Marea Alieanta de Dreapta

Deocamdată Dreapta e formată din patru copreședinți (aici MAD bate USL, care are doar trei), celebra cocopopo, candidații urmînd să fie triați de o comisie condusă de Monica Macovei. Cu toate astea, se cunosc trei candidați: Adrian Papahagi, Mihail Neamțu, Mihai Răzvan Ungureanu, care candidează by default, nesupunîndu-se regulilor de triere. Deatlfel, aceste sînt primele lucruri care s-au stabilit și se știu despre Marea Alieanță de Dreapta, numele candidaților cu mandatul asigurat: Vasile Blaga, Pavelescu, MRU, Neamțu, Papahagi. Despre doctrină, program de guvernare, organizare, structură, siglă, nume, comunicare și toate celelalte se va discuta probabil după ce se termină de împărțit colegiile eligibile. Care, dacă se confirmă scorul din sondaje, și anume 62% la 16% pentru USL, vor fi extrem de puține. Astfel, liderii dreptei vor trebui să renunțe la candidaturile verilor, foștilor colegi de facultate sau prietenilor din copilărie.

Sursa: ROMÂNIA LIBERĂ

Facebook Comments
Publicat
Din categoria Comentariu

De Bleen

Mirel-Valentin Axinte (Bleen) scrie despre politică începînd cu august 2008, cînd a deschis blogul bleen.ro. Pînă în iulie 2014 a fost fondator, redactor șef și autor la Blogary. Din iulie 2014 s-a retras.

109 comentarii

  1. Vadca marea alieanta a fost in seara asta la B1. Posed o mare scarba: Andreea Paul ii explica doct lui Stefan Vlaston, de la inaltimea functiei de economist, cum statul nu se poate reduce si cum nu se poate spune pe ce se duc banii imprumutati de stat.

    Vlaston indraznise sa afirme ca sunt ministere inutile, care ar putea fi inchise. Nici nu pronuntase „stat minimal” si e, oricum, Vlaston, nu vreun campion al scolii austriece.

    Pai da, cum sa reduci statul, ce functii mai raman de impartit?!

    D-na Paul, va salut gandul bun si corect si, in rest sper ca proiectul acela POSDRU, unde sunteti experta impreuna cu Andreea Marin merge OK.

  2. „Candidatii propusi de catre organizatii vor fi testati in sondaje de catre conducerea centrala a aliantei  care va testa prin intermediul sondajelor notorietatea acestora. Dupa rezultatele sondajelor, candidtii eligibili vor avea nevoie de validarea comisiei de integritate.”(Hotnews)
     
    Mai are cineva impresia că ordinea ar trebui să fie inversă? Pe baza schemei de mai sus se pregătesc mari jocuri, de genul „Hai, vă rugăm noi să-l lăsaţi pe X, e dubios rău dar măcar lumea cine ştie e.”Nota bene: notorietate = „aţi auzit de …?”. N-are nicio legătură cu credibilitatea sau intenţia de vot. Dacă toată lumea din judeţ crede că eşti un hoţ şi un administrator prost, ai notorietate 100% şi intenţie de vot, să zicem, 5%.

  3. Pentru creşterea şanselor MAD la alegerile parlamentare – dar şi pentru recuperarea stabilităţii României în plan extern – ar fi bine ca preşedintele Băsescu să păstreze low profile-ul în care se pare că a şi intrat deja.

  4. E atat de grozava tema asta, ca nu cred ca au fost 200 de comentarii toata ziua, la toate articolele (15 articole).

    USL ne-a infrant or something.

  5. Mamă, dar greu mai sunteţi de găsit în noul format.
    Am o mică curiozitate. De ce „alieanţă” şi nu „alianţă”. E o greşeală sau o subtilitate care-mi scapă?

  6.  @BarbuMateescu Referitor la perspectiva opozitiei pe care o invocai – cred ca ar fi cea mai buna alegere. Exista o probabilitate ridicata ca situatia economica sa se deterioreze in UE. Nu cred ca romanii sunt dispusi sa mai faca sacrificii. Alegerile parlamentare fie vor consacra o alianta ca salvatorii tarii, fie vor eroda mult mai mult decat s-a intamplat cu PDL.

  7. Citesc declaratiile de azi ale lui Antonescu. Incep sa cred ca luni fie nu e cvorum, fie incearca sa ia o alta hotarare in parlament. Cu siguranta asta ar face PNL. Nu stiu PSD.

    1.  @coffee Asta am dedus și eu din declarațiile lui Ghișe, și reacția a fost că i-am negat existența acestui biet prost ! Am ajuns să închid televizorul! Cred că trebuie să vorbesc cu @Bleen , acum, cât e casa în construcție, poate îi simplificăm arhitectura interioară și împărțim doar în trei categorii: Știri Proaste & Postări Pesimiste – Știri Bune & Postări Tonice – Sanatoriu: Știri și Postări pentru Yeba.

      1.  @Yeba  @coffee  eu acum il vad pe tov. Ghise si initial am crezut ca m-am tampit de tot. ma bucur ca imi confirmi ca nu sunt chiar 100% sclerozata.

  8. Un mesaj agresiv pe Facebook, din partea unui tînăr pesedist bucureștean, vine cu ideea că ei sînt 7,4 milioane de români care nu mai au președinte. (Văz că au pierdut deja 100 de mii din ăia ai lui Crin, s-or fi dus la PPDD?) Curioasă, m-am dus să-l văd mai în splendoare pe gargaragiu, și-am descoperit că, după mintea lui, sute de mii de useliști disperați se gîndesc să emigreze. Păi, chiar așa, nu plecați mai repede?

      1.  @meioza  @Rheia in vest, ca sa ii poata injura mai bine pe nenorocitii de capitalisti care nu au state de asistati social

  9. Nu cunosc pe nimeni care să admită deschis că votează PPDD. Singura persoană despre care știam, înainte de 2005, că-l apreciază (împreună cu Mitică Dragomir), era un tip care se certa cu toată lumea și n-avea nici un prieten. Numai tovarăși temporari de pahar. Între timp s-a certat și cu mine, deci nu știu dacă-l mai susține pe domnu Dan.

    1.  @coffee La baza, sunt acelasi aluat de mokangiu. Cred ca putem sa le spunem neo-dreptaci. Genul care ar dori abolite toate taxele, dar, daca se poate, numai pentru ei. Iar cand vine vorba de mokangeala de la stat, sa le dea fara numar.
       
      Cam asta e platforma lui, cele 100 de puncte.

      1.  @Louisy  @coffee Am observat că repetă obsesiv cuvîntul „ciocoi”, cu un aer perfect natural, de parcă bogăția lui ostentativă (trece adesea cu Rollsul lui alb prin fața casei mele) n-ar avea nici o legătură. Azi trăncănea ceva despre „marele blat USL-PDL”, despre „vila din Prahova unde Traian Băsescu a creat USL-ul” și altele asemenea. Recunosc că mi-e greu să-l urmăresc, parcă vrea să te hipnotizeze, ca la alba-neagra.

        1.  @Rheia  :)) Traian Basescu a creat USL. Lasa ca e buna asta, poate le ia 2-3%. Gandeste-te ca e posibil ca dreapta sa vina la putere doar impreuna cu el.

        2.  @Rheia  @coffee Cred că se vor încerca toate alternativele până să se ajungă la PPDD. Dacă rezultatele la parlamentare vor fi proaste, e posibil să se ia în calcul opoziţia mai degrabă decât o coaliţie alături de PPDD. Dilema este: cât de important este pentru alianţa de dreapta să ajungă la putere după parlamentare şi cât de departe sunt dispuşi să meargă cu compromisurile pentru atingerea acestui scop.

        3.  @BarbuMateescu  @coffee (Bine, știu că microcosmul personal nu-i relevant cînd vorbim de statistică și politică națională. Dar poate-i sugestiv.) La mine-n firmă sînt o droaie de puștani sub 30 de ani. Unul dintre ei, IT-ist, care de obicei nu se bagă în discuțiile despre politică, n-a votat niciodată, nu-l interesează decît biții lui, m-a surprins azi întrebîndu-mă ce fel de alegeri sînt la toamnă (știa că sînt anul ăsta și că sînt la toamnă! Uau…) Parlamentare, i-am răspuns. Aha, bine. Nu știu dacă mi-a jucat auzul feste, dar cred că a îngînat, iieșind pe ușă „Rați ai dreaq de useliști”. 

        4.  @Rheia  Hahaha .. asta  chiar m-a facut sa rad. Pentru ca si eu sunt IT-ist si toata viata mea de calculatorist am avut treaba numai cu bitzii mei si if else endif etc. Nu am discutat niciodata politica (JUR!) cu nimeni. Mai ales nu cu ai mei parinti, din care tata (dumnezeu sa-l odihneasca era ditamai PRM-istu) si maica-mea care este (inca) PPDD-ista (ptiu drace!).Manevra facuta de USL acuma m-a luat ca din oala. De-odata am inceput sa inteleg ce rahat mananca si de ce si m-am trezit fiind intr-o tabara desi nu avusesem afinitati vreodata cu ea. Pur si simplu se pare ca, desi de aproximativ 10 ani „ostilitatile” mele profesionale se desfasoara peste ocean sau in vestul europei, inca imi pasa de tara asta si de cine ce vrea sa faca cu ea. Si in mod cert, nu sunt de acord (probabil din cauza legaturilor mele externe) ca tara in care traiesc sa fie izolata de „cartierul civilizat” al civilizatiei, acest lucru izolandu-ma implicit si pe mine.
          Imi doresc sa cred ca ce s-a intamplat acuma in Romania sa fi „trezit” mai multe constiinte latente in afara de a  mea si a respectivului de mai sus :))

  10. Auziți, voi așa, după părerea voastră, dar sincer, vă rog să nu mă menajați, credeți că Dan Diaconescu e sănătos la capul lui? Eu m-am uitat doar trei minute și mă simt deja nebună….

    1.  @Rheia La ce am vazut in ultimele saptamani la televiziunile de stiri, DD a inceput sa mi sa para chiar un analist fin, un vizionar. 🙂

      1.  @coffee Ca ăla care a escrocat-o pe maică-mea la telefon de toți banii din casă, probabil. Și care în final s-a dovedit că era deținut în penitenciar, și împărțea banii cu gardienii. Gata, m-am lămurit.

        1.  @Rheia Comparativ cu antenele mi se pare inofensiv. Habar nu am, dar nu stiu sa fi instigat la violenta sau lupta impotriva institutiilor.

        2.  @coffee  @Rheia Sunt din acelasi aluat. Antenele procedeaza sovietic, DD are suflet de evreu: „sa castigi si d-ta, si d-ta”, iar in timpul asta te buzunareste; din cand in cand iti mai sopteste in ureche, cu glas plângăreț: „sa fie ieftin! ieftin!”
           
          Americanii din secolele trecute aveau o denumire pentru categoria lui: snake oil salesman.

    1.  @coffee pentru binele lor, sper sa nu iasa la manifestare duminica  si luni.
      Nu de alta, dar se anunta furtuni, si ar fi păcat să-i traznească pe statuie!

      1.  @gupi am mai spus, ma si mir ca nu discuta la a3 despre influentarea conditiilor meteo de catre US, in sprijinul lui Base

        1.  @Canadiana  @gupi Eu cred ca e la baza americana, nu la intalnirea cu colegii. Pregateste o corabie pentru Crin Laden.

    1.  @coffee  @uitaroh În caz că n-a observat nimeni, Bleen ne-a împărţit cam cum era dreapta înainte de alianţă: grupuri grupuleţe, ici şi colo câţiva, dincolo alţii, încă trei pe la revista presei, doi la forum, cinşpe discută subiectul de alaltăieri, etc etc etc. Toţi suntem la Blogary, precum toate grupurile sunt de dreapta, dar nu ne prea vedem unii pe ceilalţi. Cred că este un experiment psihologic ca să înţelegem cât de importantă e unitatea dreptei.

    2.  @coffee  @uitaroh  În caz că n-a observat nimeni, Bleen ne-a împărţit cam cum era dreapta înainte de alianţă: grupuri grupuleţe, ici şi colo câţiva, dincolo alţii, încă trei pe la revista presei, doi la forum, cinşpe discută subiectul de alaltăieri, etc etc etc. Toţi suntem la Blogary, precum toate grupurile şi partidele/partiduleţele erau de dreapta, dar nu ne prea vedem unii pe ceilalţi. Cred că este un experiment psihologic ca să înţelegem cât de importantă e unitatea dreptei. :))))

  11. Ca urmare a indicaţiilor lui Ion Iliescu – specialist în lovituri de stat – Procuratura Generală ar trebui să se pregătească pentru arestarea parlamentarilor în eventualitatea în care luni vor încerca răsturnarea deciziei CCR.
    Arestarea parlamentarilor este posibilă în caz de flagrant.

    1. Temeiuri cred că ar fi căcărău, pardon, căcălău: de la abuz în serviciu la acţiuni contra ordinii constituţionale, infracţiune de care vorbea pe Contributors Adalbert Klein:
      „ART. 166-1 (Cod Penal) Acţiuni împotriva ordinii constituţionale Întreprinderea oricărei acţiuni pentru schimbarea prin acţiuni ilegale şi prin violenţă a ordinii constituţionale sau a caracterului naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil al statului român se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.” 
      Dacă se obiectează că nu satisface caracterul violent, acesta se va vedea în stradă.

        1.  @oglinjoara  Aha! Deci violenta este diferenta dintre o infractiune oarecare si actiunile impotriva ordinii constitutionale.

  12. Ia să vedem cum sare MAD la ancheta pornită de ministrul de interne împotriva măsurilor legale luate de instituțiile din subordine.
    Ăștia mai au un pic și decretează furtul, tâlhăria și violul obligații civice, iar MAD stă și filozofează.

  13. Un pont pentru fronturile de mesaje ale MAD: „[Traian Băsescu o să-şi schimbe puţin stilul, pentru că a fost o lovitură şi pentru el, o lovitură de legitimitate acest vot masiv împotrivă de la referendum. Pe mine ce m-a şocat a fost] <BOLD>un accent din discursul lui Crin Antonescu, care mi s-a părut că face o distincţie între legalitate şi politică, spunând că PNL respectă decizia CCR şi legalitatea, pentru că este legal ce a hotărât, însă nu respectă politic, nu acceptă politic. E un lucru interesant care plasează politica în afara legalităţii. E adevărat că un preşedinte care îşi pierde încrederea nu mai este legitim politic, dar legal trebuie să respectăm durata mandatelor. Este nevoie de o ordine dincolo de legitimitate.<BOLD>” Citatul e din Vasile Dîncu. 

    1. @Rheia lui Dincu ii umbla gura gaia. Si referendumul a fost tehnic legal, dar asta nu inseamna ca daca nu l-ai respectat politic te-ai plasat in afara legii.

    1.  @coffee sincer ? da  ! forma veche pe mine cel putin ma stimula, avea ceva de cafenea , tacla intre prieteni, off the record, acum mi se pare ceva mai scortos, mai oficial….in lumina reflectoarelor, dar repet, e chestie de perceptie ! sugestie  : e posibil ca sa fie un buton si sa poti opta intre aceasta forma si ce veche ???

        1.  @promaa2002 Forma noua arata profesionist si cred ca e vorba de acomodare. @Bleen a spus ca cine vrea sa comenteze presa sau TV merge la ultimul articol de la presa, iar aici sunt discutiile on topic.

        2.  @coffee  @Bleen oooo daaa, sigur realizez ca e un pas inainte tehnic firesc, dar ai intrebat si eu mi-am asumat o parere ….

        3.  @promaa2002  @Bleen poate se obisnuieste comunitatea si incepe sa mearga lucrurile in mod firesc, de la marea schimbare e cam liniste

        4.  @coffee  @Bleen si mai e ceva, traficul nu cred ca va mai fi cel din perioada suspendarii, atunci era dorinta de informatie foarte mare in cadrul suporterilor dreptei, acum ei se relaxeaza dupa o perioada, sa recunoastem, foarte tensionata , practic acum isi iau o binemeritata vacanta…

    2.  @coffee
      Cam asa e si cu dreapta in zilele noastre: toti sunt imprastiati, isi cauta aliatii dar nu-i gasesc. Nu este un lider, o idee care sa-i adune si sa-i mobilizeze. Mai ca-ti vine sa te intrebi „Mai e cineva aici?” :))

  14. Romania deja a început să fie izolată pe plan internațional, o dovadă fiind și faptul că ministrul francez de externe, Laurent Fabius, și-a anulat vizita la București. Nasol este faptul ca  pt prostiile usl factura o vor plati toti romanii, indiferent daca au votat sau nu la referendum

    1.  @promaa2002 Izolat (opinia mea) este o tusa destul de puternica (si aici are de lucru Base) , mai degraba pus la conservare, atat timp cit nu se denunta acordurile bilaterale (UE, USA) se vor purta cu noi cum te porti cu raiosu, in speranta ca se va vindeca ii administrezi medicamente si ii supraveghezi evolutia.

    2.  @promaa2002 Nasol este că Ponta, Căcărău şi Felix chiar nu vor plăti pentru ticăloşiile lor, afacerile le merg în continuare.

    3.  @promaa2002 Vizita lui Fabius a fost programata de cand Marga era ministru de externe. Probabil amanarea vizitei are de-a face cu faptul ca nu mai e Marga ministru decat cu izolarea Romaniei.

    4.  @promaa2002
       Incepe sa se resimta serios dobitocia USL.
      Mai multe fundatii/ONG-uri finantate din proiecte Europene, se afla in impas: nu mai primesc transele de bani
      Una dintre aceste institutii: Fundatia Estuar.
      Cred ca ar fi interesanta o lista cu  organizatiile ce risca sa fie inchise datorita loviturii de stat.

  15. sper sa nu supar, dar eu sunt mai conservator, mai nostalgic, imi placea mai mult vechea infatisare, eu asa am cunoscut-o pe doamna,  mai tanara, mai cu parfum, mai sugubeata, asta de acum este parca  mai rece, mai seaca, ca o agentie de stiri,  mai pragmatica, inteleg ca este mai functionala , dar fiecare cu sensibilitatile lui

  16. „Despre doctrină, program de guvernare, organizare, structură, siglă, nume, comunicare și toate celelalte se va discuta probabil după ce se termină de împărțit colegiile eligibile.” Pai o luam de la inceput? Poli politici ratati avem si acum. Comportamentul acesta este deja fumat, si nu mai atrage. Nu este ceva nou si diferit de ceilalti. Degeaba adaugi cateva nume noi la un comportament hulit si urat de romani ce compun masa de nehotarati sau satui de votul fara sens. In primul rand acst pol politic ce vrea sa se formeze trebuia sa se adune si sa stabileasca din cine este compus. Cui se adreseaza. Cu ce doreste sa ajute si prin ce doreste sa se diferentieze de „politica” veche de care romanii sunt satui. Abia cand toate acestea sunt clare, se poate discuta de cele de mai sus.
    Cu alte cuvinte, Neamtu abia asteapta sa se joace si el de-a colegiile electorale, Blaga sa se spele la fata cu o noua „formatiune” iar Ungureanu sa arate ca exista… Fratilor, inca n-ati convins. Mai aveti de facut scoala pe teren inainte de a ajunge la pasii pe care ii faceti acum!

    1.  @poweraxxel Excelent, ti-as da 10 likeuri!
       
      Toti joaca un joc de care lumea s-a plictisit. Noul joc INCEPE cu ce ati facut voi aici, pe blogary, dar continua cu cei mai tineri ca voi, cred.

    1.  @poweraxxel Fără să te contrazic, am o adăugire: cel mai mult să se concentreze pe categoriile care VIN LA VOT. 

      1.  @Rheia  @poweraxxel Daca se concentreaza doar pe categoria celor care au venit deja la alte votari, atunci ne asteapta 5 ani de USL.

        1.  @mbuliga  @poweraxxel Aici ne-ar putea ajuta, cu comentarii de substanță, doar cineva ca Barbu Mateescu. Cine vine la vot? Cine vine la vot DE OBICEI și cine vine la vot PENTRU CĂ ARE UN MOTIV de data aceasta? Nu cred că-s „firoscosisme”, diferențierele de acest gen. MAD-ul are nevoie de un mesaj electoral pe care votanții activi să-l perceapă și să-i motiveze. 

        2.  @schtiel  @Rheia  @poweraxxel Eu cred ca lumea se va schimba mult mai mult in 10 ani. Cum? Asta e chestia, cine e destept si se prinde primul?

        3.  @Rheia  @mbuliga  @poweraxxel Vorbim de două aspecte separate:
          1) cine vine la vot de obicei – observaţii statistice de la alegerile trecute
          2) cine vine la vot pentru că are un motiv de data asta.
           
          La 1) observaţii generale, nu intru prea mult în detalii: oamenii cu vârsta între 60 şi 70 de ani au prezenţa cea mai mare. Cei cu vârsta peste 70 nu prea mai pot să se deplaseze. Tinerii (18-30) se mobilizează cel mai puţin din toate categoriile de vârstă, dar aici lucrurile sunt un pic neclare şi poate vor sta altfel (personal nu cred, tinerii de azi sunt mai dezinteresaţi de politică decât tinerii din oricare alt moment post-1989, iar cei interesaţi aparţin unei stângi care nu e reprezentată de niciun partid). Bugetarii s-au mobilizat foarte mult la referendum: ca %, s-au mobilizat mai bine ca pensionarii. Urbanul vine la vot mai puţin ca ruralul – nu e întotdeauna valabil şi nu e o diferenţă de zeci de procente. Pe categorii de venit şi educaţie lucrurile oscilează. Nu uitaţi că doar 20% dintre români au diplomă de facultate, restul: liceu, şcoală generală şi atât sau şcoală primară şi atât. 40% din absolvenţii de liceu sunt mai mulţi decât 80% din absolvenţii de facultate.
           
          Paragraful de mai sus nu e foarte clar, şi iată de ce: punctul 2. Multe lucruri depind de campanie, mesaje, lideri. Instrumentarea referendumului va fi crucială pentru ambele părţi. Un lucru interesant este că PDL a supra-performat la locale prin comparaţie cu sondajele, iar USL a sub-performat. Este posibil ca acum să asistăm la un fenomen identic: bandwagon la USL („hai că sunt de partea lor, dar de fapt nu prea ies să votez pentru că nu sunt ataşat faţă de cauza lor”) şi spirala tăcerii la PDL. După ce se formează alianţa vom avea o imagine mai clară.
           
          Ştiu că răspunsul e incomplet, o să fac o analiză curând dacă am timp.

        4.  @BarbuMateescu  Mulțumesc frumos! Îl pun la digerat (răspunsul), că are, într-adevăr, multe date. Și mai am o observație: din cum percep eu lucrurile la ora asta, s-a format (perpetuat?… pînă acum parcă nu era așa palpabilă) o, cum să-i zic?, distanță „dialogofobă” între aceia dintre noi pentru care nu contează cum procedează USL-ul, cîtă vreme scopul e „să fie bine”, și aceia care aproape că punem semnul egal între metodele și scopurile USL-ului. Probabil că extremizăm și unii, și alții. 

        5.  @BarbuMateescu Nu, nu asta vreau să spun. Unii văd că metodele USL sînt necinstite, văd că liderii USL mint și că mediile lor de propagandă sînt obraznice și violente, dar consideră că scopul scuză mijloacele. Ceilalți, indiferent de adeziunea ideologică și de simpatiile politice personale, văd același lucru și consideră că asemenea mijloace nu pot avea un scop scuzabil. (Scuze, nu-i nici teorie, nici teză, e o percepție bîjbîită, de-aia o exprim și încălcit.)

        6.  @BarbuMateescu @Rheia @poweraxxel E interesant ca „PDL a supra-performat la locale prin comparaţie cu sondajele, iar USL a sub-performat”. Asta pare sa vina in contradictie cu ipoteza fraudarii alegerilor ca practica constanta, de multi ani. Pe baza datelor pe care le ai, se poate testa ipoteza unei „maini ascunse” care nu apare in sondajele (independente), nu se coreleaza cu sondajele institutelor de casa ale partidelor (lipsa de coordonare), dar care apare la rezultatele alegerilor (voturi fraudate)?

        7.  @mbuliga  @Rheia  @poweraxxel PDL nu mai era la putere la momentul alegerilor locale, capacitatea sa de fraudare a fost puternic redusă. Prefer „spirala tăcerii”, şi asta pentru că de prin 2010 a existat o diferenţă semnificativă între intenţia de vot pentru PDL (aprox. 7% din populaţia aflată în ţară) şi cei care aveau mare sau foarte mare încredere în Traian Băsescu (între 11% şi 19% din populaţia aflată în ţară, în funcţie de firma care efectua sondajul şi de momentul politic). Din calculele mele, pentru PDL au votat la locale 12%-14% din cei aflaţi în ţară. Erau oameni din grupul al doilea, care s-au mobilizat pentru scrutin, deşi atunci când erau chestionaţi pentru sondaj nu spuneau că ar vota PDL (= spirala tăcerii).

        8.  @BarbuMateescu  Crezi ca alianta va aduna ceva voturi suplimentare fata de cele ale PDL? De unde ar putea sa fie atrasi votanti?

        9.  @coffee Absolut da:
           
          1. Susţinători ai lui TB care nu au votat PDL la locale (maxim 800 000)
          2. Oameni care ar fi votat NU la referendum dacă n-ar fi existat boicot (încă 400-700 mii)
          3. Votanţi USL sau oameni care n-au votat la locale care sunt sau vor fi dezamăgiţi de USL *şi* care nu se vor duce nici la PPDD nici la PRM (greu de estimat)
           
          Evident, nu toţi oamenii din toate categoriile de mai sus vor veni la vot pentru alianţă. Trebuie să vedem care este şi ţinta – probabil 30% este minimul, urmând ca după aceea să se guverneze cu PPDD, UDMR şi minorităţi. La un scor mai mare, nevoia de a folosi PPDD dispare. Probabil că vom auzi curând şi care este ţinta.

        10.  @BarbuMateescu PNTCD sau NR figureaza in vreun sondaj? Presupun ca PNTCD are undeva sub 1%, dar NR probabil ca se rezuma la MN. Multumesc mult!

        11.  @coffee NR stă foarte, foarte slab (0% – 1%). Practic nu apare. MN are notorietate în formare, e pe la 3% credibilitate şi perspective de creştere prin asociere cu dreapta.

  17. La topic. Doctrina și programul de guvernare trebuie negociate intens, sub făclii, la portavocea tânărului Neamțu care face periodic prezența.. Sunt treburi complicate. Aș sugera să-nceapă totuși cu comanda măsoiului la care să se-așeze pentru conferințele de presă.

  18. La același off-topic.
     
    Offf, ce cârcotași.
    E frumos la casa nouă, și-ncăpem toți. Ne adaptăm, așa cum trebuie să facem și în viețile reale.
    Avea dreptate @bleen , ne rămăsese mic blogul.
     
    Progres, oameni buni! Progres.
     

  19. La același off-topic.
     
    Offf, ce cârcotași.
    E frumos la casa nouă, și-ncăpem toți. Ne adaptăm, așa cum trebuie să facem și în viețile reale.
    Aveam dreptate @bleen , ne rămăsese mic blogul.
     
    Progres, oameni buni! Progres.

  20. Eu comizerez în principiu cu @Nea , fiindcă mi-am luat anul trecut un Samsung touchscreen care mi-a albit și părul din nas, nu doar cel de la tîmple. Am vrut să-l arunc și să revin la un prostălău cu taste, dar nu m-a lăsat ambiția. Și eu zic că-i mai complicat blogul acum: am momente în care mă simt ca-ntr-un vis, umblu din cameră-n cameră după lumea pe care o aud zumzăind, clincănind din pahare și rîzînd voioasă, dar nu reușesc s-o găsesc nicăieri. Totuși! Pînă ne obișnuim cu noua împărțire a castelului, putem să ne uităm la tablouri, să admirăm mobila, să răsfoim cărțile din bibliotecă. Iar cînd trebuie neapărat să ne găsim toți, putem să ne dădem telefoane, nu?

  21. Am avut un telefon care telefona. Cu puţină îndemânare, făcea şi alte lucruri: email, internet, GPS, etc. Bateria ţinea vreo 5 zile, foarte ok. Butoanele făceau ce trebuiau să facă. Simplu şi eficient.
    S-a stricat şi a trebuit să-mi iau altul. Ca să aibă aceleaşi funcţii, mi-au recomandat unul touchscreen. Deodată, treaba s-a împuţit. Androidul nu degeaba se numeşte aşa, imită vag sistemul omenesc, fără a se apropia de el. E un tur de forţă să răspunzi la un apel şi altul, să închizi un apel după ce ai vorbit. Ca să baţi un sms sau email, trebuie să comuţi între un ecran cu litere şi unul cu virgule.
    Vă sună cunoscut?
    Bleen, ai auzit de bombardamentul informaţional?
    Avem atâtea pe cap, încât nu vrem să ţinem minte unde găsim aia şi unde ailaltă.
    A fost o vreme când Blogary funcţiona perfect şi simplu. Doar că atunci se chema Bleen.

    1.  @Nea   Am stat si m-am chinuit sa-mi aduc aminte unde am mai vazut layout-ul asta meserias…  Si evrika! parca e copiat dupa criticatac! Stiti vorba aia…daca nu poti sa-i convingi, incurca-i! Schimbarile lungi si dese  – cheia marilor succese! 
      Cred ca dupa ce o sa mi se „dea ochiu'” cu noua infatosare, o sa-l impinga necuratu si-l schimba iar!
      Apropo’ de Android… de 2 ani jumate am SGS si daca pun mana pe un telefon „normal” ( cu butoani adica…) fac alergie. Azi m-am jucat cu noua asistenta personala (SAM) soft luat moka de pe market (cautam si eu multlaudatul-asteptatulGoogle Voice Search in romana ) si chiar functioneaza.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *