Exponatul V

Din păcate, zilele trecute hotărârea de divorţ a devenit definitivă şi irevocabilă. Nu ştiu de ce ar trebui să mă bucur, important este că nu pot. E primul divorţ. În fine, cea fost a fost, important e că mai ne vedem mâine să semnăm încă un act adiţional, nu ştiu exact despre ce e vorba, poate mâine aflu de ce îmi pare rău. De iubit nu o mai iubesc, dar după ce am plecat de la judecătorie, îndreptându-mă spre casă, m-am oprit la piaţă, unde am crezut pentru un câteva clipe că o iubesc. Ce s-a întâmplat de fapt a fost că am văzut o tarabă cu roşii şi ei îi plac roşiile foarte mult, şi mie îmi plac destul de mult şi cam asta m-a făcut să cred că cine ştie, poate o mai iubesc.

Acum şapte ore a fost deschiderea unui vernisaj în sală de sport a Universităţii din Bucureşti, moment în care eu încă eram pe drum, întârziind. Odată ajuns, pot să spun că am fost surprins plăcut. Studenţii au venit, cu mic, cu mare, la un eveniment care marchează trecerea într-o nouă era digitală. Expoziţia include lucrări în borcane, damigene mai mici, mai mari, peturi, diferite recipiente pentru păstrat mâncarea şi ingredientul de bază, urme de mâncare. Fiecare student a realizat o pictură, sau a scris o poezie sau o poveste sau un comentariu pe text în resturile de mâncare.

Nu am mai văzut aşa ceva în viaţa mea, nicăieri, şi nu cred că poate cineva să mă contrazică şi nu văd de ce ar face-o. Intrarea este 10 lei, însă la final primeşti la alegere pentru acasă o porţie din felul de mâncare care te-a impresionat cel mai mult artistic. Pe mine m-a emoţionat o poezie despre crocodili realizată pe interiorul unui borcan cu ciorbă de afumătură. Am plâns cu lacrimi. Printre sutele de lucrări de artă nespălate adunate, menţionez recipientul de plastic cu peisaj de iarnă realizat în maioneză şi borcanul de gem cu portret în zacuscă.

Expoziţia este deshisa în fiecare seară de la ora 8 până la ora 11 până sâmbătă viitoare. Dacă nu v-a convins încă vă spun doar că bucătarul care pregăteşte mâncarea pentru pacheţelul de luat acasă a studiat doi ani pictura la Facultatea de Arte şi acum are propriul restaurant.

Facebook Comments

10 comentarii

  1. Exponatul Victor Ponta, ieri, după intonarea imnului Romîniei: "Sunt convins că aţi remarcat cu toţii că pînă şi la imnul Romîniei trebuie să facem o schimbare: strofa cu Traian o să plece".

  2. @v

    1) "Chiar şi pe internet nu este permis să jigneşti limba română" Îţi dau dreptate. Deşi "Nici chiar pe internet nu este permis să jigneşti limba română" era ceva mai puţin jignitor pentru limba română.

    2) Autorul nu este consilier la muncă, din cîte ştiu eu. E preferabil, ba chiar obligatoriu, ca înainte să comentezi, să citeşti cu atenţie şi să înţelegi unde eşti. Un pic de atenţie şi orientare în spaţiu nu strică nimănui. Încearcă să-ţi dai seama unde eşti, cu cine vorbeşti şi despre ce vorbeşti. Citeşte numele autorilor apoi întoarce-te de unde ai plecat (Realitatea sau Jurnalul), mai citeşte o dată numele consilierului respectiv (deşi, ca mari jurnalişti ce se află, l-au greşit şi ei) apoi intră din nou aici pe blog şi citeşte nu numai articolul ci şi numele autorului (uite, avem şi pozele autorilor, pentru o orientare mai uşoară).

    3) Cea mai bună modalitate de a evita gafele penibile care îi face pe cei din jurul tău să le fie ruşine de ruşinea ta e să te abţii de la anumite lecturi şi, obligatoriu, de la anumite observaţii şi comentarii. Citeşte de mai multe ori şi, dacă nu eşti convinsă că ai înţeles, încearcă să taci.

    1. @v: corect este: "…decât și pe internet nu cred că e permis psihic să jignești limba română." De toute evidence pe tine n-au să te trimită jamais de ta vie la sapă pe motiv de limba română.

  3. "cea fost a fost"??! What?! Inchide-ti blogul, serios, chiar si pe internet nu cred ca este permis moral sa jignesti limba romana. Inteleg ca esti proaspat consilier la munca. Sper sa nu incurcati acolo statusurile sociale, sa dati joburi care presupun scriere agramatilor si sa ii trimiteti la sapa pe cei care stapanesc limba romana…

  4. "Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi" era de fapt, şi cred că se potriveşte mult mai bine la primul paragraf, nu la al doilea….

    Cât despre expoziţia cultural-culinară nu pot să mă pronunţ. Nefiiind în deplică cunoştinţă de cauză îmi voi permite să mă abţin. Sincer să fiu termenul de garanţie al exponatelor s-ar putea să fie depăşit deja şi cum eu sunt fan "arta este eternă" nu cred că mă voi putea integra.

  5. Daca sentimentele din primul paragraf le cunosc (divorturi au fost si vor mai fi, cu consolarea ca nu ati fost nici primul si nu veti fi nici ultimul), despre cultura din urmatorul paragraf dati-mi voie sa rid: " Fiecare student a realizat o pictură, sau a scris o poezie sau o poveste sau un comentariu pe text în resturile de mâncare."

    Din bube, mucigaiuri si noroi iesim de fiecare data noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *