Gîndiţi-vă un pic
În toată demenţa asta, să nu uităm esenţialul. Maestrul Cristoiu are dreptate: „Copii (cum zice el), puci, puci, evident, dar pentru ce? Mai exact, pentru cine?” Puciştii au călcat în picioare legile, Curtea Constituţională, tot, în trei-patru zile, ca să-l dea jos pe Băse. Corect. Dar nu Băse conta. Ci funcţia lui. Preşedinte putea să fie oricine, Hagi, Patriarhul Daniel, că tot îl dădeau USLamistii jos. Ca să-l instaleze pe Crin preşedinte. Supercorect. Numai că Maestrul n-a dus raţionamentul pînă la capăt.
Pe mînă cui este trasă marioneta Chucky? Eeee? Băsescu demis prin referendum şi Crin Antonescu rămas preşedinte înseamnă … atentie… wait for it… Dan Voiculescu prim-ministru! Hă, hă, hă! Bunăăăă! După ce-aţi rîs, şedeţi să judecaţi oleacă. Veţi zice că admirabilul Crin e doar interimar. Uitaţi. E preşedinte. Aşa arată un interimar? Convoacă pe toată lumea la el, de la premier la şefii serviciilor secrete şi la guvernatorul Băncii Naţionale, din prima zi la butoane? El e preşedintele, tată. Gata. Dictatorul, cum îl acuza el pe Băse, cînd era în aceeaşi funcţie, nu?
Veţi zice, de asemeni, că prezidentul Crin nu poate dori ejectarea lui Ponta, doar sînt Fraţii Uselezi, aceeaşi voinţă, două anatomii îngemănate. Aduceţi-vă aminte: Ponta voia suspendarea lui Băsescu, la începutul mandatului? Nea Ion Iliescu voia suspendarea lui Băsescu? Păi, nu, în ambele cazuri. Au declarat-o public. Şi să nu-mi ziceţi că ei nu vorbesc pentru PSD. De ce nu voiau? Ca să nu ajungă Chucky şeful statului.
O să ziceţi, în continuare, că şi dacă ar dori, Crin n-ar avea cum să-l zboare pe Victor. Că parlamentul, că legea, Constituţia, Curtea, alea, alea. Daţi-o naibii, nici chiar aşa, există limite! Nu, nu există. Asta a demonstrat puciul USL: nu există limite. La fiecare abuz şi ilegalitate de-a puciştilor – şi a fost o avalanşă!- aţi zis că nu se poate. La fiecare. Şi uite că s-a putut! Şmecherii lor de avocaţi, care le-au făcut planul, au găsit mereu cum să îşi bată joc de legi, dînd aparenţa legalităţii. Cu siguranţă ştiu deja şi cum să-l pună pe Felix în locul lui Victoraş. Adică, în locul plagiatorului compromis pe plan mondial, care şi-a ridicat UE şi SUA în cap, care a luat-o la mişto, ca în liceu, pe doamna Merkel, etc, etc.
Evident, asta ar înseamna că avocaţii PSD nu ştiu tot planul. Că nu le-a fost arătat de colegii lor. Avocaţii lui Crin. Adică, ai lui Felix. Trădare! Exact. Dacă n-au limite faţă de tot ce e în jur, de ce-ar avea limite între ei, în USL? De ce n-ar trăda gaşca lui Felix? E? Şi, ca să fie gluma completă, încă un gag. Dacă, oricît de improbabil pare, nu Băsescu a dat pe goarnă treaba cu plagiatul lui Ponta? Cine ar fi avut interesul s-o facă? Fără suspendarea marinarului, Crin n-avea cum să ajungă preşedinte. Demenţa a fost declanşată după ce Victor a fost dat în faptă cu plagiatul. A vazut roşu şi i s-a pus, definitiv, pata pe Base. Rezultatul: Crin preşedinte.
Rîdeţi, rîdeţi, dar dacă e aşa? Dacă demiterea lui Băsescu la referendum înseamnă Voiculescu premier? Ca şef al executivului, cu mîinile direct pe justiţie şi pe buget, şi cu marioneta prezidenţială pe mînă, Felix ar putea, desigur, să nu se opună graţierii lui Năstase. Dar dacă optează pentru eliminarea concurenţei frăţeşti? Gîndiţi-vă, dragi neutri, simpatizanţi USL şi, mai ales, dragi simpatizanţi şi membri PSD, dacă asta e gluma pe care voiaţi s-o vedeţi pusă în faptă. Merita puciul pe care îl negaţi, adică bajtocorirea legii, confiscarea Statului, compromiterea externă a Romaniei, prabuşirea leului? Dacă nu, ce votaţi la referendum: demiterea? Dacă da, atunci, vorba revistei Kamikaze, rîdeţi pînă la capăt! Dar riscă să nu mai fie rîsul vostru.
Mi se pare aberanta postarea asta, n-o sa fie Voiculescu niciodata premier. Nu are o imagine deloc buna nici printre sustinatorii USL, de ce sa-si taie singuri craca de sub picioare? Orivum Voiculescu e cel care trage sforile in toate actiunile intreprinse de USL. Din cate vad pana acuma, cam toata campania USL-ului e facuta prin latraii de la trustul lui Felix.
ponta manca ce nu trebuie la Bruxelles
Postare nouă
http://www.blogary.ro/2012/07/ce-veti-face-la-referendumul-de-demitere/
Și Cristina SIma, șeful Bursei de Mărfuri de la Sibiu: „Investitorii straini citesc doar presa occidentala. Si, din fericire, nu sunt influentati de circul din media romaneasca. Daca presa occidentala continua sa ne fie potrivnica, vom asista la retrageri masive de capital. Definitia democratiei in Romania este: doi lupi (Basescu si USL) si un miel (poporul roman) voteaza ce sa manance la cina. Libertatea poporului roman sta in a inarma bine mielul pentru a contesta votul. Dar, suntem noi oare capabili sa ne auto-inarmam cu idei obiective, cu solutii, renuntand la ura viscerala contra unuia dintre cei doi lupi? (definitia de mai sus ii apartine lui Benjamin Franklin)”.
@Rheia
Citatul nu îi aparține lui Franklin. Forma sa inițială pare să fie:
„Democracy is not freedom. Democracy is two wolves and a lamb voting on what to eat for lunch. Freedom comes from the recognition of certain rights which may not be taken, not even by a 99% vote.” (Marvin Simkin, 1992, în Los Angeles Times, apud:http://en.wikiquote.org/wiki/Democracy)
Pe românește:
Libertatea nu este democrație. Democrație este cînd doi lupi și un miel votează ce să mănînce la prînz. Libertatea provine din recunoașterea unor drepturi care nu pot fi răpite nici măcar cu o majoritate de 99% din voturi.
@bilbofil Dap. Dar dacă așa a ținut minte bietul Sima. Acum văd că și eu l-am greșit pe CRISTIAN Sima, l-am făcut Cristina. O să-i dau un miel (!!!)
@Rheia Pentru amatorii de povești cu oi înarmate (și, credeți-mă, nu e vorba doar de Amendamentul al doilea): http://radupedia.fnhost.org/wiki/doku.php?id=text:parabola_oilor
@Rheia Pentru cei care vor povești cu oi (și nu e vorba doar de amendamentul al doilea):
„http://radupedia.fnhost.org/wiki/doku.php?id=text:parabola_oilor”
@Rheia Faceți copy-paste la link, cănu mi-l ia corect.
@bilbofil iata si un argument. Redu-l la esenta si vorbeste-l constant ( chiar daca tu il stii) mai departe. si da-l si la altii. Pentru , spre surpdindrea mea, nu se intelege si nu se cunoaste:
http://ihincu.wordpress.com/2012/07/10/libertatea-definitie-plus-organizare-si-aparare/
Si inca unul
http://ihincu.wordpress.com/2012/07/12/argumentul-unu-doi-si-trei/
Mugur Isărescu: „Datorita interventiilor BNR, cursul este supraevaluat. Am respectat o regula stricta: am vandut in piata ceea ce am cumparat de la Ministerul de Finante.” E drept că a spus-o așa, la o șuetă cu invitații lui, dar putea să n-o spună deloc.
@Rheia Care sueta? Cand? Cu ce invitati? dorim argumente si informatii, nu zvonuri si barfe.
@mimisor007 http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12777185-live-text-mugur-isarescu-mod-cert-crestere-economica-trebuie-creezi-locuri-munca-iti-creasca-productivitatea.htm
@mimisor007 Evenimentul se cheamă „Mugur Isărescu și invitații săi”. Scuze pentru folosire termenului „șuetă”, dacă a părut derogatoriu. N-a fost în intenția mea. L-am folosit ca să deosebesc situația de chestiile oficiale, pur formale.
Nu stiu daca am inteles exact,dar se pare ca crizel pregateste niste vizite in exterior.Este adevarat?Am auzit ceva la digi 24 dar din fuga si nu am fost f atenta.
un om care stie sa invarta cutitul in rana atunci cand trebuie:
Într-o intervenţie la RFI România, Lăzăroiu a arătat că atât Ponta, cât şi Antonescu ar putea să plece de pe scena politică.
„Dacă referendumul e invalid, e invalid. Înseamnă că practic, procesul de suspendare se întrerupe în momentul respectiv şi preşedintele revine la Cotroceni. Moment în care, evident, din ce am auzit toţi, Crin Antonescu va pleca din politică, nu doar de la Palatul Cotroceni, pe care acum cred că-l ocupă abuziv, după o lovitură de palat”, declară fostul consilier prezidenţial. Sebastian Lăzăroiu crede că şi zilele lui Victor Ponta la Palatul Victoria sunt numărate.
„Probabil că nici Ponta nu mai are multe zile la Palatul Victoria. De fapt, să sperăm că Ponta prinde sfârşitul de referendum în funcţia de premier! Presiunile asupra sa de la Bruxelles sunt imense în momentul ăsta. În ochii celor de acolo, el este un plagiator şi un pucist! Are mari probleme chiar cu familia sa politică. Acolo s-a discutat zilele astea în mod serios dacă PSD merită să mai facă parte din Internaţionala Socialistă. Deci Ponta ştie că nu va mai putea să reziste mult acestor presiuni. De aia spun că s-ar putea să demisioneze mai repede decât credeam”, a susţinut el.
Inca o zi fierbinte, pe rotisorul UE, pentru impostorul Ponta.
Abraham e un militian cu slana pe creier.
@Rezon Asta vroiam sa spun si eu. Au inceput cu inducerea ideii de demisi pe care am auzit-o intai la alta trompeta.
@Rezon Racoviceanu afirma asta tot la B1!. Adica demisia lui Basescu daca are scor mic in conditiile de referendum nevalidat.
@Never G Racoviceanu sa scoata un pix si sa scrie de 256 de ori urmatoarea fraza: „Poporul e suveran si poate decide atat prin vot, cat si prin absenta”.
@Rezon @Never G Totul depinde de cum sunt prezentate pe urma cifrele. Cum suna de exemplu: „Cinci milioane de romani au votat pentru suspendarea lui Basescu. Restul de doisprezece milioane ori il sustin ori nu le pasa”. Unde mai este scorul mic aici?
@Rezon @Never G yeap, dar pentru asta ar trebui sa umble naibii si el ( si toti finii comentatori si intelectuali neutri) cu constitutia in bozonar ca nenea Cristoiu ( nu credeam sa ajung sa-l dau pe Cristoiu de exemplu, dar iata). Ca acolo, in articolul 2 scrie ca suntem suverani si de ce.
http://ihincu.wordpress.com/2012/07/10/libertatea-definitie-plus-organizare-si-aparare/
Twit TB: „Sunt la sediul de campanie, mă simt în mare formă.” :))
Chiar ma intrebam cand or sa reactioneze si rusii cumva..
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12776796-vocea-rusiei-romania-crahul-capitalismului-tip-cazinou.htm
Desi probabil ca pana acum au preferat sa taca si sa faca..
@FlorinS Serghei Markov, actualmente membru al Camerei Publice (un organism consultatic care reuneste analisti, artisti, politicieni), spune in articol ca „Modelul anglo-american al capitalismului de tip cazinou impus de fortele de dreapta se bazeaza pe exploatarea oamenilor si resurselor, duce la stagnare, impinge sistemul la criza si depresie. Oamenii incep sa simpatizeze fortele de stanga si partidele de centru stanga, adica pe cei ce se pronunta pentru responsabilitate sociala, sprijin si dreptate, impotriva politicii de austeritate indreptata asupra straturilor sarace ale populatiei. Se stie ca Traian Basescu se pronunta pentru aplicarea masurilor dure de economie, ceea ce a dus de multe ori la proteste in masa in randurile populatiei”.
Asta suna exact ca un paragaf dintr-un manual de socialism stiintific!
@revealer @FlorinS Este o mostra de cacat rusesc pe post de filozofie politica.
@Rosu @FlorinS „Clasele exploatatoare din Romania, in cardasie cu imperialistii straini au exploatat pradalnic bogatiile patriei”.
@Rosu @revealer Filozofie asa cum numai rusii stiu, cu bocancul.
Si as duce teoria conspiratiei mai departe: nu le-a picat deloc bine ca se face scutul antiracheta la noi, asa ca probabil au zis „Vreti scut in Romania? ok, da noi il controlam!”
Oare de ce au tacut pana acum si de ce ies cu declaratii tocmai acum? Nu cumva vad ca se cam duce la vale planul lor? Doamne ajuta!
@FlorinS @Rosu @revealer Doamne ajuta zic si eu. Doar ca trebuie sa mai votam si noi. Si sa protestam public si in toate felurile. Pentru ca planul de abia a inceput. Ponta si Crin sunt palidele vedete-marionete.
@revealer @FlorinS Da, spre deosebire de capitalismul lor cu fata umana, care produce orice, numai stagnare si depresie nu. Ce sa zic.
@revealer @FlorinS `Consultatic”, geniala typo ți-a ieșit! Și mai mișto era dacă greșeai 2 vocale: consultatuc.
@Rheia @FlorinS Imi pare rau, e doar o greseala de citare, am pus si ghilimele. Nici copy/paste nu mai e ce-a fost odata…
@revealer @FlorinS suna exact ca in Manifestul Partidului Comunist fir’ar sa fie.
Pentru cine nu l-a citit acum ar fi momentul. Ca sa inteleaga exact de unde vine si tot revine.
@FlorinS Tot Rusii !!!
http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Vocea_Rusiei-_Generalul_american_Wesley_Clark_este_organizatorul_suspendarii_lui_Basescu_in_regim_de_blitzkrieg_0_735526554.html
@Mistral Haideti, va rog eu, lasati-i in durerea lor, ca sunt pierduti… Nu-i mai bagati in seama pe mankurti.
Vreau sa va atrag atentia asupra motivarii CCR la respingerea legii cu uninominalul „pur” intr-un tur:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12770711-motivare-ccr-legea-uninominalului-solutie-legislativa-contrara-vointei-poporului-exprimata-referendumul-din-2009.htm
Ce este extrem de interesant de acolo, pe langa sustinerea concluziei referendumului „lui Basescu” – este argumentatia in favoarea implementarii in lege/Constitutie a rezultatelor acestor referendumuri.
Faceti bine si cetiti si domniile voastre:
„Curtea arata ca intrucat pot exista situatii in care problematica asupra careia poporul este chemat sa isi exprime vointa afecteaza interesele reprezentantilor alesi (cum este cazul reducerii numarului de parlamentari sau al reducerii indemnizatiilor parlamentarilor), Comisia de la Venetia, in documentul intitulat „Linii directoare pentru organizarea referendumului”, adoptat la cea de-a 68-a sesiune plenara (13-14 octombrie 2007), a retinut ca efectele referendumului trebuie sa fie expres prevazute in Constitutie sau prin lege, fie ca referendumul este consultativ, fie ca este decizional. „Faptul ca in cazul referendumului consultativ nu este stabilita o astfel de procedura ulterioara nu se traduce intr-o lipsa a efectelor acestui referendum. Nici nu ar fi admisibil intr-un stat de drept ca vointa populara, exprimata cu o larga majoritate (in cazul de fata, 83,31% dintre voturile valabil exprimate), sa fie ignorata de reprezentantii alesi ai poporului. (…) Ceea ce distinge un referendum consultativ de unul decizional nu este, in principal, chestiunea privitoare la respectarea sau nu a vointei populare – aceasta vointa nu poate fi ignorata de alesii poporului, intrucat este o expresie a suveranitatii nationale -, ci caracterul efectului referendumului (direct sau indirect)”, precizeaza CCR. Judecatorii subliniaza ca o alta viziune asupra efectelor referendumului consultativ l-ar reduce la un exercitiu pur formal, un simplu sondaj de opinie. „Pentru aceste considerente, Curtea constata ca reglementarea unor prevederi prin care se tinde la o solutie legislativa care nu respecta vointa exprimata de popor la referendumul consultativ mentionat este in contradictie cu prevederile constitutionale ale art.1, 2 si 6″, se arata in document.”
Deci, PDL draga, iata unul din marile motive pentru care lumea (buna) vrea sa va traga palme: ati lasat in sertar modificarile cerute de natiune la referendum, modificari care sunt – zice CCR obligatorii. Si inca ceva: NU am uitat de ele!
Se tot vorbeste zilele acestea despre cat de democratic este ca poporul sa fie lasat sa se exprime. Se zice ca referendumul este forma suprema de democratie. Ca referendumul este exprimarea directa a poporului, de netagaduit. Mie imi pare o manipulare la fel de mare precum celelalte manipulari desfasurate in ultimii ani, de catre tabara USL prin intermediul tuturor factorilor sai de influenta asupra populatiei.
Am sa explic si de ce …
In primul rand, pe toti cei ce sustin ca referendumul este forma suprema de democratie, as dori sa ii intreb unde era aceasta democratie atunci cand actualele partide componente USL s-au opus evidentierii opiniei populare atunci cand acestea erau pe alt trend. Nu cu foarte mult timp in urma, increderea relatata in sondaje oferita acestora era dezastruoasa, si cum era de asteptat au facut tot ce le statea in putere sa impiedice oficializarea exprimarii poporului. Inteleg ca atunci, aceste partide au manifestat un comportament antidemocratic? Fuga lor de exprimarea poporului le face astazi mai democratice?
Apoi, ramane de gandit in ce masura un referendum este o dovada de democratie, daca este lasat sa se desfasoare numai cand unele partide doresc, mai exact numai atunci cand sesizeaza ca opinia publica este de o parere folositoare lor. Nu poti ca, pentru ca oferi poporului posibilitatea de a se exprima numai cand stii ca este impotriva dusmanului tau politic, sa numesti gestul „democratic”. A oferi poporului ocazia sa isi spuna parerea numai cand aceasta este impotriva adversarilor tai este o forma de manipulare clara. Si nu numai atat. Nu poti sa te numesti aparator al democratiei cand nu oferi poporului ocazia sa se pronunte decat pe subiectele care te avantajeaza. Pentru ca iar nu este decat o dovada de manipulare. Altfel, ar fi interesant si la vffel de democratic ca USL sa ceara poporului se se exprime si in legatura cu calitatea si existenta actualei clase politice …
In final, cel mai important, nu poti sa numesti democratic faptul ca oferi poporului ocazia sa se pronunte incalcand insa reguli de baza ale democratiei pentru ca altfel nu poti ajunge in acel punct, si anume acela de eliminare a dusmanilor tai. Scopul nu scuza mijloacele decat in razboi. Iar razboiul nu este o democratie. Nu poti sa calci in picioare articole din propria constitutie, sa suspenzi atributii ale unor organisme vitale democratiei, sa schimbi reguli pe care nu demult le cereai a fi respectate, sa eviti sa raspunzi unor intrebari jenante sau sa raspunzi in doi peri atunci cand cineva reuseste sa sparga blocada institutita tocmai ca sa te protejeze de primirea unor astfel de intrebari. Nu poti sa explici intr-un fel lucrurile partenerilor tai externi si sa procedezi altfel in realitate in propria ta tara a carui interes culmea, trebuie sa il aperi.
Dupa cum am vazut, democratia poate fi cel putin siluita in propria tara, atunci cand ai un imperiu media ce se ocupa cu spalatul creierelor zi de zi timp de multi ani. Dar nu poti influenta opinia partenerilor externi, pentru ca la Bruxelles nu merge spalatul pe creier. Antena 3 nu ajunge pana acolo, iar aburelile de doi lei din declaratii nu au nici o valoare atunci cand partenerii vad ca desi spui una in declaratii, faci alta cand ajungi in tara …
Democratia poate fi siluita atunci cand folosesti instrumentul numit „referendum” numai cand sondajele indica o opinie favorabila tie si te ajuta sa iti elimini astfel adversarul. Cand desi te comporti exact cum il acuzai pe el ca nu e corect sa se comporte, acoperirea mediatica orbeste alegatorii sa vada acest lucru. Atunci cand acoperirea mediatica influenteaza intr-un anume fel potentialul vot exprimat in acest referendum.
Democratia poate fi siluita cand un referendum este organizat cu orice pret, calcand in picioare mecanismul prin care trebuie sa se ajunga la el.
Ieri, daca analizam obiectiv situatia arata astfel:
– un curs valutar stabil, atat de stabil ca enerva deja pe multi. BNR facea chiar profit mentinand acest curs stabil;
– o evolutie economica crescatoare. Nu asa de puternica pe cat ar fi vrut unii, dar certa, sigura, in asa masura incat ofere agentiilor de rating siguranta;
– relatii externe cel putin de nivel mediu, daca nu ridicat cu unii parteneri. Desi parea ca sunt mai putin importante, unii parteneri au dovedit ulterior ca erau multumiti de noi;
– un raport pe justitie cu mari sanse spre pozitiv, lucru ce ar fi putut atrage ridicarea clauzei pe justitie si trecerea Romaniei la nivelul urmator in mecanismul de aderare. Cu ultimele decizii importante (condamnarea unor fosti ministrii si fost prim-ministru, a unor oficiali in functii publice in momentul condamnarii) Romania era in punctul in care nu mai putea fi acuzata de o justitie subjugata in totalitate politicului;
– eram la granita Schengen, gata de a fi acceptati chiar si cu un parcurs in 2 etape.
Astazi, dupa 2 luni de guvernare USL, situatia arata astfel:
– cursul de schimb prevesteste un dezastru, daca nu imediat pentru economie cel putin in viitorul apropriat pentru ca amaratii care au credite se vor prabusi si vor trage cu siguranta econimia in jos prin prabusirea consumului;
– evolutia economica devine incerta. Cresterea devine de la un anunt la altul tot mai mica, si este clar ca viitorul a fost afectat grav;
– relatii externe si-au pierdut calitatea. Am ajuns oaia neagra, comparati cu Ungaria si in curand vom fi vazuti chiar mai rau. Dupa ultimele declaratii, tavalugul repercursiunilor abia urmeaza sa porneasca;
– un raport pe justitie dezastruos. Atat de dezastruos incat probabil urmeaza ca Romania sa fie despartita de Bulgaria cu care pana de curand eram evaluati la pachet. Si ironic, urmeaza ca Bulgaria sa fie mai bine vazuta ca noi, poate chiar sa ii fie ridicata clauza;
– In cazul Schengen, mesajul comisarului pe justitie este clar. Ca urmare a ultimelor evenimente declansate de USL, mai avem de lucrat cativa ani…
Astfel, ne vedem in situatia ca desi romanii au facut eforturi uriase, prin taierile pe care au trebuit sa le suporte fortat, ca desi avem parte de ce-a mai buna perioada a justitiei, sa ajungem mai rau decat atunci cand ne chinuiam sa gasim calea spre „o tara ca afara”. Ne vedem in situatia ca prin propria vointa, poporul sa arunce la gunoi toate chinurile si reusitele, orbiti de o ura pornita din nepasare, din necunoastre sau din influentare…
Daca tot facem scenarii…
Eu nu cred ca Ponta a luat decizia suspendarii in urma scandalului de plagiat, cred ca suspendarea a fost un plan pus la punct dinainte. Tavalugul a pornit de la sesiunea extraordinara convocata, chipurile, ca Ponta sa prezinte concluziile summit-ului de a Bruxelles. Din cauza asta VP a insistat asa de mult ca el sa fie prezent la summit. O sesiune extraordinara nu putea fi convocata decat de presedintii celor doua camere, dar ordinea de zi poate fi schimbata de biroul permanent. Fara primul pas, facut de Blaga / Anastase, convocarea sesiunii extraordinare, nu s-ar fi ajuns aici. VP, prin vizita la Bruxelles, a avut motivul perfect pentru aceasta sesiune.
Planul cuprindea probabil un referendum validat indiferent de prezenta la vot, in plina perioada de concedii, care sa le permita o victorie pro-demitere lejera. Cred ca se bazau pe nepasarea oamenilor si pe scarba de intreaga clasa politica.
Acum, intre preluarea functiei de PM si Consiliul Europei a intervenit condamnarea lui Nastase. Atunci Dan Voiculescu si-a dat demisia din parlament, pentru ca procesul lui sa fie mutat de la ICCJ. Daca Voiculescu ramanea senator, cred ca el ar fi fost propus pentru presedentia Senatului. Imi aduc aminte de o declaratie de-a lui si de niste speculatii de presa de acum cateva luni in care se spunea ca-si doreste functia. Din pacate nu am gasit articolele respective asa ca pot sa zic “pe surse”.
Revelator comentariu, @revealer (get it? :D). Și eu cred că suspendarea era plănuită, sunt câteva chestii care nu se leagă: Ponta la Bruxelles (pe care eu o citesc ca o forțare a găsirii unui motiv pentru suspendare), trecerea MOf la Guvern (care s-a interpretat ca necesară pt Voiculescu, dar, de fapt, era necesară pentru suspendare). De ce a vrut Ponta suspendarea? Nu văd alt motiv decât un șantaj al lui Voiculescu, și uite cum ajungem iar la povestea din articol.
:):):)
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/431912_394403733956901_842699386_n.jpg
Tema de lectura 🙂
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/%E2%80%A6-inceputul-sfarsitului-%E2%80%93-sindromul-tantalus-balada-unor-greieri-mici-81437.html
@EroulBula Asa sa fie, cum scrie acolo. Prafu’ si pulberea sa se aleaga de astia care incearca sa ne incalece. Gata, am facut rost de limba de viezure si genunchi de rama (citat Mondenii) si m-apuc sa-i blestem.
despre suspendare si mandria de a fi roman cu CTP:
„După ani şi ani de zile m-am simţit mândru că sunt român. Ducându-mă în Occident, am trăit ani de zile un soi de durere surdă. În calitate de cetăţean român eram tratat, mai pe faţă, mai pe tăcute, ca un cetăţean de mâna a doua. Fără să mă cunoască lumea, fără să mă dispreţuiască în calitate de Cristian Tudor Popescu, ci doar pentru simplul fapt că eram român.
Atenţia pe care i-au acordat-o României Uniunea Europeană, înalţii responsabili europeni, faptul că are loc o reuniune a UE, a Comisiei Europene, având ca temă România, faptul că ambasadorul SUA a atras atenţia în mod repetat şi justificat în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă nesocotirea unor hotărâri ale CCR, toate acestea m-au făcut să nu mă mai simt ultima găină din Gostat, a Europei.
Am simţit că sunt şi eu băgat în seamă, ca român, şi nu mă aşteptam la asta. Este o surpriză teribil de plăcută pentru mine. Nu mă aşteptam ca Europa şi America să ne bage în seamă atât de mult. Cred că este, pentru mine, singurul câştig din toată această poveste cu suspendarea, care putea să nu aibă loc”.
http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/CTP-Basescu-USL-Copilul-manipulare_0_735526446.html
N.B. mandria asta o voi simti cand vom opri atacul trilateralei Viorel-Crin-Felix asupra Romaniei la referendum.
@adina E mândria de a fi băgat în seamă a copilului luat de la casa de copii, căruia părinţii adoptivi care îi dau casă şi masă îl tot cicălesc că nu e voie să fure şi nici să se cace în sufragerie, ştergându-se la cur cu buletinul.
@adina Mandria derbedeului de a fi in centrul atentiei cand ragaie gros la cina familiei
Nu se poate asa ceva ! Voiculescu nu poate sa fie prim-ministru, PSD-ul nu va permite asa ceva. Eventual posibil sa schimbe prim-ministrul, din cauza problemelor lui Ponta cu plagiatul si cu suspendarea.
@IonPopescu Cine îi va mai întreba? Ce credibilitate mai au liderii PSD acum în străinătate și ce credibilitate vor avea în țară după ce se ocupă de ei Valentin „Omul cu Laptopul” Stan, Chireac, CTP, Condurățeanu? Vor sta în opoziție pînă crapă Voiculescu sau trec ei la „dreapta unită”, asta dacă vor mai fi primiți.
http://www.zerostiri.ro/jaccuse/- BUN ARTICOL
@florentin Pusași un – în plus. Linkul bun e ăsta: http://www.zerostiri.ro/jaccuse/
@Alex D @florentin Bun, putin spus. Ar trebui facut manifest.
– nu ar fi mai eficient daca ponta ar publica in MO ordonanta respectiva, a.i. cc sa se pronunte asupra constitutionalitatii ei decat sa asteptam zile intregi dupa parlament?
– iulia motoc si-a sters un post de pe facebook, ceva de genul „Decizia este definitivă şi general obligatorie, ce nu e clar in asta?” si din ultimul post pare a fi nervoasa… 🙂
Base pe Twitter, un singur mesaj in urma demararii campaniei:
„Nu e cinstit ce a facut USL! Românii nu pot fi părtași la necinste.”
Roger!
@cristihan Și dă totul dublu, RO/EN 🙂
@SimonaM Da, sa nu se mai chinuie strainezii cu Google 🙂
Buna dimineata. Numai buna numai e dupa ce am citit articolul asta. Se trezeste omul bine-dispus si se deprima instant dupa o singura lectura. Ce sa inteleaga spalatii pe creier care sustin USL si rad cu gura pana la urechi ? Oricat le-ar explica cineva, degeaba. Sunt ca somnambulii. Cand se vor trezi nici nu-si vor mai aduce aminte de ce s-au comportat asa si au incurajat / sustinut un astfel de comportament politic banditesc.
Scenariul Voiculesc premier nu e neverosimil. Dar ma intreb cit va rezista un asemenea guvern la o motiune de cenzura introdusa de PSD + PDL. De ce ar accepta PSD, dupa ce a perdut enorm la imagine, sa ramina tras pe sfoara, si fara presedinte, si fara premier? Nu prea-mi vine a crede. Varanului ii ajunge sa joace papusile din umbra.
@picus Crezi ca nu gasesc aia destule cozi de topor si in PSD ?
@Boghy @picus totusi astia au 2 parlamentari din cate stiu eu. Cum naiba sa dai prim-ministru cu 2 oameni din care unul – Andon- Fir-ai al naibii Majestate – e incompatibil stabilit de ANI?
@florentin @Boghy @picus Spune-le asta lui Blaga, Roberta Anastase, Gheorghe Iancu, Băsescu. Alături de PC este PNL și probabil că cele două partide merg spre o fuziune prin absorbție. Ca și la suspendarea lui Băsescu, dacă prețul este corect, vor veni alături UNPR, UDMR și alte minorități, parlamentari dezgustați de PSD ori PDL.
Spre deosebire de ce s-a întîmplat cu cei amintiți mai sus, o moțiune de cenzură la Ponta și numirea lui Voiculescu nici nu ar fi neconstituționale.
@picus Crezi ca ii ajunge? Nu mai e demult o treaba legata doar de bani! E vorba de vanitate, razbunare! Simte ca e ‘momentul lui’! S-a saturat sa lucreze din spate! Vrea sa fie clar pentru toata lumea: ii pupam mana sau murim!
Iar PSD nu accepta de bunavoie! Deja jocul asta ii depaseste ( pe Ponta cel putin)! Dar cand esti santajabil pana in maduva oaselor, nu mai poti sa iesi din hora! Au optiunea de a lasa un sistem in care dosarele merg mai departe independent de orice vointa politica! Cam cat de mult crezi ca-si doresc asta? E un morcov care-i jeneaza pro fund! Sau merg mai departe cu hienele deghizate in motani si accepta sa roada oasele pe langa ele!
Morcovi grosi sau oase roase?
Si sa fim seriosi, pana si PDL-ul a avut/are tentatia oaselor, ce pretentie ai de la PSD?
@florins Hmmm… În 2004 Năstase se vedea președinte, cu Geoană premier, peste capul lui Iliescu și deasupra baronilor locali. Dar în turul doi, după alegerile parlamentare, turismul electoral (1% în Ilfov, documentat) a încetat ca prin farmec, rezultatele s-au centralizat fără incidente și a ieșit Băsescu președinte la un procent diferență.
LMFAO: ”Băsescu are încă o dată a mulţumi propagandiştilor lui amatori din mediul virtual care au scos duhul din sticlă şi acum ne cheamă pe noi, neutrii, să îl băgăm la loc.”
AMP, aici http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/poporul-decide-si-cum-refacem-centrul-270191.html
@SimonaM E NF , maica .
@Mistral Nimeni nu poate fi ATÂT de NF :))
@SimonaM @Mistral ba cred ca e- DALAI LAMA
@florentin @Mistral Nu pare să-i cauzeze în halul ăsta.
Deci trebuie să fie altceva.
@florentin @SimonaM @Mistral Dalai Lama chiar e foarte cu picioarele pe pământ. Nu l-ar putea angaja ăştia pe undeva?
@Mistral e NF-HH
@gupi HH ?? 🙂
@SimonaM În sfîrșit, cred că am reușit să pun degetul pe ceea ce a pățit d-na Alina Mungiu Pippidi. După 2007, în discursul său a apărut o discrepanță între punctul de vedere exprimat explicit și agenda proprie. Nu insinuez nimic mai mult de atît, doar că a simțit nevoia să își reașeze mesajele proprii în alte matrici decît cele în care au fost concepute, pentru a modifica efectul lor asupra receptorului.
Prin definiție însă această discrepanță o transformă dintr-un analist, așa cum sînt Sorin Ioniță sau chiar Andrei Pleșu – deși activ politic de mai multe ori în trecut – într-un om de PR, alături de Lăzăroiu, Andronic, Bogdan Teodorescu, Chireac ori Brucan.
@bilbofil @SimonaM In exlicatia ta PR vine de la P ( ersoana ) Retardata ??
@Mistral @bilbofil De la Chireac :))
@SimonaM @bilbofil ala-i PP .
@Mistral Meritul lui Lăzăroiu (rareori și al lui Bogdan Teodorescu) este că cel puțin deocamdată mesajele sale au și sens, și substanță chiar receptate ca analize.
Ca un contra-exemplu, afirmațiile lui Brucan nu aveau sens decît receptate prin grila intereselor și acțiunilor PD-Roman.
AMP nu mai este nici la fel de temeinică ca Lăzăroiu, nici nu are o agendă la fel de coerentă, solidă și de relevantă pentru receptori ca Brucan în anii ’90.
Mi se pare că încearcă să cînte pe partitură proprie în corul USL, ceea ce o plasează în categoria „idioților utili”/„tovarășilor de drum” ai lui Lenin. De aceea producțiile sale de după 2007 sînt mai aproape de creațiile scremute ale unui Chireac (dacă îmi este permis eufemismul).
@SimonaM @bilbofil Poate femininul de la PP e Pipidi ?
@bilbofil Sincer, nu-mi amintesc de ea analist. Sorry.
Nu e o rușine să ții partea cuiva. Dar să schimonosești evidențele ca să iasă cum îți place și să continui să pretinzi că ești analist neutru, e mult prea mult.
@SimonaM @bilbofil Eu cred ca AMP nu este decat o trompeta de transmis mesaje. Cititi finalul si sa-mi spuneti daca nu are rolul de a creea confuzie:
„Nu mai ştii de partea cui e legea dacă fiecare actor cu putere modifică legea după interesele sale, pretinzînd că o îmbunătăţeşte, sau politizează instituţiile fundamentale. Şi aicea sîntem.”
@Never G @bilbofil Eu văd multe umori în tot ce face tanti asta. Dacă o folosea cineva ca trompetă, o mai strunea nițel. Cred că cine o folosește o folosește tocmai pentru că este ea cum este.
@SimonaM La începutul anilor ’90, prin Opinia Studențească și Revista 22 avea articole lucide și argumentate și uneori justificat iconoclaste despre probleme care o chiar o preocupau, în termenii în care o preocupau: reunificarea PNL, Alianța Civică, monarhie etc.
În 1995 a desfășurat o cercetare sociologică, în principal pe grupuri focus, care a stat la baza succesului relativ al Contractului cu România („Românii după ’89”). Ulterior, la SAR a patronat – îmi este neclară implicarea personală, dar sînt motive să cred că cel puțin în ultima perioadă era minimă spre nulă – realizarea de rapoarte care analizau diferite problematici majore pentru România sau făceau prognoze (trimestriale?) pe direcții cheie.
Această experiență i-a legitimat implicarea ei în „Coaliția pentru un Parlament curat”.
Pentru mine, un om de PR este anti-particula celui care scrie note informative.
@bilbofil @SimonaM E mai medicală explicaţia. S-a vrut ministră de câte ori a ieşit „dreapta” la alegeri şi de aia i s-a dat glanda peste cap. Şi capul peste glandă.
@Nea @bilbofil Doamne ferește, să nu ne lovească și pe noi :)))))
@SimonaM @bilbofil Eu nu vreau ministră.
@Nea @bilbofil Mă gândeam cum aș face eu dacă n-aș mai putea comenta pe blogary. Nu toate vrem să fim ministre 😛
@Nea @SimonaM Nu am vrut să o dau în psihanaliză. Dar da, pare să aibă o agendă pe care nu o face publică, deși pretinde că joacă cu cărțile de masă. Aici este partea imorală dar și cheia de lectură.
@bilbofil @Nea @SimonaM De asta ce ziceti ?
„După ani şi ani de zile m-am simţit mândru că sunt român. Ducându-mă în Occident, am trăit ani de zile un soi de durere surdă. În calitate de cetăţean român eram tratat, mai pe faţă, mai pe tăcute, ca un cetăţean de mâna a doua. Fără să mă cunoască lumea, fără să mă dispreţuiască în calitate de Cristian Tudor Popescu, ci doar pentru simplul fapt că eram român.
Atenţia pe care i-au acordat-o României Uniunea Europeană, înalţii responsabili europeni, faptul că are loc o reuniune a UE, a Comisiei Europene, având ca temă România, faptul că ambasadorul SUA a atras atenţia în mod repetat şi justificat în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă nesocotirea unor hotărâri ale CCR, toate acestea m-au făcut să nu mă mai simt ultima găină din Gostat, a Europei.
Am simţit că sunt şi eu băgat în seamă, ca român, şi nu mă aşteptam la asta. Este o surpriză teribil de plăcută pentru mine. Nu mă aşteptam ca Europa şi America să ne bage în seamă atât de mult. Cred că este, pentru mine, singurul câştig din toată această poveste cu suspendarea, care putea să nu aibă loc”, a conchis jurnalistul.
http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/CTP-Basescu-USL-Copilul-manipulare_0_735526446.html
@Mistral @bilbofil @Nea @SimonaM A dat-o la întors CTP-ul. Acum câteva zile o lua de urechi pe Merkel că de ce se bagă în treburile României. Un dobitoc.
@Mistral @Nea @SimonaM E ca în bancul cu vacile care, așteptind să le vină rîndul la abator, dansau de bucurie pentru că erau în lotul pentru export.
@Mistral @bilbofil @Nea Oh, wow.
Nu-i bai. Îi trece.
@SimonaM @bilbofil @Nea Da-mi voie sa ma indoiesc . eventual daca e ajutat cu haloperidol .
@SimonaM Dar, lasati, nu va deranjati… Nu va cheama nimeni, dna Mungiu.
Mereu mi s-a părut că victoria USL de la locale a fost excesivă. Nu poți privilegia 38 de județe pe seama a două, nu poți privilegia 2/3 din localități, inclusiv Capitala(!!) pe seama unei treimi pentru a te achita de obligațiile masive asumate față de sponsori și activiștii locali în campanie. La Guvern, după parlamentarele care urmează, va fi încă mai greu (după cum a arătat Guvernul PDL-PSD din 2009, care nici măcar nu și-a propus să fie un guvern de aliați ci doar un fel de „mare coaliție”.
Prin debarcarea PSD și luarea la bord a UDMR (și eventual a unor transfugi de la PDL), s-ar constitui o majoritate mai mică și deci mai coerentă, mai stabilă și mult mai ieftină care, teoretic ar fi și mai interesant aliniată la nivel european (ar fi piua întîi liberalii europeni și ar avea prin UDMR intrare la populari). În plus, aerul intelectual-tehnocrat al unor Tăriceanu, Fenechiu, Voicu ar da mult mai bine pe sticlă, la antene, TVR, etc. și ar aduce mai mutle voturi nemijlocit PNL+C, mai ales după scandalurile în lanț ale lui Ponta, Năstase și deci ale PSD.
@Bleen Inițial am avut senzația că faci mișto și bagi strîmbe în tabăra adversă. Însă felul în care – spre deosebire de tot ceea ce s-a întîmplat pînă la căderea guvernului PDL – cînd Antonescu era cel ce se uza în atacuri la adresa lui Băsescu – în ultima perioadă Ponta și PSD au fost lăsați să se ocupe de treburile murdare (deși Ponta este la Guvern și teoretic s-ar fi putut plasa ca Tăriceanu la vrema lui în afara scandalului suspendării) mă face să cred că din nou procurorul genetic Ponta și maestrul Șova au picat de papagali, trăgănd tot PSD-ul după ei direct spre groapa de gunoi a istoriei.
Diferența între reacțiile de miercuri ale lui Watson și Schultz pot indica că o asemenea manevră nu ar fi total lipsită de susținere la nivel european. După care ar urma natural „unificarea dreptei” prin fuziunea prin absorbție a PNL și PC, cu Voiculescu președinte.
@bilbofil @Bleen Atât că PSD se simte atât de bine în groapa de gunoi a istoriei, a mai stat de câteva ori acolo şi a înflorit ca crinul pe căcat.
@Nea @Bleen Ești obraznic cu președintele interimar și nedrept cu PSD.
PSD nu a mai fost la groapa de gunoi a istoriei. Chiar și în 1996 PDSR avea reprezentare parlamentară comparabilă cu a PNȚ.
La un alt nivel, PSD (PDSR, FDSN, FSN-Iliescu) a avut și încă mai are un nucleu dur de votanți dispuși să voteze și un sifon, dacă e recomandat de partid, eventual de două-trei ori la același scrutin. A avut și probabil că pe alocuri mai are celebrii „șoșonari” pe care „dreapta” de-abia dacă și i-a făcut pe net.
Pe oamenii care suțin PSD îi doar în bașcheți de lege, dar vor ca oamenii care îi conduc „să aibă oneare” să inspire „respect” și „să arate respect”. Aici o dau grav în bară Șova și Ponta și aici punctează Don Voiculescu.
@bilbofil @Bleen Mă gândeam la alegerile de acum vreo 3 ani, când fugeau pesedeii din partid ca iepurii alegaţi de 0049
Interesante declaratiile lui Ponta si Schultz.
Mai interesant decat declaratiile a fost limbajul corporal.
Schultz mai avea putin si exploda.
Ponta zambea ca proasta ca sa mascheze durerea de urechi.
Cand credea ca a scapat, hop si ungurul cu intrebarea despre plagiat. Iredentistul dracului !
Cand au plecat de la conferinta Ponta mergea cracanat. Cred ca Schultz l-a tinut de urechi …. parerea mea.
Toata nebunia petrecuta recent pe scena politica, se stie, este o creatie programatica devoalata de el insusi. N-a amenintat asemenea lui SOV: „Intariti-va statul”! Planul pe care l-a gandit ca imbatabil a fost grabit de perspectiva judecarii sale la ICCJ. A venit demisia fulger din Parlament si urgentarea combinatiilor. Ce a urmat stim cu totii. Ce va urma, am convingerea, va fi gusterizarea Varanului. Va deveni din ce in ce mai mic pana cand va fi suficient de miniaturizat, atat cat sa poata incapea destul de comod intr-un apartament de Rahova.
Ma bate un gand . Ponta va fi schimbat de ai lui pana la Referendum . Pana atunci vor tergiversa lucrurile cu OUG . Antonescu pune pe altul ca PM ( Oprescu for ex ) pana se formeaza guvernul nou , pana una alta , trece referendumul . Plus abureala de rigoare .
@Mistral In principiu nu conteaza. CC trebuie sa valideze sau nu referendumul, conform cu propriile decizii, indiferent ce zice si face guvernul si parlamentul.
Guvernul spaniol anunta masuri severe de austeritate: crestere TVA, reduceri de salarii, reducerea numarului de bugetari etc.
Peste doi ani regele Spaniei va fi suspendat.
http://www.timesnewroman.ro/politic/7526-guvernul-romaniei-reduce-atributiile-angelei-merkel-ca-reactie-la-declaratiile-pro-basescu
Varanul premier este un cosmar pe care nu-l pot duce.Unde-s dosarele lui?
George Bălan: „Este complicat de spus ce se va întâmpla. Eu spun că cine va fi pus acum mai mult de un an jumate- doi, n-o să-l putem presa.”
Vlad Mihai: „Asta până când va fi ales noul președinte”
George Bălan: „Eu știu ce să zic? Eu i-am spus de atunci: dacă o să cadă moțiunea, îl vezi la tine. Dar dacă o să treacă și e premier, nu știu când îl mai vedem”
Vlad Mihai: „Acum aș putea să văd, în opinia mea…”
George Bălan: „Iar dacă el vrea să discutăm, nu cred eu că mai are timp el să umble, să mai stea la mese cu noi..”
Vlad Mihai: „În opinia mea, ar trebui să vă comportați normal, pentru că oricum lumea știe că îl cunoașteți și nu aveți ce să…Adică m-ați înțeles. Mai dă-i în p…mă’sii!”
George Bălan: „Așa este. Dar eu am vorbit cu el acum ceva timp, vreo trei săptămâni, mi-a spus: George, vreau neapărat să vorbim, te sun eu”
Vlad Mihai: „Când confirmi”
George Bălan: „Ce să-i mai…Ce să-l mai sun?! Da.”
Vlad Mihai: „Oricum, și toate/poate lucrurile se vor așeza. Probabil s-a îngrozit lumea.Probabil că la DNA se va rezolva luna viitoare”
George Bălan: „Și de aceea de multe ori spun că acest litigiu…Restul, sigur, poate să o verificăm. Crede-mă că nu ne-ar minți. Deci eu așa spun, așa este corect.”
Marcel Sâmpetru: „Și eu vreau să spun următorul lucru: dacă nu-i problemă și tu ești singur, nu te suci. Ca să vin și eu imediat. Până la urmă contează cine-i numărul 1 sau numărul 2.”
George Bălan: „Așa se întâmplă, dar haideți să…”
Marcel Sâmpetru: „Ascultă-mă, să nu refuzi! Eu știu ce spun. Un refuz din partea ta poate să întoarcă radical situația”
George Bălan: „Și asta-i adevărat!”
Marcel Sâmpetru: „Deci când ai pus mâna pe ceva, nu-i mai da drumul”
George Bălan: „Să ne consultăm împreună”
Marcel Sâmpetru: „Ne consultăm, dar ți-am spus și eu. Ți-am spus și eu punctul meu de vedere, dorința mea. E și acesta bun, să-l duc spre avizare, pentru că se poate suci. Când spui tu nu, s-ar putea să nu mai fiu eu și să vină altcineva. Să nu mai fii nici tu”
George Bălan: „Și asta-i adevărat”
Marcel Sâmpetru: „Înțelegi?”
George Bălan: „Aici important este să spui NU! Dar să știi că vii tu..”
Marcel Sâmpetru: „Aia e problema”
George Bălan: „N-am rezolvat nimic dacă tot el vine. Și nu vin nici eu, nici tu”
Marcel Sâmpetru: „Aia e problema.”
George Bălan: „N-am rezolvat nimic dacă el tot vine. Și nu vin nici eu, nici tu..”
Marcel Sâmpetru: „Eu ce spun! Tu spui NU, eu sunt cu Marcel și s-ar putea să nu mai vină Marcel și vine altcineva și atunci ai pierdut și tu, am pierdut și eu”
George Bălan: „Și asta-i adevărat”
Marcel Sâmpetru: „Dacă e, tu zici DA!”
George Bălan: „Și mă întorc și completez ce spune Marcel: nu sunteți dezinteresați cu privire la numirea șefului DNA pentru că, din perspectiva numirii ca președinte a lui Antonescu, la pixul lui sunt de astea… ”
Marcel Sâmpetru: „Deci trebuie cineva să se ocupe de zona asta care este foarte importantă. Nu trebuie lăsat. Eu acum știi la ce mă aștept? Dar n-aș vrea să…dar mă aștept! Să-i dea lui Victor DNA-ul, înțelegi? Și în cine să dea? În ăștia care suntem…”
Marcel Sâmpetru: „Ce-i asta, eu nu înțeleg. Acela e delegat. Ba acesta e cel mai important front.”
George Bălan: „Știți cum e acum puterea? Înăuntru are furnicile. E un mușuroi de furnici înăuntru. Acesta este DNA care este la mâna premierului, șeful DGIPI”
Marian Petrache: „E cel mai important…Adică să pui mâna pe putere și pe informație…”
Marcel Sâmpetru: „Exact…”
Marian Petrache: „Păi asta înseamnă, nu? Păi ai de fapt curentul care înseamnă informația și puterea care înseamnă DNA-ul și Parchetul, care înseamnă motorul, da?”
Marcel Sâmpetru: „Corect”
Marian Petrache: „Trebuie să pui mâna pe curent și pe urmă pe motor, nu?”
Marcel Sâmpetru: „Da.”
George Bălan: „Victor, crezi că aș putea trece pe la tine astăzi- mâine, când ai tu o fereastră?”
Victor Ponta: „Sigur. Eu sunt la biroul până la ora trei. Dacă vrei să-mi faci o vizită, îți dau o cafea cu placere, da?”
„Înlăturarea primilor trei oameni în stat, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi preşedintele ţării, în doar patru zile, prin încălcarea regulamentelor Parlamentului, legilor şi a Constituţiei, pot fi considerate lovitură de stat” – Joseph Daul, lider PPE
@Florina După povestea asta dementă, se rescriu multe definiții..
@SimonaM Cea mai tare ramâne aia a neamțului, cum că „ne trebuie mecanisme noi”. Vaccinuri noi, carevasăzică, la boli noi trebuie medicamente noi.
Asta-i scurta vară fierbinte a premierului Ponta, dar pentru noi e deja prea lungul drum al nopţii către zi. O noapte de-aproape 23 de ani.
… peste vreo 35-40 de ani Daciana si Viorel sub umbra unui nuc:
El: Te-am dezamagit.
Ea (tapandu-l usor pe umar): E OK. Mi-ai daruit un copil.
http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/07/mafia-89.html
Si inca ceva, Nevasta-mea (cu N mare ca sunt respectuos), are un fler mult mai bun la cetit oameni. S-a uitat, sireaca, la parte din chestia aia cu Shultz si Ponta. Cheia in care a cetit ce a vazut:
1. Asta n’are treaba cu ce zice Shultz
2. Rade pentru cei care nu stiu engleza/germana din tara, dupa principiu atat de folosit : multi vede, putini pricepe.
3. Il doare in pix de iuropa.
4. Daca nu va respecta 50%+1 si cele 19 milioane ce se intampla? intra aia cu tancurile? Nu ne mai dau bani, si? Si asa nu luam prea multi bani inainte.
Am facut pariu pe chestia cu 50%+1, dar trebuie sa va spun ca atunci cu A. Severin a zis ca nu isi va da demisia. Io….nu si nu …iuropa…demnitate….Am pierdut atunci. Amu’, imi zice ceva, am sanse minime
Daca eram naspa puneam linku’ Da’s baiat ca lumea. Numa’ va spui.
Alina a Pipidi si Mungioaicei are un articol in RL. concluzii, dupa cum i-a spus si unbaiat cu carte de prin state, de vina este:
Basescu
Udrea,
Bajenar.
De vina ca au reactionat si s-au aparat de ticalosul de Basescu care dadea si dadea este:
Voiculescu
SRS
Si inca unu’ da’ am uitat care
Impreuna cu prietenii CA, PontaV, Corlatean, si PSD in general
Spor la cetit. (Sfat: Numa’ maine dimineata, pen’ ca este si poza ei acolo si nu o sa mai puteti dormi).
Când un premier pică pe interceptări, s-a terminat. E tutto finito! Nu știu câtă lume realizează asta. Asistăm la o premieră după 1989.
..
Mai bine de 22 de ani au trecut. Și ce dacă?- vor spune probabil. Trebuie să înțelegeți că ei sunt un Sistem, o venă totalitară, în democrație- o mafie. Ei au un singur scop: să aibă în palma lor toți „Dumnezeii României”. Când vor reuși asta, ne vor avea și pe noi. Pe toți. Vor avea țara asta la picioare.
http://sorinamatei.blogspot.ro/2012/07/mafia-89.html
Nastase i-a dat un avertisment, dezvaluirea plagiatului. Dupa care i-a dat cheia de la arhiva personala cu dosare, l-a facut jupanul jupanilor mafiotilor si l-a obligat sa faca orice, orice, dar numai sa-l termine pe Basescu. Dupa esecul ingrozitor pe care deja l-a avut Ponta, desi abia maine urmeaza partea cea mai umilitoare la Bruxeles, urmeaza belirea definitiva. Nastase nu iarta asa ceva.
Iar belirea lui Ponta rimeaza cu Felix premier.
Citeam ultimul articol pe blogul lui Barbu si ma gandeam ca argumentul asta (pe care l-am mai auzit) – ca daca pierde la scor, datorita boicotului, ar fi rusinos si o iesire urata din politica, chiar daca referendumul este invalidat – mi se pare un argument gresit, din mai multe motive:
1. asumarea publica a boicotului arunca in derizoriu orice scor, asta fiind chiar ideea boicotului – adversarii inscriu milioane de goluri pe un teren unde nu se joaca nici un meci; va fi absolut normal, asumat si asteptat ca in dreptul lui Basescu sa fie un scor derizoriu si evident fara legatura cu realitatea, facand si scorul inregistrat de oponenti irelevant;
2. exista instrumentul sondajului prin care se poate demonstra (trecand dincolo de discutiile cu privire la erori si spirale ale tacerii) ca intentia reala de vot este complet diferita de rezultatul votului, certificand boicotul;
3. (cel mai important dar si cel mai irelevant strict din pdv al acestui argument) scopul lui Basescu este sa ramana presedinte, oprind lovitura de stat.
In orice caz, boicotul va trebui asumat, momentul in care se va face asta fiind insa o variabila. Daca e prea devreme e periculos, inraindu-i pe nehotarati si pe adversari, daca e prea tarziu decizia nu are timp sa se propage pentru a produce efecte de masa. Depinde fff mult de sondajele intermediare. Zicea cineva azi ca Basescu a crescut 10%, ati auzit pe undeva in media asa ceva? Apropo, sondajele vor fi un mare instrument de manipulare, mai ales daca se pune problema boicotului, pucistii avand tot interesul sa prezinte lucrurile ca si cum Basescu ar fi foarte aproape de a castiga, astfel incat sustinatorii lui sa se repeada la vot…
@cristihan Zici foarte bine „asumarea PUBLICĂ a boicotului” și aici e cheia. Un boicot trebuie asumat și manifestat public, în stradă. Simpla neprezentare la vot prin stat acasă nu e boicot.
@Beavix @cristihan Daca se face asumare publica a boicotului in toata tara si cu rasunet international ar suna bine. Trebuie sa hotaram asta in preajma referendumului si sa ne gandim bine.
@cristihan Da, în condițiile astea boicotul poate funcționa. Dar va depinde foarte mult și de sondaje. Dacă Băsescu crește până pe 29 iulie și se apropie de 50%, nu e o idee mai bună să cheme oamenii să îl voteze? Asta ar delegitima complet demersul USL și poate scăpăm dracu și de Crizel. Oricum, vorba francezului, time will tell…
@Alex D Cu conditia ca sondajele sa fie nu numai cinstite, ci si corecte…
@cristihan @Alex D Adică jucăm la ruletă.
@SimonaM @Alex D Russian. No, thanks.
@cristihan Eu mă refeream la sondajele pe care le fac oamenii lui Băsescu pentru el. Alea vor conta pentru mesajul lui.
Însă e o problemă mare cu prezența la vot relevată de sondaje: să zicem că din 100 de oameni întrebați, 40 nu răspund la sondaj. Din restul de 60, 40 zic că merg. Și sar băieții cu o prezență de 66%. Numai că ăia 40 care n-au răspuns nu sunt luați în calcul, ceea ce ar scădea prezența la doar 40%.
@Alex D Nu stiu daca am timp sa reiau Game Theory pana la referendum, dar sunt destul de convins ca in jocul asta cheia este „NU PARTICIP, DECI CASTIG!” There’s simply too much at stake!
@cristihan Din momentul in care pragul obligatoriu de 50%+1 prezenta este bagat in legislatie solutia cea mai buna si mai sigura este boicotul.
USL a declarat ca se bazeaza pe sprijinul poporului. Sa scoata poporul la vot sa-l demita pe Basescu.
Basescu nu are de ce sa-si faca griji daca vor veni cateva milioane si vor vota pentru demitere.
In 2009 a avut cca 5.000.000 voturi impotriva lui, in turul 2.
Orice scor mai mic de 5.000.000 arata ca reactia de respingere fata de Basescu a scazut.
Si „analistii” pro USL stiu asta si incearca, cu tot felul de argumente, sa convinga electoratul pro Basescu sa vina la vot.
Este foarte riscant sa ne bazam pe sondaje pentru a juca la referendum.
@EroulBula Exact. Nu suntem la ruleta, suntem la razboi. Anything goes.
@cristihan Asumarea boicotului se poate face simplu si ieftin, incepand cu tricouri pe care scrie NU VOTEZ si pana la o bucata de cearceaf pe care scrii NU VOTEZ si o agati in balcon.
@EroulBula Eu vorbesc de asumarea boicotului de catre Basescu. Dar e valabil si ce zici tu.
@cristihan, Băsescu nu-și poate permite să boicoteze referendumul, și nici să ceară fățiș boicotul din partea alegătorilor. Numai că orice vot la referendum reprezintă o confirmare a faptului că suspendarea a fost constituțional legală. Ei bine, confirmarea asta din partea mea n-o vor avea.
@cristihan Dupa parerea mea presedintele a pregatit deja directia prin exprimarea, repetata: „romanii nu vor participa la …….”
Mai direct de atat nu va spune dar nu cred ca se framanta prea tare daca Antenele il vor acuza, dupa referendum, de lipsa de legitimitate.
El stie ca mai importanta decat legitimitatea lui este necesitatea opririi asaltului bandei de infractori asupra institutiilor tarii.
@sanantonio Incetati cu „Basescu nu-si poate permite sa boicoteze”. Basescu nu-si poate permite sa-l lase pe antonescu la Cotroceni. Restul este vrajeala. Voi nu vedeti de ce sunt in stare aia? Credeti ca daca Basescu castiga referendumul isi vor turna cenusa in cap si vor zice „Va rugam sa ne iertati, ne-am inselat?” Vor urla in continuare ca a fost frauda, ca nu se poate, ca uite ce ziceau sondajele, ca dracu, ca lacu! THIS HAS TO BE THE END! Nu ma intereseaza cum.
@cristihan Despre ce să încetez? N-ai să-l auzi niciodată pe Băsescu cerînd oamenilor să nu se prezinte la vot, și nici n-ai să-l vezi retragîndu-se-n vreo chilie în ziua referendumului. Am fost printre primii care a declarat și militat ca boicotul să fie asumat public, cît mai vizibil cu putință, pentru că stînd în case și aplaudînd în fața televizoarelor exit-poll-urile nu înseamnă boicot! Băsescu nu va cere boicot, dar este singura armă pe care o avem și care trebuie folosită cu înțelepciune!
@sanantonio Daca referendumul este organizat chiar si cu 1mm dincolo de limitele Constitutiei, Basescu are tot dreptul sa indemne public la boicot. In rest, corect.
@cristihan Referendumul va fi organizat ca la carte, nici o virgulă din Constituție nu va lipsi. Suspendarea a fost în întregime neconstituțională.
@sanantonio Pai inclusiv nepublicarea in MO a hotararii CC cu privire la limitarea drepturilor ei, care sa permita apoi judecarea pe fond a hotararilor parlamentului de sapt trecuta e un motiv de boicot.
@EroulBula @cristihan Eu as adauga: NU VOTEZ= NU LEGITIMEZ NELEGIUIREA
@cristihan @sanantonio
MUST, nu has to.
@Florina @sanantonio atunci mai bine IS si gata 🙂 (pt ei ;))
Unde incape Carlanul, incape si Corlateanul. Pe rotisor, la UE.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p3WAln_P_4s
@Rezon viviane reding has come from the fiery bowels of hell to torment scorta… 🙂
Citeam ultimul articol pe blogul lui Barbu si ma gandeam ca ideea asta (pe care am mai auzit-o) – ca daca pierde la scor, datorita boicotului, ar fi rusinos si o iesire urata din politica, chiar daca referendumul este invalidat. Mi se pare un argument gresit, din mai multe motive:
1. asumarea publica a boicotului arunca in derizoriu orice scor, asta fiind chiar ideea boicotului – adversarii inscriu milioane de goluri pe un teren unde nu se joaca nici un meci; va fi absolut normal, asumat si asteptat ca in dreptul lui Basescu sa fie un scor derizoriu si evident fara legatura cu realitatea, facand si scorul inregistrat de oponenti irelevant;
2. exista instrumentul sondajului prin care se poate demonstra (trecand dincolo de discutiile cu privire la erori si spirale ale tacerii) ca intentia reala de vot este complet diferita de rezultatul votului, certificand boicotul;
3. (cel mai important dar si cel mai irelevant strict din pdv al acestui argument) scopul lui Basescu este sa ramana presedinte, oprind lovitura de stat.
In orice caz, boicotul va trebui asumat, momentul in care se va face asta fiind insa o variabila. Daca e prea devreme e periculos, inraindu-i pe nehotarati si pe adversari, daca e prea tarziu decizia nu are timp sa se propage pentru a produce efecte de masa. Depinde fff mult de sondajele intermediare. Zicea cineva azi ca Basescu a crescut 10%, ati auzit pe undeva in media asa ceva? Apropo, sondajele vor fi un mare instrument de manipulare, mai ales daca se pune problema boicotului, pucistii avand tot interesul sa prezinte lucrurile ca si cum Basescu ar fi foarte aproape de a castiga, astfel incat sustinatorii lui sa se repeada la vot…
Cand Ponta balmajea la intrebarea despre plagiat, Schulz mai avea un pic si-i dadea un cap in gura.
Apoi, Ponta a vrut sa fuga. Schulz a pus mana pe carlan, ca sa stea dracului pe rotisor, ca un om de stat
@Rezon E terminat ca om politic. I-a subestimat pe occidentali. S-a jucat de-a Peron într-o casă în care Peron e urît de moarte. Argumentul ”orice poate fi plebiscitat, votul e deasupra Constituției” a fost marea eroare. Pînă atunci Ponta și ai lui erau reprezentanții mai aventurieri și mai prostuți ai Mafiei și corupției. Cînd a băgat-o p-aia cu ”da” popular bate orice regulă a intrat în ideologie. Și într-o ideologie care le repugnă occidentalilor.
@Bleen Mai ales germanilor, care au traume istorice cu plebiciste
@Bleen @Rezon
Ponta nu’i numai terminat ca om politic, da’i neterminat şi ca om. Să nu-şi dea seama după mazilirea lui Geoană şi după toate reacţiile lu’ Ilici, că e o simplă marionetă şi nu un păpuşar, să nu fie capabil să găsească ieşirea de incendiu, cînd joacă la totul sau nimic, la vîrsta lui, nu-nseamnă decît prostie. Şi nu orice fel de prostie, ci aia de care, de regulă, se scapă odată cu acneea juvenilă şi mijitul mustăţii.
@Rezon pe la ce minut e aia, nu prea m-as uita la toata mizeria… thx!
@cristihan Nu stiu, ca eu am vazut scena la Turcescu
Ponta se intoarce de la Bruxelles. Varanul e nervos, slugile lui sunt isterice. Daca Ponta e slab? Daca Ponta cedeaza mofturilor Occidentului, cu stat de drept si alte prostii? Daca nu merge mai departe cu puciul? Daca organizeaza referendumul dupa decizia CCR, cu cvorum de 50%+1?
@Rezon Lovitura de stat a eșuat.
@Bleen De ce? Pentru ca poporului suveran nu-i place sa-si suspende Presedintele. Poporul, in intelepciunea lui istorica va respinge masinatiunile puciste ale unei majoritati de conjunctura. Poporul e suveran si atunci cand tace si cand absenteaza si cand e la munte si cand e la mare.
8 articole Blogary au avut peste 1000 de comentarii
@Bleen Lovitura de stat sporeste traficul
@Bleen Cu cât se scrie mai rar, cu atât se adună mai multe comentarii. 🙂
@Bleen Suntem nevorbiți.
@Bleen Vrei boicot? 😀
Păi asta o fi mișcarea de răspuns la sprinturile PSD pe care le face Oprescu ca să intre în locul lui Crin.
Titlul asta aduce un pic a Sarmalele Reci.
@anarchix Reci ca ochii de reptilă, șopîrlă, varan, mă rog…