„Am constatat cu stupoare că din funcţia onorabilă şi teoretic apolitică, de guvernator al BNR, pe care o deţineţi, v-aţi transformat peste noapte în analist politic şi emiteţi judecăţi de valoare lipsite de profesionalism. Nu ştiu dacă doar aţi stat prea mult pe lîngă domnul Emil Boc şi v-aţi molipsit din naivitatea demagogică a primului-ministru sau sunt alte constrîngeri la mijloc, însă consider că o conferinţă de presă susţinută de liderul Băncii Naţionale nu este un loc propice pentru discuţii despre strategiile partidelor, despre ce ar trebui să promită politicienii sau pentru analize privind deciziile politice din trecut. Consider că declaraţia dumneavoastră conform căreia, în anul 2009, economia ţării era să facă “un infarct”, cauzat de cheltuielile sociale şi salariale aberante din guvernarea precedentă şi lipsa investiţiilor, este complet iresponsabilă şi lipsită total de profesionalism, în condiţiile în care acuzaţi Guvernarea PNL de lipsă de investiţii şi de o politică de destabilizare economică, prin umflarea salariilor, pensiilor şi a ajutoarelor sociale. Conform afirmaţiilor dumneavoastră, România a fost „inundată” în perioada 2006 – 2008 de capitaluri străine, iar mixul de politici macroeconomice nu a fost corespunzător, ceea ce a determinat un model de creştere economică nesustenabilă. Mai mult, aţi apreciat iniţiativele Guvernului Boc din 2009 până în prezent, ca fiind corecte, dar percepute greşit în timpul aplicării”, îi scrie Fenechiu lui Mugur Isărescu.
Propun ca fiecare penelist să-i scrie cîte o scrisoare deschisă lui Mugur Isărescu, s-o citească live în prime time la toate televiziunile, s-o tipărească în milioane de exemplare, s-o pună în toate cutiile poştale din ţară şi s-o arunce pe post de manifest din elicopterul Realităţii TV, împrumutat de la Elan.
Fenechiu e dovada vie că inteligenţa şi operaţiile estetice se exclud reciproc.
Mi se pare de o gravitate extrema ca nu putem sa-i dam plusuri si minusuri lui Bleen – aka Maretul Diktator (cred eu).
Ca in rest discutia mi se pare inutila, adica cum sa discuti despre bunul simt (care nu exista) al maimutoilor de la USL-aB (Unitatea Speciala de Lupta anti-Basescu)?
Si fie vorba intre noi eu sunt unul dintre aia care l-au votat pe oltenete (Isarescu) in 2000, ca mi s-a parut mai serios si mai stabil emotional decat ala al liberalilor (Stolojan), si din pacate dupa asta am fost printre nenumaratii oameni cu convingeri mai de dreapta care l-au votat "cu avant revolutionar" pe tovarasul Iliescu in turul 2 ca sa nu iasa totusi Vadim…
@red
marmida blue nu vede pădurea din cauza copacilor. faptul că orice politică proastă a unui guvern duce, inevitabil, şi la inflaţie.
"Pomenile electorale sunt o “politica economica” catastrofala. Dar acest obicei prost nu produce masa monetara neacoperita de bunuri sau servicii si implicit nu produce inflatie."
Sigur că nu. Inevitabilele credite care trebuie să acupere pomenile electorale fără acoperire însă, da.
Mai bag niste provocari si m-am dus la treaba ca intarzii la o intalnire.
Nu pot spune daca am facut sau nu evaziune. Pot spune ca nu m-au prins….
@nedormitul
Pomenile electorale sunt o "politica economica" catastrofala. Dar acest obicei prost nu produce masa monetara neacoperita de bunuri sau servicii si implicit nu produce inflatie.
BNR ia, prin sondaj ce-i drept dar ia, la puricat dosarele de credit. Si da amenzi si suspenda si licente la o adica. Asta daca vrea…
Lacomia e buna.
N-am vazut din partea BNR, e drept ca nici din partea guvernului condus de Tariceanu politici anticiclice de calmare a supraincalzirii care a dus la aberatii cum ar fi parloage din comuna faicumana la jde kilometri de Bucuresti vandute pe milioane de euro sau caloriferisti semi-analfabeti cu doua plasme si un DVD in sufragerie (cu inevitabilul mileu si peste de portelan deasupra). Acuma din partea guvernului nu ma asteptam, politic masurile anticiclice sunt greu de inghitit. Dar Isarescu trebuia sa fie factorul de echilibru apolitic care sa tempereze excesele si nu a fost. Pentru ca e prea slab.
Nenorociţilor! Mi-aţi dat împrumut şi nu mi-aţi spus că un împrumut trebuie returnat!
pai da.
"băncile au adus bani în draci de afară. și-au capitalizat și răscapitalizat sucursalele, tocmai ca să aibă bani să acorde credite"
…mie, bugetarului cu 100 de sporuri si salariu mai mare cu 50% decat al prostilor dreptaci, sar'na lu domnu Tariceanu, sa-mi trag eu termopane, gip, lantic si celular cu taciscrin sa moara tzatza Leana de necaz ca n-a vrut sa mi-o dea pe fie-sa Veta.
Jos Basescu !
hantzy
principalul lucru pe care îl am de reproșat actualului guvern este ezitarea. în rest, tot ce a făcut nu reprezintă decît niște măsuri disperate de a scăpa de balastul lăsat în urmă de guvernele anterioare. pe noi nu ne-a afectat criza din SUA, cît mizeria din propria ogradă. și, din păcate, încă nu a fost făcută curățenie ca lumea.
Nenorociţilor! Mi-aţi dat împrumut şi nu mi-aţi spus că un împrumut trebuie returnat!
bleen
lăcomia nu e un lucru rău. este esența capitalismului. ea devine un lucru rău cînd apelezi la măsuri ilegale ca să-ți maximizezi profiturile (comisioane ascunse, dosare mînărite, etc.)
Obama, Rogozanu şi Fenechiu o să dea în judecată băncile că n-au scris pe cană că e cafeaua fierbinte.
bleen
băncile au adus bani în draci de afară. și-au capitalizat și răscapitalizat sucursalele, tocmai ca să aibă bani să acorde credite.
Ce e prostia asta cu băncile lacome care au profitat de….? Chiar, de ce au profitat băncile?
marmida blue,
Esti cumva Monica Tatoiu ? Ca prea stapanesti orice domeniu…
așa îmi plac ticăloșii care, dintr-un un adevăr mic și nu foarte relevant, scot ditamai minciunoiul!
Băncile au făcut profit fiindcă au avut o piaţă cu cerere aproape disperată. Dacă clienţii fac coadă şi se calcă în picioare la uşa ta, ce faci? Îţi închizi prăvălia? Îi consiliezi să nu cumpere de la tine? Îi iei la şuturi?
@marmida blue
cu politicile guvernului nu are treabă. dacă guvernul are politici proaste, pomeni electorale, corupție, etc, etc., poate să fie guvernatorul bnr dumnezeu, că nu poate face mare lucru.
bnr nu este jandarmul intern al băncilor. are autoritate de control, dar nu veni matale să-mi spui că bnr-ul ia la puricat fiecare dosărel de credit, foaie cu foaie, să vadă dacă există vreun salariu supradeclarat sau alte mici minciunele care fac viața mai frumoasă pe moment.
La noi, BNR nu a obligat băncile să dea credite ipotecare în orice condiţii, ca în US.
Să le luăm pe rînd:
România nu a trecut printr-o criză a creditelor cauzată de creditarea internă. Băncile au importat criza din afară. La noi nu s-a discutat despre bail-out-ul a milioane de cetăţeni care nu au mai putut plăti ratele, fiindcă, de bine, de rău, oamenii şi-au plătit ratele şi nicio bancă nu a picat.
Balonul imobiliar a fost şi n-a fost balon imobiliar. Oferta, atît cantitativ cît şi calitativ este în continuare scăzură în comparaţie cu cererea. Cu atît mai mult cu cît locuinţele vechi, comuniste şi cele ţărăneşti, "părinteşti" stau foarte prost la capitolul condiţii. Există o cerere imensă de spaţii decente de locuit pe care această ofertă n-o satisface. Potenţialul imobiliar la noi încă rămîne enorm.
Evident că economia duduia datorită lui Tăriceanu în timp ce inflaţia, deficitul bugetar de 6%, împrumuturile luate aiurea de guvern şi balonul imobiliar sînt imputabile Băncii Naţionale. A, şi concurenţa pe piaţa muncii pe care statul o făcea privaţilor tot lui Isărescu îi era imputabilă.
marmida blue,
inteleg de ce esti nervos: ti-au fost arestati golanashii din portul Constanta.
jura-te pe freza lui Crin ca n-ai facut evaziune.
@nedormitul
Te rog frumos sa nu mai spui niciodata ca BNR n-are treaba cu inflatia. Sau e o gluma proasta? Daca nu este si chiar vorbeai serios te sfatuiesc sa te abtii in a face afirmatii in domenii pe care nu le stapanesti. Ai spus o mare prostie, inflatia este in primul rand treaba BNR. De ce si cum, e o poveste un pic cam lunga. Dar crede-ma, asa este.
BNR este jandarmul intern al bancilor. Are, in caz ca nu stiai, nu numai atributii largi de reglementare dar si de control si sanctiune. Si asta pentru ca nu e "in fond problema lor" cum crezi tu pentru ca nu sunt banii lor. Sunt ai deponentilor iar BNR are OBLIGATIA sa se asigure ca bancile ii plaseaza in mod responsabil.
Ca bancile sa repatrieze euroi "in draci" mai intai trebuiau sa ii aiba. Ori bancile nu au bani zacand prin conturi asa aiurea. Ori sunt blocati in plasamente – credite, bonuri de tezaur, etc. ori sunt depusi in rezerva OBLIGATORIE de la BNR. Ce a facut Isarescu? A dat pur si simplu o parte din rezerva obligatorie inapoi bancilor, care prompt i-au pompat afara.
Dragos, ai treaba cu domeniul? Eu am.
Incepand din iunie anul trecut s-au suspendat autorizatiile pentru antrepozitele fiscale de depozitare de produse petroliere. De la masura sunt exceptate rafinariile autohtone care mai pot avea fiecare cate opt antrepozite de depozitare. Asta inseamna ca importul devine prohibitiv si producatorii interni au mana libera sa faca ce vrea muschiul lor. Si muschul lor vrea sa faca bani, deci, surpiza, cresc preturile.
Masura este nelimitata in timp dar MFinante a recunoscut ca nu o va putea mentine pentru ca este in flagranta neconcordanta cu legislatia europeana privind accizele. Dar, dupa cum stim procedura de infringement dureaza asa ca deocamdata merge.
OUG de unde "am scos-o" il poti studia, in toata prostia lui, aici:
discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/…/oug_evaziune.pdf
@marmida blue
jura-te pe somnul lui Crin ca fara masura interzicerii temporare a antrepozitelor fiscale pentru produse petroliere (apropo, de unde ai scos-o p-asta ?) pretul la combustibil era "de bine".
Nedo,
batutul recordurilor este o chestie raltiva, nu absoluta. Bati recordul, de exemplu, pentru ca te compari cu tine insuti din perioada in care nu exportai mai nimic. Sau cand exportai legume si fructe sau carcase la rusi. In cazul asta indicatorul este aiurea, pentru ca marfa are o alta valoare intrinseca. daca le comparam doar dpdv al sumelor valutare, fara sa consideram inflatia, vom tot bate recorduri de-acum incolo.
Ca lucrurile se imbunatatesc insa, o recunosc si eu: totul intra pe fagasul normal, dar nu cred ca actuala administratie merita laudata. Pentru ca nu sesizez un plan "catalitic" care sa sprijine firescul, naturalul, ci dimpotriva.
Merci totusi pentru raspuns, insa nu prea are treaba cu ce spuneam io privitor la Isarescu. Impresia mea e ca nici pedelistii nu l-ar dori pe governator, dar acesta reprezinta cel mai bun compromis, ca sa nu ajunga tanarul ofilit la Cotroceni. Atata tot!
…continuare
Ar mai fi dar mai am si treaba…
Oricum un scurt exemplu: mai deunazi Isarescu se mira de cresterea nejustificata a pretului la combustibili. Analizele lor nu se potriveau neam cu evolutia "in real life". Si dai si scarpinate in cap…
Normal ca nu intelegi nimic daca porti ochelari de finantist si nu de economist. Explicatia cresterii pretului e simpla: anul trecut prin iunie gobiernul in cadrul luptei cu evaziunea a interzis temporar antrepozitele fiscale pentru produse petroliere MAI PUTIN CELE ALE PRODUCATORILOR INTERNI. Salut, bariera zdravana de import.(Ia plateste tu importator niste zeci de milioane acciza in avans, ca o recuperezi tu peste niste luni cand vinzi marfa) Bun venit cresteri de preturi.
@Andy
confirm, n-am inteles nimic din ceea ce ai spus. Mai mult decat atat, chiar ma mandresc cu faptul ca nu te inteleg – inseamna ca sunt destept si sanatos
Cu permisiunea dvs. o sa incerc sa ma explic un pic mai pe larg in ceea ce priveste opinia mea despre tehnocratul suprem aka Mugur Isarescu.
Intai cateva precizari.
– Imi displace profund Relu Fenechiu.
– Nu sunt incantat de prestatiile lui Crin Antonescu. Daca il voi vota va fi mai degraba un vot negativ, din scarba de Elena Udrea spre exemplu, decat convins de discursul lui. Dar n-ar fi primul vot negativ din viata mea. Nu, pe Vadim nu l-am votat in 2000. Dar l-am votat pe Basescu un 2004 si in ciuda celor de acum nu o regret. Nastase trebuia oprit.
Acestea fiind zise sa revenim la subiectul Mugur Isarescu. Acestui personaj, nu stiu de ce, i s-a construit o aura de superprofesionist pe care nu o merita. Sigur, Isarescu e un finantist competent si instruit. Dar ii lipseste curajul, e un supravietuitor nu un reformator (ca tot e la moda termenul).
Practic singurul lucru cu care Isarescu se poate lauda ca succes este stabilitatea cursului de schimb. Asta pentru ca toata lumea care conteaza n-avea nimic impotriva… In rest? Pai hai sa vedem:
1. Inflatia. Poate cea mai importanta tinta a politicii monetare: constant am fost contraperformerii europei la acest capitol. Ce e trist este ca am ratat tintele de inflatie si in anii de boom (ceea ce e cumva acceptabil) dar si in anii de bust.
2. Gestionarea sectorului bancar: sa nu uitam ca sub obladuirea ingaduitoare a lui Isarescu s-a umflat balonul imobiliar alimentat de credite si s-a dezvoltat in nestire consumul din imprumuturi cu buletinul. Da, o mai fi protestat el cu jumatate de gura. Dar pentru ca bancilor le placea profitul urias pe care il faceau a marait dar n-a muscat. Normele au ramas laxe, ba chair le-a relaxat si mai tare. Normal ca s-a scapat fenomenul de sub control.
3. Cand au bubuit piata derivativelor si bancile occidentale s-au trezit expuse pana in pragul falimentului Mugurel, ca un catel cumintel, le-a dat dragul de el din prea plinul nostru niscai miliarde de euroi sa le repatrieze.
marmida
1. inflaţia este în proporție de 99% consecinţa politicilor duse de guverne, a lipsei reformelor, a ajutoarelor sociale, etc. bnr-ul n-are treabă cu asta.
2. banca națională impunea restricții după restricții, chiar în perioada de boom. banca națională este cea care a impus dispariția cooperativelor de credit (țepe gen albina) și tot banca națională este cea care a interzis, la un moment dat, creditarea cu buletinul. creditele neperformante au fost acordate în primul rînd, din vina băncilor care, din lăcomie, au închis ochii de multe ori (acte false la dosar, mici fraude, declarații mincinoase, credite către interni neeligibili, etc.). Banca națională reglementează și ea cît poate, dar nu se poate erija în jandarmul intern al băncilor. în fond, e mai mult problema lor.
3. de ce nu s-a supărat mugur isărescu atunci cînd băncile străine pompau euroi în draci? să fim serioși, mult mai mult băgaseră băncile străine în românia decît au scos la momentul respectiv. și, fatalmente, încetul cu încetul, vor scoate tot ce au băgat, pentru că ăsta este scopul oricărui investitor, să își recupereze investiția și să scoată profit. deci mugur isărescu n-a dat înapoi din buzunarul meu și al tău, ci tot din al lor. plus că n-am mai auzit de falimente de genul băncii turco-române.
sînt io pă fază şi tocmai i-am dat pisicii de mîncare
@andy
Uite, eu trebuie să mă duc să-i iau pisicii mîncare, că a rămas fără. Pînă mă întorc te bag un pic în spam, să nu calci strîmb în lipsa mea şi să foloseşti concepte vulgare şi idei obscene.
Tuturor membrilor USL care ştiu să scrie (adică membrii ex-PNL): s-a băgat postare nouă. E cu dreapta, cu Aligică, cu d-astea. Deci, hint: Aligică e genu' cam intelectual, aşea, şi e cu Băse, cu dreapta, a fost şi cu PNL-ul pe timpu' cînd Fene, Crin şi Vosgă erau cu alte afaceri şi partide şi chestii. Băgaţi mare!
@dragos: va rog sa va abtineti de la comentarii la kilogram mai ales ca nu ati inteles nimic din ceea ce am spus. Succes!
@dragoş
Am zis că pesediştii ştiu să citească, peneliştii, să scrie. N-am zis nimic de gîndit!!!
I-a scos cu şcoala la postat. Trebuie să fie mult şi împotriva lui Isărescu. Nu trebuie să aibă neapărat şi logică sau să fie adevărat. "Instrumente de plată capitaliste" sună mişto.
@Andy
"De ce nu a spus asta la momentul in care vedea ce se intimpla ?"
a spus de n! ori, n-ai fost tu atent, erai prea absorbit/fermecat de iRTV-A3-OTV.
"de ce nu a incurajat instrumentele de plata cu adevarat capitaliste asa incit marea majoritate a micilor serelisti sa poata fi cu adevarat protejati ?"
?
http://www.revista22.ro/font-colorcc0000nervii-lu…
O listă a lucrărilor cu statul:
– Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Sfinta Maria" Iasi (458.852,46 lei din 21.04 2008),
– Primaria Muncipiului Iasi (547.187,44 lei din 31.07 2008),
– Inspectoratul Scolar Judetean Iasi (2.250.000,01 lei din 24.09.2008),
– Universitatea "Ion Ionescu de la Brad (510.426, 49 lei din 29.10 2008),
– Comuna Baltati (577.894,05 lei din 08.06 2010),
– Consiliul Judetean Iasi (3. 768.531,24 din 16.09 2010)
Isarescu are dreptate insa din pacate, dupa parerea mea, este mult prea minjit si el ca sa fie credibil. De ce nu a spus asta la momentul in care vedea ce se intimpla. Si el, ca multe alte fete publice si nu numai vrea sa se simta bine: "ëu am zis". Nici n-a spus nici n-a facut nimic. Un tovaras cu fata de capitalist. Parerea mea. Daca era asa de onest de ce nu a incurajat instrumentele de plata cu adevarat capitaliste asa incit marea majoritate a micilor serelisti sa poata fi cu adevarat protejati?
mda, ce ţi-e şi cu alăptatul ăsta.
S-a activat aripa intelectuală a USL-ului (aşa e în USL, pesediştii ştiu să citească, peneliştii să scrie – i-am băgat în spam pe toţi). Isărescu a ajuns la lada de gunoi a istoriei, alături de Patapievici, Pleşu, Liiceanu, Tismăneanu, Baconschi, TRU, Voinescu şi alţi slugoi slugarnici. E mic, prost, cu bube-n cap. Şi n-are şapcă. Un incompetent. Păi se compară cu unul a cărui experienţă profesională se rezumă la trei ani de predat istoria comunistă într-un sat dobrogean?
PS. Ar fi interesant de făcut un sondaj cu două întrebări: ce meserie are Crin şi cîţi ani are? Pun pariu că 85% dintre români vor răspunde "niciuna"(şi au dreptate) iar media de vîrstă va fi probabil undeva la 28-30 de ani (şi au dreptate).
păi, ce mai aștepți? Fă sondajul!
nu va reuşi. de corupţie se ocupă şi alţii, nu numai domnul băsescu. iar printre acei alţii, există domni care se ocupă de ea cu o grijă maternă.
Dl Isarescu ar fi bun ca presedinte daca Romania ar avea o coruptie de acelas ordin de marime cu cel al mediei UE.Daca dl.Basescu reuseste asta pana in 2014 ,avem deja un presedinte ideal : dl.Isarescu.
hantzy
exportatorii au bătut două recorduri, în noiembrie şi în martie. cred că a trecut timpul în care exportatorii stăteau şi se milogeau la stat pentru un curs favorabil. şi timpul ăsta a trecut cînd a început criza. mulţi dintre ei au învăţat atunci că, pentru a avea profit, trebuie să îţi faci curăţenie în propria ogradă. s-a vorbit foarte puţin de ineficienţa sistemului privat de la noi. un sistem privat care a stat mai tot timpul cu mîna întinsă la guvern. însă e un semn bun, după părerea mea, că patronatele au început să-i ceară guvernului să NU facă, spre deosebire de anii trecuţi, cînd îi cereau să facă.
Pe Feneq il stiu din studentie – era "liberal" si pe vremea lui Ceasca, adica avea un fel de bazar in garconera sa din T20, unde gaseai de toate, inclusiv Assos pentru epatat in discoteuca sau Kent pentru miruit dascalii recalcitranti.
Insa despre profesionalismul lui Isarescu, cred ca exagereaza pana si fenechiu. Isarescu este un ultraspecializat bancher: tine cu dintii de pusculita. Politica monetara de acumulare in rezerve e buna, dar e numai o jumatate de treaba. Mentinerea unui ROL puternic nu e intotdeauna benefica, mai ales pentru exportatori, care ar trebui stimulati tocmai in aceasta perioada. Pe de alta parte valul inflatiei creste ca nivelul apei in spatele stavilarului si la proxima eliberare a acestuia mi-e ca ne tranteste lovitura de berbec.
Eu nu ma indoiesc ca si udrea e la fel de profesionista sau, cum spuneam, specializata. Insa la cheltuit. Ia s-o punem sa adune fonduri, pe care sa le cheltuie Isarescu … asa-i ca nu prea merge?
marele defect al lui isărescu este ezitarea. hienele simt ezitarea şi profită de ea. de calităţile lui isărescu s-a tot vorbit. de păcatele lui (sau păcatul lui) a vorbit marmida blue. pe lîngă calităţile de finanţist, necontestate de nimeni în afară de marmida, isărescu a lucrat foarte mult cu bişniţari, ştie cum lucrează, ştie cum gîndesc, îi cunoaşte. or, ca şi în sistemul bancar sau în economie, politica e plină de bişniţari cu ghiul. fenechiu e unul dintre ei.
de ce am reţineri în cazul lui isărescu – tocmai din cauza ezitării. banca naţională se conduce după alte reguli decît politica. lucrează cu analize, cu informaţii obiective, din care poate obţine nişte previziuni. nişte roboţei macină aceste informaţii, alţi roboţei le compilează, iar guvernatorul poate să adopte nişte politici. sistemul este relativ autonom, deci ingerinţa politică (florin georgescu, bogdan olteanu, de exemplu) este minimă. în politică este nevoie de un lider. ezitarea de acum şi cea din 2000 fac din el orice altceva decît un lider. din păcate.
Liviu Iordache
De ce o iei personal? Parcă despre tine aş fi spus că eşti 0 politic…
Poate îmi explici şi mie de ce e un bun politician.
(Că eu îl văd doar ca un bun tehnician…)
Ce înţelegi tu prin (bun) politician?
@nicole
bleen e autor. logica este că dacă autorul are dreptul de a controla discuţia, iar dacă apar voturi negative şi i se ascund comentariile, mumu control. în rest, sigur, puteţi să-l îmbrăţişaţi, de acord.
marmida blue
Şi dacă nu vă e cu supărare, cum aţi intuit dumneavoastră durerea în fund? cu mijloace specifice sau aveţi un – hai să zicem – fler de cîine poliţist?
@bleen, 21:22: exact.
@merechene, relax 😀 . hartia albastra se pricepe de la industria auto americana la sofisme(asa le zice de cateva mii de ani genului ala de "argumente") cu "reprezentarea parlamentara". in treacat, isi gratuleaza interlocutorii cu cate un apelativ gen "copii", dovada c-a inteles TOTUL(intr-un spirit 100% socratic).
+ca Isarescu e incompetent, 'coz.., etc.
conu' Leonida fata cu reactiunea, sindrom definitoriu romanesc 🙂 . si da, asta e problema lui, il vrea pe ala de-si coafeaza parul unde spuneai;
cum zicea Seinfeld in episodu' cu pricina: "not there's anything wrong with that!" 😆
de ce sa nu putem da sau lua puncte lui @bleen?
Bleen: "ba tocmai, că nu are deloc discurs de tehnocrat. am mai spus-o: isărescu e singurul care are discurs etic de dreapta. spre deosebire de liderii pdl, de exemplu, care nu-s capabili să explice ce şi, mai ales, de ce fac. şi asta dintr-un motiv extrem de simplu: nu au doctrină, nu cred în nimic – pedeliştii regretă puţinele măsuri de dreapta pe care le-au luat, din punctul lor de vedere au fost un rău impus de fmi şi de băsescu. singurul care a vorbit despre muncă, despre merit, despre recompensă, despre onestitate, a fost isărescu. e singurul care poate vorbi credibil şi convingător despre dreapta.
isărescu e mai politic decît orice lider pdl. ca politician este cu două clase peste baconschi, voinescu, macovei, boc, anastase sau mai ştiu eu cine."
Da-mi voie sa te strang in brate, bleen. 🙂 Promit ca de data asta nu vreau sa-ti rup oasele. :)))
omida bleu:
1. durerea in cur, ca si cea de cot sunt destul de nasoale.
2. pana la urma tie ce nu-ti convine? de fapt, ce vrei? il vrei presedinte pe unul care isi coafeaza si parul de pe fund?!
3. daca Romania avea o economie cat de cat functionala, lucrurile pe care le-ai enumarat mai sus nu se intamplau. asta este pretul pe care trebuie sa-l platim.
@marmida blue
2014, finala Crin – Mugur, cu cine votezi ?
Un prieten pe aici scrie cu deplina convingere, cum altfel, ca Isarescu e zero (0) politic, de aia a luat cit a luat la alegerile la care a candidat la presedintie. Zero esti tu, vorba aia, prietene, una ca atunci ofiterii acoperiti precum Teodor Melescanu, liberalul de acusica, ala care a cedat la ordin postul de vicepresedinte al senatului singurului senator al pc, generalul Voiculescu, au luat din voturile lui Isarescu, ale dreptei adica, pentru a iesi Vadim pe doi, ca sa se buluceasca toata lumea sa-l voteze in turul doi pe Iliescu, alta ca in 2014 tipul de presedinte va fi taman unul gen Isarescu. Cit priveste faptul ca fistichiu ii scrie guvernatorului, iata cuceririle democratiei originale!
hemoroizi, am înţeles. altceva?
@dragos
Aia a o greseala cam cum a "gresit" Bula in celebrul banc:
Onorata instanta, mi-am injunghiat nevasta dintr-o regretabila greseala.
Zau inculpat? De 36 de ori?
Isarescu stia foarte bine ce face, dar l-a durut in fund.
@marmida blue
si tu acuma, pare-se ca like-ul pe care ti l-am dat ieri ti s-a urcat la cap. Isarescu si-a recunoscut greseala, CAZ UNIC IN ROMANIA. Si cum o greseala recunoscuta este 1/2 iertata… de data asta iti dau dislike.
Useleistule !
Troacă şi Goliat.
Oh Dragos am uitat ce mare impresar PNL e Fenechiu. Sa ne traiasca!
Sa nu uitam ca tara noastra datoreaza d.lui Relu Fenechiu si valorificarea competentelor urmatoarelor genii: Cristian David (Troaca), Cristian Adomnitei si Tudor Chiuariu.
"Saracu'" Isarescu crede ca daca livreaza asemenea sustineri pentru Boc se mai reduc presiunile pentru preluarea functiei de premier.
Omul e un caracter slab. Si marea lui competenta pe domeniul financiar e mult, MULT, supraevaluata.
Apropo mie "competentul de la BNR" nu imi displace de ieri ci din 2009 cand in numele unor bullshituri de speriat prostimea (protectiea monedei care nu a fost nici o secunda in pericol) a redus rezerva minima obligatorie si a permis bancilor straine sa repatrieze miliarde de euro pe care le-a inlocuit in rezerva cu bani imprumutati de la FMI. O mizerie pentru care nu exista vesnic scuza.
Băsescu dacă candida în 2000 lua 11.23%. Sau 12.47%.
Isărescu venea după un prim ministeriat şi, mai ales, era susţinut de cel mai detestat partid politic, PNŢcd, de cea mai detestată alianţă politică, CDR şi de cele mai detestate personaje politice (ţărăniştii). Şi candida şi pe acelaşi culoar cu Stolojan.
Nu mai sîntem în 2000. Vadim nu mai e personajul politic aşteptat.
Oricum, cine crede că pentru a cîştiga trebuie să te adresezi urbanului mare, tînăr şi educat, se înşală. Ăştia-s oamenii lui Antonescu-Ponta-Remus Cernea (au fost oamenii lui Vadim în 2000, ai lui Băsescu în 2004, ai lui Antonescu-Geoană-Cernea în 2009).
Isărescu trebuie să se adreseze ălora de peste 35 de ani, cu familii, salariaţi, antreprenori sau cu profesii liberale, din Transilvania în primul rînd. Trebuie să-şi aleagă două-trei personaje cărora să li se adreseze, dacă se poate oameni vii, nu statistici. Că un asemenea discrus va atinge şi alte categorii, din alte zone etc e altceva.
Cred ca accentul trebuie pus pe "competenta" unanim recunoscuta a lui Fenechiu, Isarescu cade in planul doi la acest nivel.
ascultaţi-l aici:
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-87…
"Domnule Isărescu, sunteți un profesionist desăvîrşit, dar mă miră sincer faptul că îi luați apărarea premierului Boc", de unde rezultă:
profesionist desăvîrşit de acord cu Boc = oximoron.
am găsit: "la alegerile din 26 noiembrie 2000, a fost candidat independent la președinția româniei, fiind susținut de cdr 2000. a obținut doar 9,54% în primul tur"
cf. wiki
Ca politician, Isărescu e 0. Pă'erea mea. De aceea a şi luat cît a luat, de altfel, cînd a candidat la prezidenţiale.
Foarte tare asta:
isărescu e mai politic decît orice lider pdl. ca politician este cu două clase peste baconschi, voinescu, macovei, boc, anastase sau mai ştiu eu cine.
Si ai dreptate PDL nu e mandru de masurile impuse si corecte. Au ajuns pe dreapta si tare le-ar place sa bage niste pomana. In capul lor pomana egal voturi. In loc sa se bage la voturile celor ce ignora politica, de dreapta ce ignora activismul politic. ei vor la bibani, la competitia cu navodul socialist.
Uite, dacă e să gîndim politica prin prisma zodiilor, PDL ar putea avea un "trio de pămînt", care să lupte împotriva exaltaţilor în care s-a pompat nimic: Isărescu, Flutur, Baconschi.
@1
Ba tocmai, că nu are deloc discurs de tehnocrat. Am mai spus-o: Isărescu e singurul care are discurs etic de dreapta. Spre deosebire de liderii PDL, de exemplu, care nu-s capabili să explice ce şi, mai ales, de ce fac. Şi asta dintr-un motiv extrem de simplu: nu au doctrină, nu cred în nimic – pedeliştii regretă puţinele măsuri de dreapta pe care le-au luat, din punctul lor de vedere au fost un rău impus de FMI şi de Băsescu. Singurul care a vorbit despre muncă, despre merit, despre recompensă, despre onestitate, a fost Isărescu. E singurul care poate vorbi credibil şi convingător despre dreapta.
Isărescu e mai politic decît orice lider PDL. Ca politician este cu două clase peste Baconschi, Voinescu, Macovei, Boc, Anastase sau mai ştiu eu cine.
Isărescu stă şi el prost cu comunicarea: e mult prea tehnocrat ca să-i cucerească pe majoritatea romînilor.
Romînii nu se mobilizează prin discursuri tehnice şi adevăruri plate.
E nevoie de un politician.
@bleen: "Fenechiu e dovada vie că inteligenţa şi operaţiile estetice se exclud reciproc."
Eroare fundamentala !
Operatia estetica la creier are ca obiectiv tocmai nivelarea circumvolutiunilor (tot cu botox, ca la ridurile de pe fesele fetei). Totusi, in cazul de…fata, nu se poate afirma cu certitudine ca operatia a fost o reusita certa, pentru ca eminenta maronie a PNL a mai avut si inainte manifestari de posesor creier neted ca o autostrada germana…Megiesul care a pus stapanire pe targul diabeticilor confunda economia politica cu politica economica, eroare frecventa pentru elevii de la fara frecventa.
asta-i din ciclul "penelişti mirîndu-se".
Lăsînd gluma la o parte, le e frică ca de dracu de o eventuală candidatură a lui Isărescu la prezidenţialele din 2014. Candidatură inevitabilă, în opinia mea. Isărescu e singurul care poate opri "invazia puţoilor isterici" şi dezastrul naţional pe care venirea la putere a lui Ponta & Antonescu l-ar provoca. isărescu nu e prea entuziast şi încă mai speră că poate scăpa. Dar nu are ce face.
Scrisoarea asta a trimis-o Monica Tatoiu ?