau brusc democrati. Doar pentru acest motiv. Nu condamna comunismul cand au facut parte din acel sistem.
@bassesco,
te-ai saturat de fostii activisti de partid si votezi PCR, fara sa-i cunosti. zi tu cum se numeste asta, ca sa nu zici ca sunt rea.
@bassesco – citeste cu atentie:
http://www.gov.ro/varujan-vosganian-guvernul-roma…
iar daca totusi nu e excedent,ce-ar fi sa devalizam si rezerva BNR?
Mi-a placut exemplul cu trecerea de pietoni, de tinut minte.
Băsescu nu poate opri o lege (nu o poate returna Parlamentului decît o dată). Cînd în 2007 l-a luat la întrebări pe Varujan dacă sînt sustenabile măririle de pensii, Varujan şi tot PNL-ul au făcut scandal că-i persecută DIctatorul. Astăzi, Bugetul de asigurări se împrumută cu 2 miliarde de euro de la Bugetul de stat (iar peneliştii mai au şi imensul tupeu şi nesimţire să declare că Bugetul de asigurări are excedent – bugetul de asigurări intră pe excedent – 60 mil euro în 2010 abia după ce primeşte 2 miliarde de euro subvenţii de la Bugetul de Stat).
Pedele e pe functii din 2004. Situatia din tara e un rahat. Maririle nesustenabile de pensii si salarii s-au facut cu semnatura sefului de trib Basescu. Acum putem gasi vinovati, adevarul e ca intreaga clasa politica e de vina in aceeasi masura. Toti sunt iresponsabili, indiferenti fata de popor si in general interesati de situatiile lor financiare.
Clasa asta politica este compromisa in integralitate. Avem la conducere fostii activisti de partid, pupincuristi, turnatori sau guvernanti din perioada comunista doar ca ne dau lectii de democratie. La urmatoarele alegeri voi cota PCR, astazi si-au anuntat aparitia in politica. Macar de acolo nu stiu pe nimeni, poate doar pe Nea Nicu'.
sa va dau si eu o masura a disperarii Puturiciului Natzional Liberal:
Despre petrol, ce-ar fi de zis altceva decat ca avem un contract de privatizare suspect de pagubos – statul este, practic, sclavul Petrom. Pana in 2014, Petrom plateste o redeventza de 6 % din valoarea petrolului extras – pana in 100 de milioane de euro anual – desi, o simpla negociere pe piatza ar aduce de 5 ori mai multzi bani in vistieria statului.
Juridic, statul nu poate iesi din acest contract pagubos. O schimbare de lege ar fi comparabil cu un abuz al pozitiei de forta, un impozit suplimentar ar pune Romania pe harta locurilor de ocolit – c-asa-i in petrol, se poate santaja statul cu investitorii.
Noroc ca ar exista solutii comerciale. Din 2014 statul – singurul furnizor de materie prima – are putere nelimitata de negociere. Deci, poate cesiona oricui altcuiva. Iar puterea de negociere se poate folosi acum. Statul poate sa negocieze cat de sus procentul redeventei pentru ca are de unde porni in jos cu un alt investitor. Pana atunci, contabilizam o pierdere de 5 miliarde de euro in zece ani de contract pagubos.
Capul rautatilor pare sa fie PSD, in timp ce PNL e doar o aripa. PSD a guvernat nestingherit de 2 ori, cu prim-ministru cu mandat complet, spre deosebire de alte guvernari decat PSD, care au avut mandatul de prim-ministru faramitat in 3. Pentru ca Tariceanu a avut sustinerea PSD, a avut si el mandat complet, dar a fost ghidat din opozitie. Daca Basescu schimba premierul, in loc de Boc 1,2,3 si 4, guvernarea ar fi avut parte de aceeasi soarta ca si guvernarea CDR. PSD a tocat marunt tot ce n-a fost guvernare PSD-ista sau PNL-ista cu sustinere PSD. Mi-e greu sa cred ca economia putea sa mearga atat de rau singura pe guvernare de dreapta. Cum naiba se face ca, desi duduia economia in timpul guvernarii PSD, imediat inaintea alegerilor, cresterea economica o lua pe panta descendenta pe guvernare de dreapta si, brusc, economia isi revenea dupa ce PSD intra la guvernare?
http://www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA…
Cine stie nu e lasat.
asa in general ce ziceti, in tara asta mai stie cineva ce- de facut? eu ma cam indoiesc…
Sau poate au pur si simplu unda verde de la rusi si americani. Rule no 34: nimeni nu e de capul lui in romania.
Si ar fi oricum o teorie conspirationista mai buna decat a lui bleen pt. ca in decembrie 2009 Aligica spunea ca americanii il vroiau pe geoana.
Am crezut mult timp ca nebunia cu consumul pe datorie era doar in capul celor de la PSD si PNL, iar acum vad ca era de fapt politica economica la nivel inalt:
Apologetii delapidarii viitorului. Cand democratia ucide libertatea
de Ioan Bujor
HotNews.ro, 29 iunie 2010
@bleen: interesanta teoria ta. M-am gandit si eu la ea initial. Am zis ca PSD si PNL prefera sa ia Romania de la 0. LAsa o gramada de bogatii unora carora le sunt dator, acestia isi iau tainul si se evapora … Apoi, raman ei sa guverneze asa cum trebuia asezata societatea de fapt in '89. Pana la un punct, strategia ar fi frumoasa. In cuvinte putine, se numeste teoria haosului, insa controlata. Mai ales ca, bonus, ar scapa pentru totdeauna si de PDL. Numai ca este un mic detaliu. Nu au controlul intr-atat incat sa nu scape haosul din mana. De fapt, dupa ultimele evolutii, nu prea il mai au deloc … Iar acel mic detaliu, poate transforma haosul in anarhie. In acel moment, tot planul se poate narui. Furia multimii in anarhie poate rade nu numai PDL, ci si PSD, PNL moguli, bogatasi, etc … Un fel de 1907. Eu i-as sfatui sa aibe grija ce isi doresc. Pentru ca se poate implini chiar mai mult …
El subliniaza ca lupta impotriva coruptiei "are o importanta cruciala pentru companiile americane, pentru investitorii straini si pentru intreaga Romanie"
am subliniat şi eu 🙂
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7509803-mark…
Mocskos diszno se zice în ungureşte, d-le Gitenstein!
o lălăie şi Vasilescu ăsta
e ramolit
http://www.revista22.ro/blocarea-fondurilor-pentr…
"Presedintele traieste, in caz ca cineva si-a pus problema asta" Dana Grecu, Antena 3.
Cu alte cuvinte, România e ca o familie care cîştigă 10 700 de lei pe lună şi cheltuie 14 300 de lei pe lună.
Bleen,
da' internet pe satelit nu este ? Am priceput ca aveti retea pe fibra optica ! ori serverele sunt rusesti ?
http://patrasconiu.ro/?p=7284
Bugetul de stat:
Venituri – 66,654 mld lei; Cheltuieli – 101, 678 mld lei; Deficit – 35, 024 mld lei
😆
Vasilescu de la BNR nu e lăsat să prezinte cifre: veniturile şi cheltuielile statului.
Îl tot amînă, îl ocolesc, mută discuţia… 😆
Şi bugetul asigurărilor pe 2010:
Venituri – 41, 315 mld lei (din care, subvenţii de la bugetul de stat – 7, 056 mld)
Cheltuieli – 41, 053 mld lei
* pensii – 39, 690 mld lei
* asistenţă persoane în vîrstă – o, 332 mld
* ajutoare de urmaşi – 0, 336 mld
Reiau din articolul scris pe 8 iunie:
Cheltuieli:
* de personal – 16, 899 mld lei (salarii de bază – 5, 711 mld, cheltuieli salariale în natură – 2, 427 mld, contribuţii – 2, 022 mld, alte drepturi salariale în bani – 1,739 mld, alte sporuri – 1, 065 mld, sporuri condiţii de muncă – 1,035 mld, spor de vechime – 0, 618 mld, fond de premii – 0, 520 mld, primă de vacanţă – 0,303 mld ş.a.)
* asistenţă socială – 18, 120 mld lei (asigurări sociale – 11, 449 mld, ajutoare sociale – 6, 671 mld)
* bunuri şi servicii – 3, 727 mld lei (materiale şi prestări servicii cu caracter funcţional – 0, 764 mld, internet, tv, telecomunicaţii – 0, 172 mld, încălzit şi iluminat – 0, 378 mld, carburanţi – 0, 149 mld, chirii – 0, 208 mld, deplasări, detaşări, transferuri – 0,182 mld ş.a.)
* dobînzi – 7,971 mld lei (aferente datoriei publice interne şi externe)
* subvenţii – 4, 244 mld lei (CFR – 1,100 mld, agricultură – 1, 781 mld, Metrorex – 0,349 mld)
* transferuri între unităţi ale administraţiei publice – 18, 809 mld lei (transfer către bugetul asigurărilor de stat – 7, 054 mld, către instituţii publice – 2, 892 mld, finanţarea de bază a învăţămîntului superior – 1, 947 mld, acţiuni de sănătate – 0, 976 mld, persoane cu handicap – 1, 843 mld, întreţinerea infrastructurii rutiere – 0, 435 mld, ajutor ptr încălzire – 0, 532 mld,
* alte transferuri – 14, 485 mld lei (contribuţie la bugetul UE – 5, 970 mld, investiţii ale agenţilor economici cu capital de stat – 3, 929 mld, ajutoare de stat către întreprinderi – 1 mld, finanţare cercetare-proiectare – 0, 792 mld )
* cheltuieli proiecte cu finanţare nerambursabilă – 5,580 mld lei
* cheltuieli proiecte cu finanţare rambursabilă – 3, 949 mld lei
* cheltuieli de capital – 2, 196 mld lei
* active nefinanciare – 2, 522 mld lei (construcţii – 1, 292 mld, maşini, echipamente şi mijloace de transport – 0, 315 mld, mobilier, birotică – 0, 074 mld)
* operaţiuni financiare – 3, 073 mld lei
* alte cheltuieli (burse – 0, 436 mld, proiecte de comunicare, informare publică şi imaginii României – 0, 005 mld)
Aceeasi senzatie o aveam in anii 90: toata sandramaua era falimentata concetat.Cred ca si dirijorul e acelasi.
Tu te plingi? Eu bag de pe mobil. De fapt, interfata de mobil e mult mai misto, ai putea incerca. Poti folosi si abacul. Imagineaza-ti ca esti la balotesti si trimiti sms-uri
@adica noi lucram cu cei pe care putem sa ii prostim?
Cei 26 mld euro sînt venituri prognozate, nu cheltuieli. Cheltuielile sînt de vreo 140 mld lei, dacă mai ţin minte bine. Adică cca 33-35 mld euro.
400 KB, viteza netului în Titan, futu-i în gură de evazionişti.
Bugetul de stat: 69 mld lei (cca 16 mld euro)
Bugetul asigurărilor: 41 mld lei (cca 10 mld euro)
Adică în jur de 26 mld euro
Jumătate din veniturile de pe TVA (17 mld lei), se duc la bugetele locale. Ce am scris eu sînt numai o parte din capitolele bugetare. Mai sînt şi dobînzi, participări la programele europene (partea cu care trebuie să vină statul român, pe lîngă fondurile nerambursabile şi rambursabile de la UE) etc.
@gabhry_el,
stiu, abia mai ascult, mi-e sila.
ah, i-auzi la Nastase: domnu' Vasilescu, dumneavoastra lucrati cu bani, noi lucram cu oameni. si problema e ca guvernantii nu s-au consultat cu opozitia. caz in care, cine stie, poate masurile erau legale.
Gata, e clar, ne lamureste Mona P. E adevarat, e criza economica dar masurile nu pot fi luate pe linga lege. Si sunt, zice ea, in acord cu Nastase, pe linga lege.
@Bleen
Cred ca am mai intrebat pe un topic la care n-au supravietuit comentariile din cauza defectiunilor tehnice.
Spui ca toti banii la buget sunt 19 miliarde E.
Pib pe anu trecut 490 miliarde lei deci cam 120 miliarde E.
( asta stiu sigur ).
Adica statu roman are venituri de numai 1/6 din PIB ??
Ca stiam ca statele vestice au cam 35% din PIB venituri la buget.
Tre sa recunosc, m-am uitat prin anexele alea la care ai dat link si n-am priceput mare lucru.
Apoi l-am auzit pe vladescu spanand ca salariile bugetarilor ar fi cam 39 miliarde de lei pe an( probabil brut, da cred ca si statu plateste salariile la fel ca firmele private).
Daca is 4 miliarde cum zici tu, inseama 3.3% PIB.
Ar fi senzational de bine de nu pot sa cred.
Daca veniturile la buget is aprox 33% din PIB cum cred io, ar fi 40 miliarde eur, din care cam 20 s-ar duce pe salarii/pensii.
Poate careva sa ma lamureasca daca am zis prostii mari ?
Florina
dacă Băse îşi lua cizmele şi se băga în apă, era populist
şi ziceau că e cinic: că le plînge de milă dar le-a tăiat salariile şi a mărit TVA-ul
Despina, eu citesc blogary, chiar si scriu, din cind in cind, blogary, dar nu pot intelege cum o secretara a putut sa imi piarda autorizatia (din trei hirtii, cite avea pe masa)
dom'le, iRTV e o sursă inepuizabilă de jeg
acum asociază sinistrul din Moldova cu reducerea salariilor şi majorarea TVA:
"acest salvator (şi arată imagini cu un salvator care cară în cîrcă un sinistrat) de mîine va avea cu 25% mai puţin în buzunar şi de asemenea de mîine tot pentru el TVA-ul va creşte cu 5% şi practic va putea cumpăra mai puţine produse produse cu 5%"
acest căcat a fost mîncat în direct de Andreea Creţulescu
Cand se publica cresterea TVA in MO?
O lege publicta in MO- nu mai poate fi contestata
http://www.mediafax.ro/politic/legile-privind-red…
Si daca le ia PDL nu tot in prapastie ajungem? Sau ne da si parasute?
Subiect de discutie la RTV: de ce nu e Basescu la inundatii? Invitati: A Nastase, A Vasilescu si Mona Pivniceru.
@Bleen, exact.
mi-a devenit evident ca peneleul duce o politica antinationala de cand cu "retragerea" trupelor din Irak. daca atunci mai era cum mai era, acum e destul de clar ca treaba s-a radicalizat, e vorba de grupari mafiote organizate "politic".
@jack spamtecatorul…4:38: ba nu e nimic paranoic, este exact ce se intampla. oricum, capitalul rusesc este deja f important in economia Romaniei.
@corsocrinela, incerci sa fii amuzant? nu-ti iese, dom'ne.
Mie mi-e limpede de ani de zile ca aceste doua partide au o agenda antinationala clara. Iar discursul lor e vadit antidemocratic. Mai ales cel PNL-ului, in ultima vreme.
Dacă e să fie luate măsuri de stînga, acest trebuie luate tot de PDL, nu de PSD-PNL.
PSD-PNL n-ar lua măsuri de stînga, ne-ar proiecta direct în prăpastie.
Să nu uităm cum a început: Guvernul Boc acum vreun an a încercat să reducă salariile şi pensiile nesimţite (deci nu să taie din cele amărâte). PSD şi PNL au băgat moţiunea de cenzură. Boc a spus că dacă aşa înţelege opiziţia protecţia socială, e o cinste pentru guvernul lui să pice susţinând acea lege. Şi a picat.
Apoi a trebuit să taie din toate pensiile şi salariile.
Nu a fost constituţional.
Apoi a trebuit să crească TVA-ul. Niet, zice pesedeaua şi peneleaua.
Nu mai bine aduce Boc bani de acasă să acopere deficitul?
Alexandru Lazescu:
"Rodica Culcer, din punct de vedere tehnic, nu a plecat niciodata de la stiri. Numai ca i-au fost luate atributiile principale in acest departament. Ceea ce mi se pare normal sa facem este sa ajungem la situatia initiala, aceea in care ea a castigat un concurs cu o anumita fisa de post, care prevedea explicit coordonarea departamentului de stiri din TVR".
http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitat…
Asta era pentru postul anterior dar daca ne-am mutat aici, aici o zic. Pentru Crin Antonescu, ANI este o institutie butafaforica. A fost infiintata pentru ca toate guvernele au neglijat Justitia si blablabla in plenul Senatului.
pînă acum Ikea, Billa şi Orange au anunţat că nu vor mări preţurile, că vor suporta ele majorarea TVA
http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-7509413-…
Scursurile!
Sper ca domnul Vladescu sa aiba viziunea politica nu doar sa pastreze forfetarul, dar sa-l si dubleze.
Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!
o altă tactică a PSD-PNL e guvernarea din Parlament:
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-75…
iar au luat faţa PDL-ului
Vlădescu anunţase că vrea să renunţe la forfetar
pisica poate fi împăiată
o pisică împăiată curată
pisica perfectă
Fara link, bine.
Ce modificare!? Desfiintarea!!!!
Scurt!
numai inundaţiile ne lipseau…
ca să spună BVB că n-au avut timp de disponibilizări
Altii care se baga-n vorba
http://www.gandul.info/financiar/camera-de-comert…
De parca nu stiu de ce s-a ajuns la marirea TVA.
Răzvan Cucui it's back in business:
http://www.kamikazeonline.ro/2010/06/aceste-vorbe…
stăm într-un fir de aţă
se re-porneşte tăvălugul, de fapt 👿
ohoooooo
Calmaţi-vă cu loviturile de stat militare. Dacă vrei să-ţi speli pisica n-o arunci de pe pod, în Dunăre. O pisică curată şi înecată e useless.
Nu era mai simplu asa ?
Initiativa legislativa de modificare a legii CCR
http://gabrielmutu.wordpress.com/2010/06/30/initi…
Florina
informează-ne fără link 🙂
ohoooooo
Calmaţi-vă cu loviturile de stat militare. Dacă vrei să-ţi speli pisica n-o arunci de pe pod, în Dunăre.
dacă crapă guvernarea PDL, se porneşte tăvălugul
Va informez.
@mece
Nu produce efecte asupra aplicării legii (pînă cînd se ia decizia şi articolul atacat este declarat neconstituţional). Dar produce efecte asupra negocierilor cu FMI. Fiindcă FMI-ului nu-i convine să dea banii şi peste o lună să se trezească că i-a dat aiurea fiindcă măsurile negociate au fost anulate de CCR.
Florina
ne bagi mortu-n casă? 🙁
toate drumurile duc aici, într-adevăr:
"mizele justiţiei şi devalizării sînt mult mai importante pentru PNL şi PSD decît miza economiei naţionale"
Cred ca Riddick are dreptate.
Cu impotenta vadita a PDL, singura sansa sa scapam de tumora PSDNL este o lovitura de stat militara. Sper ca Armata sa fie alaturi de popor, asa cum a fost in decembrie 1989.
Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!
http://cotidianul.ro/118648-Un_englez_din_Romania…
@Bleen, Jack, Riddck
Subscriu, adaugand paranoia personala la a dvs. Intrebarea este, noi, astia de pe margine, cum procedam? Putem face ceva sau ne plangem unul altuia pana cand devine prea tarziu?
Si daramarea Guvernului in octombrie 2009 a fost din aceeasi gama de gesturi anti-nationale ale opozitiei. E drept, atunci nu era atat de albastra situatia, dar paguba tot s-a facut. Spre exemplu, luand posibilitatea Guvernului de a trage la timp transa FMI si obligandu-l sa se imprumute la bancile comerciale cu dobanzi uriase, opozitia a lasat IMM-urile fara credite. Cu doua luni inainte de alegeri! Dupa ce ca suntem saraci, mai avem si o opozitie de toata jena. Din cate stiu eu, in alte tari guvernele au putut sa-si ia masurile de austeritate fara gesturi "democratice" din partea opozitiei. Sigur, aia au justitie, au presa, au institutii functionale, au societate civila. E usor sa ai politicieni responsabili cand ai toate astea.
@nedo
Vladescu le-a zis clar: batalia va fi castigata de cel care rezista mai mult – comerciantul care rezista cu preturi mari sau cumparatorul care rezista sa nu consume ca disperatul si poate pune presiune pe preturi. N-ai cu cine, dom'le!
am dat un ochi peste legea de organizare a CCR. constestarea unui act normativ nu duce la suspendarea aplicării lui. deci legile publicate azi în M. Of. vor produce efecte. Dar dacă se contestă la CCR, se poate întâmpla orice.
@Gabi Dumitru: E posibil, ceva mă face să cred ca prima mişcare (greşită) o vor face ei. Cu cât PDL instalează mai mulţi oameni în sistem, le fuge pământul de sub picioare.
Iniţial am crezut că vor să dea bine la popor (PNL şi PSD, iată, îi apără pe bugetari şi pensionari) dar că le convine ca PDL-ul să fie cel care ia măsurile nepopulare, scoate castanele din foc şi le lasă din 2012 peneliştilor şi pesediştilor (dacă vor cîştiga alegerile) un sistem bugetar reformat (aşa cum a făcut CDR în 1996-2000, cînd a reformat, atît cît a putut, economia şi i-a lăsat pe pesedişti să culeagă roadele reformei. Însă, văzînd încrîncenarea iresponsabilă cu care vor să blocheze măsurile de austeritate şi acordul cu FMI, fiind evident că asta va duce la colaps, mă gîndesc că mizele justiţiei şi a devalizării sînt mult mai importante pentru PNL şi PSD decît miza economiei naţionale. Vor să nu se mai întîmple ca în 2008 şi 2009 şi să fie siguri 100% că vor cîştiga alegerile în 2012. Ori, dacă PDL ia acum măsurile de austeritate, şi le dublează în viitor de reforme şi măsuri de relansare economică, alegerile din 2012 se joacă, nu avem un învingător sigur. În schimb, colapsul economic ar desfiinţa PDL ca partid şi ar duce la violenţe sociale (aici PNL şi PSD, împreună cu cele două trusturi, au mai încercat marea cu degetul dar nu au reuşit nimic) şi schimbarea puterii mai devreme de 2012. Asta ar da acces peneliştilor şi pesediştilor la controlul justiţiei. Să nu uităm că în justiţie sînt cîteva cazuri cu mize mari: Năstase, Voicu şi Nicolae Popa (SOV). E şi o formă de a le transmite celor care au de gînd să cedeze în faţa justiţiei şi să dea pe goarnă că nu e totul pierdut, că mai trebuie să reziste puţin.
fratilor,oricum ar fi…e groasa!intrebare:ce naiba facem?adik noi,astia ce sporovaim pe net.Ce putere avem si cum intervenim?Hai sa parjolim tara sa nu mai ramana nimic.Si fugim…la rusi!
Dictatura CCR- inseamna stat de drept?
Mafia isi face e cap iar noi o tratam cu CCR ?
Democratia trebuie aparata de abuzuri
Riddick: mi-ar placea,dar e posibil?
Si-au luat plasme ca sa-i vada si sa-i auda mai bine pe cei care le spun ca-s prosti ca si-au luat frigidere, ca oricum nu vor avea ce sa puna in ele. Scufitele rosii.
De ce nu exista televiziune de dreapta care sa explice oamenilor toate aceste lucruri ?
Stanga aduce bani de acasa ca sa devalizeze Romania prin mass media ,ca sa ne bage in incapacitate de plata.
Cata lume citeste Mme Blogary ca sa inteleaga ceea ce se intampla?
Un proiect de lege nu poate fi atacat de doua ori la CCR. Pe calea exceptii de neconstitutionalitate, insa, legea poate fi oricand atacata din nou.
Este evident care este scopul PSDNL, deci scopul Romqniei trebuie sa fie eradicarea acestei tumori, PSDNL, la nevoie – manu militari.
din fericire, legea de tăiere a salariilor, a fost deja promulgată – aseară – de Băsescu şi a şi apărut în Monitorul Oficial
tăierile se aplică de la 1 iulie
s-a trezit prea tîrziu Crin
de data aceasta au ratat colapsul
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7508551-legi…
Problema e alta. Dupa toate tepele, romanii sint tot prosti. Ce dracu iti trebuie frigider acum? Ai aflat ca creste tva-ul, ai dat fuga sa iti cumperi 2 dvd-uri, sa ai pentru la toamna. Vine iarna, sa mai punem o plasma groasa pe noi!
doar atit? ar fi prea simplu. nu prabusesc ei un intreg stat, doar ca sa culeaga ce cade pe jos, dupa ce scutura copacul. eu merg cu paranoia mai departe. am mai scris asta in alta parte. moscova ne vrea, de fapt, in cirlige de macelarie (era sa scriu 'mercelarie', dar nu cred ca…). asta vis-a-vis de bruxelles si washington. flancarea geo-politica si economica a rusiei, pe latura de est, e mai usor de combatut decit pe partea asiatica. desi, in ultima vreme, china intinde mina tremurinda catre europa. astia din liga mare a lumii, au oameni pina sus, in partide si guverne, care sa manevreze ghidonul dupa interese. si soimii patriei stiu asta, fara scoala la baneasa! de aici, variante…
"Scopul PNL şi PSD este intrarea României în colaps economic"
Iarba e verde, cerul e albastru, apa-i uda….si ? "ai nostrii" ce fac ???????
hm… era o faza in serialul Rome cand Marc Antoniu isi ia legiunea cu el pentru a fi aparat de unii care doreau sa-l impiedice sa voteze… partea naspa e ca atunci a iesit rau…
@nedo
Ai dreptate. Dacă legea e deja promulgată, intră. Însă incertitudinea asupra deciziei CCR va greva şi asupra relaţiilor cu FMI şi asupra stabilităţii economice şi financiare.
Au zis ca pe un alt articol. E genul avocatesc de a pune bete in roate pe chichite procedurale. Oricum, legea, o data promulgata, intra.
@Ionescu Latul
Nu contează. Important e să fie blocată intrarea în vigoare, mîine. Caz în care reducerile se amînă pînă la 1 august.
@Lars
Ar fi bine.
Frate, asta deja e paranoia. 🙂
dar nu cumva ccr s-a pronuntat deja in aceasta problema?